Nordea-kapitaalin Suomi-keikaus!

kapital-

Iltalehti:

"Sipilä keskusteli Nordean kanssa pääkonttorin siirtämisestä Suomeen - myös SDP:ltä tuki siirrolle

Perjantai 12.5.2017 klo 14.21 (päivitetty klo 15.07)

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo käyneensä finanssikonserni Nordean kanssa keskusteluja yhtiön pääkonttorin saamiseksi Ruotsista Suomeen.

Pääministeri Juha Sipilän mukaan Nordean pääkonttorin siirtäminen euroalueella olisi myös Nordean etu.

Sipilä korostaa vakaata ja ennustettavaa toimintaympäristöä, joka on kaikille pankeille tärkeätä.

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan Suomi haluaa osoittaa Nordealle, että pääkonttorin vakaa toimintaympäristö on Suomessa taattu myös yli hallituskauden. Tätä varten asialle on haettu tukea hallituspuolueiden lisäksi myös suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtajalta Antti Rinteeltä."

Kaikki vähänkään asioita ymmärtävät että se on Nordea joka tätä keskustelua vie. Tavoitteena siis vain viestiä nykyiselle isäntämaalle Ruotsille se ratkaiseva viesti, eli painostaa Ruotsin hallitusta nykytilanteessa Suomea hyväksikäyttäen viestin perille viemiseksi.

Jopa SDP:n revisionistit Rinteen johdolla ovat tähän seikkailuun lupautuneet! Emmenhän suvaitse tämän historian kulussa ja sen suhteen tapahtuvan vinoutuvan tapahtumista! Olemmehan sentään aatteen entisen ystävämään varmassa syleilyssä.

15

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ASEMAPALVELUMESTARIT0000

      Mitä pahaa ja kamalaa on ns. VAPAA MARKKINATALOUS rs:ssä? Niin ja mitä hyvää ja kaunista on Teräsmiesten LÄÄNITYSLAITOS eli FEODALISMUS eli STALINISMUS rs:ssä? Miksi nyt HANTUKAPOT ovat sitä mieltä, että TERÄSMIESAATE eli Kansalliskommunismi vie oikein ryminällä sellaiseen paikkaan kuin ONNELA ja PARATIISI?
      Tykkää · Vastaa · Hetki sitten

    • repe_sotka

      Nordea lienee pääosin ulkomaalaisomistuksessa eikä siinä Sipilän toivomukset auta minnekään.
      Ruotsin hallitus tuskin tukee Sipilän aikeita, jos uutinen olisi totta.
      Suomen kansantaloudelle siirrolla ei olisi minimaalistakaan merkitystä.
      Tuskinpa työläinen lähtee Sipilän tueksi lakkoilemaan! Nordean työntekijät puolestaan voivat lakkoilla työehtojensa parantamiseksi.

    • työväki_kunniaan

      USA:sta 2008 alkanut syvä kapitalismin ja rahatalouden kriisi on seurausta pääomien kasaantumisesta ja keinottelusta. Sitä seurannut talouden lama ja taantuma on tehnyt tuhojaan myös Suomessa. Kriisin vaikutukset ja hallitusten toteuttama EU:n kansantalouden rakenteita yksityistävä talouspolitiikka on viemässä suomalaista yhteiskuntaa taantuvaan aikaan.

      Työväenluokan nykyinen heikkous antaa EU:hun sitoutuneelle porvaristolle ja kapitalisteille mahdollisuuden luokkavoimallaan heikentää kaikkia niitä työehtoja ja yhteiskunnallisia saavutuksia, joita työväenluokka on taistelullaan saavuttanut jo 1900-luvun alusta.

      Juha Sipilän johtama oikeistohallitus on palauttamassa suomalaisen yhteiskunnan sadan vuoden takaiseen porvari-isännän käskyvaltaiseen kauteen. Siksi hallitus ajaa yhteiskuntasopimuksia, yksityistää sosiaali- ja terveydenhuoltoa sote-uudistuksella, valmistelee tieväylien yksityistämistä, leikkaa koulutusta, lisää kansalaisten valvontaa jne.

      Kilpailukykysopimuksella (Kiky), johon ay-liike laajasti suostui, estetään palkkojen korotukset, alennetaan reaalipalkkoja, pidennetään palkatonta työaikaa, rajoitetaan lomaoikeuksia ja lisätään isäntävaltaista paikallista sopimista.

      Suomalaisessa yhteiskunnassa on vallitsevana puolen miljoonan joukkotyöttömyys ja suuria yt-neuvotteluja käydään koko ajan. Kuluvan vuoden alku ei poikkea aikaisemmista vuosista. Tammikuun kahden ensimmäisen viikon aikana mm. Kesko, Sonera, Telia, Paroc, HK Scan ja monet muut suuryritykset ovat ilmoittaneet yt-neuvottelujen aloittamisesta ja satojen työntekijöiden irtisanomisista.

      Juha Sipilän hallituksen, EK:n kapitalistien ja oikeistopuolueiden lisäksi nykykehityksestä ovat vastuussa eduskunnan vasemmistopuolueet SDP ja Vasemmistoliitto sekä SAK:n ja ammattiliittojen huippujohto.

      Valtion ja kuntien tämän vuoden budjetit on laadittu kapitalistisen yhteiskunnan, porvarien luokkavallan vahvistamiseksi ja turvaamaan oikeistopolitiikan jatkuminen. Se merkitsee hintojen, maksujen ja välillisen verotuksen nousua vaikka Suomi on jo nyt euromaiden kallein maa. Sen sijaan palkoissa Suomi on vain vähän keskitason yläpuolella.

      Vaikka EU:n ja hallituksen oikeistopolitiikka on vienyt ison osan kuntien talouden liikkumavarasta ja itsemääräämisoikeudesta, on huhtikuun kuntavaaleilla silti suuri merkitys julkisen talouden yksityistämisen torjumisessa. Vaalit ovat ennen kaikkea yksityistämisen vastaiset vaalit.

      Talouden ja yhteiskuntapolitiikan suunnan muuttaminen työväenluokan eduista lähteväksi vaatii radikaaleja toimia. Työväenluokan on järjestäydyttävä ja noustava puolustamaan oikeuksiaan. Sipilän oikeistohallitus on kaadettava joukkovoimalla.

      Tulisi päättää kansallistamisen ohjelman aloittamista työväen toimeentulon ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Se merkitsee työn oikeuden palauttamista kansalaisten perusoikeudeksi ja työttömille. Se mahdollistaa eläkeläisille, opiskelijoille ja tilapäisesti vailla tuloja oleville aikuisille verotonta 1300 euron suuruista kuukausittaista toimeentulon turvaa.

      Työväen, kansan enemmistön eduista lähtevän poliittisen suunnan mahdollistamiseksi Suomen on erottava EU:sta ja eurosta, irrottauduttava Nato-sopimuksista ja sotapolitiikasta. On palattava rauhan, puolueettomuuden ja naapuriystävyyden politiikkaan.

      • Työväki, työläiset miten asia nyt halutaankin ilmaista ovat kunniassaan jos sitä itse vain haluavat. Nythän ei haluta vaan ollaan luovuttu työstä ja maataan sohvilla tai pubeissa tuopin äärellä. Koko ajanhan sitten laman alun joskus 2008 tienoilla olemme eläneet yli varojemme ja velkaa on syntynyt noin 100 miljardia euroa joka lienee noin 2 vuoden valtion menokehys. Nyt on alettava säästämään sillä tähän mennessä säästöt ovat olleet vain nimellisiä leikkisäästöjä.

        Jokaisen on mentävä töihin, siinä pitää punnita arvonsa millä töihin pääsee ei se että millä lähtee. Kun työssä osoittaa olevansa enemmän arvoinen niin kyllä sitä palkkaa sitten alkaa lisääkin tulemaan. Varsinkin niiden jotka ovat yli ½ vuotta olleet poissa sorvin äärestä on lähdettävä kovin kohtuullisista pyynnöistä.

        Työnantajathan ovat vastuussa yrityksestä ja siten parhaiten tietävät sen mitä yritys pystyy maksamaan ja mistä se maksetaan. On tullut teille työntekijöille, varsinkin mafian porukalle sellainen kumma kuva, että jossain listassa joka on laadittu jossain kabinetissa voisi olla objektiivinen arvio siitä mitä Matti ja Maija ansaitsevat ilman että laatijat edes tuntevat sen enempää Mattia kuin Maijaakaan. Joku muu idea on kehiteltävä, palkkojen pitää perustua jokaisen henkilökohtaiseen tuottavuuteen ja aikaansaamiseen.

        Irtisanomiset ovat pääosin ay mafian aikaansaamia, se ei ole sopimuksissaan ottanut huomioon että emme enää ole missään suljetussa taloudessa jossa sen virheet korjataan devalvoiden. Ay mafian tapa hoitaa asioita on korjattava tai koko mafia vaihdettava uuteen järjestelmään joka ymmärtää asemansa ja maailman.

        Työläisen ja ehkä työväenluokankin jos asia niin halutaan ilmaista tärkein asia on menestyvä työnantaja, työnantajaa pitää tukea jos sillä on vaikeuksia. Vain menestyvällä työnantajalla on mahdollisuus palkita työntekijöitään reilusti.

        Kyllä työväki tulee toimeen, tulinhan minäkin pitkälti yli 40 vuotisen työurani aikana. Tein palkkatyötä ja olin yrittäjänä, kannatti todella siirtyä palkkatyöstä yrittäjäksi mutta siinä pitää olla oiva yritysidea ja meillä oli koska sama yritys edelleen toimii saman idean pohjalta jolla me aikoinaan aloitimme.

        Miten ajattelet kansallistamisen parantavan toimeentuloa? Onko sinulla esittää esimerkkejä maista joissa omaisuus on kansallistettu ja hyvinvointi on siitä johtuen parantunut pitkällä tähtäimellä, esim. 10 vuoden kuluessa. Jospa laatisit listan niistä maista koska minun tiedossani ei moista ihmettä ole.

        Vai oletko huijari jota laiskottaa ja joka haluaisi muillekin kurjuutta ettei tuntuisi niin yksinäiseltä?


    • kapitalistinkurimuksessa

      Työtätekevät eivät ole syyllisiä kapitalismin kriisiin. Yksikään EU:n ja sen rahaliiton jäsenmaista ei ole selviytynyt kahdeksan vuotta jatkuneesta kapitalistisen järjestelmän talouden ja politiikan kriisistä. Ei vaikka opportunistiset ja reformistiset vasemmistopuolueet ovat olleet oikeistohallituksissa ja uskotelleet työtätekeville, että ne voisivat hallituksista käsin vaimentaa kapitalistien ja oikeiston pahimpia iskuja. Näin ei ole tietenkään tapahtunut. Ne ovat päinvastoin antaneet tukensa suupääomalle pitkittyneessä kapitalistisen järjestelmän kriisissä ja sen pelastusyrityksissä. Ne ovat olleet ja ovat varmistamassa eurooppalaisen kapitalismin voittoja ja maksattamassa kriisin seuraukset eurooppalaisilla työtätekevillä.

      Näin esimerkiksi Kreikan, Italian, Espanjan, Portugalin, Irlannin, Britannian ja nyt myös Suomen työtätekevien taistelua palkkojen, eläkkeiden ja perusturvan leikkauksia vastaan on vaikeutettu ja jopa estetty. Näin toimitaan vaikka tiedetään hyvin, että työtätekevät eivät ole syyllisiä kapitalismin kriisiin eivätkä kapitalistisen keinottelutalouden haaksirikkoon.

      Opportunistiset ja reformistiset vasemmistopuolueet kieltävät ja häivyttävät EU:n perusluonteen, joka on kiistatta suurpääoman ja teollisuuskapitalistien taloudellisten sekä poliittisten etujen turvaaminen ja työväenluokan alistaminen. Puheet EU:n ja sen instituutioiden demokratisoimisesta ovat todellisuudelle vierasta unelmahöttöä. Kapitalistiluokka ei jaa puheiden perusteella ja vapaaehtoisesti rahojaan ja valtaansa. On täysin selvä asia, että suurpääoman rakennetta ei muuteta menemällä mukaan sen toimintoihin.

      Suomen EU-parlamenttivaalit järjestettiin vuoden 2015 toukokuussa. Vaalituloksessa toistui syvä epäluottamus EU:ta ja sen vaaleja kohtaan. Vaalissa äänesti vain 39 prosenttia kaikista äänioikeutetuista kansalaisista. Eli reilusti yli miljoona äänioikeutettua teki tietoisen valinnan ja boikotoi EU-vaalia jättämällä äänestämättä.

      Onkin perusteltua kysyä, kuinka ne puolueet ja EU-kriittiset ryhmät, jotka ovat aina olleet tai ovat vuosien varrella tulleet EU:n hyväksyjiksi ja osallistuneet EU-vaaleihin, voivat nyt punastumatta sanoa toimineensa Suomen työtätekevien etujen mukaisella tavalla.

      Ei se ole työtätekevien etu, että joudumme rahoittamaan eurooppalaisia jättipankkeja, sijoittajia ja keinottelijoita, vaikka maamme tilanne vaatisi varoja työttömyyden, köyhyyden ja leipäjonojen poistamiseen.

      On vielä kerran todettava, että yksikään suuren rahan ja valtapuolueiden lupauksista EU:hun liittymisen eduista ei ole toteutunut. Työväestön työn tulokset ja merkittävä osuus teollisuudesta on siirretty ulkomaille, joukkotyöttömyys on jäänyt pysyväksi, julkisia palveluja leikataan, ruoka on edelleenkin Euroopan kalleinta ja muut välttämättömät elinkustannukset nousevat jatkuvasti.

      EU:n ja harjoitetun oikeistopolitiikan vastainen toiminta, sodan vaaran paljastaminen ja työ rauhan puolesta ovat olleet Ktp:n kuluneen edustajakokouskauden keskeisiä tehtäviä. Näin on varmasti myös jatkossa.

      Kapitalismin ihmisvastaisuus näkyy työttömyysluvuissa. Kapitalistinen järjestelmä on kriisien, työttömyyden, suurien tuloerojen, epätasa-arvon, syrjinnän ja sotien järjestelmä. EU:ssa on jo virallistenkin tilastojen mukaan yli 30 miljoonaa työtöntä. Saksassa julkaistut selvitykset kertovat jopa 50 miljoonasta työttömästä EU-kansalaisesta. Imperialistisen kapitalismin sotien ja vallankaappausten aiheuttama pakolaisaalto Eurooppaan saattaa nostaa vielä miljoonilla EU-työttömyyttä.

      Suomessa on viimeisten tietojen mukaan laajan työttömyyden luvulla mitattuna yli puoli miljoonaa työtöntä. Kapitalismin kriisin ja oikeistopolitiikan oloissa työttömyydelle ei ole olemassa mitään perälautaa. Mitkään pakkolait tai tempputyöllistäminen ei poista työttömyyden perussyytä , kapitalismia ja työtätekevien riistoa.

      On todella huolestuttavaa, että nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyys kasvaa kaikkein eniten. Yli puolet työttömistä kuuluu jo em. työttömien ryhmiin. Eipä siis ihme, oikeistopolitiikkaa entistäkin kovemmilla otteilla harjoittava Sipilän hallitus on nyt toteuttamassa työttömyysturvan heikennyksiä, ajamassa pakkolakeja ja työttömiä ilmaistyön tekijöiksi.

      Kokoomusjohtoisten Kataisen ja Stubbin sekä nyt kaikkien aikojen kokoomuslaisinta politiikkaa harjoittavan keskustavetoisen Sipilän hallituksen työtätekeviä kurjistavaa politiikkaa ovat olleet vuorollaan toteuttamassa kaikki eduskuntapuolueet ja niiden puheenjohtajat. Nyt puolueet

    • prostataa

      ”Piilokorruptio on poissa näkyvistä. Se ilmenee huonona hallintona, viranomaisten epäasiallisena käyttäytymisenä tai esimerkiksi jossain kunnissa siten, että jonkin verkoston jäsenet saavat etuja, mutta muut eivät” Salminen vertaa piilokorruption ja ilmikorruption suhdetta jäävuoreen, josta osa on pinnalla näkyvissä ja osa pinnan alla piilossa. Siihen hän ei osaa vastata, kuinka paljon jää pinnan alle."

      http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005195736.html

    • saamattomat-lusmut-prkl

      Viimeisin käänne, ONNEA TEILLEKIN TE SAAMATTOMAT KOMMARI-PELLET, NORDEAA EI SUOMEEN TULE, VAIKKA HALLINTAREKISTERI (=alunperin juuri Nordean tuloa varten juonittiin) TULEEKIN!

      KETÄS VASTAAN AIOTTE NYT MUKA PROTESTOIDA JATKOSSA?!?!
      UFF-Kierrätyskeskuksen monopoliako?!?

      IS: "Ruotsi harkitsee liittyvänsä pankkiunioniin – yksi syy voi olla Nordeassa

      Julkaistu: 10.7. 21:04

      EUROOPAN PANKKIUNIONI Ruotsin hallitus pohtii, kannattaako maan liittyä EU:n pankkiunioniin.

      Yksi syy jäsenyydelle voisi olla pankkikonserni Nordea. Yhtiö on tällä tietoa siirtämässä pääkonttorinsa Suomeen tai Tanskaan. Taustalla ovat Ruotsin hallituksen aikeet korottaa pankkien vakausmaksuja.

      Iso motiivi pääkonttorin sijoittamiseen Suomeen olisi se, että Suomi kuuluu pankkiunioniin. Suomen valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on sanonut, että Suomen jäsenyys pankkiunionissa takaa Nordealle vakaat olot.

      Pankkiunioni on pankkien EU-tason valvonta- ja kriisinratkaisujärjestelmä. Sen perustana ovat koko EU:ta koskevat säännöt ja unioniin kuuluvat kaikki euromaat. Muutkin EU-maat voivat halutessaan liittyä pankkiunioniin."

    • allapinnan

      Se on sinänsä sama missä valtiossa mikin pääkonttori on kunhan vain yhtiöt maksaisivat asianmukaisesti säädetyt verot sinne minne on määrätty.
      Tähän seikkaan istuva rosvohallituksemme ei kiinnitä huomiota. Pääomat toimivat ristiin rastiin, niille maksetaan tukiaisia maan vaihdosta, ne siirtävät paljon varoja verokeitaisiin ja toimivat kuin siat vatukossa.
      Pääomalla ei ole isänmaata. Halpatyö ja korkeat voitot ovat omistajien isänmaakäsite.
      Nokia on liputettu ties minne. Kuka kykenisi selvittämään kuinka paljon sen pystyynnostamisessa on käytetty palkkatyöläisten verovaroja.

      • saamattomat-lusmut-prkl

        Vittuako selität realiteetteja jotka kaikki tietää jo nyt ja jo aikaa sitten ollut tiedossa!

        Todelliset kysymykset: missä kommarien vastine globalisaation nykykehitykseen? Miten kommarit aikovat soveltaa nykyaikaan ajatuksia KÄYTÄNNÖSSÄ näihin globalisaation tilanteisiin vastaamiseksi?

        Bonuskysymys: Onko vähän vaikeita kysymyksiä?


      • saamattomat-lusmut-prkl kirjoitti:

        Vittuako selität realiteetteja jotka kaikki tietää jo nyt ja jo aikaa sitten ollut tiedossa!

        Todelliset kysymykset: missä kommarien vastine globalisaation nykykehitykseen? Miten kommarit aikovat soveltaa nykyaikaan ajatuksia KÄYTÄNNÖSSÄ näihin globalisaation tilanteisiin vastaamiseksi?

        Bonuskysymys: Onko vähän vaikeita kysymyksiä?

        Kommareillahan se jäi haaveeksi, NL lähti sitä yrittämään asevoimin vaan ei onnistunut ja hukkui lopulta omaan saamattomuuteensa joka saamattomuus on yleiskuva kommunismista kun puhutaan työn tuloksista. Sen sijaan selityksiä ja teorioita tulee tuutin täydeltä mutta ne eivät kansan hyvinvointia paranna.

        Tavikselle nuo kysymykset eivät ole vaikeita mutta komuloiselle mahdottomia vastata!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kommareillahan se jäi haaveeksi, NL lähti sitä yrittämään asevoimin vaan ei onnistunut ja hukkui lopulta omaan saamattomuuteensa joka saamattomuus on yleiskuva kommunismista kun puhutaan työn tuloksista. Sen sijaan selityksiä ja teorioita tulee tuutin täydeltä mutta ne eivät kansan hyvinvointia paranna.

        Tavikselle nuo kysymykset eivät ole vaikeita mutta komuloiselle mahdottomia vastata!

        Ja Extyökkäri se jaksaa syyllistää duunareita, vaikka työttömiä koskevat irtisanomis päätökset tehdään ihan toisella mantereella kuin missä työttömämme ovat! Oletko kuullut pääomasta, sijoittajista joille YKSIKÄÄN duunari ei pääse mitään näyttöjä esittämään mistään.
        Pääoma, sijoittajat eivät myöskään kysy Arkadianmäeltä, ei valtioneuvostolta mitä mieltä he ovat irtisanomisista Suomessa.
        Se on tämän päivän globalisaatiota, pääoma mellastaa missä haluaa miten haluaa. Nordeassakin on vain erehtyviä ihmisiä, siellä pääomapuolellakin.
        Extyökkäri ota ne punalasit päästäsi, koeta katsoa maailmaa sellaisena kuin se nyt tällä hetkellä on!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Ja Extyökkäri se jaksaa syyllistää duunareita, vaikka työttömiä koskevat irtisanomis päätökset tehdään ihan toisella mantereella kuin missä työttömämme ovat! Oletko kuullut pääomasta, sijoittajista joille YKSIKÄÄN duunari ei pääse mitään näyttöjä esittämään mistään.
        Pääoma, sijoittajat eivät myöskään kysy Arkadianmäeltä, ei valtioneuvostolta mitä mieltä he ovat irtisanomisista Suomessa.
        Se on tämän päivän globalisaatiota, pääoma mellastaa missä haluaa miten haluaa. Nordeassakin on vain erehtyviä ihmisiä, siellä pääomapuolellakin.
        Extyökkäri ota ne punalasit päästäsi, koeta katsoa maailmaa sellaisena kuin se nyt tällä hetkellä on!

        Et ole kk ajatellut asiaa ihan loppuun asti.

        Sijoittaja sijoittaa tavalla tai toisella saamaansa pääomaa (rahaa, varallisuuttaan) yrityksiin ja odottaa sille tuottoa koska muutoinhan sijoittamisessa ei olisi mitään järkeä.

        Yrityksen, johon sijoitetaan, johto on vastuussa siitä mitä niillä rahoilla tehdään. Jos kaikki menee hyvin kaikki ovat iloisia jos taas huonosti pitää ryhtyä toimiin jolla taas uskottaisiin menevän jos ei hyvin niin paremmin ainakin.

        Yritykset toimivat Arkadianmäen vallan ulkopuolella sisäisesti, niiden vain pitää noudattaa lakeja. Ei hallitus ja eduskunta voi puuttua yrityksen toimintaan määräämällä koska ja kenet saa sanoa irti. Irtisanominen on aina kiinni työsuorituksesta, jos sen tulos kyetään myymään riittävällä katteella niin työ säilyy mutta muussa tapauksessa sille käynee huonosti.

        Minä näen maailman paremmin ja selvemmin kuin ne joille Marx luikurin opit merkitsevät jotain. Itsehän hän ei edes kyennyt elättämään perhettään omilla tuloillaan vaan appi ja ystävät avustivat eli selvä sosiaaliluukun tapaus. Kuka tuollaisen kaverin mietteistä ottaa oppia niin pääsee samalle luukulle.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et ole kk ajatellut asiaa ihan loppuun asti.

        Sijoittaja sijoittaa tavalla tai toisella saamaansa pääomaa (rahaa, varallisuuttaan) yrityksiin ja odottaa sille tuottoa koska muutoinhan sijoittamisessa ei olisi mitään järkeä.

        Yrityksen, johon sijoitetaan, johto on vastuussa siitä mitä niillä rahoilla tehdään. Jos kaikki menee hyvin kaikki ovat iloisia jos taas huonosti pitää ryhtyä toimiin jolla taas uskottaisiin menevän jos ei hyvin niin paremmin ainakin.

        Yritykset toimivat Arkadianmäen vallan ulkopuolella sisäisesti, niiden vain pitää noudattaa lakeja. Ei hallitus ja eduskunta voi puuttua yrityksen toimintaan määräämällä koska ja kenet saa sanoa irti. Irtisanominen on aina kiinni työsuorituksesta, jos sen tulos kyetään myymään riittävällä katteella niin työ säilyy mutta muussa tapauksessa sille käynee huonosti.

        Minä näen maailman paremmin ja selvemmin kuin ne joille Marx luikurin opit merkitsevät jotain. Itsehän hän ei edes kyennyt elättämään perhettään omilla tuloillaan vaan appi ja ystävät avustivat eli selvä sosiaaliluukun tapaus. Kuka tuollaisen kaverin mietteistä ottaa oppia niin pääsee samalle luukulle.

        Niin niin Extyökkäri, niin hän minä kirjoitin, sijoittajat sijoittavat rahansa sinne missä ne tuottavat eniten, onko siinä sinulle jotain epäselvää?
        Kirjoitat tuolla aikaisemmin, että duunarit ovat LUOPUNEET työstä kun on kyse sijoittajien päätöksistä jotka vaikuttavat koko yhteiskuntaan ja koko maalmaan!
        Sinä näet maailman tasan suoraan ja ainoastaan oikealle, omistajien näkökulmasta ja siinäkin kulma on helvetin pieni!
        Irtisanomiset eivät todellakaan riipu työsuorituksista vaan siitä missä SIJOITTAJAT saavat suurimman tuoton pääomalleen ja piste.
        Monikansalliset pörssiyhtiöiden pääkonnttorit eivät ole mitään tavoittelemisen arvoisia "yrityksiä", pääkonttori jossain korkeanelintason maassa mahdollistaa YHTIÖN JOHDON ja omistajien korkean elintason HALPAAN hintaan. Pörssiyhtiöt eivät tulouta tulostaan "kotimaahnasa" vaan pykäläpeikko armeija suunnittelee verot - 0 ja maksaa maltaita, mutta ei se mitään kun rahaa on millä mällätä.


    • allapinnan

      Me emme pysty valtiona sanomaan mihin pääoma pääkonttorinsa sijoittaa. Emme kykene estämään myöskään pääomien ristiinsijoitusta. Suomalainen pääoma ei sijoita Suomeen mutta porvarilliset poliitikot vaativat verohelpotuksia ulkomaisen pääoman saamiseksi. Ulkomainen pääoma saapuu kilvan Suomeen. Tällaisella ristiinomistuksella ja politiikalla pääomien veronkierto laillistuu mutta senkin lisäksi laiton veronkierto lisääntyy.
      Euroopan Unionia voi verrata rikollismafioiden (kansallisvaltiot) kattojärjestöksi unohtamatta, että on siinä joitain myönteisiäkin pointteja.

      Unionin jäsenmaat menettävät valtaansa pääomien esikunnille. Ei nopsaan mutta vääjäämättömästi.
      Yksittäinen jäsenmaa on kansanomaisesti sanottuna nalkissa. Demokraattinen muutos on vaikea. EU:n raharuhtinaiden tukena seisoo mahtava naton sotavoima mahdollisia niskureita vastaan. Niskurin kuriin laittamisesta on esimerkki etelä Amerikasta Venezuelassa. Siellä tukahdutetaan parhaillaan uskonnollisbolivaarista mekorratiaa, joka pyrki nostamaan kurjalistoa katuojasta. Sitä ei sallita eikä se ole pääoman edun mukaista.

      Demokraattisten voimien liittoa tulee silti tavoitella. Alistuminen vie ojasta allikkoon.
      Ranskan uusi hallinto näyttää ottaneen oppia Kokoomuspuolueeltamme. Lasketaan rahvaankin veroja mutta todelliset helpotukset menevät osinkotuloille. Valtion talous kiristyy ja tulojen vähyyttä käytetään verukkeena sotun leikkauksille. Macronin ohjelma näyttä sanotulta. Macronin tueksi tulee paikalliset extyökkärit loistyöläispropagandoineen.

      • TimoEspoosta

        >> Demokraattisten voimien liittoa tulee silti tavoitella. <<
        Eipä sitä tarvitse enää erikseen tavoitella. Ne ovat jo olemassa, mm. EU ja NATO.
        Päätöksenteko on demokraattista ja siinä on mukana ne tahot, jotka niihin on valittu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe