Lainojen yhdistäminen

Osaaikatöissä

Muutama joustoluotto ja osamaksu on kertynyt vuosien varrella, kun on ollut kaikenlaista yllättävää menoerää, ihan pakollisia kuitenkin, kuten silmälasit (ilman en nähnyt enää ajaa autoa, lukea jne. ), yhden (nyt jo edesmenneen) eläimen lääkärikulut, muita pakollisia lääkärikuluja, joita ei saanut terveyskeskuksen kautta, auton kuluja (pakollinen työmatkoilla) jne. Ei siis mihinkään turhuuksiin ja ylellisyyksiin ole otettu.
Osuneet harmillisesti sellaiseen saumaan, kun puolisolla ei ole ollut kunnolla töitä (toiminimi ja emme saa sattuneista syistä toimeentulotukea). Töitä tosin edelleen kausittain vähän.
Itse olen osa-aikatöissä ja saan soviteltua työmarkkinatukea.
Olen maksanut kiltisti lukuisia osamaksuja yhteensä n. 250 €/kk.
Lainoja alle 5500 kuitenkin.
Nyt olisin halunnut näiden yhdistämistä, jonka avulla saisin kk-maksun väh. puolitettua, mutta ei vaan onnistu. Kaikkialta tulee ensin hyväksyvä vastaus, mutta kun lähetän tulotiedot, niin bumerangina tulee kieltävä takaisin.
Mitenhän olen sitten maksanut ilman häiriöitä sitä yli 200 euroa/kk, kun eivät usko, että pystyisin maksamaan vähän yli 100 euroa myös. Ihmettelen tätä logiikkaa.
Sen jälkeen alkaisi jäädä jotain säästöönkin, mutta kun ei niin ei. Osaksi sovitellulla päivärahalla oleva henkilö ei ilmeisesti kelpaa asiakkaaksi.
Ongelmana on myös se, että mitään sossulainaakaan yms. en voi hakea, koska siihen tarvitaan puoliso mukaan, jos sellainen on ja hän ei tähän suostu. Rahasta on tullut jo muutenkin riitaa ja välit ovat alkaneet mennä huonompaan suuntaan.

8

890

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fcivcbfrwuvwf
      • fcivcbfrwuvwf

        "Mitenhän olen sitten maksanut ilman häiriöitä sitä yli 200 euroa/kk, kun eivät usko, että pystyisin maksamaan vähän yli 100 euroa myös. Ihmettelen tätä logiikkaa."

        Siinä on se ongelma, että yksin lainoittaja ottaa riskikseen kaikkien muidenkin riskilainat.


      • YhdistäminenMahdollista

        Kannattaa ehdottomasti selvittää mahdollisuus sekä Takuusäätiön takaamaan pankkilainaan että kunnan sosiaaliseen luottoon. Osa-aikatyö ei estä välttämättä kumpaakaan.

        Takuusäätiön takauksesta: "Takauksen myöntäminen riippuu osa-aikatyöstä saaduista tuloista ja tulojen vakiintuneisuudesta. Maksukykysi on riitettävä koko lainan takaisinmaksun ajan."

        Sosiaalinen luotto taas nimenomaan on tarkoitettu pienituloiselle ja vähävaraiselle ihmiselle, jolla on kuitenkin maksukykyä. Kunnalla on tietty laskutapa maksukyvyn laskemiseen.

        Se, että olet maksanut 250 eur/kk on hyvä asia ja sitä kannattaa jatkaa, koska maksuhistoriasi on myös yksi todiste maksukyvystä, ja siitä että tulot ja menot ovat nyt hallinnassa.

        Jos itsellä olisi velkaa, en lainojen yhdistämisellä tavoittelisi kuitenkaan kuukausimaksun pienentämistä sinänsä, vaan korkojen ja kulujen pienentämistä, jotta samalla maksuerällä saisi velat maksettua nopeammin pois. Tietenkin jos talous on todella tiukalla niin kuukausierää voi joutua pienentämään, mutta kannattaa verrata sitten, miten esim. vähän yli 100 eur/kk maksuerä vaikuttaa velan kokonaiskustannuksiin ja maksuaikaan verrattuna siihen että maksaisi 250 eur/kk.


    • Keep__It__Simple

      Jos velat ovat joustoluottoja ja osamaksuja, mutta eivät kuitenkaan pikavippejä, eivät niiden korot ehkä ole täysin järjettömiä. Silloin niistä voisi vielä ilman yhdistämistäkin selvitä, jos yhdistäminen ei mitenkään onnistu. Mutta kalliimpaa ja hitaampaa se on, koska monesta eri velasta tulee ylimääräisiä kuluja.

      Jos näissä eri veloissa on mahdollisuus pienentää kuukausierää, maksaa minimilyhennys, ja voi vähän valita mitä velkaa maksaa enemmän, niin silloin tarvitaan strategia velkojen maksamiseksi.

      Itse maksaisin eniten sitä velkaa pois, jossa on suurin todellinen vuosikorko. Ota huomioon myös kiinteät kulut kuten laskutuslisät, jotka saattaa nostaa jonkin pikkuvelan todellisen vuosikoron (eli todelliset vuosittaiset luottokustannukset suhteessa velan määrään) korkeaksi. Jos on pikkusummia velkaa jonnekin, ne kannattaa hoitaa pois aluksi senkin takia, että velkojien määrä pienenee ja homma yksinkertaistuu.

    • eipakollayrittämistä

      Nuo velat ei tuntunut liittyvän vain sinun elämään (eläinlääkäri, auton huolto), joten miehesi saisi kyllä osallistua niihin myös Ellei yritys tuota riittävästi voi hyvin mennä heittämään keikkaa palkkatyössä, tai voi jopa lopettaa yrittämisen ja ryhtyä työttömäksi keikkailua. TS säätiö vaatii että puoliso on mukana lainanotossa. Jos ei löydy yhtä yhdistämislainaa yritä lumipallotekniikalla kutistaa lainoja mahdollisimman ripeästi. Ja hakekaa teille mahdollisesti kuuluvat tuet, asumis ja toimeentulotuki yms.

      • aamutuima

        Mistä tiedät, että aloittajan puoliso on mies?


    • Hannukka65_
    • pakkoduunit

      ...ja lopulta olet yhdistellyt lainasi niin että sivistysvaltion lainojen ehdot ovat kehitysmaatasoisia, lopullinen tehdään pakkotyönä mongolian suolakaivoksilla 1e tunti......aloitit vaikka suuren pankin lainalla joissa on kuitenkin maltilliset korot sekä maksuehdot, siirryit siitä vippiin ja lopuksi kaivokseen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe