jipii ilmaiseksi töihin, vihdoinkin!

näinsevinon

Ilmaistyöllisten joukko on uusi työläisluokka hyvinvointi yhteiskunnassa.

Hyvinvointiyhteiskunta on luonut joukon, joka on ohjattu ulos työmarkkinoilta.
Tätä joukkoa ei kukaan halu, ei työelämä, ei yritykset eikä myöskään yhteiskunta itse.

On syntynyt täysin uusi työväenluokka - ilmaistyölliset.

Tähän joukkoon ei juuri kukaan halua, ne jotka kuuluvat tähän luokkaan eivät tule pääsemään pois sieltä koko elinaikanaan, myöskään yhteiskunta ei heitstä ole kiinnostunut.

Ainoastaan kunnat, kaupungit, säätiöt. Sekä vapaa-ehtoisjärjestöt ovat kiinnostuneet heistä koska ovat ilmaisita työvoimaa, eikä näissä organisaatioissa ole tärkeää tuottaa mitään.

Tästä uudesta nopeasti kasvavasta joukosta tuleekin koko yhteiskunnalle tärkeä joukko tulevaisuudessa.

38

506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palkattomatrobotit

      Huonoimmat ilmaistyöläiset ohjataan kunnanpajoille sekaryhmiin terveiden ja sairaiden kanssa. Siellä saavat vaikka käyttää toisiaan hyväksi, ketään ei kiinnosta, mutta kunta säästää "sakkomaksut" työttömistä.

      Paremmat lunastetaan "jos olet hyvä voit päästä palkkatöihin" -lupauksen jälkeen ilmaistyön jatkoon jonnekin pajoille, jossa tuotetaan matalemman vaatimustason työllä ihan tuottoa yhdistykselle, tai vuokrataan eteenpäin alihankintana samantapaisiin töihin yrityksille - näitä "töitä" yhdistää se, että niistä kuuluisi oikeasti maksaa matalemman vaatimustason mukainen TES-palkka, mutta yritykset ja yhdistykset yhdessä kuorivat pitkäaiksityöttömistä sen "kerman" päältä joka on työkykyistä ja pystyy suorittavaa työtä tekemään, ja käyttävät näitä "kuntouttavassa/työkokeilussa" (ja jatkossa laajennetusti "työelämäkokeilussa") tavanomaisesti palkallisessa, voittoa tuottavassa työssä palkatta, ilman työsopimusta vaikka hamaan saakka.

      Vaihtoehtona on periaatekieltäytyminen hyväksikäytöstä ja putoaminen -40% leikatulle toimeentulotuelle, eli 200 euroa viimesijaisesta sosiaalietuudesta pois, jos vaatii palkkatyötä ja työsopimusta suoritetulle työlle, ja kieltäytyy työsopimuksettomsta, palkattomasta työstä, jossa ei ole työehtoja eikä sen mukaista minimipalkkaa. Ei karttuvia eläkkeitä. Ei vuosilomia. Ei työterveyshuoltoa.

      Se on muuten kumma, että tämmöistä työtä ilman palkkaa ja työsopimusta saa ketjuttaa, vaikkapa ihan voitontavoittelullisessa matalemman tason työssä, vuodesta toiseen - kymmeniä vuosia - ilman, että vuosikymmenille tarvitsee ilmaisen työn suorittajalle järjestää edes asianmukaista työterveyshuoltoa. Luulisi semmoiselle vuosia kestävässä ilmaistyössä olevan tarvetta, kun parhaimmillaan työ voi olla hyvinkin suorittavaa ja fyysistä.

      Ja ne jotka väittävät ettei yhdistykset "saa" tavoitella voittoa, niin tämä ei nyt vain aina mene näin käytännössä, sillä mikään laki Suomessa ei estä tai rajoita voitonjakoa, ja kuka määrittää mikä on "voiton tavoittelua", jos yhdistyksen vetäjä väittää sinisin silmin että "ei me mittää voittoo tavoitella, vaan autetaan työttömiä", mutta tili se vaan ruksuttaa ja paisuu. Voitot jaetaan sitten, kun sitä ei Suomessa lailla rajoiteta.

      Esimerkkejä voittoa tuottavasta ilmaistyöstä ei tarvitse kovin kaukaa Suomessakaan hakea. Moni varmasti muistaa Tuoterengas Oy:n ja ulkomaiden vientituotteen: Mölkky-pelin. Se teetettiin häpeilemättä palkattomalla työvoimalla, ja kyseessä oli miljoonabisnes yrityksen omistajalle (joista ei työnsä tekijöille siivua jakanut) - tämän jälkeen tyyppi kehtasi kutsua tätä miljoonabisnestä "tuhkimotarinaksi" - nimittäin työttömälle työvoimalleen, koska he olivat päässeet "töihin" palkatta, kartuttamaan tämän limanuljastan tilipussia.

      Tyyppi esitti miljoonavoittojensa jälkeen itensä medialle hyväntekijänä, joka oli onnistunut auttamaan nimenomaan näitä palkattomia työttömiä reppanoita. Unohti kertoa, että oli itse se ainut, joka oli tuosta bisneksestä hyötynyt.

      Monesti yrittäjä itse käärii parhaat siivut bisneksestään, eikä siinä mitään. Härskiksi meno menee siinä vaiheessa, kun yrittäjä ei halua jakaa siivua tästä palkkana suorittavalle työvoimalleen ollenkaan, vaan käyttää heitä palkattomina orjina, eikä maksa penniäkään. Näin kävi Tuoterengas Oy:llä. Eikä ole läheskään ainoa tapaus.

      • 25080

        Eihän nuo viitti töitä tehdä, vaikka maksettaisiin. Yhteiskunta elättää.


      • tyrtuytyu
        25080 kirjoitti:

        Eihän nuo viitti töitä tehdä, vaikka maksettaisiin. Yhteiskunta elättää.

        Älä toistele poliittista valhemantraa - osuu vielä omaankin nilkkaasi.


    • ei_ilmaistyövoimaa

      Ijmaistyövoima vääristää yritysten välistä kilpailua.

    • Taalat.taskuun

      Yrityksetkin alkavat saada työttömiä työkokeiluun, siis ilmaista työvoimaa. Kyllä nyt hierotaan käsiä yhteen vesi kielellä yrityksissä, kun palkkakulut pienenee, kun osa porukasta tekee duunia työmarkkinatuella.

      • ajsdjföljsdfjkaöjködf

        Kannattaa ilmoittaa työkkäriin ettei tarvitse enää yhteiskunnan holhousta. Sillä se selviää että hoitaa omat hommansa.


    • tätsitpois

      siis ihan oikeasti kirjoittajalle "palkattomatrobotit" ootko kanssani ihan rehellisesti samaa mieltä, että ei löydy suomenniemeltä YHTÄ yritystä, joka palkkaisi näitä loisia palkkatöihin, EI EDES YHTÄ.

      Tämä loisjoukkio on täysin itse laiskuudeölaan aiheuttanut sen että tekevät ILMAISTÖITÄ.

      Yksikään yritys ei palkka yhtäkään loista palkkatöihin, ilmaiseksi kyllä huolitaan siivouksedn tai muuhun turhanpäiväiseen.

      Tämä ihmisryhmä ON MENETETTY tälle yhteiskunnalle, osasta heistä ei ole edes ILMAISTÖIHIN.

      näin se kuule vain on.

      • ytuyuityui

        Älä toistele sinulle opetettua aivopesumantraa. Olemme samassa veneessä kaikki, ja sinunkin airosi vielä viedään. Melotaan sitten paljain käsin ja vielä väärään suuntaan, sinne, minne orjapiiskurit komentavat.


    • mak.saja

      Palkkahan tuleekin jo monien tukien muodossa.
      Kun jo maksetaan asuminen,ruuat,sähköt,vesi,terveydenhoito,lääkkeet,tarvehankintainen.ym.
      Enää tarvitsisi raahata perse tietokoneen edestä muutamaksi tunniksi duuniin.

      • easfeefssdfsaeds

        Paskaista, visvaista petoviiliyttä!


      • byyyyy

        plus 487e noiden lisukkeeksi,jo on kummaa kiitollisuutta loisijoilta.


      • sefefsadedsd

        Ei ole tuo mitään palkkaa vaikka miten te petopovarit yritätte sitä pyörittää...


      • vitutusko

        Unohdit 4 miljardin yritystuet, markkinataloudessa maksetaan yritystukea?


    • tätsitpois

      yritykset eivät loisia palkkaa, se on vissi se.
      loiset kuuluvat ilmaisttöihin tai karenssille
      kjä kjäh

    • teurkhmdbevgskgp

      Työkokeilusta Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus oy:ssä.

      Kaiken tuottavan työn tekee ilmainen tai lähes työvoima, eli työkokeilijat ja palkkatuetut. Etsivät työntekijöitä muka palkkatuelle, mutta haastattelussa paljastuu, että ensin on oltava 3 kk työkokeilussa. Kun 3 kk tulee täyteen, sanovat että nyt ei ole vapaita palkkatukipaikkoja, vaan pitäisi jatkaa toiset 3 kk työkokeiluna, jonka jälkeen ehkä voi päästä palkkatuella töihin.

      Miten mikään muu kierrätysalan yritys voisi kilpailla tuollaisen toimijan kanssa? Miksi te-toimisto antaa heille ilmaisia työkokeilijoita pilvin pimein? Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus oyPääkaupunkiseudun kierrätyskeskus oy on yritys, eikä mikään yleishyödyllinen säätiö.

    • helenashemu

      Hei!
      Meistä kaikista ihmisistä ei vaan ole yrittäjiksi. Siksi tällainen ihmisarvon alennus ei ole oikein! Kuka ihminen haluaa tehdä ilmaistyötä. Jokainen työ on palkan arvoinen. Palkallaan ihmisen pitäisi tulla toimeen. Ymmärrän jonkun lyhyen työkoeilun viikko tai kaksi? Onko tekijästä työhön? Missään nimessä ihmistä ei saa halveksia. Hävetkää yrittäjät jotka käyttävät tällaista systeemiä hyväksenne.

    • neuvostoliittooo

      Kiittäkää SDPtä ja AY-liikettä siitä, että suomessa on ilmaistyö, orjatyö kuten jotkut sitä leikkisästi kutsuvat.

      SDP työministeri Lauri Ihalainen oli se joka keksi nämä ilmaistyö ja työkokeilut.

      Yritykset eivät palkkaa uusia työntekijöitä enää, koska suomessa on vaikea päästä eroon työntekijöistä.

      Koko yhteiskunnalle olisi paras ratkaisu se, että jokainen työnteikijä omaisi yrittäjän statuksen, siis jokaisella kansalaisella olisi syntymästään voimassa oleva toiminimi, sen turvin hän voisi ottaa aina halutessaan keikkoja ja työtehtäviä vastaan, yritykset työllistäisivät ainoastaan silloin kun on töitä.

      Silloin kun ei ole töitä, niin henkilöt maksaisivat itsenäisesti elämänsä, yhteiskunnan tukia ei enää tarvittaisi (lapset, eläkeläiset ja vammaiset poislukien).

      Kaikki ne joilla on kaksi tervettä käteä ja jalkaa ja vähänkään pää selvä niin eikun töihin ja itseään elättämään.

      Näin yksinkertaista se on, kaikki muu oli venäjällä mutta sitä ei enää ole kun se ei pysynyt pystyssä

    • Löpötilöö

      Mitkä ilmaistyöläiset? Sano suoraan suomeksi vaan että ORJA. Ilmaistyöläinen on ihminen joka tekee VAPAAEHTOISTYÖTÄ ja ORJA ON TYÖHÖNSÄ PAKOTETTUNA. Kaksi eri asiaa onko vaikea ymmärtää. Orjuus on työtä jota vittu ei halua tehdä! Puhutaanko vapaudesta vielä nykysuomessa? Hyvä vitsi! Yhtä hyvä vitsi kuin poliitikot!

    • näinsevainmenee

      Olet väärässä, orjuus on ollut suomessa kiellettyä lähes aina.
      Ilmaistyö taas ei ole kielletty missään.
      Ero ei suinkaan ole se mitä tykkää tehdä, toiset vain tykkää ilmaistyöstä, on jotakin tekemistä päivälle.

      Sohvalla makaavat eivät joudu ilmaistyöhön, he makaavat sohvillaan poltellen ja kaljaa juoden, se on heidän työtää ihan kuin päiväkoti on lasten työtä.

    • yhteiskunnanwinneri

      Miksi lukijat y.hdistävät ILMAISTYÖn sekä ORJATYÖn???
      Niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.
      Jos ILMAISTYÖ olisi ORJATYÖtä, niin silloinhan TALKOOTYÖt olisivat oikein suuremman luokan orjatyötä?

      Se että työttömät loiset pakotetaan ILMAISTYÖhön, ei todellakaan ole sitä että he olisivat ORJATYÖssä.

      Sehän on sitäpaitsi ihan tervettäkin päälle, että on jotakin tekemistä, hehän saavat rahaa jo muutenkin valtiolta, voivat kyllä tehdä ihan ilmaiseksi työtä meidän kaikkien hyväksi.

      kjäh näinsevain on tätsitpois

      • näinonnäre

        Talkootyö ei ole minkäänluokan orjatyötä koska teet sen VAPAAehtoisesti ja voit koska vain lähteä kotiin ilman että että tulotasosi siitä miksikään muuttuu.

        Muista myös että mitä enemmän palkkatyötä korvataan ilmaistyöllä sitä suurempi on työttömyysturvamaksusi. Mitä useampi tekee työtä työttömyyskorvauksen varassa sitä enemmän joudutaan keräämään työttömyysturvamaksuja ynnä muita veroja. Pois lukien tietenkin tuloveron joka progressiivinen. Tasaveroja sen sijaan hilataan ylöspäin vaikka maailmantappiin asti.

        Jos sen sijaan kaikille maksetaan PALKKAA ja PALKALLISTA työtä on myös aina tarjolla voidaan näitä maksuja alentaa.

        MUISTA myös että eläkevakuutusmaksu on pienituloisilla jopa veroprosenttia suurempi. Ja sitä ei kyllä aiota laskea. Vaan ihan hymyssä suin kustannat suurten ikäluokkien eläkkeet.


    • näinonnäre

      "hehän saavat rahaa jo muutenkin valtiolta, voivat kyllä tehdä ihan ilmaiseksi työtä meidän kaikkien hyväksi. "

      Valtiolta minkä kansalaisiin itsekkin kuuluvat ja meidän kaikkien eli itsensä hyväksi. Voit myös katsoa verotiedoistasi paljonko maksoit veroja nimenomaan valtiolle. Ilmaista työtä se ei jokatapauksessa ole.

    • 78399

      Ei kai se niin kamalaa ole tehdä työtä. Vaikka ei palkkaa saisikaan, tietää sentään hyödyttävänsä yhteiskuntaa ja saa paremmin aikansa kulumaan. Hyvin on asiat, jos ei tuon suurempia huolia ole.

      • NöyryyttäKehiin

        Ahne se, joka palkkaa pyytää. Itse olen jo vuosia tehnyt työtä ilman mitään palkkaa.


      • hgkhjlhjk

        Toivon vilpittömästi, että pääset nauttimaan palkattomasta pakkotyöstä työttömyyskorvauksesi menettämisen uhalla. Näin esittäydyt paikkakunnan työnantajille kuin entisjana jalkapuussa, tai kuin rautapallo ketjusta jalassasi: se viimeistelee imagosi Orjana, eikä sinua ainakaan siihen työpaikkaan koskaan palkata töihin. Mutta sinähän olet tyytyväinen, kun saat 'tehdä edes jotakin'. Ja näin, sinunkin avullasi, diktatuuri vahvistuu. Se syö lopulta kannattajansakin, tiedäthän.


    • Tätsitpois

      Juu samaa mieltä minäkin

    • ilmaisseksi

      !Kuitenkaan minua ei ota kukaan töihin.

      Nyt kun minut on velvoitettu tekemään "ilmaiseksi" töitä, siis todellisuudessa se ei ole ilmaiseksi vaan saan korotettua vastikkeellista rahaa, tunnen todellakin kuuluvani tähän yhteiskuntaan jäsenenä ja minulla on jotakin tekemistä.

      En voi muuta kuin suositella muillekin, menkää töihin ILMAISEKSI

    • orpopenis

      Yritykset alkaa nyt potkia vähitellen palkattua väkeä pois ja tilalle saadaan 9€:n armeija joka ei maksa sankariyrittäjälle mitään. Muutama vuosi ja suomessa on 2,5 miljoonaa köyhää kurjistettua.

    • motivaatioHuipussaan

      Itsellänikin ilmaistyöt alkavat kohta ja jännittää, koska olen hieman tohelo. Toivottavasti ei jää kahvinkeitin päälle tai kalliit koneet mene rikki. Tietokoneiden kanssa sattuu myös kaikenlaista, kerran formatoin vahingossa oman kiintolevyni :) Mutta kuitenkin kiva että on jotain tekemistä, kuulemma aika isoon firmaan olisin pääsemässä.

      • huippujenhuippu

        Muista myös jos joudut siivoamaan että se aloitetaan vessasta. Ja samalla luutulla kaikki yrityksen pöydät läpi aina kahvihuoneen kautta johtajan pöytään. Muistat vaan itse ette koske kahvihuoneessa pöytään jos saat edes tauon pitää.

        Muiden virheitä ei kannata myöskään korjata, käännä vain katse toiseen suuntaan. Ja jos joudut harjoittelemaan niin vaikea hommaa kuin kaupassa hyllytystä niin muista laittaa muutama kalliimpi sisäfile sinne hyllyn perukoille jos kukaan ei ole opastamassa.


    • karenzi

      jos firma irtisanoo ilmaistyöntekijän edellämainittujen työtehtävien suorittamisen perusteella niin eihän siitä joudu karenssiin, eihä?

      • kokoomusvaltaa

        Työttömillä ei ole ihmisoikeuksia ellei työtön kelpaa ilmaistyöhön, niin se on karenssin paikka.


    • tätsitpois

      Onneksi yhteiskuntamme muuttuu, työtä tekevä keskiluokka saa ansaitsemansa arvon ja työttömät loiset myös, nimittäin olemalla valmiina loppuelämänsä ILMAISTYÖHÖN, nykyinen yhteiskuntamme ei tule mahdollistamaan loisille enää koskaan työpaikkaa, josta maksettaisiin palkkaa.

      Heidän osansa on ilmaistyö, ja hyvä niin.

      kjäh kjäh

    • 3583578

      Armoa, ei töihin! Kyllä kai vastikeellinen lorviminen on ihmisoikeudeksi säädetty?

      • vitutusko

        On yhä 50 tolloa päättäjää nostaa sopeutumiseläkettä.


      • kolmekertaaenemmän

    • oikkeuss

      Ilmaistyöläiset eivät kuuluu ihmisoikeuden piiriin

      • e758bw

        Kyllä niille minun puolestani ihmisoikeudet voi myöntää, kunhan tekevät töitä eivätkä lorvi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe