Hoidosta kieltäytyminen

RVT

Kuinka paljon tapahtuu sellaista, että syöpädiagnoosin saanut kieltäytyy muusta kuin kivunhoidosta? Ajatuksenaan vähän niin kuin että "se on jumalan tahto" tai "säästyipä itsemurhan vaiva?" Ei varmaan ole täysin tuntematon ilmiö hoitoalalla työskenteleville.

13

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parasratkaisu

      Liekö tuosta tehty tutkimusta tai jos lääkärillä on siitä tieto, niin miten avoimesti he siitä puhuvat. Ei kai se väärin ole jos ei hoitoihin lähde ja Jumalan tahto voi olla myös se ottaa hoidon ja paranee. Ihmiselle kun ei ole annettu toisen puolesta määritellä tällaisessa tilanteessa sitä Jumalan tahtoa.
      Jos olet itse äskettäin diagnoosin saanut, niin voi olla alussa mahdoton ajatella edessä olevaa rankkaa hoitoa ja myös epävarmuutta, miten tulee käymään. Kun sokista selviää, niin hoitoon lähteminen ei ole enää niin raskasta.
      Sinun kannattaisi varmaan jutella ja pohtia rauhassa.

    • RAL-
    • näinonmahdollista

      On tapauksia että on ollut pitkään masentunut, hautonut jopa itsemurhaa ja sitten on sairastunut vakavaan pitkäaikaiseen ja raskaita hoitoa vaativaan sairauteen, mutta sairauden myötä onkin herännyt taistelutahto ja halu elää. Sairaus toimikin potkuna uuteen oivallukseen.

      • www.ihmettelee

        Mutta,....voiko syöpä ennen diagnoosin saamista aiheuttaa masennusta. ?????

        Masennuspotilailla kun ei löydy laboratoriotutkimuksissa mitään patologista. Vai tehdäänkö masennuslääkeitä määrättäessä edes mitään lääketieteellisiä tutkimuksia aivoista ja verestä.????

        Miksi uupuneilta ja väsyneiltä henkilöiltä ei oteta syöpäkokeita verestä??????


    • parasratkaisu

      Ei se lääketiedekään ole aina se viimeinen sana ja Jumalan sana ollenkaan. Erkin rohdot tepsi ja papan aika ei ollut vielä täysi.

    • super5000

      Ei syöpä niin paha ole, mullakin kesti 5kk:tta joista 3kk:tta sairaalassa että saatiin syöpä kuriin, toki alkoi sapettamaan ainaiset sairaalassa makaamiset, jäihän "muistoksi" tunnottomat etu/taka puoli ja ikuinen (ehkä) kerta-katetrointi, mutta hyvä että edes omat jalat vielä kantaa...

      • itse kävin eturauhas syövvän vuoksi 5x40min"robotti sädehoidossa syöpälääkärin kontrollin tulos:"OLET SYÖPÄVAPAA"


      • pettynytlääkäriin

        Kyllä hyvin hoidettiin kun sai älyttömän lääkärin tajuamaan että jos PSA arvo on yli 40 että se ei ole normaalia piti kirota lääkärille nnenkui lähetti hoitoon Kys antoi ohjeen jos PSA arvo nusee yli 6 pitää ottaa yhteyttä


      • www.ihmettelee

        No kun se syöpävapaus on koittanut , niin harva selviää lopun elämänsä syöpävapaana. Puhkeaa uudelleen joko samassa paikassa tai sitten jossakin muualla elimistössä.


    • hoitajatäti

      Kyllä näitä on tullut eteen. Toimin kotisairaanhoidossa ja nytkin meillä on yksi asiakas joka sai kuulla sairastavansa kurkkusyöpää. Huonolta näyttää mutta vielä tarjottiin operaatiota ja hoitoja. On päättänyt että ei lähde niihin. Sanoi, että häntä "ei revitä". Oireenmukainen hoito sitten jatkuu. Kipulääkkeet yms.

    • senjalilli

      Jokainen syöpäpotilas on lääketieteen syöpätutkimukseen osallistuva tutkimushenkilö. Miksi näin on? Siksi, koska syöpään ei ole vieläkään ideoitu täysin parantavaa uuta hoitomuotoa. Syöpäkasvain saadaan pois useissa tapapauksissa, mutta kerran syövän saanut saa sitten sen syövän kuitenkin uudelleen jossain vaiheessa elämässään.

      Kertokaa kokemuksia, montako kertaa on uusinut, montako tuntemaanne henkilöä on manan majoilla vaikka hoidettiinkin syöpävapaaksi.????

    • sanisini

      Olen sairastanut rintasyövän. Keväällä sain puhtaat " paperit", ja toistaiseksi siis kaikki hyvin. Tiedän useitakin henkilöitä, joilla syöpä on todettu joskus yli kymmenen vuotta sitten eikä ole ainakaan vielä uusinut.
      Kyllä hoidot antavat lisäaikaa ja elämää. Kävi aluksi itselläkin mielessä, että jos vaikka ei hoitoja ottaisi, mutta mielestäni on ajateltava myös muita, puolisoa ja lapsia, vaikka lapset jo aikuisia ovatkin. Ja eivät ne hoidot niin kamalia olleet. Usein kuvitellaan hoitojen olevan vielä jossain 80-luvun asteella, ja muistellaan jotain isoisoäidin kamalia hoitokokemuksia. Mutta nykyään hoidot ovat jo huomattavasti helpompia kehittyneen lääketieteen takia. On uusia kipu- ja pahoinvointilääkkeitä sun muita. Sairaalassa olin vain kaksi vuorokautta leikkauksen jälkeen. Kaikki muu hoitui kotoa käsin, siis sytostaatti- ja sädehoidot.
      Ja tosiasia on myös se, että jonain päivänä me kaikki kuolemme. Joku kuolee syöpään, toinen johonkin muuhun tautiin ja joku kai vanhuuteenkin. Mutta kuolemalta ei säästy kukaan. Jos ei tule syöpä, voi tulla esimerkiksi joku liikuntakyvyn ja muistin vievä sairaus. Syöpä vie usein noepasti hautaan, mutta en usko, että olisi sen helpompaa, jos joutuisi makaamaan vuosikaudet halvaantuneena ja avuttomana jossain vanhainkodin kroonikko-osastolla.

    • omapäätöshänseon

      sanisini,olen kanssasi aivan samaa mieltä. itse sairastuin rintasyöpään v.2010,leikkaukset yms tehtiin ,sytot/sädetykset.olen kiitollinen ,että olen saanut niin sanotusti jatkoaikaa elämälleni hoitojen myötä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe