Lainaa sijoitusasuntoon

Lainarahoitus

Miten hyvin yleensä saa lainaa sijoitusasuntoon? Tiedän että paljon on ihmisiä jotka ostelevat asuntoja vuokrattavaksi mutta miten yleensä nämä rahoittavat sen? Ilman lainaa vai? Tai tarkemmin kyselen tätä siksi, koska haluaisin tietää, että onkohan mitenkään mahdollista, että toinen henkilö, sukulaiseni ostaa sunnon minulle ja vuokraa sen minulle? Tai onhan se aina mahdollista, mutta pointti on se, että onko ollenkaan mahdollista, että sukulaiseni saisi siihen asuntoon lainaa koko asunnon hinnan verran? Hän kyllä pystyisi lainan maksamaan pääosin vuokratuloilla ja pistämällä aika mitättömän osan itse kuukausittaisiin kuluihin. Hän ei ole mikään hyvätuloinen mutta palkkatyössä on ja todellakin laskimme että paljon ei jäisi hänelle maksettavaa vuokran jälkeen.
Tiedän että lainaa ei niin helposti tänä päivänä saa, mutta kävin vain miettimään, että eihän tuon pitäisi olla edes mitenkään riskialtis homma pankille sillä: Asunto olisi pääkaupunkiseudulla ja erittäin tod. näk. arvo ei laskisi ja vuokrattavaksi saisi aina helposti hyvään hintaan (tosin varma vuokralainen olisin minä, mutta jos sattumalta en olisikaan enää vuokralainen), lisäksi sukulaisellani on oma asunto-osake jonka voi pantata tuota uutta lainaa varten. Tuon asunnon arvo olisi n. 40% siitä ostettavasta ja vuokrattavasta asunnosta. Onko siis aivan poissuljettu asia että pankki lähtisi rahoittamaan tai antamaan lainaa asuntoon joka pistetään satavarmasti vuokrattavaksi? Ei kai se niin simppelikään voi olla, tai sittenhän lähes kaikki voisivat ottaa lainaa ja sanoa rahoittavansa sen pääosin vuokralla?

No, mielipiteitä ja neuvoja kehiin. Ja siis ehkä alkuperäinen kysymys oli hieman harhaanjohtava, sillä tässä ei oikeastaan ole kysymys pelkästään mistään sijoittamisesta ja hienoja laskelmia siitä, koska vuokra-asunto on tuottava tai ei en ole kysymässä, vaan tarkoitus olisi että sukulaiseni voisi auttaa vuokraamalla minulle ostamansa asunto ja ehkä myös saada siitä itselleen jossain vaiheessa jotain tuottoakin.

11

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eivaantuloa

      Oletteko tutkineet talon kuntoa ja tulevia remppoja. Jos kalliit rempat iskee päälle voi vuokra-asunnon pitäminen käydä kalliiksi sukulaisellesi. Vuokraa ei voi juukikaan nostaa vaikka vastike nousis roimasti. Linja-saneeraus, julkisivuremppa, kattoremppa ja maavuokran nousu on asioita jotka eniten nostavat vastiketta.

    • Lainaalainaa

      No asunto pitäisi varmaan katsoa tarkkaan (ei vielä mitään edes päätetty tai valittu)ja mainitsemasi seikat on mielessä mutta näin ylipäätänsä onko siis mahdoton asia tuon lainan saaminen jos ostettava asunto kunnon puolesta ei olisi pankinkaan mielestä mikään riskiostos. Näin ylipäätänsähän esim. Helsingissä asuntojen arvo ei kai laske kuitenkaan.

      • bankkkkerrr

        Tottakai sijoitusasuntoon saa pankista lainaa. Asiat täytyy kuitenkin olla kohdillaan. Se taas selviää asioimalla pankin kanssa. Lähes kaikki asuntosijoittajat rahoittavat sijoitusasuntonsa osittain velkarahalla. Sitä sanotaan velkavivuksi, eli vieras pääoma työskentelee sijoittajan hyväksi.


    • omasuus

      Ei mikään pankki anna koko asunnon hintaa lainaksi, kyllä täytyy olla omakin rahoitusosuus ja realistiset laskelmat takaisinmaksusta.

    • eisittenyourloose

      Eli ei anna lainaa vaikka on velaton osake pantattavaksi?

      • Huhuhuhhhu

        Realivakuutta 10 % ostettavan asunnon arvosta. Hyvin yleinen käytäntö tuntuu olevan, mutta varmuuden saa, kun käy pankissa neuvottelemassa. Jokainen rahoitustapaus on erilainen.


    • vuokraisäntä

      Ei kyllä vuokraamisella kateta kaikkia velaksi ostetun asunnon kuluja. Otetaampa huomioon seikat:

      - lainaa pitää lyhentää. (daa.)
      - vuokratulo on pääomatuloa, josta pitää maksaa veroa, abouttirallaa kolmasosa hulahtaa veroihin.
      - vastikkeen voi vähentää verotettavasta osuudesta, mutta VAIN pelkän vastikkeen osuuden, eli mikäli vastikkeessa on lainaosuuksia, niin niitä ei vähennellä.

      Itsellä on sijoitusasunto ja kyllä se tuntuu aika hyväntekeväisyydeltä sen pitäminen. Vuokrasta yli puolet ovat vastikkeen osuutta, verot siipasevat voitosta sen kolmasosan ja sitten on se lainan lyhentäminen. Vaikka maksan juuri niitä seiniä omaksi omaisuudekseni, niin kuitenkin tällä hetkellä otan puhtaasti takkiin muutamia satasia per kuukausi.

      • uudiskohde

        Vuokraisäntä.Et ota takkiin vaan säästät (ellei sijoituskohde metetä arvoa koko ajan). Lainat vastikkeessa voi kyllä vähentää, niitä laskutetaan rahoitusvastikkeena ja se on kyllä vähennyskelpoinen vuokratulosta samoin kuin varsinainen vastike. Sen sukulaisen kannattaisi ostaa joku uustuotantokohde, jossa on reippaasti lainaa . Silloin tosiaan vuokralainen maksaa lainan pois eikä verottaja vie juurikaan mitään. Isoja remontteja ei pitäisi tulla uudiskohteeseen ellei ole fuskurakentamista.


      • egregerger
        uudiskohde kirjoitti:

        Vuokraisäntä.Et ota takkiin vaan säästät (ellei sijoituskohde metetä arvoa koko ajan). Lainat vastikkeessa voi kyllä vähentää, niitä laskutetaan rahoitusvastikkeena ja se on kyllä vähennyskelpoinen vuokratulosta samoin kuin varsinainen vastike. Sen sukulaisen kannattaisi ostaa joku uustuotantokohde, jossa on reippaasti lainaa . Silloin tosiaan vuokralainen maksaa lainan pois eikä verottaja vie juurikaan mitään. Isoja remontteja ei pitäisi tulla uudiskohteeseen ellei ole fuskurakentamista.

        Ei lainat vastikkeessa ole aina vähennyskelpoisia, vaan riippuu siitä, miten ne on merkitty kirjanpitoon. Jos rahoitusvastike rahastoidaan, ei siitä saa mitään vähennyksiä, jos ne on tuloutettu, ne ovat vähennyskelpoisia. Käytännössä siis yksi ainoa sana kirjanpidossa ratkaisee, voiko rahoitusvastikkeen vähentää. Tämä tosin selviää nopeasti kysymällä isännöitsijältä. Uudiskohteissa rahoitusvastikkeet ovat aina vähennyskelpoisia, mutta ei läheskään aina vanhoissa asunnoissa.


      • egregerger

    • investor

      Kiitos mielenkiintoisista kommenteista t. Ap

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe