Taas ne rallit tulee!

päristelijätpois

Taas ne Jyväskylän suurajot on tulossa tännepäin. Koivistonkylällä möyrytään kahteenkin otteeseen. Onkohan tultu ajatelluksi miten se liikenne sekoaa kun on ne tietyöt menossa ja muutenkin tukkoista ja kaikki 4-tiellä sekaisin. Varmaan aika katastrofi. Olisi pitänyt miettiä hieman nokkaa pidemmälle, ainakin tänä vuonna!
Ja Koiviston luonnonrauha taas rikkoutuu ja tiet ajetaan tohjoksi ja tienvarret ja ihmisten pihat on täynnä jätettä, kusta ja paskaa!
Toivottavasti ei niitä mölytoosia tuoda koskaan keskustaan, joku paikka pitää olla niiltäkin rauhassa, ajelkoon siellä Jyväskylän päässä missä ovat tottuneetkin.

On sentään hyvä että SM-hiihdot saatiin Äänekoskelle. Hiihto on sentään oikeaa urheilua joka vaatii kuntoa ja voimaa toisin kuin tuo moottoripäristely jossa istutaan vaan ja kone vie eteenpäin.
Sitten ajelun jälkeen äkkiä baariin kaljalle ja kehumaan että mentiinpäs taas hienosti että kivet vaan ropisi ja pölypilvi tuprusi!

81

1551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wrummköhköh

      Teknisellä puolella vapautuu nyt jätehuollon hoidolta aikaa näiden saastetalkoiden yms. järjestämiseen. Perimmäinen syy yhtiöittämiselle taisi selvitä.

    • rallit

      Suvaitsemattomat sisäsiittoiset inisee täällä , kukaan koskaan kuule teitä kuitenkaan parempi jos menette sinne takametsään ja hukuta t surusi viinaan .

    • boikottilista

      Joitain lajeja pitäisi kokonaan kieltää mistä ei ole kuin haittaa tai ovat turhia: Moottorinpäristely kuten ralli ja moottorivenekilpailu, pesäpallo, nyrkkeily, vapaaottelu. Jääkiekkokin on mennyt liian väkivaltaiseksi, pitäisi laittaa uudet säännöt!

    • kävelyvauhti

      Ei rallia Äänekoskelle! Aloitetaan kansanliike täälläkin!Moottorikilpailu on turhaa ja yhteiskunnan kannalta väärää toimintaa! Ei saastuteta ilmaa ja luontoa enää!

      • tapahtumaton

        Kannatan , ei mitään Äänekoskelle siis ei mitään , kaikki urheilutapahtumat , musiikkitapahtumat ja kaikki kulttuuri pois Äänekoskelta , tilalle vain joitain räkälöitä ja kansalla on hauskaa .


      • Lepolasset
        tapahtumaton kirjoitti:

        Kannatan , ei mitään Äänekoskelle siis ei mitään , kaikki urheilutapahtumat , musiikkitapahtumat ja kaikki kulttuuri pois Äänekoskelta , tilalle vain joitain räkälöitä ja kansalla on hauskaa .

        Asukkailla täällä taitaa olla keskimääräistä surkeammat kotiolot, kun kotona ei viihdytä vaan pitäisi olla kaikenlaista kansantapahtumaa tarjolla, mihin pääsee kotoa pakenemaan. Tapahtuman laadulla ei väliä, kunhan lakunmyyjää ja porukkaa piisaa ja mielellään tungokseen asti. Aa että miten virkistävää.


      • syrjäkylä
        Lepolasset kirjoitti:

        Asukkailla täällä taitaa olla keskimääräistä surkeammat kotiolot, kun kotona ei viihdytä vaan pitäisi olla kaikenlaista kansantapahtumaa tarjolla, mihin pääsee kotoa pakenemaan. Tapahtuman laadulla ei väliä, kunhan lakunmyyjää ja porukkaa piisaa ja mielellään tungokseen asti. Aa että miten virkistävää.

        Esitys kaiken mm. urheilun siihen liittyen moottoriurheilu ja muun kulttuurin pois saamisesta ääneseudulta pitäisi ottaa kanalaisten tosissaan , emme me asukkaat tarvitse mitään, haluamme vain möllöttää kotona ja hakeutua neljän seinän sisään jottein tulisi edes naapurin kanssa tutuksi , me vaadimme kaikkien yleisötapahtumien poistamista ääneseudulta ja ainoastaan paskan luonti kisat johon sisältyy sisäsiittoisuutta ja oluen juontia saavat järjestämisoikeuden .


    • kulttuuripersoona

      Älkäähän nyt örvelöt liioitelko! Kyllä kaupungin kulttuuritapahtumia pitää olla tuomassa sivistystä tähän junttimaisen teollisuuskansaan! Harmi että KeiteleJazz meni persiilleen, pitkäaikainen ja musiikillisesti sivistävä tapahtuma kolmenkymmenen vuoden ajan, jopa katukuvassa alkoi ilmentyä kansainvälisiä piirteitä kun ei aina ole soittamassa samat peräkylän humppa- tai rokkipojat!
      Taidenäyttelyihin ja teattereihin pitäisi myös panostaa, jonkin verran kulttuuripohjaa Äänekoskella on noihinkin asioihin, toimijat vaan on vähentyneet ja tilalle ei ole tullut oikeita osaajia.
      Sillä moottoriurheilulla ei todellakaan ole tarvetta Äänekoskelle koska se ei edes ole urheilua.
      Perinteisiin oikeisiin kansan kunnon kehittäjiin pitää panostaa, saatiinhan hiidon SM-kisakin tänne,
      myös koris tekee uutta nousua. Toivottavasti myös uusi teollisuus näkee mahdollisuutensa näkyvyydessä sponsoroinnin myötä, tosin pelko on että tulos ja ahneus on määräävä tekijä muista arvoista välittämättä.

    • luontolasse

      Eiköhön kerätä kansanliike ja kielletään ne kilpa-ajot ainakin Koivistonkylällä. Sehän on harvinaista aluetta luonto- ja kulttuuriarvoiltaan, vanhaa historiallista seutua jo kivikaudelta ja Suomensodasta asti. Tuollaiset moottoripäristelijät eivä ollenkaan sovi tuohon moodiin. Olisi edes kunnollista urheilua mitä tehdään lihasvoimalla ja oikealla kunnolla, kuten juoksu ja hiihto!

      • Onolevinaanaktiivinen

        Eikös ne itse nimenomaan halua rallin sinne?


      • luonnotonlassi

        Luontolassella jäi kanamunat syömättä ku huomas et rallit tulee ,prum prum ,kaikki kakit lörähti pöksyihin.Ette voi mitään ralleille .


      • Ollaanhyviä

        Eikös se hieno kyläyhdistys olisi voinut kieltää rallin?


    • luontolasse

      Aika vandaaleita. Eivät ymmärrä luontoarvoista ja kulttuurista mitään. Pitävät moottoripäristelyäkin urheiluna!

      • PrumPröm

        Jäärät pitäis laittaa jonnekin kauas jänkhälle vänkäämään pois silmistä pilaamasta rallin ystävien iloa.


      • pikkukaupunki
        PrumPröm kirjoitti:

        Jäärät pitäis laittaa jonnekin kauas jänkhälle vänkäämään pois silmistä pilaamasta rallin ystävien iloa.

        Totta ,kaikki tuollaiset jäärät ja jänkääjät jonnekkin kauas metsään ,ralli tuo kuitenkin paikallisille yrittäjille jonkinverran tuottoa ja asukkaille luo tapahtumarikkaan tilaisuuden .


    • Pizzamäään

      Paskapuhetta että tiet huonossa kunnossa rallin jälkeen. Kyllähän viime vuonnakin tiellä ajettiin kasettikuormallisia soraa, ja tiekarhulla pinta tasaiseksi. Eipä olle ollut koivistontie ikinä niin hyvässä kunnossa, kuin rallien jälkeen. EIhän siellä perseaukisilla olis muuten pitää tietä kunnossa.

      Toivottavasti ens vuonna ajettaisiin kolmeen kertaan kyseinen EK

    • vatanekankkune

      Tervetuloa ralli ja suuret rahat sen myötä Äänekoskelle! Tätä lisää jokavuosi!
      Viherpiipertäjät voi mennä ettimään tikkojen jätöksiä pusikoista!

      • Kiinnostaisikyllä

        Kerro toki tarkemmin, miten tavan kuntalainen pääsee käsiksi noihin ralleista aiheutuviin suuriin rahoihin?


      • makkararallit

        Mene myymään kahvia ,virvokkeita ja makkaraa sinne , tavan kuntalainen , saatat päästä hyviinkin ansioihin.


      • rillimaisteri

        Nimenomaan. Itse on oltava aktiivinen ja myyntitelttaa pystyyn. Maksavia asiakkaita riittä jonoksi asti. Euron makkarapaketilla tienaa 10 euroa.


      • Pizzamäään
        rillimaisteri kirjoitti:

        Nimenomaan. Itse on oltava aktiivinen ja myyntitelttaa pystyyn. Maksavia asiakkaita riittä jonoksi asti. Euron makkarapaketilla tienaa 10 euroa.

        Sen päälle puolen litran limsasta pyytää 5€ , kahvi 3 € kyllä siellä asiakkaita on


    • omatoiminen

      Toivottavasti kaikki ottaa omat eväät mukaan eikä ostele tuollaisilla hinnoilla 20 snt:n nitriitti/vehnäjauhopötköjä. Olisi edes kunnon makkaraa - mutta ihrapaskaa kalliilla!
      Kahvikupin hinnalla saa kilon kahvia kaupasta. Limsapullon hinnalla saa pari litraa limsaa kaupasta.
      Ajatelkaa ihmiset miten teitä kusetetaan ja mihin työnnätte rahojanne!

      • rallittulloo

        Ei siellä ketään kuseteta ,jokainen ostaa näitä vapaaehtoisesti ja omalla rahallaan,kenenkään ole pakko ostaa ja jos ei ole muuta kuin täällä valittaminen niin perusta valitus toimisto saatat saada sieltäkin tuloja ,saat hinnoitella aivan itse valitukset. Omatoiminen voi dyykata roskikset jos sieltäkin löytyisi vaikka jokin valittamisen aihe ,se olisi varmaan sulle kivaa.


    • kävelyonkuntoa

      Rallit boikottiin! Emmehän tahdo saastuttaa puhdasta ilmaa öljyisillä pakokaasuilla ja melusasteella! Tien varret roskataan ja kustaan ja paskannetaan! Tiepohjat ruhjotaan!
      Liikunta on oikeaa urheilua, ei sellainen missä kone tekee työt, rapakuntoiset ukot vaan istuu ja päristää kaasua ja vääntää rattia! Ajon jälkeen mennää rasvamakkaralle ja kaljalle ja päristellään vaahtoja suusta!
      Kansanäänestys Äänekoskelle tarvitaanko täällä moista kouhotusta!

      • rallittulloo

        Sinulle kävelyonkuntoa , paskantaa ja kusee ne eläimetkin sinne luontoon samallai kuin sinä joka örvellät joka paikassa,biotehtaan puunkuljetus tuo ilmansaasteita enemmän kuin ralliautot,tienpohjat eivät kärsi kyseisestä tapahtumasta ,söisit itsekkin väliin makkaraa voisi aivojesi rasvahappopitoisuus nousta normaaliin lukemaan. Tällainen provo kirjoittaminen luo vain lisää ivaa sinua kohtaan ,olet jo asukkaiden tiedossa.


    • puhdasluontonen

      Ralli saisi mennä huitsinnevadaan, mitä ihmettä sitä pitää tulla rauhallista maaseutukylää häiritsemään? Onhan niitä muitakin paikkoja pitkin korpia ja moottoriratoja.
      Kuka ne paskat ja moskat siivoaa oikeasti, ei kukaan. Rahat kerätään ihmisiltä ja sonta ja moska jää asukkaiden siivottavaksi. Sikatouhua! Koivistonkylä pitäisikin hienojen luontoarvojen vuoksi julista Natura-alueeksi, siitä tullaankin tekemään aloite! Loppuu se mellastaminen!
      Biotuotetehdas sentää antaa työpaikkoja tuhansille ihmisille, mitä moottoripärinä tuo?
      Pelkkää saastetta ja moskaa ja ihmisten rahastusta!

      • Koneenkorjaaja

        Miten tuo jälkihoito muuten oikeesti menee. Kaupunki siivoaa, korjaa tiet ja laskuttaa näistä kisaorganisaatiota vai? Kuka ne pitkin peltoja sinkoilleet kivet keräilee? Minä en ainakaan.


    • kiviäpellossa

      Pellon kivet keräät itse ,maasi käännät itse,peltosi viljat (jos sitä kasvaa) niität itse ja maataloustuet saat valtiolta,liikuntaa saat keräämällä ne kivet ei tarvitse lähteä lenkille tai puskan taakse kyttäämään mitä muut tekee,joten nauti ja rakasta ralleja ,eihän sitä tiedä vaikka saisit joskus tyydytyksen siitä .Kohti uusia ralleja ja yleisöryntäystä mennään nauttikaa koivistonkylän jurttikengät ja kaurahatut.

    • häiriöpärinääkansalle

      Jospa se olisikin pelkät kivet kerättävänä. Mutta kun siellä on sitä paskaa, paskapaperia, kusta, makkarapaperia, karkkipaperia, juomamukeja. Pulloja ja tölkkejä jotka on raijattu Tallinnasta mistä ei saa edes panttia. Pellot lahmataan, puita kaadetaan ja vahingoitetaan, taimikkoja tallataan. Taitaa kaikki jäädä vaan maanomistajan siivottavaksi ja tappioksi. Joku muu vie rahat ja hyödyn.
      Tiepohjat kärsii, ei ne pintasilotuksella ole kunnossa vaikka näyttää hyvältä. Siitä tulee tienhoitokunnalle kallis lasku kun ne pitää pyöristää ja lanata kunnolla. Paikoitellen pohjattava uudelleen kun möyrijät murentaa alakerrosta tiestä.
      Lisäksi kaikki öljy- ja pakokaasusaaste jää metsää saastuttamaan. Melu häiritsee pesintäaikaan luonnon eläimiä, riistaeläimet ovat herkässä vaiheessa eivätkä tarvitsisi yhtään ylimääräistä häirintää. Aika tuholaisia nuo moottori"urheilijat"!

      • rallittulloo

        Taitamaton ymmärtämätön juntti valittaa jos ei osaa hakee korvauksia järjestäjältä ,paska ja virtsa maatuu niinkuin paperikin, valokuvaa kaikki se törky mitä jää ja hanki todistajat ennen jälkeen tapahtuman , osaava voi saada korvauksia ,aseta makkarakoju tai kahvikoju omille maillesi ota rahat pois rallikansalta ,vain tyhmä valittaa jos mahdollisuus takoa rahaa.Junttirikasta kaurahattuilua ,laita jyvät laariin ja lehmänpaska pellolle , sinne ajat varmaan omat paskasikin.


      • Omatupaomalupa
        rallittulloo kirjoitti:

        Taitamaton ymmärtämätön juntti valittaa jos ei osaa hakee korvauksia järjestäjältä ,paska ja virtsa maatuu niinkuin paperikin, valokuvaa kaikki se törky mitä jää ja hanki todistajat ennen jälkeen tapahtuman , osaava voi saada korvauksia ,aseta makkarakoju tai kahvikoju omille maillesi ota rahat pois rallikansalta ,vain tyhmä valittaa jos mahdollisuus takoa rahaa.Junttirikasta kaurahattuilua ,laita jyvät laariin ja lehmänpaska pellolle , sinne ajat varmaan omat paskasikin.

        Lähtökohtaisesti kun hankkii oman asuinkiinteistön, siinä varmaan olettaa saavansa elellä rauhassa ilman ylimääräistä vaivaa ja häiriöitä. Kuinka moni sitten nykyään ostaa talon Koiviston rallireitin varrelta ihan vaan sen takia, että pääsee kerta vuoteen noukkimaan pihaltaan kiviä, siivoamaan muitten sotkuja ja täyttelemään korvausvaatimuslomakkeita. Ehkä näitäkin masokisteja löytyy. Nuo omalla makkarakojulla mahdollisesti tienatut muutamat eurot ei korvaa kotirauhan menetystä ja muita lieveilmiöitä. Mutta näistähän voi aina käydä näitä eipäsjuupas-keskusteluita vaikka loputtomiin, jokaisella on oma katsontakantansa. Kuitenkin jos varovasti veikkaan, tapahtuman puolestapuhujat eivät todennäköisesti asu rallireitin varrella.


      • rallittulloo

        Negatiivinen asenne pitää muuttaa positiiviseksi voimavaraksi ,hanki koju ja aloita vaikka siitä,täytä lomakkeita ja nauti elämästä,miksi valittaa jos asian voi kääntää positiiviseksi ja nauttia ralleista ,taidat olla vain laiska joko biotehtaan työntekijä tai maajussi jolla pellot paketissa,eläkkeellä oleva valituskone tai joku pajupuskissa lymyilevä viherpiipertäjä.


    • vaiettämakkarakoju

      Tietääköhän neuvojat minkälaisen työn takana makkarakojun laitaminen on? Ei sitä ihan noinvaan laiteta. Pelkkä paperityö on aikamoinen byrokratia, Teet elinkeinoilmoituksen, yritysilmoituksen kaupparekisteriin, ennakkoveroilmoituksen verotoimistoon, hankit hygieniapassin, tulityökortin grillaamiseen, vakuutussopimukset. Sitten rakennat elintarvikemääräykset täyttävät ruoan käsittelytilat, kylmätilat jne. Ostat kaikki hyväksytyt tarvikkeet ja astiat. Joopajoo, saat myydä seuraavat 20 vuotta makkaroita rallikisoissa kunnes alat pääsemään ehkä voiton puolelle, jos ralleja enää silloin onkaan!

    • rallittulloo

      Kaikki on työn takana nykyään ei mitään saa ilmaiseksi ,tietysti voit vaeltaa siellä niitä sorateitä sauvat kädessä ja todeta kuinka naapurin peltokin on kesannolla tai sitten voi aloittaa rauhanomaisen mielenosoituksen ralleja vastaan,on kuitenkin todettava , että olet varmaan siihenkin hyvin hyvin laiska tukia nostava jyväjemmari tai tehdastyöläinen jonka pääasiallinen "työ" on kertoilla juoruja ja vastustaa kaikkea,näin olemme tulleet siihen johtopäätökseen ,että olet vain turhan tärkeä viherpiipertäjä perintötilalta tai tosi laiska kansalaiskativisti joka rakastaa sauvoja oli sitten talvi tai kesä.

      • monialaihminen

        Oikeaan osuit, ei tuosta listasta ketään enää oikeastaan puuttunutkaan!


    • fanifanifani

      Rallissa paljon julkkiksia. Maisa Torppaa menen katsomaan!!

    • trallinystävät

      Tervetuloa kaikki rallehin koiviston kylän ek. pätkille erityisesti !

    • polkupyörämies

      Eiköhön anneta olla viimeinen kerta kun noita ralleja tänne roudataan. Ei ne kuulu tänne luonnonkauniiseen seutuun, ajelkoon siellä JKL:ssä päin ketkä ovat sen aloittaneetkin.
      Äänekoskella voidaan keskittyä oikeaan urheiluun mikä vaatii voimaa, kuntoa ja kestoa.
      Moottoripörräys on huonokuntoisten pienimunaisten touhua!
      Nostetaan koris ja futis taas valtakunnan tasolle, lisäksi hiihto ja yleisurheilu, lahjakkuuksiahan löytyy se on nähty, pienellä paikkakunnalla on vaan puhallettava yhteen hiileen eikä rikkoa hyviä perinteitä joutavalla öyhötyksellä!

      • rallifani5689

        Kyllä on sinulla ajatuksetkin niin maalaisia ja nurkkakuntaisia ettei paremmasta väliä,moottoriurheilu vaatii paljon enemmän kuin mitä ikinä uskotkaan,tuollainen nurkkakuntainen ajattelu kuuluu kyllä juuri tuolle seudulle ja sinne se saa jäädäkkin,olet osoittanut tietämättömyytesi hyvin selkeästi polkupyörämies,pidä pääsi ja työnnä se vielä pensaaseen sillä sinne se kuuluu.


      • Dalai.Laama
        rallifani5689 kirjoitti:

        Kyllä on sinulla ajatuksetkin niin maalaisia ja nurkkakuntaisia ettei paremmasta väliä,moottoriurheilu vaatii paljon enemmän kuin mitä ikinä uskotkaan,tuollainen nurkkakuntainen ajattelu kuuluu kyllä juuri tuolle seudulle ja sinne se saa jäädäkkin,olet osoittanut tietämättömyytesi hyvin selkeästi polkupyörämies,pidä pääsi ja työnnä se vielä pensaaseen sillä sinne se kuuluu.

        Sinun mielipiteesi ralleista on absoluuttinen totuus, kaikki eri mieltä olevat ovat väärässä.


      • UrheilijaM1

        Samaa mieltä kanssasi, moottoriurheilu on moottorien taistelua toisia moottoreita vastaan eli moottori on se urheilija!
        Silti tapahtuma on huikea ja aion mennä katsomaan tapahtumaa. Tuollaiseen tunnelmaan ei monessa paikassa pääse.


      • rallifani5689

        "Moottorit taistelee"...kukahan niitä "moottoreita" hallitsee ja ohjaa? Olen sitä mieltä että monikaan näistä ns. polkupyöräilijöistä ei pystyisi pitämään tiellä noita kilpa-autoja niissä vauhdeissa mitä nämä kuljettajat ajavat.


      • UrheilijaM1
        rallifani5689 kirjoitti:

        "Moottorit taistelee"...kukahan niitä "moottoreita" hallitsee ja ohjaa? Olen sitä mieltä että monikaan näistä ns. polkupyöräilijöistä ei pystyisi pitämään tiellä noita kilpa-autoja niissä vauhdeissa mitä nämä kuljettajat ajavat.

        Ei pystyisi ei. Taito ratkaisee tiellä pysymisen ja voiman tuottaa MOOTTORI. sykkeet toki on kuskilla korkealla (jännitys)mutta liike kehossa on niin pieni ettei kropalta vasata juuri mitään. Saunassakin hikoillaan mutta se vuoksi koska siellä on kuuma!


      • rallifani333

        Mene puristamaan kättä rallikuskin kanssa varo ettei se runno sun maalaisjuntti kouraasi . Monella alan huippu kuskilla on parempi kunto kuin näillä valittajilla jotka vaan valittaa ,niin ja ajaa polkupyörällä erämaahan kämpilleen.


      • BxksodzosKz
        rallifani333 kirjoitti:

        Mene puristamaan kättä rallikuskin kanssa varo ettei se runno sun maalaisjuntti kouraasi . Monella alan huippu kuskilla on parempi kunto kuin näillä valittajilla jotka vaan valittaa ,niin ja ajaa polkupyörällä erämaahan kämpilleen.

        Juokse 3km juoksijan kanssa?? Vahva käsi ei auta vaan vahva sydän auttaa, vai mitä? Kummalla merkitystä??


      • exrallikuljettaja

        Kyllä olet "nuija" ja tietämätön ,nämä rallikuskit juoksee sellaisen 10km lenkin aamutreeninä ei 3km jaksa ajaa mitään rallia.


      • Keoksllslzzs
        exrallikuljettaja kirjoitti:

        Kyllä olet "nuija" ja tietämätön ,nämä rallikuskit juoksee sellaisen 10km lenkin aamutreeninä ei 3km jaksa ajaa mitään rallia.

        Voi hyvinkin juosta 10km aamuisin, sehän on tervettä! Kuitenkaan sillä ei ole merkitystä ajotulokseen, edelleen kuski ohjaa ja moottori tekee työn!


    • Kylläsitäollaan

      VIP-teltat odottaa.

    • Paallikko_m1

      Saunassa hikoillaan. Ajakaapa käävät 45min motocrossia. Yhdelläkään elämänsä kunnossa olevalla juoksijalla tai polkupyorailijalla ei liiku evakaan 10min jälkeen. Vaatii jotain muutakin kuin jalkalihaksia ja kypärää. Ja jauhavaa suuta.

      • UrheilijaM12

        En ole koskaan nauranut yhtä paljon kuin nyt 😂😂liikuta itseäsi lihasvoimalla tai moottorilla?? Päijänteen ympäri mopolla tai juoksemalla? Kummassa joutuu kovemmalle??? Mopon moottori vai sydän


      • rallifani333

        UrheilijaM12,oliko kovakin suoritus nauraa ja tuliko hiki,osaatko ajatella vaikka hiukan avarakatseisemmin vai oletko vain joku yhden lajin "mies" ?Asenteesi sinun kohtalosi.


      • UrheilijaM12
        rallifani333 kirjoitti:

        UrheilijaM12,oliko kovakin suoritus nauraa ja tuliko hiki,osaatko ajatella vaikka hiukan avarakatseisemmin vai oletko vain joku yhden lajin "mies" ?Asenteesi sinun kohtalosi.

        Seuraan mm ralleja paljonkin, formulaa ym ja ovat hienoja lajeja kaikki. Kuitenkaan niillä ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa, kyllä tämä asia nyt pitäisi ymmärtää. Ei ole ajosuoritus kiinni fyysisestä kunnosta todellakaan. Huippukuntoinen kuski ei voi pärjätä huonolla kalustolla, ei sitten millään!!! Huonomoikuntoinen sen sijaan voi pärjtä huippukalustolla, näin se menee!


    • wrooommwrooommm

      Nyt se alkaa,JESSSSSSS!!!!!!!!!!!!!

    • Luntoliikkuja

      Onko nämä moottoriturvat koskaan harrastaneet liikuntaa??

    • Keskustahiljainen

      Jyväskylässä laskellaan kuinka monta miljoonaa rallit tuo. Paljonkohan Äänekoskelta vei?

      • rallifanit69

        Milloin siellä menoa oliskaan, kuollut paikka aina, sinne mennään mistä saa palvelua ja missä tapahtuu.


    • Kdkozznsksl

      Heti ouninpohjan jälkeen haastattelu..Lappi/Latvala eivät olleet lainkaan hengästyneet. Sykkeet varmaan korkealla mutta jännityksestä, ei fyysisestä rasituksesta. Juokse täysillä 10min ja yritä 10sek pysähdyksen jälkeen puhua rauhallisesti? Kannattaisko nyt lopettaa puheet siitä että autolla-ajo olisi urheilua .

      • rallifani6578

        Nämä kuljettajat yksinkertaisesti ovat niin hyväkuntoisia etteivät hengästy moisesta suorituksesta, sen sijaan sinullahan hengästyminen tapahtuu jo 10 sekunnin ponnistelusta ,kyllä se nyt kaivertaa "urheilumiestä",mutta antaa kaivertaa jospa se kunto nousisi siitä joskus.


      • SeuraajaM2

        😂😂😂 rallifani taitaa olla vielä sekaisin eilisestä päivästä kun tuollaisia juttuja höpöttää 😆😆😆


      • rallifani6578

      • TiEtÄMäYöN
        rallifani6578 kirjoitti:

        Heitetään sinulle seuraajaM2 ja muillekin tuosta linkki sivistämään teitä:http://www.nesterallyfinland.fi/info/uutiset/rallin-tulevaisuuden-tahden-pitaa-olla-huippukunnossa/. Sitten kun olette lukeneet tuon voitte lähteä lenkille. heh
        ehehehehehehe..hehehehehe..

        Kuljettaja liikuttaa vain käsiään!!! Lajin positiivinen markkinointi on ihan ok vaikka teksiti onkin ihan täyttä sontaa. Olen ajatellut aloittaa kuntourheilun..jos rallit on huippuurheilua niin onko työmatka-autoilu sitten kuntourheilua?


    • tööttt

      No ompa taas suuren urheilujuhlan tuntua taas täällä naapurikyläsäkin
      - aamuyöstä havahtuu kun moottoripyörät pakoputket paukkuen ajaa 40km nopeusrajoitusalueella hurjaa vauhtia, kuuluu lasten itkua, joku naisääni kirkuu, kuuluu laukauksiakin muistuttavia ääniä - suurimmalla osalla ihmisistä lie kokemusta jo lapsesta lähtien, mitä on alamaailman kulttuuritunnelmissa elämä - eikä se moraalipuolen ylä-tai alamittaisuus ihan täysin lie mitattavissa missään - on vaan luojalla sen verran paljon eri-ikäisiä lapsukaisia joka kylässä.

    • Rahaatulvii

      Kuinkahan kauan kaupungilla varaa pitää rallia Äänekoskella? Kylä saa jonkun euron makkarasta.

      • OmatPiirit

        Uutisointi: "Ensi vuonna kaupunki entistä enemmän mukana ralleissa." Esim. kaupunginjohtaja tojotan puikoissa tai myymässä makkaraa kaupungin piikkiin? Älkää nyt höyrähtäkö liian isosti, telkkarissa vilahti ihan samanlaisia maalaismaisemia muiltakin pätkiltä ja ihmismassaa niissä kuvien mukaan jopa enemmän kuin koivistossa. Mitähän peeärrää nuo muut maalaiskylät tässä tohinassa saivat, en ainakaan itse saanut oivallusta pakata kamoja ja muuttaa johonkin niistä.


    • kolopakko90

      Aika ahdasmielistä kirjoittelua ,rallit oli ,mutta tehdas jäi kaikkine öljyvuotoineen ja saasteineen. Nyt saatte taas keskittyä siihen naapuri kyttäämiseen ja juorujen kertomiseen jottei aika tule pitkäksi , ressukoilla metsän uumenissa.

    • fillaristimies

      Ei tänne mitään ralleja tarvita, hirveä siivo ja paskat jää jäljelle!
      Olisi edes kunnon urheilua. Höpinää on että ne kuskit olisi kovakuntoisia, miten ne voi olla kun se kone tekee hommat, istutaan ja painellaan kaasua. Se on ihan varma juttu että kenelle tahansa kuskille laitetaan sukset jalkaan ja lähdetään hiihtämään kilpaa niin tukehtuvat ensimmäiseen nousuun!
      Taitaa se oikean käden koukistajalihas olla kovimmassa kunnossa noilla sankareilla!
      Äänekoskenkin kannattaisi keskittyä oikeaan urheiluun niinkauan kuin vielä on mainetta kovana urheilukaupunkina ja jättää tuollainen päristely joutavien hoidettaviksi!

      • Jziwidjdkskskjs

        Samaa mieltä. Vaikka itse ajan putkeen autolla 300km niin sykse suorituksen aikana alle 70. Istuu ja kääntää rattia, eipä siinä muuta.


      • tervetuloarallit

        Rallia ajettaessa nopeudet ovat toista luokkaa kuin tavallisella maantiellä ajettaessa 80-100km tunti ,käännökset tulevat eteen silmänräpäyksessä ja ovat jyrkkiä,voinhan minäkin hiihtää alamäkeen ei tule hiki eikä hengästytä varsinkaan jos hissukseen menee,fillarilla voi vaihteita vaihtaen mennä kevyesti ei tule hiki eikä hengästytä,pientä silmään ja kevyesti ylämäkeen alamäessä voi sitten huilata,mutta otappa motocrospyörä ja lähde maastoon sykkeet jatkuvasti 130-170 ,siinäpä pyöräilijälle ja hiihtäjälle tekemistä.Jokainen trollaaja tietää miten kovaa fysiikkaa vaatii moottoriurheilu huipputasolla,saa mennä kokeilemaan.


      • Ckdoxndkslldn
        tervetuloarallit kirjoitti:

        Rallia ajettaessa nopeudet ovat toista luokkaa kuin tavallisella maantiellä ajettaessa 80-100km tunti ,käännökset tulevat eteen silmänräpäyksessä ja ovat jyrkkiä,voinhan minäkin hiihtää alamäkeen ei tule hiki eikä hengästytä varsinkaan jos hissukseen menee,fillarilla voi vaihteita vaihtaen mennä kevyesti ei tule hiki eikä hengästytä,pientä silmään ja kevyesti ylämäkeen alamäessä voi sitten huilata,mutta otappa motocrospyörä ja lähde maastoon sykkeet jatkuvasti 130-170 ,siinäpä pyöräilijälle ja hiihtäjälle tekemistä.Jokainen trollaaja tietää miten kovaa fysiikkaa vaatii moottoriurheilu huipputasolla,saa mennä kokeilemaan.

        Täyttä soopaa noi sun jutut! Penkillä kun istutaan ja ainoa liike tulee siitä kun rattia kääntää (kädet/hartiat). Koskaan ei voi puhua urheilusta!


      • fordford

        Se on autourheilua ,mutta silti ukot ovat kova kuntoisia teihin verrattuna.


    • naurussapitämistä

      "Kovana urheilukaupunkina", se vain täältä koskelta katsottuna eivät muualla edes tiedä missä moinen paikkakunta sijaitsee saati sitten urheilukaupunkina.

      • rallitulloo

        Äänekoski kova urheilukaupunki ,nyt repes totaalisesti ,naurua ja oikein kunnon hörötystä,paras vitsi aikoihin.


    • Turhaapelleilyä

      Kun mennään sadan kilometrin päähän äänekoskelta , kukaan ei tiedä missä äki on!

    • Makkaranmyyjä

      Kiitos neste ralli! Hyvät tienestit taas. Nyt Thaimaaseen!

    • kuntoilijaukkeli

      Joko paskakasat, roskat ja muut moskat on siivottu Koiviston kylältä? Ja tiet kunnostettu, Kenelleköhän homma jäi?
      Toisin paikoin kuten Lankamaalla ja Ouninpohjassa ihmiset talloivat viljeltyjä peltoja ja sotkivat kaljatökkeillään ja makkarapapereillaan koko tienoon ja tukkivat yksityisteiden liittymiä, ajelivat törkeitä ylinopeuksia - on se kumma miten aivottomat pällit provosoituvat ja luulevat olevansa kaikki jotain latvaloita!
      Kyllä nuo rallit pitäisi lopettaa, ainakin täältä päin, niistä ei ole kuin suurta haittaa ja saattavat ihmiset hengenvaaraan! Onko se oikein?

      • motormann

        Hieno tapahtuma ,kiitos neste ralli ,aivan upeaa touhua tunnelma katossa .Sääliksi käy näitä kuntoilijaukkeleita ja polkupyöräilijöitä eivät osaa ottaa iloa irti näistä ralleista.


    • pyörämestari

      Rallit joutaa ensi kesänä Tissulan hiekkamontuille, se on oikein sopiva paikka. Raadot ja paskat voi sitten peittää sinne!

      • rallifani12345678

        Et sitten muistanut ottaa lääkkeitä,terapia voi auttaa tuohon rallin jälkeiseen masennukseen ja jos se ei auta voit itse opetella ajamaan siellä tissulan montulla. Tämä pyörämestarille .


    • vatane

      Ralli se on mun rattoni!
      Lökäpöksyt joutaa metsätielle kuntoilemaan!

    • pyöräilijäakka

      Saatte varmaan orgasmin aina kun ralliauto ajaa ohi. Ainakin vinkumisesta päätellen!

      • rallittulloo

        pyöräilijäakkaa satula hankaa herkkää paikkaa huudosta päätellen juuri orgun sai,mitenkähän se oikein menee, se satula sen orgun aikaiseksi tekee..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe