Kyyhavainto ohikulkutiellä.

purema

Ilmojen lämmittyä käärmeet ovat alkaneet tulla koloistaan ja kuusniemen Sorron kaivuu työt ovat siirtäneet kulku reittejä lähemmäksi keskustaa. Näköhavainto oli iso kokoinen käärme ylitti suuntana kohti ABC:seen teranssia. Muistilistaan varattava kyy tapletteja mahdollisen pureman varalta ja jos lemmikki eläimelle tulee purenta miten toimia?

26

342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karkotin

      . Kyyn katse on pistävä, mikä johtuu silmäterästä. Kyy kasvaa yleensä korkeintaan 50–60 cm mittaiseksi, Suomen ennätys on 94 cm. Urokset heräilevät horroksesta ennen naaraita huhtikuun tienoilla. Iso äiti väitti sillin tuoksun vetävän käärmeitä puoleensa, naapuri kerto tuulimyllyn karkottavan käärmeet pois. Tehdään pieni tuulimylly ja akseli maahan ja upoteaan se kiviröyhkiöön niin myllyn pyöriessä syntyy kivistä ärräläistä ääntä mikä karkoittaa käärmeet.

    • jälkikasvu

      Se onkin pesimän kannalta hyvä paikka hakeutua rakenteen suojaan jatkamaan munintaa. Sielä on vuosien saatossa jonkin moista roskaa tippunut lautojen välistä, eikä ole vuosikausiin siivottu.

    • matiska

      Ravintonaan kyyt käyttävät myyriä, hiiriä, päästäisiä, sisiliskoja ja sammakoita sekä harvemmin linnunpoikasia ja -munia. Kyy löytää ravinnon tarkalla hajuaistillaan, jota tukee liikkeen havaitsemiseen erikoistunut näköaisti. Sillä on hyvät oltavat lähistöllä ruokaa on valtavasti molemin puolin tietä. Sammakot suussa ovat oikein maukkaita.

    • elovihreä

      Kyy viihtyy sellaisilla alueilla, missä sillä on tarpeeksi ravintoa, suojaa ja myös lämmittelypaikkoja. Se rakastaa lämmintä.

    • fiatt

      Useimmin olen kuitenkin tavannut kyykäärmeitä sellaisilla tiloissa, joita on käytetty jätevesien imeytysaltaina. Se taas johtuu siitä, että sinne on pesiytynyt jyrsijöitä, eli kyyt tulevat ravinnon perässä. Talven lumet sulaa ja maassa olevat lehdet ja muut houkuttelevat viattomuudellaan.

    • miksikö

      Kyy kuoriutuu munasta muttei muni Rantakäärme lisääntyy munimalla. Miksi kyy ei muni, vaikka se on käärme?

    • colre

      Käärmeen tärkeimmät aistit ovat haju ja tunto. Käärmeet haistelevat kielellä. Kaksihaarainen kieli kerää ilmasta hajumolekyylejä, jotka käärme vie kielenpäässä kitalaessa sijaitsevaan Jacobsonin elimeen (tunnetaan myös vomeronasaalielimenä), jossa se tunnistaa molekyylit, ja viesti lähettyy aivoihin. Käärmeet hengittävät ja haistavat myös sieraimillaan. Sierainten lähettyvillä huulissa sijaitsee joillakin lajeilla lämpökuoppia, joiden avulla käärme pystyy aistimaan yli 0,001 celsiuksen tarkkuudella. Niillä käärme aistii lähettyvillä olevat muut eläimet ja käyttää tietoa hyväksi saalistuksessa. Koska käärmeillä ei ole ulkoisia korvia eikä tärykalvoa, niiden kuulo rajoittuu alustan tärähtelyn aistimiseen. Käärmeet aistivat pienenkin liikkeen maan värähtelynä. Saalistava käärme on yleensä voittamaton; nopeus, kärsivällisyys ja tarkkuus ovat sen valtit. Ruuan lämpötila houkuttaa käärmettä lähestymään kohdetta. Siksi olisi ruuan lämpötila pidettävä kylmänä, ei tulisi mieli tekoja käärmeelle.

    • totota

      Talvehtiminen
      Kyy horrostaa syyskuusta huhti–toukokuuhun. Ajat vaihtelevat ilmojen mukaan. Kyy talvehtii mieluiten lajitoveriensa kanssa maan alla tai kivenkolossa. Etelä-Suomessa talvehtimiskolo on puolen metrin syvyydessä. Ylä-Suomessa syvyys on jopa puolitoista metriä.lähde? Joskus samasta talvehtimispaikasta on löytynyt satojen kyiden yhteenkietoutunut möykky. Siinä on ollut fiilistä kerrakseen ja kiva porukka lämmittää vieruskaveria.

    • pesääl

      Käärme hengittää myös ruoka suussa ja odottaa uutta tilaisuutta saaliin kimpuun käymiseksi. Saalis voi olla lapsi nuori aikaikuinen tai vanha eläköitynyt uhri. Siksi on hyvä pitää oikeat pillerit mukana pureman varalta liikuessa lähistöllä missä on havaittu käärmeenpesä.

    • simomo

      Vuosia sitten paistatteli lautapinon päällä simmonen.

    • evakkoitavissa

      Kyy kiemurtelee portaille – saako tunkeilijan tappaa vai pitääkö käärme siirtää?
      Tappaminen ei ole ainoa tapa päästä eroon kotipihalle putkahtaneista kyykäärmeistä. Mies on ottanut tehtäväkseen siirtää ihmisten tunkeilijoiksi kokemat kyyt luontoon, jossa ne eivät häiritse. Kyytontilla asuva perhe pitää ajatusta kauniina, mutta käytännössä huonona ratkaisuna.

      • sisihi

        Perheen lisäystä' odotettavissa loppu kesästä. Kenestähän tulee kummisetä sisiliskojen.


      • rottankolo

        Siinä on hyvä ruokapaikka vieressä, missä pulut viihtyy on ruokaa maassa.
        Jyrsijöitä on aina missä viljaa ja seka jätettä tarjolla.


      • lähiö

        Rauhallinen kotoinen paikka asuskeilla, ravintoa lähellä ja hyvät varastotilat käytettävissä. Aurinkoinen ja suojaisa yhteisö lähellä.


    • mikkir

      Ne on vähän nopeita hakemaan lämmönlähteitä, vilaus oven raosta ja ollaan sisätiloissa lämpimässä. Musta väri vetää puoleensa auringon lämpöä ja lämmin auto.

      • jassiko

        Se on hyvin huomaamatonluikertelija ja sihisee hyvin ovelasti toisinaan. Muistuu mieleen Auto maatisten ovien aukeavan jasulkeutuvan , mikä siinä on luikerrella sisään. Tässä rakennuksessa on kiinteät ovet ja aukeavat harvakseen ja näkö kyky on hyvä, viemäri siellä onpahin ongelma. Valloissa on pytystä tullut käärme seuralaiseksi yksin istujalle.


    • rinnettä

      Myyräkuumetapaukset lisääntyneet, yksi kuollutnäin tauti tarttuu. Missä myyriä ja pien ruokaa on tarjolla kyykin viihtyy heinikosa ja aurinkoiset rinteet.

      • vaarilla

        Kyy käy jo satumaahankin kylmyydestä ja prinsiä odottaa kantamaan eukon kantamattomiin kantoihin.


    • syötti

      Hanki pihallesi muurahaiskeko. Muurahaiset pitävät käärmeet loitolla. Monella on raflas murkut jo sisällä ja ruokkivat niitä salaa.

      • gethalt

        On se ihan mautonta jollei pihvin välissä olemitään elolista.


      • voipi

        Voipi olla sillin tuoksuakin.


    • ojalla

      Maallikoiden silmissä on ollut kova kyykevät , mutta se ei pidä paikkaansa. Kyse on siitä, että kyiden pääravintoa ovat sammakot. Nyt, kun ojien pohjat ovat kuivia, sammakot ovat hakeutuneet muihin kosteisiin paikkoihin ja kyyt tulevat niiden perässä. Kyse on ravinnonetsinnästä. Missä on samakoita järkevät kyyt saavat ravintoa.

      • kärmeil

        Sielä on paljon samakoita päästäviä sisällä ja ulkona. Ihannteelinen pesimä paikka kyvykkäälle kyylle.


      • uusi.talo

        Nyt kun ilma lämpiää kyyt ovat liikeellä useanpia, Kallion murkaus ajaa ne tutuilta reviriltä uuteen paikkaan.


      • omakot

        Kaatopaikkan sulkeminenkin siirsi paikalla olevat rotat monen kilometrien päähän. Uudet kodit löyty ihan mukavasti ja ovat olleet maan vaivana siitäasti.


    • kotilla

      Kyy on kovin uskollinen asemapaikaan. Siellä on hyvä olla, ruokaa piisaa ja turvattu tulevaisuus lämmin koti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe