Järjestöstä lähtijöille aiheettoman suuri tuska

Tietoakansalle

Jt-järjestö yrittää tuhota järjestön jättävän ihmisen loppuelämän. Se johtuu siitä, että lähtevän ihmisen ympärillä olleet muut ihmiset kannattavat ajatusta, että lähtijä on nyt virheellinen ihminen, jonka elämä on täysin pilalla. Reilua vai mitä?

61

615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nytnytnytnyt

      Miten järjestö kantaa harteillaan perheiden tuhoamisen? Siinä on kyse ihmishengistä. Tässä ja nyt. Nykyisyydessä.

      • mätäneväkultti

        Vanhentunut, ummehtunut ja netin aikana täysin kuollut liikeidea 1870-luvulta on kaikilta osiltaan menneisyyden ameriikkaa. Kultti ei mitenkään pysty enää huijaamaan nuoria ihmisiä omien tarkoitusperiensä toteuttajiksi. Kultissa vielä haahuilevat veteraanijehovat ovat niin ahdistuneita ja epätietoisia kultin mielivallan uusimmista käänteistä, etteivät he pysty ajattelemaan omilla aivoillaan ja esim. lukemaan netistä perusfaktoja Vartiotorniliikkeen järjettömistä seurauksista entisille jäsenilleen. Suomessa kultin jätti viime vuonna jo yli 300 jehovaa ja täman vuoden eroamisluvut nähdään tammikuussa 2018.

        Tahalllinen vahingontuottamisen yritys kulttiin vielä jäävien toimesta kuvastaa rivijehovain epätoivon astetta. Koska kaikki tietävät nykyisin jehovien johdon petkutukset ja uudet käänteet voi lukea päivittäin netistä, ei ole kuin ajan kysymys, milloin kultin taustavoimat (USAn raha- ja valtaeliitti) kyllästyvät lopullisesti rahoittamaan toimintaa.

        Yhtään karismaattista vetäjää ei ole ilmoittautunut Erkki Kankaanpään jälkeen. Maailma on muuttunut. Erilaiset eksytykset käyvät kaupaksi eri aikoina. Vartiotornisoopaa on saatu kuunnella jo ihan tarpeeksi. Kultista luopuvien ihmisten kiusaaminen kultin toimeksiantona on syntiä. Rivijehova pääsee kulttinsa kirouksista Suomessa helposti jättämällä jehovat. Kirje pääkonttoriin ja kaikki seurasta muistuttava roskakoriin. Kultti painostaa karttamiseen - rivijehovat eivät missään tapauksessa haluaisi hylätä lapsiaan.

        Tämänkin sunnuntaipäivän aikana eroaa useampi jehova. Lähdethän sinäkin! Taivaan Isä antaa harha-ajan anteeksi ja otta avosylin vastaan jokaisen luotunsa, oman lapsensa - yhtä lailla jokaisen jehovan! Älä välitä kulttiin jääneistä. He kyllä tulevat pian perässä!


      • mullekinriitti

        En minäkään haluaisi hallintoelimen määräyksestä jättää omaa, rakasta tytärtäni saatanalle, mutta kun hallintoelin ei anna tehdä poikkeusta. Joko hyväksyt kaiken 100%sesti mitä sinulle sanotaan perustelematta tai lähdet ovesta tytön tavoin kävelemään kohti helvettiä. En itsekään kestä enää, soitin jo UUT-numeroon ja sain ensitiedot miten jehovista pääsee pois. Tytär tietää jo ja kuulosti erittäin iloiselta!


      • Yleistä

        "mullekinriitti" kirjoitti 4.6.2017
        "En minäkään haluaisi hallintoelimen määräyksestä jättää omaa tytärtäni saata-
        nalle ,mutta kun hallintoelin ei anna tehdä poikkeusta.Joko hyväksyt kaiken 100%:sti
        mitä sinulle sanotaan perustelematta tai lähdet ovesta tytön tavoin kävelemään kohti helvettiä.En itsekään kestä enää,soi-
        tin jo UUT-numeroon ja sain esitiedot mi-
        ten Jehovista pääsee pois.Tytär tietää jo,ja
        kuullosti etittäin iloiselta"
        Puheesi kuullostaa hyvin oudolta,koska tiedän,että JT:t eivät edes tunnusta koko
        helvettioppia ja josta räaamattu ei edes
        mainitse.
        Jos olet,tai olitte JT:jia niin kyllähän tei-
        dän luulisi tietävän miten seurakunnasta
        voidaan erota ja miten sieltä erotetaan
        tarpeen vaatiessa.Raamatustannekin
        voitte asian todeta.
        Ķerroit myös, ettei teille perusteltu raa-
        matullisesti erottamiseenne tai eroami-
        seenne johtuvia syitä
        Puhutkohan nyt aivan vilpittömästi?
        JT:t vetoaa aina raattuun, ei voi olla niin,
        että me jokainen toimimme omien miel-
        tymystemme mukaisesti. Johan sellainen
        käytäntö veisi pojan pois koko raamatus-
        ta.


    • eikönäin

      Sitä ei voi verratakaan siihen, mitä näkee maailmassa tapahtuvaan perheiden pahoinvointiin. Alkoholismia, petollisuutta, lasten heitteillejättöä huumeista aiheutuvan tuskan, vapaat seksisuhteet, perheväkivalta ym työllistävät sosiaalitoimen ja poliisit ympäri vuorokauden, joten vähän todellisuudentajua asioiden käsittelyyn. Valinnan tekevät ne henkilöt itse tietoisesti, jotka jättävät seurakunnan. Eikä heitä kiusata kenenkään toimesta. Turha sitä on liioitella.

      • kulutyhteiskunnalle

        Eli ameriikkalaisen kultin jäsenenä on siis kuvailemisi "kaikkien muiden tavoin" lupa ja velvollisuus aiheuttaa perheiden pahoinvointia, alkoholismia, petollisuutta, lasten heitteillejättöä, huumeista aiheutuvaa tuskaa, vapaita ja sairaita seksisuhteita esim. kultin lapsiin, perheväkivaltaa ym. joka työllistää sosiaalitoimen ja poliisit vuodesta toiseen. Kultissa kasvaneiden lasten on aika mahdotonta parantua demoneistaan ja poistaa almanakasta ohimenneitä Harmageddoneitaan. Synttärit ovat jääneet väliin ja Joulunvietot. Vartiotorni riistää vapauden ja sinne takaisin taistelevat yritetään nujertaa. Tällainen toiminta on väkivaltaa kansalaisiamme kohtaan.


    • Nytnytnytnyt

      Tuskin kukaan järjestön jättänyt kannustaa alkoholismiin, huumeisiin tai perheväkivaltaan.

      • justsayin

        Jehovan Todistajien jäsenillä on ihan itselläänkin noita samoja ongelmia. Väitettä Todistajat ovat "puhtaita" ja "vailla maailmallisten ongelmia" on järjestön propagandaa parhaimmillaan/pahimmillaan.


      • Guom
        justsayin kirjoitti:

        Jehovan Todistajien jäsenillä on ihan itselläänkin noita samoja ongelmia. Väitettä Todistajat ovat "puhtaita" ja "vailla maailmallisten ongelmia" on järjestön propagandaa parhaimmillaan/pahimmillaan.

        Ajatus on varmaan se, että kun "meillä puhtailla" on näin paljo näitä ongelmia, niin silloin "niillä maailmallisilla" niitä täytyy olla vielä enempi ja niiden täytyy olla ihan rappiolla.


    • Lampaatsanoobää

      Järjestön päämiesten tulisi kantaa vastuunsa. Järjestön jäsenet luulevat pelastavansa henkiä, mutta järjestössä ihmishenki on kertakäyttökamaa. Sukulaiset hylätään ja järjestö sanoo "saat 1000 uutta ystävää siskosi tai veljesi tilalle". Keinotekoisia ystäviä.

    • eikönäin

      Paholainen on pannut oikein suurvaihteen päälle. Luuletko, että kukaan järkevä uskoo juttujasi. En väittänyt, että jättäneet yllyttävätkään, vaan kerroin maailman tilannetta yleensä perheissä. Annatte tahallanne väärän kuvan asioista ja siihen olemme tottuneetkin. Tavallisia ihmisiä kuuluu perheisiimme, jotka kuitenkin tekevät vilpittömästi parhaansa noudattaakseen Raamatun opetuksia. Emme säästy kuitenkaan siltä, että jotkut perheenjäsenemme hylkäävät tuon elämäntavan tekemällä jotain, joka rikkoo Raamatun ohjeita ja senjälkeen alkavat syyttää perheenjäseniään. Jokainen, joka on tai on ollut todistaja tietää Raamatun ohjeet ja seurakunna toimivan sen mukaan.
      Mutta tuollaiset puheet menee täydestä ihmisiin, jotka eivät tiedä asian oikeaa laitaa, eikä tiedä minkälaista tuskaa koetaan perheissä sen johdosta, kun joku tahallaan rikkoo Raamatun periaatteita vastaan. Ja kuten Raamattu kehoittaa karttamaan sellaisia tahallisia , sitäkin halutaan noudattaa. Tuskan aiheuttajaa voi jokainen hakea itsestään. Ei se, että jotain ei tervehditä tai kutsuta kotiin ole ihmisten kiusaamista, vaan Raamatun ohjeiden noudattamista. Mistä muusta voitte syyttää todistajia tässä suhteessa. Ette voi olla tietämättä siitä, että näin toimitaan. Ette voi kääntää asiaa päinvastaiseksi vaikka niin mielellänne teettekin niin.

      • justsayin

        Ei raamattu mitään karttamismenettelyä opeta. Se on Vartiotorniseuran valoa se.


      • justsayin

        Miksi Veikko Leinonen aina kiistää ja vähätteleä menettelyä julkisuudessa?


      • vaihtuvatperiaatteet

        Kovin viattomin sanakääntein kuvailet kulttijohtosi keinoja pitää hiipuva porukka koossa! Ei niissä jatkuvissa opinmuutosten käänteissä pysy edes jehovat itse mukana - erottaminen ja sillä kiristäminen tapahtuu erottamishetkellä voimassa olevan "raamatunperiaatteen" eli kulttijohdon mielivaltaisten määräysten mukaan.

        Jehovien "raamatunperiaate" kielsi 1968 erottamisen uhalla esim. munuaisensiirrot dialyysipotilailta. Muuttuiko jehovien raamattu yhtäkkiä niin päinvastaiseksi periaatteiltaan, että jo vuonna 1980 munuaisensiirrot taas sallittiin! Kulttijohto vaati kunniakseen 12 vuoden ajan munuaiskuolonuhrinsa.

        Toinen kuvaava esimerkki erottamisperusteesta on jehovien "raamatunperiaate" Jerusalemin tuhon vuodesta 606. Se tosin kulttijohdon määräyksestä vaihdettiin jo vuodeksi 607! Suomalainen Isaac Witherspone erotettiin jehovista, koska hän(kään) ei uskonut tähän väärään opetukseen. Kaikkiin valheisiin (jehovien raamatunperiaatteisiin") on uskottava, jos aikoo pitää jehovaperheenjäsenet tai sukulaiset elinpiirissään. Kulttijohtohan katkaisee ikuisesti rivijehovien välit erotettuihin ja luovuttaa heidät saatanalle.

        Kirjoitat kulttijohtosi kässäriä mukaillen: "ihmiset ei tiedä minkälaista tuskaa koetaan perheissä sen johdosta, kun joku tahallaan rikkoo Raamatun periaatteita vastaan. Ja kuten Raamattu kehoittaa karttamaan sellaisia tahallisia, sitäkin halutaan noudattaa. Tuskan aiheuttajaa voi jokainen hakea itsestään. Ei se, että jotain ei tervehditä tai kutsuta kotiin ole ihmisten kiusaamista, vaan Raamatun ohjeiden noudattamista."

        Eli vain uskomalla kultin valheisiin, vääriin vuosilukuihin ja peruutettuihin maailmanloppuihin, kuolemalla 12 vuotta munuaiskoneisiin (elinsiirtokielto 1968-1980) eli alistumalla kulttihallinnon mielivaltaisiin määräyksiin (raamatunperiaatteisiin) voit pitää paikkasi ameriikkalaisessa huuhaakultissa. Siinä ei paljon henki paina eikä perhesuhteet.

        Miksi jehovien "raamatunperiaatteet" muuttuvat jatkuvasti kulttihallinnon mielivallan mukaan?

        Päiviteteäänkö jehovien oma raamattu vastaamaan kulttihallinnon mielivaltaisia kuvitelmia esim. sukupolvista, jotka eivät koskaan kuole? Manan majoilla kun taitavat olla jo kaikki 1800-luvun jehovatkin!

        Minun Raamattuni on pysynyt täysin samana jo ainakin 500 vuotta. Periaatteineen ja käytäntöineen.


      • Entinenjt

        Kartetaanhan niitäkin jotka eivät ole tehneet mitään väärin Jumalaa ja hänen sanaansa vastaan vaan ovat itse eronneet, ja syy on ollut järjestön väärät teot, voisitko kertoa miksi näin on???


      • loistokysymys

        Eli miksi jehovat karttaa myös omasta tahdostaan kultista eronneita?


      • näkeehäntuonjonaamasta
        justsayin kirjoitti:

        Miksi Veikko Leinonen aina kiistää ja vähätteleä menettelyä julkisuudessa?

        Koska kun on lusikalla annettu, ei voi kapustalla vaatia. Siksi.


      • veikonvesitykset
        justsayin kirjoitti:

        Miksi Veikko Leinonen aina kiistää ja vähätteleä menettelyä julkisuudessa?

        Leinonen taitaa jollain tasolla ymmärtää, miten kohtuuttomalta ja järjettömältä karttamisoppi kuulostaisi maailmallisten korvissa, jos asia kerrottaisiin niin kuin se on.


      • Ihanaelämä10

        Mut on erotettu, eikä se mulle ole mikään ongelma eikä mua kukaan kiusaa tai vainoa. Olen sentään lapsesta saakka ollut mukana ja 40 v tulin erotetuksi. En voi pyrkiä takaisinkaan kun en hyväksy kaikkia asioita. Mulla on kaikki hyvin enkä näe elämää enää samanlaisena. Toki maailmassa ja ihmisillä on monia ongelmia, mutta niitä on turha paisutella ja niissä rypeä. On myös paljon hyvää ja kaunista ja siihen kannattaa kiinnittää ennnemminkin huomiota. Ihanaa kesää kaikille.


      • mnaat
        Ihanaelämä10 kirjoitti:

        Mut on erotettu, eikä se mulle ole mikään ongelma eikä mua kukaan kiusaa tai vainoa. Olen sentään lapsesta saakka ollut mukana ja 40 v tulin erotetuksi. En voi pyrkiä takaisinkaan kun en hyväksy kaikkia asioita. Mulla on kaikki hyvin enkä näe elämää enää samanlaisena. Toki maailmassa ja ihmisillä on monia ongelmia, mutta niitä on turha paisutella ja niissä rypeä. On myös paljon hyvää ja kaunista ja siihen kannattaa kiinnittää ennnemminkin huomiota. Ihanaa kesää kaikille.

        Vähän samanlainen tilanne minulla.

        Minä lisäisin vielä tärkeäksi asiaksi sen, etten usko Jehovan todistajien selityksiin, Jumalasta, Jeesuksesta ja uskosta vaan uskon asiat niin kun raamattu sen kertoo.
        Raamattua lukemalla voi tulla uskoon, ainoaan oikeaan kristinuskoon.

        Jehovan todistajien kirjallisuuden kautta voi tulla ainoastaan Jehovantodistaja-uskoon ja se on eri asia kun raamatun ja Jeesuksen opettama usko.

        Esimerkkinä pari raamatunkohtaa:
        Matt.26:27.
        Siinä Jeesus kehoittaa kaikkien ottamaan osaa Herran ehtoollisen leipään (ja viiniin).
        Noin 80 vuotta sitten alkoholisti Rutherford kekkasi, että: "ei tarviikaan".

        Jehovan todistajat eivät julista että Jeesus on Herra, vaan Jehova on Herra.
        Raamattu opettaa toisin.
        Room.10:9.
        "Jos sinä suullasi tunnustat että, Jeesus on Herra ja sydämelläsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva."
        Myös. Fil. 2:11, 2Kor.4:5, Joh.20:28.
        Tässä muutama esimerkki.

        On myös muistettava, mitä 2Joh.9-11 sanoo, niistä jotka lisäävät tai ottavat pois jotain Jeesuksen opista. "Heillä ei ole Jumalaa", eikä siinä auta yhtään "Jehova, Jehova" hokeminen.
        Kaiken kukkuraksi samainen raamatunkohta kertoo miten Jehovan todistajiin pitää suhtautua.


      • Ihanaelämä10

        Minä olen tutkinut niin paljon lapsuudessa ja aina 40 v asti ollut aktiivi, että kiintiön tässä suhteessa on täynnä. En halua liittyä mihinkään uskontoon tai käyttää aikaa niihin asioihin. Keskityn nykyhetkeen, en menneisyyteen tai tuon puoleiseen. Tilalle on tullut läsnäolo, rauha ja henkiset arvot ja asiat. Liikun mielellään luonnossa, nautin elämän pienistä asioista ja olen sovussa itseni kanssa. Olen tarkka myös siitä, millä ruokin mieltäni, oli sitten kyseessä uutiset, viihde tai uskonto. Usein viihde, uutiset, uskonto keskittyvät elämän kauheuksiin, elämän katastrofeihin tai elämän loppuun. Minun valinta on toinen. :)


    • Bääbää

      Ehkä johto haluaakin peloitella vielä mukana olevia - he kun joutuvat tuntemaan sitä surua kun eivät näe sukulaistaan tai ystäväänsä, koska järjestö on näin määrännyt.

      • Entinenjt

        Niinpä ,muuten lähtisivät kaikki. Ainakin melkein, nyt vain ne jotka tajuavat ettei ole mitään menetettävää ei ainakaan Jumalaa hän pitää huolta omistaan.


    • justsayin

      Koko karttamis / erottaminen kuvio on klassinen tapa kontrolloida ihmisiä. Se on osa sitä kokonaisuutta jolla kultit operoivat. Kenttäpalvelus, kokoukset, tutkiminen jne ovat myös osa samaa pakettia. Mieltähallitaan ja pidetään ihmiset kiireisiä.

    • Jupiterinplaneetat

      Mitä vaatisitte korvaukseksi menetetyistä ihmissuhteista? Eikö niillä ole rahallista arvoa (saatika mitään arvoa)? Sanooko seura että karttaminen on jokaisen oma valinta?

    • eikönäin

      Jokainen kirjoittaja tietää vastaukset omiin kysymyksiinsä, älkää teeskekenkö olevanne tietämättömiä asian suhteen. Täytyy vain tämän tästa aina vastustajille antaa huokailtavaa.
      Kaikki uskonnot, jotka sanovat toimivansa Raamatun neuvon mukaan tulisi noudattaa. 1Kor.5:9-13 :ssa olevaa ohjetta. Asiasta puhutaan myös: 2.Joh. 9,10 Room 16:17,18 ; Sananl.11:9; Jes. 32:6
      Näemme asian vakavuuden, kun luemme Job. 13. luvun. Toivomme aina, että ihmiset säilyttäisivät uskollisuutensa, koska elämästä on kysymys ja näemme ajan rientävän nopeasti lopullista ratkaisua kaikille ihmisille. Ihmisten keinot hallita maailmaa alkavat olla vähissä.

      • Entinenjt

        Voisitko vielä kertoa miten pystyt sulkemaan silmäsi siltä kaikelta mitä järjestössä tapahtuu mm.pedofilia oikeudenkäynnit, itsemurhat kun on erotettu ja läheiset ovat hylänneet, jatkuva rahankeruu, vai oletko tietämätön näistä asioista kuten muutkin todistajat?


    • Oikeus123

      Voi vittu mitä ininää! Heikkojen ihmisten parkua ja itsesääliä! Voiko säälittävimpiä tarinoita olla.

      Lontoossa olisi aihetta parkua, jos lapsesi kurkku olisi viilletty auki.

      Kyllä on pumpulissa kasvaneita pehmoja. Tutti suuhun ja vaippa alle. " että lähtijä on nyt virheellinen ihminen, jonka elämä on täysin pilalla." Voi jumalauta, mistä v''''ta tälläisiä itkuisia hyytelöitä sikiää.
      Jos jumalauta elämä on noin perkeleen vaikeaa, niin vetää ittensä jojoo. Ei tollasista hyytelöistä ole iloa edes ittelle. Aivan pahaa tekee lukea tuonkaltaisia itsesäälin sekaisia itkuvirsiä.

      • Herätystähei

        Inise sinä sitten, kun sinua kielletään tapaamasta äitiäsi, isääsi ja lapsiasi vaikka he eivät ole kuolleet. Kunhan vain joku muu on päättänyt sen puolestasi.


      • Oikeus123

        Paskat, jos todella välittää omaisistaan, niin sitä tapaa, jos haluaa.
        Jos v***u ei halua tavata, niin mitä v****a sitä rääkyy. Eikähän se ole jokaisen oma valinta mille kumartaa ja kelle pyllistää.

        Vituttaa tollanen perkeleen ininä. Saatana kun on heikkoja ihmisiä. Painu kallomaakarille rääkymään kurjaa kohtaloasi.


    • outt

      Ei se henkilölle varmaan yllätyksenä tule, ja tuskin hän on paljon ajatellut äitiään ja isäänsä valintansa tehdessään. He ovat aina tahtoneet parastasi. Elämästä on kuitenkin kysymys. Vastuun kantaa ihminen omista valinnoistaan.

      • mitäpitäisitehdä

        Entä jos menee teininä tai lapsena kasteelle, eikä aikuisena enää usko Vartiotorniseuran satuihin?


    • Beroalainen

      Eikö näin: ei, ei näin.
      1. Kor 5: 9 -13 ssa Paavali puhuu miehestä joka on ottanut isänsä vaimon. Siis insestistä. Hänet tulisi poistaa seurakunnasta. Siis seurakunnasta.
      2 Joh 9,10 antaa selvän neuvon siitä, että opettajan ominaisuudessa ei pidä toivottaa tervetulleeksi taloon ketään joka ei uskonut evankeliumia. Mistään kokonaan pois sulkemista esim, perheen suhteen ei sanota mitään kuten ei myöskään Roomalaisten 16 luvussa. o. kohta viitta tilanteeseen jossa seurakunassa ilmeisesti oli joitain, jotka eivät olleet täysin samaa mieltä srk:n opetuksista, ja heitä piti välttää eli siis ei olla osallinen heidän toimintaansa. Edelleenkään ei mitään mistään totaali karttamisesta.
      Kiinnostavasti Sananlaskut UMK 11:9 sanoo "Suullaan saattaa luopio lähimmäisensä turmioon" kun taas Kr sanoo "Rienaajan puhe on toisille turmioksi,". Ettei vaan olisi taas seura muutellut Raamatun väännöstään oppeihinsa sopivaksi?
      Tässähän ei muuten kukaan pilkkaa Jumalaa vaan keskustellaan amerikkalaisesta uskonnosta, joten tuo Jesaja 32,6 ei oikein sovi.
      Sananlaskujen 11:1 UMK sopii tosin mainiosti Veikko Leinoseen - ja Jehovan Todistajiin järjestönä - "Petollinen vaaka on Jehovasta inhottava, mutta täysipainoinen kivipunnus on hänelle mieleen".
      l

      Hyvä muistaa, että 70 -80 luvulla erotetun kanssa pystyi pitämään yhteyttä, mutta ei pitänytkeskustella hengellisistä asioista. Homma kiristyi kun Ray Franz sai monoa....kyseessä on kultti.

      • jehovienominsanoin

        MItä Vartiotorni on vuosien varrella opettanut karttamisesta:

        http://jwawake.com/tag/shunning/

        JWawake.com kertoo mitä raamattu on eri aikoina opettanut jehovissa ja miten jehovien "raamatunperiaatteet" ovat pyörineet koko toimintansa aja kuin tuuliviiri.


    • Eikönäint

      Oikeus123 vastaukset ovat jollain tapaa virkistävän realistisia ja kuvion ulkopuolelta tulleita. Toivottavasti kukaan ei kuitenkaan vedä itseään jojoon. Tässä kysellään tiettyjen oikeuksien perään, koskien esimerkiksi vanhempi-lapsi suhdetta varhaisaikuis-aikuisiässä. Suurin osa järjestön ulkopuolisista antaa Jehovan todistajien uskoa mihin he haluavat uskoa, mutta ihmishenkiä tulee kunnioittaa. Eikönäin?

    • nnniin

      Kyllä elämä on arvokas lahja, ja siksi emme edes opettele sotimaan. Ja käymme tarjoamassa ikuisen elämämän Raamattuun perustuvaa toivoa. Olemalla uskollisia Raamatun opetuksille saamme läheisen suhteen niiden antajaan ja voimme saada hänen hyväksyntänsä. Kartamme sellaisia tapoja, jotka tuhoavat elämää. Jumalan lakien totteleminen tuo jo nyt parhaan elämän laadun ja tulevaisuuden toivon.

      • Entinenjt

        Aika monta elämää on järjestössänne tuhoutunut tai tuhottu.


    • tkip11

      Monet ovat itse tuhonneet elämänsä toimimalla väärin. 1 Tim.1:19 "Ja säilyttäisit uskon ja hyvän omantunnon, jonka jotkut ovat työntäneet syrjään ja haaksirikkoutuneet uskonsa suhteen." Näinhän se on todellisuudessa on. En oikein ymmärrä, mitä ajat takaa. Ei kukaan pakota toimimaan väärin. Jokainen vastaa omista teoistaan, ei syytä voi kaataa toisten niskaan. On aivan selvää, ettei onnellisuutta voi saada toimimalla väärin. " Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää." Mutta muistamme kuitenkin, että Jumala on armollinen, jos oikaisemme tiemme. Ei todistajat halua, että kenenkään käy huonosti, eikä ketään kiusata.

    • eikönäin

      On paljon esimerkkejä siitä, että monet ovat pelastaneet elämänsä tullessaan todistajaksi. Monet ovat eläneet tarkoituksetonta ja itsetuhoista elämää ja saatuaan tiedon Raamatun opetuksista, ovat muuttaneet elämäntapaansa ja löytäneet elämälleen tarkoituksen. Tällaisia esimerkkejä on paljon olemassa ympäri maailmaa.

      • ensiapuamuualta

        Kääntyisin kuitenkin ensisijaisesti ammattilaisten puoleen. Esim. terveyskeskukseen tai sosiaalitoimeen. Sieltä neuvotaan ihan aikuisten oikeaan paikkaan, jossa asiantuntijat yrittävät avata solmuun menneitä elämänlankoja. Usein onnistuenkin niin, ettei epämääräisten lahkojen mestarointeja sairaalayhteyskomiteoineen tarvita. On arveluttavaa ja kyseenalaista mainostaa jehovia jonakin ihmeparannusyhteisönä. Suurin osa Suomenkin uskontojen uhrien tuki ry:n asiakaskunnasta on ollut jehovien "hoidossa". Lääkäri tai hoitaja hädässä pitää jehovat loitolla.


      • ookkoajatellu

        Tämä ei tee jehovantodistajuudesta "oikea uskontoa". On myös paljon esimerkkejä siitä, että monet ovat pelastaneet elämänsä tullessaan patmoshelluuntailaisiksi. Samalla periaatteella onlisi patmoshelluuntailaisuus juuri se ainoa oikea uskonto!


    • eikönäin

      Ei Jehovan todistajat ole ihmeparantajia, mutta monien elämänlaatu paranee, kun alkaa noudattaa Raamatun periaatteita. Siitä on suunnaton määrä esimerkkejä. Useinmiten ongelmat alkavat kun ne hylätään.
      Sen huomaa kun lukee erään Patmoslaisen vihanpurkauksista useamman kerran päivittäin. Miten ihminen voi hyvin, jos vuosikymmeniä täytyy purkaa kaunaansa netissä. Jos se olisi vastaus, eikö ihminen olisi rauhassa itsensä kanssa. Ja jos se olisi vastaus, niin miksi niin monet jättävät sen ja liittyvät todistajiin. Hyvin harvinaista toisinpäin.

      • voittoisa

        Minulla kyllä kävi niin, että kun liityin jehovan todistajiin niin alkoi todelliset ongelmat. Sitä ennen meni vielä suhteellisen hyvin, mutta todistajien parissa oleminen pilasi todellakin elämäni täysin. Masennus oli jokapäiväistä, en tuntenut tekeväni koskaan tarpeeksi, seurakuntalaiset eli niiden ns. "ystävien" tuki oli kylmää ja enemmän minua painettiin maan rakoon kuin kannustettiin.

        Pian jouduinkin purkamaan ongelmiani psykiatrisessa hoidossa ja sitä kesti vuosia. Todistajat itsessään olivat syy siihen, että elämäni meni täysin pieleen. Onneksi pääsin siitä kaikesta ja nyt menee huomattavasti paremmin, vaikka en enää mukana olekaan. Ja en ole todistajien oletuksista huolimatta sortunut, viinaan, huumeisiin tai muuhunkaan rappioelämään tai edes mennyt kilpailevaan lahkoon mukaan. Voin elää ihan normaalia täysipainoista elämää ilman todistajien opetuksia tai jopa ilman ramattuakin. Ihmisellä yleensä omatunto ja normaalit moraaliset mittapuut ovat yleensä jokaisen normaalin ihmisen luontainen ominaisuus. Jos ei tiedä niistä asioista ilman todistajien opetuksia niin täytyy olla kyllä täys tyhjäpää.


      • elätuliparemmaksi
        voittoisa kirjoitti:

        Minulla kyllä kävi niin, että kun liityin jehovan todistajiin niin alkoi todelliset ongelmat. Sitä ennen meni vielä suhteellisen hyvin, mutta todistajien parissa oleminen pilasi todellakin elämäni täysin. Masennus oli jokapäiväistä, en tuntenut tekeväni koskaan tarpeeksi, seurakuntalaiset eli niiden ns. "ystävien" tuki oli kylmää ja enemmän minua painettiin maan rakoon kuin kannustettiin.

        Pian jouduinkin purkamaan ongelmiani psykiatrisessa hoidossa ja sitä kesti vuosia. Todistajat itsessään olivat syy siihen, että elämäni meni täysin pieleen. Onneksi pääsin siitä kaikesta ja nyt menee huomattavasti paremmin, vaikka en enää mukana olekaan. Ja en ole todistajien oletuksista huolimatta sortunut, viinaan, huumeisiin tai muuhunkaan rappioelämään tai edes mennyt kilpailevaan lahkoon mukaan. Voin elää ihan normaalia täysipainoista elämää ilman todistajien opetuksia tai jopa ilman ramattuakin. Ihmisellä yleensä omatunto ja normaalit moraaliset mittapuut ovat yleensä jokaisen normaalin ihmisen luontainen ominaisuus. Jos ei tiedä niistä asioista ilman todistajien opetuksia niin täytyy olla kyllä täys tyhjäpää.

        Minä ainakin olisin tullut hulluksi Jehovantodistajana. Päätin siis lopettaa koko touhun oman elämäni kohdalla.
        Aluksi oli kyllä hankalaa, kun olin ollut lapsesta saakka jt, mutta kun aikaa meni asiat kolahtivat kohdalleen.
        Lopetin kaappijuopottelun, valehtelun järjestön nimissä, avioiduin hienon ei-jt naisen kanssa, joka rakastaa Jeesusta.
        Ei tarvinnut ruveta huumehörhöksi, juopoksi, huoraajaksi, tupakoitsijaksi y.m. niin kuin jt:t kertovat eronneista ja erotetuista.
        Huomasin myös ettei Jumalalla(Jehovalla) ole mitään tekemistä tämän amerikanlahkon kanssa.
        Niin ja kun lopetin Jehovan todistajana olemisen, myös kouluttauduin uudelleen oikeaan ammattiin ja olen ollut ansiotyössä koko ajan.
        Evankeliumia Jeesuksesta kerron aina kun on tilaisuus.
        TÄMÄ on oikeaa elämää.
        Armosta olemme pelastetut, emme tekojen kautta. Olemme vapautettu hyviin tekoihin, jotka seuraa uskoontulon myötä.
        Jeesuksen veri meidät puhdistaa, ei amerikanlahkon säännöt.


      • justsayin

        Raamatun periaatteita voi noudattaa ihan ilman Vartiotorni seuraa


    • Naimummatin

      eikönäin 10.6.2017 6:33

      "Ei Jehovan todistajat ole ihmeparantajia, mutta monien elämänlaatu paranee, kun alkaa noudattaa Raamatun periaatteita"

      1. Eivät todistajat Raamattua noudata.
      -Viini jätetään juomatta ehtoollisella, taivaaseen ei mennä ottaen Jeesuksen lupaus vakavasti, vaan kirjoittautuen vartiotorniseuran kortistoon taivaaseen menoa varten, täytetään kenttätyöraportteja vartiotorniuskonnon vaatimalla tavalla, mökötetään kun kerran käsketään (tosin vasta vuodesta 1981 alkaen), ym ym jne jne

      2. Lahko tuottaa Uskontojen uhrien tuki ry:n suurimman asiakasryhmän. Tämän tiimoilta voit keskustella entisten todistajain kanssa foorumilla Veljesseura.org

    • k1923

      Näin toimitaan, kun tunnetaan Raamatun opetukset asioista. Mnaat on taas mielikuvitustaan käyttäen keksinyt nimen kirjoittamisen kortistoon taivaaseen merkitsemistä varten. Ja hän on itse kirjoittanut, että hänet potkittiin pois todistajista. Kaunistelee omaa historiaansa ja hänen pitäisi tietää, miksi hänen kanssaan ei seurustella, jos on lukenut Raamattua. Uskontojen uhreja vetää entiset Jt ja siksi he pitävät asiaa yllä. Tuskin kaikkia muista uskonnosta eronneita pysyttäisiin ilmoittamaankaan, koska sitä tapahtuu joka päivä.

      • Kaspartsenko

        k1923 22.6.2017 11:33

        "mielikuvitustaan käyttäen keksinyt nimen kirjoittamisen kortistoon taivaaseen merkitsemistä varten"
        -Ei se mielikuvitusta tarvitse. Ja lahkon vuosikirja ilmoittaa kokonaislukumäärän. Viime vuosina ollut noususuunnassa. Siinä ei Jehovalle harkinnanvaraa jätetä kun luku on yhden tarkkuudella. Ehkä vartiotorni haluaa todistajille sanoa että "homma on hanskassa", vartiotorniuskonnossa ?

        "Ja hän on itse kirjoittanut, että hänet potkittiin pois todistajista"
        Eikös sieltä potkita pois esim. meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen juhlimisen vuoksi, vaikka Kol. 2:16 "Kukaan ei siis saa tuomita teitä siitä, mitä syötte tai juotte tai miten noudatatte juhla-aikoja" Eli vastoin Raamatun kieltoa lahko tuomitsee Kristuksen juhlimisen, kuten myös verensiirron (mikä ei itse asiassa ole syömistä, vaan nestemäisen elimen elinsiirto. Jos joku todistaja söisi veriruokia, ei lahko siihen osoita kiinnostusta).

        " Uskontojen uhreja vetää entiset Jt ja siksi he pitävät asiaa yllä"
        -Uskontojen uhrien tuki ry on perustettu tarpeeseen, on uhreja jotka tarvitsevat tukea, tukea tarvitsevia tuottaa jatkuvasti ja eniten juuri vartiotorniuskonto.
        Uskontojen uhrien tuki ry on siksi että on kristittyjä ihmisiä jotka noudattavat lähimmäisen rakastamisen ohjetta Raamatusta.


    • rewyed

      Lopullisesti Jehova tietää asiat tarkalleen, kuka saa taivaallisen elämän. Me emme voi vaikuttaa asiaan millään tavalla. Hän näkee kaiken ja toimii varmaan oikein.
      Myös Harmagedonin taistelu on valikoiva, siinäkin Jehovan tuomiot ovat oikeudenmukaiset. Me emme näe ihmisten sydämiin. Hän on kuitenkin luvannut palkita uskolliset ja siihen tulisi pyrkiä.
      Hän on osoittanut kärsivällisyyttä ihmiskuntaa kohtaan, kuten 2. Piet.3:9 osoittaa: "Jehova ei ole hidas lupauksensa suhteen, niinkuin jotkut pitävät sitä hitautena, vaan hän on kärsivällinen teitä kohtaan, koska hän ei halua kenenkään tuhoutuvan, vaan haluaa kaikkien pääsevän katumukseen."
      Hänen tuomionsa eivät ole kuitenkaan vastoin hänen rakkauttaan. 2. Tess 1:6: "Jumalan puolelta on vanhurskasta maksaa takaisin ahdistusta niille, jotka aiheuttavat ahdistusta teille [hänen palvelijoilleen]"
      Suurimmalla osalla nykyään on kuitenkin maallinen toivo, jonka Jumala on varannut: Vanhurskaat saavat omistaa maan, ja he asuvat siinä ikuisesti."
      Tiedämme myös sen, että kun viimeinenkin taivaallisen toivon omaava on sinetöity , Jumala tuottaa Kristus Kuninkaan välityksellä tuhon kaikelle, joka ei ole ottanut huomioon varoitusta, jota nyt kerrotaan. Selvä ilmoitus annetaan Jeremian profetiassa 25. luku, jae 33: "Jehovan surmaamia on sinä päivänä oleva maan äärestä maan ääreen." Vakavasta asiasta on siis kysymys, kuten Raamattu todistaa.

      • Paipapum

        "; jehovan surmaamia on sinä päivänä .."-
        Kirjoituksissa sanotaan , että " Tätä Maata hallitaan Kuoleman ja _Kuolemanpelon avulla ,
        Kun kuitenkin siellä myös sanotaan , että kuolema sovittaa aiemmat teot n iin mitähän nämä raamatunheiluttajat sanovat , kun siellä herätyksessä ensimmäiseksi tapaavat ne , joita vastaan ovat hyökänneet ? Kirjoituksissa on yksi peruuttamaton sana ",
        "; Minun eteeni on _ Jokaisen tultava, " -
        Jeshua kertoi, mitä tapahtuu Kuninkaan tullessa , Hänen ympärilleen ryysii suunnaton porukka selittämään , että meidän kaduillamme sinä kuljit , ja meidän ,... Ei kun meidän , Turpa kiinni,meidänpäs , .. Kyllä minä teille meidät näytän ...

        ;


      • mnaat

        "Me emme voi siihen vaikuttaa millään tavalla". VÄÄRIN.
        Oikein sanottuna se menee näin:
        Room. 10:9. " Jos sinä suullasi tunnustat että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva."
        Ja:
        Room.8:1,2. " Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. 2. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista."

        Siis: voitko vaikuttaa siihen oletko kutsuttu vai etkö?
        Tietenkin jos ei suullaan tunnusta että Jeesus on Herra vaan hokee, vain; Jehova, Jehova on asia toinen. Mutta raamatun mukaan VOIT vaikuttaa kutsuusi. Otatko sen vastaan vai et?

        On muistettava myös mitä Room. 8:10 sanoo.
        "Mutta jos Kristus on teissä, niin ruumis on tosin kuollut synnin tähden, mutta henki on elämä vanhurskauden tähden." Ja tämä on sitä heti kun suullasi tunnustat että Jeesus on Herra.
        Jae 14. "Kaikki joita Jumalan henki kuljettaa ovat Jumalan lapsia.". Kutsuttuja.

        Tässä kohden Jehovan todistajat sanovat ettei heidän tarvitse olla Jumalan lapsia, ikuisen elämän saa muutenkin. Ikään kuin:vaihtoehto B. Jos näin olisi ei olisi sellaisella pelastusta, niin kuin Room. 10:9:n sanoo.
        Joka ei ole Jumalan lapsi, ei voi pelastua. Hyvillä teoilla ei pelastuta. Parhaimmat tekommekin ovat riittämättömiä ja niillä ei pelastuta.


    • rewyed

      Tietenkin meidän täytyy toimia oikein, mutta vain Jumala tietää, koska 144 000 on täysi ja ketkä ovat pysyneet uskollisena, niin että saavat tuon palkinnon. Mnaat ei edes ymmärrä, mikä taivaallisen elämän saaneet tekevät nyt ja tulevaisuudessa. Myös paratiisitoivon omaavien täytyy pysyä uskollisina, voidakseen säilyä yli suuren ahdistuksen ja Harmagedonin. (Ilm.7:14) . Elossa säilyneitä tulee siis olemaan suuressa ahdistuksessa. Siksi tulee sen toivonkin omaavien osallistua kertomaan tulevasta tuhosta ja miten siitä voi säilyä. Jumala tietää myöskin ketkä saavat ylösnousemuksen, he ovat hänen muistissaa. Joh.5: 26,27,28: "Sillä niinkuin Isällä on elämä itsessään, niin hän on suonut Pojallekin sen, että hänellä on elämä itsessään. Ja hän on antanut hänelle vallan tuomita, koska hän on Ihmisen Poika. Älkää ihmeteklkö tätä, sillä hetki tulee , jolloin kaikki muistohaudoissa olevat kuulevat hänen äänensä." On siis miljoonia ihmisiä, jotka nukkuvat kuolemassa, mutta ovat Jumalan muistissä. Tuhatvuotisvaltakunnan aikana Jumala Jeesuksen välityksellä herättää heidät. Ilm.20: 13 kertoo, miten meri ja ihmiskunnan yhteinen hauta Haades tulee antamaan niissä olevat kuolleet. Tuon ajan kuluessa saavat ihmiset osoittaa, onko heidän ylösnousemuksensa elämän vai tuomion ylösnousemus. On paljon ihmisiä haudoissa, joille ei koskaan kerrottukaan Jumalan pelastusjärjestelystä. Heille täytyy myös kertoa siitä ja antaa mahdollisuus saada ikuinen elämä.

    • mnaat

      Kyllä mnaat tietää ja hän ei perusta tietojaan J.F.Rutherfordin oppeihin vaan raamatun sanaan.

      144.000 on niitä juutalaisia joille Jeesus puhui, kun hän puhui pienestä laumasta ja muista lampaista. Muut lampaat alkoivat muodostua Corneliuksen jälkeen.

      Kummatkin ryhmät ovat niitä jotka ottavat osaa leipään ja viiniin.
      Jeesus sanoi kaikille Hänen seuraajilleen: "syökää siitä te kaikki". Matt.26:27.

      Jumalan valtakunta, josta te sanotte paratiisi ei mennä tällä ruumiilla.
      Sinne mennään kuoleman kautta ja saadaan kirkastettu ruumis.Poikkeuksen tekee ne Herran omat jotka Hänen tulmuksessaan muutetaan hetkessä.1 Kor.51,52.

      Ne jotka saavat tänne maanpäälle ylösnousemuksen, kuten esim. ennen Jeesuksen aikaa kuolleet vanhurskaat eivät joudu kokemaan jotain täydelliseksi muuttumis kamppanjaa vaan saavat kirkastetun ruumiin heti ylösnousemuksessaa. Millainen se on? Se on samanlainen kun Jeesuksella oli ylösnousemuksensa jälkeen.
      Siinä ruumiissa Hän söi ja joi ja Hänen käteensä pystyi laittamaan sormensa ja tunnistaa Hänen naulojensa jäljet.

      Meillä on nyt lihallinen syntiruumis sielu henki. Silloin meillä on kirkastettu ruumis sielu henki.
      Tässä yhteydessä en nyt ala väittelemään sielusta, että mikä se on, mutta vanhurskaalla sielu elää kuolemassakin. Syntinen/synnin harjoittaja kuolee sieluineen, viimeistään silloin kun Jumala tuhoaa sekä ruumiin, että sielun.. Hes. 18:4,21.

      On myös muistettava 1 Kor.15:50 sanat: "..ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa." Uskomanne paratiisi on Jumalan valtakuntaa ja siihen soveltuu myös nuo sanat.
      Jeesuksen mallirukous kertoi myös tästä. Matt.6:10. "Tulkoon sinun valtakuntasi. tapahtukoon sinun tahtosi myös maanpäällä niin kuin taivaassa."

      Siinä Jumalan valtakuntaa ei eriytetty muusta.

    • huhuhuh

      Uskomatonta, että joku voi keksiä tuollaisen selostuksen!! Oletko mnaat ihan tosissasi, kuka on sen selittänyt, ei todellakaan Rutheford.

    • näinon_

      Paras kosto todistajille on kun tajuavat eläneensä ikänsä valheessa. Se on kova pudotus se.

    • vertailua

      Kostoko onkin näiden kirjoitusten taustalla.? Entäs jos he ovatkin oikeassa. Selitykset ovat järkeviä.

      • wink-

        >>Entäs jos he ovatkin oikeassa<<

        EIVÄT OLE.


    • Toiseltalaidalta

      Suurin osa maapallon ihmisistä ei ole jt:tä. Jos jt lopettaa olonsa jt:nä, hän menettää usein sukulaisensa.

      Tästä on kyse. Ei nimimerkeistä tai keksityistä tarinoista.

    • rewyed

      Matteus 7:13: "Menkää sisään ahtaasta portista, koska se tie on leveä ja avara, joka vie tuhoon ja monet ovat ne, jotka sitä sinne menevät, kun taas se portti on ahdas ja tie kapea, joka vie elämään ja harvat ovat ne, ne jotka sen löytävät."Näin Jeesus kertoi olevan tosiasia.
      Esimerkkeinä on vedenpaisumus, vain kahdeksan säilyi elossa. Sodoman ja Gomorran tuhosta oli vain kolme elossa säilyneitä. Jeesus tiesi, ettei hänen opetuksensa tulisi olemaan suosittu.
      Siksi hän kehoitti: "Pyytäkää jatkuvasti, niin teille annetaan; etsikää herkeämättä, niin te löydätte; kolkuttakaa lakkaamatta, niin teille avataan." Oikean tien löytäminen vaatii työtä ja ahkeraa Raamatun tutkimista. Ei uskoon tulla ilman tietoa, eikä se riitä, että on lapsena kastettu johonkin uskoon. Se on elämäntie, jota täytyy kulkea ja elämäntapa, jota täytyy pitää yllä jatkuvasti.

    • rewyed

      Kun olemme saaneet vahvan uskon, meidän täytyy pitää sitä yllä. Jos ei sitä pidä yllä, se sammuu ja sen tilalle voi tulla asioita, jotka vievät meidät pois elämän tieltä.
      Uskoamme voitaisiin verrata nuotioon. Kun tuli sytytetään, liekit saattavat roihahtaa korkealle. Mikäli nuotiolle ei tehdä mitään, tuli hiipuu vähitellen. Jäljelle jää hiillos, joka lopulta sammuu. Mutta jos nuotioon lisätään säännöllisesti puita, tuli voi pysyä yllä loputtomiin. Uskommekin voi pysyä elossa, jos ruokimme sitä säännöllisesti Jumalan sanalla.
      Tutkimalla Raamattua edistyvästi voimme kehittää syvää rakkautta sitä ja sen tekijää kohtaan. Näin uskomme rakentuu entisestään. Tällaista rohkaisua saimme jälleen päiväntekstistämme.

      Miten voimme todistaa, että meillä on elävä usko? Opetuslapsi Jaakob vastaa: "Minä näytän uskoni sinulle teoillani." (Jaakob 2:18) Tekomme ilmaisevat, että uskomme on aitoa.
      Osallistumalla saarnaamistyöhön on oivallinen tapa ilmaista uskoa, koska tämä työ vaatii uskoa siihen, että Jumala aikataulunsa mukaan toteuttaa tälle maailmalle lopun ja että se ei myöhästy. Habakuk 2:3.
      Antamalla "juklkisen julistuksen pelastukseksi"osoitamme selvästi, että sydämessämme on luja usko. (Room. 10:10) Vahva usko pitää meidät uskollisina, emmekä joudu haaksirikkoon, pois lähtijöiden joukkoon.

    • rewyed

      Asioiden mietiskely tutkiessamme auttaa meitä panemaan oppimamme sydämeen. Psalmista mietiskeli asioita ollessaan yöllä valveilla, hän kirjoittikin: "Kun olen muistanut sinut leposijallani, minä mietiskelen sinua yövartioiden kuluessa." (Psalmit: 63:6). On mieltä rauhoittavaa ajatella kaikkea sitä hyvää, mitä olemme saaneet Luojaltamme, elämän, hänen sanansa Raamatun, mahdollisuuden ymmärtää sen opetuksia, kaiken hyvän luonnossa ja toivon elää paratiisissa kaiken kauniin keskellä.
      Jeesuskin, jolla oli täydelliset henkiset kyvyt, piti parhaana mietiskellä ja rukoilla rauhallisissa paikoissa. "Niinä päivinä hän meni ulos vuorille rukoilemaan, ja hän oli siellä koko yön rukoillen Jumalaa." ( Luukas 6:12). Hänkin pyysi Isältään ja Jumalaltaan apua ratkaisuja tehdessään. Näin mekin voimme tehdä, mietiskellä ja rukoilla, voidaksemme säilyttää uskomme lujina. Silloin emme anna väärien ajatusten ja tekojen viedä meitä pois elämän tieltä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe