Miksiköhän edelleen puhutaan

prinsessaAnneli

ruotsin kuninkaallisista, vaikke siellä ole aitoja kuninkaallisia enää kuin kunkku itse??????
Niin on mennyt pilalle kuninkaallinen suku, että ei osaa enää edes ajatella että olisi kuninkaallisia.

Silvia on tavis, jotain aatelia lienee suvussa.
Victoria, Madeleine ja pikku Kalle puolierisiä kuninkaallisia

Oscar, Estelle, Nicolas, Leonore ja tämä axeli, ovat puoliverisestä vieläkin alempaa. Isä tavis ja äiti puoliverinen.

Chris,Daniel ja alastonmalli sofia ihan taviksia, häpeellinen sofia kaikista alhaisin.

Jos tuo lauma on ns kuninkaallinen niin me kaikki ihmiset olemme samaa sorttia. Olemme kaikki kuninkaallisia, kun ei säätyyn tarvitse olla oikeesti, vaan voi nimittää itsensä tai leikkiä vaan. Etuliite vaan nimen eteen, niin on kunkku tai - tar...heh...

16

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laki.on.laki

      Ruotsin eduskunta päätti, että vuodesta 1980 alkaen oikeus Ruotsin valtaistuimeen on kuningas C XVI G:n perillisillä ikäjärjestyksessä. Se on perustuslakiin kirjattu kuninkaallisen määritelmä eduskunnan mielestä ja sen mukaan toimitaan.

    • eiolekuninkaallisia

      Ruotsissa ei ole enää kuin yksi kuninkaallilnen. Kunkku ihan itse. Muut ovat taustaltaan tavallista kansaa, ja vain nimityksen saaneita, joka ei ole oikea kuninkaallinen. Kun eroo titteli lähtee, erotessa oikealle kuninkaalliselle se jää.

      Lapset jäävät tietysti kuninkaanlinnaan mutta tavalliset puolisot jättää tittelin, lapset ja linnan taakseen ja siirtyy elättämään itse itsensä-

      Alastonmallille se on varmaan todella rankkaa, ensin häpeestä yrittää päästä eroon mutta ei pääse, ja sitten lopulta on samassa suossa kuin ennenkin.

      Yksi oikea kuninkaallinen ja loput tavallista kansaa. Itse en osaa enää puhua kuninkaallisista, vaan eläteistä.

    • prinsessaterhikki

      Samaa ihmetellään, kuninkaalliset ovat menneet pilalle, ja poistuneet, kun ovat pelkkiä nimettyjä, ei oikeita.

      • Hyvinkin.taviksia

        Eipä niitä oikeita kuninkaallisia kohta ole muuallakaan. Useimmat Euroopan kruununperilliset ovat vain puoliksi kuninkaallisia, kohta 70-v. Charlesia lukuun ottamatta. Esim. Espanjan kuningas on itse sukupuultaan niin kuninkaallinen kuin olla voi (paljon Rotsin kuningasta siniverisempi), mutta koska hän avioitui tavistaustaisen TV-kuuluttajan kanssa, hänenkin lapsensa ovat vain puolikuninkaallisia.


    • taviksia.alunperin

      Bernadottet olivat kyllä alunperin sotilassukua, eivät kuninkaallisia....

      • selvisipästuokin

        Elikkä ovat itse keksineet olevansa kuninkaallisia, jotta yhteiskunta maksaa heidän asumisen, ruuat, vaatteet, matkustamisen ja lomamatkat ym ylläpidon??????

        Ilmankos miljoonamatkoja tehdään kun ei tarvi itse maksaa, ja ostellaan 10 000 kenkiä ja vaatteita joka päivä.


      • Hyvinkin.taviksia

        Eivät nyt niin vanhaa sotilassukuakaan. Ruotsin kruununperilliseksi valitun Jean Babtiste Bernadotten isänisä harjoitti räätälin ammattia Paun kaupungissa Ranskassa. Isä oli jonkinlainen asianajaja. Upseeriksi Bernadotte kohosi yksinomaan toisen nousukkaan, Napoleon Bonaparten, armosta. Jos vallankumousta ei olisi tullut, kumpikaan - Bonaparte tai Bernadotte - tuskin olisi kohonnut upseeriksi. Bernadottesta tuli lopulta marsalkka ja hän sai Ponte Corvon ruhtinaan arvon. Hänen onnistui olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa, kun Ruotsin hallitus pyrki Napoleonin suosioon tappiollisen Suomen sodan jälkeen ja etsi sopivaa kruununperillistä lapsettoman Kaarle XIII:n jälkeen. Bernadotte ei kuitenkaan ollut pelkkä Napoleonin joojoo-mies. Hän oli lahjakas ja harkintakykyinen. Niinpä hän irrottikin Ruotsin Napoleonista ja sai siksi jäädä paikalleen Wienin kongressin jälkeen, ainoana Napoleonin nostamista kuninkaista.


    • laki.on.laki

      Jean Baptiste Bernadotte oli vakaumuksellinen tasavaltalainen, kunnes hänestä tuli kuningas. :) pitkä stoori... kova jätkä.. Meidän entinen isänmaamme oli ja on radikaali maa.

      Ruotsissa on todella paljon ihmisiä, ruotsalaisia ja ulkomaalaisia, jotka elää valtion rahoilla. Mutta kuningasperhe on syntynyt asemaansa perustuslain perusteella, ja on velvollinen edustamaan Ruotsia valtakunnan sisällä ja ulkopuolella.

    • Magisteri

      Kaikkihan ovat arvonsa jotenkin saaneet, kuka aiemmin, kuka myöhemmin. Kustaa Vaasakin oli talonpoikaisylimystöä, ennenkuin nimitettiin kuninkaaksi.

      • Onhan.näitä

        Kustaa Vaasa valittiin kuninkaaksi edusmiesten kokouksessa. Se oli 1500-lukua se.
        Mutta aatelittomana syntyneen Bernadotten valinta kruununperilliseksi oli radikaali veto 1800-luvulla ja vielä yllättävämpää oli, että hän pysyi vallassa. Euroopassa vastaavaan yllettiin vain Balkanilla I maailmansodan jälkeen, kun vähäisen Serbian kuningas, entinen paimentolaispäällikkö Carageorgevits kruunattiin uuden Jugoslavian valtion kuninkaaksi. Tuoreempia tapauksia löytyy Afrikasta 1970-luvulta, kun Keski-Afrikan tasavallan presidentti kruunautti itsensä loistavin seremonioin keisariksi. Uusi keisarikunta oli maailman köyhimpiä valtioita, mutta se ei estänyt uutta keisarinnaa hakeutumaan Pariisin muotihuoneiden asiakkaaksi ja hankkimaan itselleen asemaansa sopivan garderobin. - Muutaman vuoden kuluttua Keski-Afrikka oli sotilasvallankaappauksen jälkeen entinen keisarikunta.


      • laki.on.laki

        Tuskin Bernadottella mitään todellisia uhkia oli. Valtiopäivien ja kuninkaan suhdetta sääteli uusi perustuslaki, ja siihen oltiin tyytyväisiä vielä 1960-luvullakin. Kuningasta ei kyseenalaistettu byrokratian piirissä. Joku sanomalehtimies Tukholmassa ehkä halusi saada huomiota. Ulkovallat eivät sekaantuneet Ruotsin asioihin. Rajoilla oli rauha. Talonpojat olivat tyytyväisiä, kun kuningas oli luvannut, ettei Ruotsi enää ikinä milloinkaan osallistu sotaan häviäjän roolissa, vaan mieluummin jättää sotimatta.

        Kuningas saattoi nukkua vällyjen alla kylmissä linnoissaan, olla opettelematta ruotsin kieltä tai olla juurikaan arvostamatta ruotsalaisia ruokia, ja seurustella Pariisissa asuvan kuningattarensa kanssa kirjeiden välityksellä. Kruununprinssi Oscar toki kasvatettiin sinikeltaisissa väreissä ihan onnistuneeksi ruotsalaiseksi kuninkaaksi. Tukholman hovi osasi päätehtävänsä silloin, ja osaa yhä edelleen.


      • päätehtävä.hallinnassa

        Olihan Ruotsissa niitäkin, jotka vaativat Bernadottea uuteen sotaan Venäjää vastaan. Hän kuitenkin tajusi entisen vihollisen liian voimakkaaksi eikä ryhtynyt uhmaamaan tätä. Sen sijaan hänen onnistui vallata Norja Tanskalta lähes sadaksi vuodeksi Ruotsin yhteyteen. Kaarle XIV Juhana taisi olla lahjakkain Bernadotten suvun kuninkaista. Hänen seuraajillaan ei tosin ole ollut haasteitakaan kykyjensä näyttämiseen. Moniin virkaveljiinsä verrattuna Ruotsin kuninkailla on ollut hyvät ja helpot oltavat. Päätehtävänähän on ollut lähinnä suvun jatkumisen turvaaminen ja siinä he ovat todella onnistuneet.


      • laki.on.laki

        Monen mielestä kukaan Ruotsissa kasvanut kuningas ei olisi sopeutunut Suomen menetykseen ilman uutta sotaa, maksoi mitä maksoi. Ranskalaissyntyinen Bernadotte puolestaan arveli, että kieleltään "lähes" "ruotsalainen" Norja voisi korvata Suomen...

        Joo ei. Väestön kieli ei Ruotsissa ollut koskaan ollut minkäänlainen ongelma. Valtakuntaa hitsasi yhteen monenlainen tosielämän substanssi: samantyyppinen maantiede saaristoineen ja järvineen, samat elinkeinot. Norjassa oli arktisen valtameren rannikko. Oli globaalia merenkulkua, valaanpyyntiä, valtamerikalastusta. Pitkien vuonojen rannoilla asui väestö, jolla ei ollut pienintäkään aikomusta alistua Tukholman johtamaan integraatioon. Unionin loppua Bernadotte ei onneksi joutunut todistamaan.

        1970-luvulla moni ajatteli, että monarkia lopetetaan, kunhan Kustaa VI Aadolfin aika on ohi. Mutta jotain on tehty oikein Tukholman hovissa. Lähiaikoina nykyinen kuningas tulee olleeksi hallitsijana kauemmin kuin kukaan aiempi monarkki Ruotsin tuhatvuotisessa historiassa.


      • tasavallassa.hyvä.elää

        Kustaa VI Adolfin kuoltua 1973, kuninkaanvallan kannatus Ruotsissa oli alimmillaan. Kuningasperheen nykyinenkään suosio ei johdu kuninkaasta itsestään, vaan hänen perheestään. Ts. kuningasperhe on suosittu kuninkaasta huolimatta. Kuningas on istunut kauan, koska hän pääsi, tai pikemminkin joutui, aloittamaan nuorena. Väliinhän jäi yksi sukupolvi.

        Lait ovat ihmisten aikansaannoksia ja ne voidaan muuttaa. Ruotsin kuningaskunta voitaisiin lopettaa Victorian jälkeen. Kruununprinsessahan on erittäin pidetty ja hänet on perehdytetty tulevaan tehtäväänsä, joten hänen kyllä soisi pääsevän valtaistuimelle. Valitettavasti siihen kulunee vielä aikaa. Jos nykyinen kunkku yltää isoisänsä ja isoisoisänsä ikään, niin vielä pari vuosikymmentä vuotta ruotsalaisten on häntä siedettävä.

        Kun Norja v. 1905 itsenäistyi ja valitsi monarkian, valtaistuimelle ei kelpuutettukaan ranskalaisen räätälin jälkeläisiä, vaan kuningas tuli entisestä emämaasta, ikivanhan Oldenburgin hallitsijasuvusta. Ja hyvä niin.


      • laki.on.laki
        tasavallassa.hyvä.elää kirjoitti:

        Kustaa VI Adolfin kuoltua 1973, kuninkaanvallan kannatus Ruotsissa oli alimmillaan. Kuningasperheen nykyinenkään suosio ei johdu kuninkaasta itsestään, vaan hänen perheestään. Ts. kuningasperhe on suosittu kuninkaasta huolimatta. Kuningas on istunut kauan, koska hän pääsi, tai pikemminkin joutui, aloittamaan nuorena. Väliinhän jäi yksi sukupolvi.

        Lait ovat ihmisten aikansaannoksia ja ne voidaan muuttaa. Ruotsin kuningaskunta voitaisiin lopettaa Victorian jälkeen. Kruununprinsessahan on erittäin pidetty ja hänet on perehdytetty tulevaan tehtäväänsä, joten hänen kyllä soisi pääsevän valtaistuimelle. Valitettavasti siihen kulunee vielä aikaa. Jos nykyinen kunkku yltää isoisänsä ja isoisoisänsä ikään, niin vielä pari vuosikymmentä vuotta ruotsalaisten on häntä siedettävä.

        Kun Norja v. 1905 itsenäistyi ja valitsi monarkian, valtaistuimelle ei kelpuutettukaan ranskalaisen räätälin jälkeläisiä, vaan kuningas tuli entisestä emämaasta, ikivanhan Oldenburgin hallitsijasuvusta. Ja hyvä niin.

        Ruotsin kuningaskunta on elinvoimainen. Valtakunta on monikulttuurinen, kuten sanotaan. Ruotsi tarvitsee jotakin symbolista mutta todellista ruotsalaista, johon kaikki voivat samaistua. Pelkkä puhe "ruotsalaisista arvoista" ei riitä.

        Kuningasperhe on tällainen yhteiskunnallinen elementti. Esim kp Victorian hääpäivänä Tukholman keskustassa oli väkeä aivan kaikista yhteiskuntapiireistä -- sekä varsin näkyvästi ja kuuluvasti myös entisestä itäisestä valtakunnanpuolikkaasta, Suomesta. Tämä yksinkertaisesti on asian laita. Ruotsissa ei mikään muu ole pitkiin aikoihin saanut kansaa fyysisesti koolle samalla tavalla kuin hääpari kp Victoria ja Daniel. Kuningasperhe yhdistää kansaa, ei hajoita sitä.

        Kp Victoria syntyi vailla oikeutta kruunuun ja sai asemansa häntä varten tehdyn Vallanperimysjärjestyksen muutoksen kautta, jonka eduskunta hyväksyi kaksi kertaa, välissä järjestettyjen vaalien jälkeen. Sen lain säätäminen ei ollut mikään sattuma.

        Kuningashuone on ihan oikeasti side Ruotsin historiaan ja monen monen kansalaisen ja ulkomailla asuvan ihmisen mielenkiinnon kohde. Kuningashuone on lisäksi kustannustehokas. Ruotsi ei hyötyisi tasavallasta yhtään mitään, mutta menettäisi paljon sellaista, mitä aivan tavallinen kansa haluaa seurata ja myötäelää.

        Monarkiaa on helppo vähätellä, mutta sitä on vaikea korvata. Se näkyy siitäkin, miten aivan tavallisilla suomalaisillakin on vahvoja mielipiteitä yksittäisistä kuningasperheen jäsenistä. Ruotsissa ei ole näköpiirissä mitään järki- tai muuta syytä, miksi kuningashuone pitäisi lopettaa juuri nyt, noin tuhannen toimintavuoden jälkeen.


    • taieisittevälitä

      Ruotsissa ei ole kuin yksi täysi kuninakkallinen, kunkku itse.

      Muut on nimettyjä ihan niinkuin palomestari nimetään tai ylilääkäri, ei sen kummempia .
      Kuninkaalliset vaan leikkii olevansa jotain suurempaa, vaikka samoja ihmisiä kuin me muutkin. Varsinkin tämä nakupelle tositeeveetähti... toisten rahoilla kehtaa elellä ja tehdä salaa uusia lapsia jotta saa itsensä elämään toisten rahoilla. On kumma ettei kunkku huomaa kiipeilijää... tai ei välitä kun ei ole hänen rahoistaan pois, jos olisi ei tositeeveetähti olisi poikansa muija.. joka tehtailee tahallaan lapsia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe