MIKSI KOIRAT TAPPELEVAT

minelan

Miksi jotkut koirat ovat aggiresiiiviisempiä kun toiset. Minun mielestäni syypää on ihminen,,joka ei osaa lukea koiran kieltä ja ei ehkä ole kiinnotustunutkaan siitä. Pää asia on, että koira alistuu heidän tieltään, Koiralla ei saa olla omaa tahtoa, Tällaisilla ihmisillä ei pitäisi olla koiria, he ovat aggressiivisia, mielenhäiriöistä kärsiviä ihmisiä, eikä heillä pitäisi olla minkäänlaista eäintä,

28

642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aumatar

      Noh, koiralle tappelukynnys on paljon matalampi kuin ihmiselle. Ei sen emo opeta sille että hyihyi ei saa tapella. Päinvastoin, pennut leikkivät keskenään hyvin rajusti ja leikkitappelevat harjoittaakseen voimiaan ja taitojaan. Kaikki eläimet tappelevat myös joissain tilanteissa. Ja ihminen se vasta tappeleekin. Ei se mitään mielenhäiriötä ole vaan lajityypillistä toimintaa. Toinen juttu on sitten milloin tappelusta on hyötyä milloin ei. Ja että jotkut yksilöt tappelevat herkästi, jotkut taas alistuvat.
      Mutta erittäin ikäviä ovat sellaiset koiranomistajat jotka yllyttävät koiraansa aggressiiviseen käytökseen, jotka nauttivat siitä että heidän koiransa on pelottava.

    • Kaikentakanaonnainen

      Perussyynä aggressioon on ennenkaikkea NAINEN, siis narttu. Tai sitten uros. Siitä ne tappelut kaikkein herkimmin syntyvät. Toinen riidanaiheuttaja on ruoka. Sukua edelliselle on riita resursseista, kuten leluista tai vaikka omistajan huomiosta ja oman "lauman" puolustamisesta. Pelkokin käy syystä, se on parasta puolustautumista.

      Kaikilla koirilla on geeneissään näitä kaikkia taipumuksia. Omistajan tehtävä on pitää huoli siitä että nämä vietit ja taipumukset pidetään hillinnässä.

      Tuota aloittajan jatkuvaa känäämistä " alistamisesta" en kyllä oikein ymmärrä. Jokaisen koiran tulee olla alamainen isännälleen/emännälleen. Se tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä että koira alistuu vapaaehtoisesti hänen tahtoonsa. Joillekin roduille se on helppoa, toisia täytyy vähän vahvemmin motivoida.

      Oikeassa hän on siinä että puutteelliseen motivaatioon on syynä ihminen joka ei osaa lukea koiraansa. Tai sitten osaa ja käyttää koiransa viettejä hyväkseen väärin. Silloin koiran viettejä aggressioon on tietoisesti voimistettu ja koirasta tekemällä tehty vaarallinen. Välinpitämättömyydestä tällaisessa toiminnassa ei ole kyse, se on tietoinen valinta joillekin. Myös osaamisvajeesta on joskus kyse.

      Jokaisen koiranomistajan tärkein tavoite tulisi olla se että koira todellakin ALISTUU. Se ei tarkoita väkivaltaa, vaan motivointia. Koira voi ja saa "alistettunakin" olla itsepäinen, kunhan tärkeimmät asiat on opetettu niin että ne ovat koiran selkäytimessä pysyvästi.

    • yleensä_urokset

      ovat tappeluhalukkaampia, kuin nartut. Johtuu varmasti testosteronista. Koira tietty samaistuu enempi ihmiseen, kuin toiseen koiraan, koska ihmisen kanssa se kasvaa 8vkon luovutusiästä asti. Se pitää tätä ihmisperhettä laumanaan ja tunkeilijoita ei välttämättä hyväksytä. Susilaumatkin elävät omilla reviireillään ja vieras susi tapetaan, jos tulee väärän susilauman reviirille.

      • kilttikivempi

        Mul on aina uroskoiria ollut, eri rotusia.Mikään niistä ei oo tappelemaan pyrkinyt, eikä muita haastanut.Sosialisia, kivoja kaikkien kavereita olleet aina kaikki.Hyväksyvät leikkikavereikseen kaikki saman oloiset,siis hyväkäytöksiset ja leikkisät koirat.

        En haluaisikaan koiraa, joka olis tappelupukari.Rasittavaa vahtia ettei pääse kenenkään kimppuun, eipä itekkään nauti lenkeistä, eikä voi kenenkään kanssa jutella, eikä samaa lenkkiäkään yhes kiertää.Jos koira on remmirähjä, tai muutoin tappelun haluinen.Eihän sellaisen kanssa ole kiva edes ulkoilla.En sellaista ees ottais.


    • kyllätarkkaollapitää

      Jos koira haluaa haastaa muut koirat,ja tapella niiden kanssa.Sehän on selkeästi luonnevikainen,ja yhteiskuntaan sopimaton yksilö.Ei ole koulutuksesta kiinni, eikä rodustakaan.Jotkut ei meinaan kouluta koiriaan yhtään mitenkään,eikä harrasta niiden kanssa,ja silti heidän koirat on täyspäisiä.Ihmisille ja koirille turvallisia kavereita.Vaikka joidenkin kirjoitusten mukaan se on mahdotonta.Kuvitellaan että automaattisesti, kouluttamaton koira on remmirähjä ja hyökkäävä.Ei se niin mene....

      Kouluttamalla yritetään kyllä luonnevikaisista koirista saada yhteiskuntakelpoisia, kaikin mahdollisin keinoin.Juu, koira ei sitten hyökkää eikä pure ketään, kunhan omistaja pitelee kovasti hihnaa ja kieltää koko ajan.Mutta, kun sellainen arvaamaton koira karkaa ovesta, pihasta, hihnasta ja juoksee vieraan koiran luo, se sitten hyökkääkin.

      Jos koira on hyvistä , hyväluonteisista vanhemmista, ja hyvin pidetty ja muihin koiriin pentuna jo sosialistettu.Se osaa tulla toimeen muiden koirien kanssa, ja sen pitäisi pitää kaikista ihmisistä.Hyväluonteinen tervepäinen pentu hakeutuu kaikkien vieraiden luo siliteltäväksi, eikä se pelkää vieraita koiria.
      Jos koira jo pentunakin on säikky, arka, se toden näköisesti muuttuu aikuistuessaan itseään ylisuojelevaksi muille koirille ja ihmisille vaaralliseksi koiraksi.

      Siksi aina neuvotaan,ettei pidä ottaa arkaa pentua.Ja että pennun vanhemmat on nähtävä,jotta näkee että ne osaavat käyttäytyä, ja ovat vieraidenkin siliteltävissä.
      Mutta, ostajat ei välitäkkään, ostavat sen aran valmiiksi luonnevikaisen heikkohermoisen pennun, joka pelkää vähän kaikkea.Ja kuvittelevat,että hyvällä hoidolla, ja koulutuksella siitä tulee normaaliluonteinen koira.Mutta, koiran luonne ei iän karttuessa muutu.Arkuus periytyy, agressiivisuus periytyy, heikkohermoisuus periytyy.Siksi hedän koirastaan tulee hyökkivä remmirähjä, kun se on jo alkujaan ollut luonnevikainen yksilö.Joka johtunee aina pennun vanhemmista.

      Kannattaa siis ottaa pentua katsomaan joku koirista tietävä.Ettei pennunosto huumassaan, tuo kotiinsa sitä arkaa pentua.Jonka kanssa niitä ongelmia sitten tulee, koko koiran iän verran.

      Omistajan ei tarvitse tervepäistä pentuaan mitenkään kaltoinkohdella,ja alistella.Vaan ohjata sitä vain oikeanlaiseen käytökseen,ja totuttaa vieraisiin ihmisiin, koiriin, muihin eläimiin, ja monen laisiin paikkoihin.Reipas, terve, iloinen ja innokas pentu, sellaisesta saa kunnollisen koiran.Siitä on hyvä aloittaa pennun totutus vieraisiin, vieraisiin koiriin jne,Koirastahan on tarkoitus tulla sellainen,että se tulee aikuisenakin muiden koirien ja ihmisten kanssa toimeen.
      Minulla on nyt menossa neljäs oma koira.Kaikki ovat olleet puhdasrotusia koiria, eri rotuisia, ja ihan eri kokoisia.Ja kaikki on tykänneet vieraista ja vieraista koirista.Mitään käytöshäiriöitä ei ole millään ollut.Eikä koirat tietenkään pureet ketään ihmistä, eikä koiria koskaan,eikä olleet tappeluissa.
      Tärkeintä on se pennun valinta,valita iloinen, rohkea pentu, ja tietysti vanhempien taustojen tutkimine luonteiden varmistaminen hyviksi ;)

    • persumäkikangalvoittaja

      Ai miksi? Nainen on syypää kaikkeen. Ei osaa alistua vaikka miten kouluttais. Prkl. MUTTA kovapäisimmätkin löytävät paikkansa kun on tarpeeks tiukka. Hei, aggressio vs. aggressio, en suosittele muuta kuin kaikista kovimmille. Jos on valmis ottaa purun tai kattoo kuka on kingi laumassa niin suosittelen haastamaan. Ykskään oli sit mikä laumakoiruli ei kyllä miun yli kävelis tai sais kyllä tuntee sen nahoissa. Johtamistapoja on monija. EN suosittele aggressiivista lähestymistapaa. Ja mitä väliä koiran luonteella, olkoon vaikka keijukainen kunhan tottelee. Itse pidän hierarkian laumassa vesiselvänä. Jos ei tottele, en pelottele vaan vaadin. Ei kiinnosta mitä koira haluaa vaan mitä ITSE haluan. Piski tottelee ja se on siinä. Tunarit palloilee ja tiedoksi olen myös aggressiivinen henkilö, muttta omaan itsehillintää tiettyyn pisteeseen. Jos raja ylittyy niin tottakai toimin välittämättä seurauksista. OLEN KOVIN KAIKISTA JA TARVITTAESSA AGGRRESSIIVINEN. IHAN SAMA MITÄ MUUT AJATTELEE. VÄISTÄKÖÖN SITTEN JOS PELKÄÄVÄT. VOIN OTTAA HAASTEEN KUIN HAASTEEN VASTAAN OLI SE MIKÄ TAHANSA. Siinä teille tunarit aggressssiota, haha, hah xD ps. Enolehulluvaioonko:D

      • vitikonpimpura

        Vai ihan hullukö pullost tully? Nöh, mikäs on koirululukutietotaito? Taitaah olla hakuses, kyl mie huomaan mikä on jujun juoni. Ei tainnu saaha ruokaa tännää vai? Nöh, parempi onni ens kerral eiks jöh;)


      • mesiemäntä

        Hyvin sanottu. Näille jatkeille ei paljon korvia kannata lotkauttaa. Antaa jäähtyä kylmässä kesäisessä järvessä. Kyllä ne sieltä tasalämpöisenä nousevat jolloin me naiset voidaan ottaa homma haltuun taas vaihteeks...huoh...


    • ELäinTentystäva

      Toiset koira(rodut) ovat lahopäisempiä kuin toiset. Siinä syy tappeluihin. Harvinaisen typeriä tappelijarotuja ovat mm. karjalankarhukoira, suomenpystykorva, akita, dogo argentino, saksanpaimenkoira, malinois ja lamppuharjat. Viimeksi mainituissa on se hyvä puoli, että ko. rähisijät pääsevät nopeasti hengestään jos uskaltautuvat rähinältään normaalin koiran kimppuun.

      • hyvätkoiratmul

        Mun koirat ei rähjää, eikä tappele muiden koirien kanssa, leikkivät vaan.Mun koirat tykkää kaikista lapsista ja ihmisistä, haluaa silityksiä,ja on rauhallisesti aina.
        Mut en koskaan päästäkkään sekopäitten rähjääjien luo, tietenkään.En vaaranna omaa koiraani, vaan kyörään rähjät pois itse ;)
        Normaalit,tervepäiset koirat, tykkää muista koirista, leikkikavereinaan.


      • eipidäpaikkaansa
        hyvätkoiratmul kirjoitti:

        Mun koirat ei rähjää, eikä tappele muiden koirien kanssa, leikkivät vaan.Mun koirat tykkää kaikista lapsista ja ihmisistä, haluaa silityksiä,ja on rauhallisesti aina.
        Mut en koskaan päästäkkään sekopäitten rähjääjien luo, tietenkään.En vaaranna omaa koiraani, vaan kyörään rähjät pois itse ;)
        Normaalit,tervepäiset koirat, tykkää muista koirista, leikkikavereinaan.

        Höpö höpö, pässinpää. Koiraeläimille nimenomaan EI ole normaalia moikkailla vieraaseen laumaan kuuluvia lajitovereitaan ja leikkiä niiden kanssa. Me ihmiset ollaan parhaamme yritetty jalostaa luonnonoikkuja, jotka rakastavat ylettömästi muita koiria siinä kuitenkaan kovin hyvin onnistumatta. Muita koiria rakastavat koirat EIVÄT siis ole normaaleja eikä se ole luonnollista vaan pakotettua käytöstä. Tämän tason perusasioita pitäisi koiran omistaja koiraeläimistä tietää.


      • Pitmixxx
        eipidäpaikkaansa kirjoitti:

        Höpö höpö, pässinpää. Koiraeläimille nimenomaan EI ole normaalia moikkailla vieraaseen laumaan kuuluvia lajitovereitaan ja leikkiä niiden kanssa. Me ihmiset ollaan parhaamme yritetty jalostaa luonnonoikkuja, jotka rakastavat ylettömästi muita koiria siinä kuitenkaan kovin hyvin onnistumatta. Muita koiria rakastavat koirat EIVÄT siis ole normaaleja eikä se ole luonnollista vaan pakotettua käytöstä. Tämän tason perusasioita pitäisi koiran omistaja koiraeläimistä tietää.

        Olet täysin oikeassa, oma koira ei tietenkään murise vieraille koirille minun läsnäollessani, se sietää samaa sukupuolta olevat koirat vaikka se ei niistä tykkääkkään. Toi koirakaveri juttu on ihmisten typerä keksintö, normaali koira vaalii resurssejaan ja samaa sukupuolta olevat ovat luonnostaan kilpailijoita. Taajamissa on yleensä viellä aina jollain nartulla juoksut ja ne voi aiheuttaa näille koirakaveri pelleilijoille yllätyksiä. He eivät käsitä, että se on stressaavaa jo muutenkin koiralle ilman oman sukupuolen kilpailijoitakin.


      • minelan
        hyvätkoiratmul kirjoitti:

        Mun koirat ei rähjää, eikä tappele muiden koirien kanssa, leikkivät vaan.Mun koirat tykkää kaikista lapsista ja ihmisistä, haluaa silityksiä,ja on rauhallisesti aina.
        Mut en koskaan päästäkkään sekopäitten rähjääjien luo, tietenkään.En vaaranna omaa koiraani, vaan kyörään rähjät pois itse ;)
        Normaalit,tervepäiset koirat, tykkää muista koirista, leikkikavereinaan.

        Minunkaan yksikään koira ja niitä on yli 60 vuoden aikana ollut monta, 3 kerrallaan ja kun muutin omakotitaloon niin 5. Yksikään ei ollut vihainen, olivat kk-mäyräkoiria. eivät tapelleet keskenään. eikä vieraiden koirien kanssa. Tein paljon työtä pentujen sosiaalistatamisen kanssa ja se kannatti,.aiemmin minulta olevat ostajat odottivat vuodenkin, että saisivat minulta pennun.ueimpien kanssa meistä tuli hyvät ystävä ja vaihdamme kuulumisia vieläkin.


      • löåollk
        minelan kirjoitti:

        Minunkaan yksikään koira ja niitä on yli 60 vuoden aikana ollut monta, 3 kerrallaan ja kun muutin omakotitaloon niin 5. Yksikään ei ollut vihainen, olivat kk-mäyräkoiria. eivät tapelleet keskenään. eikä vieraiden koirien kanssa. Tein paljon työtä pentujen sosiaalistatamisen kanssa ja se kannatti,.aiemmin minulta olevat ostajat odottivat vuodenkin, että saisivat minulta pennun.ueimpien kanssa meistä tuli hyvät ystävä ja vaihdamme kuulumisia vieläkin.

        Mitä sitten? Jos kerrotaan totuus siitä, etteivät mitkään koiraeläimet kesykoirat mukaan lukien ole normaalisti mitään vieraiden koirien kanssa leikkijöitä, niin ei se automaattisesti tappelijoita tarkoita. Nuo kaksi ovat ÄÄRIPÄITÄ eikä kumpikaan ole oikeastaan normaalia, jos koirille on tehty selväksi kuka on johtaja. Turha vetää sellaisia johtopäätöksiä, että vaihtoehdot ovat joko kaikkien kaveri tai tappelija.


      • kilttijasosialinen
        eipidäpaikkaansa kirjoitti:

        Höpö höpö, pässinpää. Koiraeläimille nimenomaan EI ole normaalia moikkailla vieraaseen laumaan kuuluvia lajitovereitaan ja leikkiä niiden kanssa. Me ihmiset ollaan parhaamme yritetty jalostaa luonnonoikkuja, jotka rakastavat ylettömästi muita koiria siinä kuitenkaan kovin hyvin onnistumatta. Muita koiria rakastavat koirat EIVÄT siis ole normaaleja eikä se ole luonnollista vaan pakotettua käytöstä. Tämän tason perusasioita pitäisi koiran omistaja koiraeläimistä tietää.

        Tietämätön olet.

        Monissa rotumäärritelmissä nimeomaan lukee, "tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa".Se tarkoittaa,että TULEE HYVIN TOIMEEN MUIDEN KOIRIEN KANSSA ;)

        Esim. sulle tähän laitan muutamia..."Kultainennoutaja on useimmiten erittäin sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa", Beaglet=Ne tulevat erinomaisesti toisten koirien ja ihmisten kanssa toimeen ajuetaustansa takia.

        ....kun ostaa tullaisen rotukoiran, tai jonkun muun vastaavan,noita sosialisia rotuja löytyy kyllä.hyvistä, sosiaalisista ja tervepäisistä vanhemmista, ja kouluttaa ja sosialistaa pennun.Niin se tulee toimeen muiden koirien kanssa erittäin hyvin ;)

        On muuten kiva lenkkeillä sosialisen,ja hyväkäytöksisen koiran kanssa,jota vieraatkin ihmiset tykkää silitellä.Se voi leikkiä kilttien vieraiden koirien kanssa, ja moikkailla niitä.Kun se tykkää muista koirista.
        Tietysti ne remmirähjät kannattaa estää tulemasta liki,saattavat purra luonnevikaisuutensa vuoksi.
        Säälittää niiden rähjäävien epäsosialisten koirien omistajat.Ja ompa koirillaan tylsä elämä, kun ei kavereiden kanssa voi leikkiä, eikä vieraita koiria tervehtiä.KUn ovat luonteeltaan niin arvaamattomia,että saattavat purra kaikkea mihin yltävät.

        En edes ymmärrä, miksi ottaa luonteeltaan hankalaa ja arvaamatonta koiraa, kun tervepäisiä ja hyvätapaisiakin on tarjolla yllin kyllin.


      • ilopilleripomppijani
        eipidäpaikkaansa kirjoitti:

        Höpö höpö, pässinpää. Koiraeläimille nimenomaan EI ole normaalia moikkailla vieraaseen laumaan kuuluvia lajitovereitaan ja leikkiä niiden kanssa. Me ihmiset ollaan parhaamme yritetty jalostaa luonnonoikkuja, jotka rakastavat ylettömästi muita koiria siinä kuitenkaan kovin hyvin onnistumatta. Muita koiria rakastavat koirat EIVÄT siis ole normaaleja eikä se ole luonnollista vaan pakotettua käytöstä. Tämän tason perusasioita pitäisi koiran omistaja koiraeläimistä tietää.

        Se on totta,ettei taisteluroduista todellakaan tullut koirasosiaalisia, kun ihmiset eivät niin edes halunneet.
        Ei mun koira stressaa, vaikka kohtaa, ja leikittelee muiden uroksienkin kanssa.On vaan niin iloinen,kaikista kavereistaan, sukupuoleen katsomatta.


      • Kukintyylillään
        kilttijasosialinen kirjoitti:

        Tietämätön olet.

        Monissa rotumäärritelmissä nimeomaan lukee, "tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa".Se tarkoittaa,että TULEE HYVIN TOIMEEN MUIDEN KOIRIEN KANSSA ;)

        Esim. sulle tähän laitan muutamia..."Kultainennoutaja on useimmiten erittäin sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa", Beaglet=Ne tulevat erinomaisesti toisten koirien ja ihmisten kanssa toimeen ajuetaustansa takia.

        ....kun ostaa tullaisen rotukoiran, tai jonkun muun vastaavan,noita sosialisia rotuja löytyy kyllä.hyvistä, sosiaalisista ja tervepäisistä vanhemmista, ja kouluttaa ja sosialistaa pennun.Niin se tulee toimeen muiden koirien kanssa erittäin hyvin ;)

        On muuten kiva lenkkeillä sosialisen,ja hyväkäytöksisen koiran kanssa,jota vieraatkin ihmiset tykkää silitellä.Se voi leikkiä kilttien vieraiden koirien kanssa, ja moikkailla niitä.Kun se tykkää muista koirista.
        Tietysti ne remmirähjät kannattaa estää tulemasta liki,saattavat purra luonnevikaisuutensa vuoksi.
        Säälittää niiden rähjäävien epäsosialisten koirien omistajat.Ja ompa koirillaan tylsä elämä, kun ei kavereiden kanssa voi leikkiä, eikä vieraita koiria tervehtiä.KUn ovat luonteeltaan niin arvaamattomia,että saattavat purra kaikkea mihin yltävät.

        En edes ymmärrä, miksi ottaa luonteeltaan hankalaa ja arvaamatonta koiraa, kun tervepäisiä ja hyvätapaisiakin on tarjolla yllin kyllin.

        Niikuin joku tuolla edellä kirjoittikin,tässä on kaksi ääripäätä,remmirähjä ja kaikkien kaveri. Itse olen tyytyväinen koiran omistaja,koska koirani voisi vaikka vapaana kävellä vierelläni ja vastaan saisi tulla minkälaisia koiria tahansa,ei piittaisi niistä,mutta ei myöskään sietäisi jos joku vieras koira tunkisi iholle.
        koirallani on kaksi koirakaveria,enkä käsitä miksi sen pitäisi olla joka ikisen turrikan kaveri? Vieraille ihmisille on avoin ja ystävällinen.


      • etoleterävin
        kilttijasosialinen kirjoitti:

        Tietämätön olet.

        Monissa rotumäärritelmissä nimeomaan lukee, "tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa".Se tarkoittaa,että TULEE HYVIN TOIMEEN MUIDEN KOIRIEN KANSSA ;)

        Esim. sulle tähän laitan muutamia..."Kultainennoutaja on useimmiten erittäin sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa", Beaglet=Ne tulevat erinomaisesti toisten koirien ja ihmisten kanssa toimeen ajuetaustansa takia.

        ....kun ostaa tullaisen rotukoiran, tai jonkun muun vastaavan,noita sosialisia rotuja löytyy kyllä.hyvistä, sosiaalisista ja tervepäisistä vanhemmista, ja kouluttaa ja sosialistaa pennun.Niin se tulee toimeen muiden koirien kanssa erittäin hyvin ;)

        On muuten kiva lenkkeillä sosialisen,ja hyväkäytöksisen koiran kanssa,jota vieraatkin ihmiset tykkää silitellä.Se voi leikkiä kilttien vieraiden koirien kanssa, ja moikkailla niitä.Kun se tykkää muista koirista.
        Tietysti ne remmirähjät kannattaa estää tulemasta liki,saattavat purra luonnevikaisuutensa vuoksi.
        Säälittää niiden rähjäävien epäsosialisten koirien omistajat.Ja ompa koirillaan tylsä elämä, kun ei kavereiden kanssa voi leikkiä, eikä vieraita koiria tervehtiä.KUn ovat luonteeltaan niin arvaamattomia,että saattavat purra kaikkea mihin yltävät.

        En edes ymmärrä, miksi ottaa luonteeltaan hankalaa ja arvaamatonta koiraa, kun tervepäisiä ja hyvätapaisiakin on tarjolla yllin kyllin.

        Sinä se olet se tietämätön (koiranomistajalta muuten äärimmäisen huolestuttavaa) ja harvinaisen kovakalloinen yksilö, sillä edes perusasiat eivät tunnu menevän kalloosi, vaikka on kymmenestä rautalangasta ja ratakiskostakin jo väännetty.

        Mikä siinä on, että kun typeriä käsityksiäsi koirien vieraisiin koiriin kohdistuvasta sosiaalisuudesta oiotaan, niin johan alkaa paapatus remmirähjistä ja muuten aggressiivisista koirista? Etkö nyt mitenkään pikkuhiljaa alkaisi käsittämään, että kyse on kahdesta _ääripäästä_?

        Mille hyvänsä villille koiraeläimelle on ominaista, että vieraiden laumojen yksilöitä ei suvaita. Varsinkin samaa sukupuolta olevat häädetään ja/tai tapetaan. Eli kesykoirillekin on alunperin ollut täysin normaalia sama, vaikka ihminen onkin yrittänyt jalostaa koiria toiseen suuntaan, mutta kuten minkä hyvänsä jalostetun ominaisuuden kanssa, niin myöskään tuo vieraisiin koiriin suunnattu sosiaalisuus ei koskaan ole sanomatta selvää minkään rodun kanssa eikä siihen ominaisuuteen yksinkertaisesti voi täysin luottaa. Tiedän jopa kaksi kultsua ja yhden englanninspringerspanielin, jotka eivät oikein välitä samaa sukupuolta olevista koirista, vaikka kyseisten rotujen pitäisi olla niin sosiaalisia että. Eli tuo villi ominaisuus olla pitämättä muista koirista älyttömästi puskee läpi toisinaan jopa tällaisilla roduilla. Ne rodut, joille on ominaista olla pitämättä muista, vieraista koirista ovatkin itse asiassa normaalimpia kuin ärsyttävän iloiset jokaisen kaverit. Tämä ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti mitään remmirähjiä ja aggreja, joista kummastakin sinä näytät rakastavan paasata joka tilaisuuden tullen. Kyllä normaalisti sosiaalistettu koira, joka tietää olevansa ihmisen alapuolella on aivan nätisti muiden koirien läheisyydessä, vaikka ei erityisemmin rakastaisikaan niitä. Jos koira reagoi, niin se on vain osoitus siitä, ettei se luota omistajaansa eikä pidä tätä johtajanaan. Rähjääjään on siis siitä äärimmäisen pitkä matka, joten yritäs nyt jo viimeinkin ymmärtää, mistä tässä on puhe. Eivät vähemmän koirasosiaalisetkaan rodut stressaa siitä, että lenkkeillessä ohittavat muita koiria kauniisti, joten siitä et pisteitä saa, ettei omakaan piskisi sitä tee.

        Kysytäänpä nyt muuten tilaisuuden tullen taas (kun et aikaisemmilla kerroilla ole vaivautunut vastaamaan), että kerropas nyt kaikille, mitä ovat "taistelurodut"? Edes hermojasi raastavat pitbullit eivät ole mitään taistelurotua, vaan täysin muuhun tarkoitukseen alunperin jalostettu. Niitä pitbulleja vain on ihmiset opettaneet taistelemaan johtuen siitä, että ne on ollut mahdollista opettaa siihen. Samoin on ollut laita kaikkien bulldoggien, russeleiden, muiden pienten terrierien, monien suurten metsästyskoirien, molossien jne. kanssa. Niitä rotuja, joita on joskus taisteluihin käytetty riittää vaikka kuinka paljon. Joten miten on? Ovatko nämä kaikki "taistelurotuja" vai oletko huomattavasti valikoivampi tuon termin tarkoituksesta? Olisi kiva viimeinkin tietää mistä puhut silloin kun otat noin typerän ja epämääräisen termin suunnilleen joka toisessa kommentissasi esiin.


      • LiiatLuulotPois
        etoleterävin kirjoitti:

        Sinä se olet se tietämätön (koiranomistajalta muuten äärimmäisen huolestuttavaa) ja harvinaisen kovakalloinen yksilö, sillä edes perusasiat eivät tunnu menevän kalloosi, vaikka on kymmenestä rautalangasta ja ratakiskostakin jo väännetty.

        Mikä siinä on, että kun typeriä käsityksiäsi koirien vieraisiin koiriin kohdistuvasta sosiaalisuudesta oiotaan, niin johan alkaa paapatus remmirähjistä ja muuten aggressiivisista koirista? Etkö nyt mitenkään pikkuhiljaa alkaisi käsittämään, että kyse on kahdesta _ääripäästä_?

        Mille hyvänsä villille koiraeläimelle on ominaista, että vieraiden laumojen yksilöitä ei suvaita. Varsinkin samaa sukupuolta olevat häädetään ja/tai tapetaan. Eli kesykoirillekin on alunperin ollut täysin normaalia sama, vaikka ihminen onkin yrittänyt jalostaa koiria toiseen suuntaan, mutta kuten minkä hyvänsä jalostetun ominaisuuden kanssa, niin myöskään tuo vieraisiin koiriin suunnattu sosiaalisuus ei koskaan ole sanomatta selvää minkään rodun kanssa eikä siihen ominaisuuteen yksinkertaisesti voi täysin luottaa. Tiedän jopa kaksi kultsua ja yhden englanninspringerspanielin, jotka eivät oikein välitä samaa sukupuolta olevista koirista, vaikka kyseisten rotujen pitäisi olla niin sosiaalisia että. Eli tuo villi ominaisuus olla pitämättä muista koirista älyttömästi puskee läpi toisinaan jopa tällaisilla roduilla. Ne rodut, joille on ominaista olla pitämättä muista, vieraista koirista ovatkin itse asiassa normaalimpia kuin ärsyttävän iloiset jokaisen kaverit. Tämä ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti mitään remmirähjiä ja aggreja, joista kummastakin sinä näytät rakastavan paasata joka tilaisuuden tullen. Kyllä normaalisti sosiaalistettu koira, joka tietää olevansa ihmisen alapuolella on aivan nätisti muiden koirien läheisyydessä, vaikka ei erityisemmin rakastaisikaan niitä. Jos koira reagoi, niin se on vain osoitus siitä, ettei se luota omistajaansa eikä pidä tätä johtajanaan. Rähjääjään on siis siitä äärimmäisen pitkä matka, joten yritäs nyt jo viimeinkin ymmärtää, mistä tässä on puhe. Eivät vähemmän koirasosiaalisetkaan rodut stressaa siitä, että lenkkeillessä ohittavat muita koiria kauniisti, joten siitä et pisteitä saa, ettei omakaan piskisi sitä tee.

        Kysytäänpä nyt muuten tilaisuuden tullen taas (kun et aikaisemmilla kerroilla ole vaivautunut vastaamaan), että kerropas nyt kaikille, mitä ovat "taistelurodut"? Edes hermojasi raastavat pitbullit eivät ole mitään taistelurotua, vaan täysin muuhun tarkoitukseen alunperin jalostettu. Niitä pitbulleja vain on ihmiset opettaneet taistelemaan johtuen siitä, että ne on ollut mahdollista opettaa siihen. Samoin on ollut laita kaikkien bulldoggien, russeleiden, muiden pienten terrierien, monien suurten metsästyskoirien, molossien jne. kanssa. Niitä rotuja, joita on joskus taisteluihin käytetty riittää vaikka kuinka paljon. Joten miten on? Ovatko nämä kaikki "taistelurotuja" vai oletko huomattavasti valikoivampi tuon termin tarkoituksesta? Olisi kiva viimeinkin tietää mistä puhut silloin kun otat noin typerän ja epämääräisen termin suunnilleen joka toisessa kommentissasi esiin.

        Aina jaksaa huvittaa, kun jonkin kultsun, lagoton, bordercollien, labbiksen tai vastaavan äärimmäisen pehmeän ja helposti motivoitavan ja koulutettavan rodun omistajat täälläkin ylpeilevät sillä, kuinka ylivertaisen taitavia kouluttajia he ovat, kun koirastaan on tullut kaikkien kaveri ja niin tottelevainen :)

        Annetaanpa samalle henkilölle vaikkapa akita tai pitbull, tai edes rotikka kasvatettavaksi, niin erittäin todennäköisesti eivät onnistukaan enää kasvattamaan koirastaan sitä kaikkien kaveria ylivertaisilla taidoillaan..


      • toivotaanetsuomiperässä
        LiiatLuulotPois kirjoitti:

        Aina jaksaa huvittaa, kun jonkin kultsun, lagoton, bordercollien, labbiksen tai vastaavan äärimmäisen pehmeän ja helposti motivoitavan ja koulutettavan rodun omistajat täälläkin ylpeilevät sillä, kuinka ylivertaisen taitavia kouluttajia he ovat, kun koirastaan on tullut kaikkien kaveri ja niin tottelevainen :)

        Annetaanpa samalle henkilölle vaikkapa akita tai pitbull, tai edes rotikka kasvatettavaksi, niin erittäin todennäköisesti eivät onnistukaan enää kasvattamaan koirastaan sitä kaikkien kaveria ylivertaisilla taidoillaan..

        Miksi edes ottaa haastava rotu,eihän sellainen sovellu yhteiskuntaamme, turhia riskitekijöitä.Siksi jotkut edelläkävijämaat , ovatkin kieltäneet vaarallisia rotuja
        .Nyt vaan odotellaan että suomikin kieltäsi nii
        Ei normaali perheessä ole tarvetta jatkeelle.Jos ihminen on sinut itsensä kanssa, ei se tarvitse vaarallistarotua mihinkään.Suuri mieskin taluttaa naapurustossa cihua, ja yksi komistus buudelia,se kertoo vaan että itseluottamus on justiin kohdillaan ;)

        Listoilla ei ole rotuja, joita suomessakaan tarvittaisiin.


        http://www.is.fi/lemmikit/art-2000000708271.html


        https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/taistelukoirat-kiellettiin-saksassa/2145198#gs.lLjKydI


      • minelan
        Kukintyylillään kirjoitti:

        Niikuin joku tuolla edellä kirjoittikin,tässä on kaksi ääripäätä,remmirähjä ja kaikkien kaveri. Itse olen tyytyväinen koiran omistaja,koska koirani voisi vaikka vapaana kävellä vierelläni ja vastaan saisi tulla minkälaisia koiria tahansa,ei piittaisi niistä,mutta ei myöskään sietäisi jos joku vieras koira tunkisi iholle.
        koirallani on kaksi koirakaveria,enkä käsitä miksi sen pitäisi olla joka ikisen turrikan kaveri? Vieraille ihmisille on avoin ja ystävällinen.

        nm kukin tyylillään
        Meillä on sama tilanne. Touho ei myöskään rähjää kenellekään, mutta ei selvästi pidä suurista koirista esim. nöffeistä, mutta saavat tulla haistemaan sitä. Touho on pieni chiuahua, joten se olisikin vaarallista, jos Touho ärsyttäisi
        rähinällään, mutta sen verran suuri ego sillä on, ettei väistäkään näitä koiria. Mutta kaikkia ihmisiä, jotka lähestyvät sitä, se pitää ja pienenpien koirien kanssa kanssa se haluaa leikkiå.


    • TopijaTessuu

      Koirat ovat usein omistajansa kaltaisia... Riitaisat ihmiset omistavat usein räyhäkkeitä. Ja puolustelevat huonosti käyttäytyvän koiransa (sekä omia tekemisiään) kaunein, mutta typerin sanakääntein. Itse olen haudannut vasta viisi koiraa ja kaikki ovat olleet erinomaisen hyvin muiden koirien/ ihmisten kanssa toimeentulevia. Roturyhmänä seisojat. En taida muita ryhmiä enää edes harkita. Koiran tärkein ominaisuus on terveyden ohella hyvätapaisuus ja sitä kautta helppohoitoisuus. Muut ominaisuudet ovat ehdottomasti alisteisia näille ensiksi mainitulle.

      • harkinnassakoira

        Kiinnostaa, voisitko vastata minulle.
        Mites seisojasi yleensä pysyivät irti , ja karkaavatko helposti riistan perään?

        Riittääkö seisojalle, jos sitä lenkkeilytetään aamuin illoin pissatukset välissä.Ja metsästetään peltokanalintuja metsästyskaudella tietysti?

        Ja miten kauas ne irtoavat omistajasta?
        Siis mietin, menevätkö näkymättömiin, vai pysyttelevätkö muutaman kymmenen metrin päässä, jos vapaaksi päästetään.

        Lähteekö ketun, supikoiran, hirven tai kauriin perään, jos sellainen sattuu näköetäisyydelle?

        Pysyykö aitaamattomalla ok-talon pihalla irti, lähellä ei ole naapuria?

        Miten on pentuaika, tuhoaako paljon, ja onko parempi pitää tarhassa jos itse ei ole vahtimassa, ja miten korkea tarhan on oltava?

        Mitä seisojia sinulla on ollut,ja onko ne terveitä/pitkäikäisiä?


      • Setteristi
        harkinnassakoira kirjoitti:

        Kiinnostaa, voisitko vastata minulle.
        Mites seisojasi yleensä pysyivät irti , ja karkaavatko helposti riistan perään?

        Riittääkö seisojalle, jos sitä lenkkeilytetään aamuin illoin pissatukset välissä.Ja metsästetään peltokanalintuja metsästyskaudella tietysti?

        Ja miten kauas ne irtoavat omistajasta?
        Siis mietin, menevätkö näkymättömiin, vai pysyttelevätkö muutaman kymmenen metrin päässä, jos vapaaksi päästetään.

        Lähteekö ketun, supikoiran, hirven tai kauriin perään, jos sellainen sattuu näköetäisyydelle?

        Pysyykö aitaamattomalla ok-talon pihalla irti, lähellä ei ole naapuria?

        Miten on pentuaika, tuhoaako paljon, ja onko parempi pitää tarhassa jos itse ei ole vahtimassa, ja miten korkea tarhan on oltava?

        Mitä seisojia sinulla on ollut,ja onko ne terveitä/pitkäikäisiä?

        Minä olen omistanut vain yhden seisojan, irlanninsetterin. Metsässä lenkkeiltiin jatkuvasti vapaana, saattoi lähteä jonkun matkaa jäniksen perään, mutta tuli melko nopeasti takaisin. Koulutin pillillä luoksetulon, nami palkaksi ja tämä toimi sataprosenttisesti. Hihnalenkit eivät setterille riitä, vaan täytyy mielellään päivittäin päästä juoksemaan vapaasti. Häviää kyllä metsässä näkymättömiin, mutta tulee tasaisin väliajoin tarkistamaan tilanteen ja pitää hyvin kontaktin. Mikään ulkokoirahan ei setteri (eikä muutkaan seisojat) ole, joten ei voi pitää tarhassa, eikä se edes viihdy yksin, vaan haluaa olla laumansa kanssa. Jos piha on aidattu, pitää aidan olla melkoisen korkea, oma setterini kiipesi helposti aidan yli :)
        Huumorintajua ja kärsivällisyyttä vaaditaan, että selviää ensimmäiset kaksi vuotta, on meinaan sellaista hulinaa ainakin uroksen kanssa. Irlanninsetteri on melko pitkäikäinen, omastani jouduin valitettavasti hiljattain luopumaan, se eli vain 11 vuotta :( Suuri persoona ja paras koira, mitä minulla on ollut.


      • viihtyvättarhassakin
        Setteristi kirjoitti:

        Minä olen omistanut vain yhden seisojan, irlanninsetterin. Metsässä lenkkeiltiin jatkuvasti vapaana, saattoi lähteä jonkun matkaa jäniksen perään, mutta tuli melko nopeasti takaisin. Koulutin pillillä luoksetulon, nami palkaksi ja tämä toimi sataprosenttisesti. Hihnalenkit eivät setterille riitä, vaan täytyy mielellään päivittäin päästä juoksemaan vapaasti. Häviää kyllä metsässä näkymättömiin, mutta tulee tasaisin väliajoin tarkistamaan tilanteen ja pitää hyvin kontaktin. Mikään ulkokoirahan ei setteri (eikä muutkaan seisojat) ole, joten ei voi pitää tarhassa, eikä se edes viihdy yksin, vaan haluaa olla laumansa kanssa. Jos piha on aidattu, pitää aidan olla melkoisen korkea, oma setterini kiipesi helposti aidan yli :)
        Huumorintajua ja kärsivällisyyttä vaaditaan, että selviää ensimmäiset kaksi vuotta, on meinaan sellaista hulinaa ainakin uroksen kanssa. Irlanninsetteri on melko pitkäikäinen, omastani jouduin valitettavasti hiljattain luopumaan, se eli vain 11 vuotta :( Suuri persoona ja paras koira, mitä minulla on ollut.

        En itsekkään pitäisi koiraa jatkuvasti tarhassa, en mitään rotua,lähinnä vain työpäivän jos ilmat ovat hyvät.Mielummin nuoret koirat ulkona ympäristöä seuraa, kun sohvia sisällä hädissään syövät.Niin meillä tehdään.
        Talvella ei tarhailla päivisinkään, vaikka on lämpökopit.


    • lovemaster2000

      Jaa, kyllä välillä näyttää hurjalta kun isommat koirat leikkivät. Joku pienemmän omistaja sanoi, että tappelevat, mutta ei se minusta siltä näyttänyt. Aikamoista mongerrusta jä ärinää hippaleikeissä. Muutamat jopa haukkuivat kovaa toisilleen, mutta sitten taas kirmailivat kovaa yhdessä. Aikamoista sapelien kalistelua, mutta joku siellä tahtipuikkoa taisi aina kuitenkin heiluttaa ettei tappeluita syntynyt.

      • rotueroja

        Tappelussa otteet on kyllä pitävät, varsinkin jos on leveeleukaset hauvat,tai territ.Muut usein vaan näykkää,varoittaa siten ja luottaa sen tehoon.


    • minelan

      nm SETTERISTI
      KK-mäyräkoiralla on hyvin paljon samanlainen luonne, kuin setterilläsi. Metsässä tekivät aina samat lenkit, mutta tulivat aina välillä katsomaan, että misäs se matte on. Riistan hajun saadessaan eivät kyllä helposti luopuneet.

      Kerrankin, kun minulla oli kuumetta lähes 39 astettta ja tätä oli jo 3 päivää, jolloin ajattelin, että nyt kjoirien on jo pakko päästä lenkille ja mehän mentiin.Kaikki meni alussa hyvin,mutta sitten yksi koiristani, Poppana, löysi jäniksen jäljet. Sillä oli sellainen valoa vilkkuvat kaulapanta joten näin ajoittain hyvin sen liikkeet ja jäniksenkin näin, joka kiersi ympyrää, mutta ne vain viuhahtavivat ohitseni. Itse istuin kannonpäällä ja yritin saada Poppanaa antmaan itsensä kiinni. Muut koirat olivat jo kiinni. Arvatkaa miltä tuntui istua 15, tuntia suunnilleen kannonpååssä lähes 39 asteen kuumeessa ja räntäsateessa. Mutta koiralla oli hauskaa ja minkäs se aisteilleen voi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe