Peliriippuvuus vei kaiken.

Tyhmäntouhua

Hei! Olen 32- vuotias kolmen lapsen äiti, pelaan oikeastaan kaiken minkä tienaan. Sen lisäksi olen varastanut rahaa kavereiltani ja mieheltäni nyt n. 3kk ajan.

Summa minkä mieheltäni olen vienyt on varmaan n. 1800 - 2500€. Nyt tilanne on niinkin paha että mies lähti, hakee lapsille yksinhuoltajuutta koska hänen mielestään en ole kykenevä kasvattamaan / huolehtimaan lapsista. Osittain tämän kyllä itsekkin ymmärrän, eihän minulla ole ikinä rahaa ostaa lapsille edes ruokaa kun pelaan kaiken.

Miehelle olen todella kiitollinen, on hoitanut lapsille kaiken minkä tarvitseevat vaikka olen hänenkin rahansa vienyt. Mies on myös joutunut itse pahoihin taloudellisiin ongelmiin varastamiseni myötä, hänellä on mm. Talolaina jonka erät ovat jääneet rästiin varastamiseni takia.

Hän on nyt töistä sairaslomalla, stressin ja lievän masennuksen takia, ymmärrän kyllä tämän koska varmasti on paineita minun takiani.

Kysymys onkin, onko minulla mitään mahdollisuuksia miestä vastaan lasten suhteen jos haluaa ne minulta viedä ? Haluaisin todella avun pelaamiseen ja perheeni takaisin, kiitos kaikille asiallisista vastauksista!

28

4804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samankokenut

      Moi! Ikävä asia kertoa mutta aika heikoilla lasten suhteen olet, nimimerkillä itse saman kokenut.

      Jos miehesi vaatii oikeudessa sinulle rangaistusta taloudellisesta haitasta, petoksesta ja siitä että hän on "sinun takiasi sairastunut" on hän vahvoilla asiassa myös lasten suhteen.

      Tulet todennäköisesti tuollaisella summalla saamaan syytteen törkeästä petoksesta ja taloudellisenhaitan aiheuttamisesta, mikä tietää jo vankilarangaistusta.

      Jos miehesi lapset haluaa, älä ihmeessä ainakaan taistele vastaan vaan suostu vaikka hammasta purren koska olet todella heikoilla. Kyllä varmasti miehen kanssa saat asiat sovittua lasten suhteen myöhemmin kun saat itsesi kuntoon.

      Toivottavasti löydät apua ja saat asiat kuntoon!

    • Älätaistele

      Kyllä se niin on että mies lapset tulee viemään jos on itse siis liikenteessä puhtain paperein eikä vuoden sisällä ole ollut mitään isompia ongelmia esim virkavallan kanssa.

    • Vankilaanvie

      Heippa! Todella ikävä tilanne, suosittelisin myös itse suostumaan miehen ehdotuksiin sovussa, olen samaa mieltä aikaisemman kanssa siitä että tuollainen rikosnimike tietää vankilatuomiota.

    • Toivotaanparasta

      Onko miehellä puhdas rikostausta vuoden sisältä, käykö hän töissä ? Mikäli vastasit kumpaankin kyllä, pelkästään noilla perusteilla mies saa lapset jos todisteet sinua vastaan on oikeudessa.

      En suosittele kokeilemaan, toivottavasti paranet!

    • Huonotlähtökohdat

      Kyllä sinut katsotaan sosiaalihuollossa kykenemättömäksi huolehtimaan lapsista.

    • Vankilankäynyt

      Itse istuin vankilassa 1v 2kk törkeästä petoksesta, ei tosin samanlaisen tilanteen takia mutta tuo törkeä petos siis riittää vankilatuomioon.

    • Eieieiii

      Ei varmasti peliriippuvuutta ja törkeän petoksen syytettä ainakaan hyvällä katsota lasten suhteen.

    • Jeojepp

      Aika huonoksi voidaan sosiaalihuollossa tilanteesi tuomita.

    • Vitunidiootti

      Eniten tässä ite mietin miten kukaan voi olla niin vitun tyhmä että pelaa ennemmin rahat kun ruokkii lapset ?

    • Huhhuhui

      Peliriippuvuus ja isot velat ovat yksi iso peruste sille miksi mies saisi lapset, ei siihen enää petos / muita syytteitä tarvita kun äiti katsotaan taloudellisesti kykenemättömäksi elättää lapset.

      Tosin tuolla summalla / syytteillä toivon ettei miehesi nosta syytettä, koska se tosiaan tietää vankilarangaistusta.

    • Entinenpeluri

      Moikka. En nyt puutu siihen voidaanko joltain viedä lapset vai ei tai millaisen tuomion saat tai et, mutta lapsiin ja avunpyyntöösi liittyen:

      Jos TODELLA haluat lopettaa ja pitää lapsesi, varaat välittömästi ajan terveyskeskuslääkäriltä ja menet kertomaan ongelmastasi. Seuraavaksi varaat ajan A-klinikalta. Ja sitten soitat itse paikkakuntasi aikuissosiaalityöntekijälle ja kerrot ITSE tilanteestasi ja halustasi parantua lasten takia. He auttavat sinua eteenpäin. Tärkeintä on nyt, että teet nuo asiat ja että virallisissa instansseissa on merkintää, että olet itse hakenut apua.

      Niin ja lopetat sen helvetin pelaamisen ja pään perseeseen tunkemisen. Lapset ansaitsevat äidin. Kumpaa rakastat enemmän- ilmaiskierroksia vai lapsiasi? Päätä.

    • lopettakaa-pelaaminen

      Hävisitkö rahasi Veikkauksen peleihin vai jonkun toisen pelifirman peleihin?
      Olet iältäsi nuori ja ainoa neuvoni on että lopeta pelaaminen. Peleissä ei voi jäädä voitolle tänään, eikä 10 vuoden päästäkään, koska esim Veikkaus kynii pelien kautta kaiken rahasi kun heillä on iso organisaatio, suuripalkkaisine tyhjäntoimittaja-johtajineen.

    • Hei nimimerkki, Tyhmäntouhua

      Olen pahoillani tilanteestasi, joka on karu; Peliriippuvuus vei kaiken, on kirjoituksesi otsikkokin. Harmillisen totta niin monelle tuo, että peliriippuvuus vie kaiken. Sinulla on kaksi mahdollisuutta; voit pelastaa itsesi (kukaan muu ei sinua voi pelastaa) tai jatkaa kuten tähän asti (jolloin putoat vielä syvemmälle). Jos haluat pelastaa itsesi ja saada pikkuhiljaa, aikaa se vie, elämäsi kuntoon, hakeudu pian, samantien, avun piiriin ja pysy avun piirissä riittävän kauan. Täällä on eräs ketju, jossa entinen peluri kertoo kirjoittamastaan blogista (ketjun nimi taitaa olla Blogista kiinnostuneita), suosittelen lukemaan. Sinusta voi tulla entinen peluri, mutta peliriippuvaisena pysyt.

      Pelitön elämä vaatii useimmiten ulkopuolista apua pitkän aikaa, lujaa itsekuria ja keskusteluja ja itseensä tutustumista, esimerkiksi on hyvä jossain kohtaa tiedostaa pelaamisen syy ja pyrkiä puuttumaan siihen poistamaan syy.

      Tsemppiä sinulle kaikkeen tulevaan,
      Pirkko-pappi

      • halooo-kirkko

        joko olet kirkon edustajana kampanjoimassa pelien poiston puolesta esim kauppakeskuksissa ja kioskeilla? Peliriippuvuus on aivosairaus, tiesitkö? Alkoholiriippuvaisille ei tuputeta alkoa joka kioskilla ja kaupassa.


      • Hei nimimerkki, halooo-kirkko

        Olen ehdottomasti sitä mieltä, ettei pelejä pitäisi olla joka puolella tarjolla; kaupassa, kioskilla, huoltoasemalla... Ei muualla ole, tämä on meidän maassamme ainutlaatuista. Onhan alkoholia myynnissä monissa paikoissa, mutta ei sentään kovin vahvaa, vielä. Mutta kysymykseesi olenko kampanjoimassa pelien poiston puolesta, joudun vastaamaan, etten ole, ainakaan toistaiseksi. En kirkon edustajana enkä henkilökohtaisesti, voisin kyllä, niin tärkeä asia on. Asian taakse pitäisi saada paljon ihmisiä, se on iso projekti.

        Hyvää kesää,
        Pirkko-pappi


      • Eieieieieieieieieiiii

        Ei pelikoneita voi kaikkialta poistaa. Missä meidän kirkkoherra sitten löisi rahaa pelikoneeseen?


      • jotain_tehtävissäkin
        kuunteleva_kirkko kirjoitti:

        Hei nimimerkki, halooo-kirkko

        Olen ehdottomasti sitä mieltä, ettei pelejä pitäisi olla joka puolella tarjolla; kaupassa, kioskilla, huoltoasemalla... Ei muualla ole, tämä on meidän maassamme ainutlaatuista. Onhan alkoholia myynnissä monissa paikoissa, mutta ei sentään kovin vahvaa, vielä. Mutta kysymykseesi olenko kampanjoimassa pelien poiston puolesta, joudun vastaamaan, etten ole, ainakaan toistaiseksi. En kirkon edustajana enkä henkilökohtaisesti, voisin kyllä, niin tärkeä asia on. Asian taakse pitäisi saada paljon ihmisiä, se on iso projekti.

        Hyvää kesää,
        Pirkko-pappi

        alkaisitko sinä kirkon edustajana kerätä paljon ihmisiä asian taakse? Näet kuinka paha peliongelma on, mutta riittääkö uskallusta tai halua muuhun kuin kauniisiin kannanottoihin ja ymmärtämiseen?


      • Enoleyksin
        halooo-kirkko kirjoitti:

        joko olet kirkon edustajana kampanjoimassa pelien poiston puolesta esim kauppakeskuksissa ja kioskeilla? Peliriippuvuus on aivosairaus, tiesitkö? Alkoholiriippuvaisille ei tuputeta alkoa joka kioskilla ja kaupassa.

        Todella terävä kommentti. Aloin miettimään näitä asioita, koska tunnistan itseni kaikkien muiden ongelmieni lisäksi peliriippuvaiseksi.


      • Enoleyksin kirjoitti:

        Todella terävä kommentti. Aloin miettimään näitä asioita, koska tunnistan itseni kaikkien muiden ongelmieni lisäksi peliriippuvaiseksi.

        Hei nimimerkki, Enoleyksin

        Et tosiaan ole yksin. Peliongelma on Suomessa suuri ongelma, niin monen ongelma. On iso joukko ihmisiä, joiden elämä on lähes umpikujassa, niin taloudellisesti kuin henkisestikin, kaikki voi mennä, pelaamisen takia. Peliriippuvuus on aika usein tavallaan oire siitä jostain muusta ongelmasta. Eli apua kannattaa hakea ja sen piirissä kannattaa pysyä ja on hyvä paneutua asiaan siten, että tunnistaa ja tunnustaa mikä on se varsinainen syy, mitä ongelmaa hukuttaa siihen pelaamiseen kuten joku alkoholiin.

        Tsemppiä sinulle,
        Pirkko-pappi


    • Äiti12

      Minun mieheni pelaa kaiken mitä saa. Ei pelaa vain kaupoissa, vaan kasinolla. Kolmen viimeisen viikon aikana on mennyt 30 000 euroa yhteisiä säästöjä. Olen loppu, turtunut ja täysin tyhjä. Mies luulee tajuavansa jotain peleistä ja tuputtaa minulle valheita valheiden perään. Pitää minua hulluna, kun sanon hänellä olevan peliriippuvuus. En enää tiedä, mitä tehdä.

      • kokemusta.on

        Ota loppujen rahojen hallinta NYT heti itsellesi, siirrä yhteisillä tileillä olevat varat turvaan vaikka vanhemmillesi / luotetulle niin ettei niihin aivan helposti pääse käsiksi. kuoleta luottokortit ja tee omalle nimellesi / pakota miehellesi vapaaehtoinen luottokielto suomen asiakastietoon ettei nimillä voida ottaa pikalainoja tms. Tilanne ei kuulosta olevan ollenkaan hallinnassa jos kassulle menee tuollaisia rahoja viikkojen sisällä. Hän tulee yrittämään voittaa hävityt rahat takaisin keinolla millä hyvänsä ja siitä ei hyvä seuraa. Katkaisu pitää saada tähän kohtaan, kassulle kannetut rahat on nyt menetetty valitettavasti ikuisiksi ajoiksi, niillä on nyt uusi omistaja. Terv. vastaavaa tapausta läheltä todistanut ja se ei päättynyt hyvin. Kassulle meni silloinkin lyhyessä ajassa omakotitalon verran rahaa ennen kuin loppui.


      • hyväntahdonpelit-kynii

        pelaaja tajuaa peleistä vasta sitten kun huomaan hävinneensä kaiken, eli sen että peleistä ei voi jäädä voitolle. Kasinollakin pelaajat ovat hävinneet talot, firmat, autot kaiken omaisuuden.


    • Riipuvainen

      http://takaisinvoittajaksi.munblogi.com

      Mä ajattelin ottaa itseäni niskasta ja suljin kaikki pelitilini. Perustin myös blogin, jossa jaan ajatuksia ja pohdintoja matkalla kohti selviytymistä. Toki syyt ja seuraukset on myös ajatus purkaa, koska en halua samaa kärsimystä kellekkään. Miten tässä käy niin se selvii ajan myötä...

    • Anonyymi

      Olen myös pelannut kaiken mitä voi. 50 000e on velkaa ulosotossa ja kohta lähtee puoliksi maksettu kämppä alta. Ei ole enä muuta vaihtoehtoa kuin ampua itsensä.

    • Anonyymi

      Kohta ulosotossa ja vain Veikkauksen pelejä pelannut, kauppojen pelikoneisiin uponnut tolkuttomat määrät ja joka kuukausi nälissään.

    • Anonyymi

      Nettikasinot pois Suomesta. Kiellettävä. Niitä ei riippuvainen pysty välttämään, kun kaikki on kännykässä parin klikkauksen päässä, pankkitili ja kasinot.

    • Anonyymi

      Täältä löytyy paljon kohtalotovereita. Hengessä mukama, tiedän todellakin mistä puhutte. Perustin blogin kanavoimaan tunteita ja toimii samalla matkana kohti uutta. Tervetuloa mukaan vertaistueksi ja hakemaan sitä myös itse.

      https://onnellisuudenpolulla.blogspot.com/?m=1

    • Anonyymi

      Itselläni kokemus kun joutunut rahapelien sekä siihen liittyvän riippuvuuteni kanssa pahoihin taloudellisiin ongelmiin sekä ahdinkoon vuosien saatossa. Häpeän itseäni sen takia että annoin asioiden mennä liian "pitkälle". Kaikenmaaliman luotot sain takaajien vuoksi niputettua yhdeksi lainaksi pankkiin, sitä olen lyhentänyt. Aloitin lyhentämisen vuonna 2017. 14k olen lainaa saanut lyhennettyä, vielä on pitkä matka ennenkuin olen perillä ja että laina maksettu... Melkein joka päivä ensimmäinen ajatus herätessäni on "riittääköhän rahat tähän päivään ja huomiseen, tai ensiviikkoon". Aivan hirveä fiilis. Erilaisia self-help juttuja opiskellut mm mindfullnessia sekä läsnäolon voimaannuttavaa vaikutusta. Näitä apuja saa onneksi netistä kun löytyy opetusmateriaalia paljonkin. Silmät aukaisi Eckhart Tollen kirja "Läsnäolon voima".

      Olen löytäyt siitä apua ahdistukseen sekä pahaan oloon, on auttanut oikeasti! Ajoittain on vain päiviä jolloin ahdistus ja paha mieli on liikaa ja silloin menee "synkälle puolelle" ja fiiliksen pitäminen hyvänä on hankalaa.

      Ajoittain olo on kuin tuolla tarujen Feeniks linnulla. Lapsuuden olen saanut lentää ja kukoistaa, vuonna 2016-2017 liekki sammui, alkoi jälleensyntyminen. Olen matkalla kukoistukseen sekä siihen että saan olla vapaa ja liitää, mutta siihen on vielä matkaa.. Toisinaan tuntuu siltä, että tekisi mieli jäädä tuhkiin olemaan ja makaamaan, ei halua selvitä koska itse on helvetin itselleen luonut..
      Pari ajatusta tässä, sori kun avauduin. :D

      Mutta eteenpäin pääsee, vaihtoehdot katsoo ja tekee isoja päätöksiä ja ratkaisuja. Eivät ole aina helppoja mutta jotkut päätökset ja teot on vain tehtävä päästäkseen eteenpäin..
      Mikäli joku haluaa "seurata matkaani" ja sen etenemistä niin saa vilkaista blogiani ---> https://elamaonpeli2020.blogspot.com/
      Blogiin heittelen ajatuksen virtaa, se on minulle paikka jossa pystyn ja voin kertoa asioitani, ja toivottavasti myös avata sitä että meitä riippuvuudesta kärsiviä on muitakin, raha- ja talousongelmat ovat yleinen vaiva kansan keskuudessa. Samoin kuin myös rahapeliongelmat.. Niistä aiheista voisi puhua ja kertoa valtamediassa enemmänkin.

      Aloitukseen lisäyksenä sellainen, että siinä vaiheessa kun olet oikeasti niin syvällä siellä mielesi pimeimmässä sopukassa, siellä missä kaikki vaihtoehdot näyttävät huonolta, itsemurhaa mietin tuolloin paljon, oikeasti PALJON. Kaikkea siihen liittyvää, "miten sen tekisin?" "Missä sen tekisin?" jne. Kaikkia vaihtoehtoja kävin läpi toteutusta ajatellen.. Mutta sitten tuli kuitenkin se toivon kipinä jostain, kipinä tuli siitä kun itselleni kaikkein rakkaimpia ovat oma perhe, vaimo ja lapset. En voinut tehdä heille kuitenkaan sitä kaikkein pahinta ja itsekkäintä tekoa joka valikoimasta löytyy.. En voinut tappaa itseäni, olen liian tärkeä monelle ihmiselle.

      Sieltä se löytyi se kipinä joka pisti miehen mielen uusiksi ja ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kuitenkin sitten se selviytyminen sekä eteenpäin menemisen mentaliteetti.
      Syvä oli se kuilu joka mielessäni oli. Silti se pimeys ja ahdistus lähtee joka kerta kun nukutat lastasi ja kuulet kuinka hän alkaa tuhisemaan ja nukkumaan vieressäsi, siinä kohtaa, sillä hetkellä vain sillä on väliä. Se rakkaus ja lämpö siinä hetkessä. Se tunne pelasti minut, Amen.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe