Salainen vai julkinen tempaus

raamatun.totuus

Onko tempaus salainen vai julkinen?
Mitä tempaus pitää sisällään?
Kenelle se kuuluu?
Siitäpä voisi aloittaa, asiallista keskustelua, joka palvelee kaikkia uskovia.

63

635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saviseutulainen

      >>Siitäpä voisi aloittaa, asiallista keskustelua, joka palvelee kaikkia uskovia.<<

      Palvelee kaikkia uskovia!?
      Siis niitä, jotka ovat saaneet Jumalan armosta ottaa vastaan syntiensä sovittajana, lunastajanaan, Herranaan ja Vapahtajanaan Jeesuksen Kristuksen.
      Ja ovat saaneet syntyä uudesti ylhäältä Hengestä ( niinkuin Herran Jeesuksen totinen ja vakava ehto/vaatimus on edellytyksenä NÄHDÄ JUMALAN VALTAKUNTA ) , ovat saaneet tulla Jumalan armosta uskoon, elävään Jumalan Pojan uskoon.
      Ja ovat saaneet Jumalan lahjana Pyhän Hengen. Vakuudeksi Pyhän Hengen sinetin.

      >Palvelee kaikkia uskovia<
      SIIS UUDESTI YLHÄÄLTÄ SYNTYNEITÄ USKOVIA.
      Tarkoittanet?

      Pidätkö nm. "raamatun,totuus" vaikkapa jehovantodistajia uudesti ylhäältä Hengestä syntyä saaneina uskovina!?

      Pidätkö nimimerkki "Arkaiosta" elävässä Jumalan Pojan, Jeesuksen Kristuksen, uskossa olevana "uskovana"?

      Muistutukseksi:
      Vartiotorniseuralaiset ovat erittäin vaarallisen HARHAOPIN LEVITTÄJIÄ.
      Vartiotorniseuralaisen kanssa ei voi saada aikaan asiallista keskustelua, joka palvelee kaikkia USKOVIA!
      Keskustelu vartiotorniseuralaisen kanssa ei palvele Jeesukseen Kristukseen, Jumalan Poikaan uskovia, uudesti ylhäältä syntyä saaneita Herran Jeesuksen seuraajia, Hänen opetuslapsiaan.

      Vähäinenkin hapate hapattaa koko taikinan.
      PUHUMATTAKAAN SUURESTA MÄÄRÄSTÄ HAPATETTA.

      • raamatun.totuus

        Pidän uskovaisena jokaista joka on syntynyt uudesti ylhäältä ja täyttynyt Pyhällä Hengellä.
        En tiedä kenenkään taustoja, vain sen mitä ihminen täällä kertoo itsestään. En ole kenekään tuomari. On vain yksi tuomari.

        Jos joku julistaa esimerkiksi sitä, että KAIKKI pelastuvat, niin se on raamatun mukaan harhaoppia. Ja olen siitä omasta mielestäni aika selvästi kirjoittanutkin.

        Samoin olen aikaisemmin kirjoittanut, että jokainen saa uskoa mitä haluaa, omalla kohdallani haluan tuoda esiin mitä raamatussa kirjoitetaan, ja perustella kirjoitukseni nimenomaan raamatulla, siltä osin kuin sen itse ymmärrän.
        En tunne Arkaiosta, sen enempää kuin ketään muutakaan täällä kirjoittelevaa, tiedän vain mitä he kirjoittelevat.

        Omasta mielestäni on kuitenkin mielenkiintoista keskustella ihmisten kanssa, ja vielä mielenkiintoisempaa niiden kanssa jotka ovat eri mieltä. Me voimme tuoda molemmat esiin omalta puoleltamme asioita, ja meidän MOLEMPIEN ymmärrys voi suurentua.
        Kukaan ei tiedä kaikkea, ja eikö raamattu kehota tulemaan yhteen ja tuomaan jokainen esille sitä, mitä meillä on. Tämä on yksi tapa olla yhteydessä muiden uskovien kanssa. Jos joku on erimieltä, hän on erimieltä, voinhan minä tuoda esiin raamatun kannan siten kuin sen itse ymmärrän.

        Jos ajattelee hapatuksesta ja liittää sen tähän palstaan, niin silloin ei varmaankaan kannata tänne tulla. Minun uskoni kestää toisten arvostelun, se ei siitä mihinkään katoa, eikä pienene, päinvastoin se vahvistuu, koska saan tutkia Sanaa ja usko tulee Kristuksen Sanan kautta.

        Asioista voidaan keskustella kiivaastikin, ja sanat kalisevat kuin miekat, mutta aikuisten olettaisi kuitenkin keskustelevan asiallisesti niin, että raamatun kanta tulee selkeästi esille, kuitenkaan ei ole tarkoitus mennä henkilökohtaisuusksiin.
        EIhän meillä ole taistelu lihaa vastaa, vaan henkivaltoja vastaan.

        ja vielä tähänkin raamatun kohta:

        1. Kor. 11:19 Täytyyhän teidän keskuudessanne olla puolueitakin, että kävisi ilmi, ketkä teistä kestävät koetuksen.


    • mitäväliä

      Mitä ihmeen väliä sillä on onko se jukinen vai salainen? Tuohon aikaan ei liene enää olevan elossa olevia uskovia maanpäällä."Kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö Hän uskoa maan päältä?"

      Ai, niin onhan sillä väliä. Saa kiistellä.

      • HengessäTotuudessaREADY

        "Kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö Hän Uskollisia maan päältä." (Aapeli Saarisalon UT sekä suorasta kreikankielen sanasta 'pisting'). Ylkä tempaa morsiamensa, uskolliseksi Hänelle, Sanalleen olevan!!!
        Sellaisilla on Hääpuku puhtaanvalkeana.

        Otsissansa Pyhän Hengen Sinetti: "Herra tuntee omansa"!


    • Vielä.pitkällää

      Minä tempasen kohta itseni pystyyn ja sitten kahvinkeittoon eikä se ole mikään salaisuus.
      Leikkikää te vaan demoni ajatuksilla.

    • 1234567---

      Ei tule salaista tempausta. Jeesuksen toinen tuleminen on suuri ja julkinen, kaikkien silmät saavat hähdä Hänet. Jeesus herättää uskossa kuolleet kirkastetussa ruumiissa, ja elossa olevat pyhät muutetaan ja heidät yhdessä temmataan 1000-vuodeksi taivaaseen.

      KAIKKI jumalattomat saavat surmansa Hänen ilmestyksestään vuorten rotkotkaan ei anna heille suojaa, myöskin paholainen sidotaan, näin tämä maa on autio ja tyhjä sen 1000-vuotta.

      1000-vuoden jälkeen on jumalattomien herätys kuolleista, paholainenkin päästetään vankeudestaan vähäksi aikaa. Paholainen villitsee heitä. He nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin.
      Viimeinen tuomio tuli lankeaa alas taivaasta ja kuluttaa heidät. Tämä on toinen kuolema, eikä heistä jää juurta, eikä oksaa. Kaikki entinen on mennyt eikä enää ajatukseen astu.

      Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan omilleen , jossa vanhurskaus asuu.

    • Biblepost

      1234567---, valhettelet ja ahkeroit isäsi sielunvihollisen tekoja, sillä isäsi on valhettelija. Jeesuksen takaisin tulo on julkinen. Mutta Raamatussa on kirjoitettu:
      Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.
      Öljymäki on Jerusalemin kupeessa ja Jerusalem on maan päällä. Sinun valheesi eivät muuta Jumalan Sanaa. Jeesus tulee takasin maan päälle Israeliin, Öljymäelle.

      • PerilläOvatUskolliset

        Jeesuksen takaisintulo on julkinen. Kyllä, mutta tempaus on yllättävä ja näkyy vain kadonneissa uskovissa.


      • juurikin.näin
        PerilläOvatUskolliset kirjoitti:

        Jeesuksen takaisintulo on julkinen. Kyllä, mutta tempaus on yllättävä ja näkyy vain kadonneissa uskovissa.

        Kyllä. Jeesuksen taivaaseen nousemisen näkivat vain Hänen opetuslapsensa ja samalla tavalla Hän luopasi tulla takaisin. Ja tampaus ei tosiaankaan ole Jeesuksen paluu maan päälle koska silloin Hän ei astu Öljymäelle.
        Jeesuksen paluu maan päälle hallitsijaksi tapahtuu sitten myöhemmin.


      • 1234567---
        juurikin.näin kirjoitti:

        Kyllä. Jeesuksen taivaaseen nousemisen näkivat vain Hänen opetuslapsensa ja samalla tavalla Hän luopasi tulla takaisin. Ja tampaus ei tosiaankaan ole Jeesuksen paluu maan päälle koska silloin Hän ei astu Öljymäelle.
        Jeesuksen paluu maan päälle hallitsijaksi tapahtuu sitten myöhemmin.

        1000-vuotta pyhät ovat taivaassa.


      • raamatun.totuus
        juurikin.näin kirjoitti:

        Kyllä. Jeesuksen taivaaseen nousemisen näkivat vain Hänen opetuslapsensa ja samalla tavalla Hän luopasi tulla takaisin. Ja tampaus ei tosiaankaan ole Jeesuksen paluu maan päälle koska silloin Hän ei astu Öljymäelle.
        Jeesuksen paluu maan päälle hallitsijaksi tapahtuu sitten myöhemmin.

        Kyllä, samaa mieltä, sekoitetaan kaksi eri tapahtumaa keskenään.


    • Houreilua

      Pahan ilmanennustajat liikkeellä, jeesuksen tuloa ovat odottaneet 2000 vuotta eikä sitä tule ikinä tapahtumaan.

      • 1234567---

        Monilta on jäänyt huomioimatta tämä: Kaikkien näiden täytyy ensin tapahtua ja sitten tulee loppu.
        Ennen Jeesuksen toista tulemista on kaikki viimeiset vitsaukset, vihat , vainot, sodat, pedon kumartamiset. Peto saa myöskin vallan ja voiman, ennen Jeesuksen toista tulemista Ilm.17:12. Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ovat ne kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niinkuin kuninkaat YHDEKSI HETKEKSI PEDON KANSSA. 13. Näillä on yksi ja sama mieli, JA HE ANTAVAT VOIMANSA JA VALTANSA PEDOLLE.

        Viimeisin vaino, ennen Jeesuksen toista tulemista tulee pedon ja pedon kumartajien taholta. Näissä vainoissa tulevat viimeiset marttyyrit


      • 2 Piet. 3:3 Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan
        4 ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta."
        5 Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
        6 ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.
        7 Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.


    • Ierika

      Tempaus tapahtuu voimannostokisoissa. Saa mennä katsomaan.
      Tuo muu on aika hassuttelua... tai aika vakavaa jos jotkut todella saadaan uskomaan noihin satuihin.

    • Kaukana.todellisuudesta

      Helluntalaiset ovat ääriliike uskonnossa, äitini erosi siitä kun tajusi mikä höperyys siellä vallitsee.

      • kylläjaksaa

        Joka ikisestä aiheesta hirvee kiistely. Kohta kiistelevät tapahtuuko tämä yöllä vai varhain aamulla vaiko peräti keskipäivällä ja millään ei kuiteskaan ole mitään väliä.


    • Vai.miten

      Minusta helluntalaisuus on lähinnä muinaista taikauskoa jota poppamiehet villitsee, tai porukka on vainoharhaisia kuvitelmissaan muka kielilläpuhumisessa ollaan yhteydessa jumalaan höh se on lähinnä houretila, kaatuilu kaikenlainen vedlelä lotraaminen hyh johan teille jumalatkin nauraa.

    • UnohdaHellutEllut

      Unohtakaa jo koko 'helluntailaisuus'! Kysymys on siitä, kuka on Herra sydämissänne. Jos ei se ole JEESUS, Pelastusta ei ole näköpiirissäsi.

    • HullutusUSAsta

      Adventistit öykkäröivät tapansa mukaan "jostakin salaisesta tempauksesta" tai sapattikerskailustaan.
      Adventisteilla on salaista erityistietoa koska tempaus tapahtuu.

      Adventismi on sapattikultti SDA-uskomus jonka henki pakottaa eriseuraisuuteen.

      • 1234567---

        Omistan lehtisen "Mitä pian tapahtuu ?" Ilmestys tulevista tapahtumista.
        Lehtisen kustantaja K.O. Syväntö.
        Tämän lehtisen sisältö on kovin harhaista luettavaa salaisine tempauksineen


      • AivopesuIsmi

        Sapatilla meuhkaus, Jeesusta koskeva v. 1844 ja usko väärään profeettaan kertoo pahoista harhoista.


      • 1234567---
        AivopesuIsmi kirjoitti:

        Sapatilla meuhkaus, Jeesusta koskeva v. 1844 ja usko väärään profeettaan kertoo pahoista harhoista.

        v.1844 ei ollut yksin Ellen Whiten keksintö, vaan siihen uskoivat monet seurakunnat, jotka uskoivat Jeesuksen pikaiseen tulemiseen, ja saivat aikaan suuren herätyksen Pohjoismaissakin. Kukaan ei ole osannut selvittää sitä mitä pyhäkön ennalleen asettaminen tarkoittaa, kysymys on mitä 2300 iltaa ja aamua tarkoittaa, ja miten se on tulkittava, ja mistä ajasta lähtien se lasketaan Danielin ennustuksissa ?
        Kysymys on siitäkin onko kysymyksessä maallisesta, vaiko taivaallisesta pyhäköstä, ja
        sitä Ellen G. Whitekin pohtii.


    • markku.lievonen

      Tästä aiheesta on kirjoja kirjoitettu,- oppeja luotu ja kiistelty kiivaasti ja näköjään tullaan riitelemään Jeesuksen toiseen tulemiseen saakka.

      Mutta,- vastatkaa te riitelijät ja molempien puolien edustajat. Mitä hyötyä / Hengessä kasvamista on tällä tiedolla esim. minulle tai muille uskon saaneille ihmisille?

      Kuten jo tiedämme, niin tuossa hetkessä on erittäin vähän enää uskossa olevia ihmiisä. Tosi pieni määrä, koska Jeesus kuvaa;" Löytäneeköhän uskoa maanpäältä".

      Siis koko tapahtuma enemmän kohdistuukin uskossa pois nukkuneisiin / kuolleisiin sisariin ja veljiin ja heillekkin on yks hailee milloin ja miten tämä tapahtuu.

      Vai koetteko riitelyllänne vahvistavan uskoanne ja Herran näkemistä?

      • 1234567---

        Löytäneekö uskoa maan päältä Jeesus kun tulee toisen kerran ? Pedolla on paljon kumartajia. Saa KAIKKI pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat kumartamaan itseään peto 666


      • Kristinuskonirvikuvaa

        Sapatilla meuhkaus ja adventistinen oikeaoppinen helvetti 666 sunnuntai merkkeineen on OLENNAISIN osa adventismi SDA kulttia.


      • 1234567---
        Kristinuskonirvikuvaa kirjoitti:

        Sapatilla meuhkaus ja adventistinen oikeaoppinen helvetti 666 sunnuntai merkkeineen on OLENNAISIN osa adventismi SDA kulttia.

        Koska te muut olette hiiren hiljaa sapatista, niin adventistit pitävät sapattia esillä ajan loppuun asti. Sapatti on Jumalan merkki.


      • markku.lievonen
        1234567--- kirjoitti:

        Löytäneekö uskoa maan päältä Jeesus kun tulee toisen kerran ? Pedolla on paljon kumartajia. Saa KAIKKI pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat kumartamaan itseään peto 666

        Mitä Hengellistä kasvua uskovassa ihmisessä tuo näkemyksesi edustaa?

        Kerroppa. Mitä hyötyä / Hengelliseen kasvuusi vaikuttaa tuon asian tietäminen? Kuten jo nyt viestiketjusta huomaamme, niin riitely on se punainen lanka, joka pitää asiaa yllä. Jo ketjun toinen viesti paljastaa kaiken. Ihminen siirtyy siis JUMALAN osaan. Niin, tämäkin tulisi teidän molempien näkemysten kannattajien huomioida;

        1. Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
        2. ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.
        3. Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. SILLÄ SE PÄIVÄ EI TULE, ENNENKUIN LUOPUMUS ENSIN TAPAHTUU ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
        4. TUO VASTUSTAJA, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja JULISTAA OLEVANSA JUMALA.
        5. Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille?
        6. Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta AJALLANSA ilmestyy.


      • LakiV
        1234567--- kirjoitti:

        Löytäneekö uskoa maan päältä Jeesus kun tulee toisen kerran ? Pedolla on paljon kumartajia. Saa KAIKKI pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat kumartamaan itseään peto 666

        666 = Pinnan sisällä pinta ja sekin sisällä vielä pinta. Ilmankos uskotaan sitten, että milkropiirejä liitetään kehoon, ja saadaan tunnistettua ihminen lähes missä tahansa laitteessa, ja annetaan hänelle palveluksistaan yhteiskunnalle joitakin määriä crediittejä.
        Karitsan merkki: "Tiedämme nimensä ja hänen isänsä nimen ja merkityksen".


    • Tarkkaväännös

      Ilm.1:7. Biblia (1776). Katso, hän tulee pilvien kanssa, ja jokaisen silmän pitää hänet näkemän, ja ne, jotka häntä pistäneet ovat ja kaikki maan sukukunnat pitää parkuman. Niin, amen!

    • raamatun.totuus

      Onpas harmillista, että ihmiset eivät osaa asiallisesti kirjoittaa, ja käyttäisivät aikansa raamatun tutkimiseen, se voi yllättää.

      No, purekaa ihmeessä, kunhan ette perin hävitä, eikös näin sanota.

      Laitetaan nyt sitten vähn omaa käsitystä raamatun phjalta, voitte sitten rauhassa hyökkiä päälle.

      Ja Lievoselle tiedoksi, eikö raamatussa sanota, 1 Tess. 1:10 ja odottamaan taivaista hänen Poikaansa, jonka hän on herättänyt kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevasta vihasta.

      Tiit. 2:13 odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä,

      Hepr. 9:28 samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat.

      Eli kyllähän meitä kehotetaan odottamaan Herraa.
      Hän on pelastus niille, jotka ODOTTAVAT Hänen ilmestymistään.

      EIväthän "uskovaiset" enää odotakaan Herraa.

      Monet asiat sekoitetaan keskenään.
      Herran ilmestyminen - Herran tulemus- Herran päivä

      Herran ilmestymista ja Herran tulemusta odotetaan, mutta Herran päivä ei ole ilon päivä. Ja Hänen omansa nimeonomaan pelastetaan vihasta.

      Kautta koko raamatun Herran päivästä puhuttaessa tekstissä selviää, että kyseessä on todella vaikeuksien aika käsillä.
      Vain muutama esimerkki raamatusta:
      Voi teitä, jotka toivotte Herran päivän tulemista. Miksi hyväksi on teille Herran päivä? Se on oleva pimeys, eikä valkeus-

      Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä.

      Voi sitä päivää! Sillä lähellä on Herran päivä, ja se tulee niinkuin hävitys Kaikkivaltiaalta.

      Katso, Herran päivä tulee, tulee armottomana, tulee kiivaus ja vihan hehku, tekemään autioksi maan ja hävittämään siitä sen syntiset.

      Herran tulemuksesta taas puhuttaessa on aivan toisenlainen toivo.
      Katsotaanpas muutama esimerkki raamatusta:
      Olkaa tekin kärsivällisiä, vahvistakaa sydämenne, sillä Herran tulemus on lähellä.
      Ja nyt, lapsukaiset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan.

      vaan iloitkaa, sitä myöten kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, että te myös hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuita.

      Olkaa tekin kärsivällisiä, vahvistakaa sydämenne, sillä Herran tulemus on lähellä.

      Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,

      Tästedes on minulle talletettuna vanhurskauden seppele, jonka Herra, vanhurskas tuomari, on antava minulle sinä päivänä, eikä ainoastaan minulle, vaan myös kaikille, jotka hänen ilmestymistään rakastavat.

      Mitä toivoa on siis Herran päivässä, joka on täynnä vihaa, vaikeuksia, tuhoa?
      Mutta Herran tulemus taas on toivoa täynnä, ja me saamme lohduttaa toisiamme.

      Samoin sekoitetaan monet muutkin asiat, kuten
      Israel - seurakunta
      Jumalan pasuuna-enkelin pasuuna
      7 sinettiä-7 pasuunaa-7 vihan maljaa

      Tässä lainattua tekstiä, josta olen samaa mieltä:
      ""Jesajan todistus seurakunnan ylösotosta löytyy luvusta 26.
      19. Mutta 1) sinun kuolleesi virkoavat eloon, 2) minun ruumiini nousevat ylös. Herätkää ja riemuitkaa, te jotka tomussa lepäätte, sillä sinun kasteesi on valkeuksien kaste, ja maa tuo vainajat ilmoille.
      20 Mene, kansani, kammioihisi ja sulje ovet jälkeesi, lymyä hetkinen, kunnes viha on ohitse mennyt.
      21 Sillä katso, 3) Herra lähtee asuinsijastaan kostamaan maan asukkaille heidän pahat tekonsa, ja maa paljastaa verivelkansa eikä surmattujansa enää peitä." (Jes. 26:19-21, KR 1933)

      Jesaja käyttää tässä samaa järjestystä kuin Paavali viitatessaan seurakunnan ylösottoon. Ensin nousevat ylös 1) Herrassa kuolleet ja sitten 2) maan päällä elävät uskovat. Tämä on myös Paavalin ilmoittama järjestys 1.Tess. 4:16-17:ssä. Se tapahtuu kuitenkin samassa silmänräpäyksessä ja lähes yhtaikaisesti.

      Jesaja ilmoittaa myös, että vasta ylösoton jälkeen, seurakunnan poistuttua, alkaa 3) Jahven vihan aika, eli Herran päivä, joka kohtaa maan päälle jääneitä. Jakeen 20 ovien sulkeminen viittaa mm. Matt. 25:1-13 kuvattuun "tyhmien neitsyiden" ulkopuolelle jäämiseen, vrt. myös Luuk. 13:25.

      Jesaja ilmoittaa Herran kostavan maan asukkaille heidän pahat tekonsa. Tämä ei voi tietenkään koskea seurakuntaa, jonka pahat teot Kristus on jo sovittanut.

      Tässä nyt aluksi.

      • markku.lievonen

        Ei tämän enempää,- etten itse osallistuisi riitelyyn. Tutkippa historiaa ja näiden uskonnollisten eri puolueiden syntymisiä, niin AINA pohjana on ollut oppiriidat ja siten uuden puolueen synnyttäminen.
        Juuri tuohon liittyen ja myös tänä aikana,- tämä alue on erittäin harvinaista herkkua;

        4. Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa!
        5. Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.
        6. Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
        7. ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.

        Todellisuus on,- ettei oppiriitojen rakentaja voi toteuttaa tuota ilmoitusta. Iloita aina Herrassa.


      • markku.lievonen kirjoitti:

        Ei tämän enempää,- etten itse osallistuisi riitelyyn. Tutkippa historiaa ja näiden uskonnollisten eri puolueiden syntymisiä, niin AINA pohjana on ollut oppiriidat ja siten uuden puolueen synnyttäminen.
        Juuri tuohon liittyen ja myös tänä aikana,- tämä alue on erittäin harvinaista herkkua;

        4. Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa!
        5. Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.
        6. Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
        7. ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.

        Todellisuus on,- ettei oppiriitojen rakentaja voi toteuttaa tuota ilmoitusta. Iloita aina Herrassa.

        Et sitten lukenut tuolta ylhäältä, mitä vastatsin ensimmäiseen kirjoitukseen.

        En ole etsimässä oppiriitoja, vaan haluan keskustella, jos se ei asiallisesti onnistu, niin ei se minulta ole pois.

        Mutta ajattelepa tältä kantilta, esim. Ilmestyskirjassa sanotaan meillä:
        11 Minä tulen pian
        mutta toinen käännös sanoo sen selvemmin: Minä
        tulen äkisti,
        Hän tulee yhtäkkiä, silmänräpäyksessä.
        Eli tämä tarkoittaa, että on oltava valmiina joka aika.

        En ole oppiriitojen rakentaja, haluan että ihmiset heräävät, kun on vielä aikaa.
        Puhut omasta mielestäsi kauniisti, mutta syytät minua oppiriitojen rakentajaksi. Ok, jos se sinun mielestäsi sitä on, minun mielestäni ei ole.

        Mutta sinullahan ei ole hätää kenestäkään, ei yhdestäkään, koska sinun mielestäsi KAIKKI pelastuvat. Miksi siis odottaisitkaan Herraa.

        Ei Herran odotus ja ilo ole vastakkaisia asioita, päinvastoin, Hän lupaa pelastaa meidät tulevasta vihasta, sillä ei meitä ole kutsuttu vihaan, vaan saamaan pelastuksen.


      • markku.lievonen
        raamatun.totuus kirjoitti:

        Et sitten lukenut tuolta ylhäältä, mitä vastatsin ensimmäiseen kirjoitukseen.

        En ole etsimässä oppiriitoja, vaan haluan keskustella, jos se ei asiallisesti onnistu, niin ei se minulta ole pois.

        Mutta ajattelepa tältä kantilta, esim. Ilmestyskirjassa sanotaan meillä:
        11 Minä tulen pian
        mutta toinen käännös sanoo sen selvemmin: Minä
        tulen äkisti,
        Hän tulee yhtäkkiä, silmänräpäyksessä.
        Eli tämä tarkoittaa, että on oltava valmiina joka aika.

        En ole oppiriitojen rakentaja, haluan että ihmiset heräävät, kun on vielä aikaa.
        Puhut omasta mielestäsi kauniisti, mutta syytät minua oppiriitojen rakentajaksi. Ok, jos se sinun mielestäsi sitä on, minun mielestäni ei ole.

        Mutta sinullahan ei ole hätää kenestäkään, ei yhdestäkään, koska sinun mielestäsi KAIKKI pelastuvat. Miksi siis odottaisitkaan Herraa.

        Ei Herran odotus ja ilo ole vastakkaisia asioita, päinvastoin, Hän lupaa pelastaa meidät tulevasta vihasta, sillä ei meitä ole kutsuttu vihaan, vaan saamaan pelastuksen.

        32. Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi.
        33. Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! KUINKA TUTKIMATTOMAT OVAT HÄNEN TUOMIONSA ja KÄSITTÄMÄTTÖMÄT HÄNEN TIENSÄ !
        34. SilläKUKA on tuntenut Herran mielen? Tai KUKA on ollut hänen neuvonantajansa?
        35. Tai KUKA on ensin antanut hänelle jotakin, joka olisi tälle korvattava?

        Jos Paavali näki asian näin, niin en omaa uskoa enkä luottamusta , että tämän päivän ihminen olisi tietäväisempi kuin hän. Eli suhtaudun Paavalin kuvaamalla viisaudella kaikkiin ihmisen kyhäämiin oppeihin.
        Toki harmillisuuden ymmärrän ja siten jatkakaa tuomioitten ja sivun aiheen kyhäämistä.

        Itse olen kiinnostunut Kristuksen mielen salaisuuksista ja sen vaikutuksesta ihmisen mielentasapainnoon. Onnellisuudesta savoksi sanottuna.


      • raamatun.totuus
        markku.lievonen kirjoitti:

        32. Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi.
        33. Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! KUINKA TUTKIMATTOMAT OVAT HÄNEN TUOMIONSA ja KÄSITTÄMÄTTÖMÄT HÄNEN TIENSÄ !
        34. SilläKUKA on tuntenut Herran mielen? Tai KUKA on ollut hänen neuvonantajansa?
        35. Tai KUKA on ensin antanut hänelle jotakin, joka olisi tälle korvattava?

        Jos Paavali näki asian näin, niin en omaa uskoa enkä luottamusta , että tämän päivän ihminen olisi tietäväisempi kuin hän. Eli suhtaudun Paavalin kuvaamalla viisaudella kaikkiin ihmisen kyhäämiin oppeihin.
        Toki harmillisuuden ymmärrän ja siten jatkakaa tuomioitten ja sivun aiheen kyhäämistä.

        Itse olen kiinnostunut Kristuksen mielen salaisuuksista ja sen vaikutuksesta ihmisen mielentasapainnoon. Onnellisuudesta savoksi sanottuna.

        Tietoisku sinulle, Paavali oli ihminen, samanlainen kuin mekin. Hän ei ollut sen pyhempi.
        Päinvastoin raamatussa sanotaan, että lopun aikana tieto lisääntyy.

        Minäkin olen onnellinen, iloitsen Herrassa ja tiedän Lunastajani elävän.

        En ymmärrä sitä, että jos aihe ei kiinnosta, niin täytyy kutenkin käydä kirjoittelemassa, ikään kuin heittämässä halveksuntaansa.
        Itse ainakin valitsen mitä luen ja mihin kommentoin. Jos ei kiinnosta, niin hyppään yli.
        En käy kirjoittamassa, että eipä kiinnosta ja ne jotka kirjoittelevat tästäkin aiheesta, ovat jotenkin alhaisempia.
        Aika ylimielinen asenne ja kertoo kommentoijasta itsestään aika paljon.


      • 1234567---

        Ne ketkä eivät pääse tempaukseen mukaan Jeesuksen toisessa tulemisessa saavat surmansa Hänen ilmestyksestään.


    • kirjoitettu.on

      Aamenta tälle, mitä raamatun.totuus kirjoitti.

      • TurhaPuputtaaPuppua

        Todella, kiitos siitä! Hyvä, että Hengen hedelmäsi, kärsivällisyys toimi ottelussa Lievosen sanahelinän kanssa! Hän ollee psykologisen tieteen kautta penkomassa Jumalan salaisuuksia (hehheh);)


    • apulöytyy

      Kun "oikeat" uskovat tietävät yhtäkkiä vain katoavansa ja luulevat sitten palatessaan hallitsevansa kuninkaina maapallon väkeä tuhannen vuoden kuluttua, niin... no joo... noita fantasiatarinoita oli jo ennen Raamattua...

      • Roponen

        Tämä maapallo sattuu olemaan Jumalan luoma paikka. Vaikka saatana hallitseekin täällä vielä, niin ei Jumala salli näin jatkua loputtomiin. Jeesus itse tulee hallitsemaan tuhat vuotta ja näyttämään miten asiat kuuluu hoitaa. Ja jos olemme valmiita kärsimään Jeesuksen kanssa nykyajassa, saamme kerran myös hallita hänen kanssaan.


      • 1234567---
        Roponen kirjoitti:

        Tämä maapallo sattuu olemaan Jumalan luoma paikka. Vaikka saatana hallitseekin täällä vielä, niin ei Jumala salli näin jatkua loputtomiin. Jeesus itse tulee hallitsemaan tuhat vuotta ja näyttämään miten asiat kuuluu hoitaa. Ja jos olemme valmiita kärsimään Jeesuksen kanssa nykyajassa, saamme kerran myös hallita hänen kanssaan.

        Jeesus on omiensa kanssa 1000-vuotta taivaassa.

        Tuhatvuotiskausi ei voinut toteutua, koska Messias naulittiin ristille, Jeesuksen ollessa maan päällä. Jeesus oli Jumalan Karitsa, joka otti pois maailman synnin, ja maksoi meidän syntivelkamme.


      • EiTaidaOnnistua
        Roponen kirjoitti:

        Tämä maapallo sattuu olemaan Jumalan luoma paikka. Vaikka saatana hallitseekin täällä vielä, niin ei Jumala salli näin jatkua loputtomiin. Jeesus itse tulee hallitsemaan tuhat vuotta ja näyttämään miten asiat kuuluu hoitaa. Ja jos olemme valmiita kärsimään Jeesuksen kanssa nykyajassa, saamme kerran myös hallita hänen kanssaan.

        "Ja jos olemme valmiita kärsimään Jeesuksen kanssa nykyajassa, saamme kerran myös hallita hänen kanssaan."

        Jonkin sortin demokratiaako? Vai diktratuuriako Jeesuksen malliin? Niin tai näin, mutta lopputulos ei voi kuitenkaan kaikkia miellyttää. Vai meinaatko, että ihminen muuttuu joksikin muuksi kuin ihmiseksi? Kasvikunnan edustajaksi?


      • Roponen
        EiTaidaOnnistua kirjoitti:

        "Ja jos olemme valmiita kärsimään Jeesuksen kanssa nykyajassa, saamme kerran myös hallita hänen kanssaan."

        Jonkin sortin demokratiaako? Vai diktratuuriako Jeesuksen malliin? Niin tai näin, mutta lopputulos ei voi kuitenkaan kaikkia miellyttää. Vai meinaatko, että ihminen muuttuu joksikin muuksi kuin ihmiseksi? Kasvikunnan edustajaksi?

        Demokratia päättyy antikristuksen valintaan, eli kaaokseen. Paha ihmiskunta valitsee pahan hallitsijakseen. Jeesuksella puolestaan on kaikki valta hallita. Mutta mielenkiintoista huomata Raamatusta, että vaikka Jumala antaisi kuinka hyvät olosuhteet ihmisille, he kuitenkin luopuvat hänestä. Niin tapahtui Eedenin paratiisissa ensimmäisille ihmisille. Ja niin tulee tapahtumaan tuhatvuotisen rauhanvaltakunnan lopussakin viimeisille ihmisille. Se on aika, jolloin koko luomakunta on levossa ja tätä maailmaa vielä tällä hetkellä hallitseva saatana on sidottuna ne tuhat vuotta. Susi käy silloin karitsan kanssa, miekat taotaan vantaiksi ja vanhurskas hallitsija Jeesus hallitsee Jerusalemista käsin.

        Eri kansoista Herra sanoo näin: "Mutta kaikki niiden pakanakansain tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa. Ja mitkä maan sukukunnista eivät käy ylös Jerusalemiin kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, niille ei tule sadetta". (Sakarja 14:16-17). Jos siis ihmiset haluavat sadetta tuhatvuotisessa valtakunnassa, niin kannattaa palvella Jeesusta. Jumala hallitsee luontoakin nimittäin.

        Toisessa kohdassa vielä tarkennetaan tuota Jerusalemiin matkaamista: "Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra. Ja he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle" (Jesaja 66:23-24)

        Näin järisyttävällä tavalla kansat siis näkevät niiden tuomion, jotka olivat olleet uskottomat Jumalalle tässä meidän parhaillaan elettävässä ajassa. Meidän ajalle Jumala on antanut varoitukseksi esimerkiksi Sodoman. Mutta kuka kuulee sitä varoitusta? Tuolloin varoitus tottelemattomille on niin selkeä, että he ymmärtävät varmasti synnin palkan, kun näkevät sen omin silmin.

        Tuosta ihmeellisestä rauhanajasta huolimatta ihmiset nousevat lopulta jälleen kapinaan Jumalaa vastaan. Vaikka heillä ei ole mitään syytä valittaa, kerrotaan näin: "Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan, ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka. Ja he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät" (Ilmestyskirja 20:7-9)

        Näin siis ihmiskunnan historia kulkee Eedenistä tuohon tapahtumaan. Alun lankeemus päättyy viimeiseen kapinaan. Ja noiden tapahtumien välinenkin aika on samanlaista kapinaa Jumalaa kohtaan.


    • Biblepost

      Sanassa on kirjoitettu: Katso, hän tulee pilvissä, ja kaikki silmät saavat nähdä hänet, niidenkin, jotka hänet lävistivät, ja kaikki maan sukukunnat vaikeroitsevat hänen tullessansa. Totisesti, amen.
      Kuule! Vartijasi korottavat äänensä, kaikki he riemuitsevat, sillä he näkevät silmästä silmään, kuinka Herra palajaa Siioniin.

    • ÄlyHoiSinäYmmärtämätön

      Tuota tuota... Sellaisena mitä uskovaiset yleisesti esittävät, niin ns tempaus ei voi pysyä salaisena. Nykyäänhän jo filmitähden nilkan nyrjähtäminenkin raportoidaan välittömästi ympäri maailman. Toisekseen et pysty määrittämään ketkä kuuluvat "uskoviin", etkä sitä mikä heitä yhteisesti voisi palvella.

      Ja lähtökohtaisesti koko ajatus tempauksesta on mieletön. Miten mullaksi muuttunut kauan sitten kuollut ihminen temmataan yhtään mistään yhtään minnekään? Tai polttohaudattu? Mietippä vaikka ihan ite ensin, ennen kuin alat kyselemään tämän tasoisia kysymyksiä.

      • Biblepost

        Sanassa on kirjoitettu: Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Jeesukseen uskova Seurakunta on Hänen ruumiinsa. Kun Herra Jeesus tulee voimassaan ja kunniassaan takaisin, niin Hänen ylösnousemusvoima nostaa Jeesuksessa kuolleetkin.


      • VaelluksenHedelmäkorjuut

        Aivan yksinkertaista Jumalalle, kaiken maan Luojalle! Yhtä helposti kuin Hän humpsautti nykyiset taivaat ja Maan sekä kuun ja tähdet pyörimään akseleillaan, ei ole Hänelle temppu eikä mikään temmata mullaksi muuttuneet Viimeiselle Tuomiolleen!!!!


    • violaluna17

      Laitan tähän Raamatusta: Sillä jos uskomme,että Jeesus on kuollut ja noussut ylös,niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana,että me,jotka olemme elossa,jotka jäämme tänne Herran tulemukseen,emme suinkaan ehdi ennen niitä,jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas Taivaasta käskyhuudon,ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa,ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin,sitten meidät,jotka olemme elossa,jotka olemme jääneet tänne,temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin,ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla. 1 Tess. 4.luku. Ja 5. luvusta vielä: Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan,vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,joka on kuollut meidän edestämme,että me,valvoimmepa tai nukuimme,eläisimme yhdessä hänennkanssaan.

      • 1234567---

        Pedon kumartajat tulevat kokemaan Jumalan vihan. Kolmas enkeli varoittaa pedosta ja pedon kumartamisesta.


    • violaluna17

      Jeesuksen tulo hakemaan omiaan pois täältä,nk, seurakunnan ylösotto,ei voi olla salainen. Sikäli tietysti onkin,ettei siitä voi sanoa täsmälleen,milloin se tapahtuu. On viisaita ja ymmärtäväisiä,jotka osaa laskea päiviä ja vuosia ja ovat viisaat tarkkaamaan aikojej merkkejä. Mutta tarkoissa laskelmissakin on moni mennyt harhaan. Tarkoitan,että esim, jotkut opetti yleisesti,että Jeesus tulisi v 1988,eli Raamatun sukupolven ikä Israelin itsenäistymisvuoteen v1948. Eli se sukupolvi,joka tuon näki,ei katoaisi. Mutta mikä on sukupolvi? 70,80,vai 120? Mistä se lasketaan? Ja entä pasuunat? Tulerko Jeesus keväällä vai syksyllä.? Matteus 24 luvusta: Mutta oppikaa viikunapuusta vertaus:kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat,niin te tiedätte,että kesä on lähellä,samoin te myös,kun näette tämän kaiken,tietäkää,että se on lähellä,oven edessä. Totisesti,minä sanon teille, tämä sukupolvi ei katoa,ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat.

    • Arkaios

      Minusta on outoa että puhutaan niin paljon salaisesta tempaamisesta, vaikka Uusi testamentti puhuu vain julkisesta. Vai onko joku löytänyt tekstin jossa sanotaan että olisi jokin salainen tempaus?
      Jeesus sanoo että niinkuin salama leiomahtaa idästä ja näkyy kauas länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus.
      Opetuslapset näkivät Jeesuksen nousevan pilven päällä taivaaseen. Se oli vain pienoiskuva . Jumalan tarkoitus ei ollut tehdä Jeesuksen taivaaseen nousemisesta yli maailman näkyvää tapahtumaa, sillä silloin monet olisivat liittyneet seurakuntaan järkisyistä, ilman että he olisivat sydämestään kääntyneet uskoon.
      Kun Jeesus tulee takaisin pilvien päällä, kaikki on hiukan suuremmassa mittakaavassa. Kaikkien silmät saavat nähdä Hänet, kun taivaat katoavat pauhinalla ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat.
      Jumalan pasuuna soi, kuolleet uskovat herätetään, elossa olevat uskovat muuttuvat, ja yhdessä he nousevat Herraa vastaan yläilmoihin.
      Ne jotka eivät ole osallisia ylöstempaukseen, ne kaikki parkuvat kauhuissaan. Ilmestyskirja 16 kertoo siitä kun seitsemäs sinetti avataan: Silloin oli valtava ukkosmyrsky, salamoita, maanjäristyksiä, vuoret siirtyivät paikoiltaan, valtavia rakeita satoi, jumalattomat kirosivat Jumalaa tämän kaiken tähden. Ilm:19. luku kertoo että ihmiset maan päällä kuolivat. Jae 21 sanoo että ne jotka muuten olisivat selvinneet, saivat surmansa miekasta. Maan päälle ei jäänyt ainutta ihmistä eloon, ainoastaan paholainen joukkoineen tuhanneksi vuodeksi.

      Ilm.20 kertoo että pyhät saavat istua valtaistuimille, ei hallitsemaan, vaan tuomitsemaan.
      Ketä silloin tuomitaan? Ei uskovia, eikä eläviä ihmisiä maan päällä, koska siellä ei ollut ketään.
      Ainoat joita voisi tuomita on ne jotka ovat kuolleet. Ihmisten elämää käydään läpi, kun oikeus istuu tuomiolle ja kirjat avataan.
      Onkohan niin että Jumala antaa ihmisten osallistua tuomitsemiseen: Naapuri, joka aina kävi kirkossa, ja oli niin hurskaan näköinen, on jäänyt ulkopuolelle. Miksi?

      Ilm.20:5 kertoo : "muut kuolleet (siis jumalattomat) eivät vironneet eloon ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet"
      Tuhatvuotinen valtakunta maan päällä olisi ollut varsin harvaan asuttu, ei ainoaakaan ihmistä, vain paholainen ja hänen enkelinsä. Siksi en kutsu sitä miksikään valtakunnaksi. Pelastetuthan
      ovat taivaassa.

      Tuhannen vuoden jälkeen pahantekijät heräävät henkiin. Paholaisen vankeus muuttuu uudeksi yritykseksi kapinoida Jumalaa vastaan. He hyökkäävät Uutta Jerusalemia vastaan, mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät kaikki.

      SEn jälkeen luodaan uusi taivas ja uusi maa.

      Mihin tähän mahtuu salainen tempaaminen?

      • Korvausteologia on pahinta teologiaa.
        Seurakunta ei missään kohden korvaa Israelia.
        Eli unohdat nyt kokonaan Israelin kansan, niiden, jotka eivät ole Jeesusta ottaneet vastaan.
        Jumala ei koskaan hylkää kansaansa, vaan raamatussa sanotaan, että koko Israel pelastuu.
        Mutta ovatko he kaikki messiaanisia juutalaisia ylösoton hetkellä?
        Eivät ole, sillä he odottavat kyllä messiastaan, mutta raamatun mukaan lankeavat antikristukseen, kunnes huomaavat hänen olevan kaikkea muuta kuin se oikea Messias.
        Raamatussa Israelista puhutaan Jumalan vaimona, kun taas seurakunnasta puhutaan Jeesuksen morsiamena, eikö?

        Jes 26:16 Herra, ahdistuksessa he etsivät sinua, vuodattivat hiljaisia rukouksia, kun sinä heitä kuritit.
        17 Niinkuin raskas vaimo, joka on synnyttämäisillään, vääntelehtii ja huutaa kivuissansa, niin me olimme sinun edessäsi, Herra.
        18 Me olimme raskaina, vääntelehdimme, mutta oli niinkuin olisimme synnyttäneet tuulta: emme saaneet aikaan pelastusta maalle, maanpiirin asukkaat eivät ilmoille päässeet.
        19 Mutta sinun kuolleesi virkoavat eloon, minun ruumiini nousevat ylös. Herätkää ja riemuitkaa, te jotka tomussa lepäätte, sillä sinun kasteesi on valkeuksien kaste, ja maa tuo vainajat ilmoille.
        20 Mene, kansani, kammioihisi ja sulje ovet jälkeesi, lymyä hetkinen, kunnes viha on ohitse mennyt.
        21 Sillä katso, Herra lähtee asuinsijastaan kostamaan maan asukkaille heidän pahat tekonsa, ja maa paljastaa verivelkansa eikä surmattujansa enää peitä."

        Entä Ilmestyskirja:
        Ilm. 12:1 Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä.
        2 Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli vaikea synnyttää.
        3 Ja näkyi toinen merkki taivaassa, ja katso: suuri, tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja sen päissä seitsemän kruunua;
        4 ja sen pyrstö pyyhkäisi pois kolmannen osan taivaan tähtiä ja heitti ne maan päälle. Ja lohikäärme seisoi synnyttämäisillään olevan vaimon edessä nielläkseen hänen lapsensa, kun hän sen synnyttäisi.
        5 Ja hän synnytti poikalapsen, joka on kaitseva kaikkia pakanakansoja rautaisella valtikalla; ja hänen lapsensa temmattiin Jumalan tykö ja hänen valtaistuimensa tykö.
        6 Ja vaimo pakeni erämaahan, jossa hänellä oli Jumalan valmistama paikka, että häntä elätettäisiin siellä tuhat kaksisataa kuusikymmentä päivää.

        Edelleen, eikö siis Israel ole vertauskuvallisesti Jumalan vaimo, ja seurakunta edelleenkin morsian?
        Joel 2:15-16 Puhaltakaa pasunaan Siionissa, kuuluttakaa pyhä paasto, kutsukaa koolle juhlakokous. Kootkaa kansa, pitäkää pyhä seurakuntakokous, kerätkää vanhukset, kootkaa lapset ja rintoja imeväiset; lähteköön ylkä huoneestansa ja morsian kammiostansa.

        Eikö molemmat lähde paikoistaan, niin ylkä kuin morsian?

        1 Tess. 4:13 Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole.
        14 Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan.
        15 Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.
        16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
        17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.
        18 Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.

        Eli meidät temmataan (harpazo)!!

        Entäpä jatko:
        1 Tess. 5:1 Mutta aikakausista ja määrähetkistä ei teille, veljet, ole tarvis kirjoittaa;
        2 sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että Herran päivä tulee niinkuin varas yöllä.
        3 Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.
        4 Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas;
        5 sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia.
        6 Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit.
        7 Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat.
        8 Mutta me, jotka olemme päivän lapsia, olkaamme raittiit, ja olkoon pukunamme uskon ja rakkauden haarniska ja kypärinämme pelastuksen toivo.
        9 Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
        10 joka on kuollut meidän edestämme, että me, valvoimmepa tai nukuimme, eläisimme yhdessä hänen kanssaan.
        11 Sentähden kehoittakaa toisianne ja rakentakaa toinen toistanne, niinkuin teettekin.

        Uskovat eiät ole pimeyden, eivätkä yön lapsia, vaan valkeuden lapsia, eikä heitä voida yllättää, eikö Paavali näin totea


      • Arkaios

        Paavali selitti Roomalaiskirjeessä että oikeita Aabrahamin lapsia olivat ne joilla oli Aabrahamin usko, ja että se oli sama niin juutalaiselle kuin kreikkalaiselle. Ei ole kysymys kansallisesta hylkäämisestä eikä myöskään joukkopelastumisesta, vaan yksilöistä,Jumala ei ole hylännyt juutalaisia eikä pakanoita, vaan tahtoo kaikkien pelastusta.
        Hän toivoo että juutalaiset myös ottaisivat pelastuksen vastasan suuremmassa mäöärin. mutta selittää samalla että ei saanut jäädä epäuskoon. Ne juutalaiset ja pakanat jotka uskovat, ovat Aabrahamin jälkeläisiä. Hän sanoo myös että osaa juutalaisia on kohdannut paatumus kunnes suuri määrä (PLEROUMA= paljous, runsaus) pakanoita on tullut sisälle. Jumala on luvannut israelilaisille pelastuksen, mutta se ei koskaan ole ollut ilman ehtoja, Ei Saul tai muu jumalaton kuningas saa pelastusta sillä perusteella että he olivat israelilaisia, vaan pelastus vaatii ihmisen kää'ntymistä Jumalan puoleen.
        Jumalan lupaukset eivät täyty sillä lailla kuin moni sanoo: Koska Hän on antanut lupaukset Israelille, niin niiden tulee täyttyä Israelille. Ei vaan lupaukset ovat aina olleet ehdollisia.
        Siksi ne lupaukset tulevat täyttymään uskoville pakanoille ja uskoville israelilaisille yhdessä.

        " mutta ei niin että Jumalan sana olisi harhaan mennyt. Sillä eivät kaikki jotka ovat Israelista, ole silti Israel. Eivät kaikki ole lapsia sentähden, että ovat Aabrahamin siementä.... Room.9:7
        Paavali oli tarkka siitä että pelastus ei ole kansallinen vaan yksilöllinen uskoon perustuva, niinkuin se on aina ollut.

        Siten "outoos = tällä lailla" koko Israel tulee pelastumaan (Room.11:26). Koko Israel pelastuu siten että osa israelilaisia ja pakanoiden paljous muodostaa Israelin jäännöksen. Se on koko lukujen Room,9.10.ja 11 sanoma. Uskon siihen selitykseen minkä Paavali antaa.

        Ilm. 12.luku kertoo siitä kuinka Jeesus syntyi . Lohikäärme yritti tuhota Hänet ensin Herodeksen kautta, ja myöhemmin Juudan johtajien toimesta.
        Jeesus nousi taivaaseen, mutta Hänen seuraajansa joutuivat vainotuiksi, ensin pakanallisten keisarienja myöhemmin paavikirkon kautta.

        Paavin valtakausi alkoi kun hän sai vallan vuoden 508 paikkeilla kun viimeiset esteenä olleet areolaisvallat kukistettiin. !798 otti Napoleon paavin vangiksi, ja vapaammat ajat alkoivat.
        Nämä 1260 vuotta tai profeetallista päivää ovat sama aika kuin luvussa Ilm.13, missä kerrotaan pedosta ja neljästäkymmenestä kahdesta kuukaudesta.

        Joelin kehoitus paastoamaan koski kaikkia, ei edes ylkä tai morsian saaneet tehdä poikkeusta.

        Uskon että uskovat temmataan Herraa vastaan, mutta se tapahtuu suuren torven soidessa, kun taivaat katoavat pauhinalla.


      • Roponen
        Arkaios kirjoitti:

        Paavali selitti Roomalaiskirjeessä että oikeita Aabrahamin lapsia olivat ne joilla oli Aabrahamin usko, ja että se oli sama niin juutalaiselle kuin kreikkalaiselle. Ei ole kysymys kansallisesta hylkäämisestä eikä myöskään joukkopelastumisesta, vaan yksilöistä,Jumala ei ole hylännyt juutalaisia eikä pakanoita, vaan tahtoo kaikkien pelastusta.
        Hän toivoo että juutalaiset myös ottaisivat pelastuksen vastasan suuremmassa mäöärin. mutta selittää samalla että ei saanut jäädä epäuskoon. Ne juutalaiset ja pakanat jotka uskovat, ovat Aabrahamin jälkeläisiä. Hän sanoo myös että osaa juutalaisia on kohdannut paatumus kunnes suuri määrä (PLEROUMA= paljous, runsaus) pakanoita on tullut sisälle. Jumala on luvannut israelilaisille pelastuksen, mutta se ei koskaan ole ollut ilman ehtoja, Ei Saul tai muu jumalaton kuningas saa pelastusta sillä perusteella että he olivat israelilaisia, vaan pelastus vaatii ihmisen kää'ntymistä Jumalan puoleen.
        Jumalan lupaukset eivät täyty sillä lailla kuin moni sanoo: Koska Hän on antanut lupaukset Israelille, niin niiden tulee täyttyä Israelille. Ei vaan lupaukset ovat aina olleet ehdollisia.
        Siksi ne lupaukset tulevat täyttymään uskoville pakanoille ja uskoville israelilaisille yhdessä.

        " mutta ei niin että Jumalan sana olisi harhaan mennyt. Sillä eivät kaikki jotka ovat Israelista, ole silti Israel. Eivät kaikki ole lapsia sentähden, että ovat Aabrahamin siementä.... Room.9:7
        Paavali oli tarkka siitä että pelastus ei ole kansallinen vaan yksilöllinen uskoon perustuva, niinkuin se on aina ollut.

        Siten "outoos = tällä lailla" koko Israel tulee pelastumaan (Room.11:26). Koko Israel pelastuu siten että osa israelilaisia ja pakanoiden paljous muodostaa Israelin jäännöksen. Se on koko lukujen Room,9.10.ja 11 sanoma. Uskon siihen selitykseen minkä Paavali antaa.

        Ilm. 12.luku kertoo siitä kuinka Jeesus syntyi . Lohikäärme yritti tuhota Hänet ensin Herodeksen kautta, ja myöhemmin Juudan johtajien toimesta.
        Jeesus nousi taivaaseen, mutta Hänen seuraajansa joutuivat vainotuiksi, ensin pakanallisten keisarienja myöhemmin paavikirkon kautta.

        Paavin valtakausi alkoi kun hän sai vallan vuoden 508 paikkeilla kun viimeiset esteenä olleet areolaisvallat kukistettiin. !798 otti Napoleon paavin vangiksi, ja vapaammat ajat alkoivat.
        Nämä 1260 vuotta tai profeetallista päivää ovat sama aika kuin luvussa Ilm.13, missä kerrotaan pedosta ja neljästäkymmenestä kahdesta kuukaudesta.

        Joelin kehoitus paastoamaan koski kaikkia, ei edes ylkä tai morsian saaneet tehdä poikkeusta.

        Uskon että uskovat temmataan Herraa vastaan, mutta se tapahtuu suuren torven soidessa, kun taivaat katoavat pauhinalla.

        Usein Raamatussakin asiat on siten, kuin siinä lukee. Paavali sanoo koko Israelin pelastuvan. Itse uskon asian olevan kirjaimellisesti juuri niin. Israelia on vielä kohtaava vaikeat ajat ennen kuin se tapahtuu. Siitä sanotaan: "Ja näin on käyvä koko maassa, sanoo Herra: kaksi osaa siitä hävitetään ja saa surmansa, mutta kolmas osa siitä jää jäljelle. Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niinkuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niinkuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "Se on minun kansani", ja se sanoo: "Herra, minun Jumalani" (Sakarja 13:8-9)

        Uskoisin että tuo pakanakansojen hyökkäyksestä selvinnyt kolmasosa on se koko Israel, josta Paavali puhuu. Silloin kun juutalaiset ovat niin suuressa ahdistuksessa, etteivät he voi katsoa enää mihinkään muuhun suuntaa, kuin Messiaaseensa, kokevat he kansana pelastuksen. Tosin 2/3 juutalaisista kuolee valitettavasti.


      • Arkaios
        Arkaios kirjoitti:

        Paavali selitti Roomalaiskirjeessä että oikeita Aabrahamin lapsia olivat ne joilla oli Aabrahamin usko, ja että se oli sama niin juutalaiselle kuin kreikkalaiselle. Ei ole kysymys kansallisesta hylkäämisestä eikä myöskään joukkopelastumisesta, vaan yksilöistä,Jumala ei ole hylännyt juutalaisia eikä pakanoita, vaan tahtoo kaikkien pelastusta.
        Hän toivoo että juutalaiset myös ottaisivat pelastuksen vastasan suuremmassa mäöärin. mutta selittää samalla että ei saanut jäädä epäuskoon. Ne juutalaiset ja pakanat jotka uskovat, ovat Aabrahamin jälkeläisiä. Hän sanoo myös että osaa juutalaisia on kohdannut paatumus kunnes suuri määrä (PLEROUMA= paljous, runsaus) pakanoita on tullut sisälle. Jumala on luvannut israelilaisille pelastuksen, mutta se ei koskaan ole ollut ilman ehtoja, Ei Saul tai muu jumalaton kuningas saa pelastusta sillä perusteella että he olivat israelilaisia, vaan pelastus vaatii ihmisen kää'ntymistä Jumalan puoleen.
        Jumalan lupaukset eivät täyty sillä lailla kuin moni sanoo: Koska Hän on antanut lupaukset Israelille, niin niiden tulee täyttyä Israelille. Ei vaan lupaukset ovat aina olleet ehdollisia.
        Siksi ne lupaukset tulevat täyttymään uskoville pakanoille ja uskoville israelilaisille yhdessä.

        " mutta ei niin että Jumalan sana olisi harhaan mennyt. Sillä eivät kaikki jotka ovat Israelista, ole silti Israel. Eivät kaikki ole lapsia sentähden, että ovat Aabrahamin siementä.... Room.9:7
        Paavali oli tarkka siitä että pelastus ei ole kansallinen vaan yksilöllinen uskoon perustuva, niinkuin se on aina ollut.

        Siten "outoos = tällä lailla" koko Israel tulee pelastumaan (Room.11:26). Koko Israel pelastuu siten että osa israelilaisia ja pakanoiden paljous muodostaa Israelin jäännöksen. Se on koko lukujen Room,9.10.ja 11 sanoma. Uskon siihen selitykseen minkä Paavali antaa.

        Ilm. 12.luku kertoo siitä kuinka Jeesus syntyi . Lohikäärme yritti tuhota Hänet ensin Herodeksen kautta, ja myöhemmin Juudan johtajien toimesta.
        Jeesus nousi taivaaseen, mutta Hänen seuraajansa joutuivat vainotuiksi, ensin pakanallisten keisarienja myöhemmin paavikirkon kautta.

        Paavin valtakausi alkoi kun hän sai vallan vuoden 508 paikkeilla kun viimeiset esteenä olleet areolaisvallat kukistettiin. !798 otti Napoleon paavin vangiksi, ja vapaammat ajat alkoivat.
        Nämä 1260 vuotta tai profeetallista päivää ovat sama aika kuin luvussa Ilm.13, missä kerrotaan pedosta ja neljästäkymmenestä kahdesta kuukaudesta.

        Joelin kehoitus paastoamaan koski kaikkia, ei edes ylkä tai morsian saaneet tehdä poikkeusta.

        Uskon että uskovat temmataan Herraa vastaan, mutta se tapahtuu suuren torven soidessa, kun taivaat katoavat pauhinalla.

        Tuli vähän kiireessä vuosiluvut väärin: Monet tulkitsevat 1260 vuotta alkaneeksi vuodesta 538, ja päättyneeksi 1798 kun Napoleon vangitsi paavin.


      • Arkaios kirjoitti:

        Paavali selitti Roomalaiskirjeessä että oikeita Aabrahamin lapsia olivat ne joilla oli Aabrahamin usko, ja että se oli sama niin juutalaiselle kuin kreikkalaiselle. Ei ole kysymys kansallisesta hylkäämisestä eikä myöskään joukkopelastumisesta, vaan yksilöistä,Jumala ei ole hylännyt juutalaisia eikä pakanoita, vaan tahtoo kaikkien pelastusta.
        Hän toivoo että juutalaiset myös ottaisivat pelastuksen vastasan suuremmassa mäöärin. mutta selittää samalla että ei saanut jäädä epäuskoon. Ne juutalaiset ja pakanat jotka uskovat, ovat Aabrahamin jälkeläisiä. Hän sanoo myös että osaa juutalaisia on kohdannut paatumus kunnes suuri määrä (PLEROUMA= paljous, runsaus) pakanoita on tullut sisälle. Jumala on luvannut israelilaisille pelastuksen, mutta se ei koskaan ole ollut ilman ehtoja, Ei Saul tai muu jumalaton kuningas saa pelastusta sillä perusteella että he olivat israelilaisia, vaan pelastus vaatii ihmisen kää'ntymistä Jumalan puoleen.
        Jumalan lupaukset eivät täyty sillä lailla kuin moni sanoo: Koska Hän on antanut lupaukset Israelille, niin niiden tulee täyttyä Israelille. Ei vaan lupaukset ovat aina olleet ehdollisia.
        Siksi ne lupaukset tulevat täyttymään uskoville pakanoille ja uskoville israelilaisille yhdessä.

        " mutta ei niin että Jumalan sana olisi harhaan mennyt. Sillä eivät kaikki jotka ovat Israelista, ole silti Israel. Eivät kaikki ole lapsia sentähden, että ovat Aabrahamin siementä.... Room.9:7
        Paavali oli tarkka siitä että pelastus ei ole kansallinen vaan yksilöllinen uskoon perustuva, niinkuin se on aina ollut.

        Siten "outoos = tällä lailla" koko Israel tulee pelastumaan (Room.11:26). Koko Israel pelastuu siten että osa israelilaisia ja pakanoiden paljous muodostaa Israelin jäännöksen. Se on koko lukujen Room,9.10.ja 11 sanoma. Uskon siihen selitykseen minkä Paavali antaa.

        Ilm. 12.luku kertoo siitä kuinka Jeesus syntyi . Lohikäärme yritti tuhota Hänet ensin Herodeksen kautta, ja myöhemmin Juudan johtajien toimesta.
        Jeesus nousi taivaaseen, mutta Hänen seuraajansa joutuivat vainotuiksi, ensin pakanallisten keisarienja myöhemmin paavikirkon kautta.

        Paavin valtakausi alkoi kun hän sai vallan vuoden 508 paikkeilla kun viimeiset esteenä olleet areolaisvallat kukistettiin. !798 otti Napoleon paavin vangiksi, ja vapaammat ajat alkoivat.
        Nämä 1260 vuotta tai profeetallista päivää ovat sama aika kuin luvussa Ilm.13, missä kerrotaan pedosta ja neljästäkymmenestä kahdesta kuukaudesta.

        Joelin kehoitus paastoamaan koski kaikkia, ei edes ylkä tai morsian saaneet tehdä poikkeusta.

        Uskon että uskovat temmataan Herraa vastaan, mutta se tapahtuu suuren torven soidessa, kun taivaat katoavat pauhinalla.

        Miksi Ilmestyskirjan 12. luku kertoisi historiaa?

        Kuitenkin Ilm. 1:19 Kirjoita siis, mitä olet nähnyt ja mikä nyt on ja mitä tämän jälkeen on tapahtuva.

        Johanneksen käsketään kirjoittaa mitä hän on nähnyt, eli näkikö Johannes Jeesuksen syntymän?
        Tai mitä juuri silloin oli tapahtumassa, eli Jeesushan oli jo ylösnoussut ja Johannes Hänet näki juuri sillä hetkellä.
        Eikö Johanneksen käsketty kirjoittaa tulevista asioista.

        Seurakunnasta puhutaan kolmessa ensimmäisessä luvussa, sen jälkeen 4. luvussa Johannekselle sanotaan, nouse tänne ylös, siellä oli ovi avoinna.
        Ja todetaan vielä tarkemmin, että mitä tämän JÄLKEEN on tapahtuva.
        4:1 Sen jälkeen minä näin, ja katso: taivaassa oli ovi avoinna, ja ensimmäinen ääni, jonka minä olin kuullut ikäänkuin pasunan puhuvan minulle, sanoi: "Nouse ylös tänne, niin minä näytän sinulle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva".

        Ja jos miettii tuota poikalapsen syntymää, niin kyllä Ilmestyskirjassa todetaan näinkin:
        Ilm 21:7 Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani.

        Ilmestyskirjan 12:n luvun keskeiset asiat ovat nainen, poikalapsi ja lohikäärme.

        Nainen on selkeästi Israel, lohikäärme on selkeästi saatana ja sen järjestelmä, mutta poikalapsesta on monesti väärä kuva. Monet kirjat ja opetus on se, että tuo poikalapsi on Messias, Jeshua.Ja että tuossa kohdassa käydään jollakin tapaa historiaa läpi uudestaan, eli Beetlehemin tapahtumat kerrattaisiin.
        Näin ei kuitenkaan ole, vaan on kyse aivan toisenlaisesta merkistä taivaalla.Jo pelkästään kirjoitusten kielenkäyttö on erilaista ja kyse ei ole ruumiin päästä.

        Vrt. Kol.1:18 Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on
        alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen.

        On siis huomioitava, että koko ruumis on siis kahdessa osassa: pää on jo syntynyt ja ylösnoussut, mutta seurakunta, eli Hänen ruumiinsa on vielä täällä, ja odottaa ylösottoa.

        Ilm. 12:5 Ja hän synnytti poikalapsen, joka on kaitseva kaikkia pakanakansoja rautaisella valtikalla; ja hänen lapsensa temmattiin Jumalan tykö ja hänen valtaistuimensa tykö.

        Vaikka Messiaalla on rautainen valtikka jonka Isä Hänelle antoi, niin Hän antoi kuitenkin vallan seurakunnalle. Tuolla lapsella on siis rautainen valtikka.

        Ilm. 2:26-27 Ja joka voittaa ja loppuun asti ottaa minun teoistani vaarin, sille minä annan vallan hallita pakanoita, ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, niinkuin saviastiat heidät särjetään-niinkuin minäkin sen vallan Isältäni sain-

        Seurakunnalle on sanottu, että me olemme papisto ja kuninkaallisia, joten meillä on myöskin oltava silloin auktoriteetti.

        Tämä on todellinen seurakunta ja koko Kristuksen ruumis, jonka näemme syntyvän ja tempautuvan saman tien, samalla hetkellä.
        Tuolla poikalapsella ei siis ole samanlaista "elämää" ja tehtävää maan päällä, kuten Kristuksella oli, vaan samalla kun lapsi syntyy, se temmataan Isän tykö, koska lohikäärme on sitä vastassa.

        Ilm. 12:1-2 Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä. Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli vaikea synnyttää.

        Naisesta puhuttaessa on siis selkeästi kyse Israelista, Jumalan vaimosta. Jumala ottaa vaimonsa takaisin jossain vaiheessa.
        Seuraava kohta saattaa tuntua ensin kummalliselta, mutta kun sitä miettii, niin se tuntuukin ihan oikealta. Seurakunta ei syntynyt apostolien aikana, vaan se vasta hedelmöitettiin silloin, eli kylvettiin siemen kun Pyhä Henki laskeutui taivaasta. Aivan kuten Marian päälle ennen Jeshuan syntymää.
        Tuolloin apostolien aikana seurakunta sai siis alkunsa, se ei ollut vielä valmis seurakunta. Sehän oli vasta alku koko seurakunnalle, joka kasvaa edelleen. Seurakunta ei ole vieläkään (toivottavasti kuitenkin erittäin pian) valmis lapsi syntymään!
        Elämä ei ala syntymästä, vaan hedelmöityksestä.

        Apt. 1:1-4
        Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.

        Hedelmöityksen jälkeen on kasvun aika, jolloin seurakunta kasvaa, ja jota me elämme nyt. Mutta me, eli seurakunta ei ole vielä syntynyt!

        Jes. 66:9 Minäkö avaisin kohdun sallimatta synnyttää, sanoo Herra, tahi minäkö, joka saatan synnyttämään, sulkisin kohdun?
        Jos lapsi on hedelmöitetty ja kasvamassa, niin sen täytyy myös syntyä. Tämä syntymä on meidän vapautuksemme täältä ajasta.


      • raamatun.totuus kirjoitti:

        Miksi Ilmestyskirjan 12. luku kertoisi historiaa?

        Kuitenkin Ilm. 1:19 Kirjoita siis, mitä olet nähnyt ja mikä nyt on ja mitä tämän jälkeen on tapahtuva.

        Johanneksen käsketään kirjoittaa mitä hän on nähnyt, eli näkikö Johannes Jeesuksen syntymän?
        Tai mitä juuri silloin oli tapahtumassa, eli Jeesushan oli jo ylösnoussut ja Johannes Hänet näki juuri sillä hetkellä.
        Eikö Johanneksen käsketty kirjoittaa tulevista asioista.

        Seurakunnasta puhutaan kolmessa ensimmäisessä luvussa, sen jälkeen 4. luvussa Johannekselle sanotaan, nouse tänne ylös, siellä oli ovi avoinna.
        Ja todetaan vielä tarkemmin, että mitä tämän JÄLKEEN on tapahtuva.
        4:1 Sen jälkeen minä näin, ja katso: taivaassa oli ovi avoinna, ja ensimmäinen ääni, jonka minä olin kuullut ikäänkuin pasunan puhuvan minulle, sanoi: "Nouse ylös tänne, niin minä näytän sinulle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva".

        Ja jos miettii tuota poikalapsen syntymää, niin kyllä Ilmestyskirjassa todetaan näinkin:
        Ilm 21:7 Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani.

        Ilmestyskirjan 12:n luvun keskeiset asiat ovat nainen, poikalapsi ja lohikäärme.

        Nainen on selkeästi Israel, lohikäärme on selkeästi saatana ja sen järjestelmä, mutta poikalapsesta on monesti väärä kuva. Monet kirjat ja opetus on se, että tuo poikalapsi on Messias, Jeshua.Ja että tuossa kohdassa käydään jollakin tapaa historiaa läpi uudestaan, eli Beetlehemin tapahtumat kerrattaisiin.
        Näin ei kuitenkaan ole, vaan on kyse aivan toisenlaisesta merkistä taivaalla.Jo pelkästään kirjoitusten kielenkäyttö on erilaista ja kyse ei ole ruumiin päästä.

        Vrt. Kol.1:18 Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on
        alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen.

        On siis huomioitava, että koko ruumis on siis kahdessa osassa: pää on jo syntynyt ja ylösnoussut, mutta seurakunta, eli Hänen ruumiinsa on vielä täällä, ja odottaa ylösottoa.

        Ilm. 12:5 Ja hän synnytti poikalapsen, joka on kaitseva kaikkia pakanakansoja rautaisella valtikalla; ja hänen lapsensa temmattiin Jumalan tykö ja hänen valtaistuimensa tykö.

        Vaikka Messiaalla on rautainen valtikka jonka Isä Hänelle antoi, niin Hän antoi kuitenkin vallan seurakunnalle. Tuolla lapsella on siis rautainen valtikka.

        Ilm. 2:26-27 Ja joka voittaa ja loppuun asti ottaa minun teoistani vaarin, sille minä annan vallan hallita pakanoita, ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, niinkuin saviastiat heidät särjetään-niinkuin minäkin sen vallan Isältäni sain-

        Seurakunnalle on sanottu, että me olemme papisto ja kuninkaallisia, joten meillä on myöskin oltava silloin auktoriteetti.

        Tämä on todellinen seurakunta ja koko Kristuksen ruumis, jonka näemme syntyvän ja tempautuvan saman tien, samalla hetkellä.
        Tuolla poikalapsella ei siis ole samanlaista "elämää" ja tehtävää maan päällä, kuten Kristuksella oli, vaan samalla kun lapsi syntyy, se temmataan Isän tykö, koska lohikäärme on sitä vastassa.

        Ilm. 12:1-2 Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä. Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli vaikea synnyttää.

        Naisesta puhuttaessa on siis selkeästi kyse Israelista, Jumalan vaimosta. Jumala ottaa vaimonsa takaisin jossain vaiheessa.
        Seuraava kohta saattaa tuntua ensin kummalliselta, mutta kun sitä miettii, niin se tuntuukin ihan oikealta. Seurakunta ei syntynyt apostolien aikana, vaan se vasta hedelmöitettiin silloin, eli kylvettiin siemen kun Pyhä Henki laskeutui taivaasta. Aivan kuten Marian päälle ennen Jeshuan syntymää.
        Tuolloin apostolien aikana seurakunta sai siis alkunsa, se ei ollut vielä valmis seurakunta. Sehän oli vasta alku koko seurakunnalle, joka kasvaa edelleen. Seurakunta ei ole vieläkään (toivottavasti kuitenkin erittäin pian) valmis lapsi syntymään!
        Elämä ei ala syntymästä, vaan hedelmöityksestä.

        Apt. 1:1-4
        Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.

        Hedelmöityksen jälkeen on kasvun aika, jolloin seurakunta kasvaa, ja jota me elämme nyt. Mutta me, eli seurakunta ei ole vielä syntynyt!

        Jes. 66:9 Minäkö avaisin kohdun sallimatta synnyttää, sanoo Herra, tahi minäkö, joka saatan synnyttämään, sulkisin kohdun?
        Jos lapsi on hedelmöitetty ja kasvamassa, niin sen täytyy myös syntyä. Tämä syntymä on meidän vapautuksemme täältä ajasta.

        Jer. 3:8 Ja minä näin, että, vaikka minä olin lähettänyt pois tuon luopiovaimon, Israelin, juuri sen tähden, että hän oli tehnyt aviorikoksen, ja olin antanut hänelle erokirjan, ei kuitenkaan uskoton Juuda, hänen sisarensa, peljännyt, vaan meni ja harjoitti haureutta hänkin.
        Vaikka Jumala on antanut erokirjan Israelille, on Hän kuitenkin ottava hänet takaisin.

        Miika 5:2 (5:1) Mutta sinä, Beetlehem Efrata, joka olet vähäinen olemaan Juudan sukujen joukossa, sinusta minulle tulee se, joka on oleva hallitsija Israelissa, jonka alkuperä on muinaisuudesta, iankaikkisista ajoista. 3 (5:2) Sentähden Herra antaa heidät alttiiksi siihen aikaan asti, jolloin synnyttäjä on synnyttänyt; silloin jäljellejääneet hänen veljistänsä palajavat israelilaisten luokse. 4 (5:3) Ja hän on astuva esiin ja kaitseva Herran voimassa, Herran, Jumalansa, nimen valtasuuruudessa. Ja he asuvat alallansa, sillä silloin on hän oleva suuri hamaan maan ääriin saakka.

        Tuossa kohdassa puhutaan siitä kuinka Israelille tarjotaan Messiasta, mutta he hylkäävät Jeshuan ja antoivat Hänet ristille. Siksi Jumala hylkäsi heidät hetkeksi, kunnes synnyttäjä on synnyttänyt! Mutta Jumala on luvannut ottaa vaimonsa takaisin itselleen, ja sen Hän tekee.

        Jes. 54:5-75 Sillä hän, joka sinut teki, on sinun aviomiehesi, Herra Sebaot on hänen nimensä, sinun lunastajasi on Israelin Pyhä, hän joka kaiken maan Jumalaksi kutsutaan. Sillä niinkuin hyljätyn, syvästi murheellisen vaimon on Herra sinut kutsunut-nuoruuden vaimon, joka on ollut halveksittu, sanoo sinun Jumalasi.
        Vähäksi silmänräpäykseksi minä hylkäsin sinut, mutta minä kokoan sinut jälleen suurella laupeudella. Tuo aika viittaa myös siis tuohon mihin saakka Jumala hylkää Israelin, eli kunnes synnyttäjä on synnyttänyt.

        Synnytystuskat ovat yleensä ennen synnytystä, ja silloin myös tuskat ovat kovimmillaan. Ensin siis tuskat, sitten synnytys. Ja kun lapsi on syntynyt, niin kipu on poissa.
        Mutta entä raamatussa? Ylösotto olisi siis syntymä ja vihan aika (puhutaan myös vaivan ajasta, Jaakobin ahdistuksen ajasta ja Danielin 70. vuosiviikosta) olisi synnytystuskia? Miten se voisi olla mahdollista? Eli kaiken pitäisikin tapahtua päinvastaisessa järjestyksessä! Eli ensin synnytys, sitten kivut. Näinhän Isä sanookin.

        Jes. 66:7-8 7 Ennenkuin Siion kipuja tuntee, hän synnyttää; ennenkuin hänelle tuskat tulevat, hän saa poikalapsen. Kuka on sellaista kuullut, kuka senkaltaista nähnyt? Syntyykö maa yhden päivän kivulla, tahi synnytetäänkö kansa yhdellä haavaa? Siionhan tunsi kipuja ja samalla jo synnytti lapsensa.

        Tässä on taas viittaus Ilmestyskirjan 12 lukuun, mutta se täytyy ensin ymmärtää ennen kuin sen huomaa. Tuo raamatun kohta kuulostaa Jesajan mukaan kummalliselta, voiko maa syntyä
        yhtenä päivänä? Kyllä voi, Israel syntyi yhtenä päivänä.
        Samoin kysytään voiko kansa syntyä yhtenä päivänä? Tässä kohdassa voidaan puhua myöskin seurakunnasta.
        1 Piet. 2:9 Mutta te olette "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa;

        1 Tess. 5: 4-5 Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas; sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia
        Jes 37:3 Ja he sanoivat hänelle: "Näin sanoo Hiskia: 'Hädän, kurituksen ja häväistyksen päivä on tämä päivä, sillä lapset ovat tulleet kohdun suulle saakka, mutta ei ole voimaa synnyttää.
        Tuossa kohdassa puhutaan Israelin vaivanajasta. Israelilla ei siis ole enää voimaa, mutta Isällä on. Jes. 66:9 Minäkö avaisin kohdun sallimatta synnyttää, sanoo Herra, tahi minäkö, joka saatan synnyttämään, sulkisin kohdun?
        Eli Isällä on voimaa synnyttä tuo poikalapsi, jolloin tempaus tulee tapahtumaan. Tempaus on siis Israelin poikalapsen synnytys, jonka hedelmöitys tapahtui Pyhän Hengen kautta Apt. 2:1-4 mukaan.

        Vaivanajasta (vihan ajasta) käytetään myös nimitystä Jaakobin ahdistuksen ajasta. Jaakobin nimi muutettiin Israeliksi. 1 Moos. 35:10 Ja Jumala sanoi hänelle: "Sinun nimesi on Jaakob; mutta älköön sinua enää kutsuttako Jaakobiksi, vaan nimesi olkoon Israel". -Niin hän sai nimen Israel.

        1 Moos. 35:23-26 Jaakobilla oli kaksitoista poikaa. Leean pojat olivat Ruuben, Jaakobin esikoinen, Simeon, Leevi, Juuda, Isaskar ja Sebulon.Raakelin pojat olivat Joosef ja Benjamin.
        Bilhan, Raakelin orjattaren, pojat olivat Daan ja Naftali. Silpan, Leean orjattaren, pojat olivat Daan ja Naftali. Silpan, Leean orjattaren, pojat olivat Gaad ja Asser. Nämä ovat ne Jaakobin pojat, jotka syntyivät hänelle Mesopotamiassa.

        Jaakobilla oli 12 poikaa, aivan kuten Ilmestyskirjan mukaan on 12 tähteä. Nuo tähdet kuvaavat Israelin 12 heimoa, ovathan ne vaimon, eli Israelin kruunussa.
        1 Moos. 37:9 Ja hän näki vielä toisenkin unen, jonka hän kertoi veljilleen ja sanoi: "Minä näin vielä unen: katso, aurinko ja kuu ja yksitoista tähteä kumarsivat minua".
        Jaakob on siis itse yksi kahdestatoista tähdestä.


    • Loppu-on-käsillä

      En tiedä mistään tempauksista, mittava kun Keesus tulee takaisin niin fariseuksista parhainkin hyppii kuin hullu!

    • LakiV

      Tempaus salainen vai julkinen? Jotkut pääsevät kuvitelmissaan ja ajatuksissaan taivaallisiin salaisesti toiset julkisesti. Ruumiimmehan joka tapauksessa delaa, ei sillä ole fyysisesti ajateltuna tempauksen kanssa mitään tekemistä, tai juurikin niin, että se jää joksikin aikaa tomintakykyiseksi, mutta jos joku kuolee, hänelle on varattuna paikkoja ihmisten elävissä muistoissa, niissä "Isäni kodeissa", näin ainakin äitini kävi, kun hän kuoli 74 vuotiaana." Rakkaani, minä menen valmstamaan teille sijaa Isäni kodeissa."(Jeesus)

      • 1234567---

        Jeesus meni valmistamaan sijaa. Toisessa tulemisessaan vie omansa 1000-vuodeksi taivaaseen.


    • Tiedoksi.sulle

      Hesarissa kirjoitus sielusta, miten sielu irtaantuu kuoleesta ruumiista kun tieteen mukaan ihmisellä ei ole sielua on vain aivojen tuottama tajunta itsestään ja ymmärrys.
      Mitään tempaukseen viittavaa ei ole havaittu eikä todistettu että olevan, uskoa voi mihin haluaa ja raamatun kirjoittajat kertoivat uskomuksiaan ilman parempaa tietoa.

      • 1234567---

        Näin on henki palajaa Jumalan tykö, joka on sen antanutkin. Suurin osa Jumalan omia on haudassa Jeesuksen toiseen tulemiseen asti. Tietoisia heistä tulee vasta kun Jeesus heidät herättää kirkastetussa ruumiissa, ja vie omansa 1000-vuodeksi taivaaseen.

        Taivaassa on jo muutamia. Elia meni tulisilla vaunuilla taivaaseen Heenokki temmattiin maistamatta kuolemaa, nämä ainakin tiedetään, miten lieneekään Mooseksen laita.


    • Ei kumpikaa. Tempaus on fantasiaa. Se ei toteudu ikinä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe