Koirapuistoasiaa

pissittäjä

Nyt rupesi lopultai tapahtumaan,kymmenen vuotta outeltu,.Saadaan vihdoin koirapuisto S-salmelle ja ihan okeaan paikkaan elikkä keskustan tuntumaan,kanavan varteen.Palvelee myös matkailioita jahaka saamme karavan alueen jätkänpuiston tuntumaan.Nostan hattua vaikka aikaa onkin kulunut jahusteluun asiassa.

39

1233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omatkoiratpuri

      Kehitys kehittyy. Hau, hau.

    • haihattelijoita

      Humpuukia koko koirapuistohaihatus.

      • tarpeeseentulee

        Kyse on eläinten hyvinvoinnista. Monet ottavat lemmikkinsä mukaan matkoille. He ainakin tarvitsevat koirapuistoa matkoillaan.
        Olisihan se aika vastenmielistä sulkea yksi perheenjäsenistä jonnekin eläinhoitolan neliön kokoiseen kopperoon vieraiden hoitoon perheen loman ajaksi.


      • kannustaja

        koirapuisto on koiralle mukava paikka. siellä voi treffata kavereita remmeistä vapaana


    • Hauva1

      No tuonnekko ne sen vie loman ajaksi?

      • rautalangastaväännetään

        Sinnepä sinne - lomareissulla vapaasti jalottelemaan välillä. Kun koira on autossa pitkiä matkoja, on hyvä päästä välillä koirapuistoon juoksemaan.


    • kusettaja

      Kuka maksaa rakentamisen ja ylläpidon, kunta tietenkin. Nyt on sopiva aika puhua koiraverosta. Jos on millä hankkia ja elättää useampia isoja koiria jotka syövät kuin hevoset, niin muutaman kympin koiravero on pikkuasia muitten menojen rinnalla.

      • menisiköläpi

        Eikös siitä asiasta voisi tehdä kuntaan aloitteen, että pitäisi koiraveroa maksaa Suomussalmella?


    • Zuwacci

      Eikö sitä todellakaan ole tärkeämpää käyttöä kunnan rahalle? Annataan ne budjetoidut rahat vaikka kiintiöpakolaisille?

      • eisinneainakaan

        Valtio maksaa kiintiöapakolaisten kaikki kulut, joten sinne ei edes tarvita kunnan rahoja.


    • koirallinen2

      Onpa hieno juttu kun lopultakin saadaan koirapuisto. Vielä hienompaa se kun näytti järki voittavan eikä puistoa edes alettu suunnittelemaan Taivalalaselle. Hanke olisi kuitenkin taas kaatunut asukkaiden vastustukseen ja jäänyt siten pölyyntymään arkistoihin. Tuo nyt suunniteltu sijainti on kaikkien kannalta huomattavasti parempi. Melko moni pääsee kävellen ja kauempaa tulijoille on parkkitilaa.

    • kustannukset

      Toivottavasti kunta perii jonkinlaista maksua käyttäjiltä. Tämähän ei kuulu kunnan lakisääteisiin peruspalveluihin jotka rahoitetaan verovaroin.

      • minähäse

        Sittenhän pitäisi periä maksua vaikkapa latujen ja luistelukenttien käytöstä. Latujahan, jopa valaistuja, on kilometreittäin ja luistelukenttiäkin useita. Eihän nuokaan kuulu lakisääteisiin peruspalveluihin. Silti niitäkin on hyvä olla. Saavat hiihtäjät hiihtää rauhassa ja luistelijat luistella.

        Eikös se ole kaikkien kannalta paras ratkaisu kun koiria saa ihan luvallisesti juoksuttaa irti jossain ilman, että karkaavat ja pahimmillaan juoksevat jonku auton alle?

        Vai onko tässä nyt kyse siitä kainuulaisesta kateudesta? Jos ei itse saa jotain, ei saa saada kukaan muukaan.


      • peruspalvelua
        minähäse kirjoitti:

        Sittenhän pitäisi periä maksua vaikkapa latujen ja luistelukenttien käytöstä. Latujahan, jopa valaistuja, on kilometreittäin ja luistelukenttiäkin useita. Eihän nuokaan kuulu lakisääteisiin peruspalveluihin. Silti niitäkin on hyvä olla. Saavat hiihtäjät hiihtää rauhassa ja luistelijat luistella.

        Eikös se ole kaikkien kannalta paras ratkaisu kun koiria saa ihan luvallisesti juoksuttaa irti jossain ilman, että karkaavat ja pahimmillaan juoksevat jonku auton alle?

        Vai onko tässä nyt kyse siitä kainuulaisesta kateudesta? Jos ei itse saa jotain, ei saa saada kukaan muukaan.

        Latuja ja luistelukenttiä tarvitaan myös lapsia ja nuoria varten. Lapsissa ja nuorissa on meidän tulevaisuus, ei koirissa.


      • kannustaja-
        peruspalvelua kirjoitti:

        Latuja ja luistelukenttiä tarvitaan myös lapsia ja nuoria varten. Lapsissa ja nuorissa on meidän tulevaisuus, ei koirissa.

        koiran kanssa harrastaminen opettaa nuorelle paljon tärkeitä arvoja.


    • jokovoi

      Voikosinnejoviijä poroja vasomaan nyt

    • koirafriikki

      Koira harrastus on koko perheen harrastus,paljon on nuoria koiraharrastajia.Hyvä vaan että veromarkoillaa saadaan myös tätä harrastusta tuettua,miettikääpä vaikka kesätestteri penkkien uusiminen,400,000 lähti sinne verorahoja heilahtamalla,entäpä hieno tekonurmikenttä jalkapalloilioille,ei kelpaa valmiit nurmikot ja kentät vaan on saatava oma.Koirapuisto on murtoosa nuihin tölövätyistä rahoista.

      • fakt

        Minä vaadin hyvitystä kunnallisveroon koska minulla ei ole koiraa, en kuluta hiintolatuja tai luistelukenttiä ja teatterinpenkkejä. Kiinteistöveroakin maksan kahdesta paikasta vaikka asun kerrallaan vain yhdessä. Sanoisinko jotta olen jopa oikeutettu saamaan kunnalta veronpalautusta joka vuosi.


    • Järkikäteen

      Ei kaikki käytä koiriaan koirapuistossa, joten koiraveroa ei voitaisi periä kaikilta koirien omistajilta. Itse en ainakaan tule koiriani siellä käyttämään, sillä omani eivät perusta muista koirista.

    • kuutamoajo

      Tämä on vain pirttikoiria varten, jotka on jalostettu niin pitkälle etteivät pärjää ilman huoltajaa. Sinne jos viedään metsästyskoirat joilla on vielä luontainen metsästysvietti, niin se pistelee poskeensa nämä jalostuksen tuottamat ilman ihmisen apua selviytyvät karvaläjät

      • koirallinen2

        Kurjaa jos et ole viitsinyt koiraasi sosialistaa silloin kun se on ollut pentu. Kyllä monet metsästyskoiratkin mielellään leikkivät toisten koirien kanssa jos vain saavat siihen mahdollisuuden. Aidattu puisto on hyvä paikka juoksuttaa ja leikittää niitä vietikkäämpiäkin koiria. Ihan samalla tavalla se metsästykoirakin on laumaeläin mitä se pirttikoirakin. Eikä ne koirat erottele toisiaan sen perusteella mihin käyttöön ne on hankittu.

        Ei semmoista koiraa mikä pistää poskeensa muut koirat tulisi päästää irti yhtään missään ei edes siellä metsällä. Siellä metsällä kun voi olla muitakin koiria.


    • minä_tyttö

      Laittaa sitten iso vuorolista kyltti, että oikeauskoiset tietää mennä omalla vuorollaan hauveleitaan ulkoiluttamaan...

    • metsänystävä

      Olin nuorena aktiivi eräämies, ja oli metsästyskoiria kun oltiin niinsanotulla vapaalla koirat olivat mukavia seuraeläimiä. Mutta kun niillä on pentuja tai on metsästys meneillään siellä ei pirttikoirat pärjää, tämä on luonnonlaki, mikä on vääristynyt ihmisten parissa, missä hyysätään suurinta rikollista eli jalostusta. Tilastot kertoo että terveimpiä koiria ovat metsästyskoirat. Onneksi vielä luonnossa pätee luonnonlaki missä ei jalostuksella pilata geeniperimää.

    • Lannoitellen

      Ei meidän jaken kikkarat ketään häiritse, ja yököttähän se niitä keräillä; Lämmintä paskaa käteen, hyi olokoon!

    • Onlemmikki

      Koirapuisto perustetaan lähinnä koiran koulututukseen ja samalla koirat totutetaan toisiin koiriin .Kunnan taholta pitää tietysti laatia tarkat säännöt. Ei voi olla isännän päätettävissä milloin laskee esim. koiran irti . Täällä on monilla tapana pitää "kilttiä"koiraa irti kevyen liikenteen väylällä .Koiran koulutuksen kannalta hyvä koiralle,mutta jos on toisia koiria liikkellä koirat tulee välittömasti kytkeä kiinni .Isäntä voi vain omassa pihassa pitää irti vapaasti lemmikkiään . Lopuksi lämmintä kesää koiramielisille !

      • kylläsesiitävielä

        Koira saa kulkea vapaana omistajansa rinnalla edellytyksellä, että se tulee käskystä vierelle ja on otettavissa kiinni. Koiranomistajan pitää olla tarkkana, pitää huomioida, että on sellaisia ihmisiä, jotka pelkäävät kaikkia koiria.
        Lapset erityisesti on huomioitava. Jos taaperoikäinen juoksee nauraen koiran luokse ja yrittää silittää, koira saattaa tulkita lapsen nauravasta suusta näkyvät hampaat väärin ja kokee tulevansa uhatuksi.
        Koirapuistojen porteilla on selkeät säännöt, jotka pitää lukea ja niitä noudattamalla koirapuisto pysyy asiallisessa kunnossa.


    • Koiraonviisaseläin

      Kyllä suurin vaara on koiraa ulkoiluttaessa on toiset koirat.Siksi on suotavaa että liikutaan aina koiran kanssa koira kytkettynä .Metsästyslaki kieltää koiran irtipidon 1.3-19.8 välisenä aikana .Taajamassa on sama laki . On kyllä varma että jos irti ollut koira tekee vahingon että maksaja on vapaana olevan omistaja ja vakuutus tuskin korvaa lainrikkojan rorvausta ? Tietysti kytketyn koiran kanssa on oltava myös huolellinen ,Esim.lapset on huomiotava ja varottava .

    • Koiranvihaaja

      Kyllä se on niin , että taajamassa koira on pidettävä aina kytkettynä. Kaikki muu on huuhaata!

    • Mr.Fartfire

      Pitäisi se omistaja kytkeä siihen koiraan kiinni niin kaikki olisivat tyytyväisiä.

    • koiranpurema

      Minua on koira purrut useamman kerran, ja ihmeellisintä oli tuttu koira ja omistaja, koira oli kytkettynä. Kun alettiin vaihtamaan kuulumisia, niin yhtäkkiä koira kävi kimppuun, onneksi omistaja oli ajantasalla ja kiskaisi koiran pois. Minä en pelkää koiria, olen muutamankerran joutunut sanomaan irtokoirien omistajille joitten koirat ärhentelee ohikulkijoille että jos kimppuun käy niin väännän niskat nurin, se vasta myrkkyä on, silloin alkaa ärhentelemään koiranomistaja.

    • MiniGrippi

      Naapurin ukko paskotti koiraansa keskelle siikarannantietä ja jätiti pökäleen siihen kadulle. Pistin sen kassiini ja laitoin jääkaappiin säilöön Maanantaina vien sen poliisille todistuskappaleeksi.

    • kurritopi

      Kouluttakaa niitä koirianne. Minä kuljen Ämmänsaaren keskustassa koirani kanssa ja minulla ei ole hihnaa edes mukana! Koira kävelee siististi vieressä, eikä välitä vastaantulijoista, tai niiden koirista yhtään mitään! Jos pysähdyn juttelemaan jonkun kanssa, niin koira istuu vieressä ja odottaa, että milloin jatketaan matkaa..

    • Katsotaampa

      Nyt pääsee Isokokosten koirien omistajat pelottelemaan pikkukoirien omistajia.Vai osataanko ottaa mallia Etelän koirapuistoista ja laittaa pikkukoirille oma aidattu alue?Mukavia koiria nuo Saksanpaimen koirat?Hyi!

      • koirallinen2

        Mikäli olisit vaivautunut vilkaisemaan kunnan sivuilta löytyvää kaavakuvaa suunnitellusta puistosta, tietäisit sinne tulevan oma alueensa sekä pienille että isoille koirille. Kurjaa jos pelkäät ja opetat pikkupiskisikin pelkäämään saksanpaimenkoiria ja muita isoja koiria.


    • oikkehienoa

      Saihan se ykäkin jotakin politiikassa aikaan, koirapuiston.

    • Syönkasviksia

      Syökää koiraa!

    • Koiraarakastava

      Kyllä on ilkeää kirjoitta tuollaista .HÄPEÄ.....

    • käyttökulut

      Kuka maksaa siivoamisen jä ylläpidon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe