Kysymys "ilmastonmuutoksesta"

EpätietoinenEpäilijä

Johtuiko jääkaudet "ilmastonmuutoksesta"?

36

518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 863232154

      Ei missään nimessä.
      Nehän olivat tapahtumia ennen ilmastonmuutosta.

    • HuuhaaPseudoTiede

      Suomen päällä on kylmimmillään ollut 2km paksu jää ja routa ylettynyt satojen metrien syvyyteen. Lämpimimmillään talvet ovat olleet lumettomia ja jalopuut kasvaneet Lapissa saakka. Nuo vaihtelut eivät siis ole "ilmastonmuutosta" mutta uusin kuviteltu lämpeneminen on? Todella loogista :-/

      Aika helppo muuten valita noista kahdesta yllä mainitusta ääripäästä se mieluisampi...

    • Ikävä pilata ilonne, mutta kukaan ei ole pystynyt kumoamaan sitä fysiikan lakia, että hiilidioksidi absorboi lämpösäteilyä.

      • Il-2

        Hammurabin laki kuvaa islamilaista yhteiskuntaa yhtä hyvin kuin tuo fysiikan yksinkertainen lakisi ilmastonmuutosta. Luuletko tosiaan että tuosta laista saa johdettua ilmastomallit pelkän fysiikan avulla?


      • Äiti.auttaa

        Onko jönsse akuankkasi tippunut hetekalta? Pyydä äidiltäsi apua. Kyllä se auttaa kun kauniisti pyydät.


    • ilmasto.muuttui.taas

      Oikeasti jääkaudet johtuivat Pyhän Petterin ja jönsselipojan aivopierujen hyytymisestä ja siitä, että Äääliksen munat jäätyivät Päijänteen avantoon.

    • HuuhaaPseudoTiede

      Pystytkö Jönssikkä siis siihen mihin "johtava ilmastotiede" (=huuhaa arvailijat) ei pysty eli selität jääkaudet ja interglaciaaliset vaiheet hiilidioksidin määrällä ilmakehässä? Kyllä vai ei? Nykyiseen verrattuna minimaalisen pieni metsästäjä-keräilijä ihmispopulaatio on siis sinun mielestä n. 10 000 - 15000 vuotta sitten tuprutellut hiilidioksidia taivaalle niin paljon että kilometrejä paksu jääkansi on sulanut Euroopan ja pohjois-Amerikan päältä? Oletko hyvä mies ihan tosissasi?

    • Tietysti on luonnollisia lämpötilan muutoksia, mutta se ei sulje pois sitä, etteikö ihminen voi toiminnallaan aiheuttaa ilmaston lämpenemistä.

      Pystytkö sinä siis osoittamaan, että ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on mahdoton? Sen voit tehdä, kun vain osoitat, ettei hiilidioksidi absorboi lämpösäteilyä.

      Ihminen tupruttelee vuosittain hiilidioksidia ilmakehään yli 30 miljardia tonnia. Se ei ole mitätön määrä se.

      • ilmasto.muuttui.taas

        Pystytkö jönsselipoju osoittamaan sen, lämmittääkö vai jäähdyttääkö ihmisen toiminta ilmastoa? Vai onko kaikki vain pyhän Petterin julistuksen varassa?


    • HuuhaaPseudoTiede

      Et Jönsse vastannut kysymykseeni menneistä ilmaston muutoksista. Eikö ole vähän liian simplististä leimata ne "luonnollisiksi" ja myöhemmät "epäluonnollisiksi". Jankkaat tuota yhtä ja samaa hiilidioksidi-hokemaasi jokaiseen viesti ketjuun. Sinun mielestä siis hiilidioksidi aiheuttaa muutokset? Kovat on päästöt olleet ehkä parilla miljoonalla riistan perässä juosseella metsästäjällä kun on jääkausi saatu tällä planeetalla loppumaan.

      En tietenkään pysty osoittamaan agw teoriaa vääräksi yhtään enempää kuin sinä tai kukaan muukaan pystyy osoittamaan sitä oikeaksi. Pointtini on tämä: ehkä Suomessa ilmasto lämpenee, ehkä kylmenee ja ehkä pysyy lähivuosisadat suunnilleen nykyisenlaisena. Ehkä muutokseen vaikuttaa aurinko, ehkä hiilidioksidi, ehkä pilvet, ehkä vesihöyry, ehkä naapurin rouvan pepun leveys. V*****tustako minä tai sinä se tiedetään. Vain yksi asia on täysin varmaa: Ilmaston kylmeneminen olisi tälle maalle täydellinen katastrofi, pahinta mitä voi tapahtua. Jos joku väittää muuta on hän täysi idiootti.

      Ilmaston lämpeneminen olisi parasta mitä voisi tapahtua. Viime vuosien tilanne ei anna tässä aihetta optimismiin.

    • Miksi taas rakennat olkiukkoa? En ole väittänyt, että hiilidioksidi aiheuttaa (kaikki) muutokset.

      Sensijaan väitän, että nyt hiilidioksidin lisääntyminen aiheuttaa tieteellisten laskelmien mukaan ilmaston lämpenemisen.

      Tuokin on moneen kertaan nähty, että viimeisenä oljenkortenaan denialisti väittää, että "Ilmaston lämpeneminen olisi parasta mitä voisi tapahtua". Se kuitenkin johtaa merenpinnan nousuun ja ilmastovyöhykkeiden muuttumiseen maapallolla.

      Ihminen tuottaa nykyään ruokansa alueilla, joille on vuosituhansien aikana kertynyt vahvin humuskerros. Ei niiltä alueilta helposti siirretä viljelyä tundralle, vaikka ilmasto tundralla kuinka lämpenee ja ja entisillä viljavilla alueilla kuivuu.

      En minä muuten, mutta minulla on kolme ihanaa lapsenlasta ja olen huolissani, minkälaisessa maailmassa he joutuvat elämään.

      • ilmasto.muuttui.taas

        Vai että oikein tieteellisten laskelmien mukaan. Olitko ihan itse tieteilemässä ja laskemassa tieteellisesti vai luitko vain lehdestä että Pyhän Petterin konsensus väittää niin.


    • En ole pystynyt kumoamaan esitettyjä laskelmia. Pystytkö sinä?

      • Tosipaljo

        No näytäpä nyt ne laskelmat muillekin.
        Taitaa taas olla vaan melkoisen hiljaista.


    • HuuhaaPseudoTiede

      Ok siis hiilidioksidi ei olekaan ainoa tekijä muutoksissa? Siis et ymmärräkään lainkaan mistä muutokset johtuvat? Maailmanhistorian aikana meillä on ollut yli 10 jääkautta. Näihin kausiin johtavat syyt joita ei tiedetä, ovat nyt mystisesti loppuneet syystä jota ei tiedetä ja korvautuneet ihmisen aiheuttamalla hiilidioksidi-lämpenemisellä? Ihan oikeasti? Tähän pitäisi uskoa, säätää lakeja ja energiaveroja tämän mukaan ja ulkoistaa työpaikkoja vapaammin toimiviin maihin? Samalla kun jatkamme kylmässä hytisemistä 11.5 kuukautta vuodessa? Lisäksi sinun mielestäsi "ilmasto vyöhykkeiden muuttuminen" on pahempi uhka kuin totaalituho ja maan tyhjentyminen kaikesta elävästä? Ihan oikeasti uskot tähän?

    • Rakennat koko ajan olkiukkoja eli annat ymmärtää, että olisin sanonut jotakin, jota en ole sanonut. Miksi tunnet tarvetta tuollaiseen totuuden vääntämiseen?

      Nykyinen ilmaston lämpeneminen on tapahtunut äärimmäisen paljon nopeammin kuin luonnolliset ilmastonvaihtelut. Se panee olettamaan, että kyseessä on nyt jotain muuta kuin luonnonilmiö. Samoin hiilidioksidin lisääntymisellä ja lämmön nousulla on selvä fysikaalinen syysuhde, joka on tässä täysin keskeinen asia, jota ei voi missään vaiheessa unohtaa.

      • ur96ou

        Kysymys kuuluukin, että paljonko lämpötila nousee sen seurauksena, että karvaton apina vapautti fossiilipolttoaineisiin vuosimiljoonien kuluessa sitoutuneen hiilen ilmakehään parissa vuosisadassa.


      • jäätävääkeliä

        Jönssi millä perusteella väität ettei menneisyydessä ole tapahtunut nopeita lämpötilanmuutoksia?


    • HuuhaaPseudoTiede

      Jöns hyvä, en kerta kaikkiaan enää pysy perässä mitä yrität sanoa. Ensin jankkaat hiilidioksidista. Myöhemmin toteat että hiilidioksidi ei aiheutakaan (kaikkia) muutoksia. Sitten puhut jostain mystisistä "luonnollisista ilmastonmuutoksista" täsmentämättä yhtään mitä nämä "luonnolliset" muutokset ovat ja mistä ne johtuvat.

      Kaikella kunnioituksella argumentaatiosi on aika heikolla tasolla, enkä ehdi nyt haaskata tähän keskusteluun enempää aikaa. Toivotan sinulle hyvää kolean kesän jatkoa ja toivottavasti parempia säitä.

    • Denialisti pakeni keskustelusta lisättyään vielä muutaman olkiukon palstalle. Heh.

      • Tosipaljo

        Miksi aina väistelet ja pakenet, kun sinulle esittää kysymyksiä oudoista väitteistäsi?


      • jäätävääkeliä

        Jönssi millä perusteella väität, ettei menneisyydessä ole tapahtunut nopeita lämpötilamuutoksia?


      • Wäinämöisäijä
        jäätävääkeliä kirjoitti:

        Jönssi millä perusteella väität, ettei menneisyydessä ole tapahtunut nopeita lämpötilamuutoksia?

        Muistan jääkauden. Oli kuin pakkasen ja kylmyyden voimat olisivat kiteytyneet yhteen ja rakentaneet sen maailman, joka ympärillä näkyi. Se oli enemmän kuin pelkkä maisema, se oli unikuva kylmyydestä – hyisestä kylmyydestä. Hiidenkynnen valtiatar, sysilouhijumalan ja jäänlouhien jumalattaren suojeluksessa oleva titaani potki jääkonetta, eikä saanut viilentäviä kuutioita vaan kuutiot olivat levällään pohjolassa. Se oli kylmää, kauheaa ja viluista aikaa eikä syödä saanut kuin kerran vuodessa.


    • Umpahpahpahpaaa

      Kysymys:"Johtuiko jääkaudet "ilmastonmuutoksesta"?"

      Ei johdu. Se johtuu siitä, että Titaaneilla rikkoutui jääkone. Siitäpä varsinainen riemu sitten syntyi, kun jättimäinen jääkone meni mäsäksi ja jääkoneen jäätä lensi ympäriinsä maapalloa (silloin maapallo oli vielä littana). Viluistahan sitten siitä tuli sinne sun tänne.

      Ukko ylijumalakin suutahti titaanien juopotteluun, kekkeröintiin ja jääkoneella melskaamiseen. Ukko pisti parhaat Aasansa mukaanluettuna Odinit töihin ja otatti kaikki titaanit kiinni. Sulattelua ja titaanien kiinniottoa kestikin jonkin tovin ja kun titaanit vihdoinkin saatiin kiinni tuumittiin mitä pitäisi tehdä? No sitten titaanit päätettiin lukita maapallon sisälle, taivuttaen maan neljä kolkkaa yhteen. Maapallosta tuli silloin pallo. Muistona tästä kaikesta kauheasta voimme edelleenkin lukea Aboriginaalien, Kiinalaisten, Amerikan alkuperäisväestön, Persialaisten ja tietenkin eurooppalaisten luolamaalauksissa on isoja hahmoja joiden ympärillä on tähdennäköisiä kuvioita(=jääkuutioita). Tässä riittää nykypäivän ihmisillä vieläkin ihmeteltävänä ja toivon teidän tutustuvan tähän, niin totuus jääkaudesta avautuu teille kaikille.

      Kiitos salaisuuteni jakamisesta ja tätä totuutta saatte jakaa eteenpäin!
      Miettikääpä tätä niin olette valaistuneet.

    • ilmasto.muuttui.taas

      Jönsselipoju taitaakin olla jönsselipimu, joka aina siirtää pillunsa pois hetekalta kun tulee hankala tilanne.

      • Maahistamiini

        Maahiset ovat ihmisiä, jotka asuvat maan alla tai padoissa. Ja he ovat sitä heimoa, jonka ensimmäiset vanhemmat ovat laittaneet maan alle. Maahiset ovat kovin kummallisia eläviä, joista ei osaa oikein sanoa, mitä he ovat, mistä ne ovat saaneet alkunsa. Kun titaanit melskasivat jääkoneensa kanssa aiheuttaen jääkauden, se suututti myös maahiset.

        ja lopulta jääpalanen tipahti heidän olinpaikkansa päälle, he häiriintyvät, sillä he nukkuvat päivällä ja valvovat yöllä.Eikä enää päivää ollut, vaan loputon yö! Ja he ovat siitä vihoissaan, tosin eivät kaikille titaaneille, eivätkä antaneet titaaneille rauhaa nukkua. Niin Odineilla oli helpompi napata väsyneet titaanit kiinni ja vangita maahisten häiritsijät lopullisesti.


    • EpätietoinenEpäilijä

      Nimimerkki Jöns siis väittää että jääkaudet eivät johtuneet ilmastonmuutoksesta. Hän ei kuitenkaan kerro mistä ne johtuivat ja väittää lisäksi (perustelematta) että nykyisin ilmasto muuttuu nopeammin kuin aikaisemmin. Hänen mukaansa "ilmastonmuutos" on alkanut vasta myöhemmin (ei kerro milloin). Nimimerkit huuhaa tiede ja ilmasto.muuttui.taas kyseenalaistaa nämä väitteet.

      Tässä on pakko kyllä uskoa näitä kyseenalaistajia. Ihan mututuntumalla aika vaikea esim. näissä Suomen kesissä on mitään nopeaa lämpenemistrendiä kokea. Tuntuu mieluummin etumerkki olevan negatiivinen. T.alkuperäinen

    • Denialisti jatkaa olkiukkojen rakentamista eli väittää minun sanoneen sellaista, jota en ole sanonut. Sellainen keskustelutyyli ei vie eteenpäin eivätkä denialistit haluakaan totuuden tulevan esiin vaan pelkäävät sitä. Hohhoijaa.

      Panen tähän Wikipedian selvityksen jääkausien syistä. Näkyy, että kysymys on pitkän ajan ilmiöistä eikä ihmisen vaikutuksella ole tekemistä asiassa.

      "Nykyään eletään kolme miljoonaa vuotta sitten alkanutta pleistoseenin jääkausijaksoa, jonka kuluessa maan radan, akselikallistuman ja akselin suunnan jaksolliset vaihtelut muuttavat Maan ilmastoa. Mannerliikuntojen ajatellaan muokanneen Maan historiassa ajoittain Maan Milankovićin jaksojen aiheuttamille suurille ilmastonmuutoksille sopiviksi.

      Niinpä Panamankannaksen syntymisen uskotaan ajaneen Maan kylmään jääkausitilaan muuttamalla merivirtoja. Pohjoiseen menevä Golf-virta voimistui. Golfvirtaan liittyvä termohaliinikierto muuttui valtameren pinnan suolaisuuden muuttuessa. Pohjoiseen kulki lisää jäätiköiksi sitoutuvaa kosteutta.

      Mannerliikuntoihin liittyvät vuoristojen ja ylänköjen nousut jäähdyttävät maata. Kalliovuorten ja Tiibetin ylängön kohoamisen ajatellaan luoneen osaltaan edellytykset suurille jäätiköitymiselle. Kolmas tekijä on ilmakehän hiilidioksidimäärän aleneminen. Sekin lienee kytköksissä marrenliikuntojen aiheuttamiin ilmasto- ja kasvillisuusmuutoksiin.

      • ilmasto.muuttui.taas

        Niinpä. Ja ihminen aiheutti kaikki nuo ilmiöt tupruttelullaan.


      • jtfkugbljcvekll

        "...ajatellaan muokanneen...".
        "..uskotaan ajaneen..."

        Melkoista arvailua. Suattaa olla tai suattaa olla olemati.

        Englanninkielinen Wikipedia on asiassa suorasanaisempi: "The causes for Ice age are not fully understood"

        Ja koska näin keskeistä asiaa ei ymmärretä, niin sitten väitetään että nykytilanne tai tulevaisuus ymmärrettäisiin? Jepjep.


    • Denialisti vaan jatkaa olkiukkojensa rakentamista. Hohhoijaa.

      • ilmasto.muuttui.taas

        Jönsselipimun pillu se ei vaan tahdo pysyä hetekalla.


    • Umpahpahpahpaaahahhaaa

      Oletteko kuulleet Hiidenkirnuista? Väitetään, että hiidenkirnut ovat syntynee jääkauden sulamisvesien pyörittäessä isoja kiviä paikoillaan, onkalo voi olla monta metriä syvä ja monissa niissä on yhä onkalon aiheuttama kivi pohjalla. Höpön pöpön. Mitenkä mukamas vesi voisi pyörittää kiveä. Kivi uppoaa ja jokainen voi testata sen itse järven rannalla.

      Todellisuudessa kun titaanien jääkoneesta oli viskailtu jääpaloja ympäri pohjolaa heräsivät hiidet. Hiidet ovat ilkeitä ja toivon, ettette kohtaa heitä, sillä hiidet ovat hirvittävä kiusanhenkien joukko. Hiidenkirnut syntyivät, kun hiisi on porannut ison kuopan kallioon. Hiidet kirnuavat voita tässä kapeassa ja syvässä kallion onkalossa ja keittävät sisilisko- ja sammakkosoppaa. YÄK!

      Kun nyt argumentoitte tieteellisesti jääkaudesta, niin palataanpa yhteen hoax juttuun. Väitetään, että maapallon akselin muutos (muutama aste) saa aikaiseksi talven ja kesän pohjolaan. Millä te kumoaisitte tämän väittämän? Vaikuttaa hoax jutulta, sillä kun on talvi sataa lunta ja kesällä taas syödään makkaraa.

      • akseli.kallellaan

        Eihän maapallossa mitään akselia ole, eikä laakeria. Vai onko joku omin silmin nähnyt. Jos on, niin heti aamulla hoitoon.


    • IlmastostaSäähänOnMatkaa

      Jääkaudet ovat osa ilmaston muutoksen jaksoja. Ilmasto muuttuu koko ajan johonkin suuntaan, kun katsotaan kymmenien tuhansien vuosien skaalassa. Muutoksen nopeus ja suunta ei vain ole aina selvillä.

      Nyt on kai kysymys siitä, ollaanko lyhyellä eli sadan vuoden skaalalla katsottuna lämpenevässä, kylmenevässä vai paikallaan pysyvässä vaiheessa kehitystä ja onko ihmisellä mahdollisuus siihen vaikuttaa. Tutkijoiden lisäksi juuri ketään ei aihe suuremmin kiinnostaisi, ellei tuon ennusteen perusteella oltaisi tekemässä suuria talouteen ja energiapolitiikkaan liittyviä päätöksiä.

      • Uskothanjookos

        Ehei. Kyseessä on eeppinen taistelu jossa talven jumalatar käy sotaa yhdessä Puhurin, Pakkasen isän, kylmän ja talven hengen kanssa aurinkojumalaa intiä vastaan. Valkoinen velho haluaa valloittaa koko maailman, orjuuttaa muut olennot ja olla suurin kaikista. Siksi on ollut jääkausia ja taistelun jäljet ovat löydettävissä luonossamme. Maaemo ei sitä sallinut ja auttoi intiä sulattamaan lumet. Maaemo eli Äiti Maa on kaiken maasta kasvavan jumalatar ja ei lumen sekä jään peittämää maata halunnut katsoa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe