Aurinkopaneelit sprayhoodin päälle

sprayhoodillesähköä

ajattelin laittaa 1-2 kevyttä ja taipuisaa paneelia sprayhoodin päälle. Tuohon sopii helposti 100-150 W edestä paneeleita. Mutta miten kannattais parhaiten kiinnittää? Ajattelin ensin tuollasia lukittavia sprayhood-kiinnikkeitä, mutta en löydä mistään sellasia, jotka voisi ommella kiinni sprayhoodiin. Eli tällaisia, mutta niin että sais sprayhoodiin kiinni.
http://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxNjAw/z/CE8AAOSwzhVWtKw8/$_3.JPG

Toinen vaihtoehto voisi olla velcro? Joku mahdollisimman helppo tapa olisi joka tapauksessa haussa...

17

1853

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että_näin

      Niittaa nuo lukot hihnaan ja ompele hihna sprayhodiin.

      Laita mielummin kaksi kennoa rinnan, kuin yksi suurempi. Kenno kun on vähänkin varjossa tuotto romahtaa,, jolloin ainakin toinen on paremmassa asennossa.

    • Gioenzkwbck
    • Ompelemaan
    • timppa01

      minä laitoin loxx neppareilla. hyvin on pysynyt 2 vuotta kiinni. saa tarvittaessa irti kuomusta. Löytyy esim Motonetista

    • timppa01

      korjaan tuotenimi onkin Tenax

      • kaksipaneelia

        Sama kokemus täällä. Neljäs vuosi menossa ja kiinni pysyy. Paneeleissa oli sopivan kokoiset reiät kulmissa tenax-neppareita varten. Tenax-kuomunepparia lukitessa on kyllä syytä tukea kuomua alapuolelta. Muuten neppari ei välttämättä lukitu. Kaksi ohutta taipuisaa paneelia on oman sprayhoodini päällä. Halvin aurinkopaneelien ostopaikka 4 v sitten oli saksalainen ebay. Valmistaja lienee kiinalainen.


    • Janbene

      Miten siis käytännössä kiinnititte Tenaxeilla paneelin Sprayhoodiin?

      • timppa01

        juotoskolvilla pieni reikä kankaaseen johon kiinnitetään urosliitin alapuolelta tenax kiinnikkeen ohuella mutterilla. sitten paneeliin naarasliitin samalla tavalla, 3 mm paneli menee hyvin.

        ei ole vuotanut vettä vaikka alussa vähän epäilin.


      • Janbene
        timppa01 kirjoitti:

        juotoskolvilla pieni reikä kankaaseen johon kiinnitetään urosliitin alapuolelta tenax kiinnikkeen ohuella mutterilla. sitten paneeliin naarasliitin samalla tavalla, 3 mm paneli menee hyvin.

        ei ole vuotanut vettä vaikka alussa vähän epäilin.

        Ilmeisesti kolvi sulkee kankaan niin, ettei se ala purkautumaan/repeämään reiän ympäriltä? Tätä lähinnä mietin tuossa aiemmin.


      • timppa01

        kangas on käytännössä muovia joka sulaa kolvilla ja ei siksi ala repeämään. Mutterikin sulkee reiän (reikä luokkaa 8 mm, mutterilevy jotain 20 mm) aika hyvin


    • En suosittele taipuisia paneeleita, jos on mahdollisuus muualle asentaa. Eivät kestä, eikä tuottokaan ole yhtä hyvä kuin kiinteillä. Rahantuhlausta.

      • lisätehoa

        Miten monessa vuodessa omat taipuisat paneelisi ovat hajonneet ja miksi esim. 50W taipuisan paneelin teho olisi huonompi kuin vastaavan 50W kiinteän paneelin?
        Omassa veneessäni on kiinteä paneeli luukkutallin päällä. Taipuisat paneelit (2 kpl) olen asentanut sprayhoodin päälle sen takia, että useammalle kiinteälle lisäpaneeleille ei ollut sopivaa paikkaa. Taipuisten etu on juuri se, että niille löytyy asennuspaikkoja kaareville pinnoille. Esimerkkejä asennuspaikoista voi katsoa vaikkapa Vendee Globe -kisaveneiden kuvista. Joissakin matkaveneissä taipuisia paneeleita on myös liimattu puomiin ja mastoon.
        Itse olen tyytyväinen taipuisten ominaisuuksiin, vaikka ne eivät kestäisikään kymmentä vuotta... Kiinteissäkin paneeleissa johtoliitos voi olla korroosiolle altis.


      • Alle 15 vuotta kestivät. Mökkipaneeleille sain 30 vuoden takuun.


      • lisätehoa
        Gertrudsetä1 kirjoitti:

        Alle 15 vuotta kestivät. Mökkipaneeleille sain 30 vuoden takuun.

        Käytännössä asian voi nähdä toisin kuin "gertrutsetä1", vaikkapa pitkänmatkan purjehdusten kannalta. Kun haetaan mahdollisimman suurta riippumattomuutta maasähköstä ja polttoaineesta, taipuisat aurinkopaneelit on erinomainen ratkaisu. Vaikka edullisen hintaiset taipuisat paneelit eivät kestäisikään kuin vaikkapa 5 vuotta, mielestäni ne eivät ole "rahantuhlausta" matkapurjehtijalle. Mikä muu vaihtoehto on yhtä edullinen, kun jäykille paneeleille ei löydy sopivia asennuspaikkoja?
        Jos purjehdustyyli on päiväpurjehduksia laiturisähköstä toiseen ja koneajoakin ehkä lähes joka päivä, lisäpaneeleita vaikkapa sprayhoodin päälle ei varmaankaan tarvita.


      • Tuo on yksi ajattelutapa. Minä kuitenkin olen Gertrudsedän lapsi (sen, jolla ei ole ykköstä) ja isi on aina opettanut, että ensin tehdään huolella ja sitten kun huolella tehty menee rikki, niin korjataan huolella.

        Siksi tein taloni Porotherm-harkoista siinä toivossa, että talo kestää useamman sukupolven. Siksi veneessäni on ruma targakaari, jossa paneelit ovat kiinni. Kaari on kaiken lisäksi rakennettu niin, että se on mahdollista sovittaa uuteen veneeseen veneen mitoista riippumatta.


    • varmatieto

      Älä pistä. Kosteus ja kontakti tuhoaa heikomman eli sprayhoodin....

    • tarranauhaa_vaan

      Mulla on 2 kesää takana tarranauhoilla. Liimattavaa tarranauhaa paneeliin kiinni ja sitten painetaan tarranauhat liimapuoli alaspäin sprayhoodiin kiinni. Kun kaikki sivut on kiinni tiiviisti vasten sprayhoodia, niin tuuli ei pääse paneelin alle nostamaan sitä. Talveksi sitten varovainen irrotus tarranauhojen välillä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe