Maataloustuki ei auta kuluttajaa , eli maksajaa

harhaanjohdettu

Maatalouden jättitukia perustellaan hyvin monilla syillä. Joku väittää niiden laskevan elintarvikkeiden hintaa tms. Tosiasiassa tuet ovat ainoastaan nostanet maatalous ja metsämaan hintaa , täten nostaneet myös vuokraviljelijän , todellisen tuottajan kustannuksia. Todellisuudessa maatalous kannattaa erittäin hyvin , kuten monet maanomistajat myöntävätkin. Konekanta on uutta ja investointituilla on pellot ja pihat saatu tuottavaan kuntoon. Hehtaarisadot uusilla keino lannoitteilla ja myrkyillä ovat nousseet paljon , mikä nostaa kannattavuutta.
MTK on osannut kehittää verolait jotka saavat hyvin kannattavan maatalouden tilinpäätöksen näyttämään huonolta. Näillä tilastoilla harhautetaan veronmaksajia ja päättäjiä kun vaaditaan lisää tukea maanomistajille.
Jopa hallitus ja etujärjestöt myöntävät maataloustuen hyödyttömyyden kuluttajan kannalta.
Missä maksajan oikeusturva?

28

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pötyäpöytään

      Maatilat muutetaan kolhooseiksi, kun talous romahtaa lopullisesti! Muuten tulisi nälkä vuodet suomeenkin!

      • huomennauusinkeksintö

        Juurihan Jopa kertoili kuu-ukkeleista, nyt Suomen kolhooseista? Ovatko Marssilaiset


      • härmäaaltonex8

        Jäptit ei lähde vapaaehtoisesti kolhooseihin prameist tilluksistaan.


      • ennenoli

        Työttömät suoraan pakkotöihin, kuten


      • ennenoli
        ennenoli kirjoitti:

        Työttömät suoraan pakkotöihin, kuten

        Kannattaisiko kyläpellot ottaa taas käyttöön , olisi kaikille töitä?


    • lilluma

      Yleisimpien maatalouden urakointitöiden taksat nousivat vuosina 2015–2016 noin prosentin verran vuodessa. Asia käy ilmi TTS Työtehoseuran tekemästä kyselystä. Kyselyssä kartoitettiin vuoden 2016 toteutuneita urakointihintoja.
      Työntehnyt ei saa korotusta , maanomistaja kyllä.

      • Eiymmrrä

        Mitä tarkoitit. Eikö juuri urakoitsija sen korotuksen oa saanut. Mitä kohonneet urakointihinnat liittyy maanomistamiseen.
        Ilmaisisitko nyt asian nii. että muutkin sen ymmrtävät.


      • omavaraneleppäxvankist4b
        Eiymmrrä kirjoitti:

        Mitä tarkoitit. Eikö juuri urakoitsija sen korotuksen oa saanut. Mitä kohonneet urakointihinnat liittyy maanomistamiseen.
        Ilmaisisitko nyt asian nii. että muutkin sen ymmrtävät.

        Urkakoitsija on usein lankomies. Härskiä pelii törsilt.


    • Verosuunnitteiu

      "MTK on osannut kehittää verolait jotka saavat hyvin kannattavan maatalouden tilinpäätöksen näyttämään huonolta. " alottaja

      Mielenkiintoista. Olen itsekin viljelijä ja teen oman kirjanpitoni ja myös veroilmoituksen. Tähän asti olen kirjannut tuot Tulopuolellej ja menot menopuolelle ja sitten vähentänyt tulopuolen summasta menouolen suman joka kirjataan maatalouten tuloksi, jäännös on veronalaista tuloa..
      Yrityset kyttävät sanaa verosuunnittelu toiminnasta jolla mahdollistetaan laiisesti mahdollisimman pieet verot.

      Nyt hauaisin saada tieoa alottajan mainitsemasta mahdollisuudesta laskea tulot eri mebnetelmällä kuin perinteisellä "tulot pois menot"

      Kerroppa millaisesta laista on kysymys jonka MTK on kehittnyt ja ilmeisesti myös saanut.voimaan ohi eduskunnan lainsäätämismeetteyn.

    • Aijjjjaa

      Niin miillainen on tuo MTKn kehittämä verolaki joka siis poikkeaa normaalista verolaista. Olisi mielenkiintoista tietää

      Olisi myös mieenkiintoita tietää mistä olet saanut tietoosi että monen viljelijän mielestä maatalous kannatta erittäin hyvin kun minä taas olen keskutellut heidän kanssaan ja moni, varsinkin suuri ja paljon investoinut tila on miltei konkurssin partaalla.

      Oletko muuten tietoinen että nyt, halvan viljan tuottajahinnan aikana lannoitetta pitää levittää tarkasti eikä pyrkiä aina mahdollisimman suureen satoon vaan laskea käyrä jossa lannoitekustannus ja hehtaarisato keikkaavat. Kun määrätty satotaso on lannoituksella saavutettu lannoitemäärän lisääminen tulee kalliimmaksi kuin sillä saavutettu satomäärän lisäys. Varmaan ymmärsit mistä on kysymys.

      • avohoidosta

        Pilleri Jopa.


    • PERUSTELUJA

      "Jopa hallitus ja etujärjestöt myöntävät maataloustuen hyödyttömyyden kuluttajan kannalta."
      Linkkejä!


      "Todellisuudessa maatalous kannattaa erittäin hyvin , kuten monet maanomistajat myöntävätkin."
      Linkkejä!

      "MTK on osannut kehittää verolait jotka saavat hyvin kannattavan maatalouden tilinpäätöksen näyttämään huonolta."
      Linkkejä!

      "Näillä tilastoilla harhautetaan veronmaksajia ja päättäjiä kun vaaditaan lisää tukea maanomistajille."
      Esimerkkejä tilastoista"

      "Hehtaarisadot uusilla keino lannoitteilla ja myrkyillä ovat nousseet paljon , mikä nostaa kannattavuutta."
      Linkkejä ja viljan hintakehitysvertailuja muutaman kymmenen vuoden ajalta. Eli onko viljan hinta laskenut sitä mukaa kun satotasot ovat nousseet.

    • demumeininkiii

      Demareitten suurin törsä vinkuu maastullissa,,

      jopaluikkiputkehen

      2.8.2017 5:44
      Jättäkie KAASUPUTKI, antakie olla ULOKONA PAKOTTEISTA, aah,ahhh ei me pärjjjä muute ku nuolemall attehen vuoksrihin ryssähä,,, aah aah,,,,,

      Maatalous kärsii pakotteista ja DEMU PÖÖ pelle ulisehen ko kaasuputki suljetahan rahat lopruhus, jos laitretahan samall viivrall,,,

    • 7sqpterncxzm

      Se auttaa meittii kuiteki saamaan Someron kalleimman menopelin.

      • captuki

        Maatalouden nettovarallisuus

        Tuloverolain 38 ja 39 §:ssä tarkoitettu maatalouden nettovarallisuus on se jäännös, joka saadaan, kun maatalouden varoista vähennetään velat.

        Maatalouden varoihin ei lueta:

        1) rahavaroja eikä saamisia;

        2) tämän lain 31 §:n 1 momentissa tarkoitettua maatilaan kuuluvan etuuden arvoa; (10.11.2006/966)

        3) verovelvollisen maataloustuotantoa varten pitämiä kotieläimiä;

        4) verovelvollisen harjoittamastaan maataloudesta saamia tuotteita;

        5) maatalouden harjoittamista varten hankittuja siemeniä, lannoitteita, väkirehua eikä muita vastaavanlaisia tarvikkeita;

        6) viljelijälle myönnettyä ja vahvistettua CAP-maatilatukioikeutta.


      • perustulo

        Tällä palstalla valitetaan miten huonosti tuottajalla menee , mutta kun katsoo ympärilleen huomaa miten hyvin rahallisesti monilla tiloilla todellisuudessa pärjätään. On valtavat talot , hallit ja tilat , ei sellaisia voi hankkia jos ei mene hyvin.


      • perustulo

        Tällä palstalla valitetaan miten huonosti duunarilla menee , mutta kun katsoo ympärilleen huomaa miten hyvin rahallisesti monilla duunareilla todellisuudessa pärjätään. On valtavat talot , autohallit ja tonttitilat , ei sellaisia voi hankkia jos ei mene hyvin.


    • Asiloppuunkäsitelty

      Siis ainuttakaan linkkiä tai perustetta ei löytynyt aloittajan väitteille.

    • Provatoorista

      Ei tietenkään, eihän se silloin olisi provo ollutkaan.

    • frankfrank

      Aloittajalta TAAS ihan höpöhöpö juttuja....

    • Aijjjjaaaa

      "Tällä palstalla valitetaan miten huonosti tuottajalla menee , mutta kun katsoo ympärilleen huomaa miten hyvin rahallisesti monilla tiloilla todellisuudessa pärjätään. On valtavat talot , hallit ja tilat , ei sellaisia voi hankkia jos ei mene hyvin."
      Minimerkki perustulo.

      Tarkoittaako nimimerkki siis silloin vasta tilalla menee huonosti kun ei ole peltoa, ei tuotantorakennuksia eikä kalustoa.
      Mikä maatila.on sellainen jolla ei ole peltoa, tuotantorakennuksia eikä kalustoa.
      Olisikohan niitä valtavia taloja ja halleja voitu ostaa vaikka pankkivelalla.

      Miksi esimerkiksi Nokian puhelin valmiatus loppui suomessa ja sanottiin että nokialla meni huonosti. Olihan nokoialla valtavat tuotantolaitokset ja tuhansia työntekijöita.

    • sitsaamitätilaa

      Suomen kansa on edustuksellisen demokratian kautta tukisysteemin ja tukitasot säätänyt, maajusseja on vain jotain prosentin verran kansasta, ei sillä osuudella parlamentin päätöksiä hetkauteta. Ja MTK on vain yksi lobbausjärjestö vailla minkään valtakunnan päätösvaltaa. Maatalous toimii tasan tarkkaan niillä ehdoilla mitä yhteiskunta säätää, on sen verran tiukasti yhteiskunnan sääntelyn alaisuudessa oleva toimiala.

      • maalaisliitto

        ja mtk tukipummin ay-liitot,
        junttieinerin käsikassarat,
        on ryöstänyt niin härskisti kansaa,
        että sisilian mafia katsoo kateelisena...


      • omistajaojaus

        Valtio omistaa Finnairista yli puolet , eikä edustuksellinen demokratia pysty hallituksen avulla ohjaamaan sen toimintaa. Virkamiehet pyyhkivät "sitä" hallituksen ohjeilla , ja tekevät mitä haluavat. Sama tilanne kaikessa taloudellisessa toiminnassa suomessa , yksityinen etu ajaa aina kansan , kuluttajan edun edelle. Se on tässä kaikista surullisinta , laskun maksaa veronmaksaja , ymmärtämätön äänestäjä.


    • kp256

      Maataloustuki on kyllä alunperin tarkoitettu kuluttajan turvaksi ja tuottajan kiusaksi. Niillä pyritään nostamaan tuotannon määrää ja siten laskemaan hintoja. Mutta nykyajan talousjärjestelmässä tuet valuvat kaupalle ja kuluttajat jäävät nuolemaan näppejään. Tuottajalle niistä on vain haittaa, koska tuottajahinnat laskevat.

    • pelkobetglun

      Maataloustuki auttaa sisäsiittoista resukkaa oli sato tai kato. Äiteen kuoltua virasto maksaa assosiaalisen nöösipojan sähkölaskutkin.

    • vahtiaas

      Niinhän tukijussikin saa takaisin energiaverot! Sitäpaitsi koko suku ajelee diiseleillä ja polttoainekuitit verotukseen---moni on kärynnyt jo.

    • tuet_pois

      Onneksi Suomessa on vielä muutamia suoraselkäisiä tuottajia, jotka tosin eivät saa tukia, eivät jopa halua niitä. Juuri tällaiselta ostan mm. kananmunani, vihannekseni, muutamia viljatuotteita, sekä jopa lihaa. Suoranyyntinä, ilman ahneita jalostajia, ym. välikäsiä, kuten vähittäiskauppa. Laatu ja hinta on kohdallaan. Tällaisia tuottajia saisi olla maassamme paljon enemmän.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe