Yksipuoleinen yhteydenpito ystävyys suhteissa

Rae52

Mitä mieltä olette ajatuksistani, tai onko muilla kokemuksia asiasta..
Eli minulla on muutamia ystäviä, jotka eivät itse juuri koskaan ota minuun yhteyttä, vaan aina se olen minä, joka ottaa ensin yhteyttä. Kysyy vaikka vain kuulumisia.
Tuo jotenkin turhauttaa, ja olenpa miettinyt että tuskin olen heille kovin tärkeä ystävä.. Ymmärrän että heillä on omat kiireet ym. Mutta koen näin.
Ehkä lopetan itsekin yhteydenpidon, ja toivon löytäväni kunnon ystäviä :). Sellaisia vanhan ajan bestiksiä :).

14

514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuosienvarrella

      Kokemusta on useita ja olenkin yksi kerrallaan jättänyt tuollaiset suhteet taakseni.......ei ole mikään velvollisuus pitää yllä yksipuolisia suhteita.......jos kyselyjä on tullut olen sanonut suoraan miksi en enää soita........

    • Rae52

      Joo varmasti monella on kokemusta.. Tuntuu että ystävillä jotka eivät itse tee ystävyys suhteen ylläpitämisen eteen mitään, on paljon muita ystäviä... No ehkä he jossain vaiheessa huomaa että mitäs sille yhdelle "ystävälle" kuuluu.

      • eeoomies

        Itse olen juuri tuollainen joka ei pidä yhteyttä, eikä niitä kavereita todellakaan ole kuin ihan muutama ja todellakin haluaisin jutella. Kavereiden ottaessa yhteyttä yritän kyllä jatkaa keskustelua.

        Itselläni se on kuitenkin itsetuntokysymys olla aktiivinen: en usko että näitä parhaitakaan kavereitani kiinnostaa kertoa kuulumisistaan minulle saati kuulla omiani. Saati tehdä jotain yhdessä.
        Samasta syystä hankala luoda uusia kaverisuhteita, en vaan osaa tyrkyttää itseäni muiden "vaivaksi".

        Jos tunnistat näistä kaverisi niin jaksa olla se aktiivisempi osapuoli. Se kestää aikansa (kauan!) ennenkuin sellainen tyyppi uskoo että tässä ollaan oikeasti kavereita ja sullekin voi jutella eikä vain toisinpäin. Katso miten kaveri reagoi yhteydenottoihisi, vaikuttaako siinä tilanteessa enää yhtä välttelevältä vai innostuuko juttelemaan.


      • vuosienvarrella

        Munulla ainakin mielenkiinto loppuu viimeistään parin vuoden kuluttua, en jaksa kauempaa yksipuolista yhteydenpitoa.....


    • Exkaveri

      Sama! Kovasti vakuuttivat että "oli kiva jutella" ja "kiva ku soitit ku mä oon ite nii huono pitämään yhteyttä". Ei oikea ystävyys ole tuollaista.

    • halpamakkara

      Minullakin on kokemusta ihmisistä, joita olen pitänyt ystävinäni mutta jotka eivät ole viitsineet oma-aloitteisesti pitää yhteyttä. Ja sitten on ollut niitä, joille olen kelvannut monenlaiseksi avuksi ja lohduttavaksi olkapääksikin, vaan itse en ole heiltä saanut apua silloin, kun olisin tarvinnut. Yksikin "ystävä", joka oli itkenyt minulle vähän väliä omia murheitaan, ei välittänyt kuunnella yhtään, kun minä olisin vastavuoroisesti kertonut omista ongelmistani.

      Oma lukunsa ovat ne, jotka kyläilevät ja jopa kutsuvat itsensä kylään mutta eivät koskaan esitä vastakutsua.

      Olisi hauska tietää, menettelevätkö nuo tuntemani tyypit samalla tavoin myös muita ihmisiä kohtaan vai näkevätkö he vain minut jotenkin vähempiarvoisempana, jonka kanssa ei tarvitse olla vastavuoroinen tai jonka kanssa ei välttämättä tarvitse edes noudattaa hyviä tapoja.

      Kun oikein mietin kokemuksiani elämäni varrelta, aika itsekeskeistä porukkaa tässä maailmassa tuntuu tallaavan. Mutta ehkä ystävyyden merkityksestä ja muodoista on kehitelty turhan ihannoiva kuva - ainakaan minulla ei ole ollut mitään "tosi ystäviä", vaikka olen itse yrittänyt sellainen olla.

    • Rae52

      Hei "halpamakkara". Olipa hyvä kirjoitus :). Ja joo ehkä ystävyydestä on kehitelty aika ihannoiva kuva.. Mutta toivoisin jokaiselle edes yhden kokemuksen hyvästä ystävyyssuhteesta :). Se jää mieleen ja tunteisiin koko loppuelämäksi :)! Vaalikaa ja tehkää töitä ystävyys suhteiden eteen :).

    • heptäällä

      Minulla myös kokemusta, montakin. Nykyään en enää tällaisia "ystäviä" siedä. Se ei ole oikeaa ystävyyttä jos vain toinen pitää yhteyttä ja joutuu siten yksin ylläpitämään ystävyyttä. Haluan selkeästi tietää, kuka on ystävä ja kuka ei. Ja yksi asia mistä sen tietää on juuri tämä yhteydenpitokysymys. Ystävyys on molemminpuolista.

    • vapaavalintaista

      Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän olen tullut siihen tulokseen, että jos joku haluaa pitää yhteyttä minuun päin, hän voi soittaa minulle, en lyö luuria korvaan, paitsi kännissä soitteleville.

      Minä itse soitan niille ihmisille joiden kuulumiset minua kiinnostaa.

    • Hei

      Kirjoitat aiheesta, josta monella on varmasti kokemuksia. Ystävyyden perusolemus on tasaväkisyys ja vuorovaikutteisuus, varmuus siitä, että kumpikin osapuoli kannattelee ystävyyttä yhdessä. Vain toisen varassa ei voi ystävyys lujittua.

      Aloitteen teko tapaamisten suhteen on kuitenkin joillekin vaikeampaa kuin toisille. Osittain siihen saattaa vaikuttaa ihan perusluonne, joillain kiireinen elämäntilanne, jotkut ovat arkoja peläten häiritsevänsä toista, jotkut taas saattavat olla niin omien murheidensa kuormittamia, etteivät kykene aloitteeen tekoon. Koska tällainen luettelointi ei kuitenkaan auta sinua, ehdotan että kysyt asiasta suoraan ja kauniisti. Voit kertoa, että sinusta tuntuisi hyvältä, jos sinua lähestytään ja otetaan aloite sinua kohtaan. Jokainen tietää, miten kiva on tulla kutsutuksi eikä aina vain olla kutsuja. Tällöin toiselle osapuolelle tarjoutuu tilaisuus kertoa, miksei hän ole vastavuoroisuuteen kyennyt ja mitä hän oikeasti ystävyydeltä toivoo. Jos se on liian vaikeaa, ottaa asiaa puheeksi, voit myös lähettää vaikka tekstarin, että hei, toivoisin että ehdotat seuraavaa tapaamistamme (esim.kukauden kuluessa). Voi olla, että pelkkä tämä jo laukaisee tilanteen ja voittekin taas nauttia ystävyydestänne. Joskus toki on niinkin, että ystävyyssuhteisiin tulee liikaa etäisyyttä ja vierautta. Kaikki suhteet eivät vaan jatku halki elämän. Tai jotkut jatkuvat ohuina ja satunnaisina, toisten ollessa tiiviitä ja lujia.

      Mitä ajattelet tästä, saitko yhtään apua?

      Merja, diakoni

    • introversioni

      Minä olen varmaankin tuollainen alkuperäisen kirjoittajan tarkoittama ystävä. Olen introvertti, ja viihdyn suurimmaksi osaksi yksinäni. Ystäviäni tapaan mielelläni aina silloin tällöin, mutta tapaamisen jälkeen en viikkoihin kaipaa seuraa. Vaikka ystävien tapaaminen onkin antoisaa, niin se on myös tavallaan uuvuttavaa. Puhelimessa en jaksa höpöttää muutamaa minuuttia kauempaa.

      Minulla on eräs ystävä, joka ei kestä hetkenkään yksinoloa. Hänellä on toki muitakin kavereita kuin minä, mutta silti hän haluaisi tavata minuakin joka viikko, joka on minulle ihan liian tiuhaan. Hän soittelee "kuulumisia" harva se päivä, ja puhelut kestäisivät varmaan useita tunteja, jos en lopettaisi jossain vaiheessa. On varmaan sanomattakin selvää, että koska hän "pommittaa" minua yhteydenotoillaan niin useasti että se välillä suorastaan ahdistaa (toki en aina vastaa puhelmeen), niin itse en koe tarvetta soitella hänelle kovinkaan usein. Tästä hän onkin muutaman kerran sanonut olevansa loukkaantunut.

      Minulla on myös hyvin sosiaalinen työ, ja usein työpäivän jälkeen olen niin kurkkuani myöten täynnä ihmiskontakteja, että en jaksa olla missään tekemisissä kenenkään kanssa, en edes ystävieni. En nyt väitä että alkuperäisellä kirjoittajalla olisi juuri tämä tilanne, voihan olla, että hänen ystävillään on jokin muu syy. Eivät tosiaan välitä tarpeeksi, tai heillä on niin paljon muitakin kavereita ja menoja, että eivät "ehdi". Mutta tämä oli minun näkökulmani asiaan, toivottavasti siitä sai jotain ajattelemisen aihetta.

    • kuuntelevana_korvana

      Minulla on useampikin ystävä jotka soittavat lähes viikottain ja selostavat kaikki tekemisensä melkein sekunti sekunnilta sitten viime "näkemän". 10 minuuttia vielä menee sitä puhetulvaa kuunnellessa, mutta sitten alkaa ajatus väkisinkin harhailemaan omissa tekemättömissä töissä tai pitäisi jo päästä lenkille tai tekemään jotain aivan muuta.


      Kyllänän hekin minua syyllistävät siitä, kun et sinä koskaan soita, mutta kun heidän kuulumiset tulevat vaihdetuksi kokonaisvaltaisesti näinkin, niin eipä minulle tule pieneen mieleenkään soittaa enää itse heille päin.

    • huonomminkin_voi_olla

      Tuo on vielä pientä siihen verrattuna kun yrität itse pitää yhteyttä niin tulet vielä torjutuksi etkä saa edes mikäänlaista vastakaikua. Nimimerkillä kokemusta on.

      • ystävän-pettämä

        Torjutuksi tuleminen, kun yrittää luoda ystävyyssuhdetta, on tosiaan rankkaa, tiedän itsekin. Mutta väitän, että rankinta on, kun tajuaa, että ystävä - tai siis hyvänä ystävänä pitämänsä ihminen - vain käyttää hyväksi. Ainakin minua sellainen on suoraan sanoen satuttanut. Toipuminen kesti yllättävän kauan, vaikka en pidä itseäni mitenkään erityisen hermoheikkona tai herkkänä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe