Tilaa Pyhälle Hengelle

K_Innunen

Kun ihminen on uskon kautta saanut Pyhän Hengen, hän voi julistaa toiselle ihmiselle syntien anteeksiantamuksen evankeliumin.
Jeesus valmisti monin tavoin opetuslapsiaan taivaaseen astumisensa jälkeiseen aikaan. Jo ennen kuolemaansa hän piti heille pitkän hyvästelypuheen ja rukoili heidän puolestaan (Joh. 14:13–17).

Jeesuksen sanoista huokuu suuri rakkaus ja huolenpito opetuslapsia kohtaan. Niissä kuulee myös kiitollisuuden siitä, että Jumala avasi monien sydämen ottamaan vastaan sanoman, jota Jeesus julisti Isän lähettämänä.

Pyhä Henki puolustaa ja opastaa

Jäähyväispuheessaan Jeesus lohdutti murheellisia opetuslapsiaan sillä, että Pyhä Henki tulee heille oppaaksi: ”Kukaan teistä ei kysy minulta, minne minä menen, vaan sydämenne on täynnä murhetta sen johdosta, mitä teille sanoin. Mutta minä sanon teille totuuden: teille on hyödyksi, että minä menen pois. Ellen mene, ei Puolustaja voi tulla luoksenne.” (Joh 16:5–8.)

Olen ajatellut, että opetuslapset olivat etuoikeutettuja, kun saivat elää Jeesuksen seurassa. Voiko kuvitella sen turvallisempaa olotilaa? Kuitenkin Jeesus piti vielä hyödyllisempänä, että opetuslapset saisivat Pyhän Hengen Puolustajaksi. Eikö tämä vakuuta meillekin, miten turvallista on luottaa siihen, että Pyhä Henki myös tänä aikana ohjaa Jeesuksen omia?

”Pitäkää se mikä on hyvää”

Jos epäilykset saavat vallan ihmisen sydämessä, voi alkaa ajatella, että Jumalan valtakunnan opetukset ovat vain ihmisten mielipiteitä. Samalla tavoin osa Jeesuksen aikalaisista näki hänessä vain puusepän pojan.

Inhimillinen puoli on kyllä aina läsnä Jumalan valtakunnan elämässä. Koko Siionin tehtävänä onkin herkällä ja nöyrällä mielellä etsiä Jumalan tahdon tietä. Tätä Jeesus varmasti tarkoitti kehottaessaan omiaan etsimään Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan (Matt. 6:33).

Myös Paavali opettaa: ”Tätä Jumala tahtoo teiltä, Kristuksen Jeesuksen omilta. Älkää sammuttako Henkeä, älkää väheksykö profetoimisen lahjaa. Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää. Pysykää erossa kaikesta pahasta.” (1. Tess. 5:18–22, ks. myös Room. 12:2.)

On inhimillistä, että yksittäisinä ihmisinä saatamme hapuilla ja ajatella joskus väärällä tavalla. Suuret hajaannuksen ajat muistuttavat siitä, että ei välttämättä kannata perustella omia valintojaan edes sillä, että muutkin näyttävät tekevän näin.

Voimme kuitenkin luottaa siihen, että Pyhä Henki kirkastaa kaikkina aikoina Jumalan valtakunnassa hänen tahtoaan. Meidän on hyvä sekä yksittäisinä uskovaisina että koko uskovaisten joukkona peilata elämäämme Jumalan sanaan ja kuunnella herkästi siihen sidottua omantunnon ääntä.

Evankeliumia kaipaaville

Tulevan sunnuntain evankeliumiteksti korostaa sitä, miten tärkeää on päästä henkilökohtaisesti uskomaan, jotta saisi olla osallinen Pyhän Hengen lahjoista. Jeesus sanoi: ”Joka uskoo minuun, ’hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat’” (Joh. 7:38). Johannes kirjoittaa Jeesuksen tarkoittaneen tällä Pyhää Henkeä, jonka opetuslapset tulisivat saamaan.

Uskon kautta ihminen saa Pyhän Hengen (Room. 8:14–16). Silloin hän voi antaa toisille ihmisille elävää vettä eli julistaa evankeliumia syntien anteeksiantamuksesta.

Evankeliumia janoavia ihmisiä on tänäkin aikana. Jeesus tarjosi elävää vettä lehtimajajuhlilla suuren ääneen, vaikka kaikki eivät sitä katsoneet hyvällä. Meidänkään ei kannata laittaa kynttilää vakan alle, vaan Jumalan antamissa tilanteissa pitää rohkeasti esillä Jumalan valtakunnan evankeliumia. Yksinkertaisesti ajateltuna se on parasta, mitä kukaan voi kenellekään tarjota.

Evankeliumi, Jumalan voima

Jotkut ovat ajatelleet, että Pyhä Henki tuli maailmaan vasta helluntaina. Jumalan Henki vaikutti kuitenkin jo maailman luomisessa. Ihmiseen Jumala puhalsi elävän hengen, niin että tästä tuli elävä sielu.

Pelastushistorian suuressa käännekohdassa, apostolisen ajan alkaessa, Pyhän Hengen työ näkyi aivan erityisellä tavalla. Apostoleille ja tuhansille parannuksen tekijöille ei jäänyt epäselväksi, että evankeliumin sanassa oleva voima ei tullut ihmisistä vaan Jumalalta. Tätä saamme pyytää meidänkin aikaamme. Kun jätämme inhimillisiä pyyteitämme ja kunniantuntoamme vähemmälle, Jumalan lahjoittamalle Pyhälle Hengelle jää enemmän tilaa.

19

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvin ala- arvoista kopiointia saarnalyhenteenä.
      Siitä huolimatta pääsääntöisesti päin mäntyä.

      Ihminen saa Pyhän Hengen kristillisessä kasteessa (upotuksessa) joko heti tai lähitulevaisuudessa.

      Minulla Hengen voitelu oli ennen, ja se vaati minut menemään uskovien kasteelle, ja kannatti.

      Ilmeisesti Sinulla nämä kokemukset ovat tyystin pois, sillä Hengen voitelua ei voi olla huomaamatta.

      Apt 2;
      1 Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.
      2 Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.
      3 Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.
      4 Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.

      Samalla saa armolahjoja, jokaiselle Hengen määrittelyn mukaan.

      Tuo soopa; Kun ihminen on uskon kautta saanut Pyhän Hengen, hän voi julistaa toiselle ihmiselle syntien anteeksiantamuksen evankeliumin.** On vain SRK raamatussa, ei oikeassa Pyhässä Sanassa.

      Älä johda ihmisiä harhaan. Ei yksikään opetuslapsi antanut ihmisille syntejä anteeksi, eikä Raamatussa yksikään muukaan ihminen.

      Toisaalta, ei yhtään lestadiolaista ollut opetuslapsissa, heidät olisi armotta kivitetty, niin pielessä se oppi on.

      >>Pyhä Henki puolustaa ja opastaa** Henki kirkastaa Kristusta sekä antaa Kristuksen omille armolahjoja.

      Kaikki kastetut ja myös myöhemmät vuosisatojen jälkeiset opetuslapset ovat Hengen suojeluksessa. Mutta Henki ei ole SRK;ssa, Hän häipyi pedofiliassa sekä hoitokokouksissa. Siksi yhdelläkään VL;llä ei ole armolahjoja, kukaan ei paranna sairaita, eikä puhu kielillä.

      Jeesus käski etsiä Jumalan valtakuntaa, mutta samalla sanoi, että se on lähellä teitä, ja ehto päälle;
      Joh. 3:3
      Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".

      Vasta vuosi sitten eräs puhuja puhui tästä, ennen sitä ei edes tunnettu, kun ei lueta Raamattua.

      ´Miksi sitten ei lestadiolaisia kadulla kertomassa Jeesuksesta? Se on Häpeä, vaikka kirjoitatte kuinka maareasti siitä, niin Jeesus on puhujienne jalkamatto.

      >>Jotkut ovat ajatelleet, että Pyhä Henki tuli maailmaan vasta helluntaina. Jumalan Henki vaikutti kuitenkin jo maailman luomisessa. Ihmiseen Jumala puhalsi elävän hengen, niin että tästä tuli elävä sielu.** Näinkö ajattelevat? Kuitenkin Raamattu sanoo sen selvästi; Lue Apt 2 ja 3 luvut, se tuli silloin, ei ennen eikä myöhemmin.

      Tilaa tulee antaa enemmän Jeesukselle, sitä Henki vaalii.

      Kes.

      • harhautuneimmalle

        Pessi Jullikka:
        "Tämä on elämää, Kirutuksessa, ja voin sen omakohtaisesti kertoa, synti ei tartu, koska minulla nyt on SAMA RUUMIS MIKÄ JEESUSELLA, Kristuksen, eli Voidellun, Kuninkaan ruumis, johon ei Jeesuksen tavoin synti tartu, mutta emme voi sille mitään, jos lintu lentää päämme päältä, mutta voimme estää pesänrakennuksen päällemme."
        Kokonaan Raamatun sanan halventamista ja täyttä jaskaa.


      • harhautuneimmalle kirjoitti:

        Pessi Jullikka:
        "Tämä on elämää, Kirutuksessa, ja voin sen omakohtaisesti kertoa, synti ei tartu, koska minulla nyt on SAMA RUUMIS MIKÄ JEESUSELLA, Kristuksen, eli Voidellun, Kuninkaan ruumis, johon ei Jeesuksen tavoin synti tartu, mutta emme voi sille mitään, jos lintu lentää päämme päältä, mutta voimme estää pesänrakennuksen päällemme."
        Kokonaan Raamatun sanan halventamista ja täyttä jaskaa.

        Sinä Raamattua tutematon halpamainen ihminen, avaan sitä hieman.
        1. Kor. 12:27
        Te olette Kristuksen ruumis, ja jokainen teistä on tämän ruumiin jäsen

        Sitten tämä; Gal.3:27: ”Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen KASTETUT, olette Kristuksen PÄÄLLENNE PUKENEET.”

        Nämä ei ole minun ajatuksia, vaan Raamatun.


      • Was it something wrong?
        Kirjoita kuitenkin suomea, niin itsekin ymmärrät sitä.


    • näin.siinä.kävi

      Pyhä Henki katosi vanhoillislestadiolaisuudesta samalla ovenavauksella, kun VAIN ME -oppi astui sisään.

      Yksittäisillä vl-ihmisillä voi olla Pyhä Henki ja PH:n armolahjoja, elleivät he kumarra vl-herätysliikkeen virallisille Raamatun vastaisille valheopeille.

      • Mitä_mieltä

        sinä Kalevi olet tuosta Johanna Tukiaisesta?


    • galukovana

      Että mitä:

      "Kun ihminen on uskon kautta saanut Pyhän Hengen, hän voi julistaa toiselle ihmiselle syntien anteeksiantamuksen evankeliumin."

      -Toisin päin....

      "Kun siis pedofiili on saanut hengen kautta pienen tytön valtoihin, mies voi julistaa tytölle
      tekoja, jotka Pyhä henki tämän miehen kautta saa anteeksi, syntien evankeliumin."
      -
      Irstasta vl hyväksyvää toimintaa Suomen kansan tietoisuuteen.

      ------------------

      • Kalevinkin_sopisi

      • Mikä.on.motiivisi

    • tietotuusjaelämä

      Ei yhdelläkään valehtelijalla ole Pyhää Henkeä.

      • pisitän_paikan

        1776-käännös:
        Room. 3:4
        Pois se! vaan paremmin, olkoon Jumala totinen, vaan jokainen ihminen valehtelia, niinkuin kirjoitettu on: ettäs olisit oikia sanoissas ja voittaisit, kuin sinä tuomitaan.

        1933/38-käännös:
        Room. 3:
        4 Pois se! Olkoon Jumala totinen, mutta jokainen ihminen valhettelija, niinkuin kirjoitettu on: "Että sinut havaittaisiin vanhurskaaksi sanoissasi ja että voittaisit, kun sinun kanssasi oikeutta käydään".

        1992-käännös:
        4 Ei toki! Vaikka kaikki ihmiset olisivat valheellisia, Jumala on luotettava. Onhan kirjoitettu: -- Näin sinun sanasi osoittautuvat tosiksi ja sinä voitat, kun joudut oikeuteen.

        King James -käännös:
        4 God forbid: yea, let God be true, but every man a liar; as it is written, That thou mightest be justified in thy sayings, and mightest overcome when thou art judged.


      • Mikään noista ei ole alkukieli Raamatulle.


    • nakkiäimönä

      "taivaan kotiin kuten lestat julistavat. Miksei? Koska se on Raamatun vastainen luulo.

      Joh. 3:13
      Ei kukaan ole noussut ylös taivaaseen, paitsi hän, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa.

      Kuoltuaan ihminen menee tuonelaan odottamaan viimeistä päivää, jolloin kaikki kuolleet herätetään."""

      -
      En koskaan, 25 v. aikana ole kuullut, että saarnamiehet ottavat tätä Raamatun kohtaa
      selostettavaksi,---- syystäkin.

      • pkstt

        Mikä se tuonela on ja mistä sellaiset kuin helvetti ja kiirastuli ym. on otettu. Kaikenlaisia piirroksia on keksitty, pakanuudesta tietenkin.
        Silloin kun Jeesus sanoi nuo sanat, niin kukaan ei ollut saanut ylösnousemusta henkiolentona ja taivaaseen ei todella ollut noussut yhtäkään uskollista ihmistä, ei edes siis Johannes Kastajakaan joka kuoli ennen kuin pyhä henki alkoi siittää ihmisiä uudelleen taivaalliseen toivoon. Tuon tuonelaksi käännetyn alkuperäiskielisen sanan merkitys on hauta, se on eri käännöksissä käännetty useammallakin sanalla esimerkiksi helvetti. Helvetistä (siis haudasta) on yleinen ylösnousemus tuhatvuotiskaudella. Siihen saakka he nukkuvat kuolemassa, niin kuin Jeesuskin sanoi monesti, ja sieltä heidät voidaan herättää.

        Sitten Raamattu puhuu esimerkiksi tulimerestä ja niinkuin tuli tuhoaa kaiken tuhkaksi, niin tänne tulimereen heittäminen tai joutuminen tarkoittaa, ettei sellainen saa ylösnousemusta. Hän on kadonnut iäksi. Myös ne asiat, joista kerrotaan Raamatussa heitettävän tulijärveen, tuhotaan täysin, niin ettei niitä koskaan enää ole.

        Niiden ylösnousemus, jotka on valittu uudelleen syntymään ja pääsemään henkiluomuksena taivasten Valtakuntaan Jeesuksen kanssa edeltää yleistä ylösnousemusta maan päälle. He muodostavat Karitsan morsiamen ja ovat kutsutut taivaallisiin häihin.


      • tietotuusjaelämä

        Eivät tietenkään ota, koska lahkolla on oma kaunis ja tuudittava väite, että ihminen menee kuoltuaan taivaaseen. Se on raamatunvastainen valhe jota vl levittää. Valheen isä on perkele, joten lestojen on aivan turhaa puhua pyhästä hengestä. Yhdelläkään valehtelijalle sitä ei anneta koska vain Jeesus on totuus.

        Joh. 8:44
        Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.


      • kuka.sanoi

        "Ette suinkaan kuole"


      • Tietotuusjaelämä
        kuka.sanoi kirjoitti:

        "Ette suinkaan kuole"

        Tai sanoi, Lasarus on kuollut.....


    • Mistään "Pyhästä Hengestä" ei ole näyttöä.

    • luikkkero

      Miten köhän sellainen: eilen juoppo, tänään uskovainen, huomenna juoppo.
      -
      Voiko tämä uskovaisena yhden päivän aikana antaa syntejä anteeksi???

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe