Lapuan lukio sijaluku 200-300 välillä

tohtorisainesta

Oisko Opettajien kyvyissä parannettavaa, että vihdoinkin saataisiin parempia tuloksia ?

41

842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EatBoy

      Eiköhän se ny oo enemmänkin oppilaista itsestään kiinni, ne tulokset meinaan. Toki Lapualla opetusmetodit laahaa jossain 70-luvulla, tehdään laput silmillä niin kuin on aina ennenkin tehty. Suurin syy on kuitenkin oppilaiden yleisessä tasossa, ponista ei saa ravihevosta vaikka kuinka tarjoaisi kauroja.

    • Ei_imbeselli

      Niin, tärkeintä on opettajien politiikkaa harrastaa... veetut oppilaista. Pääsiskö Lapuan Sanomiin. Kunnanvaltuusto kiinnostaa enemmän kuin oppilaiden menestys. Kaksoistutkinto, ei helevetti. Kouluille väh. 2km väliä, ettei onnistu tämä koulutus. Mutta mulle valtuustopaikka, son lapualaisten opettajien halu. Kuinkas kun ne kehuu, kuinka kokeita tarkastellessa menee illat ja viikonloput. Perhe kärsii opettajan työstä. Silti ehtii valtuuston kokouksiin, lautakuntiin ja vielä kissinristiääset päälle. Oman puolueen palaverit. Kyllä se vaan on niin että opettajat, kolmen kuukauden lomat, ruokailun valvonta ja ym. he ovat yhteiskunnan parasiittejä. Ja mitä ovat tulokset. Sanon suoraan, hävekkää "kansan kellokkaat", jos edes sitä osaatte tehdä. Jos Pariisi on Euroopan peereikä. Sitä on vaan opettajat Lapualla. Tulokset sen näyttää, koululaisten menestyksessä ja olemalla politiikassa. Istua kahdella jakkaralla, tai partakoneen terällä istuen. Siinä vaan repee...

      • LapsetNuoretEnsin

        Samma här ja onkos tätä oppilas opetstyötä muutenkaan -niin vakavasti otettu, muutakuin VAPPAITA laskien, mitäs varten opettajat muutenkaan politiikkaan kovasti sekaantuvat, kun yhteiskunta muutenkin palkan näille maksaa.


      • yovm78

        Nin sekava ajattelija ei varmaankaan olisi selvinnyt edes Lapuan lukiosta kunnialla läpi.


      • Naulankantaan

        Yhdyn Imbesillin totuutta vastaavaan kuvaukseen Lapuan lukuin opettajasta. Joka sana iski naulan kantaan.


    • kakenakka

      Ai jaa, että sellaistako touhua en ole tiennytkään, en sitten ihmettele enää mitään.

    • Kyse taitaa olla siitä, että jotkut ikäluokat tykkäävät remuta enemmän kuin toiset? Taso vaihtelee aika isosti, joskus Lapuan lukio on sijoittunut jopa kohtuullisen hyvin ja joskus taas aivan häntäpäähän.

    • nakkisoosia

      Tasapäiden jälkeläisistä tulee tasapäitä. Omena ei putoa kauas puusta. Tyhmyys ja junttimaisuus periytyy. Siinä syy. Joku muualtatullut voi tuoda parempia geenejä, mutta joutuu äkkiä kiusatuksi ja muuttaa ennemmin tai myöhemmin jonnekin vapaamielisempään paikkaan, pois Lapualta. Ulkopuoliset torjutaan, omaa tyhmää piiriä suositaan.

      • ulvoen-ulinalla-seikei

        Sano Ulvova seikkikanataja ja muusta ei tajuakkaan mithään---


      • näinhänsemenneee

    • kokosuomi

      Rauhoitu nakkisoosi nimimerkki, on tainnut aamulääkkeet jäädä ottamatta, koska
      noin kova katkeruus on vallannut mielenterveytesi. Hyvää jatkoa Sinulle !

    • oioivoivoi

      Syy löytyy homeisesta koulusta. Jos ei opettajat jaksa niin mitenkä sitte oppilaat....

    • Syyttelytpoisjatöihin

      Hyvin saisi lapualaiset nuoret kirjoittamaan parempia tuloksia. Kyse ei ole sentään 6 ällää kaikille, vaan pienempikin parantaminen tuo monta sijaa ylöspäin vertailussa.
      Nyt ei selittelyitä tartte hakea vaan alakaa rakentaa opiskeluun kannustavaa ilmapiiriä aina alakoulusta alkaen.
      Nyt olisi vielä oikein mukava saada tietää minä vuonna Lapua on ollut kärjen tuntumassa lukiovertaluissa? Onko miesmuistiin ollut edes puolivälin paremmalla puolella?

      • Lapuan lukio on pärjännyt hyvin ennen vuotta 2010. Tilastoja minulla ei ole esittää, mutta vastaavassa vertailussa sijoitus on ollut jossain 50:n korvilla.

        Tässä lukion esitteessä puhutaan jopa kahdeksannesta sijasta, mutta siinä verrataan eri asiaa. " Lapuan lukio on menestynyt hyvin jatko-opintoihin sijoittumisen vertailussa. Esimerkiksi vuoden 2008 ylioppilaista 52 % jatkoi korkea-asteen opinnoissa heti seuraavana syksynä. Tulos oli 8. paras suurten lukioiden valtakunnallisessa vertailussa. "
        http://www.lapuanlukio.com/index.php?page=miksi-lapuan-lukioon


    • muukalainenn

      Homeko vaikuttaa niin, että opetus laadutonta , en usko, syyt muualla

    • Suunta on ollut pidemmän aikaa laskeva ja hännänhuippuun ei nyt ole enää pitkä matka.
      Josko maahanmuuttajien tulo nostaa tasoa?

    • EttäToisinpäin

      Luulenpa asian olevan niin päin, että Lapualla on aina opettajat onnistuneet saamaan meidät lähtökohdiltamme heikot ylittämään itsemme. Lapualla on kautta aikojen valmennetu ylioppilaiksi sellaisia, joiden tie olisi muualla ollut pystyssä. Monet näistä menestyvät työelämässä sitten eturivin paikoille, kunhan löytävä oman osaamisalueensa. Näitä on jokaisen lapualaisen tuttavapiirissä kaikista ikäluokista.

    • matikkaaa

      Ai jaa. Asia onkin toisinpäin siis sijalukuko vaikka 50; n sisällä. Matematiikkaa.

    • 7583759

      Voisi olla opettajien kyvyissä parannettavaa. Tosin luultavasti vielä enemmän oppilaiden kyvyissä.

    • sumppunensooshi

      Liikaa poliitisoitunut opettaja, rupeaakohan hommat ja puhheet vinoutumaan ja vielä jos sitä saapi kypsään maahan viskoa, oikeesti tämä ei edes olisikos suotavaakaan.

      Eihän opetus täysin kirjaopetustakaan ole ja jos tämä politiika nyt kaiken valtijaaksi ruvetaan lukemaan ---

      kyllä pullahiiriä pyörii tässä kuntatalon ympärillä vähän niinkuin liikaa sumpussa

    • Saamattomuutta

      Katsokaa millä keskiarvolla pääsee sisään näihin huippulukioihin. Ei ihme että Lapua on listojen hännillä, kun sinne pääsee kuka vaan haluaa. Keskiarvo korkeammaksi ja uusi lukio äkkiä tekeille, niin eiköhän tilastot kaunistu.

    • lomaillaanneljäkuuk

      Miten voi Ähtärin lukio olla aina kärkisijoilla, Ilkka lehti tänään kirjoitti.
      Sinne opintomatka kesäloman aikana, niin loma menee toteen ennen koulun alkua.

      • JunttiCulttyyr

        Ähtärin lukiossa on ähtäriläisiä, Lapuan lukiossa lapualaisia. Siinä se syy yksinkertaisuudessaan. Ähtäriläiset ovat kiinnostuneempia opiskelusta verrattuna lapualaisiin. Ajatusmaailmat ovat erilaiset, ähtäriläinen on perusluonteeltaan ajattelija, lapualainen taas ei niinkään ajattele juuri mitään.


    • Maakunnasta

      Onhan se hienoa että edes jokin lukio E-P:lla pitää aluetta vahvasti esillä!! Ähtärissä osataan.

    • rankrunkkari

      Ihan tyhmiä tällaiset rankkaukset lukioiden välillä. Jos on puutteita, niin kyllä varmasti maailma opettaa ja hoitaa ne rankkaukset siinä sivussa.

    • Jos kouluja on pakko laittaa järjestykseen, missä ei sinänsä ole mitään järkeä, mutta jos, niin pakkohan joidenkin on siellä heikoimmillakin sijaluvuilla olla. Missä niiden listan loppupään lukioiden mielestänne pitäisi sijaita?

      • mietittävää

        Kauhavankin lukio reippaasti edellä. Saavat uudet tilatkin parin vuoden päästä. eipä ole väistössä olo haitannut sijoitusta??


    • Uuno884

      Vikahan on siinä että isät ja äteet haluaa tenavansa lukioon vaikka älli siihen ei oikeen piisaasi .

      • haasteellisuutta-touhuun

        Motivoituminen sieltä se oppi lähtee, olkoot tälläi mitkä tykkää -ken pystyy moivoimaan nuorta siinä piilee opettajien ja vanhempien taidot, kyllä opettajien pitää työhönsä sitoutua eikä lonkilta vetästä -vielä enempi kuin esim. miliisien--

        Lonkalta vedot sikseen.


    • Surkeaatasoa

      Meidän nuoret ovat opiskelleet Seinäjoen lukiossa. Opetuksen taso on täällä surkea ja opettajia kiinnostaa enemmän hajuraon kasvattaminen Seduun kuin oma opetustyö.

      • 74246819

        No on se Seinäjokikin aika surkea. Turha lakeudelta on sivistystä etsiä.


    • Tympääntynyt

      Lapuan lukio ei vastaa ajan vaatimuksia. Syy ei ole opettajissa vaan puuttuvissa resursseista. Samoin alakoulut...lopun edellä. Vanhentuneet kirjat, hometta, kosteusvaurioita, surkea oppimisympäristö. Opettajilta vaaditaan maisterintutkinto, mutta olot ovat kurjat.

    • maisteritar

      Tympääntynyt maisteri vaihda alaa vaikkapa kirjailijaksi tai kirjansitojaksi.

    • Eiköhänaletahommiin

      Selittelyt sikseen ja sijalukua nostamaan. Toivomalla se ei nouse, eikä taaksepäin katsomalla. Tämä on vanhempien, opettajien ja oppilaiden yhteinen asia. Jos halutaan laadukkaampi lukio, se ihan varmasti saadaan.

    • onko2017

      Osalliset katsokaa peiliin. Nämä ovat tilastoja ei mielipiteitä. Ne ovat lukuja ja arvoja joilla tilastoja tehdeään. Kyllä toiminnan syyt ovat tääläpääs, seuraukset on tilastoista luettavissa, ei vallan lupaavaa.

      • eritahtiasoutaen

        Kyllä peliä ja vehkeitä on, mutta silti jotain puuttuu, olisko koulutukseen asenoituminen päässyt karkaamaan, vaikos seilataankos -kuin tonavan aaloilla tuulen viepänä.


    • LukioonSeinäjoelle

      Lapuaa mainostettiin taannoin perhekoon kaupunkina. Nyt kouluja käyttökiellossa ja loput kokokolailla homeessa. Uuden koulun ympärille tehty hajautettu ratkaisu on savuverho, joka haittaa näkemästä totuuden. Vain yhteen kouluun riittää rahat.

    • Voikokauhallavaatiakaan

      Voisi kyllä päättäjätkin nähdä koulutusasiat tärkeänä. Onhan se viemärin vastustaminen tietenkin hyvin kansaan menevää, mutta sillä pelillä ei kaupunki mene eteenpäin.
      Terveiden koulujen viivyttäminen kertoo omaa paljasta viestiään osan päättäjistä ymmärryksestä. Tietenkin, jos ei ole kouluja käyny kotipitäjän ulkopuolella, ei oikein voikaan olla ymmärrystä, mihin sitä lukiokoulutusta tarvitaan. Kuule, lääkäreita ja tuomareita ei tuo haikara, vaan parhaimmat pääsee pääsykokeen jälkeen opiskelemaan.

      • KomulanKonevits

        Joo, ne vaan ne parhaimmat lääkärit ja tuomarit tuppaa lukion jälkeen lentää Lapualta äkkiä pois ja kauas. Lääkäröivät ja tuomaroivat sitten muualla. Hyvätasoinen lukio palvelisi lähinnä suuria kaupunkeja, jonne hyvätasoinen aines jokatapauksessa Lapualta lähtee. Miksi siis laittaa rahaa hyvätasoiseen lukioon, jos joku muu sitten aikanaan korjaa hedelmät?

        Ensimmäiseksi pitäisi parantaa (jotenkin en tiedä miten) Lapuan yleinen ilmapiiri sekä vetovoima. Siinä sitä onkin tekemistä. Ahdasmielinen sisäänpäin lämpiävä kirkkoilmapiiri ei välttämättä ole houkuttelevin, pitämään (vähänkään maailmaa nähneet) ihmiset Lapuan rajojen sisällä. Lapualle jää lähinnä se sakki, joka ei käy Seinäjokea pidemmällä, sielläkin ensimmäinen kokemus on parkkisakkojen ihmeellinen maailma. Peruslapualaanen ei ajattele liikoja viisauksia, vaan tekee niin kuin on ennenkin tehty, yksinkertaista ja yksoikoosta eloa. Tasapäistä menoa.


      • Lukiokuntoon

        Uskoosin että huono lukio ei ainakaan lisää kaupungin vetovoimaa eikä koulutettujen halua tuoda lapsiaan tänne oppimaan.

        Vetovoima syntyy useiden asioiden summana,. Yhtä ainoaa hokkus pokkus konstia ei taida ollakaan. Sen sijaan yksittäinen huonosti hoidettu asia voi toimia tehokkaana esteenä. Ymmärryksen puute laadukkaaseen lukiokoulutukseen on ihan varmasti yksi tällainen stoppari.


    • kuningatarrr

      Kyllä se siitä sano Manu Koivistokin aikoinaan....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe