Suomi ei elä hakkuuaukioista

taaltapesee

Suomi elää metsästä, väittävät kepu ja metsänomistajat, mutta valitettavasti he ovat väärässä. Suomi ei elä kaadetusta metsästä eikä hakuuaukioista. Metsäteollisuus rynnii metsiä hävittämällä, vaikka metsät pitäisi hiilinieluina säästää.

Aikaisemmin metsäteollisuus porhalsi eteenpäin kuin juna kansalaisten rahoilla eli devalvaatioilla. EU:n mukana devalvaatiot ja valtion holtiton rahan siirtely veronmaksajilta metsien omistajille ja tehdaspatruunoille loppuivat. Siitä alkoi metsäkeisarien loputon itku ja parku, joka johti lopulta järjettömään metsiemme tuhoamiseen.

13

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niintäältäkin

      Arvostelet asiaa josta tietämyksesi on nolla. Suomessa laki määrää uudistamaan hakatun metsän tietyn ajan kuluessa. Sitä myös valvotaan, että asia on hoidettu. Ellei, niin sitten toteutetaan metsänomistajan laskuun.

      • Ollaan.rehellisiä

        Nähtävästi kyseessä on jokin ammattikiihkoilija, koska kaikki tietävät että Suomi elää metsästä. Mikä onkaan se ammattilaisten määrä jotka saavat elantonsa puutuotteista eri muodoissaan. Jonkun höyrähtäneen mukaan kaikki rakennuspuutkin pitäisi Suomeen tuoda ulkoa. Tosin ilman metsäsektoria mitään rakennettavaa enään olisikaan. Töiden ym. tuomilla verotuloilla kustannetaan aloittajan kaltaisen elatuskin, joten muualle hänen olisi lähdettävä. Itse en ole mukana missään muodossa metsäalaan, mutta höyrypään juttuja täytyy oikoa sitoutumattomana.


    • kegage

      Miksi valtavia hakuuaukoita sitten on kaikkialla Suomessa? Olisiko syynä metsänomistajien ja metsäteollisuuden osakeporhojen rahan ahneus.

      • Vesanderi

        Joo, ei muuta kuin sammalta wc-paperin ja ruokaliinan tilalle tai eihän sitä sammaltakaan voi ottaa, joten pian keksimään noille kamoille korvaus, jotta metsät säästyy.


      • kulttuuritapa
        Vesanderi kirjoitti:

        Joo, ei muuta kuin sammalta wc-paperin ja ruokaliinan tilalle tai eihän sitä sammaltakaan voi ottaa, joten pian keksimään noille kamoille korvaus, jotta metsät säästyy.

        Aasiassa, Intiassa ja Lähi-idässä käytetään yleisesti kättä ja vettä vessassa. Paperilla pyyhkiminen ei edes ole kovin terveellistä sillä se kuivattaa ja hankaa takapuolta.


      • L.Uonto
        kulttuuritapa kirjoitti:

        Aasiassa, Intiassa ja Lähi-idässä käytetään yleisesti kättä ja vettä vessassa. Paperilla pyyhkiminen ei edes ole kovin terveellistä sillä se kuivattaa ja hankaa takapuolta.

        Vesi on rajallinen luonnonvara.


      • kehityksenvääräsuunta
        L.Uonto kirjoitti:

        Vesi on rajallinen luonnonvara.

        Veden määrä on vakio maapallolla, mutta puhdas vesi ei. Se että juomakeloisella hanavedellä huuhdellaan ulosteita (6-9 litraa yksi vessan veto) on mielestäni järkyttävää tuhlausta. Ihminen on pärjännyt vielä 40-50 vuotta sitten kuivilla ulkohuusseilla joka sijaitsi pihan perällä. Sontakikkare maata vasten ja sahanpurua päällä on varmasti egologisempi tapa kuin veteen sotkettu uloste, vaikka perinteiset ulkohuussit ovatkin jo kielletty. Vesivessoista huuhtoutuu myös järkyttävät määrät lääkejäämiä vesistöihin ja kalojen mukana takaisin ihmisiin.


    • elääpuusta

      Kukaan ei maksa siitä että joku maa toimii "hiilinieluna" Suomi oli köyhä takapajula ennen kuin alettiin puuta ja tervaa viedä ulkomaille.
      Sinä voi omistamallasi metsällä tehdä juuri niinkuin parhaaksi näet, mutta älä tyrkytä ideologiaasi muille.

    • lobbausta

      Jos EU haluaa käyttää metsää hiilinieluna, niin siihen on paljon tehokkaampi keino kuin metsien museointi. Eli aletaan suosimaan puuta rakennusten, huonekalujen ja kaikkien mahdollisten pitkäikäisten tuotteiden raaka-aineena. ja kasvatetaan metsiä mahdollisimmsan tehokkaasti että saadaan hiiltä sidottua. näihin kohteisiin. Samalla vähenee hiilidioksidipäästöjä tuttavien materiaalien, kuten teräksen, alumiinin, betonin ja muovin tuotanto eli hyöty on moninkertainen metsien museointiin verrattuna.

      Todennäköisesti EU:ssa teräksen, betonin, ym valmistajat ovat lobbanneet tätä itsestään selvää ajatusta vastaan eikä se ole sen vuoksi ollut esillä.

    • realiteettiä

      Tämän päivän puuvaroja ei olisi ilman menneisyyden metsänhoitoa . 200 v sitten oli aivan jotain muuta .

      • Lapsellista

        Realiteettiä, kerropa nyt sitten asiantuntevasti, mitä oli 200 vuotta sitten! Eikö metsää ollut silloin lainkaan?


      • metsänhoito
        Lapsellista kirjoitti:

        Realiteettiä, kerropa nyt sitten asiantuntevasti, mitä oli 200 vuotta sitten! Eikö metsää ollut silloin lainkaan?

        Luonnontilaiset metsät on melko harvoja ja niissä kasvaa monen ikäistä puuta, kun taas hoidetuissa metsissä puita on tiheämmässä ja ne tulevat kaatokypsiksi suurinpiirtein samaan aikaan. Suuri määrä nykyisiä metsiämme on saatu aikaan metsäojituksella ja kuivattamalla soita.


      • jfgufuruyZX

        Luomakunnan kruunuhan se osaa paremmin kuin luonto itse kasvattaa metsät ja kaiken elävän. Aikoinaan kosket perattiin uiton tarpeisiin ja nyt niitä "ennallistetaan" uudelleen arvokalojen kutualueiksi. Hölmöläiset kantoivat valoa ikkunattomaan huoneeseen, heidän heimoveljiään elää meidänkin keskuudessamme.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe