Onko seurakunta välttämätön?

reppuputler

Tuli mieleen jos ei olisi erityisiä palvontahuoneita, vaan jokainen uskoisi kotonaan ja saarnaisi ominpäin ihmisille. Kaikki lukisivat Raamattua ahkerasti, sieltähän kaiken opetuksen kuitenkin pitäisi kummuta. Ei tulisi turhia riitoja, eikä pettymyksiä muihin ihmisiin. Rahaa säästyisi tällä mallilla tuntuvasti.

18

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nätkin

      Kuka kerää järjestölle rahat, ei se sillai pyöri

    • mmmmm4

      Kyllä Raamattu puhuu seurakunnasta. Psalmissa 35:18 sanotaan: "Tahdon kiittää sinua suuressa seurakunnassa, lukuisan kansan keskellä minä ylistän sinua." Samoin Psalmit 107:31 sanotaan: "Oi kiittäkööt ihmiset Jumalaa hänen rakkaudellisesta huomaavaisuudestaan ja hänen ihmeellisistä teoistaan ihmisten poikia kohtaan. Ja korottakoot he häntä kansan seurakunnassa."
      Seurakuntajärjestelyn tarkoituksena on ennenkaikkea Jumalan ylistäminen. Psalmista Daavid ylisti Jumalaa muinaisen Israelin seurakunnan keskellä.

      Paavali sanoi, että Jeesus ylisti Jumalaa seurakunnan keskellä. (Hebrealaisille 2:12,17). Juutalaisten seurakunnan tilalle perustettiin kristillinen seurakunta ja Jeesus kuului seurakuntaan, jossa hän julisti Jumalan nimeä veljilleen israelin kansaan kuuluville.
      Hän puhui Pietarille vuosi ennen kuolemaansa: "Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle (tarkoittaen itseään) minä rakennan seurakuntani." (Matt 16:18) Tuota seurakuntaa alettiin muodostaa v. 33. Seurakunnan tarkoituksena on auttaa Jumalan ohjauksessa ihmisiä tuntemaan Jumalan sanaa. Jos kaikki lukisivat vain yksin Raamattua, sitä olisi vaikea ymmärtää ja tulisi lukuisia eri tulkintoja. Raamattu kertoo, Apostolien teoissa luku 8 jakeesta 27 eteenpäin Etiopialaisesta eunukista, joka pyysi Filipposta auttamaan Jesajan kirjan ymmärtämisessä. Me emme pysty yksin ymmärtämään kaikkea Raamatusta ja siksi seurakunnat toimivat kristillisen seurakunnan pään Kristuksen alaisuudessa. Tätä mallia noudatetaan kaikissa seurakunnissa ympäri maailman Jehovan todistajien keskuudessa.

      • reppuputler

        Filippus ja hoviherra eivät perustaneet mitään seurakuntaa. tosin kristillinen perimätieto kertoo hoviherran vieneen kristinuskon Etiopiaan. Jeesus sanoi: missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen läsnä (ulkomuistista). Ei tarvita kalliita kirkkorakennuksia.


      • mmmmm4

        Jallussa ja Psalmissa 35:18 sanotaan: "Tahdon laskea siionin suolikaasua suuressa seurakunnassa, lukuisten tollojen keskellä" Samoin Psalmit 107:31 sanotaan: "Oi kiittäkööt ihmiset rektumiaan rakkaudellisesta huomaavaisuudestaan ja ihmeellisistä suolikaasuistaan. Ja horottakoot he seurakunnassa."
        Seurakuntajärjestelyn tarkoituksena on ennenkaikkea rektaaliaukon ylistäminen. Psalmista Daavid ylistsen sesen sesen seiaa muinain kesksen sesen per seellä.

        Paavali sanoi, että Jeesus on kova poika laskemaan suolikaasua: taivaan pierukilpailun voitto jo 2000 vuoden ajalta. (Hebrealaisille 2:12,17).


    • mmmmm4

      Niin seurakuntia on kaikenkokoisia, otin Etiopialaisen eunukin vain esimerkiksi siitä, että tarvitsemme apua Raamatun ymmärtämiseen. En sitä, että he olisivat perustaneet seurakunnan. Eunukkihan kastettiin, joten hän liittyi varmasti seurakuntaan. Ei kalliita kirkkorakennuksia tarvitakaan, olosuhteisiin sopivia kuitenkin, jotta voidaan kokoontua yhteen.Paavali antoikin kehoituksen Hebrealaiskirjeen 10: 23-25: " Pitäkäämme kiinni toivomme julkisesta julistamisesta horjumatta, sillä hän, joka lupasi, on uskollinen. Ja ottakaamme huomioon toinen toisemme kannustaaksemme rakkauteen ja hyviin tekoihin, jättämättä yhteen kokoontumistamme, niinkuin muutamilla on tapana, vaan rohkaisten toisiamme, ja sitä enemmän, kuta enemmän näette sen päivän lähestyvän." Seurakunnan kokouksissa voimme rohkaista toisiamme ja saada opetusta.

      • Etioopialainen eunukki-jt haluaa vielä sanoa sanasen:
        kuit lupasi eööönkin, jotta voiööödaan kokoontua yhteen.Paaööö lupöööasi vali antoikin kehoiööötuksen ööööööööö ööö10: 23-25: " Pitä lu urakuööönnan kokouöööksissa voimme rohköööaista toisiamme jaööö saada opeööötusta. ööö


      • Rintti-

        Mm. Apt.8 on kohta, jolla järjestö koettaa vakuutella omaa välttämättömyyttään raamatunselittäjänä - ja samalla todistajiensa ymmärtämättömyyttä. Mutta oletko koskaan miettinyt, miksi eunukki ei ymmärtänyt - mitä häneltä puuttui? Raamatun mukaan Filippus "aloitti tuosta kirjoitusten kohdasta ja julisti miehelle evankeliumia Jeesuksesta." Hoviherra ei ymmärtänyt tekstiä yksinkertaisesti siksi, ettei ollut vielä kuullut Jeesuksesta. Filippuksella ei ollut minkään "hallintoelimen" viimeisintä äänestyspäätöstä kyseisen raamatunkohdan sen hetkiseksi selitykseksi.

        Raamatussa ei ole kohtaa, jossa mennään ja "perustetaan seurakunta", ei liioin tapausta, jossa kastettu "liittyy seurakuntaan". Seurakunta ON Jeesukseen uskovat ihmiset.


      • getsemaan

        "Seurakunta ON Jeesukseen uskovat ihmiset."

        Noin se Raamattu todella opettaa.


    • Tarvitsemme toki seurakuntia. Siellä on hyvä käydä kakalla. Etenkin jos on kotona paperi loppu.

    • esimerkiksinäin

      Lopun ajan, nykypäivän seurakunnat ovat vaarallisia. Esim. Jehovan todistajat, jotka edellyttävät sitoutumista tietyissä tilanteissa tekemään itsemurhan.

      On kirkkokuntia jotka keskittyvät enemmän näkemiseen kuin kuulemiseen. Temppuja temppujen päälle.

      On seurakuntia jotka hyväksyvät keskuudessaan vakavia syntejä, kuten homostelun ja lesboilun.
      Palvotaan ja kumarretaan ja pussaillaan kuvia.

      Vaikka seurakuntayhteys on suotavaa, se ei ole pelastuksen edelleytys.
      Usko on henkilökohtainen.
      Onneksi nykyään voi kokea seurakuntayhteyttä netin kautta ja television kautta.
      Itse saan suuresti rohkaisua esi. alfa-TV:n ohjelmasta "kosketuskohtia", David Pawsonin raamatunopetuksista ja monista muista vastaavista. kuten Tapani Sunnon puheista. Kyllä ne aina mennen tullen Veikko Leinosen, Jouni Palmun ja Ropposen voittaa.

      Itse voi evankelioida sen mukaan miltä tuntuu mukavammilta.
      Minä käyn esim. Tallinnassa levittämässä Eestinkielisiä traktaatteja, keskustelen minulle puhuvien juoppojen kanssa Suomessa ja eestissä ja kerron Jeesuksesta ja siitä miten Hän auttaa pääsemään "viinapirusta" ja autan vaimoani toimittamaan valmistamiansa lastenvaatteita ja avustuksia, Romaniaan, Bulgariaan ja Israeliin.

      Ja voihan sitä käydä katsomassa miltä näyttää eri seurakunnissa ja jos sitten löytyy sopiva, sinne mukaan.
      Mutta kunhan pysyy erossa Jehovan todistajista, adventisteista, mormoneista..... ja...ja..

      Kyllä tekemistä on ilman valtakunnansalejakin.

    • Toimelius

      Ei seurakunta ole välttämätön.
      Esim. juuri pelastus tulee uskosta.

      Näin kristinopissa.
      Vartiotorniuskonnossa on toisin. "Ei ole pelastusa järjestön ulkopuolella", kirjoittaa vartiotorni. Eli seurakunta rivitodistajalle on pakollinen. Ja ns. rakkauspommitusvärväys päättyy kasteeseen, jolloin saa "jehovantodistaja" -tittelin, tulee seurakuntajäsenyys ja seurakuntavelvollisuudet, taksvärkkityön tilitykset "kenttätyöraportilla", käräytysvelvollisuus lahkotovereiden lahkorikkeistä yms

      Raamatussa:
      Jeesus: Mene ja iloitse Herrasssa, uskosi on sinut pelastanut.

      Usko yhdistää meidät Kristukseen. Meidän Pelastajamme on kuitenkin Kristus, ei usko. (Joh. 3:16–17)

      2 Tim. 3:15: pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.

    • turha-pelko

      Niin eestin laivoilla heitä tapaa varmaan sekä humalaisia, että eestiläisiä. Ennen ainakin tapasivat pelastusarmeijalaiset mennä kapakoihin keräämään lippaineen, koska liikutetussa tilassa olevat ihmiset olivat hyviä asiakkaita synnintunnossaan. Kuinka moni sitten muisti asiasta mitään seuraavana päivänä.

      Epäilempä, että mainitsemasi uskontokunnat kovin mielellään ottaisi sinua vastaankaan.

    • q12w3rrr

      Varmaan lukijat huomasivat kookoon napanneen jälleen nimimerkkini. Annettakoon se anteeksi, hän on vain sellainen, näin alkuperäinen mmmmm4
      Ikävältähän se tuntuu, mutta mitäs sille voi. Hän on sellainen kun on.

      • mmmmm4q12wrrr

        Taas q12w3rrr varasti nimimekkini. Varmaan lukijat huomasivat mmmmm4 napanneen jälleen nimimerkkini. Annettakoon se anteeksi, q12wrrr on vain sellainen, näin alkuperäinen mmmmm4 ja q12w3rrr.
        Ikävältähän se tuntuu, mutta mitäs sille voi. mmmmm4 on sellainen kun on. Kyllä Jeesus tulee ja antaa piiskalla pyllylle, niin ettei voi laskea suolikaasua pariin viikkoon.


    • q12w3rrr

      Mnaatin uskontekoihin kuuluu myös ahkera Jehovan todistajain mustamaalaaminen. Ikävältähän se tuntuu, mitäs sille voi. Hän on sellainen kun on.

      • näinhänsemenee

        Ja sinun mielestäsi kaikkien entisten Jehovan todistajien pitäisi joko ruinata takaisin lahkoon tai ryvetä ja rapakossa, ilman että järjestäisi elämänsä oikealle mallille. Niinkö?
        Mnaat nimimerkinkin pitäisi kehua lahkoanne ja sen omituisuuksia? Niinkö?
        On mielestäsi väärin paljastaa lahkonne mädännäisyys. Niinkö?
        Mielestäni se on todellista vastuuntuntoa osoittaa mikä lahkonne on ja varoittaa siitä.


    • mmmmm4

      Näinhän se menee, esität taas aivan turhia mielipiteitä. Ruinata? Ketään ei kehoiteta ruinaamaan. Päätös on ihmisen oma valinta ja perustuu omaan sydämentilaan. Onneksi näitä palaajia on kuitenkin aika paljon, eivätkä he ole näillä sivustoilla kirjoittelemassa pahaa uskonveljistään. Suhteessa hyvin pieni joukko osallistuu tällaiseen toimintaan, mitä näemme ja suurimman osan hoitaa juuri nimim. mnaat eri nimimerkkiä vaihdellen. Syytä on vaikea tietää.
      Miksi kadehtisimme ihmisiä, jotka ovat saaneet elämänsä mallilleen ja en tiedä ,mitä tarkoitat mädännäisyydellä ja omituisuuksilla, koska tiedän, ettei se ole totta. Palvonta pyritään pitämään Raamatun opetuksen mukaisena ja seurakunta puhtaana. Samojen asioiden toistaminen ihmetyttää. Niitä on käsitelty moneen kertaan, mutta luulen, ettei mnaat välitä vastauksista vaan jatkaa samaa agendaa. Minusta hän voisi katsella oman uskontonsa historiaa ja niitä keskusteluja, joita käydään heidän sivustollaan. Mitä se paljastaisikaan. Mutta emme puutu heidän toimintaansa millään lailla, vaan teemme osamme tuottaaksemme kunniaa Jehovalle. Olemme myös varmoja ja monta kertaa todistettu, että se opetus, jota hän antaa ei perustu Raamattuun. Me voisimme käydä varoittamassa hänen uskontonsa sivustolla ja nimittää sitä harhaopiksi ja miksikä vain, mutta näemme sen turhaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe