Nyt on velkaa niin paljon

Veloissahautaan

Ettei riitä elämässä aika maksamaan takaisin joten en edes yritä. Onko kenelläkään samanlaista tilannetta? Parin vuoden ajan koitin kurssin saada kääntymään huonoin tuloksin. Nyt on parempi vaan välttää stressiä tuosta kun terveys on heikentynny huomattavasti viimeisen vuoden aikana.

18

1764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Katkerapska

      Kokemusta ihan noin pahoista veloista ei ole, mutta sen verran että koko nuoruus meni pilalle velkojen takia. Nykyisin katkerana ja kateellisena kaikki vituttaa. Sinulle toivon onnea ja voimia.

      • Veloissahautaan

        Katkera en jaksa olla oikein, hauskaa on ollut paljon elämässäni ja ehkä nämä muistot pitää jotenkin elämänhalun liekkiä yllä. Pitää vaan koittaa oppia nauttimaan elämästä vähemmällä..m


    • pekkavelkainen

      Minulla 2002 velkaa 70 teuroa ja on edelleen sitä en enää tiedä mutta varmaan 46 t eur..Ulosotto ollut 2006 asti .Velkajärjestely meni mönkään 2016 kun en vuoteen maksanut mitään.Mutta eihän tässä mitään ulosotto vie kolmasosan eläkkeestä enkä elä niin kauan että sais maksettua.Ei ole perillisiä ettei niittenkään tarvi maksaa

    • polloå

      Veloissa hautaan mennään täälläkin. Velkaa on ulosotossa 74000 eur tällä hetkellä perintätoimistoilla 15000 eur. En jaksa maksaa vaan vien tyylikkäästi Simon Pietarille laskun.
      Tosin tarjoan vastineeksi palveluksiani.

    • Sehän_meni_hyvin

      Silloinhan sinä olet onnistunut hyvin. Makeaa elämää toisten rahoilla ja sitten nopeasti hautaan. Jokainen päivä tästä eteenpäin olisi köyhä, synkkä ja huolten täyttämä.

      • Eihuonoeihuono

        Toi on muuten näppärä idea, vanhoilla päivillä sietääkin vähän rellästää ilmaisella rahalla. Taidan toteuttaa itse tuon 30-40 vuoden päästä.


    • trhtt

      No..lainan saanti on nykyään myös tiukentunut kiitos tälläisten ulosotto sankareiden. Et välttämättä saa edes takaajan kanssa mitään helpolla.

      • Hyväidea1

        Onhan nuita pienlainoja (2000e-ylöspäin) ilman vakuuksia jo niin paljon, että ison summan saa kokoon kun kaikilta ottaa :)


    • Lähtölähellä

      Ei sitä töitä kannata tehdä jos on UO asiakas. Työmatka 60km per suunta. Hyvä tuntipalkka, mutta vähemmän jää käteen mitä kelanasiakkaana kun UO vie kaiken.

    • mitäspienistä

      Uo velat vanhentuvat viimeistään 20-vuodessa. Perintätoimistot yrittävät myydä toisilleen velkakirjoja mutta ne vanhentuvat kolmessa vuodessa, jos eivät hae käräjiltä lisää maksuaikaa, jolloin ne päätyvät uo:lle ja vanhentuvat.

    • pelatkaa

      Ja niille, jotka olettavat uon vievän kaiken tiedoksi, että uo-maksu vähentää kuukausituloanne samoin matkakulut, joten käykää kysymässä toimeentulotukea.

    • toivoton_tilanne

      20-30t velkaa, joista 10t on opintolainaa. Töitäkään ei enää tästä maasta saa korkeakoulutettuna, paitsi osa-aika työtä, josta saa vähemmän palkkaa kuin työttömänä. Ulosottoon joutuessa tuo velka varmasti tuplaantuu tai triplaantuu. En saa ikinä maksettua pois. Elämä pilalla. Taitaa itsemurha olla ainut oikea ratkaisu päästä tästä tilanteesta pois. Ennestään jo pahaa masennusta, eikä päivittäinen stressaaminen auta yhtään.

    • Ilmainenparasneuvo

      Eihän se ole kuin rahaa! Maailmassa on paljon paljon arvokkaampia asioita kuin luottotiedot tai velka. Mars pankkiin, sanomaan ettei voi maksaa takaisin, ja kaikissa tuissa on suojaosuus jolla velkainenkin voi elää. 20-30 tonnin velka lyhenee sitenkin, ja tekemällä jotain hanttihommia vielä nopeammin. Suhteellisuudentajua nyt! Eihän tuo ole isokaan raha, ja jos saat jonkun maksujärjestelyn niin voi olla maksettu hujauksessa kun kymmenen vuoden päästä pääset hyvään duuniin. Ja ellet saa maksettua: se on vain vittu rahaa eikä mitään sen tärkeämpää!! Kysyppä vaikka läheiseltä ihmiseltä, niin saat vastauksen. Vain rahaa!!

      • Moilhihihih

        Ja ilman rahaa et saa tässä maailmassa mitään tehdä :)


    • Anonyymi

      Olet oikeassa, ihan turha on tuollaista jäädä murehtimaan. Työnteossa ei tosin ole sitten enää mitään mieltä, mutta onko sekään lopulta menetys. Hommaa itsensä vaan jollekin tuelle ja nostaa toimeentulotukea. Yksin asuvalle jää silloin about 500 euroa kuussa, ja muutaman pimeän satasen kuussa tienaa helposti vähän mielikuvitusta käyttämällä. Ja elämä on lopulta tuhat kertaa stressittömämpää, kun ei ole huolta juuri mistään. Kokemusta on. Voi olla moraalisesti väärin, mutta on tässä maailmassa isompiakin asioita vinossa. Ja kerran täällä vain eletään.

      • Anonyymi

        Lisätään vielä, että kaikista päihteistä kannattaa pysyä erossa ja elää terveellisesti. Paljon liikuntaa, lukemista ja kaikkea mukavaa, joka pitää vireänä fyysisesti ja henkisesti. Mutta ilman sitä oravanpyörän suorituspakkoa ja stressiä. Tätä sanotaan elämäksi :)


    • Anonyymi

      Itselläni kokemus kun joutunut rahapelien sekä siihen liittyvän riippuvuuteni kanssa pahoihin taloudellisiin ongelmiin sekä ahdinkoon vuosien saatossa. Häpeän itseäni sen takia että annoin asioiden mennä liian "pitkälle". Kaikenmaaliman luotot sain takaajien vuoksi niputettua yhdeksi lainaksi pankkiin, sitä olen lyhentänyt. Aloitin lyhentämisen vuonna 2017. 14k olen lainaa saanut lyhennettyä, vielä on pitkä matka ennenkuin olen perillä ja että laina maksettu... Melkein joka päivä ensimmäinen ajatus herätessäni on "riittääköhän rahat tähän päivään ja huomiseen, tai ensiviikkoon". Aivan hirveä fiilis. Erilaisia self-help juttuja opiskellut mm mindfullnessia sekä läsnäolon voimaannuttavaa vaikutusta. Näitä apuja saa onneksi netistä kun löytyy opetusmateriaalia paljonkin. Silmät aukaisi Eckhart Tollen kirja "Läsnäolon voima".

      Olen löytäyt siitä apua ahdistukseen sekä pahaan oloon, on auttanut oikeasti! Ajoittain on vain päiviä jolloin ahdistus ja paha mieli on liikaa ja silloin menee "synkälle puolelle" ja fiiliksen pitäminen hyvänä on hankalaa.

      Ajoittain olo on kuin tuolla tarujen Feeniks linnulla. Lapsuuden olen saanut lentää ja kukoistaa, vuonna 2016-2017 liekki sammui, alkoi jälleensyntyminen. Olen matkalla kukoistukseen sekä siihen että saan olla vapaa ja liitää, mutta siihen on vielä matkaa.. Toisinaan tuntuu siltä, että tekisi mieli jäädä tuhkiin olemaan ja makaamaan, ei halua selvitä koska itse on helvetin itselleen luonut..
      Pari ajatusta tässä, sori kun avauduin. :D

      Mutta eteenpäin pääsee, vaihtoehdot katsoo ja tekee isoja päätöksiä ja ratkaisuja. Eivät ole aina helppoja mutta jotkut päätökset ja teot on vain tehtävä päästäkseen eteenpäin..
      Mikäli joku haluaa "seurata matkaani" ja sen etenemistä niin saa vilkaista blogiani ---> https://elamaonpeli2020.blogspot.com/
      Blogiin heittelen ajatuksen virtaa, se on minulle paikka jossa pystyn ja voin kertoa asioitani, ja toivottavasti myös avata sitä että meitä riippuvuudesta kärsiviä on muitakin, raha- ja talousongelmat ovat yleinen vaiva kansan keskuudessa. Samoin kuin myös rahapeliongelmat.. Niistä aiheista voisi puhua ja kertoa valtamediassa enemmänkin.

    • Anonyymi

      Minullapa ei ole velkaa ja rahaa on niin ettei tarvitse pienempiä kuluja laskeskella eli menee aika hyvin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe