Tehtaanniemen asuntorakentamisen kaavamuutos

demokratianhäpäisy

Tätä aikaa 23.5.2017 tehtiin Hangon valtuustossa historiallinen päätös antaa lupa asuinkerrotalojen rakentamiseen Tehtaanniemelle. Nyt voi rakennustyöt alkaa. Tai oikeammin sen jälkeen, kun kaava on saanut lainvoiman, Liekö siitä valitettu?

Miten päätös syntyi?
SDP 6-5, RKP 11-0, Vasemmistoliitto 2-2, Kokoomus 3-1. Persut 0-2, Kritilliset 0-1, Keskusta 0-1 ja sitoutumattomat 0-1; yhteensä 22 puolesta ja 13 vastaan.

Äänestyskäyttäytymisestä nähdään, että RKP on äänestänyt ryhmänä. Miten lie mielipiteet hajonneet ryhmän sisällä? Jos ryhmäpäätös syntyi äänin 6-5, kuten SDP:n äänet haajaantuivat, niin silloin valtuuston 17 valtuutettua olivat asuntojen puolesta ja 18 valtuutettua asuntojen rakentamista vastaan. Tämä tarkoittaa, että enemmistön mielipide ei voittanut. Voi olla toisinkin, kun ei tiedetä, mitä mieltä RKP:n Söderholm, Helander, Hellström, Sjödahl, Lech-Saarinen, Wennerqvist, Sahlstedt, Sundberg, Wikberg, Idman ja Nylund-Mällinen oikeasti ovat. Tiedetään vain, että he kaikki äänestivät valtuustossa asuntoalueen perustamisen puolesta.

Ihmetystä herättää, että Nousiainen haluaa rakentaa asuntoalueen Tehtaanniemelle, samoin Marko Niemen varamies Kinnunen. Niemi itse on aiemmin ollut kovin asuntojenrakentamista vastaan. Nyt varamies oli äänestämässä.

Asuntojen rakentamisen pyyntö (AL-merkintä) tuli Regatta Resortsilta ja kaavaehdotus muutettiin ensimmäisen kerran kaavoituksen ohjausryhmässä (Sahlstedt, Sjöholm, Kavander, Sundberg) 14.9.2016 RR:n pyynnön mukaiseksi muistutuksissa ja lausunnoissa esitettyjen huomioiden vastaisesti. Uutta tonttien jakoajatusta ja asuntojen rakentamista ei enää kysytty kaupunkilaisilta, vaikka muutos vaikuttaa koko kaupungin toimintaan. Vaikutus on ennakkopäätöksen luonteinen. Vaikutukset turismiin ovat myös merkittävät. Kysymys ei ollut vain naapuritontin asioista. Niin asia myytiin. Asiasta oli sovittu pienen ryhmän kesken jo etukäteen, mikä on myös erikoislaatuista, koska kaava päätetään valtuustossa eikä siitä voida etukäteen sopia. Samon rakennuslupa saa olla vain kaavan mukainen. Paljon mielenkiintoisia ennakkotapauksen luonteisia demokratian loukkauksia.

11

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JaHangossa

      Mikä uutinen ???????

      • kulovalkea

        Se. että ehkä vähemmistön mielipide voitti! Se on uutinen.


      • oksennustapaus

        Jos rkp:n ryhmäpäätös syntyi äänin 6-5, niin valtuuston vähemmistön mielipide voitti ja rkp:n diktatorimaisella toiminnalla annettiin lupa asuinalueen perustamiselle Tehtaanniemelle. Pimeitä ikkunoita, paitsi några kamrater, hangöbor som flyttar dit. Mera skattepengar? Tammefan!


    • Hbyt

      Se naurattaa, että miten kävisi jos joku yksityinen rakentaisi samalla konseptilla vastoin kaavamääräyksiä. Luultavasti joutuisi purkamaan kaiken. Nyt menee läpi kun kaverit istuu lautakunnissa. Koskaan en ole kuullut, että on ihan ok rakennustaa vastoin kaavamääräyksiä. Hangon rkp näyttää esimerkkiä.

      • Hbyt

        Piti olla rakentaa ei rakennustaa...


      • hiihtoliitonluvalla

        Hbyt, nyt voi kokeilla rakentamista vastoin kaavaa, kun on malli. Kaikkia pitää kohdella tasapuolisesti. Ei muuta kun pytynkiä pystyyn ja jos koirat haukku perään, niin sitten muuttamaan kaavaa. Ai lupa? No senkin voi jälkikäteen pyytää, jos on vastoin kaavaa, eihän sitä muuten tarvii? Lupa vastoin kaavaa, rakentaminen vastoin kaavaa ja harhaanjohtamiset (valehtelut) päälle. RKP:n piikkiin.


      • Hbyt

        Firman piikkiin, kuuluu sanonta.
        Joo, nyt voi kuka vaan rakentaa kerrostalon omaan rantaan. Otetaan oppia rkp stä ja Tehtaanniemestä. Lupia ei enää tarvita. Amen!


      • kampelaasinullekin

        RKP:n asuntoaluearkkitehti Sahlstedtin toinen pääteema on ollut merkitä kaikki rantojen veneet lapuilla, jotka maksavat enemmän, kuin niistä saatava maksu. Sahlstedt voisi varautua kehittämään uusia kilpiä, joita kiinnitetään rannoille ilmestyviin kalavajoihin. Kaavan mukaan, kaavan mukaan. Ne houkuttelevat tulevaisuudessa uusia veronmaksajia kaupunkiin, kun jokainen uusi hankolainen saa oman kalavajan.


      • Vuhy

        Sahlstedt saikin noilla oikuillaan potkut Tammisaaresta.


    • Roosalen

      Miten ne äänet menivätkään.
      Lukujen mukaan kokoomuksella on 4 edustajaa. Niillä oli vain kaksi. Aspinen ja Karvinen, Valtimo sitoutumaton ja Roos sitoutumaton. ??

      • mietipätätä

        Alen, Karvinen ja Roos äänestivät puolesta ja Kokoomukseen loikannut Pulkkinen vastaan. Valtimo äänesti sitoutumattomana asuntorakentamista vastaan.
        Olennaista on, miten RKP äänesti, siis 11-0. Jos ryhmässä 5 oli oman tuntonsa mukaan vastaan, niin valtuuston enemmistö oli asuntorakentamista vastaan, vaikka äänesti toisin, Se ei ole demokratiaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe