Lapsen hankkiminen mahdottomassa tilanteessa

uniRea

Miksi olette tehneet päätöksen hankkia lapsen, vaikka tilanteenne on sille kaikkea muuta kuin sopiva? Miten olette pärjänneet?

12

388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olipaoutokysymys

      häh?
      Miksi tieten tahtoen tekisin päätöksen hankkia lapsen sellaiseen elämäntilanteeseen jossa en pystyisi lapsesta ja hänen tarpeistaan huolehtimaan?

    • jokaisen_oma_valinta

      Käännetäänpä toisin päin.
      Jos kerran tietoisesti tekee päätöksen hankkia lapsen vaikka olosuhteet ovat kaikin puolin ikävät, niin kaipa sitä ihminen on silloin punninnut plussat ja miinukset tarkkaan.

      • hormonit

        Vaan osaako sitä oikeasti punnita hormonihuuruissaan? Vaikkapa toimeentulotukea saavana yksinhuoltajana ilman tietoakaan parisuhteesta tai tulevista töistä? Pelottaa katsella sivusta joidenkin ihmisten tapaa toimia. Itse en ikimaailmassa uskaltaisi tuossa tilanteessa harkitakaan pitäväni lasta.


    • pokoww

      Millainen tilanne olisi sitten se epäsopiva? Esimeriksi jos on huumekoukussa tai kuolemansairas ja kuolee muutaman vuoden sisällä, niin ei kannata. Mutta muut elämän kiemurathan saa yleensä ojennukseen, jos niin päättää. Silloin voi lapsestakin huolehtia hyvin.

    • juzzzqe

      No onhan näitä vaikka mitä tilanteita. Et ole parisuhteessa, olet pitkäaikaistyötön, mielenterveysongelmainen tai muutoin terveysongelmainen. Sinulla on jo lapsia edellisestä suhteesta.

      • pääpoisomastanavasta

        Kommentti kohtaan -sinulla on jo lapsia edellisestä suhteesta -
        Jos jollain ei ole enää riittävästi henkistä kapasiteettia tai rahaa huolehtia uusista lapsista, niin ihminen voi lopettaa haaveilun ja keskittyä jo niihin olemassa oleviin kersoihinsa ja heidän hyvinvoinnin turvaamiseen.
        Mielestäni jo olemassa olevat lapset ansaitsevat itselleen hyvän isän/äidin, olematon lapsi ei tarvitse yhtään mitään, hän on pelkkä haavekuva. Piste.

        Ennen kuin alatte huutamaan, minulla ei ole yhtään lasta, enkä meinaa tehdä yhtään lasta. En ole lasten vihaaja, mutta ihmisten itsekkyyttä ja älyn puutetta inhoan syvästi.
        Ihmiset voivat kohdella tuosta noin vaan huonosti ja epäoikeudenmukaisesti lapsiaan eikä se näytä hetkauttavan suuntaan eikä toiseen ja siitä huolimatta halutaan uutta "vauvaa".

        Saahan sitä ihminen haluta elämässään vaikka ja mitä., mutta jos ei ole terveyttä, rahaa tms. niin ei ole. Maailmassa on miljoonia huonosti kohdeltuja lapsia. Niitä kuolee nälkään joka päivä.
        Jokaisella meistä on ympärillään jo syntyneitä lapsia joiden asiat eivät ole hyvin.

        Onko näissä jo syntyneissä lapsissa joku niin paha valuvika, (sekö että he ovat jonkun toisen naisen synnyttämiä?), ettei näiden lasten huonot olot kosketa. Avatkaa silmänne ja katsokaa ympärillenne.


      • qpjsp

        Miten se, että on jo lapsia aiemmasta suhteesta, vaikeuttaa lapsesta huolehtimista? Itse sain toisen lapseni, kun minulla oli jo aiemmasta suhteesta lapsi. Kaikki sujui erinomaisen hyvin, ja sujuu edelleen, nyt kun lapset ovat jo isoja koululaisia.

        Toki jos niitä lapsia on edellisistä suhteista vaikkapa 16 kpl, niin ymmärrän ettei ehkä aika ja raha riitä lapsesta huolehtimiseen... Mutta muussa tapauksessa aiempien suhteiden lapset vaikuttaa tasan yhtä paljon, kuin muutenkin vanhemmat sisarukset. :)


    • lakjdalsf

      Mä päätin odottaa lapsenhankinnassa siihen asti, että on opinnot tehtynä, varma työpaikka ja puoliso, joka haluaa lapsen mun kanssani, on hyvä isä ja kestää hoidot, joita ilman en voi lasta saada. Olen nyt 50-vuotias ja lapseton.

    • Onko semmoista sopivaa hetkeä oikeasti olemassakaan? Toki, ettei nyt taloudellisesti tyhjän päälle niitä lapsia tee ja kodittomiksi tms. Perusjuttua. Mutta noin muuten. Aina voi olla syitä, ettei oikein ideaalia tilannetta ole koskaan. Kuten terveys.

      Itsellä on aina terveus reistaillut ja aiheuttanut harmaita hiuksia ihan yksinkin ollessa, siihen sitten vielä lapset. No olen selvinnyt, sisulla ja rakkaudella. Rakkaiden tuella.

    • Ninnuliina1981

      Lapsia ei hankita tuollain noin vain. Ne saadaan ja jos aika ei ole otollinen ei niitä tulekaan on tietysti sellaisia naisia jotka jalkansa levittää tulee saman tien muksuja . Minä olen tottunut siihen itse että ne lapsEt jotka minulle syntyy ne ovat tarkoituksella todettu että tämä perhe ansaitsee ne. Lasten hoito on rankkaa mutta myös antaa enemmäm kuin ottaa. Haluaisin 1 ja mies 2 tai 3 mutta onneksi en ole viel paksuna. Tulee kun on tullakseen . Ei suuria paineita vaikka vauvakuume onkin hirveä. Ja jos parisuhteesaa on epävarmuutta niin ei lapsi niitä korjaa saattaa vain pahentaa asioita. Toivottavasti saat tolokun tekstistä. Onnea parisuhteellesi ja elämällesi kyllä jossain vaiheessa pienokainen tulee joka tapauksesaa.

    • Siunattuäiti

      Joku kai luulee että päätettiin meidän kolmas lapsi, mutta vahinko se oli. Meillä oli aika stressi ja taloudellista huolta, terveyspulmaa ja parisuhderiitoja. Sitten muuttu vaan aavistuksen paremmaks ja siinä ilossa sitten kerran (ei niitä sänkykertoi edes paljoo ollu em huolien vuoksi) ehkäisy unohtui varmoilla päivillä. Onneksi lapsi oli terve. Minä en usko aborttiin, jos ois ollu pakko olisin antanu lapsen pois. Siis jos en olis jaksanu, eikä mieskään. Mutta me jaksettiin, aina jompikumpi meistä ja saatiin apua sukulaisilta ja ystäviltä. Tämä lapsi on jo koululainen ja niin ihana. Ollut aina. Hän on hyvin erilainen kuin kaksi vanhempaa lastamme, nauravampi, laulavampi, halaavampi, oikea siunaus. Ongelmat ovat helpottaneet, elämä on kantanut. Näin on hyvä.

    • anttipääsitpälkähästä

      Sitä kyllä ihmettelen mikä näissä naisissa jotka eivät pysty huolehtimaan itsestään saatikka lapsistaa vetää teitä ihan kunnollisia tavallisia nuoria miehiä.Nämähän ilmoittaa teille jo parin kuukauden jälkeen olevansa raskaana ja sitten alkaa taistelu abortista jos et halua elatusvelvolliseksi.Eikö kellot soi yhtään ennen miten teitä on kusetettu?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe