Kuinka eroon huonosta suhteesta?

Väsynytnainen

Miten erota parisuhteesta, jossa toinen ei näe omia vikojaan vaan syyllistää toista kaikesta?
Olemme seurustelleet ~10 vuotta, meillä ei ole lapsia tai yhteistä asuntoa, vaan asumme äitini luona.

Olemme eronneet muutamia vuosia sitten, kun mies alkoi muuttua väkivaltaiseksi ja narsistisia piirteitä alkoi tulla esiin. Vaadittiin se, että petin miestäni, että eroaminen onnistui, sillä hän ei halunnut ymmärtää, miksi meidän pitäisi erota. Julkisilla paikoilla tunki seuraani, samoin myös kotiini, keskustelemaan siitä, että en saisi jättää häntä, eikä hän suostuisi eroamaan. Kun sitten pettämisen seurauksena ja turpaan saamisen seurauksena pääsin miehestä eroon, ei eromme kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä olin nuori, sinisilmäinen ja hain toisten hyväksyntää.

Aloimme seurustella uudelleen, miehen lupaillessa että kaikki on nyt hyvin ja että hän olisi muuttunut. Niin ei kuitenkaan ollut, vaan väkivalta, niin henkinen kuin fyysinenkin, tuli taas kuvioihin mukaan. Myös jo ennemmin näkynyt mustasukkaisuus nousi huippuunsa, olinhan hänen mielestään pettänyt häntä, hyvää miestä ilman syytä. En kuitenkaan ikinä uskaltanut puhua asiasta kenellekkään, sillä häpesin niin pettämistä, kuin väkivaltaakin. Oli helpompi pitää kulissi hyvästä suhteesta yllä.

Vuosien saatossa väkivalta loppui ja myös mustasukkaisuus väheni, mutta ei kuitenkaan loppunut. Olen kuitenkin täysin lopussa siihen, että en ole hänen silmissään mitään, en saa tehdä ilman hänen lupaansa mitään, enkä saisi poistua kotoani minnekkään vaan minun pitäisi istua vain kuuliaisesti kotona, pestä miehen pyykit, siivota ja laittaa hänelle ruokaa. Jos en näin tee, on mies vihainen.

Miten siis erota miehestä, jota pelkää?
Hän ei edelleenkään näe omassa käytöksessään mitään vikaa, vaan kaikki vika on minussa, vaikka sitten hakisin hänelle kuun taivaalta. Kun asiasta puhun ja kerron, kuinka onneton, väsynyt ja ahdistunut olen, on vastaus se, että hän ei ole tehnyt mitään väärää ja eron haluan kuulemma siksi, että minulla on toinen, vaikkei näin todellakaan ole. En myöskään voi vain lähteä, sillä asumme hänen ja äitini kanssa minun synnyinkodissani ja äidilläni todettiin vakava sairaus vuosi sitten, jonka seurauksena hän tarvitsee ajoittain apua, eikä selviä kaikista arkisista askareista yksin.

Poliisia en haluaisi asiaan sotkea.

Tekstistä tuli todella pitkä, mutta toivottavasti jollain tulisi mieleen keino, millä tilanteesta päästäisiin.

10

839

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varsinainenkonna

      Ellet saa miestä omin voimin kodistasi pois, sinun on turvauduttava virkavaltaan ( lähestymiskielto), tai, onko tuttavapiirissäsi oikein ronskia miestä joka ajaisi tuon täydellisen ala-arvoisen olion kodistanne?

    • Narsistinkuvaus

      Olet narsistin kynsissä. Et ole tehnyt mitään väärää. Hae tosiaan lähestymiskielto ja kerro tuo kiusaaminen. Nykyään voi jopa vainoamisesta saada tuomion. Sinulla on oikeus erota jos niin katsot ja miehen on lähdettävä. Jos ei itse kehotuksesta lähde pyydä virkavalta poistamaan se on sun koti ja äitisi. Ole rohkea ja hae apua. Nykyään on niin sairaita juttuja ollut lehdissäkin. Sinuna kyllä ottaisin eron ja selkeästi. Olet alistettu kani kun kuvataan tilanne. Ei narsisti koskaan näe omia tekemisiä että ne olisi väärin tai muutoin väärin kohtelua toista kohtaan. Ikävä todellisuus ja ei tule muuttumaan. Älä alistu vaan pistä toimeksi heti.

    • Väsynytnainen

      Hei...

      Kiitos vastauksista.. tilanne vaan ei ole edennyt vieläkään. En enää tiedä mitä teen..

      Miehellä on minusta täysi yliote, en pysty enää edes nukkumaan öisin, kun ahdistus on kasvanut niin kovaksi.. edes itkua ei enää tule, tuntuu, että olen aivan täysin lukossa...

      Miten saisin revittyä itsestäni sen verran irti, että saisin edes sanottua miehelleni, että nyt riittää? En kuitenkaan haluaisi kutsua poliiseja paikalle yrittämättä ensin saada häntä itse lähtemään...

      Koko elämäni tuntuu olevan pelkkää pelkoa ja ahdistusta... En jaksa näin enää kauaa.

      • TotuusSattuuQ

        Nyt menet heti turvakotiin ja samalla hommaat kunnalta hoitoavun sairaalle äidillesi. Saat myös turvakodin henkilökunnan kautta apua siihen miten viet asioitasi eteenpäin ja saat miehesi ulos asunnosta.
        Jälkeenpäin sitten ihmettelet että miksi et tehnyt tätä jo vuosia sitten...


    • sdfsdf567

      Miksi roikut enää miehessä? Häivy hänen elämästään! Olet onnellisempi ilman häntä joten jätä se.

    • Itsetaidatsairastaa

      Mitä pelkäät? Väkivaltaa vai miksi et uskalla sanoa toiselle että erota haluat. Perustele hyvin miksi haluat eron. Ja jos mies ei kykene korjaamaan virheitä mitä pidät eron syynä on sen lähdettävä. Toki narsistit ovat sairaita mutta apua saat jos vain haet. Toki emme tiedä puhutko totuutta itsekkään. Eikö äitisi muka tiedä tilannetta? Ei kukaan äiti suostuisi siihen että tytär olisi narsistin kynsissä jos sen selkeästi näkee. Minä äitinä laittaisin miehen pihalle kun on asunnon omistaja voi sen tehdä. Ja jos ei suostu soittakoon poliisit sen hakemaan. Jotenkin kertomassa kuviossa ei ole jokin oikein? Väität ettei äitisi kykene miestä pihalle nakkaamaan vaikka asunnon omistaa. Ei voi olla että joku äiti surkeana seuraisi tyttärensä oloa narsistin kynsissä. Jos et ole sanonut äidillesi että haluat erota niin tuskin tilanne on tuo mitä kerrot. Taidat olla itse jotenkin sairas? Ette osaa parisuhdetta hoitaa. Oletko edes kertonut äidillesinulle miten vankina olet ja kuinka ahdistunut olet suhteesta? No et koska minä äitinä en katselisi tyttäreni kärsimystä ilman etten tekisi sille jotain.

      • Nainen12345ui

        Ilmiselvästi et tiedä mitä on elää narsistin kanssa. Narsisti on tottakai varottanut ettei äidille tai kellekään puhuta. Narsisti käyttää valtaa kokoajan terrorisoiden. Narsisti alistaa uhrinsa (kumppaninsa) pelkäämään. Narsisti vierittää syyn kaikesta toiselle, uhri tuntee hirveää syyllisyyttä...hänhän on paha ja syyllinen jos haluaa erota.
        Kuvaavaa on että itse erosin vasta sitten kun psyykkiset voimavarani olivat täysin loppu ja pystyin vain ajattelemaan "tappakoot vaikka minut mutta minulle riitti". Olen kuitenkin terve ja onnellinen kun olen päässyt eroon sairaasta henkilöstä. Jos on joutunut narsistin uhriksi, narsisti pyrkii tuhoamaan ihmisen minuuden ja oman tahdon täysin.


      • TotuusSattuuQ

        Niin, juuri koska narsisti yrittää hallita uhrinsa maailmankuvaa täysin, on erityisen tärkeää että esim. näillä palstoilla kerrotaan selkeästi uhrille että se narsistin antama kuva ei ole oikea ja on paljonkin eri mahdollisuuksia riuhtaista itsensä irti ja vapautua tuosta sairaasta suhteesta.
        Narsistin valta uhriinsa on useimmiten täysin näennäistä ja hänen uhrilleen syöttämää, ei mitään todellista valtaa.


      • Sairausontuokin
        Nainen12345ui kirjoitti:

        Ilmiselvästi et tiedä mitä on elää narsistin kanssa. Narsisti on tottakai varottanut ettei äidille tai kellekään puhuta. Narsisti käyttää valtaa kokoajan terrorisoiden. Narsisti alistaa uhrinsa (kumppaninsa) pelkäämään. Narsisti vierittää syyn kaikesta toiselle, uhri tuntee hirveää syyllisyyttä...hänhän on paha ja syyllinen jos haluaa erota.
        Kuvaavaa on että itse erosin vasta sitten kun psyykkiset voimavarani olivat täysin loppu ja pystyin vain ajattelemaan "tappakoot vaikka minut mutta minulle riitti". Olen kuitenkin terve ja onnellinen kun olen päässyt eroon sairaasta henkilöstä. Jos on joutunut narsistin uhriksi, narsisti pyrkii tuhoamaan ihmisen minuuden ja oman tahdon täysin.

        En tosiaan ole narsistiin törmännyt. Mutta jos tyttäreni voisi pahoin eikä voisi edes nukkua kyllä kai äitinä kysyisin syytä. Ja varsinkin miten käyttäytyy miehensä läsnaollessa että jos on yksin. En toki syytä turhasta enkä vaadi totuutta asiassa mutta näin äidin näkökulmasta jos kerta asutte yhdessä pitäisi äidin huomata tyttärensä valvominen ym. Toki hirveitä tarinoita kuullut narsisteista. Mutta jos kertomus pitää paikkansa vähääkään en tajua miksi tuo äiti ei tee asialle mitään. Jos kuvitellaan tilanne tyttäreni asuisi asunnossa minkä omistan ja näkisin ettei asiat ole kohdallaan. Sanotaan nyt vaikka alkoholin takia. Puuttuisin kyllä auttaen ymmärtämään ettei tuo sairaus häviä sillä että alistuu toisen tekemisille. On vankina kotonaan ilman harrastuksia ja iloinen elämän asenne hukassa. Täytyy muiden ihmisten huomata toisen valvominen ja ahdistuneisuus. Kertoo ettei missään saa käydä jne. Kai äitisi on huomannut ettet käy missään? Entä missä ystäväsi ovat kun et kulje niidenkin kanssa? Minusta tuo kertomus ei ole oikein koska miten joku asuu äitinsä tykönä ja se ei taas näkisi tai kuulisi parisuhdetta jossa on tappelua ym. Toisaalta jos koet narsistin kynsissä olet itse henkilö jonka pitää lähteä ja tehdä loppu. Kyllä varattuna pitää liikkua ilman kumppaniaan. On harrastukset on omat ystävät ja oma työ. Miten ihmeessä alistut kotona olemiseen etkä hae omaa aikaa? Ei silloin suhde ole terve jos näitä ole mukana. Tämä on se kysymys joka kertoo muille suhteesi sisällön.


      • Nbvvnnmn
        Sairausontuokin kirjoitti:

        En tosiaan ole narsistiin törmännyt. Mutta jos tyttäreni voisi pahoin eikä voisi edes nukkua kyllä kai äitinä kysyisin syytä. Ja varsinkin miten käyttäytyy miehensä läsnaollessa että jos on yksin. En toki syytä turhasta enkä vaadi totuutta asiassa mutta näin äidin näkökulmasta jos kerta asutte yhdessä pitäisi äidin huomata tyttärensä valvominen ym. Toki hirveitä tarinoita kuullut narsisteista. Mutta jos kertomus pitää paikkansa vähääkään en tajua miksi tuo äiti ei tee asialle mitään. Jos kuvitellaan tilanne tyttäreni asuisi asunnossa minkä omistan ja näkisin ettei asiat ole kohdallaan. Sanotaan nyt vaikka alkoholin takia. Puuttuisin kyllä auttaen ymmärtämään ettei tuo sairaus häviä sillä että alistuu toisen tekemisille. On vankina kotonaan ilman harrastuksia ja iloinen elämän asenne hukassa. Täytyy muiden ihmisten huomata toisen valvominen ja ahdistuneisuus. Kertoo ettei missään saa käydä jne. Kai äitisi on huomannut ettet käy missään? Entä missä ystäväsi ovat kun et kulje niidenkin kanssa? Minusta tuo kertomus ei ole oikein koska miten joku asuu äitinsä tykönä ja se ei taas näkisi tai kuulisi parisuhdetta jossa on tappelua ym. Toisaalta jos koet narsistin kynsissä olet itse henkilö jonka pitää lähteä ja tehdä loppu. Kyllä varattuna pitää liikkua ilman kumppaniaan. On harrastukset on omat ystävät ja oma työ. Miten ihmeessä alistut kotona olemiseen etkä hae omaa aikaa? Ei silloin suhde ole terve jos näitä ole mukana. Tämä on se kysymys joka kertoo muille suhteesi sisällön.

        Jutussahan kävi ilmi että äiti on sairas ja tarvitsee muiden apua. Jos sinä vaikka makaisit sängyssä lääkittynä niin olisitko hyväkin parisuhdeneuvoja? Luultavasti tytär ei halua kuormittaa sairasta äitiään ikävillä asioilla. Itse lopetin heti huolieni kertomisen omalle äidilleni kun sain kuulla että hänellä syöpä. Tai yli 100v mummilleni en kerro mitään huolia, ihan tarpeeksi raskasta hänellä muutenkin.
        Mikä tahansa stressi pahentaa sairaan olotilaa ja pahimmillaan tappaa syöpäpotilaan tai olipa tauti mikä hyvänsä.
        Narsisti päättää toisen ystävistä, harrastuksista ja työstä. Yritä ymmärtää edes.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe