Mitä emme saa , koska ei ole rahaa

järkeäjärjestelmään

Maataloustukiin käytetyillä varoilla voitaisiin:

1. Perustaa 4 uutta Helsingin yliopistoa

2. Antaa köyhimmälle 10 % kotitalouksista puolet lisää käytettävissä olevia tuloja.

3. Antaa 80 000 euroa vuodessa selvää rahaa jokaiselle maatalousyrittäjän kotitaloudelle.

4. Rakentaa 15 uutta lastensairaalaa joka vuosi.

5. Perustaa 150 000 uutta lasten kokopäiväistä päiväkotipaikkaa.

6. Hankkia Gerald Ford -luokan lentotukialus 4 vuodessa.

7. Maanpuolustusta voitaisiin kohentaa myös kaksinkertaistamalla puolustusbudjetti.

8. Hankkia puolentoista HUS-sairaanhoitopiirin verran lisää julkisia terveyspalveluja.

9. Hankkia köyhimmälle 10 % kotitaloudelle uusi hyvälaatuinen henkilöauto joka kolmas vuosi.

10. Jos oikein hulluttelemaan ryhdyttäisiin, voitaisiin kerätä 8 % vähemmän tuloveroa

Täytyy myöntää että kallista työllisyydenhoitoa tuo maatalous.
Mitä lie keskimääräinen työttömyyskorvaus 2017?

53

433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jajopahäpeilee

      Jopan haaveita, ilman mitään kongreettista faktaa. Kyllä eduskunnassa taas nauru raikaa,

    • kfiifof

      Taitaa kaupunkilainen tikkurilan tornitalon yläkerrasta leipä suussa vihreitä kannattaen taas miettiä työttömyyskorvauksella ostettua ruokaa mutustellen maailmanparannuskeinoja.Olisiko peräti vielä ruotsalaisten miesten joukkueurheilun eli perseenhaistelun harrastaja.Kohta koittaa taas ajat ,jolloin kaupunkilaiset ovat koura ojossa kerjäämässä ruokaa.Pitäisi pohjasakan muistaa,että ei kannata purra kättä joka ruokkii.Sota aikana kaupukilaisnaiset antaneet prsettä palasesta ruisleipää.Kaikkein tuhoisin yhteiskunnan kannalta on ollut AY-liikkeen veropakolaisuus tai verovapaus. Koko AY-järjestelmän ylläpito maksaa muutamasta miljoonasta eurosta noin kymmeneen miljoonaan-voittoa tuottaa varmasti satoja miljoonia.Missä on miljardit jopa kymmenet miljardit eurot jotka ovat jääneet verottamatta.Itsekin kuulun liittoon,jolta en ole saanut yhtään mitään.AY-liikkeen varat pitäisi kansallistaa,niillä pitäisi pystyä maksamaan pois ainakin puolet Suomen valtion veloista.Kunnia maanviljelijöille jotka tuottavat meille kaupunkilaisille hyvää ruokaa.Vielä sen verran että liittojen jäsenmaksuilla ei ole koskaan maksettu, eikä makseta tänä päivänäkään ansiosidonnaista työttömyyskorvausta-se tulee työttömyysvakuutusrahastosta,johon on maksettu samasta työstä myös liittoon kuulumattomasta henkilöstä. Tämä liittoonkuulumaton ei saa kuin peruspäivärahan.Tässäkin Ay-liike on rosvoamassa.

    • HukkaanHeitettyäRahaa

      Teepä sama laskelma Länsimetron tähänastisista kustannuksista tai edelleen keskeneräisen Olkiluodon ydinvoimalan polttamista rahoista. Maataloustuet palvelee koko maata ja koko kansaa, mites nuo alussa mainitsemani?

      • törsäpummi

        Miljardi sinne tänne, hei camoon!


      • Kuuuuuluuuuu

        Länsimetro on kertaluonteinen investointi ja Olkiluotoon ei käytetä verovaroja eli hyvin huonot verroin.


      • jatkuvarahareikä

        Buaahahaaa, kertaluonteinen


    • VtnSk

      Lisäksi:
      -maanviljelys alkaisi kannattamaan tukien poiston myötä, koska puuhastelevat tukijussit joutuisivat lopettamaan.
      -investoitaisiin järkevästi, eli ei traktoria per 15 ha

      • jopanmaailmakaatuu

        Kuu-ukkelit tekee kuokalla?


      • pelkälläkuokalla
        jopanmaailmakaatuu kirjoitti:

        Kuu-ukkelit tekee kuokalla?

        Jopan maailma on jo kaatunut!

        Jopalle on valjennut että kaikessa ruoassa on mukana tukijärjestelmä! (Viljelijät on opettaneet)

        Sen takia Jopa on siirtynyt avaruuteen.....

        Suomessa noudatetaan EU;n tukijärjestelmää, pakkohan se on kun viisaat sedät määrää!


      • rispektisti
        pelkälläkuokalla kirjoitti:

        Jopan maailma on jo kaatunut!

        Jopalle on valjennut että kaikessa ruoassa on mukana tukijärjestelmä! (Viljelijät on opettaneet)

        Sen takia Jopa on siirtynyt avaruuteen.....

        Suomessa noudatetaan EU;n tukijärjestelmää, pakkohan se on kun viisaat sedät määrää!

        Perinteiseen perjantai-päivän tapaan koukkasin eilen kotimatkalla "töistä" tullessani äässi-marketin päädystä Taunuksen konttiin äsäkän kolmilitraisen helmeilevää paineentasaajaa.

        Ilta menikin sitten taas mukavasti kirppissohvalla töllön pauhussa muistellen viikon "työ"-tapahtumia ja tasaillen v***tukset kolmilitraisella omaan arvoonsa.

        Käytyäni levolle ts. sammuttuani sohvalle arviolta kahden pintaan olikin kuutio tullut tyhjennettyä taas viimeiseen pisaraan. Mission completed.

        Aamusella n. klo 13 join puolikkaan isosta vissylekasta ja pari kuppia saludoa ja päätin siirtyä eriön puolelle valmistautumaan puoliintumis-prosessiin.

        Välittömästi istahdettuani pokaalille tuoksuvankarvainen aikaikkuna jo avautuikin ampuen räjähtäväntuoksuvan paineaallon saattelemana säteilevän mönjäsatelliitin matkalle kohti aika-avaruutta.
        Siellä satelliitti nyt sykkii kohti seuraavaa ulottuvuutta telakoitumistaan odotellen.

        Ehkä saamme elää.


    • faktatpuhuvat

      saastaista sakkia

    • kylvaan

      Kyllä saataisiin mikä vaan noista, ja ruoka olisi sitten vastaavasti kalliimpaa kuluttajille. Ilmaisia lounaita ei ole. Sinänsä ihan kannatettavaa että tuet lopetettaisiin ja alkutuotannon hintaa korotettaisiin vastaavasti niin että tuotanto säilyisi kannattavana. Ja tämä koko EU:n alueella koska se on yhteismartkkina-aluetta. Ja rajat säppiin EU:n ympärille ainakin subventoitujen tuotteiden osalta etteivät ne pääse markkinahäiriköiksi.

      • maailmankauppa

        Mites se toimii, kun venäjä tuo kaasun eurooppaan?? Saksa ja Tanska kiertää vienti rajoituksia ja vie venäjän naapuri maihin ja ne venäjälle ruokaa.


    • Aijjjjaaa

      "Täytyy myöntää että kallista työllisyydenhoitoa tuo maatalous.
      Mitä lie keskimääräinen työttömyyskorvaus 2017?" Aloittaja

      "Viljelty pelto tarkoittaa kasvien tuotantoa varten viljeltyä peltoa.
      Ota paikkakunnan olosuhteet huomioon vil- jelyssä. Muokkaa, lannoita ja kylvä tai is- tuta viljelty pelto ja pysyvien kasvien ala tarkoituksenmukaisella tavalla siten, että on mahdollista saada aikaan tasainen itäminen ja kasvusto. Huolehdi kasvinsuojelusta ja es- tä rikkakasvien leviäminen mekaanisesti, bi- ologisesti, kemiallisesti tai kasvinvuorotuksen avulla.


      Viljele alueelle soveltuvia kasvilajeja ja -lajik- keita ja käytä riittävää siemenmäärää. Kyl- vä tai istuta viimeistään 30.6. Tiettyjen puu- tarhakasvien (taulukko 2) viljelyssä myöhem- pi kylvö on mahdollinen, mutta kylvä sil- loin lohkolle esikasvi viimeistään 30.6. Mikäli poikkeukselliset sääolosuhteet estävät kylvä- misen tai istuttamisen viimeistään 30.6., kyl- vä tai istuta heti olosuhteiden salliessa."
      http://www.mavi.fi/fi/oppaat-ja-lomakkeet/Documents/täydentävien ehtojen opas 2016.pdf

      Ostat ensiksi vanhemmiltasi maatilan ja jos ostat alihintaan maksat valtiolle lahjaveroa, sitten uusit kalustoa ja tuotantorakennuksia, ostat öannpitteet, siemenet, rehun eläimille, vakuutukset ja kaikki mitä maataloustuotannossa tarvitaan. Kun sitten tuloista vahennetään menot, on se viljelijän palkka.

      Maataloustukia ei ole pakko ottaa vastaan ja täällä onkin ehdotettu että joku näyttäisi omalla esimerkillaan että maatalous on kannattavaa ilman maataloustukia. Päättäjämme suhtautuisivat tukien tarpeellisuuteen kriittisesti kun huomaisivat että ilman niitäkin pärjää.

      Kumma vaan että tuollaista esimerkin näyttäjää ei ole ilmoittautunut.

    • muatörsä

      Kenelle möisivät Valtrat Suolahdesta, kuka ostais Hankkijan tai K-Maatalouden maataloustarvikkeet? Mitä tekisivät Valion meijereissä työntekijät kun ei olisi maitoa? Entä teurastamossa tyhjät linjat? Mitä kuljettaisi maitokuski? Ei kaljaa, koska ei olisi ohraa raaka-aineeksi. Kelle tehdään Siilinjärvellä lannoitetta? Mistä töitä maatalouskoneiden huoltomiehille, seminologeille, eläinlääkäreille ym. maataouteen liittyville ammattilaisille? No, he tulevat työmarkkinoille työtä pelkäämättöminä, pitkiin päiviin ja huonoihin työoloihin tottuneina tarjoamaan työpanostaan yrityksiin. Kumpi otetaan, ay-liikkeen kouluttama ruikuttaja vai työtäpelkäämätön, joustamaan oppinut yrittäjähenkinen tekijä? Ja sitten maksetaan tuplaten se raha joutenolijoille, joka käytettiin maatalouden, ei pelkästään tilojen, toimintaan.
      Faktahan on se, että kaikki maatalouteen tavaraa valmistavat yritykset pyörivät maataloustuilla. Sinnehän tuet menevät kun maajussi käy kaupassa. Ja osansa saavat yritysten duunarit. Heidänkin palkoissa on osa maataloustuesta. Eikö olekin ihme kun ne tuet eivät jääkään jussin pussiin!

    • Tukiaishulluutta

      Maataloustukiaiset ovat rahanhävitysautomaatti, joka tuottaa inflaatiota, valtion talouden vajetta, saastetta, palkansaajien alhaista ostovoimaa, alueiden autioitumista sekä kuolemaa, tappiollista eli vahongollista puuhastelua ja päättömiä hölinöitä "oikeista hinnoista".

      Maataloustukiaiset ovat kansallinen onnettomuus.

    • lakkoon

      Kannatta mennä lakkoon ja lopettaa syöminen niin rahaa säästyy tärkeämpään...

    • niinpäniiiin

      "...päättömiä hölinöitä "oikeista hinnoista".

      No jos viljan tuottajahinta 120€7tonni on oikea niin miksi kukaan ei näytä esimerkkiä ja viljele ilman maataloustukia. Nimimerkki "Tukiaishulluutta" voisi vallan hyvin osoittaa päättäjille että kannattava maataloustuotanto suomen oloissa tämän hetken tuottajahinnoilla ilman maataloustukia on mahdollista ja ammattia on mahdollista harjoittaa niin että jää itselle palkkaakin.

    • Judegement

      Silläkin uhalla että aloitus oli vain pelkkä trollaus(oma toiveeni), nyt on kyllä aloituksessa säästelty järjessä.

      1. Mihin helsinki tarvitsee neljää uutta yliopistoa?
      2.Meillä on jo sossu.
      3.Eikö maatalousyrittäjiä tueta jo nyt?!
      4.Lastensairaaloita ja paikkoja niissä on nytkin enemmän kuin sairaalahoitoa tarvitsevia lapsia.
      5.Ja ottaa kasvatusvastuu pois isiltä ja äideiltä lopullisesti?!
      6. Nato olisi halvempi vaihtoehto ja toimiva.
      7.Lue edellinen.
      8.Terveyspalvelut on jo nyt riittävät kun lakattaisiin hyysäämästä omilla elämäntavoillaan terveytensä tuhonneita yhteiskunnan varoista.
      9.Kuka tarvitsee uutta hyvälaatuista henkilöautoa joka kolmas vuosi?
      10.Lähes tuohon pystyttäisiin nytkin mutta sossuelätit ei tykkäisi.

    • einomiees

      Ottamatta kantaa aloittajan kirjoitukseen kysyn aivan yksinkertaisen kysymyksen, onko ruoka ja vaikkapa uusi auto samanarvoisia kulutushyödykkeitä.

      Kysyn, kun ihmisellä ei ole uutta autoa tai ruokaa, hänelle valinta on aivan saman arvoinen kumman valitsee.

    • kannuksenrajamailla

      Eeee ne jäptit noi monimutkasii tajua. Koha meinaa tuet tulee til jot pääsee deeril nääs traktotpullikkiin.

    • MafiaCosaNostra

      Maataloustuki = laillistettu korruptio.

      • cosanostrathöpöä

        Höpöhöpöä!

        Yritä uudelleen jos kuulut niihin jotka syövät.......


      • isomasailmasto

        Näinhän se on. Wärtsilän konkan aikana luotiin telakoille turvaverkot ja törseit sai omansa heti sotien jälkeen. Saatanallisia ihmisiä nämä. Valtiolta vaadittiin jättimäisiä korvauksia elinkelvottomista maatilkuista joita luovutettiin siirtoväellä, siitä se alkoi.


      • uuhuuhuuh
        isomasailmasto kirjoitti:

        Näinhän se on. Wärtsilän konkan aikana luotiin telakoille turvaverkot ja törseit sai omansa heti sotien jälkeen. Saatanallisia ihmisiä nämä. Valtiolta vaadittiin jättimäisiä korvauksia elinkelvottomista maatilkuista joita luovutettiin siirtoväellä, siitä se alkoi.

        just så!


    • OikeaYrittäjä

      Esim. sianlihaa viedään Suomesta ulkomaille maailmanmarkkinahinnoilla joka ei kata alkuunkaan tuotantokustannuksia. Tuotantokustannukset tuottajille maksaa suomalaiset veronmaksajat. Toisinsanoen suomalainen veronmaksaja maksaa halvan ruuan esim. venäläisissä ruokapöydissä.

      • Eli--

        Maataloustuottajat siis myyvät teurastamoille sianlihaa hintaan joka ei alkuunkaan kata tuotantokustannuksia ?
        Silloinhan veronmaksajat kustantavat kuluttajille halvan ruuan :)


      • jopakuseetaas

        Mitä Jopa nyt ulisee, niinhän sen ulkomaisen tänne rahdatunkin ruuan maksavat ulkomaiset veronmaksajat.


    • Ristinummelaane

      Juu, kaikki tuet ja säätely pitäisi purkaa. Yhteiskunta keräisi vain sen verran veroja, mitä ulkoinen ja sisäinen turvallisuus vaatii, kaiken muun jokainen järjestäisi itse. Ihmiskunta on elänyt näin kymmeniätuhansia vuosia ja maanviljelijätkin ovat pärjänneet suht hyvin. Hyvinvointiyhteiskunnassa on eletty nyt muutama kymmenen vuotta ja siihen ei ole kukaan tyytyväinen. Eli kannattaa palata vanhaan toimivaan systeemiin ;)...

      • ohoo.hooo

        Vai pärjänneet suhteellisen hyvin. Mitähän historianrirjoo törsäke lukkoo. Suomea ei ole koskaan pystytty ruokkimaan omin voimin. Suomalainen tukijussi oli toki aikoinaan onneton otus homehökkeleissään, Urkki ja Virusloinen muutti tämä. 1920-luvulla ei näkynyt deerejä tai mersuja monen jämptin tilluksilla, oli pelkkä paskainen puuhökkeli ulkohuusseineen. Linnankin hahmo totesi tukijämptein idänasumuksista 'elinkelvottomia ihmiselle'.


    • Ruokaahukkaan

      "Ruokahävikki onkin relevantti ongelma. FAO:n mukaan tuotanto- ja kulutusketjun eri vaiheissa hukataan maailmanlaajuisesti kaikkiaan 1300 miljoonaa tonnia ruokaa, mikä vastaa 25–30 prosenttia kaikesta maapallolla vuosittain tuotetusta ruoasta. Suomessa ruokaa heitetään roskiin arviolta 20–25 kiloa henkilöä kohden, mikä on rahaksi muunnettuna noin 500 miljoonaa euroa.

      Tällainen hävikki on synnillistä tai vähintäänkin tympeää. Jos ruoka menee haaskuun, se tarkoittaa, että myös sen kasvattamiseen käytetyt tuotantopanokset valuvat hukkaan. Siis kaikki energia, pinta-ala, vesi, lannoitteet ja työ, jota tarvittiin tuomaan ruoka kaupan hyllylle."
      https://www.luke.fi/jani-kaaron-kolumni-tuotetaanko-ruokaa-liikaa/

      "Mitä emme saa , koska ei ole rahaa", kirjoittaa aloittaja.
      Sitten hän luetteloi mitä maataloustukisummalla voisi saada.
      Ainakin minusta ihmisillä, ainakin suurimmalla osalla on rahaa koska miltei puolet kansallisien maataloustukin summalla ruokaa menee haaskuun.

      Ei ruoka voi suurimmalle osalle suomalaisista kallita olla kun sitä on varaa kaatopaikalle viedä ja mitän silla 500€ eurolla saisi aloittajan mainitsemia asioita.

    • PorskuttavaKepu

      Nyt emme saa yhteyttä Aalto- opiston satelliittiin, kun ei oo rahaa. Ei sinne taivaalle ilimatteeks soitella.

    • kinkuarki

      On lottovoitto syntyä kepulandiaan.

    • Lottovoitttaja

      Älä muuta sano. Ei tarvitse kuolla nälkään kun valtio subventoi ruoan hintaa.
      Näin ei ole esimerkiksi Afrikan maissa.

    • RahatJaHenki

      Maataloustukiaiset ovat laillistettua korruptiota.

      • PorskuttavaKepu

        Äänestäjiä lahjotaan halpuutetulla ruualla, että olokaa ny nöyrii Eeuu alamaisia.


      • williamokkoso

        Okjektiivinen fundeeraaja selvittämähä jämptein touhui.


    • olavi8säämirelogcxtv

      Nooh luonto rankasee lopulta tukijussi jämptei. Tukia vaan keräilähä yhres paikas, meinaa geenit rappeutuu sillä tavalla.

    • Anonyymi

      Tärkein hallintouudistus on maataloustukiaisten lakkautus.

    • Anonyymi

      Lain laatimisessa on ollut vain yksi este, päättäjät, vuodesta ja eduskunnan kokoonpanosta toiseen.

      Miksiköhän? Mietipä sitä.

    • Anonyymi

      Kirjoita seuraavassa kommentissasi, mitä kaikkea" ihanaa" voitaisiinkaan hankkia kaikilla niillä asumistuilla, joita syydetään vuosittain Uudellemaalle ja Hesaan. Kuulitkos " viherpeippo ?

    • Anonyymi

      Tärkeämpää on antaa Erkki Vuolijoen rehupeltoja Hauholla viljeleville tukijusseille vuokrarahat. Törsä on aina vinkumassa talvisodan henkeen iivanan tulossa ottamaan rehupeltoja sano.

      • Anonyymi

        Voiko sen sekavammin sanoa. Voisitko selventää mitä oikein tarkoitit.


    • Anonyymi

      ”Törsä on aina vinkumassa talvisodan henkeen iivanan tulossa ottamaan rehupeltoja sano.”

      ???

    • Anonyymi

      Aloittaja kirjoitti:

      ” Mitä emme saa , koska ei ole rahaa. Maataloustukiin käytetyillä varoilla voitaisiin:

      3. Antaa 80 000 euroa vuodessa selvää rahaa jokaiselle maatalousyrittäjän kotitaloudelle. ”

      Mitä järkeä on muuttaa vastikkeellinen tuotantotuki vastikkeettomaksi sosiaaliavustukseksi kun nykyisin
      maataloustuilla alennetaan ruoan hintaa.

      • Anonyymi

        Elintarvikkeiden kuluttajahinnat ovat Euroopan kalleimmat. Elintarvikkeiden reaalihinnat ovat tätäkin paljon korkeammat, sillä "ruoan tuotannon" verukkeella suurmaanomistajille siirtetään tähtitietelliset summat veronmaksajien rahaa vastikkeetta.

        Maataloustukiaiset eivät ole ruoan tuotannon tukea vaan suurmaanomistuksen tukea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elintarvikkeiden kuluttajahinnat ovat Euroopan kalleimmat. Elintarvikkeiden reaalihinnat ovat tätäkin paljon korkeammat, sillä "ruoan tuotannon" verukkeella suurmaanomistajille siirtetään tähtitietelliset summat veronmaksajien rahaa vastikkeetta.

        Maataloustukiaiset eivät ole ruoan tuotannon tukea vaan suurmaanomistuksen tukea.

        Olisikohan sinun viimein aika ymmärtää että elintarvikkeet ja maatalouden alkutuotannon tuottajahinnat ovat kaksi eri asiaa vai oletko ostanut muutaman tonnin viljelijältä vehnää tai siankasvattajalta eläviä sikoja.

        https://www.vyr.fi/fin/markkinatietoa/kotimaan-hinnat/ostohintatietoa/

        Tuolta löytyy tietoa tuottajahinnoista jotka ovat melko samaa tasoa kuin euroopassa ja muissakin tuottajamaissa.

        Esimerkiksi viljelijä saanoin 500€ hehtaarille jolla viljelijä ostaa lannotteita, kasvinsuojeluaineita, polttaineita, sähköä, kalustoa, vakuutuksia, tuotantorakennuksia, vuokraa lisäpeltoa, muutamia mainitakseni.
        Mitä henkilökohtaista tietoa sinulla on maatalouden kuluista, mitäpä jos kertoisit ettei jää pelkkään ”mututietiotoon”.

        Ja mistä se ”suurmaanomistaja” taas tuli kun täällä on arvosteltu ennen suomen pieniä tilakokoja ja sitä kautta huonoa kannattavuutta.


    • Anonyymi

      Vaikka meillä maataloustuotteiden hinnat ovatkin eurooppalaisittain halpoja, miksi elintarvikkeiden kuluttajahinnat silti ovat Euroopan kalleimmat? Kuka vetää välistä, kauppa, teollisuus, vai onko meidän jalostava teollisuus tehotonta, vai onko duunarien palkat kohtuuttomia, vai rassaako harvaan asutussa maassa pitkät kuljetusmatkat?

    • Anonyymi

      ”Sianlihan tuottajahinta on Saksassa alempi kuin Suomessa, virallisesti. Valtio tukee verotukseen piilotetuilla tuilla kuitenkin sikataloutta runsaskätisesti. Saksalainen sianlihan tuottajahinta on tukijärjestelyjen ansiosta huomattavasti suomalaista korkeampi.

      Saksassa valtio tukee sikamarkkinoita saparotuella, joka on maksimissaan 64 361 euroa per tila. Valtion verotekniset tukitoimenpiteet ovat asia, josta ei ole paljon huudeltu. Neuvonnan laskelmien mukaan nettohyöty on liki 6 euroa per sika, 2-3 euroa per porsas. Pelkästään nämä kaksi tukea tekevät maksimissaan yhteensä liki 90 000 euroa tilaa kohti.”

      http://www.maaseutumedia.fi/sianlihan-tuottajahinta-saa-saksassa-tukea/

      • Anonyymi

        Suomessa tuetaan ylituotantoa, meni kaupaksi tai ei. Tukijussi on siis elätti ja raskas taakka veronmaksajille.


    • Anonyymi

      ”Suomalainen elintarvikeomavaraisuus on hyvällä tasolla. Elintarviketeollisuusliiton mukaan Suomessa valmistettujen elintarvikkeiden kotimaisuusaste on keskimäärin 82 prosenttia.

      Suomessa kulutetusta leipäviljasta tuotetaan kotimaassa vain noin 65 prosenttia ja tomaateista noin 61 prosenttia. Lihatuotteissa naudanlihaa tuotetaan noin 81 prosenttia kotimaisesta kulutuksesta ja sianlihaa noin 95 prosenttia.”

      https://yle.fi/uutiset/3-11265467

      Ei tuon kirjoituksen mukaan meillä ole ylituotantoa. Mikä on sinun tiedonlähteenä.

      • Anonyymi

        Keskilaatuisen tai sitä huonomman rehuviljan viljely pitäisi lopettaa. Tai ainakin vähentää.


    • Anonyymi

      Sinne mamulandiaan mitään yliopistoja tarvi..ja jos jyväjemmarit ei saisi tukia,niin he eivät saisi mitään palkkaa työstään. Sen verran valtio sitä työtä arvostaa. Ei oikein maksa mistään mitään.Työ ilo siintä jää -0.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe