Sosionomi Laurea

Nytsärkeepäätä

Miten meni pääsykokeet???

15

2366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sinnemenimahkut

      Haastattelu ja ryhmäkeskustelu hyvin, mutta ekat 4mi.ei sit niin hyvin :D taisin ehtiä kolmeen vastata....

    • hitsljsabdgl

      No persiilleen meni ne ekat neljä minuuttia, panikoidessa se aika meni, hyvä että kahteen vastasin. Keskustelut ihan ok. Tosi lyhyen tuntuinen, että tollako sitten päätetään ketkä pääsee sisään ja ketkä ei?

      Jaaaa sitten tämä vaivaa: Monta sinne nyt oli kutsuttu ja monta otetaan sisään? En löydä niitä taulukoita.

      • eilenkokeissaitsekin

        Kuulemma kaksinkertainen määrä aloituspaikkoihin nähden oli kutsuttu haastatteluun.


    • Kokeessaollut

      Luulen, että sillä 4min kokeella mitattiin lähinnä paineensietokykyä ei niinkään matemaattisia taitoja. Minäkin sain vastattua ehkä kahteen tehtävään. Jos olisi matemaatikan taidoista kiinni koko homma niin kyllä todellakin ihmettelisin...

    • bfkdish

      Päin... Sanonko mitä... En ehtinyt vastata kysymyksiin. Haastattelun ensimmäinen kysymys oli: Miksi haet sairaanhoitajalinjalle? Täh? No en hae, vaan sosionomiksi! Sen jälkeen selaavat papereita -> kas, tässähän onkin eri linjalle hakeva... Ryhmäkeskustelu hieman suppea kahdella keskustelijalla. En minäkään ymmärrä, miten tuosta saadaan valinnat aikaiseksi...

    • eilenkokeissaitsekin

      Jännä nähdä miten pisteyttävät noin suppean kokeen. Monessa muussa oppilaitoksessa valintakoe on sisältänyt monta osiota ja kestänyt useita tunteja. Olisin kuvitellut, että valintakoeyhteistyö yhdenmukaistaisi valintakokeiden rakennetta...

    • Kiipo2017

      Olin aika pettynyt pääsykokeisiin. Kysymykset ja aiheet mistä keskusteltiin oli täysin erilaisia eri ryhmillä. Teoriakoe todella erikoinen. Jos jää nyt jostain kynästä kiinni, et käsketään täyttää mustekynällä ja tarjolla on vain lyijykyniä ja tämä joku kompa, nii kyllä on erikoiset testit!!!

    • Hnmnm

      Oliko muuten kaikki pareittain? Odotellessani omaa vuoroa ihan, seurasin kuinka edeltävät kolme "ryhmää" kutsuttiin sisään - kolme nimeä huudettiin joka kerta, mutta vain 2 muka paikalla. Sama homma omalla kohdalla. Lähtikö sieltä oikeesti porukkaa niin paljon vai oliko tääkin joku hämäysjuttu?

    • Kokee

      Oisko niin paljon porukkaa jättänyt sitten tulematta.. en tiedä. Ja todellako siis vain kaksinkertainen määrä aloituspaikkoihin nähden? Sitten saa kyllä olla tyytyväinen jo tuohonkin!

    • oehgi

      Enpä niin tarkkaan seurannut, mutta meitäkin oli vain kaksi :). Tosin näin kyllä johonkin ryhmään menevän kolmekin, että ainakin osassa ryhmistä oli ihan oikeasti kolme.

      Pääsykokeisiin kutsuttaessa pyydettiin ottamaan mukaan lyijykynä, kumi ja viivotin. Itselläni sattui onneksi olemaan myös kuulakärkikynä mukana, jotta sitä pääsi käyttämään. Meillä ainakin haastattelija sanoi, että on pakko olla kuulakärkikynä. Lueskeltiin niitä ohjeita, kun odoteltiin kolmatta ryhmään.

      Vastasivatko muut kysymyksiin järjestyksessä, kuten ohjeissa käskettiin tehdä? Itse vastasin järjestyksessä ja jälkikäteen harmitti, kun lopussa oli pari helppoa kysymystä... En sitten tiedä, oliko hyvä vai huono asia vastata järjestyksessä. Tosin tehtävissä, joissa oli vaihtoehtoja, saatoin vain heittää jonkun vastauksen edes lukematta kysymystä. Näin ajattelin, että onhan siinä jokin mahdollisuus saada oikein ja pääsee etenemään seuraavaan tehtävään. Tästäkään ei mitään tietoa, että meneekö vääristä vastauksista miinusta vai ei..

      Kauhean jännää, kun ei yhtään tiedä, miten arvostellaan! Huonostihan tuo taisi yleisesti ottaen mennä, että tuskin pääsee sisälle :(.

    • huonosti

      4 minuuttia aikaa tehdä kaksi sivua matikan tehtäviä ilman laskinta.. Ja jos ei suju niin ko tehtävän perusteella henkilöllä ei ole riittävästi "akateemisia valmiuksia"... Huhhuh mitä meininkiä..
      Eli pikku vinkkinä, jos tuo matikka ei teiltä suju niin kannattaa harkita hakemista jonnekin muualle....

    • Erikoistouhua

      Syksyn kokeissa sama idea, mutta se 4 min ei ollut pelkkää matikkaa, vaan päättelytehtäviä ym. Kiinnostaisi nyt vaan tietää, että onko näissä kokeissa sallittua kaikki, jota ei ole erikseen kielletty? Esim. laskeminen paperille, ei päässä, omien merkintöjen tekeminen jne. Ja just tuo, että pitääkö edetä järjestyksessä eli jos et tiedä vastausta johonkin, joko a) pistät muodon vuoksi väärän vastauksen tai b) saat sakkoa siitä, että hyppäät yli. Vai onko tuo "järjestyksessä" ihan nimellinen juttu, joka ei oikeasti kiinnosta ketään?

      Meitä oli ryhmässä kolme. Haastattelukierrokset alkoivat aina henkilöstä 1 tai 3, ei kertaakaan henkilöstä 2. Tämähän vaikuttaa huomattavasti, sillä nro 2 sai aina miettimisaikaa enemmän kuin muut eikä hän myöskään päässyt näyttämään spontaania itseään. Ei kai sen näin kuuluisi mennä? En kehdannut itse sanoa, että aloitettaisiinko välillä keskeltä, vaikka meinasin kyllä. Mietiskelen tässä nyt vaan, että kuuluisiko asiasta ilmoittaa ennen vai jälkeen valintapäätösten. ;) Palautetta meinaan kyllä singahtaa.

      Koko koulusta ylipäänsä tuli vähän sinnepäin-fiilis, sillä monta käytännön juttua tuntui olevan ihan retuperällä. Jopa koulutuksen nimi luki papereissa väärin alhaalla, kuten myös haastattelussa oletettiin, että haemme toiselle kampukselle.

    • Lintuvaikala

      Joo, vähän sekavat fiilikset jäi kyllä. Ilmoittautumisesta lähtien oli käytännön jutut hoidettu aika heikosti.

      4 min tehtävässä oletin, että kaikki mikä ei erikseen ole kiellettyä, on sallittua. Tein siis merkintöjä ja laskin paperilla enkä päässä. Jätin myös liian vaikeat /aikaa vievät tehtävät suosiolla tekemättä ja jatkoin eteenpäin. Saapa nähdä tuleeko näistä jotain sanktiota...

    • Vanhus82

      Mikäköhän into on tää 9 luokan matikka pääsykokeissa?? Ei siinä mitään...tykkäsin ysillä matikasta, mutta nyt siitä on 20 vuotta aikaa. En oikeasti ajatellut ammattikorkeeseen pyrkiessä, että nytpä lainaan kirjastosta yläkoulun matikankirjan ja alan kertailemaan :) no olis ehkä kannattanut. Onneksi oon sen verta sijaistanut kouluissa että ei oo ihan kaikki laskut unohtuneet.
      Haastattelu oli ihan asiallinen ja siitä ei ole mitään valittamista.

      • Toinenvanhus

        Ja mä mietin, että miten yliopistoon ei ollut koskaan näin vaikeata päästä sisälle eikä myöskään sieltä pihalle, vaikka gradua väänsinkin pitkään ja hartaasti. :D Mutta tämmöset nopeet älykkyystestit so not me.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe