Miksi TE-toimisto ei puutu syrjintään ?

HURMOSTUS

TE-toimiston tulee asettaa raja, jolloin työtön työnhakija on nähtävästi estetty, syrjäytetty tai eriarvoistettu yhteiskunnan ulkopuolelle. -
Onko se raja 12 työhakemusta kuukaudessa ja vähintään 72 hakemusta puolenvuoden sisällä ja edelleen ilman työtä ?
Syrjityn tulisi saada kansalaispalkkaa puolenvuoden jälkeen 1200e kk, jotta työtön olisi yhdenvertainen työmarkkinoilla.

6

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SHAPELIXI

      Hallitus on epätietoinen työpaikkojen synnystä, laadusta ja määrästä.
      Media kertoo syntyneen uusia työpaikkoja, vaikka todellisuudessa töitä ei käytännössä pystytä järjestämään. ( uusikaupunki - ei asuntoja / ylihintainen parakkimaja)
      Media kertoo uusien työpaikkojen olevan pysyviä - vaikka kyseessä on alipalkattu vuokratyö !!
      Voisiko TE-toimisto alkaa valvoa syrjintää, alipalkkausta ja rekrytointia tehokkaammin ?

    • PieniPiruVasempaan

      TE-toimisto välittää työtä ei luo sitä.

      Hallitus puolestaan tekee olosuhteista sellaiset, että yrityksiä syntyy ja työtä on tarjolla, hallitus ei palkkaa ihmisiä.

      Työtä ja työntekoa koskee lait ja asetukset, joiden noudattamista valvoo useammatkin tahot. Työlainsäädäntö ei ole nykyisen eikä minkään yhden hallituksen tekemä vaan se on kehittynyt vuosikymmenten aikana.

      Kaikki asiat hoituu, mutta pitää olla hiukan oma-aloitteisuutta ja ottaa selvää kuka tekee mitäkin. Silloin ei tarvitse tuhlata aikaa väärään tahoon.

      Mitä siten tulee niihin, jotka eivät voi tehdä työtä syystä tai toisesta, niin heitä on turha roikottaa työttömyystilastoissa. Todettakoon samassa yhteydessä, että he eivät ole myöskään oikeutettuja työttömyyskorvauksiin. Heitä varten on toisenlaiset tuet ja järkjestelmät.

      Ilmeisesti edelleen aiheuttaa suurta hämmennystä, että työttömyystukiin oikeutettujen pitää olla työkykyisia ja halukkaita tekemään työtä.

      Työkkäreiden tekemien haastattelujen seurauksena onkin saatu siivottua tilastot työkyvyttömistä, haluttomista ja niistä, joilla on työtä, mutta jotka edelleen näkyvät työttöminä. Se on hyvä koska työttömyystoimien kohdistamisen ehdoton edellytys on oikea tieto.

    • serasin

      Sulla on aina joku ässä takataskussa, -tekisitkö sinä pieni piru vasempaan ilmaiseksi työtä työmarkkinatuella? Et edelleenkään ole vastannut kysymykseen-eli et halua vastata ja hiljaisuus on myöntymisen merkki ettet itse olisi valmis työttömänä olemaan ilmaistyöntekijänä määräaikasena -ja toisen luokan kansalaiseksi itsensä tuntevana! Olet olevinasi sellainen amatööri jolla on vastaus kaikkeen ....et edes tiedä sitä että usea on siinä rajalla onko työkykyinen ja ei välttämättä edes ole ja varaa maksaa kallita b-lausuntoa itsekustannuksena. Olet aika tietämätön jollain saarekkeilla-kysyn edelleen -tekisitkö sinä itse ilmaisena työtä työmarkkinatuin voimin toisen luokan kansalaisena palkallisiin nähden? VASTAISIN ETTÄ ET,seurauskena tulisi olemaan toisen luokan olinen olotila palkollisiin ja kohdellaan vajakkina,se on totuus ja kukaan ei siihen alistu! Ajatus on täysin tyrmätty eri palkansaaja ja työna-anatajien taholtakin,mikäli seuraan uutisia!

      • PieniPiruVasempaan

        Kyllä tekisin ilmaiseksikin töitä jos saisin siitä työttömyyskorvausta. Silloinhan se ei olisi ilmaista vaan vastikkeellista.
        Jos työn tekeminen ei ole mitenkään kytketty työttömyyspäivärahaa, niin silloinkin tekisin jotain yhteiskunnallisesti hyödyllistä, mutta en välttämättä samaa asiaa.

        Tosiasiahan on kuitenkin niin, että työllistäminen on kallista puuhaa. Vaikka työntekijälle ei maksettaisi palkkaa, joku joutuu kuitenkin höäntä opastamaan ja valvomaan. Yhden työntekijän kouluttamiseen meni aikoinaan 3500 euroa. Sen verran jokainen maksaa ennen kuin alkaa tuottamaan.

        Eli ei se ole mitään ilmaista työntekoa koska työnantajalle tulee kustannuksia enemmän kuin mitä työntekijä saa aikaan. Tällä keinolla vaan jaetaan työllistämisen kuluja jotta kynnys työllistää laskee. Jos työntekijä osoittaa oppivansa, niin siitä tulee sitten työpaikka ja "ilmaiseksi" tehty työ muuttuu työntekijän osaamiseksi eli rahan arvoiseksi eduksi, josta ei tarvitse edes maksaa veroa.

        Tuollainen työllistäminen sopii erityisen hyvin niille, joiden osaaminen on vanhentunutta tai työkyky ei ole ihan varma.

        Koulutus maksaa.


    • Mystikia

      Vasuripiru ei seuraa uutisia kun ei ole tietoinen työttömien ilmaisina työntekijöinä,mitä muut tahot ovat tosiaan tyrmänneet ajatuksen täysin lyttyyn.Kyseessä on hallituksen pakko-oireinen ja mielteinen tapa nostaa työttömyysluvut lupaamaansa tasolle,mikä alkaa olla laittomuuden ja ihmis-arvon alistamista. Tuskin edes itse olisi menossa sellaseen,kun ei kommentoi kysymystä,mutta on muuten aina helkatin fiksu olevinaan vastauksissaan ja on ilmeisen perehtynyt juuri tähän työttömien arvosteluun ja inhoon innolla. Hän on aika ulapalla eri asioista,vaikka esittääkin älykästä olevinaan-mutta se on vain hänen mielipiteensä! ps eipä piru vastaa tosiaan suoraan hänelle esitettävään kysymykseen,kiertää kierosti-kun ei itse olisi valmis oikeasti menemään edes ilmaseksi työhön!

      • PieniPiruVasempaan

        Muu on lehmän lempinimi :D
        Se mitä muut tekee, kuuluu valiolle.

        Työn opettaminen on työnantajalle kustannus. Joskus se oli 3000 euroa ja kesti keskimäärin kaksi kuukautta ennen kuin uusi työntekijä alkoi ansaitsemaan palkkaansa.

        On hieno asia, että työntekijä saa työttömyystukea myös siltä ajalta, kun opettelee työtä. On myös tosi hienoa, kun työnantajan rtiskiä pienennetään palkan verran. Meneehän työnantajalta kuitenkin aikaa ja rahaa opastajan käyttämän ajan verran ja mahdollisesti myös koneaikaa.

        IOlaminen ei ole työnantajalle ilmaista ja työn opettelijakaan ei tee työtä ilman vastiketta. Ymmärrän, että tyystin ilmainen työ ei kiinnosta, mutta niin tolloa ei olekaan etteikö ymmärtäisi rahan ja työn välistä yhteyttä - tässä tapauksessa tuen ja työn.

        Upeaa, että työllistämisen kynnystä ollaan madallettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe