Desogestrel ratiopharm (cerazette) ja kuukautiset

Siis jumalauta mua ottaa aivoon kun neuvolassa mulle määrättiin kyseiset pillerit pari viikkoa sitten ja sanottiin että ne voi aloittaa koska tahansa vaikka pakkausselosteessa neuvotaan aloittamaan kuukautisten ekana päivänä.

No aloitin sitten heti ne. Olin siinä toivossa että kuukautiseni lakkaavat koska söin cerazettea n. 10 vuotta sitten pakkausselosteen ohjeen mukaan ja kuukautiseni loppuivat. Nyt ne ei näköjään loppuneet kun aloitin ne väärin (???). Kauheet viiltävät kivutkii.

Haluaisin tietää että oletteko te aloittaneet syömään kyseisiä pillereitä ennen kuukautisia ja onko silti kuukautiset jääneet pois? Vai onks tää mun juttu nyt ihan kustu?? En jaksa tätä veren lentämistä ja kipua ja päänsärkyä! :(

7

7727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Microluton

      Minä aloitin syömään Cerazettea kun mensut alkoi. Mensut saattoi tulla parikin kertaa kuukaudessa ja lisäksi tiputteluvuotoa ym. muita haittavaikutuksia. Lopetinkin Cerazetet ja siirryin muuhun pillerimerkkiin.

      • Minäkin ajattelin että täytyy varmaan kysyä muuta merkkiä, ihan kauheat kuukautiskivut ollut tänään, vielä normaalia kovemmat mutta verta ei vuoda kuin ihan tiputellen vaan.


      • Microluton

        Mulla on mensujen aikaa helvetilliset kivut. Sanottiin vaan aina, jotta ota buranaa, mutta kun ei yksi auttanut eikä viittisi montaa vetää naamaan. Näin siis pienellä paikkakunnalla. Muutettuani kaupunkiin sanoin samasta asiasta ja laittovat mulle reseptin Miranaxiin. Jo yksi auttaa ja menee vain noin 5-10 min. Kannattaa pyytää Miranaxiin resepti.


    • aegshrfd

      10 vuodessa ehtii kroppa muuttua niin paljon, ettei aiemmin sopiva merkki välttämättä enää toimi ollenkaan samoin. Sivuvaikutukset ovat joka kerta yksilölliset.

      Mitä tulee neuvolan ohjeeseen, niin kyllä pillerit voi aloittaa koska vaan, varsinkin jos niitä ei käytä ehkäisyyn. Pakkausselosteen ohje taas neuvoo aloittamaan kuukautisten 1. päivänä, jotta pillereiden EHKÄISEVÄ vaikutus alkaa heti. Näin minimoidaan käyttäjävirheiden määrää. Se, koska aloittaa, ei vaikuta sivuvaikutusten määrään tai laatuun noin pidemmällä tähtäimellä. On ihan mahdollista, että vuodot jäävät myöhemmin kokonaan pois tai sitten eivät jää. Kivut saattavat myös hellittää tai sitten eivät.

    • älä

      Mullakin sama kokemus, että cerazettella eka vuos ilman menkkoja. Nyt käytössä desogestrel ratiopharm ollu 4 kk ja viimesin vuoto on kestänyt yli 3 viikkoa, nyt ilmeisesti loppumas. Pillerit lopetan tänään ihan surkeet.

    • Vuotaja

      Joo mulla sama! Söin ceracettee ja ei ollu menkkoja ollenkaa. Sitte siirryin hinnan takia desogestrelii ja menkat 2vk välein. Vaihdoin microlutoniin ja menkat alko tulla normaalisti 1krt kuussa. Ajattelin että vaihto ei siis auttanut ja siirryin takaisin hinnan takia desoon. No! Menkat alko taas tulla 2vk välein. Ja kestää pitkään. Vaihdan takas microon heti tänään!! Perkele

    • cerru

      Siis Cerzette kuurin aikana kuukautiset saattavat jäädä ihan kokonaan poiskin. Yhdistelmäehkäisypillereillä kuukautiset saa kyllä tulemaan. Minipillereillä siis ei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe