Miten onnistua

Apuuuatarviin

Juups eli koiran kynsien leikkuu ? Koirani ei siedä ollenkaan kynsien leikkuuta ja kaikin konstein yritetty ja alkaa olemaan ne kynnet jo ihan liian pitkät !!! Kyseessä iso koira joten on voimaa kyllä rimppuilla, millä konstilla saisi ei auta mitkään makupalat eikä herkut siinä tilanteessa vaan rimppuilee

14

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsemppiätoimenpiteeseen

      Onko koira ollut sulla pennusta asti?
      Meillä tosiaan pennun kynsiä leikataan kerran viikossa, ja namia annetaan alkuun joka kynnestä.Koira siinä tottuu, eikä pidä toimenpidettä pahana aikuisenakaan.Kyllähän ne pentuna kiljuu, rimpuilee, mutta silloin ei pidä lopettaa kesken.Jos niin tekee on seuraava kerta aina puolet haastavampi.Nykyään kun otan namipurkin, ja kynsisakset.Menen lattialle istumaan, niin koira tulee nopeasti syliini makaamaan, valmiiksi kynnenleikkuuta varten,ei tarvitse edes koiraa pyytää ;)

      Jos et itse ole osannut sille opettaa toimenpiteessä oloa.Eikä koira sinuun luota, jotta sen antaisi sen tehdä.Niin voithan mennä eläintarvikeliikkeeseen, jotka kynsiä leikkaa.Ja pyytää heiltä apua siihen.Kynsiä kannattaa leikata viikottain, jotta koira siihen tottuu, koira ei totu asioihin jotka tapahtuvat vain harvoin.Ja kehuttava ja palkattava on, vaikka se leikkaaminen olisikin hankalaa.

      Tietysti jos otat kaverisi avuksi, ja toinen pitää kiinni, toisen leikatessa.Siinäkin on koiraa sitten palkittava joka kynnestä,ja muistettava aina kehua.Jotta koiralle jää joku mielyttäväkin muisto tapahtumasta, jota se pelkää.Jos koirasi saattaa yrittää purra, kuonokoppa kannattaa laittaa.

      Ja HUOM:"Kun aloitatte leikkaamisen, se viedään sitten loppuun asti!.....vaikka siinä menisikin koko päivä, ja se olisi kovinkin hankalaa...,.Kesken jätetty toimenpide, on pahinta mitä voi kynnenleikkuussa tehdä.Kun jättää leikkaamisen kesken koiran rimpuilun, tai kiljumisen vuoksi, seuraavalla kerralla se rimpuilee, ja kiljuu vielläkin enemmän, koska muistaa että niin viimeksi sai niin kaiken loppumaan.

      Eli jos toimenpiteeseen ryhdyt, suoritat sen loppuun asti, teki koira mitä tahansa.Otat kaverin avuksi, jos tiedät ettet itse siihen yksin kykene.Periksi et saa koiralle enää antaa, niin tekemällä et onnistu ikinä siinä, etkä muissakaan hoitotoimenpiteissä.Koira yleensä lopettaa vastustelun, kun se huomaa ettet sille periksi anna.
      Aina kun koiralle on tehtävä joku hoitotoimenpide, niin se tehdään.Eikä niin,että yritetään, ja kun koira vastustelee, luovutetaan.Sillä tavalla tehdään koirasta vaan hankala potilas, eikä se luota omistajaansa.Omistaja joka tietää mitä tekee, on koiralle luotettava hoitaja.Koiralle voi tulla korvatulehdus, haavoja, joita pitää hoitaa.Silloin on tärkeää, että koira luottaa omistajaansa,ja antaa tehdä tarvittavat toimenpiteet.

    • helluvaa

      Kuulostaa siltä, että maalaisjärki on taas ihan hukassa. Ihan ensin opeta koirasi olemaan rauhallinen ja paikallaan. Opeta se köllimään köllimään kyljellään ja silittele kylkiä pitkään ja rauhallisesti. Kehu hiljaa kun se rauhottuu ja jatka silittwlyä. Kun se onnistuu, silittele sen jalkoja ja varpaita ja taas kehu kun se pysyy rauhallisena. Ja vasta sen jälkeen etene kynsiin leikkurit kädessä.

      Eli aivan sama onko koira vahva, ei niitä kynsiä voimalla leikata. Äläkä syytä koiraa jos olet itse ollut laiska etkä ole opettanut sitä. Jos koira ei tottele tai kunnioita sinua, katse peiliin.

      Ja mitä ihmeen järkeä on työntää sille makupaloja palkaksi siitä hyvästä että se rimpuilee.

      • Manch

        Tämä on hyvä.. voit myös totuttaa sen myös siihen että siitä pidetään kiinni vaikka yrittäisi rimpuilla, voit vaikka "pyhittää" jonkun tietyn paikan hoitotoimenpiteille (vaikka viltti lattialla, samaan tyyliin kuin jotkut pikkukoirat opetetaan olemaan pöydällä), tai sitten pitää ihan sylissä. Kun koira on rauhallinen, kehut ja silittelet, mutta jos yrittää lähteä tiehensä niin otat tiukan otteen ja pidät kunnes rauhoittuu. Seuraavaksi opetat asteittain erilaisiin "kopelointeihin", eli kattelet korvia, hampaita, tassuja jne. Myöhemmin voit ruveta kynnenleikkuuseen näissä tilanteissa kun koira on oppinu että 1) pois pääsee vasta luvalla 2) mitään pahaa ei tässä tapahdu. ja mahdollisesti palkkiokin luvassa. Jos pelkän rauhoittumisen opettelu vie pitkään, voit käyttää koiran ammattilaisella kynnenleikkuussa (trimmaamot, eläinlääkäriasemat). Samalla saatat saada hyviä vinkkejä jos oot vähän epävarma tossa kynnenleikkuussa.

        Itse olen huomannut yllättävän tehokkaaksi ihan vaan rennon höpöttelyn koiralle. "noni, otetaas tosta vielä yksi kynsi, naks vaan ja NONII sehä meni HIENOSTI voi että ku oot kiltti tyttö, katotaas vielä se seuraava käpälä.." jne tyhjänpäivästä lörpötystä :D kätevästi rentouttaa ja vie huomion pois mahdollisesta jännityksestä

        Ehkä oot jo kuullukin tän monta kertaa, mutta sanotaan nyt vielä. Jos leikkaat liikaa ja tulee verta, älä hätäänny! Paniikki tarttuu helposti koiraan. Se suoneen leikkaaminen ei ole sinänsä vaarallista. Mielellään yritä leikata vielä ainakin pari kynttä sen jälkeen edes näön vuoksi ettei päällimmäiseksi muistikuvaksi jää kummallekaan epäonnistuminen. Perunajauho auttaa vuodon tyrehdyttämisessä.


    • Aloittajabbbb

      Tässä ei ole kyse siitä että eikö ole opetettu pentuna sillä tämä ongelma alkoi vähän reilut 2v ja ei anna leikata millään viikko sitten meni puoltoista tuntia yrittäessä ja ei! Mutta nyt varattu aika El lääkäriin leikattavaks noi kynnet! Ap

      • toivotaanparasta

        Ok, sille ei olis pitänyt antaa periksi,siis silloin, kun se ekaa kertaa pisti hanttiin kynnenleikkussa.
        Ilmeisesti te lopetitte kesken, jätitte leikkaamatta, kun koira temppuili.Ja koira nyt sen huomanneena yhä vaan sitkeämmän laittaa hanttiin, ja on sillä lailla päässyt kynnenleikkuusta kuin koira veräjästä.Koira siis on oppinut köytöstavan, jolla sen kynsiä ei leikata.Ja te opetitte sen sille, kun ette sitten leikanneet.
        Toivottavasti el, ei pelkästään rauhoita koiraa ja leikkaa sen kynsiä.Toivottavasti hän myös neuvoo, miten se jatkossa onnistuu,teiltä itseltä.Jos hän ei teitä opeta, kyselkää trimmaajilta, tai lemmikkitarvikeliikkeistä joissa kynsienleikkauspalvelua.Meilläpäin monissa on.Siellä on varmaotteisia ihmisiä, jotka leikkaa ne koiranne kynnet,ja neuvoo sen teillekkin.
        Koiran kynsiä pitää leikata riittävän usein, parinviikonvälein olisi hyvä.Ei pidemmänpäälle voi koiraa rauhoitella aina kynsien vuoksi, siksi toivottavasti saatte parempaa apua ongelmaanne.


    • leikkurihakusessa

      Meillä pieni (siis pieni) koira ottaa nokkiinsa jos kynsi leikkaantuu liian pitkältä ja leikkaus osuu hermoon asti. Kun leikataan, on joka kynnen jälkeen vuorossa pieni herkkupala. Silti nuo liian pitkät leikkaukset ovat muistissa. Kunhan jostain löytäisi leikkurin, jossa olisi rajoitin, jolla voisi vain hiukan nipsaista kynnen päästä. Onhan joissain leikkureissa sellainen peltiläpyskä, mutta se on aika surkea viritys, eikä kovin tarkka. Kun siis pitäisi pienestä kynnestä saada pari milliä pois.

      Leikkaamista muuten helpottaa, kun sen tekee sateisen lenkin jälkeen, kynsi on pehmeämpi eikä napsahda paljoa.

      • vaatiitarkkuutta

        Varmastui itsekkin ottaisit nokkiisi,jos joku leikkais sulta kynnen vereslihalle asti.Sattuu,ja on kipeä kauan.
        Itellä ihan pienet kynsileikkurit,ja leikkaan jokasesta kynnestä kolmekertaa, siis reunat ja keskeltä, katson tosi tarkkaan ettei hermoon asti koskaan mene.
        Sinuna hakeutuisin lemmikkitarvikeliikkeeseen,jossa kynsiä leikataan.Opettavat oikeat otteet ja myyvät sopivat sakset hommaan.Niin jatkossa onnistuu,eikä leikata liikoja.


    • voimitähöpinää

      Nimim. leikkurihakusessa:

      Siis mitä ihmettä sinä oikein selität? Ei sellaisia leikkureita olekaan, joissa olisi rajotin, sil se miten paljon leikataan ei ole mikään vakio. Jokaisesta kynnestä leikataan juuri sen verran kuin on tarvis ja se saattaa olla täysin eri viereiseen kynteen verrattuna. Eikös tämä nyt ole ihan maalaisjärjellä ajateltavissa oleva asia?

      Se läpyskäkään, joka joissain leikkureissa on, ei ole mikään rajoitin, vaan leikkauspinnan suoja silloin, kun leikkurit eivät ole käytössä.

      Kehottaisin hankkimaan silmälasit tai miettimään, millä käsien tärinä saadaan vähenemään, jollet kykene leikkaamaan pienistäkin kynsistä tarpeeksi vähän. Kyllä meillä leikataan marsun poikastenkin minimaalisia kynsiä ilman kivuliaita vahinkoja.

      • vetäkäähenkeä

        No tulipa harkittuja kommentteja... Mitenkä te läpimustasta kynnestä erotatte sen hermon pään? Ja en nyt tarkoittanut että joka kerta leikatessa veri lentää. Ehkä kerran vuodessa osuu hermoon asti. Käytössä on pienimmät leikkurit mitä on ostettavissa ja vahvimmat lukulasit. Kokemusta kynsistä on myös parin papukaijan verran (30 vuotiaita).

        Ei ole mitään ihmeen selittämistä, jos kaipaa leikkureita, joilla voisi helposti napsaista kaksi milliä kynnen päästä siten, ettei liikaa leikkaannu.


      • katselenkohan

        Minä katson sieltä kynnen alta missä hermo loppuu ;)
        On vissiin jotain kynsiviiloja tai paremminkin hiomalaitteita, mutta niistä ei itsellä kokemusta.Kun meillä sujuu ihan normileikkureilla vallan mainiosti.


      • Kynsipitkänen

        Se on vähän harjoittelukysymys. Sekä tarkkaa näköä tarvitaan ja hyvä valaistus (jotkut käyttävät ilmeisesti jopa otsalamppua)

        Katot ensin kynnen alapinnasta sen verran mitä tosissaan turvallisesti uskaltaa leikata, käytännössä se kynnen päällä kasvava kova kuori, joka ei yleensä ainakaan koko matkalta ylety kynnen alapintaan. Yleensä näkyy selvä kuoppa kynnen kärjessä alapinnassa, leikkaat sen kuopan kohdalta. Sen jälkeen leikkaat ihan niin paperinohuita siivuja kuin pystyt (onhan leikkurit terävät ja hyväkuntoiset?). Ennen ydintä kynnen "materiaali" muuttuu hitusen, siinä on semmonen vähän tummemman musta pehmeämpi tuppi ytimen ympärillä. Siitä eteenpäin ei saa leikata. Paitsi jos kynnet on kasvanu ylipitkiksi, joudut ehkä leikkelee sitä kuoriosaa kynnen sivuilta (varovasti..) jotta pakotat ytimen vetäytymään kun jää vähän suojatta.

        En ole ekspertti, mutta olen itsekin tuskaillut kynnenleikkuun kanssa jokin aika sitten. Löysin ihan loistavat ohjeet jostain, oli kuviakin. Linkitän myöhemmin jos vielä löydän.

        Ai nii


      • Kynsipitkänen

        Sori jäi kesken toi loppu kun sähläsin. Oli tarkoitus vielä kirjoittaa siitä, että minä sekä koira päästiin kynnenleikkuupaniikista sillä että jonkin aikaa vain ja ainoastaan viilasin niitä kynsiä, en leikannut. Paljon hitaampaahan se on, mutta itse opin tuntemaan koirani kynnet paremmin ja koira oppi luottamaan taas paremmin kynsien käsittelyyn kun ei satu ja emäntäkään ei hikoile hermostuneena.. nykyään ei enää rimpuile saksiessakaan.


    • Koiranomistaja

      Meillä kans oli ongelmia koiramme kynsien leikkuun kanssa isompi kokoinen koira joten eipäs hänen kynsiään noin vain leikattu. Aloimme ensin totuttamaan häntä saksiin muunmuassa ruokinnan yhteydessä sakset olivat vieressa tai joku napsutteli niitä siinä vieressä samalla kun koira söi. Aina mahdollisissa tilanteissa koskettelemme tassuja ja kynsiä ja yritämme totuttaa häntä kynsien hiplaamiseen ja tassun paikalla pitämiseen kun tassusta pitää kiinni. Noin viikko harjoteltu tämmöstä taktiikkaa ja nykyään voidaan leikata pari kynttä ilman ongelmaa vaikka ruokinnan yhteydessä mutta siltikin "puhtaaseen" kynsien leikkaamiseen menee vielä hetki mutta koko ajan parempaan suuntaan menossa:) toivottavasti oli jollekin hyötyä vinkistä!

    • lapinkoira5kk

      Meillä kokeiltu aivan kaikki konstit.Nyt kynsien leikkuu on ulkoistettu, ainakin toistaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe