Kuoletetut Sammon paperiosakkeet arvo-osuustilille

Wwewwww

Otsikko tuon jo kertoo, eli onko kukaan vielä saanut vanhojakuoletettuja paperiosakkeitaan arvo-osuustililleen?

21

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskollinen_omistaja

      Jo parikymmentä vuotta sitten. Eikä tarvinnut edes mitään erityistä kuoletusprosessia.

      • CalleAncca

        Kysymys koski kuoletettuja osakkeita. Osaatko lukea vai oletko vain tyhmä?


      • Another_stupid

        Mikähän kiire näille yhtäkkiä tuli, kun tähän asti ei ole kiinnostanut sen vertaa, että olisivat edes ottaneet osinkonsa?


    • Tuleeko-koskaan

      No ei ole tosiaan tulleet nuo Sammon "kansanosakkeet" merkattuna arvo-osuustilin puolelle. Itsellä tulee kohta 2 kk täyteen kun vein merkintäpaperit Danske Bankin konttoriini.

      Kysyin tuota asiaa Danskelta noin kuukausi sitten, että missä ne merkinnät oikein viipyy. Sanoivat että Danske Bank suorittaa koko maassa noiden osakkeiden merkitsemisen arvo-osuustilille, ja siinä menee aikaa.

      Tuolloin jo Dansken heppu ennakoi että voi mennä 2 kuukauttakin aikaa. Nyt vaan alkaa tosiaan se 2 kk tuleen täyteen, eikä Danske Bank ole vieläkään saanut hommaansa hoidettua.

      Jollain lailla tämä hermostuttaa, että voiko siellä vielä tulla joku leiman puuttuminen tai päivämääräraja tms. vastaan, eikä osakkeita lopulta tulekaan. Yllätyksenä itselleni tuo osakepotti marraskuulla tietooni tuli, ja pelkona on että yllättäen se voi myös kadota.

      Kuittasihan Sammon yhtiökokous 300.000.000 € edestä noita heidän tietämiään ja tunnistamiaan osakkeenomistajia osakkeista osattomiksi. Sampo konserni kirjasi koko 300 miltsiä noin vaan omalle tililleen.

      • Wwewwww

        Kiitos toistaiseksi ainoasta järkevästä vastauksesta. Pidetään peukkuja, että homma menee hyvin. t. aloittaja.


    • Kari11111

      Eipä ole näkynyt tilillä osakkeita tai osinkojakaan.Nyt taitaa vielä kesälomat asiaa entisestään pitkittää

      • fdsfdsafdasfsfdsvvgvf

        Osakkeet tulivat muutamia päiviä sitten, osinkoja vielä odotellaan.


    • omaisuudestani_kysymys

      Sain kuoletettua paperiset, kadonneet osakkeeni Sammon yhtiökokouksen jälkeen. Tein Sammon yhteistilillä edelleen olevista osakkeistani jälkivaihtovaatimuksen. Ei ole Sammon mukaan pätevä vaatimus. Olisi pitänyt tehdä vaatimus ennen yhtiökokousta. Tarkoittaako tämä sitä, että minun olisi pitänyt tietää yhtiökokouksen päätös ennen yhtiökokousta?

      • Iso-varkaus-sallittua

        Tuo on ihan hyvä kysymys. Minua ihmetytti kun Sammon yhtiökokous saattoi noin vain merkata peperiosakkeita omistaneiden osakeomistukset, 300 Milj. € arvosta Sammon omaan pääomaan, ja siis Sammon omistukseen.

        Aika iso raha 300 milliä, että tällainen omistus voidaan sosialisoida noin vaan yhtiön haltuun. Sampo-Konsernilla oli itsellään tarkat tiedot jokaisesta henkilöstä jolle osakkeita 1990 luvulla annettiin, korvauksena omistuksen menettämisestä Keskinäisessä Vakuutusyhtiössä.

        Nimet olivat tiedossa, silti laki antoi (muka?) oikeuden kaapata 300 millin omaisuus omistajilta pois.


      • Vanhaa_tietoa

        Osakkeiden nykyisten omistajien nimet eivät suinkaan ole tiedossa. Paperiosakkeen voi siirtää toiselle kertomatta siitä yhtiölle ja niinhän monesti on tehtykin.

        Lain mukainen siirtymäaika on kulunut loppuun ja nyt yhtiöllä on tosiaankin oikeus mitätöidä nuo omistajien laiminlyömät osakkeet.


      • edelleen_yhteistilillä
        Vanhaa_tietoa kirjoitti:

        Osakkeiden nykyisten omistajien nimet eivät suinkaan ole tiedossa. Paperiosakkeen voi siirtää toiselle kertomatta siitä yhtiölle ja niinhän monesti on tehtykin.

        Lain mukainen siirtymäaika on kulunut loppuun ja nyt yhtiöllä on tosiaankin oikeus mitätöidä nuo omistajien laiminlyömät osakkeet.

        Tahallista laiminlyöntiäkö? Eikö Sampo tiedä kenelle on kirjeitä lähettänyt ja eikö Sampo seuraa Virallista lehteä ja siellä käräjäoikeuden ilmoituksia? Voiko Sammon hallitus pitää varmana, että yhtiökokouksen päätös on hallituksen esityksen mukainen ja siihen nojautuen ohjeistaa tekemään jälkivaihtovaatimuksen jo ennen yhtiökokousta, vaikka Virallisesta lehdestä näkevät paperiosakkeita koskevan prosessin olevan kesken?


      • omituista_

        Juu, minullekin tuli muutama päivä sitten kirje, että ovat merkinneet käräjäoikeuden päätöksen tiedoksi. Samalla minulle selvisi, että Danske Bankiin voi ottaa yhteyttä. Eikö tuota Danske Bankkia olisi voinut mainita jo ennen yhtiökokousta annetuissa ohjeistuksissa?


    • tätä_mieltä

      Kyllä Sammolla oli tiedossa ainakin kaikkien niiden osakkeiden omistajien nimet, joille se lähetti rekisteriotteen osakkeista.
      Näyttää siltä, että Sammon asioidenhoito paperiosakkeiden omistajia kohtaan on ollut vähintäänkin huolimatonta tai oman vastuun siirtämistä ko. omistajille. Eikä siihen riitä perusteluksi se, että tulee kalliiksi, kun ottaa huomioon asian laajuuden ja kokonaisuuden.

    • Missä-nää-viipynee

      >> Osakkeet tulivat muutamia päiviä sitten, osinkoja vielä odotellaan.

      Tännekin nyo Sammon osakkeet tuli arvotilille 3.7.2017, hiukan yli 200 osaketta. Mutta niistä osingoista ei ole kuulunut mitään. Milloinkahan niitä mahtaa olla tarkoitus alkaa näkyä?

      Sammon yhtiökokous oli sentään jo huhtikuun alkupäivinä. Onko muillakin Sammon osinkoja jo aikaisempinakin vuosina saaneilla, onko teilläkin asia edelleen käsittelyssä, ja vartoilette osinkorahojanne?

      Keneltä tällaisesta asiasta voi tiedustella? Olen sijoitushommissa kuin lumiukko, mitään tiedä, kun Elisan ja Sammon nää osakepotit on vaan hanskaan tulleet.

    • Rahattännesenkinroistot

      Minulle lähtenyt Sammosta Danskeen jo kesäkuun puolivälissä.Aivan perseestä ja pelkkää vatulointia!Koko homma on ollut herrojen kusetusta, oli odotettavissakin että kaappaavat aimo tukun rahaa.Myöskään kolmen vuoden osinkoja ei tule,kahden ainoastaan ja silläkin tienasivat ties montako sataa miljoonaa.Minun paperiset osakekirjani olivat säilytyksessä Nordeassa, josta sitten olivat " kadonneet"... alkaa suoraan sanottuna vituttaa tämä pelleily!

      • valivalivali

        Ihmeellistä mutinaa. Ketään teitä ei kiinnostanut Sammon osakkeet ja osingot edellisen 20 vuoden aikana, ei sen vertaa että olisitte hoitaneet asiat kuntoon ajoissa. Ja nyt on sitten hirveä hoppu ja valitus, kun Sampo säälistä antoi teille vielä yhden mahdollisuuden pelastaa ne omistukset.


      • Näin-Nalle-varasti

        > Ihmeellistä mutinaa. Ketään teitä ei kiinnostanut Sammon osakkeet ja
        > osingot edellisen 20 vuoden aikana, ei sen vertaa että olisitte hoitaneet
        > asiat kuntoon ajoissa.

        Höliset täysin pas-kaa siellä kopperossasi. Minulla on tallessa joka ikinen lappu mitä Sampo Oy tai tuolloin Teollisuusvakuutus Oy 1990-luvuilla lähetti noita osakesaanteja koskien.

        Viimeisin Teollisuusvakuutukselta tullut kirje 28.6.1993 sanoo näin:
        "Teille kuuluvat Valuutusosakeyhtiö Sammon osakkeet
        ovat noudettavissa myöhemmin ilmoitettavasta paikasta,
        kevään 1994 aikana."

        Koskaan ei tuollaista tiedonantoa Teollisuusvakuutus/Sampo Oy:ltä tullut minulle. Eikä sitä ole silloin lähetetty kymmenille tuhansille muillekaan noita osakkeita saaneille.

        Siitähän koko tämä viime vuoden lopussa alkanut Sampo-hässäkkä juontaa. Kun oli kymmeniä tuhansia yksityishenkilöitä, taloyhtiöitä ja yrityksiä, jotka olivat Sampo-osakepaperien omistajia, mutta eivät olleet 20 vuoteen tästä tietoisia, koska toinen osapuoli oli laiminlyönyt ilmoitusvelvollisuutensa.

        Sampo Oy ei 20 vuoden aikana lähettänyt kertaakaan osakkeen omistajilleen kirjettä, tulla noutamaan omistamansa osakepaperit.

        Jossakin vaiheessa Sampo alkoi väittää "kadottaneensa" peperiset osakkeet Arvo-osuustileihin siirryttäessä, ja kadoksissa olivat myös osakkeiden omistajia koskevat tiedot ja luettelot.

        Tällä "tietämättömyydellä" Nalle Wahlroosin pörssiyhtiö Sampo Oyj pystyi huhtikuun yhtiökokouksessa kirjaamaan omaan omistukseensa 300.000.000 € arvosta muiden omistamia pörssiosakkeita.

        Valehtelija ja petkuttaja Wahlroos sai muhkean palkkion omalle "tietämättömyydelleen" taas tälläkin ertaa.


      • Alkuperäinen_omistaja

        Tuo Teollisuusvakuutuksen fuusio ei oikeastaan kuulu asiaan millään tavalla. Se ei koskenut mitään kymmenien tuhansien omistajien joukkoa. Jos yksittäinen omistaja ei ole saanut TV:n osakkeista vastineeksi annettuja Sammon osakekirjojaan, se on pelkästään hänen ongelmansa, joka olisi pitänyt selvitellä aikanaan.

        Todella suuret joukot eli sadat tuhannet vakuutuksenottajat saivat Sammon osakkeensa jo vuonna 1987, kun yhtiö muuttui osakeyhtiöksi. Niin myös minä, eikä tiedottamisessa ollut silloin mitään ongelmia. Osakekirjat olivat noudettavissa luvatusti ja minä kävin ne noutamassa. Eikä ongelmia ollut myöskään silloin, kun osakkeet siirrettiin arvo-osuusjärjestelmään. Tiedotuskampanjat olivat laajoja ja kattavia. Osingot ovat tulleet tilille sen jälkeen joka vuosi ja osakkeetkin ovat edelleen tallella.


      • Petettyjä-on-tuhansia

        > Tuo Teollisuusvakuutuksen fuusio ei oikeastaan kuulu asiaan millään tavalla. Se
        > ei koskenut mitään kymmenien tuhansien omistajien joukkoa.

        Kyllä se koski samalla tavalla KAIKKIA Teollisuusvakuutuksessa vakuutuksiansa pitäneitä asiakkaita, ja heitä oli vähintään tuhansia ellei kymmeniä tuhansia.
        Minäkin olin ihan tavallinen Nokia Oy:n kaupallisen puolen rivihemmo. Mutta policy oli että vaikka auto oli omani, se oli vakuutettava Teollisuusvakuutuksessa, koska Nokia oli lainannut kolmanneksen rahaa auton hankintaan.

        > Eikä ongelmia ollut myöskään silloin, kun osakkeet siirrettiin arvo-osuusjärjestelmään.

        Tässä Sampon casessa on ollut koko ajan pelkkiä peittelyyn liittyviä epäselvyyksiä ja ongelmia.

        Sammolla oli tasan tarkkaan joka ikisen heiltä osakkeita saaneen nimi ja henkilötunnus tiedossa. Se minunkin Teollisuusvakuutukseen liittyvä henkilötunnukseni ja osakeomistukseni määrä heiltä mainiosti löytyi.

        Sampo kieltäytyi antamasta julkisuuteen tietoja noista osakekirjojansa lunastamattomista osakkaista. Esimerkiksi useat tuhannet pienet rivitaloyhtiöt tai suuremmatkaan taloyhtiöt eivät koskaan saaneet Sammolta kirjettä viime marraskuussa, että käykää lunastamassa ne lunastamattomat osakekirjanne pois.


    • Paljonko-osinkovero

      Tännekin tuli lopultakin myös ne kolmen vuoden osingot Sampo-osakkeistani. Mutta näitä veroprosentteja hiukan ihmettelin, Dansken tiliotteella on tällainen selitys rahalle ja veroille:

      "Määrä: 1.144,33 EUR
      Viesti: SAMPO jälkivaihdot 240 kpl os14=á1,95vero119,33netto348,66 os15=á2,"

      Tuo 1.144,33 € on tullut rahaa tilille. Mutta mitä tuo yhteen pötköön kirjoitettu rimpsu oikein tarkoittaa? Summattuna 119,33 348,66 tekee 467,99€, mutta ei kai minulta noin paljoa ole osinkotulon veroa mennyt, vai onko?

      • Vakuusvaje

        Vuoden 2014 osinko oli 1,95 euroa eli siis 240 osakkeelle yhteensä 468 euroa. Siitä on veronalaista tuloa 85 %, josta peritään veroa 30 % eli osingosta otetaan käytännössä 25,5, % veroa. Ja tämähän tekee 119,34 euroa, jolloin jäljelle jää tuo 348,66. Sentin verran on joku näköjään pyöristänyt jossakin kohdassa.

        Lukemat ovat siis täyttä totta. Onhan se hyvä, että taas yhden kissanpojan silmät ovat auenneet huomaamaan, miten raakaa pienten pääomatulojen verotus on verrattuna pieniin ansiotuloihin. Unohtamatta, että Sampo on jo maksanut koko voitostaan 20 % veron ennen osingonjakoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe