Jänniä aikoja elämme!

Edellisissä avauksissani olen toistellut, että elämme mielenkiintoisia aikoja. Nyt mielenkiintoisuus on muuttunut jännittäväksi, monessakin mielessä. Itselleni myös henkilökohtaisista syistä, mutta siitä vasta lopuksi.

Jännitystä luo nyt tuo puolueiden kannatuksen kehitys. Tämän aamun Hesarin gallup siitä kertoo. Luo jännitystä jo tämän hallituksen koossa pysymiseen. Tietysti myös seuraaviin ek-vaaleihin, jos tämä hallitus kippuroi koossa määräaikaisiin ek-vaaleihin asti. Ihmeenä sitä pitäisin, kun nyt hallitusta kannattaa vain 39,9 % ihmisistä ja trendi voinee olla vain laskeva.

Viime vaaleissa yli 21 % kannatuksen saaneen johtavan hallituspuolueen, kepun, kannatus on enää vain 16,4 %. Vielä rajumpi on ollut pudotus persuissa, jonka viime vaaleissa saama lähes 18 % kannatus on valunut nyt alle 9 % nykypersut ja siitä eronneetkin yhteenlukien.

Mutta kokoomus porskuttaa! Hallituspuoluehan on kokoomuskin, ja on noista kahdesta muusta poiketen kasvattanut kannatustaan hallitusaikanaan kolme prosenttia, 18 %:sta 21 %:iin. On kai niin, että hallituspolitiikka on ollut mieluista kokoomuksen entisille kannattajille ja on saanut kannattajikseen uusiakin.

Jos Väyrysen Kansalaispuolue osallistuu seuraaviin eduskuntavaaleihin, se varmaan lohkaisee melkoisen siivun kepun kannatuksesta. Se viimeistään varmistaisi sen, että seuraava hallituksemme ei olisi kepujohtoinen. Siitä johtopaikasta kilvoittelevat vain kokoomus ja demarit, joten ilmeisesti sinipunaa pukkaa. No, vihreät voivat vielä nousta varsin lähelle noita kahta, jos puolueen nousu jatkuu yhtä vahvana kuin viime aikoina.

Toisesta jännästä asiasta, eli Väyrysestä: Metka mies hän on. Vai olisiko ketku oikeampi määre? Varsin erikoisia ”palveluksia” hän tekee puolueelle, jonka kunniapuheenjohtaja on. Seuraavan merkittävän ”palveluksen” hän tekee presidentinvaaleissa. Auttaa Vanhasta niin, että sillä ei ole pelkoa joutua vaaleissa toiselle kierrokselle;)) Harri Holkeri oli edellinen kokoomuksen kunniapuheenjohtaja ja nyt on Ilkka Suominen. Voisitteko kuvitella heidän tehneen tai tekevän samanlaisia ”palveluksia” puolueelleen?

Niin, näistä omakohtaisesti jännittävistä ajoista. Kerroin jo edellisellä avauksellani kai lähes pai viikkoa sitten, että minulla ovat alkaneet samanlaiset rintakivut, jotka johtivat ohitusleikkaukseen 19 vuotta sitten. Kaksi kertaa olen käynyt lääkärissä, kaksi kertaa on myös otettu sydänfilmi ja verikokeet, ja viimeisten tulosten perusteella seuraavaksi menen Malmin sairaalan sisätautien osaston kardiologiselle klinikalle, jossa ilmeisesti tehdään rasituskoe ja jotain muutakin ehkä, ja päätetään jatkosta. Kutsu sinne Malmille tulee kuulemma minulle kirjeitse, mutta sitä saan kai odottaa useita päiviä, kun siellä on kuulemma jonoa.

Olen sanonut lääkärilleni, että missään tapauksessa en enää ohitusleikkaukseen lähde, mieluummin kuolen, sillä onhan tässä eletty jo ihan tarpeeksi yhdelle ihmiselle. Lääkäri on sanonut, että seuraava vaihe Malmin jälkeen on todennäköisesti varjoainetutkimus, joka nykyisin tehdään pallolaajennusvalmiudessa. Jos pallolaajennus nähdään tarpeelliseksi ja uskotaan sen auttavan, siihen suostun. Jotain tukoksiahan noissa suonissa on, se on selvää, kun puristavat kivut toistuvat päivittäin. Toistaiseksi ne aina ovat poistuneet nitrolla eli Dinit-suihkeella. Suihkepullo on aina taskussani ja päivittäin sitä olen tarvinnut.

Poliittista tilannetta tai mitään muuta enemmän jännittävää tämä aika nyt on siis itselleni niin, että en ole täällä pistelehtinyt. Enkä pistelehtine tämän jälkeenkään ennen kuin tämä tilanteeni on selvinnyt, saanut ratkaisunsa suuntaan tai toiseen. Nyt kuitenkin olen niin hyvässä kunnossa, että jos tälle avaukselleni tulee asiallisia, mielenkiintoisia vastineita, niitä yritän kommentoida.

49

543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ps.

      Sellaisen ohjeen sain lääkäriltäni, että jos nitroa ei auta, silloin vain heti soitto hätänumeroon 112, ja alta aikayksikön tulee lähin ambulanssi, joka kiidättää minut sairaalaan. Sekin saattaisi kyllä olla silloin jo myöhäistä.

      Sorry vaan, että olen puhunut näin tästä omasta asiastani. Mutta palstaa nyt katseltuani huomaan minusta puhutun täällä paljon enemmänkin, mielestäni vähemmän tärkeästä, joten tämä sallittaneen.

    • Oletko varma, että Väyrynen ylipäätään pääsee presidenttiehdokkaaksi? Ei se 20.000 kannattajakortin kerääminen mikään läpihuutojuttu ole. Muistammehan että hänellä oli jo Kansalaispuoluetta rekisteröidessään vaikeuksia kerätä määräajassa vain 5000. Tosin nyt hän saanee keruuapua, mutta vaikeaa se on silti. Tietääkseni edes Sauli Niinistöllä ei ole vielä koossa tarvittavaa määrää, vaikka kannatuksensa lienee vähintään kymmenkertainen.

      Eduskuntavaaleissa Kansalaispuolue ei tule menestymään. Lapissa Väyrynen joutuisi siellä pienten puolueiden korkean äänikynnyksen takia kaksinkertaistamaan viime vaalien äänimääränsä, mikä yritys tuntuu mahdottomalta. Muualla Kansalaispuolueella ei ole minkäänlaista organisaatiota, joka voisi tukea ilmeisen tuntemattomiksi jääviä ehdokkaita. Äänikynnysongelmansa heilläkin Etelä-Suomen suuria vaalipiirejä lukuun ottamatta.

      • En ole varma, että Väykky pääsee presidenttiehdokkaaksi, mutta ilmeisesti hän itse on pääsystään varma, kun sellaista aikoo. Voit olla oikeassa myös Väykyn puolueen mahdollisuuksien suhteen eduskuntavaaleissakin. Toisin siinäkin Väykky uskoo. Onko hän omahyväisyydessään täysin kadottanut todellisuudentajunsa? Mahdotonta ei sekään.

        Joka tapauksessa ainakin pahasti ”viiraa” miehellä, joka jonkin puolueen kunniapuheenjohtajana ryhtyy tuollaisiin hankkeisiin kuin uuden puolueen perustamiseen ja siinä presidenttiehdokkaaksi asettumiseen. Siis ainakin sellaiseen aikomukseen.

        Mikähän lienee viiraamisen perussyy? Sekö, että hän jo nuoruudessaan uskoi olevansa Jumalan valitsema Suomen johtoon? Kai Kekkonenkin hänelle sitä uskoa loi, niin ainakin Väykky on antanut ymmärtää. Mutta mies ei ole koskaan päässyt edes pääministeriksi. Siitä kai kostaa kepulle noilla konsteillaan, kun puolue ei ole mielestään tehnyt tarpeeksi hänen pyrkimystensä hyväksi.

        Melkoisesti viiraa monella muullakin kuin Väykyllä. Tarkoitan niitä, jotka edelleen kannattavat häntä ja pyrkimyksiään. Onneksi sellaisia viirupäitä ei liene tarpeeksi Väykyn pyrkimysten toteutumiseen. Eli hän jäänee historiaan miehenä, jolla on takanaan loistava tulevaisuus;))


    • neuvoaantava

      Heitä pois palstailu, kun pumppusi ei kestä narsismisi esilläpitoa!

      • Kyllä tämä "palstailu" jää minulta lopullisesti sitten, jos pumppu pettää. Nyt se kuitenkin vielä toimii, joskin nitroapua tarvitaan.

        Itse asiassa vika ei ole pumpussa, joka on aina ollut ja on kai vieläkin varsin vahva, vaan vika on verisuonissa, jotka pyrkivät tukkeutumaan niin, että pumppu ei saa tarpeeksi verta. Vain yhdessä suonessa se tukos oli silloin 19 vuotta sitten, kun minut leikattiin, sepelvaltimon päähaarassa, jonne tukos jäikin kun se ohitettiin siirtämällä toinen rintavaltimo sen paikalle. Nyt pienempiä tukkeumia voi olla muissa suonissa, hieman sellaista viitettä sydänfilmi on kai antanut. Asia tulee täysin selväksi vasta sitten, kun pääsen varjoainekuvaukseen.

        Olen kyllä melkoisesti vähentänyt tätä "palstailua", ihan muistakin syistä, kun tänne on pesiytynyt sellaisia joutilaita turhimuksia, joiden seura ei minua houkuta silti, vaikka pääpuheenaihe heille olenkin. Viimeiset kaksi viikkoa palsta on saanut olla minulta täysin rauhassa, ja siihen noilla vaivoillani on ollut suuri vaikutus, kun ne ovat antaneet ajattelemisen aihetta tärkeämmästä.


    • voimiaKapille

      koetahan vielä Kapi jaksaa, Ossilta menee elämän tarkoitus ja nimimerkki...
      Sinulla on ollut parhaat avaukset ja mielenkiintoisimmat kirjoitukset tällä palstalla.
      Väyrynen on tottunut saamaan selkäänsä ja tulee saamaan jälleen kerran, kovin tosikko ukko,
      melkein yhtä tosikko, kuin Ossi!

      • Koetetaan, koetetaan tässä vielä jaksaa. Ihan muita tarkoituksia kuin tuon Ossin elämänsisältöä ajatellen. Huomenna lähden ajelemaan Länsi-Uudellemaalle jälkikasvuani ja heidän äitiään tapaamaan, nitrosuihke toki taskussani.

        En sentään vertaisi tuota Ossia ihan Väyryseenkään. Väyrysellä on takanaan loistava tulevaisuus, Ossilla ei liene ollut loistavan tulevaisuuden odotuksiakaan, ei enempää armeijassa kuin niissä vaaleissakaan, joissa on ehdokkaana ollut;))


      • Osmium2
        kapi_ kirjoitti:

        Koetetaan, koetetaan tässä vielä jaksaa. Ihan muita tarkoituksia kuin tuon Ossin elämänsisältöä ajatellen. Huomenna lähden ajelemaan Länsi-Uudellemaalle jälkikasvuani ja heidän äitiään tapaamaan, nitrosuihke toki taskussani.

        En sentään vertaisi tuota Ossia ihan Väyryseenkään. Väyrysellä on takanaan loistava tulevaisuus, Ossilla ei liene ollut loistavan tulevaisuuden odotuksiakaan, ei enempää armeijassa kuin niissä vaaleissakaan, joissa on ehdokkaana ollut;))

        Munis teet palvelun yhteiskunnalle, kun heität veivisi. Vanhaa au-retkua ei kannata elvyttää.


      • Kapiseosaa
        kapi_ kirjoitti:

        Koetetaan, koetetaan tässä vielä jaksaa. Ihan muita tarkoituksia kuin tuon Ossin elämänsisältöä ajatellen. Huomenna lähden ajelemaan Länsi-Uudellemaalle jälkikasvuani ja heidän äitiään tapaamaan, nitrosuihke toki taskussani.

        En sentään vertaisi tuota Ossia ihan Väyryseenkään. Väyrysellä on takanaan loistava tulevaisuus, Ossilla ei liene ollut loistavan tulevaisuuden odotuksiakaan, ei enempää armeijassa kuin niissä vaaleissakaan, joissa on ehdokkaana ollut;))

        Kiitoksia Kapi, oli hieno heitto ja tuossa "Ossi" kohdassa meni selkäkeikka nauruksi! Sinulla on kyllä sana hyvin hallussa ja hoksottimet kohdillaan!


    • eikaiihannoin

      "Hallituspuoluehan on kokoomuskin, ja on noista kahdesta muusta poiketen kasvattanut kannatustaan hallitusaikanaan kolme prosenttia, 18 %:sta 21 %:iin."

      Kolme prosenttiako? Laskepa uudelleen. Tuollaisella laskupäälläkö armeijassa selviää kapiaisena?

      • kepulainenrosentti

        Jos on uskonto 10 ja matematiikka 4, niin pärjää hyvin maajussina tai muuten vaan kepulaisena!


      • kapinlaskuoppieipäde

        16,7 prosenttia on oikea luku.


      • kapinlaskuoppieipäde
        kapinlaskuoppieipäde kirjoitti:

        16,7 prosenttia on oikea luku.

        Tarkennan vielä. Nousu 18 prosentista 21 prosenttiin on pyöristettynä 16,7%. Ei 3%.


      • Jos pilkunnussija haluaa oikein saivarrella, niin todettakoon, että prosenttiyksiköiden määrästä puhuin, en prosentuaalisesta kasvusta. Oikaistaan nyt hänen mielikseen tarkemmaksi myös nuo prosenttiyksiköt, eli vain 2,8 prosenttiyksikköä kokoomuksen kannatus on noussut sen tässä hallituksessa ollessaan. Vuoden 2015 vaaleissa puolue sai siis 18,2 % kannatuksen:

        https://www.stat.fi/til/evaa/2015/evaa_2015_2015-04-30_fi.pdf

        Tämän aamuisessa Hesarissa julkaistussa Kantar TNS:n tekemässä gallupissa puolueen kannatus on siis 21 %. Joten kyllä se siitä. Seuraavaa gallupia on ihan mukava odotella. Ei varmaan olisi mukava odotus jos olisin kepulainen;))


      • kapinlaskuoppieipäde
        kapi_ kirjoitti:

        Jos pilkunnussija haluaa oikein saivarrella, niin todettakoon, että prosenttiyksiköiden määrästä puhuin, en prosentuaalisesta kasvusta. Oikaistaan nyt hänen mielikseen tarkemmaksi myös nuo prosenttiyksiköt, eli vain 2,8 prosenttiyksikköä kokoomuksen kannatus on noussut sen tässä hallituksessa ollessaan. Vuoden 2015 vaaleissa puolue sai siis 18,2 % kannatuksen:

        https://www.stat.fi/til/evaa/2015/evaa_2015_2015-04-30_fi.pdf

        Tämän aamuisessa Hesarissa julkaistussa Kantar TNS:n tekemässä gallupissa puolueen kannatus on siis 21 %. Joten kyllä se siitä. Seuraavaa gallupia on ihan mukava odotella. Ei varmaan olisi mukava odotus jos olisin kepulainen;))

        Älä hyvä mies hermostu! Ottaapi kohta pumpun päälle. Anteeksi, että oikaisin. Olisihan minun pitänyt muistaa, ettet sinä sellaisesta pidä.
        Ja sovitaan niin, ettei Otto-Villekään ollut koskaan SDP:n pj, kuten meitä itseäsi tyhmempiä olet opastanut. Enempää en jatka aiheesta, ettet minun takiani laakia saa.


      • 145
        kapi_ kirjoitti:

        Jos pilkunnussija haluaa oikein saivarrella, niin todettakoon, että prosenttiyksiköiden määrästä puhuin, en prosentuaalisesta kasvusta. Oikaistaan nyt hänen mielikseen tarkemmaksi myös nuo prosenttiyksiköt, eli vain 2,8 prosenttiyksikköä kokoomuksen kannatus on noussut sen tässä hallituksessa ollessaan. Vuoden 2015 vaaleissa puolue sai siis 18,2 % kannatuksen:

        https://www.stat.fi/til/evaa/2015/evaa_2015_2015-04-30_fi.pdf

        Tämän aamuisessa Hesarissa julkaistussa Kantar TNS:n tekemässä gallupissa puolueen kannatus on siis 21 %. Joten kyllä se siitä. Seuraavaa gallupia on ihan mukava odotella. Ei varmaan olisi mukava odotus jos olisin kepulainen;))

        Mistä lienet puhunut, mutta prosenteista kirjoitit.

        Ja tapasi mukaan aloit syyttää oikojaa kepulaiseksi. Se on varmaan suurin solvaus, jonka tiedät:)

        ps. Minäkään en ole kepulainen.


      • siinänäkijämissätekijä
        kepulainenrosentti kirjoitti:

        Jos on uskonto 10 ja matematiikka 4, niin pärjää hyvin maajussina tai muuten vaan kepulaisena!

        Siitä en tiedä. Kai itselläsi on omakohtaista kokemusta.


      • vitutusko
        kapinlaskuoppieipäde kirjoitti:

        16,7 prosenttia on oikea luku.

        Väärin koska Suomessa ei edelleen äänestysprosentti ole 100. Eli kepun kannatus alle 10.


      • 16pilkku7
        vitutusko kirjoitti:

        Väärin koska Suomessa ei edelleen äänestysprosentti ole 100. Eli kepun kannatus alle 10.

        Kyllä se on oikea luku, kun nyt kyseessä on se, paljonko prosentteina on nousu kahdeksastatoista prosentista kahteenkymmeneenyhteen prosenttiin.


    • Vielä täytyy palata avaukseni alkupuolella toteamaani, että ihmeenä pitäisin, jos tämä hallitus pysyy koossa ja vallassa seuraaviin määräaikaisiin vaaleihin asti. Poikkeuksellisen raju on ollut hallituksen kansalta saaman kannatuksen lasku, suorastaan romahdus.

      Jos presidentillä olisi vielä sellainen valta kuin oli ennen kuin Koivisto sen riisui, presidentti olisi varmaan jo antanut hallitukselle lähtöpassit ja julistanut uudet vaalit toimeenpantaviksi. Moni aikaisempi pääministerikin olisi tuollaisessa tilanteessa jo oma-aloitteisestikin ”heittänyt pyyhkeen kehään”.

      Hallitusta kannattaa enää siis vain 39,9 prosenttia suomalaisista. Aloittaessaan hallituspuolueiden – keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten – yhteenlaskettu kannatus oli 57 prosenttia.

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/225572-hs-gallup-hallitukselle-lyotiin-nyt-heikko-luku-vihreat-hatyyttelee-keskustaa

      Hallituspuolueiden kannatus on pudonnut siis 17,1 prosenttiyksikköä. Eli 30 % lähtötasosta, tämä todettakoon tuon edellä asiasta saivarrelleen mieliksi. Tuo nykyinenkin kannatus hallituspuolueiden vaikutuksesta on yksin kokoomuksen ansiota. Kun kepu on vajonnut pahasti, hajaantuneet persut vielä pahemmin, kokoomuksen kannatus on siis noussut vaalien tilanteesta 2,8 prosenttiyksikköä. Eli puolue on kasvattanut kannatustaan lähes 17 %. Se on paljon, se. Eli kokoomuksen kannalta näyttää yhtä hyvältä kuin noiden kahden muun kannalta pahalta. Keskimääräisesti siis hallituspuolueet ovat menestyneet kohtalaisesti;))

      • Kapi.pelkää.varjoaankin

        Ei puolue ole mihinkään noussut, vain gallup on sitä uummoillut.
        Ei gallup oli vaali. Media saa rahaa gallupelilla, siksi ne on olemassa.
        Myös gallup tehtailiden tehtailu vaattii aikaajoin bisnekseensä näitä,
        kuten Skotlantilainen Suomen osasto 70 henkilönsä palkan maksuun ym omistajille.
        Vasta oikea vaali antaa vaalituloksen. Sitä nyt voi itse kukanenkin herkutella
        miten haluaa. Kuten sanontakin "toivossa on hyvä elää" ihan lapamadolta.


      • Ei.kaadu.kuinVaaleihin19

        Nyt se etu hallituksessa, ettei ole SDP:tä, eikä vasemmistoliittoa, jotka aiemmin hallituksia keikuttaneet.

        Pysyy se kasassa, edes sdp ei saanut maata kaadettua vuonna 1918.'
        Älä edes epäile. Ja jos kaatuukin, silloin demokratia toimii, ei siinä muuta ole.
        Aiempi hallitus on kaatunut> Ennenaikaiset eduskuntavaalit Suomessa on viimeksi järjestetty vuonna 1975..
        Mutta hallitukset on lopettaaneet kyllä,
        Sen sijaan pääministerien eroaminen on ollut tavallisempaa.
        -Pääministeri Kalevi Sorsa tiedotustilaisuudessa eduskunnassa 1982. SKDL ryhtyi vastustamaan puolustusvoimien hankintamäärärahoja ja pääministeri teki asiasta hallituksen luottamuskysymyksen.
        https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1199,h_791,f_auto,fl_lossy,q_auto/13-3-8437299.jpg

        1980-luvulta alkaen on normiksi kuitenkin muodostunut, että hallitus istuu koko vaalikauden. Pääministereitä on eronnut ja yksittäisiä puolueita on lähtenyt hallituksesta, mutta kokonaan uutta hallituspohjaa ei ole jouduttu neuvottelemaan uusiksi vaalikauden aikana.

        Pienpuolueiden lähtö ei yleensä kaada hallitusta

        Vihreät ovat kaksi kertaa lähteneet hallituksesta hallituksen myönteisen ydinvoimapäätöksen seurauksena, vuosina 2002 ja 2014. Hallitus ei kuitenkaan menettänyt enemmistöään eduskunnassa näiden ulosmarssien seurauksena, eikä hallitus eronnut. Kansan Demokraattinen Liitto, SKDL (eli kommunistit) äänesti omaan hallitustaan vastaan puolustusmäärärahoja koskevassa kiistassa. Hallitus oli natissut jo aikaisemmin markan devalvaatiota koskevissa kiistoissa.

        SDP:tä edustanut pääministeri Kalevi Sorsa pakotti SKDL:n ministerit lähtemään hallituksesta. SKDL:n lähtö olisi vienyt hallitukselta eduskunnan enemmistön tuen. Sorsan hallitukseen otettiin kuitenkin tilalle liberaalinen kansanpuolue, millä hallitus sai eduskunnassa niukan enemmistön.
        Hallitus jatkoi ohuen enemmistön tuella ns. Sorsan IIIb -hallituksena kolme kuukautta seuraaviin eduskuntavaaleihin asti.

        Sorsan kolmannen hallituksen kaatumisessa olennaista oli se, että se kaatui nimenomaan puolueiden väliseen poliittiseen kriisiin ilman, että presidentti kaatoi hallituksen.

        Myös esimerkiksi perussuomalaisten edeltäjä SMP, kristillisdemokraattien edeltäjä kristillinen liitto ja vasemmistoliitto ovat viime vuosikymmeniä kävelleet ulos hallituksesta ilman, että hallitus kaatuu.

        Kalevi Sorsan neljäs hallitus 1983–1987, Harri Holkerin sinipunahallitus 1987–1991, Esko Ahon porvarihallitus 1991–1995 ja Paavo Lipposen ensimmäinen (1995–1999) ja toinen hallitus (1999–2003) istuivat kaikki koko vaalikauden.


      • Kapi.pelkää.varjoaankin kirjoitti:

        Ei puolue ole mihinkään noussut, vain gallup on sitä uummoillut.
        Ei gallup oli vaali. Media saa rahaa gallupelilla, siksi ne on olemassa.
        Myös gallup tehtailiden tehtailu vaattii aikaajoin bisnekseensä näitä,
        kuten Skotlantilainen Suomen osasto 70 henkilönsä palkan maksuun ym omistajille.
        Vasta oikea vaali antaa vaalituloksen. Sitä nyt voi itse kukanenkin herkutella
        miten haluaa. Kuten sanontakin "toivossa on hyvä elää" ihan lapamadolta.

        Eivät gallupit ratkaise vaalitulosta, mutta varsin hyvin ne ovat yleensä sitä ennustaneet. Useammin ne gallupit ovat päinvastoin ”ruokkineet” niissä menestyneiden puolueiden kannatusta, sillä puolueestaan epävarmoilla on taipumusta hypätä voittajaksi uskomansa kelkkaan.

        Poikkeuksiakin on, sellainen persujen ”jytky” v. 2011 vaaleissa, joka oli paljon suurempi gallupien ennustamaa. Persut tekivät ”jytkynsä” oppositioasemastaan. Nyt samanlaista jytkyä ehkä valmistelee vihreät. Hallituspuolueilla sellaiseen jytkyyn ei ole mahdollisuutta.

        Tuon Hesarissa nyt esitetyn gallupin on laatinut Kantar TNS, joka ilmoittaa olevansa yksi maailman suurimmista markkinatutkimusyrityksistä:

        https://www.tns-gallup.fi/keita-olemme

        Gallupien laatijoita on toki muitakin. Mm. Taloustutkimus, joka lienee suomalaisista alan yrittäjistä suurin. Kyllä ne kaikki ovat hommansa osaavia ja varmasti puolueettomia, sillä ainakaan meidän puolueisiimme nähden niillä ei ole mitään intressiä. Jos puolueelliseksi havaittavaan sortuisivat, varmasti menettäisivät työnsä.


      • Ei.kaadu.kuinVaaleihin19 kirjoitti:

        Nyt se etu hallituksessa, ettei ole SDP:tä, eikä vasemmistoliittoa, jotka aiemmin hallituksia keikuttaneet.

        Pysyy se kasassa, edes sdp ei saanut maata kaadettua vuonna 1918.'
        Älä edes epäile. Ja jos kaatuukin, silloin demokratia toimii, ei siinä muuta ole.
        Aiempi hallitus on kaatunut> Ennenaikaiset eduskuntavaalit Suomessa on viimeksi järjestetty vuonna 1975..
        Mutta hallitukset on lopettaaneet kyllä,
        Sen sijaan pääministerien eroaminen on ollut tavallisempaa.
        -Pääministeri Kalevi Sorsa tiedotustilaisuudessa eduskunnassa 1982. SKDL ryhtyi vastustamaan puolustusvoimien hankintamäärärahoja ja pääministeri teki asiasta hallituksen luottamuskysymyksen.
        https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1199,h_791,f_auto,fl_lossy,q_auto/13-3-8437299.jpg

        1980-luvulta alkaen on normiksi kuitenkin muodostunut, että hallitus istuu koko vaalikauden. Pääministereitä on eronnut ja yksittäisiä puolueita on lähtenyt hallituksesta, mutta kokonaan uutta hallituspohjaa ei ole jouduttu neuvottelemaan uusiksi vaalikauden aikana.

        Pienpuolueiden lähtö ei yleensä kaada hallitusta

        Vihreät ovat kaksi kertaa lähteneet hallituksesta hallituksen myönteisen ydinvoimapäätöksen seurauksena, vuosina 2002 ja 2014. Hallitus ei kuitenkaan menettänyt enemmistöään eduskunnassa näiden ulosmarssien seurauksena, eikä hallitus eronnut. Kansan Demokraattinen Liitto, SKDL (eli kommunistit) äänesti omaan hallitustaan vastaan puolustusmäärärahoja koskevassa kiistassa. Hallitus oli natissut jo aikaisemmin markan devalvaatiota koskevissa kiistoissa.

        SDP:tä edustanut pääministeri Kalevi Sorsa pakotti SKDL:n ministerit lähtemään hallituksesta. SKDL:n lähtö olisi vienyt hallitukselta eduskunnan enemmistön tuen. Sorsan hallitukseen otettiin kuitenkin tilalle liberaalinen kansanpuolue, millä hallitus sai eduskunnassa niukan enemmistön.
        Hallitus jatkoi ohuen enemmistön tuella ns. Sorsan IIIb -hallituksena kolme kuukautta seuraaviin eduskuntavaaleihin asti.

        Sorsan kolmannen hallituksen kaatumisessa olennaista oli se, että se kaatui nimenomaan puolueiden väliseen poliittiseen kriisiin ilman, että presidentti kaatoi hallituksen.

        Myös esimerkiksi perussuomalaisten edeltäjä SMP, kristillisdemokraattien edeltäjä kristillinen liitto ja vasemmistoliitto ovat viime vuosikymmeniä kävelleet ulos hallituksesta ilman, että hallitus kaatuu.

        Kalevi Sorsan neljäs hallitus 1983–1987, Harri Holkerin sinipunahallitus 1987–1991, Esko Ahon porvarihallitus 1991–1995 ja Paavo Lipposen ensimmäinen (1995–1999) ja toinen hallitus (1999–2003) istuivat kaikki koko vaalikauden.

        Kiitosta vain tuosta historian luennosta, mutta ehkä se oli tarpeeton, sillä ei siinä minulle mitään uutta ollut! Ei tuokaan, kun sanot, että, edes sdp ei saanut maata kaadettua vuonna 1918. Huonostihan siinä yrityksessä kävi.

        Tuo samainen sdp - silloin suurimpana puolueena ja pääministeri Tokoin johtamalla senaatilla - yritti jo heinäkuussa 1917 julistaa Suomen itsenäiseksi ns. Valtalailla, josta tietoa tässä:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Valtalaki

        Porvaripuolueet sitä silloin vastustivat ja heidän edustajansa menivät Venäjän väliaikaisen hallituksen johtajan, Kerenskin luo, pyytämään senaatin hajottamista. Niin Kerenski sitten tekikin, ja julistettiin uudet vaalit, jotka virallisessa katsannossa olivat laittomat, ja niissä sdp menetti enemmistönsä ja vuoden 1918 tapahtumat olivat sitten surullista seurausta siitä.

        Onneksi nuo ajat ovat kuitenkin jo hyvin kaukaisia, ja jo ennen sotia sellaiset valtiomiehet kuin Kyösti Kallio ja Väinö tanner pystyivät yhdistämään tämän kansan niin, että yhtenä miehenä panimme hanttiin maahan hyökänneelle viholliselle. Jopa kansalaissodan valkoisten johtaja Mannerheim ylisti sotilaitamme siitä sanoen olevansa yhtä ylpeä köyhän torpan kuin rikkaan talonkin pojasta - sanamuoto hänellä oli kyllä hieman toinen. Mutta muutama täällä elää edelleen tuossa sadan vuoden takaisessa ajassa.

        Tottahan puhut tuossa tuosta historiasta. Unohdat kuitenkin hieman kaukaisemman - ei tosin niin kaukaisen, kuin tuo aika, joka eräille on tätä päivää - ajan, eli Kekkosen valtakauden. Silloin noita hallituksia tuli ja meni, kun Urkki niitä vallallaan hajotti ja nimitti, joskus kai Suurelta Itäiseltä Neuvonantajaltaan toivomuksen saatuaan.


      • Ihmeelinen.ajatus
        kapi_ kirjoitti:

        Eivät gallupit ratkaise vaalitulosta, mutta varsin hyvin ne ovat yleensä sitä ennustaneet. Useammin ne gallupit ovat päinvastoin ”ruokkineet” niissä menestyneiden puolueiden kannatusta, sillä puolueestaan epävarmoilla on taipumusta hypätä voittajaksi uskomansa kelkkaan.

        Poikkeuksiakin on, sellainen persujen ”jytky” v. 2011 vaaleissa, joka oli paljon suurempi gallupien ennustamaa. Persut tekivät ”jytkynsä” oppositioasemastaan. Nyt samanlaista jytkyä ehkä valmistelee vihreät. Hallituspuolueilla sellaiseen jytkyyn ei ole mahdollisuutta.

        Tuon Hesarissa nyt esitetyn gallupin on laatinut Kantar TNS, joka ilmoittaa olevansa yksi maailman suurimmista markkinatutkimusyrityksistä:

        https://www.tns-gallup.fi/keita-olemme

        Gallupien laatijoita on toki muitakin. Mm. Taloustutkimus, joka lienee suomalaisista alan yrittäjistä suurin. Kyllä ne kaikki ovat hommansa osaavia ja varmasti puolueettomia, sillä ainakaan meidän puolueisiimme nähden niillä ei ole mitään intressiä. Jos puolueelliseksi havaittavaan sortuisivat, varmasti menettäisivät työnsä.

        Kapin mielestä eduskuntavaalit on turhia, saman hoitaisi gallupit ?


    • JärjelläAjatteleva

      Mitä ihmettelemistä tuossa. Mitä tämä hallitus on saanut aikaiseksi? Ei mitään. Joutavaa vatulointia sotesta ja maakunta uudistuksesta. Valmista ei ole tullut niistäkään eikä tule.
      Ihmettelen kokomuksenkin kannatuksen kasvua. Ei perustu mihinkään. Talous nyt hieman nousussa, mutta ei se ole kokoomuksen ansiota enempää kuin hallituskumppanienkaan. Kansainvälisestä kehityksestä johtuu. Muut kuin hallitus niitä laivatilauksia ja muita hyviä hankkeita on tänne saaneet.
      Hyvä puoli kokomuksen kannatuksen kasvussa on, jos se johtaa seuraavaa hallitusta, kepun älyttömälle maakuntaidealle tulee loppu. Kokomukselle riittää puolet niistä 18:sta, joita kepu pyrki saamaan.

      • Olet.jälkeenjäänyt

        Pitää ne vaalit ensin käydä, kun aletaan hallitusta johtamaan.
        Ei nämä ole kuin 1918 punikit jakoi aseita "ken saa pistoolin, toimii johtajana".
        Kyllä näissä on erilainen marssijärjestys.


      • Enpä ole pahasti erimielinen kanssasi tuosta, mitä sanot hallituksen "vatuloinnista" ja sen tuloksista - siis tuloksettomuudesta. Samaa mieltä kanssasi olen tuostakin, että maakunniksi meillä riittäisi paljon vähempi kuin kepun tavoittelema. Olen siitä puhunut täälläkin, joten nyt ei tästä enempää. Eihän tuo kepun tavoite toteudu, kun asiasta ei päätä päätökseen tämän hallituksen aikana, ja jos - luultavasti kun - kokoomus johtaa seuraavaa hallitusta, määrä jääkin paljon vähäisemmäksi eli järkevämmäksi.


      • Osmium2
        kapi_ kirjoitti:

        Enpä ole pahasti erimielinen kanssasi tuosta, mitä sanot hallituksen "vatuloinnista" ja sen tuloksista - siis tuloksettomuudesta. Samaa mieltä kanssasi olen tuostakin, että maakunniksi meillä riittäisi paljon vähempi kuin kepun tavoittelema. Olen siitä puhunut täälläkin, joten nyt ei tästä enempää. Eihän tuo kepun tavoite toteudu, kun asiasta ei päätä päätökseen tämän hallituksen aikana, ja jos - luultavasti kun - kokoomus johtaa seuraavaa hallitusta, määrä jääkin paljon vähäisemmäksi eli järkevämmäksi.

        Minä ennustan, että munakarva-au päästää kylmän pierun, ennen kuin hallitus kaatuu.
        Oletko samaa mieltä kaponen? Suhauttelet nitroa jo siihen malliin kitusiisi...


    • Mukavasti on avaukseni ”tulta ottanut”. Kiitos siitä. Melko paljon olen nyt itsekin tämän kimpussa ollut ja hyvin viihtynyt. Olisikohan tällä touhulla verisuonten toimintaa edistävä vaikutus, kun tänään en ole tarvinnut nitroakaan ottaa?

      Tuolle, joka ennustaa minun päästävän ”kylmän pierun”, sanon, että oikeassa hän on. Niin tulen vielä joskus tekemään, sen aikaa en tiedä minä eikä tiedä hän. Ja vakuutan, että myös hän tulee aikanaan päästämään sen ”kylmän pierun”, emmekä me kumpikaan tiedä, kumpi meistä sen ennen päästää.

      Edellä mainitsin aikomuksestani lähteä huomenna jälkipolveani ja heidän äitiään tervehtimään. Se aikomus ei toteudu. Toisella pojallani on välttämättömiä työkiireitä, vaikka virallisesti kai lomalla nyt onkin. Sellaista on yrittäjän elämä!

      Tuo poikani ehkä pitää hieman riskaabelinakin minun ajoreissuani sinne, kun esitti, että he perhekuntana tulisivat lauantaina käymään täällä luonani. Tyrmäsin hänen ajatuksensa, sillä välttämättä haluan tavata myös heidän äitinsä, joka asuu n. 10 km:n päässä heistä ja on melko huonossa kunnossa. Ja haluan myös nähdä, miten ovat edistyneet työt heidän jo lähes vuosi sitten ostamansa suuren kivitalon remontissa. Joten lauantaina aion lähteä ajelemaan heidän luoksensa, tietysti nitrosuihke taskussani.

      Niin, jos tällä touhulla on ollutkin myönteinen vaikutus suonieni toimintaan, en jatka tätä pitemmälle enää tänä iltana. Enkä lähipäivinäkään tee uusia avauksia; tuskinpa siihen kepupolitiikka tai siihen liittyvä aihetta antaisikaan. Mutta käyn silloin tällöin palstaa vilkaisemassa, ja jos huomaan täällä jotain kiinnostavaa, siihen voin ottaa kantaa. Samoin tälle avaukselleni mahdollisesti vielä tulevaan kiinnostavaan. Nyt kuitenkin vain Hyvää Yötä!

      • Maatalous.yrittäjä

        Sanot pojastasi että sellaista on yrittäjän elämä. Sellaista se on. Itselläsi on ollut helpompaa. palkollisena armeijassa ja sitten maatalousyrittäjien Valiolla. Molemmilta nyt eläkkeitä vedät.
        Hyvä kun ymmärrät poikaasi. Samanlaista on maatalousyrittäjänkin elämä. Pienemmin tuloksin kuin tehdasyrittäjän. Ymmärtäisit meitäkin etkä aina kaunaisi puoluetta joka meistäkin pyrkii huolehtimaan.


      • Maatalous.yrittäjä kirjoitti:

        Sanot pojastasi että sellaista on yrittäjän elämä. Sellaista se on. Itselläsi on ollut helpompaa. palkollisena armeijassa ja sitten maatalousyrittäjien Valiolla. Molemmilta nyt eläkkeitä vedät.
        Hyvä kun ymmärrät poikaasi. Samanlaista on maatalousyrittäjänkin elämä. Pienemmin tuloksin kuin tehdasyrittäjän. Ymmärtäisit meitäkin etkä aina kaunaisi puoluetta joka meistäkin pyrkii huolehtimaan.

        Kyllä minä arvostan poikaani suuresti. Kovalla työllään ja periksi antamattomalla yrittämisellään hän on kaiken saanut. Eikä näy hellittävän vieläkään, vaikka ei hänkään enää aivan nuori ole. Toivoisin ja olen hänelle sanonutkin, että koettaisi antaa enemmän aikaansa perheelleen, kun hänellä on itseään huomattavasti nuorempi vaimo ja kaksi lasta, joista nuorempi vasta nyt aloittaa koulutiensä. Ensimmäisen avioliittonsa lapset ovat toki jo aikuisia ja omilla teillään ja vanhemmalla heistä on jo kaksi lastakin, joille minä olen siis isoisän isä.

        Arvostan myös maatalousyrittäjiä ja heidän meille kaikille tarpeellista työtään. Pitkässä siviilityössäni opin erityisesti arvostamaan maidontuottajia, joiden elämää ja yrittämistä tulin lähemmin tuntemaan. Hehän eivät saa tukiaisiakaan samassa mitassa kuin muut maatalousyrittäjät. Tilanteensa on nyt entistä vaikeampi, kun Suomeen on tullut monikansallinen yritys, joka tuo maitoakin laivalasteittain Ruotsista ja myy sitä suomalaisena tuotteena. En ole koskaan tölkkiäkään niitä tuotteita ostanut enkä osta, vaan Valion tuotteisiin olen pitäytynyt ja pitäydyn.

        Enkä kaunaa kepua, mutta toivoisin sen keskittyvän vain maataloustuottajien puolustamiseen, sillä maalaisliittohan se edelleen on. Kepulle kuitenkin aivan muut asiat ovat tärkeämpiä, ja vain oman kannatuksensa vuoksi. Siksi se haahuilee kaikkialla, kuten nyt tuossa sote-sopassa ja maakuntamallissaan. Erityisen haitallista Suomelle ja suomalaisille on kepun kaupunkivastaisuus, sillä kaupungeissahan kuitenkin tapahtuu kaikki se edistys, joka vie Suomea eteenpäin. Onneksi kepun älytön pyrkimys pitää koko Suomi tasaisesti asuttuna ei tule onnistumaan, kun siellä maaseudullakin on yhä enemmän viisaita, omaa parastaan ajattelevia ihmisiä, ja he valuvat kaupunkeihin. Kaupungeissa he sitten pian luopuvat kepulaisuudestaan. Tuosta ilmiöstä kertoo myös tuo viimeinen gallup.

        Mitä minun itseni työuraan tulee, niin ilmeisesti minut koettiin hyödylliseksi ja nähtiin hyvin menestyneen tehtävissäni niin puolustusvoimissa kuin Valiollakin, koskapa niin mukavasti noilla työurillani etenin. Ja tosiaankin saan niistä molemmista eläkkeitä, ja lakien mukaisesti ansaittuja ne ovat. Aivan kuten Tarja Halosenkin eläkkeet, jotka ovat kauan olleet eräälle heikon pään polttava vaiva;))


    • >>Onneksi kepun älytön pyrkimys pitää koko Suomi tasaisesti asuttuna ei tule onnistumaan, kun siellä maaseudullakin on yhä enemmän viisaita, omaa parastaan ajattelevia ihmisiä, ja he valuvat kaupunkeihin.<<

      En ole kepun ohjelmaa aikoihin lukenut, mutta silti uskaltaisin väittää, ettei siinä mainita nyt, eikä ole ennenkään ollut mainintaa pyrkimyksestä pitää koko Suomi TASAISESTI asuttuna. Eihän maamme ole ollut tasaisesti asutettu koskaan.

      Miten puolue pyrkimyksensä ilmaiseekin, kysymys lienee lähinnä nykyisten asutussuhteiden säilyttämisestä maakunnittain niin, ettei maakuntien sisäisellä muuttoliikkeellä ole suurta väliä. Siihen viittaa ainakin pyrkimys järjestää sote-palvelut maakuntatasolla, eikä kuntatasolla, mihin Kataisen onneton hallitus tähtäsi törmäten samalla suoraan perustuslailliseen muuriin.

      Tapanasi on liioitella muuttoliikettä Helsinkiin todistaen sitä pääkaupungin asukasluvun kasvulla, vaikka hyvin tiedät, että se selittyy nykyään pääasiassa maahanmuuttajilla. Kiva heille ja meillekin , että viihtyvät siellä paremmin kuin pienemmissä suomalaiskaupungeissa ja maaseudulla.

      • Joo, onhan tuo hieman liioittelua sanoa kepun haluavan pitää koko maan tasaisesti asuttuna, ei kai sentään kepussakaan niin tyhmiä olla, että sitä pidettäisiin mahdollisena. Mutta siihen suuntaan kepun pyrkimykset kuitenkin ovat. Perusteena vain oman kannatuksensa säilyttäminen. Niiltä laajoilta harvaan asutuilta selkosilta kepu pääasiallisen kannatuksensa saa, paljon vähemmän kaupungeista, joissa kuitenkin asuu ihmisiä paljon enemmän kuin niillä selkosilla.

        Totta on, että tänne Helsinkiin ja muualle pääkaupunkiseudulle tulee ns. uussuomalaisia eniten, ja hyvä niin. Yhtä paljon tänne kuitenkin tulee myös kantasuomalaisia, valtaosa heistä maaseudulta. Joukossaan varmaan paljon myös kodinperintökepulaisia. Silti kepun kannatus ei täällä kasva, pikemmin päinvastoin. Mikä sen selittää? No, uskon tietäväni siihen vastaustakin, mutta jääköön sanomatta.

        Niin, vaikka sinne maaseudulle tulee noita uussuomalaisia huimasti vähemmän kuin tänne, silti heitä siellä pelätään huimasti enemmän? Nähdään jatkuvasti tällä palstallakin. Mistä sellainen pelko johtuu? Sinä ilmeisesti maaseudun ihmisenä ehkä tietäisit sille vastausta, mutta tuskinpa viitsit sitä kertoa;))


      • kapi_ kirjoitti:

        Joo, onhan tuo hieman liioittelua sanoa kepun haluavan pitää koko maan tasaisesti asuttuna, ei kai sentään kepussakaan niin tyhmiä olla, että sitä pidettäisiin mahdollisena. Mutta siihen suuntaan kepun pyrkimykset kuitenkin ovat. Perusteena vain oman kannatuksensa säilyttäminen. Niiltä laajoilta harvaan asutuilta selkosilta kepu pääasiallisen kannatuksensa saa, paljon vähemmän kaupungeista, joissa kuitenkin asuu ihmisiä paljon enemmän kuin niillä selkosilla.

        Totta on, että tänne Helsinkiin ja muualle pääkaupunkiseudulle tulee ns. uussuomalaisia eniten, ja hyvä niin. Yhtä paljon tänne kuitenkin tulee myös kantasuomalaisia, valtaosa heistä maaseudulta. Joukossaan varmaan paljon myös kodinperintökepulaisia. Silti kepun kannatus ei täällä kasva, pikemmin päinvastoin. Mikä sen selittää? No, uskon tietäväni siihen vastaustakin, mutta jääköön sanomatta.

        Niin, vaikka sinne maaseudulle tulee noita uussuomalaisia huimasti vähemmän kuin tänne, silti heitä siellä pelätään huimasti enemmän? Nähdään jatkuvasti tällä palstallakin. Mistä sellainen pelko johtuu? Sinä ilmeisesti maaseudun ihmisenä ehkä tietäisit sille vastausta, mutta tuskinpa viitsit sitä kertoa;))

        Mitä ylipäätään tarkoitat maaseudulla? Kaikkia muita suomalaisiako kuin helsinkiläisiä, espoolaisia ja vantaalaisia? Tällainen jaottelu "meihin ja landelaisiin" kuulostaa tv-lähetysten perusteella olevan siellä päin yleistä ja sitä olen ollut huomaavinani sinunkin kirjoituksissasi.

        Ei meillä ei-pääkaupunkiseutulaisilla mitään pelkoa maahanmuuttajia kohtaan ole. Kyllähän heitä asuu muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla ja sen perusteella on nähty, että heitä on monenlaisia siinä kuin kantasuomalaisiakin. On kuitenkin totta, että kahden vuoden takainen muuttoaalto koettiin ongelmalliseksi ennen kaikkea taloudellisessa mielessä. Ehkä helsinkiläisille he eivät sitä ole, vaan päinvastoin maahanmuuttajat ratkaisivat siellä sen suurten ikäluokkien eläköitymisen aiheuttaman huutavan työvoimapulan, jonka meitä viisaammat tiesivät tulevan koko läntiseen Eurooppaan jo yli 20 vuotta sitten.


    • Gallupit vahvistavat toisiaan. Pari päivää sitten julkaistiin HS:n tilaama gallup, tänään on julkaistu Ylen gallup. Hyvin samanlaisia kannatuksia eri puolueet ovat niissä saaneet, joten kyllä ne kertovat varsin luotettavasti puolueittemme tämänhetkisestä kannatuksesta. Tietenkään ne eivät ole vaalit, joihin on vielä aikaa - jos hallitus ei lyö hanskojaan tiskiin - mutta kyllä ne suuntaa näyttävät määräaikaisiakin vaaleja ajatellen.

      Ylen gallupissakin kannatetuin puolue on kokoomus, joskin se saa tässä puolisen prosenttiyksikköä pienemmän kannatuksen kuin HS:n gallupissa. Kepun kannatus tässä on kolme prosenttiyksikön kymmenystä suurempi kuin HS:lla. Vaikka kepun kannatus on siis tässä gallupissa hivenen edellistä korkeampi, vihreät tulevat tässä vielä lähemmäs kepua. HS:n gallupissa olivat 0,9 prosenttiyksikköä kepun jäljessä, tässä enää 0,7. No, virhemarginaalien puitteisiinhan itse asiassa kaikki nuo kahden gallupin eroavuudet voivat mennä.

      Tässäpä tuo Ylen gallup, lukekaa, jos viitsitte - tai rohkenette - ja tehkää omat päätelmänne, mutta olkaa niissä rehellisiä, jos ne tänne palstalle tuotte:

      https://yle.fi/uutiset/3-9729958

      • Olette.te.vietävissä

        1000-2000 puhelin haastatteluissa ihmisiä.
        Osa ei edes tiedä puoluekannatustaan.

        Voi hyvät hyssykät jos tuo olisi kokokansa.
        Edes RUK kapellimestari ei osaisi parempaa säveltää.

        Elämme vielä noituuden aikaa.


      • tarkistatietosi

        En tiennytkään Väyrysen olevan ehdolla. Ja kuinkapa tietäisinkään, koska ei hän ole ehdolla ainakaan tällä hetkellä.


      • En ole puskassa ollutkaan, jollei puskaksi lueta päätäsi, jossa tietysti olen ollut tiiviisti koko tuonkin ajan, jolla en palstalla käynyt.

        Mutta sinä et ole koskaan ollutkaan muualla kuin puskassa, lukemattomine puskanikkeinesi. Lienetköhän ollut samanlainen piileksimään pyrkivä lusmu jo siellä armeijassakin? Ilmeisesti, kun et sen paremmin menestynyt. Etkä sitten kai edes uskaltanut siviilitöihin yrittääkään.

        Eräs tällä avauksellani eilen toivotteli minulle jaksamista - vaivoistani kerrottuani - ja sanoi, että muuten Ossilta menee elämäntarkoitus ja nimimerkki. Kun hän vertasi sinua Väyryseen, sen johdosta vastasin hänelle näin:

        >>Koetetaan, koetetaan tässä vielä jaksaa. Ihan muita tarkoituksia kuin tuon Ossin elämänsisältöä ajatellen.

        En sentään vertaisi tuota Ossia ihan Väyryseenkään. Väyrysellä on takanaan loistava tulevaisuus, Ossilla ei liene ollut loistavan tulevaisuuden odotuksiakaan, ei enempää armeijassa kuin niissä vaaleissakaan, joissa on ehdokkaana ollut;))<<

        Aivan varmasti ole tuossa Väykky-vertauksessakin oikeassa.


      • PyllyMaissiAUJompenJOHTO
        kapi_ kirjoitti:

        En ole puskassa ollutkaan, jollei puskaksi lueta päätäsi, jossa tietysti olen ollut tiiviisti koko tuonkin ajan, jolla en palstalla käynyt.

        Mutta sinä et ole koskaan ollutkaan muualla kuin puskassa, lukemattomine puskanikkeinesi. Lienetköhän ollut samanlainen piileksimään pyrkivä lusmu jo siellä armeijassakin? Ilmeisesti, kun et sen paremmin menestynyt. Etkä sitten kai edes uskaltanut siviilitöihin yrittääkään.

        Eräs tällä avauksellani eilen toivotteli minulle jaksamista - vaivoistani kerrottuani - ja sanoi, että muuten Ossilta menee elämäntarkoitus ja nimimerkki. Kun hän vertasi sinua Väyryseen, sen johdosta vastasin hänelle näin:

        >>Koetetaan, koetetaan tässä vielä jaksaa. Ihan muita tarkoituksia kuin tuon Ossin elämänsisältöä ajatellen.

        En sentään vertaisi tuota Ossia ihan Väyryseenkään. Väyrysellä on takanaan loistava tulevaisuus, Ossilla ei liene ollut loistavan tulevaisuuden odotuksiakaan, ei enempää armeijassa kuin niissä vaaleissakaan, joissa on ehdokkaana ollut;))<<

        Aivan varmasti ole tuossa Väykky-vertauksessakin oikeassa.

        Kyllä Sinun kaikki "sävysi" tunnetaan. Puskissa olet piileskellyt.
        Sinulle täällä olo ja Keskustan moittiminen on elämän pääsisältö. Läheiset eivät välitä ja Tampereen mummokaan ei monta päivää Sinua kestä.
        Aamut aloitan aina puolen tunnin vesijuoksulla luonnonvedessä, teen makoisan aamupalan kotimaisista raaka-aineista ja tänäänkin lähdin ihka oikeaan työhön, jossa vaaditaan taidokasta ihmisosaamista. Sellainen puuttuu Sinulta tyystin.


      • KapiRulesOk
        kapi_ kirjoitti:

        En ole puskassa ollutkaan, jollei puskaksi lueta päätäsi, jossa tietysti olen ollut tiiviisti koko tuonkin ajan, jolla en palstalla käynyt.

        Mutta sinä et ole koskaan ollutkaan muualla kuin puskassa, lukemattomine puskanikkeinesi. Lienetköhän ollut samanlainen piileksimään pyrkivä lusmu jo siellä armeijassakin? Ilmeisesti, kun et sen paremmin menestynyt. Etkä sitten kai edes uskaltanut siviilitöihin yrittääkään.

        Eräs tällä avauksellani eilen toivotteli minulle jaksamista - vaivoistani kerrottuani - ja sanoi, että muuten Ossilta menee elämäntarkoitus ja nimimerkki. Kun hän vertasi sinua Väyryseen, sen johdosta vastasin hänelle näin:

        >>Koetetaan, koetetaan tässä vielä jaksaa. Ihan muita tarkoituksia kuin tuon Ossin elämänsisältöä ajatellen.

        En sentään vertaisi tuota Ossia ihan Väyryseenkään. Väyrysellä on takanaan loistava tulevaisuus, Ossilla ei liene ollut loistavan tulevaisuuden odotuksiakaan, ei enempää armeijassa kuin niissä vaaleissakaan, joissa on ehdokkaana ollut;))<<

        Aivan varmasti ole tuossa Väykky-vertauksessakin oikeassa.

        Totta turiset taas Kapi, Väyrysellä on takana loistava tulevaisuus, mutta Ossilla ei sitäkään. Ossi tähtihetki oli 18 ääntä kunnallisvaaleissa! Suhteellisesti saman verran kuin Väyrysellä presidentinvaaleissa;-)) Oikein hyvää viikonloppua Herra Korhoselle! Ossille turha toivottaa, koska sama katkeruus jatkuu ja jatkuu.. Ossi on italialainen puulaatikko viinille...


    • Jännää aikaa siis elämme ja jännät ajat jatkuvat. ”Saas nährä kui äijän käy”, sanon Manu Koivistoa imitoiden Sipilän asemaa ajatellen. Jännitystä tuo hieman myös Halla-ahon ilmoitus, että persut tulevat asettamaan oman presidenttiehdokkaansa. Kuka hän lieneekään, ei hänellä kisassa mahdollisuuksia ole, mutta varmaan vähän nakertaa Vanhasen ja Väyrysen kannatusta, ehkä demarienkin ehdokkaan kannatusta, kuka hänkin sitten lienee. Niinistön kannatukseen sillä ei ole mitään merkitystä.

      Jännät ajat jatkuvat itsellänikin ihan omakohtaisista syistä. Tosin tänään on ollut jo toinen päivä, jolloin ei ole tarvinnut - ainakaan vielä - nitrosuihketta ottaa. Ei ole vielä tullut tietoa jatkotutkimuksista, mutta joka tapauksessa sellaiset ovat edessä.

      Lauantaina kuitenkin aion lähteä ajelemaan Länsi-Uudellemaalle jälkikasvuani ja heidän äitiään tapaamaan. Niin haluan tehdä, vaikka poikani pitää sitä kai riskaabelina, kun esitti, että he tulisivat perhekuntana käymään täällä luonani. Minulla sinne menooni on syyt, joista olen maininnutkin.

      Tämä palsta saa nyt jäädä minulta tyystin rauhaan ainakin viikonlopun yli. Poikkeuksellisesti tuossa edellä vastasin tuolle ”perskärpäselleni ” - sellainenhan hän jo nikilläänkin ilmoittaa olevansa. Nyt vielä oikaisen tuossa vastauksessani antamaani väärää luonnehdintaa hänestä.

      Arvelin, että hän olisi jo siellä armeijassakin ollut samanlainen puskassa piileksivä lusmu kuin täällä. Ei ollut, haminalaisilta palvelustovereiltaan kuulemani mukaan päinvastoin halusi aina olla esillä - ja molemmat jalat aina yhtä tukevasti ilmassa! Kuulemma melkoista huvittuneisuutta hän siellä herätti. Täällä hän on taantunut, kun herättää enemmän sääliä kuin huvittuneisuutta.

      Näkemiin - toivon mukaan!

      • heheheeee

        Jälkikasvua? sehän on jonkun sen aikaisen varusmiehen tekemisiä nysäsihän ei ole koskaan toiminut. Olet vain aisankannattelija


      • Kun.totta.puhutaan

        En tunne teidän menneisyyttä. Muuten kuin kapista itsensä kertomana. Hyvin hän sielläkin menestyi kun ensimmäisten aliupseerien joukossa kapteeniksi yleni. Se on varmaan totta. Varmaan totta myös kertomansa, miten hän aina ammattikuntansa edustajaksi yhdistyksiin ja muualle valittiin.
        Sinulla meni sielläkin heikommin. Erot varmaan nähtiin sielläkin. Et saanut arvostusta esimiehiltä, et luottamusta ammattitovereilta.
        Ero nähdään täälläkin. Elät siinä menneisyydessä, kapi ei. Kapilla on sen jälkeen ollut elämässään paljon muutakin. Sinulla ei edes sen vertaa, mitä oli armeijassa.
        Tiedät, että asia on noin. Hohottelusi ei sitä peitä, päinvastoin.


      • Suomen puolustusvoimat on ylipäätään huvittava organisaatio. Se on täynnä teidän kahden kaltaisia persoonia. Spede Pasanen teki muuten pilkkaa sinun kaltaisistasi lisäämällä usein jonkun lohkaisun päälle "kolmannella päälle reipasta sotilasnaurua". Se oli Speden, Simon, Veskun ja Pentti Siimeksen suusta kuultuna juuri sen kaltaista hohottelua, jota käytät noissa kommenteissasi. :D


    • panzer

      Eipä tiennyt alkuihminen mitä tuli tehneeksi kun tulenteon keksi! stalingrad hans...

    • Hallaahon.äänestäjä
    • Hallaahon.äänestäjä
    • juoppokepulainen2

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe