Ei voi olla totta !!

pääluottamusmies

http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/08/21/jo-yli-sata-yritysta-ilmoittautunut-mukaan-tyonseisaukseen-turvapaikkapolitiikkaa-vastaan/

Näin sitä nämä suomalaiset yrittäjät nyt osallistuvat Suomen taloustilanteen parantamiseen ja uusien työpaikkojen luomiseen.

Onneksi ammattiyhdistysliike ei ole nyt lainkaan mukana tuossa yrittäjien touhussa. Sillä ammattiyhdistysliikehän yrittää nyt aina vain parantaa Suomen taloutta ja luoda näin sitten niitä uusia työpaikkoja Suomeen.

168

1171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KuollutMiesKangistuu

      Nämä yrittäjät ovat huolissaan työntekijöistään ja työntekijöidensä työturvallisuudesta, etteivät työntekijät kuole terrori-iskuissa työpaikalleen tai työmatkallaan. Samalla heidän itsensäkin ja heidän perheidensä turvallisuustilanne paranee, kun hourupäiden tulo Suomeen saadaan estettyä. Kuolleena on nimittäin vaikea tehdä töitä tai parantaa Suomen taloutta.

      • pspettijahallitus

        Puhut kieltä mitä järkipoliitikko ei voi ääneen sanoa!


      • turvallisuusjavero

        Tuo on järkevää. Ehdotan meidänkin yritykselle tuota seisausta.
        Pieni loma on hyvä asia. Samalla ne verorahat jää valtiolta saamatta, kun ei tehdä tulosta.


    • alrka

      Tarina haisee siltä kuin piru olisi haaskalla.
      Saksasta tulleet marokkolaiset/ ja siellä rikoksia tehneistä yksi syyllistyi Turussa tappoihin.
      Yrittäjät ryhtyvät lakkoon kaikkea maahanmuuttoa vastaan. Maksavatko työntekijöille palkan rokulipäivästä. Nostavatko palkkaa ihonväristä riippumatta.
      Aika omituista.
      ps. Suomalaiset tappavat toisiaan moninkertaisesti ulkomaalaisten surmatöihin verrattuna.

      • OLET-OIKEASSA-VAIN

        vain siinä että olet työkyvytön paskaloinen, joka ei pysty elättämään edes itseään saati muita.


      • olet-oikeassa-vain
        OLET-OIKEASSA-VAIN kirjoitti:

        vain siinä että olet työkyvytön paskaloinen, joka ei pysty elättämään edes itseään saati muita.

        Sika ei siis viime yönäkään antautunut teille.


    • näinkuvailisin

      ex työkkäri masinoimassa yritysten työnseisausta. Piilokommunistien eli putlerien touhua. Tällä masinoinnilla hän yrittää kurjistaa suomen peruspilarin eli työväestön asemaa jotta harmaa talous ja maximaalliset voitot lihottaisivat pääoman tilejä.

    • ay.matu

      Työntekijöiden tulisi mennä työpaikoilleen ja ilmoittaa olevansa työhaluisia, jolloin heille täytyy maksaa palkka vaikka isännät lakkoilisivatkin. Samalla työntekijät voisivat esittää parannuksia palkkoihin ja työolosuhteisiin.
      Ammattiliitot toimivat kaikkien työntekijöiden etujen puolesta ihonväriin katsomatta. Sadat yrittäjät pitävät ulkomaalaistaustaisia lähes orjan asemassa.

      • hävetkää_yrittäjät

        Se kumminkin on nyt täysin selkeä tosiasia ettei Suomen taloutta saada koskaan mitenkään lakkoilemalla kuntoon. Vaikka sitten jopa yrittäjät lakkoilisivat.


      • Hei-hinttiluuseripaska
        hävetkää_yrittäjät kirjoitti:

        Se kumminkin on nyt täysin selkeä tosiasia ettei Suomen taloutta saada koskaan mitenkään lakkoilemalla kuntoon. Vaikka sitten jopa yrittäjät lakkoilisivat.

        Aikasi on loppumassa pian, kansa kiittää.


      • ei-hinttiluuseripaska
        Hei-hinttiluuseripaska kirjoitti:

        Aikasi on loppumassa pian, kansa kiittää.

        Yritätkö sikaa suostuvaiseksi ensi yönä?


    • Partacus

      Presidentti Niinistö luetteli todella suuria ongelmia, jotka ovat ihmiskunnan edessä.
      Maailma tulenarassa tilanteessa
      Niinistön mukaan maailma on nyt äärimmäisen tulenarassa tilanteessa.
      Ote Iltalehdestä

      - Ukrainan konflikti on juuttunut paikoilleen epästabiiliin tilaansa: tulitauot eivät pidä, eikä Minskin sopimuksen toimeenpano etene. Osapuolet syyttävät toisiaan, eikä myönteistä kehitystä ole juurikaan havaittavissa.
      - Sama pätee Syyrian sisällissotaan. Inhimillinen kärsimys jatkuu, länsi ja etenkin Eurooppa on edelleen voimaton. Vaikka väkivalta alueella on nyt vähentynyt, on tämä suhteellinen rauhoittuminen saavutettu aiemmin suoritetulla silmittömällä tappamisella.
      - Turkki on keskeinen sarana Euroopan ja kuohuvan etelän välissä. Pidän valitettavana, että EU:n ja Turkin suhteet ovat ajautuneet yhä kasvaviin ongelmiin. Turkki on EU:lle ja Suomelle tärkeä kumppani ja Suomi on aina tukenut Turkin eurooppalaista tietä. Tämän valossa Turkin viime aikojen kehitys ja toiminta etenkin vapaan median ja ihmisoikeuspuolustajien toiminnan suitsimiseksi herättää suurta huolta, Niinistä luetteli.
      - Edessä on suurten sotilaallisten harjoitusten sävyttämä syksy. Pidän julkisessa keskustelussa niihin liittyvää alarmismia paikoin liiallisena, mutta selvää on, että rajusti lisääntyvä sotilaallinen aktiivisuus tuo aina mukanaan myös vaaroja, tahallisia tai tahattomia.

      Valitettavasti Niinistö ei kuvaile syitä mistä kärjistynyt tilanne johtuu. Ei sanaakaan natomaiden valtaisista tuhoamistoimista arabimaailmassa ja joka jatkuu jo parikymmentä vuotta. Ei puhetta Suomen alueen muuttamisesta ulkoamisten sotavoimien temmellyskentäksi. Afrikan uuskolonisoimista ei mitään ja josta syystä pakolaisia virtaa ristiin rastiin. vain pinei osa vaeltaa Eurooppaan.

      Nyt mielenvikaisen tappajan varjolla suunnataan ihmisten katseet pois todellisista ongelmista.
      Omat kapitalistit ja heitä tukevat poliitikot persupoliitikot mukaanlukien tukevat työehtojen heikentämistä ja heikentävät niitä.

      Hallituksen tulee kansan edun nimissä sanoa irti kaikki naton ja natomaiden kanssa tehdyt sotilaalliset sopimukset. Vakavin uhka Suomelle tulee naton suunnasta.

      • Kaikkihan s.p tietävät noiden konfliktien olevan jatkuvia kommunistisista syistä.

        Ukraina, Venäjän jämäkomu Putleria v-tuttaa kun Ukraina ei ole suostuvainen hänen komentoonsa ja pyrkii taas saamaan vanhaan komutyyliin aikaan uuden holodomorin! Se on kommunistien touhuja!

        Syyria olisi varmaan jo ojennuksessa kohti demokratiaa jos jämäkomu Putler ei olisi alkanut vastustaa demokratian kehitystä ja lähtenyt avittamaan paikallista diktaattoria vallassa pysymisessä kansalaisiaan sortaen. Sekin juontaa kommunismin vanhoihin oppeihin.

        Turkin ongelma on kommunismin sisaruskonto islam, molemmat ovat kovasti väkivaltaisia kun sille päälle sattuvat. Niissä kummassakaan ei ihmisten henki eikä hyvinvointi paina vaakakupissa mitään kun verrataan niitä valtaapitävien painoarvoon heidän omasta mielestään.

        Taitaa se sinun jälkikomuvaltiosi Venäjä olla se suurin kiihdyttäjä näissä sotilasasioissa. Sehän on uhkaillut naapureitaan, vallannut niiltä alueita ja ollut muutoinkin kovasti sitä mieltä, että vanhat keisarikunnan rajat vähintään on palautettava.

        Mielenvikaisin tappaja istuu pääosin Kremlissä, hän joka ei arvosta kenenkään muun elämää kuin omaansa. Miten muutoin 25 vuodessa voi tulla miljardööriksi kun siinä alussa ei omista mitään, noita ei edes hyvinvointi Suomessa montaakaan löydy jos edes yhtä?

        Nyt sitten syyt ovat selvillä s.p! Ilman kommunismin katastrofia maailman asiat olisivat paremmin mutta nyt saamme muutaman sukupolven ajan korjata kommunismin aiheuttamia ongelmia!


      • Commedante

        "Ei puhetta Suomen alueen muuttamisesta ulkomaisten sotavoimien temmellyskentäksi..."
        Kerro nyt ihmeessä, missä ne ulkomaiset sotajoukot "temmeltävät. Olen tänäkin kesänä ajanut autolla Suomen lähes päästä päähän (pääkaupunkiseudulta) ja vielä niin, että mennyt pohjoiseen länsilaitaa ja palannut itäreunaa. Vilaustakaan ei ulkomaisista sotajoukoista näkynyt. Eikä kukaan myöskään puhunut, että ulkomaisia sotilaita seudulla olisi ollut. Elikkä: pahan kerran näyttää siltä, etteivät Partacuksen jorinat pidä paikkaansa. Ts. ne ovat pelkkää mielikuvituksen tuotetta.


    • UunoOnNumeroYksi

      Tässäkin ketjussa huomaa hyvin, mitkä asiat ovat kommunisteille tärkeitä. Mainitaan ay-liike, mainitaan tapahtuu niitä tappoja muuallakin ja puhutaan istituutioista ja kansainvälisestä politiikasta, mutta unohdetaan se pieni ihminen tämän kauheuden keskellä. Stalinillekin kommunistisen valtion rakenteet olivat tärkeitä, sillä syntyyhän niitä uusia ihmisiä valtioon ja valtion rakenteet menevät yksittäisen ihmisen toiveiden edelle. Tulevaisuus näyttäytyy kuitenkin valoisalta, sillä kommunismi on käytännössä lähes kuollut aate ainakin länsimaissa. Valitettavasti vain kommunismin perilliset, vihreät nostavat lohikäärmeen päätään unohtamatta tietenkään äärikapitalisteja, joille nykyään kukaan ei näytä mahtavan mitään.

    • uno.yksityinen

      Kommunistit ajattelevat niemenomaan pienten ihmisten puolesta.
      Perussuomalaisten ja muiden äärioikeistolaisten katteeton kansallisuusviha arabeja vastaan synnyttää suomalaisessa väestössä terrorismihenkeä ja joka on mahdollista suuntautua jopa tappoihin. He nimittävät rotuoppiaan isänmaallisuudeksi.
      Natomaat sodillaan ovat tuhonneet arabimaailmaa. Siellä väestö ei mahda lännen aseille mitään. Arabiporvarit tukeutuvat terroristiseen sotaan ja jossa tappavat omiaankin. Porvari tappaa porvareita - tämä on ajan henki. Tappamisen arabiporvari siunaa kristinuskon sisaruskonnon islamin nimissä. Natomaiden armoiden papit siunaavat tappamisen Jeesuksen ja muiden kristusten nimiin.
      Persujen ja muiden äärioikeistolaisten rotupropaganda on tuottanut jo useita väkivaltaisia tekoja ja jopa kuolemantuottamuksen. Suomessa suomalaiset oikeistolaiset tekevät terroristisia tekoja tuhdisti enemmän kuin maahanmuuttajat. Kaikki ne ovat tuomittavia.

      Turun mielisairaan tappajan nimissä on täysin väärin kohdistaa viha kaikkia islaminuskoisia vastaan. Sitä paitsi, jos olette lukeneet raamatus, se on sata kertaa julmempi tappokirja kuin islamilaisten koraani.
      Turussa yksilö teki väkivaltarikoksen. Hänet tulee viedä oikeuteen ja tuomita rikoksistaan.
      Persujen aloittama vihapropaganda on vaarassa tuottaa lukuisia uhreja lisää. Vihan sijasta tulisi kansalaisten toimia rauhan maailman puolesta, natoa ja muita sotaliittoja vastaan.

      • KommunisminTodellisuus

        "Kommunistit ajattelevat niemenomaan pienten ihmisten puolesta."

        Näinhän asia ei todellisuudessa ole. Valta-asemaan päästessään kommunistisissa maissa esiintyy aina vakavia ihmisoikeusloukkauksia. Tällä hetkellä kommunistisia valtioita on maailmassa 5 kpl, Kuuba, Kiina, Vietnam, Laos ja Pohjois-Korea. Ihmisoikeusjärjestöt raportoivat kaikista näistä maista vakavia ihmisoikeusloukkauksia. Pohjois-Koreaa ihmisoikeusjärjestöt pitävät maana, jossa ei käytännössä ole ihmisoikeuksia. Samoin entisissä kommunistivaltioissa on ollut kommunistivallan aikana vakavia ihmisoikeusloukkauksia. Pahimpana esimerkkinä voi mainita Kambodzan, jossa punakhmerit surmasivat valtavia määriä ihmisiä perustaessaan omanlaistaan agraarikommunismia Kambodzaan. Sen sijaan kun kommunistit ovat vähemmistöasemassa yhteiskunnasaa, niin he eivät voi toimia aattensa mukaisesti vaan he joutuvat tekemään kompromisseja ympäröivän yhteiskunnan kanssa, jolloin he voivat väittää olevansa mitä tahansa, vaikkapa olevansa sitten sen pienen ihmisen puolella.


      • KommunisminTodellisuus kirjoitti:

        "Kommunistit ajattelevat niemenomaan pienten ihmisten puolesta."

        Näinhän asia ei todellisuudessa ole. Valta-asemaan päästessään kommunistisissa maissa esiintyy aina vakavia ihmisoikeusloukkauksia. Tällä hetkellä kommunistisia valtioita on maailmassa 5 kpl, Kuuba, Kiina, Vietnam, Laos ja Pohjois-Korea. Ihmisoikeusjärjestöt raportoivat kaikista näistä maista vakavia ihmisoikeusloukkauksia. Pohjois-Koreaa ihmisoikeusjärjestöt pitävät maana, jossa ei käytännössä ole ihmisoikeuksia. Samoin entisissä kommunistivaltioissa on ollut kommunistivallan aikana vakavia ihmisoikeusloukkauksia. Pahimpana esimerkkinä voi mainita Kambodzan, jossa punakhmerit surmasivat valtavia määriä ihmisiä perustaessaan omanlaistaan agraarikommunismia Kambodzaan. Sen sijaan kun kommunistit ovat vähemmistöasemassa yhteiskunnasaa, niin he eivät voi toimia aattensa mukaisesti vaan he joutuvat tekemään kompromisseja ympäröivän yhteiskunnan kanssa, jolloin he voivat väittää olevansa mitä tahansa, vaikkapa olevansa sitten sen pienen ihmisen puolella.

        Olet oikeassa, kommunismi perustuu aina petokseen! Siinä ihmisille luvataan taivas maan päälle mutta ainoa saavutus on 100 vuoden kokeilujaksolla ollut helvetti maan päälle jo tämän elämän aikana, sitä ei siis tarvitse enää kommunismissa odottaa kuolemansa jälkeen!

        Tälläkin palstalla sen huomaa kun vaikkapa s.p yhdistää sanat kommunismi ja demokratia, missään kommunistisessa yhteiskunnassa ei demokratiaa ole ollut missään oikeassa muodossa vaan "kansandemokratiana" eli puoluediktatuurina. Siellä saa vapaasti olla hallinnon ja puolueen kanssa samaa mieltä eikä mitään muuta mieltä sallitakaan!


    • orwellinparodia

      Kommunismi on kuollut. Kommunismin vallassa on lähes puolet maailman väestöstä.
      USA natoliittolaisineen tuhoaa Irakia. Jämäkommunistit ovat syypäitä Irakin tuhoamiseen. Kommunistinen USA aseisti Irakin Saddam Husseinin valtaan. Husein oli jämäkomu mutta tapatti ensi töikseen laillisen Irakin Kommunistisen Puolueen johtohenkilöt ja kielsi puolueen toiminnan. Komut pystyvät esiintymään komuina, porvareina, venäläisenä oligarkkina, syyrialaisena alaviittina,
      Jämäkomut Turkissa ovat tapattaneet kymmeniä vuosia maan islamilaista kurdiväestöä, jotka puolestaan ovat komujämiä.
      USA:n tukemat komut (ISIS ym terroristijärjestöt) Syyriassa olisivat voittaneet ellei Venäjän pääkomu, Suomen Kokoomuksen (=komujärjestö) sisarpuolue olisi sotkenut kuvioita.
      Komut ovat kaikkialla missä demokratia asuu. Komut haluavat porvari Stalin uudelleen pomoksi mutta porvarikomu on käyttänyt kaiken aikaa Stalinin menetelmiä.
      Komu siellä, toinen täällä ja palstalla vain TimoEspoosta ja Extyökkäri ovat uskaltaneet uhota tuhota komut ja jämäkomut.

    • olmin

      Ilmeisesti persujen alullepanema yrittäjien "lakko" tulee seurata.
      Mielestäni työläisten ei tule seurata heitä vaan mennä aamulla työpaikalle työhaluisena.

      Syksyllä voi tulla kireetä työehtosopimusneuvotteluissa. Silloin katsotaan yrittäjien todellinen karva siitä kenen puolella he seisovat.

      • Veikkaan tuon "Nykysuomen" olevan uusi MV lehti eli feikkiuutisten levittäjä.

        Toisaalta jos yrittäjät ja yritykset menevät lakkoon niin sinne on turhaa mennä odottelemaan koska ovat ovat kiinni ja pysyvät. Vaikeaa kuitenkin kuvitella tuota ainakaan mainitusta syystä. Sen sijaan jos moiseen ryhdytään syynä tulee olemaan ay mafian isottelu. Sehän yleensä pyrkii vaatimaan muilta mutta itse ei lupaa mitään, se vaatii palvelutkin ilmaiseksi yrityksiltä mutta suuttuu jos työntekijöillä pyritään teettämään jotain ilman maksettavaa palkkaa.

        Ay mafian kuriin saattaminen voisi ollakin hyvä aihe työnantajien lakolle. Ovet kiinni ja joka ukko maantielle! Veikkaan parin kuukauden jälkeen neuvottelujen maistuvan mafian mafiosoillekin!


      • älä_jauha_paskaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Veikkaan tuon "Nykysuomen" olevan uusi MV lehti eli feikkiuutisten levittäjä.

        Toisaalta jos yrittäjät ja yritykset menevät lakkoon niin sinne on turhaa mennä odottelemaan koska ovat ovat kiinni ja pysyvät. Vaikeaa kuitenkin kuvitella tuota ainakaan mainitusta syystä. Sen sijaan jos moiseen ryhdytään syynä tulee olemaan ay mafian isottelu. Sehän yleensä pyrkii vaatimaan muilta mutta itse ei lupaa mitään, se vaatii palvelutkin ilmaiseksi yrityksiltä mutta suuttuu jos työntekijöillä pyritään teettämään jotain ilman maksettavaa palkkaa.

        Ay mafian kuriin saattaminen voisi ollakin hyvä aihe työnantajien lakolle. Ovet kiinni ja joka ukko maantielle! Veikkaan parin kuukauden jälkeen neuvottelujen maistuvan mafian mafiosoillekin!

        Veikkasit taas kerran ihan päin persettä.

        Kyllähän nyt tuosta jutusta, että turkulaiset yrittäjät pistävät pystyyn poliittisen lakon ja työtaistelun Suomen nykyistä hallitusta vastaan kirjoittaa ihan kaikki valtamediat Suomessa.

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227990-turkulainen-rakennusyrittaja-ilmoitti-tyosulusta-protestina-hallitukselle

        Tuossa nyt vain yksi esimerkki. Lisää on monia. Esimerkiksi hesarikin kirjoittaa tuosta samasta jutusta.

        Joten eiköhän sinun nyt kiireesti kannattaisi lopettaa tuo jatkuva paskanjauhamisesi ja valehtelusi, ettet nolaa itseäsi enää yhtään enempää ainakaan tällä keskustelupalstalla. TSEMPPIÄ !!


      • älä_jauha_paskaa kirjoitti:

        Veikkasit taas kerran ihan päin persettä.

        Kyllähän nyt tuosta jutusta, että turkulaiset yrittäjät pistävät pystyyn poliittisen lakon ja työtaistelun Suomen nykyistä hallitusta vastaan kirjoittaa ihan kaikki valtamediat Suomessa.

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227990-turkulainen-rakennusyrittaja-ilmoitti-tyosulusta-protestina-hallitukselle

        Tuossa nyt vain yksi esimerkki. Lisää on monia. Esimerkiksi hesarikin kirjoittaa tuosta samasta jutusta.

        Joten eiköhän sinun nyt kiireesti kannattaisi lopettaa tuo jatkuva paskanjauhamisesi ja valehtelusi, ettet nolaa itseäsi enää yhtään enempää ainakaan tällä keskustelupalstalla. TSEMPPIÄ !!

        Entä sitten? Eipä tule palkkaakaan tuolta päivältä ja todella haluan nähdä miten se luistaa.

        Tuo ei hallitusta hetkauta ja vaikka kaveri sanoi ettei siltä päivältä jona työtä ei tehdä makseta veroja niin harvoinhan ne joka päivä erikseen maksetaan. Normaalisti ainakin minun aikanani palkanmaksujen yhteydessähän niitä perittiin.

        Kun ne hommat siellä rakennuksella kuitenkin tehdään niin verojen määrä ei muutu miksikään. Joutavaa touhua, keksisivät jotain raflaavampaa!

        Jos Uusi Suomi ja Hesari kirjoittavat samasta jutusta niin tuskin toista on olemassakaan joten kovinkaan näkyvää tuskin tulee olemaan.

        Sen sijaan mafian kuriin laittamisen vuoksi voitaisiin pitää parin kuukauden lakko ja sulkea koko Suomi nyt kun turistienkin määrä alkaa olla pieni.


      • AKTlainen
        Extyökkäri kirjoitti:

        Entä sitten? Eipä tule palkkaakaan tuolta päivältä ja todella haluan nähdä miten se luistaa.

        Tuo ei hallitusta hetkauta ja vaikka kaveri sanoi ettei siltä päivältä jona työtä ei tehdä makseta veroja niin harvoinhan ne joka päivä erikseen maksetaan. Normaalisti ainakin minun aikanani palkanmaksujen yhteydessähän niitä perittiin.

        Kun ne hommat siellä rakennuksella kuitenkin tehdään niin verojen määrä ei muutu miksikään. Joutavaa touhua, keksisivät jotain raflaavampaa!

        Jos Uusi Suomi ja Hesari kirjoittavat samasta jutusta niin tuskin toista on olemassakaan joten kovinkaan näkyvää tuskin tulee olemaan.

        Sen sijaan mafian kuriin laittamisen vuoksi voitaisiin pitää parin kuukauden lakko ja sulkea koko Suomi nyt kun turistienkin määrä alkaa olla pieni.

        Olet oikeassa.

        Ay-liike AKT:n avulla nyt voisi todellakin järkätä yleislakon Suomeen vaikkapa vain kuukaudeksi.

        Niin siinä sitten olisi meillä järjestäytyneillä duunareilla todella mukava katsella nauraen kun sipilänklaani pierisi verta kun se suurin osa suomalaisista viennistä täysin riippuvaiset yritykset tekisivät konkurssin. TSEMPPIÄ!!


      • AKTlainen kirjoitti:

        Olet oikeassa.

        Ay-liike AKT:n avulla nyt voisi todellakin järkätä yleislakon Suomeen vaikkapa vain kuukaudeksi.

        Niin siinä sitten olisi meillä järjestäytyneillä duunareilla todella mukava katsella nauraen kun sipilänklaani pierisi verta kun se suurin osa suomalaisista viennistä täysin riippuvaiset yritykset tekisivät konkurssin. TSEMPPIÄ!!

        Todella tyhmä ajatus kuten AKT:läisillä yleensäkin

        Tehän olette riippuvaisia yrittäjistä koska muutoin saatte vain raapia pehvaanne, kuljetettavaa kun ei ole. ON se kumma miten nuo mafiamiehet onnistuvat suomalaisia huijaamaan, te luulette istuvanne tunkion huipulla vaikka olette siellä juurella alimmassa kastissa. Tehän ette kykene mihinkään ellei joku ole jotain ensin tehnyt!

        Teidän ei kannata muuta kuin rukoilla jotta yritykset toimivat ja valmistavat teille kuljetettavaa.

        Kun katselee teidän touhujanne niin häpeää olla suomalainen! AKT sucks!!


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Todella tyhmä ajatus kuten AKT:läisillä yleensäkin

        Tehän olette riippuvaisia yrittäjistä koska muutoin saatte vain raapia pehvaanne, kuljetettavaa kun ei ole. ON se kumma miten nuo mafiamiehet onnistuvat suomalaisia huijaamaan, te luulette istuvanne tunkion huipulla vaikka olette siellä juurella alimmassa kastissa. Tehän ette kykene mihinkään ellei joku ole jotain ensin tehnyt!

        Teidän ei kannata muuta kuin rukoilla jotta yritykset toimivat ja valmistavat teille kuljetettavaa.

        Kun katselee teidän touhujanne niin häpeää olla suomalainen! AKT sucks!!

        Niinpä. Extyöloisen änkyräporvarimallin mukaan kaikki kuljetukset pitäisi voida tehdä ajatuksen voimalla. Eikä siinä tarvittaisi kuin kuljetusfirman rakkaat rekat, pakut ja avolavat. Kuljettajathan ovat pelkkä menoerä, jotka eivät tuota muuta kuin voittojen vähennyksiä.

        Onneksi AKT on olemassa ja AY-liikkeen yhtenäisyys on edelleen hyvä. Näin me duunarit voimme nukkua yömme rauhassa ja ilman pelkoa työnantajien mielipuolisista ja laittomista teoista.


      • AKTlainen
        Extyökkäri kirjoitti:

        Todella tyhmä ajatus kuten AKT:läisillä yleensäkin

        Tehän olette riippuvaisia yrittäjistä koska muutoin saatte vain raapia pehvaanne, kuljetettavaa kun ei ole. ON se kumma miten nuo mafiamiehet onnistuvat suomalaisia huijaamaan, te luulette istuvanne tunkion huipulla vaikka olette siellä juurella alimmassa kastissa. Tehän ette kykene mihinkään ellei joku ole jotain ensin tehnyt!

        Teidän ei kannata muuta kuin rukoilla jotta yritykset toimivat ja valmistavat teille kuljetettavaa.

        Kun katselee teidän touhujanne niin häpeää olla suomalainen! AKT sucks!!

        Olet taas kerran ihan täysin väärässä kyseisen asian suhteen.

        Kyllä nimenomaan nyt nämä yrittäjät jotka tekeväöt tuotteitaan pelkäastään vain vientiin ovat täysin riippuvaisia meistä aktlaisista.

        Vai miten sinä nyt pystyt mitään Suomesta viemään yhtään mihinkään jos kaikkien Suomen satamien ja maaterminaalit ovat kiinni lakon vuoksi.

        Joten eiköhän nyt juuri sinun, ja kaikkien muidenkin kaltaistesi riistokapitalistien kannattaisi pitää se suuri turpansa kiinni ettei teille nyt vaan tule konkurssia.:-))


      • AKTlainen kirjoitti:

        Olet taas kerran ihan täysin väärässä kyseisen asian suhteen.

        Kyllä nimenomaan nyt nämä yrittäjät jotka tekeväöt tuotteitaan pelkäastään vain vientiin ovat täysin riippuvaisia meistä aktlaisista.

        Vai miten sinä nyt pystyt mitään Suomesta viemään yhtään mihinkään jos kaikkien Suomen satamien ja maaterminaalit ovat kiinni lakon vuoksi.

        Joten eiköhän nyt juuri sinun, ja kaikkien muidenkin kaltaistesi riistokapitalistien kannattaisi pitää se suuri turpansa kiinni ettei teille nyt vaan tule konkurssia.:-))

        Eivät ne mistään aktlaisista ole riippuvaisia, minullakin on C-kortti, aiemmin siinä oli E:kin vaan luovuin siitä! En katsonut tarvitsevani sitä.

        Kuka tahansa kykenee kuljettamaan täällä valmistetut tuotteen satamaan tai tietä pitkin vaikka Turkkiin. Riittää jos kuuluu pursiseuraan tai kotiseutuyhdistykseen. AKT ei oikeasti anna mitään lisäarvoa kuljetukselle ja hommahan vaan paranee kun AKT syrjäytetään!

        Satamiin jotka ovat kuntien tai valtion tai yritysten omistuksessa ei AKT:llä ole asiaa mitään lakkoja tulla järjestämään mutta omissa satamissaan saavat olla lakossa vaikka kaiken aikaa. Tuo teidän napotautinne on jo saanut huvittavia piirteitä, te kuvittelette kuten Napo aikoinaan olevanne maailman ja ainakin Euroopan herroja vaan TE olette APUPOIKIA tässä maailmassa ja riippuvaisia siitä tekeekö joku jotain mitä voisi kuljettaa. Mihinkään omaan lakkoja lukuun ottamatta te ette kykene! Paska sakkia koko AKT!

        Ei ole riistokapitalisteja tässä maailmassa mutta riistäviä aktlaisia näyttää löytyvän, kuten sinä!


      • vituttaakoo
        Extyökkäri kirjoitti:

        Eivät ne mistään aktlaisista ole riippuvaisia, minullakin on C-kortti, aiemmin siinä oli E:kin vaan luovuin siitä! En katsonut tarvitsevani sitä.

        Kuka tahansa kykenee kuljettamaan täällä valmistetut tuotteen satamaan tai tietä pitkin vaikka Turkkiin. Riittää jos kuuluu pursiseuraan tai kotiseutuyhdistykseen. AKT ei oikeasti anna mitään lisäarvoa kuljetukselle ja hommahan vaan paranee kun AKT syrjäytetään!

        Satamiin jotka ovat kuntien tai valtion tai yritysten omistuksessa ei AKT:llä ole asiaa mitään lakkoja tulla järjestämään mutta omissa satamissaan saavat olla lakossa vaikka kaiken aikaa. Tuo teidän napotautinne on jo saanut huvittavia piirteitä, te kuvittelette kuten Napo aikoinaan olevanne maailman ja ainakin Euroopan herroja vaan TE olette APUPOIKIA tässä maailmassa ja riippuvaisia siitä tekeekö joku jotain mitä voisi kuljettaa. Mihinkään omaan lakkoja lukuun ottamatta te ette kykene! Paska sakkia koko AKT!

        Ei ole riistokapitalisteja tässä maailmassa mutta riistäviä aktlaisia näyttää löytyvän, kuten sinä!

        "Kuka tahansa kykenee kuljettamaan täällä valmistetut tuotteen satamaan "

        Nyt sitten taas aloit tuon säälittävän valehtelusi. Kun et hätäpäissäsi mitään muuta keksinyt.

        Nykyäänhän Suomessa ja kuten koko EU:n alueella kuorma-autonkuljettajien täytyy suorittaa niinsanottu hyväksytty CAB-koulutus että kuorma-autonkuljettajat saavat tehdä työkseen noita kuorma-auton ajohommia. Suur kiitos tästä kuuluu tietysti kyseiselle EU-direktiiville. Sinulta nyt tuskin tuota CAB-koulutusta mistään löytyy. Sillä ajokorttiinhan tulee aina merkintä siitä että kyseiset kurssit on suoritettu hyväksyttävästi Joten sinulla ei ole nyt ainakaan mitenkään laillisesti mitään asiaa kuorma-auton rattiin tekemään sillä töitä. Pelkkää huruahan sinä toki voit sillä kuorma-autolla ajella. Mutta et saa tehdä sillä tuottavaa työtä ilman CAB-koulutusta.

        Ja kukas nyt sitten vielä lastaa satamissa ne laivat kun ne kaikki ahtaajat ovat lakossa?

        Ymmärrän kyllä nyt todella hyvin että sinua vituttaa taas ihan suunnattomasti kun sinut tempaistiin kanveesiin kertaiskulla, ainakin näin virtuaalisesti. TSEMPPIÄ !! :-))))


      • sulle_nauretaan
        Extyökkäri kirjoitti:

        Eivät ne mistään aktlaisista ole riippuvaisia, minullakin on C-kortti, aiemmin siinä oli E:kin vaan luovuin siitä! En katsonut tarvitsevani sitä.

        Kuka tahansa kykenee kuljettamaan täällä valmistetut tuotteen satamaan tai tietä pitkin vaikka Turkkiin. Riittää jos kuuluu pursiseuraan tai kotiseutuyhdistykseen. AKT ei oikeasti anna mitään lisäarvoa kuljetukselle ja hommahan vaan paranee kun AKT syrjäytetään!

        Satamiin jotka ovat kuntien tai valtion tai yritysten omistuksessa ei AKT:llä ole asiaa mitään lakkoja tulla järjestämään mutta omissa satamissaan saavat olla lakossa vaikka kaiken aikaa. Tuo teidän napotautinne on jo saanut huvittavia piirteitä, te kuvittelette kuten Napo aikoinaan olevanne maailman ja ainakin Euroopan herroja vaan TE olette APUPOIKIA tässä maailmassa ja riippuvaisia siitä tekeekö joku jotain mitä voisi kuljettaa. Mihinkään omaan lakkoja lukuun ottamatta te ette kykene! Paska sakkia koko AKT!

        Ei ole riistokapitalisteja tässä maailmassa mutta riistäviä aktlaisia näyttää löytyvän, kuten sinä!

        https://www.trafi.fi/tieliikenne/ammattiliikenne/kuorma-_ja_linja-auton_kuljettajien_ammattipatevyys

        Laitan nyt sinulle vielä linkin tästä kertomastani kyseisestä asiasta. Että sinua sitten vituttaisi vain entistä enemmän.:-)))))


      • lue_ja_opi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Eivät ne mistään aktlaisista ole riippuvaisia, minullakin on C-kortti, aiemmin siinä oli E:kin vaan luovuin siitä! En katsonut tarvitsevani sitä.

        Kuka tahansa kykenee kuljettamaan täällä valmistetut tuotteen satamaan tai tietä pitkin vaikka Turkkiin. Riittää jos kuuluu pursiseuraan tai kotiseutuyhdistykseen. AKT ei oikeasti anna mitään lisäarvoa kuljetukselle ja hommahan vaan paranee kun AKT syrjäytetään!

        Satamiin jotka ovat kuntien tai valtion tai yritysten omistuksessa ei AKT:llä ole asiaa mitään lakkoja tulla järjestämään mutta omissa satamissaan saavat olla lakossa vaikka kaiken aikaa. Tuo teidän napotautinne on jo saanut huvittavia piirteitä, te kuvittelette kuten Napo aikoinaan olevanne maailman ja ainakin Euroopan herroja vaan TE olette APUPOIKIA tässä maailmassa ja riippuvaisia siitä tekeekö joku jotain mitä voisi kuljettaa. Mihinkään omaan lakkoja lukuun ottamatta te ette kykene! Paska sakkia koko AKT!

        Ei ole riistokapitalisteja tässä maailmassa mutta riistäviä aktlaisia näyttää löytyvän, kuten sinä!

        Lisäksi vielä sinulle nimimerkki extyäkkäri, että jos teet töitä vaikkapa juuri kuorma-autolla. Niin sinulla täytyy olla kuorma-autokortin lisäksi hyväksyttävästi suoritettu ammattipätevyyskoulutus suoritettuna, hyväksytysti suoritettu työturvallisuuskoulutus suoritettuna, ja jos teet kuorma-autolla töitä esimerkiksi vaikkapa julkisilla tiealueilla tai vastaavilla alueilla ( esimerkiksi myös kaikki maaterminaalit. lentokentät ja satamat) sinulta täytyy löytyä hyväksytty tieturvallisuuskoulutus.

        Kaikista näistä kertomistani koulutuksista saa todisteeksi kortit ja todistukset kun koulutukset on suoritettu hyväksytysti.

        Ja nämä kyseiset kortit täytyy sitten olla sinulla aina mukanasi kun teet kuorma-autolla töitä. Muuten saat sanktioita ja tuomioita kun syyllistyt rikokseen jos ei soinulta noita kyseisiä kortteja läydy.


      • vituttaakoo kirjoitti:

        "Kuka tahansa kykenee kuljettamaan täällä valmistetut tuotteen satamaan "

        Nyt sitten taas aloit tuon säälittävän valehtelusi. Kun et hätäpäissäsi mitään muuta keksinyt.

        Nykyäänhän Suomessa ja kuten koko EU:n alueella kuorma-autonkuljettajien täytyy suorittaa niinsanottu hyväksytty CAB-koulutus että kuorma-autonkuljettajat saavat tehdä työkseen noita kuorma-auton ajohommia. Suur kiitos tästä kuuluu tietysti kyseiselle EU-direktiiville. Sinulta nyt tuskin tuota CAB-koulutusta mistään löytyy. Sillä ajokorttiinhan tulee aina merkintä siitä että kyseiset kurssit on suoritettu hyväksyttävästi Joten sinulla ei ole nyt ainakaan mitenkään laillisesti mitään asiaa kuorma-auton rattiin tekemään sillä töitä. Pelkkää huruahan sinä toki voit sillä kuorma-autolla ajella. Mutta et saa tehdä sillä tuottavaa työtä ilman CAB-koulutusta.

        Ja kukas nyt sitten vielä lastaa satamissa ne laivat kun ne kaikki ahtaajat ovat lakossa?

        Ymmärrän kyllä nyt todella hyvin että sinua vituttaa taas ihan suunnattomasti kun sinut tempaistiin kanveesiin kertaiskulla, ainakin näin virtuaalisesti. TSEMPPIÄ !! :-))))

        Sinun CAB koulutuksellasi ja AKT:llä ei ole mitään yhteistä, kuka tahansa autokuski voi hankkia erilaisia pätevyyksiä! Ajavathan ulkolaisetkin täällä rahtia jos sikseen tulee.

        Kysehän oli tässä kohden AKT:n halusta saada diktaattorin oikeudet kuljetuksissa ja niitä sille ei pidä antaa!

        Lue ja opi äijälle, olen ollut ammattikuskina opiskeluaikoinani eikä kukaan valittanut suorituksistani vaikka siihen hommaan TVH:lla sisältyi monen sortin hommaa.


      • sulle_nauretaan kirjoitti:

        https://www.trafi.fi/tieliikenne/ammattiliikenne/kuorma-_ja_linja-auton_kuljettajien_ammattipatevyys

        Laitan nyt sinulle vielä linkin tästä kertomastani kyseisestä asiasta. Että sinua sitten vituttaisi vain entistä enemmän.:-)))))

        Kun olen ajanut ABCE korttini jo 1960 luvun alkupuolella niin nuo määräykset eivät koske minua vaan vain niitä joiden autokoulu on käyty 10.9.2009 tai sen jälkeen! Kannattaa itse lukea ennen kuin alkaa väittelemään, nytkin teit itsesi naurunalaiseksi!

        Revi siitä! Meitä vanhoja kuskeja on kusettamaan teidät mafiaveljet suohon koska tahansa. Autokuskin hommaa jos vertaa mihin hyvänsä insinöörihommaan niin se käy kuin heinänteko. Minulla on kilometrejä takana miljoona ainakin ja siitä noin puolet pikkubussin kokoisella matkailuautolla.

        Autokuskin homma on lälläri hommaa taitomielessä, sen oppii kuka tahansa jopa naisia olen nähnyt.


      • lue_ja_opi kirjoitti:

        Lisäksi vielä sinulle nimimerkki extyäkkäri, että jos teet töitä vaikkapa juuri kuorma-autolla. Niin sinulla täytyy olla kuorma-autokortin lisäksi hyväksyttävästi suoritettu ammattipätevyyskoulutus suoritettuna, hyväksytysti suoritettu työturvallisuuskoulutus suoritettuna, ja jos teet kuorma-autolla töitä esimerkiksi vaikkapa julkisilla tiealueilla tai vastaavilla alueilla ( esimerkiksi myös kaikki maaterminaalit. lentokentät ja satamat) sinulta täytyy löytyä hyväksytty tieturvallisuuskoulutus.

        Kaikista näistä kertomistani koulutuksista saa todisteeksi kortit ja todistukset kun koulutukset on suoritettu hyväksytysti.

        Ja nämä kyseiset kortit täytyy sitten olla sinulla aina mukanasi kun teet kuorma-autolla töitä. Muuten saat sanktioita ja tuomioita kun syyllistyt rikokseen jos ei soinulta noita kyseisiä kortteja läydy.

        Luuletko noiden koulutusten olevan jotain korkeampaa ymmärrystä vaativia? Kuka tahansa niihin pystyy ja saattaa olla vielä niinkin jotta jos kortin on saanut ennen 10.9.2009 niin niitä ei edes tarvita ja minä sain korttini 1960 luvun alkuvuosina.

        Olen ajanut ainakin miljoona kilometriä turvallisesti, luultavasti enemmän ja suuren osan siitä varsin suurella matkailuautolla ilman mitään ongelmia. Tosin kuorma-auto kokemus rajoittuu autokouluun ja 4kk kesätyöhön TVH:n kuskina. Siitä tiedän ettei se homma ole mitään tähtitiedettä eikä avaruuden valloitusta vaan sellaista jokamiehen hommaa ja naisenkin jos vaan siihen viitsii ryhtyä!


      • miksi_valehtelet
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sinun CAB koulutuksellasi ja AKT:llä ei ole mitään yhteistä, kuka tahansa autokuski voi hankkia erilaisia pätevyyksiä! Ajavathan ulkolaisetkin täällä rahtia jos sikseen tulee.

        Kysehän oli tässä kohden AKT:n halusta saada diktaattorin oikeudet kuljetuksissa ja niitä sille ei pidä antaa!

        Lue ja opi äijälle, olen ollut ammattikuskina opiskeluaikoinani eikä kukaan valittanut suorituksistani vaikka siihen hommaan TVH:lla sisältyi monen sortin hommaa.

        Miksi sinä aloit nyt taas valehtelemaan? Etkö nyt enää mihinkään muuhun pysty?

        Tässä nyt hiukan pelkkää'' lakitekstiä eli faktaa linkin muodossa Trafin sivuilta kyseisen asian suhteen.

        https://www.trafi.fi/tieliikenne/ammattiliikenne/kuorma-_ja_linja-auton_kuljettajien_ammattipatevyys

        Kyllähän nyt kuka tahansa todellakin voi kouluttaa itsensä ja hankkia ne tarvittavat pätevyydet esimerkiksi kuorma-auto hommiin. Sehän vie vain rahaa ja aikaa. Koska nämä kyseiset koulutukset eivät ole mitään halpoja koulutuksia.

        Ensin täytyy kyllä toivottavasti olla vain se työpaikka olemassa sillä koulutettavalla jonka vuoksi juuri kannattaa koututtautua.

        "Lue ja opi äijälle, olen ollut ammattikuskina opiskeluaikoinani eikä kukaan valittanut suorituksistani vaikka siihen hommaan TVH:lla sisältyi monen sortin hommaa."

        Noista mainostamistasi opiskeluhommista on varmasti aikaa jo reilusti yli 50 vuotta.

        Näin se maailma vain muuttuu. Nämä nykyiset lait ja säädksethän tulivat Suomessa voimaan tuossa 2008-2010.

        Joten sinä jäit nyt taas kerran valehtelusta kiinni niin sanotusti housut kintuissa.


      • miksi_valehtelet
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kun olen ajanut ABCE korttini jo 1960 luvun alkupuolella niin nuo määräykset eivät koske minua vaan vain niitä joiden autokoulu on käyty 10.9.2009 tai sen jälkeen! Kannattaa itse lukea ennen kuin alkaa väittelemään, nytkin teit itsesi naurunalaiseksi!

        Revi siitä! Meitä vanhoja kuskeja on kusettamaan teidät mafiaveljet suohon koska tahansa. Autokuskin hommaa jos vertaa mihin hyvänsä insinöörihommaan niin se käy kuin heinänteko. Minulla on kilometrejä takana miljoona ainakin ja siitä noin puolet pikkubussin kokoisella matkailuautolla.

        Autokuskin homma on lälläri hommaa taitomielessä, sen oppii kuka tahansa jopa naisia olen nähnyt.

        #Perustason ammattipätevyyttä ei vaadita, jos linja-auton ajo-oikeutesi on alkanut ennen 10.9.2008 ja/tai kuorma-auton ajo-oikeutesi ennen 10.9.2009. Kuitenkin, jotta saat jatkaa laissa kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyydestä tarkoitettuja kuljetuksia, on sinun suoritettava laissa säädetty jatkokoulutus 5 vuoden kuluessa edellä mainitusta päivämäärästä.

        Ammattipätevyytesi on voimassa 5 vuotta perustason ammattipätevyyden saavuttamisesta. Ammattipätevyytesi voimassaoloa voit jatkaa 5 vuodeksi kerrallaan jatkokoulutuksella, kuitenkin enintään ajaksi, jonka ajo-oikeutesi on voimassa.

        Jos et ole pitänyt ammattipätevyyttäsi voimassa jatkokoulutuksella, voit saattaa sen uudelleen voimaan osallistumalla jatkokoulutukseen.#

        Tuossa nyt selkeää lakitekstiä ihan Suomen kielellä Trafin sivuilta kopioituna.

        Eli sinä olet ymmärtänyt kyseisen asian taas ihan päin persettä, niin kuin ihan yleensäkin sinun kohdallasi asiat on.

        Joten kyllä nyt ihan kaikkien jotka työkseen ajavat kuorma-autoa on suoritettava tämä kyseinen ammattipätevyyskoulutus.

        Nämä jotka ovat ajaneet kuorma-auto kortin todellakin ennen 10.9.2009 joutuvat kaikki jotka työkseen ajavat kuorma-autoa suorittamaan tämän niin sanotun kuorma-autokuljettajan ammatipätevyyden jatkokoulutuksen, joka on viisi koulutuspäivää päivää viiden vuoden aikana. ja tämä kyseinen pätevyyshän on aina voimassa vain viisi vuotta. Se on sitten vain uusittava jos haluaa ajaa työkseen kuorma-autolla. Muuten ei ole ajo-oikeutta olemassa ajaa kuorma-autoa työkseen.

        Esimerkiksi minäkin olen ajanut yhdistelmäajoneuvo ajokortin vuonna 1971. Mutta se ei enää nykypäivänä riitä siihen että voisin ajaa ammatikseni rekkaa. Koska tämä kyseinen ammattipätevyys pitää olla suoritettuna.


      • sulle_nauretaan
        Extyökkäri kirjoitti:

        Luuletko noiden koulutusten olevan jotain korkeampaa ymmärrystä vaativia? Kuka tahansa niihin pystyy ja saattaa olla vielä niinkin jotta jos kortin on saanut ennen 10.9.2009 niin niitä ei edes tarvita ja minä sain korttini 1960 luvun alkuvuosina.

        Olen ajanut ainakin miljoona kilometriä turvallisesti, luultavasti enemmän ja suuren osan siitä varsin suurella matkailuautolla ilman mitään ongelmia. Tosin kuorma-auto kokemus rajoittuu autokouluun ja 4kk kesätyöhön TVH:n kuskina. Siitä tiedän ettei se homma ole mitään tähtitiedettä eikä avaruuden valloitusta vaan sellaista jokamiehen hommaa ja naisenkin jos vaan siihen viitsii ryhtyä!

        Aika erikoista nyt, että sinä itsehän olet täällä nyt vinkunut parkunut jo ainakin kymmenen vuotta koulutuksen tärkeyttä. Että ihmisten kannattaa aina kouluttaa itsensä.

        Ja nyt sitten sinä ihan yhtäkkiä käännät takkiasi tuon koulutuksen tärkeyden suhteen.

        Aikamoin takinkääntjä ja tuuliviiri sinä näytät nyt vain olevan.

        Naurunpyrskähdyksiä tässä taas vain joutuu nyt pidättelemään kun sinä teit nyt itsestäsi täysin naurunalaisen pellen torleästoi valehtelemalla.


      • lisään_tuskaasi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Luuletko noiden koulutusten olevan jotain korkeampaa ymmärrystä vaativia? Kuka tahansa niihin pystyy ja saattaa olla vielä niinkin jotta jos kortin on saanut ennen 10.9.2009 niin niitä ei edes tarvita ja minä sain korttini 1960 luvun alkuvuosina.

        Olen ajanut ainakin miljoona kilometriä turvallisesti, luultavasti enemmän ja suuren osan siitä varsin suurella matkailuautolla ilman mitään ongelmia. Tosin kuorma-auto kokemus rajoittuu autokouluun ja 4kk kesätyöhön TVH:n kuskina. Siitä tiedän ettei se homma ole mitään tähtitiedettä eikä avaruuden valloitusta vaan sellaista jokamiehen hommaa ja naisenkin jos vaan siihen viitsii ryhtyä!

        https://www.rahtarit.fi/kuljettajalle/ammattipatevyys

        Tietoa on kyllä nyt todella hyvin saatavilla kyseisen asian suhteen.

        Sinun itse täytyy nyt vain ymmärtää lukemasi teksti oikein. Pystytkö siihen?


      • miksi_valehtelet kirjoitti:

        Miksi sinä aloit nyt taas valehtelemaan? Etkö nyt enää mihinkään muuhun pysty?

        Tässä nyt hiukan pelkkää'' lakitekstiä eli faktaa linkin muodossa Trafin sivuilta kyseisen asian suhteen.

        https://www.trafi.fi/tieliikenne/ammattiliikenne/kuorma-_ja_linja-auton_kuljettajien_ammattipatevyys

        Kyllähän nyt kuka tahansa todellakin voi kouluttaa itsensä ja hankkia ne tarvittavat pätevyydet esimerkiksi kuorma-auto hommiin. Sehän vie vain rahaa ja aikaa. Koska nämä kyseiset koulutukset eivät ole mitään halpoja koulutuksia.

        Ensin täytyy kyllä toivottavasti olla vain se työpaikka olemassa sillä koulutettavalla jonka vuoksi juuri kannattaa koututtautua.

        "Lue ja opi äijälle, olen ollut ammattikuskina opiskeluaikoinani eikä kukaan valittanut suorituksistani vaikka siihen hommaan TVH:lla sisältyi monen sortin hommaa."

        Noista mainostamistasi opiskeluhommista on varmasti aikaa jo reilusti yli 50 vuotta.

        Näin se maailma vain muuttuu. Nämä nykyiset lait ja säädksethän tulivat Suomessa voimaan tuossa 2008-2010.

        Joten sinä jäit nyt taas kerran valehtelusta kiinni niin sanotusti housut kintuissa.

        En valehdellut vaan esitin mielipiteen. Mielipide ei ole koskaan valhe vaikka se olisikin mielestäsi väärä!

        Sanon edelleen, kuka tahansa voi alkaa autokuskiksi kuunhan näkee ulos tuulilasista jalkojen yltäessä polkimille. Siihen ei AKT mafiaa tarvita! Siitähän tässä alkuun oli kyse mutta lähditte sivuraiteelle koska ette kyenneet väittämään AKT:n tarpeellisuudesta mitään. Turhan panttinahan se onkin, se ei tuota senttiäkään yhteiseen kassaan mutta varastaa sieltä uskotellessaan lakkojen jotain auttavan.


      • miksi_valehtelet kirjoitti:

        #Perustason ammattipätevyyttä ei vaadita, jos linja-auton ajo-oikeutesi on alkanut ennen 10.9.2008 ja/tai kuorma-auton ajo-oikeutesi ennen 10.9.2009. Kuitenkin, jotta saat jatkaa laissa kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyydestä tarkoitettuja kuljetuksia, on sinun suoritettava laissa säädetty jatkokoulutus 5 vuoden kuluessa edellä mainitusta päivämäärästä.

        Ammattipätevyytesi on voimassa 5 vuotta perustason ammattipätevyyden saavuttamisesta. Ammattipätevyytesi voimassaoloa voit jatkaa 5 vuodeksi kerrallaan jatkokoulutuksella, kuitenkin enintään ajaksi, jonka ajo-oikeutesi on voimassa.

        Jos et ole pitänyt ammattipätevyyttäsi voimassa jatkokoulutuksella, voit saattaa sen uudelleen voimaan osallistumalla jatkokoulutukseen.#

        Tuossa nyt selkeää lakitekstiä ihan Suomen kielellä Trafin sivuilta kopioituna.

        Eli sinä olet ymmärtänyt kyseisen asian taas ihan päin persettä, niin kuin ihan yleensäkin sinun kohdallasi asiat on.

        Joten kyllä nyt ihan kaikkien jotka työkseen ajavat kuorma-autoa on suoritettava tämä kyseinen ammattipätevyyskoulutus.

        Nämä jotka ovat ajaneet kuorma-auto kortin todellakin ennen 10.9.2009 joutuvat kaikki jotka työkseen ajavat kuorma-autoa suorittamaan tämän niin sanotun kuorma-autokuljettajan ammatipätevyyden jatkokoulutuksen, joka on viisi koulutuspäivää päivää viiden vuoden aikana. ja tämä kyseinen pätevyyshän on aina voimassa vain viisi vuotta. Se on sitten vain uusittava jos haluaa ajaa työkseen kuorma-autolla. Muuten ei ole ajo-oikeutta olemassa ajaa kuorma-autoa työkseen.

        Esimerkiksi minäkin olen ajanut yhdistelmäajoneuvo ajokortin vuonna 1971. Mutta se ei enää nykypäivänä riitä siihen että voisin ajaa ammatikseni rekkaa. Koska tämä kyseinen ammattipätevyys pitää olla suoritettuna.

        Entä sitten, minä sanoin mielipiteeni, se ei ollut valhe vaan mielipide. En tiedä miksi moiseen on ryhdytty sillä olen kulkenut maanteitä varsin paljon eikä minulla ole ollut ongelmia vaikka nykyinen autoni on pikkubussin kokoinen.

        Keskusteluahan alkuun käytiin AKT:n tarpeellisuudesta mutta se lienee liian vaikea asia ja keskustelu siirtyi sivuun aiheesta.

        Edelleen AKT on osa ay mafiaa ja siten poiston tarpeessa jotta voidaan saada tilalle tähän päivään sopivampi järjestö.


      • vituttaakoo
        Extyökkäri kirjoitti:

        En valehdellut vaan esitin mielipiteen. Mielipide ei ole koskaan valhe vaikka se olisikin mielestäsi väärä!

        Sanon edelleen, kuka tahansa voi alkaa autokuskiksi kuunhan näkee ulos tuulilasista jalkojen yltäessä polkimille. Siihen ei AKT mafiaa tarvita! Siitähän tässä alkuun oli kyse mutta lähditte sivuraiteelle koska ette kyenneet väittämään AKT:n tarpeellisuudesta mitään. Turhan panttinahan se onkin, se ei tuota senttiäkään yhteiseen kassaan mutta varastaa sieltä uskotellessaan lakkojen jotain auttavan.

        No mitäs mieltä sinä itse nyt olet tuosta kertomastasi mielipiteestä kyseisestä asiasta?

        Oliko se sinun oma mielipiteesi nyt kyseisestä asiasta nyt muös sinun itsesi mielestä täysin väärä ja paikkaansa pitämätön?

        Ja onneksi nyt nämä kouluttautuneet todella hyvin järjestäytyneet akt:laiset työntekijät ovat aina fiksumpia ja viisaampia kuin sinä. Koska ovat ymmärtäneet järjestäytyä ja kouluttaa itseään..


      • sulle_nauretaan kirjoitti:

        Aika erikoista nyt, että sinä itsehän olet täällä nyt vinkunut parkunut jo ainakin kymmenen vuotta koulutuksen tärkeyttä. Että ihmisten kannattaa aina kouluttaa itsensä.

        Ja nyt sitten sinä ihan yhtäkkiä käännät takkiasi tuon koulutuksen tärkeyden suhteen.

        Aikamoin takinkääntjä ja tuuliviiri sinä näytät nyt vain olevan.

        Naurunpyrskähdyksiä tässä taas vain joutuu nyt pidättelemään kun sinä teit nyt itsestäsi täysin naurunalaisen pellen torleästoi valehtelemalla.

        Koulutus on tärkeää mutta se pitää hankkia joltain alalta jossa tuottavuutta voidaan kehittää, autokuskin tai satamamiehen hommat eivät ole mitään tuloksentekohommia vaan aputyötä!

        Mene ammattikorkeaan insinöörilinjalle tai yliopistoon/tekn korkeakouluun lukemaan diploomiksi niin se on hyvä alku opiskelulle ja lääkärin koulutuskin riittää, autokoulu on apukoulu jotta saa ajaa kulkuneuvoilla sitä tarvitessaan.


      • lisään_tuskaasi kirjoitti:

        https://www.rahtarit.fi/kuljettajalle/ammattipatevyys

        Tietoa on kyllä nyt todella hyvin saatavilla kyseisen asian suhteen.

        Sinun itse täytyy nyt vain ymmärtää lukemasi teksti oikein. Pystytkö siihen?

        Ei tuo lisää tuskaani. Sen kun ajat autollasi! Jos et osaa niin kysy muilta! Minä olen ajanut -60 luvulta alkaen ja ajan edelleen.


      • lue_ja_opi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Entä sitten, minä sanoin mielipiteeni, se ei ollut valhe vaan mielipide. En tiedä miksi moiseen on ryhdytty sillä olen kulkenut maanteitä varsin paljon eikä minulla ole ollut ongelmia vaikka nykyinen autoni on pikkubussin kokoinen.

        Keskusteluahan alkuun käytiin AKT:n tarpeellisuudesta mutta se lienee liian vaikea asia ja keskustelu siirtyi sivuun aiheesta.

        Edelleen AKT on osa ay mafiaa ja siten poiston tarpeessa jotta voidaan saada tilalle tähän päivään sopivampi järjestö.

        Olet ollut nyt vain todella tietämätön porvarintollikka kyseisen asian suhteen.

        Kyllä kuorma-autollakin saa ajaa vapaa-aikanaan hurua ilman mitään koulutuksia.

        Mutta silloin kun alat tienaamaan palkkaa itsellesi kuorma-autolla, niin silloin sinulla täytyy löytyä ammattipätevyys.


      • vituttaakoo kirjoitti:

        No mitäs mieltä sinä itse nyt olet tuosta kertomastasi mielipiteestä kyseisestä asiasta?

        Oliko se sinun oma mielipiteesi nyt kyseisestä asiasta nyt muös sinun itsesi mielestä täysin väärä ja paikkaansa pitämätön?

        Ja onneksi nyt nämä kouluttautuneet todella hyvin järjestäytyneet akt:laiset työntekijät ovat aina fiksumpia ja viisaampia kuin sinä. Koska ovat ymmärtäneet järjestäytyä ja kouluttaa itseään..

        En tiedä yhtäkään joka olisi järjestäytymällä saanut sen kummempaa aikaan kuin minä ihan omin nokin!


      • lisään_tuskaasi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei tuo lisää tuskaani. Sen kun ajat autollasi! Jos et osaa niin kysy muilta! Minä olen ajanut -60 luvulta alkaen ja ajan edelleen.

        Sinä olet ajellut nyt vain pelkillä pikkupoikien henkilöautoilla tai matkailuautoilla.

        Minä itse olen varmasti peruuttanutkin taakserpäin enemmän täysperävaunullisella kuorma-auto yhdistelmallä kuin sinä ajanut sellaisella yhdistelmällä eteenpäin.:-)))


      • oletpa_tietämätön
        Extyökkäri kirjoitti:

        En tiedä yhtäkään joka olisi järjestäytymällä saanut sen kummempaa aikaan kuin minä ihan omin nokin!

        Minä tiedän todella moniakin työntekijöitä jotka ovat hyötyneet järjestäytymisestään.. jopa miljoonia

        Esimerkisi nämä voimassa olevat työehtosopimukset takaavat palkatuille järjestäytyneille työntekijöille aina erinomaiset edut ja oikeudet työelämässä mistä loimaanloiset nyt vain haaveilevat.


      • sulle_nauretaan
        Extyökkäri kirjoitti:

        Koulutus on tärkeää mutta se pitää hankkia joltain alalta jossa tuottavuutta voidaan kehittää, autokuskin tai satamamiehen hommat eivät ole mitään tuloksentekohommia vaan aputyötä!

        Mene ammattikorkeaan insinöörilinjalle tai yliopistoon/tekn korkeakouluun lukemaan diploomiksi niin se on hyvä alku opiskelulle ja lääkärin koulutuskin riittää, autokoulu on apukoulu jotta saa ajaa kulkuneuvoilla sitä tarvitessaan.

        Aika lailla sinä nyt aliarvioit autonkuljettajien tai ahtaajien tärkeitä ja tuottavia hommia.

        Esimerkiksi nyt Suomen ulkomaanvientihän halvaantuisi aivan heti vallan kokonaan jos kuorma-auton kujettajat ja ahtaajat eivä tekisi tuota arvokasta ja tuottavaa työtä.

        Joten sinä teit nyt tällä lausunnollasi iysestäi vaan täyden pellen taas kerran jollekka nauretaan ihan päin naamaa.:-)))


      • lisään_tuskaasi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Koulutus on tärkeää mutta se pitää hankkia joltain alalta jossa tuottavuutta voidaan kehittää, autokuskin tai satamamiehen hommat eivät ole mitään tuloksentekohommia vaan aputyötä!

        Mene ammattikorkeaan insinöörilinjalle tai yliopistoon/tekn korkeakouluun lukemaan diploomiksi niin se on hyvä alku opiskelulle ja lääkärin koulutuskin riittää, autokoulu on apukoulu jotta saa ajaa kulkuneuvoilla sitä tarvitessaan.

        Mikään vapaaehtoinen opiskeluhan ei koskaan ole 16 ikävuoden jälkeen mitenkään lakisääteistä hommaa.

        Sen sijaan esimerkiksi kuorma-autokujettajien ammattipätevyyskoulutus sitten nyt onkin täysin lakisääteistä hommaa Suomessa. Siitä pitää Suomen lainsäädäntö aina huolen.


      • lue_ja_opi kirjoitti:

        Olet ollut nyt vain todella tietämätön porvarintollikka kyseisen asian suhteen.

        Kyllä kuorma-autollakin saa ajaa vapaa-aikanaan hurua ilman mitään koulutuksia.

        Mutta silloin kun alat tienaamaan palkkaa itsellesi kuorma-autolla, niin silloin sinulla täytyy löytyä ammattipätevyys.

        Sillä ammatilla vaan ei ole mitään tekemistä alun aiheen AKT-mafian kanssa. Se mafian osa kun on oikea kansan syöpä kuvitellessaan itseään jonkun muun kuin tunkion arvoiseksi.


      • sulle_nauretaan kirjoitti:

        Aika lailla sinä nyt aliarvioit autonkuljettajien tai ahtaajien tärkeitä ja tuottavia hommia.

        Esimerkiksi nyt Suomen ulkomaanvientihän halvaantuisi aivan heti vallan kokonaan jos kuorma-auton kujettajat ja ahtaajat eivä tekisi tuota arvokasta ja tuottavaa työtä.

        Joten sinä teit nyt tällä lausunnollasi iysestäi vaan täyden pellen taas kerran jollekka nauretaan ihan päin naamaa.:-)))

        Ne todella tuottavat, lisäkuluja vientiteollisuudelle!

        Sillä ammatilla vaan ei ole mitään tekemistä alun aiheen AKT-mafian kanssa. Se mafian osa kun on oikea kansan syöpä kuvitellessaan itseään jonkun muun kuin tunkion arvoiseksi.


      • lisään_tuskaasi kirjoitti:

        Sinä olet ajellut nyt vain pelkillä pikkupoikien henkilöautoilla tai matkailuautoilla.

        Minä itse olen varmasti peruuttanutkin taakserpäin enemmän täysperävaunullisella kuorma-auto yhdistelmallä kuin sinä ajanut sellaisella yhdistelmällä eteenpäin.:-)))

        Tuoko se on jota kehuskelet? Autokuskin homma ei ole mitään avaruustiedettä eikä edes maatalouden harjoittamisen arvoista sillä siihen on helpompaa oppia kuin siivoojan hommiin.

        Sillä ammatilla vaan ei ole mitään tekemistä alun aiheen AKT-mafian kanssa. Se mafian osa kun on oikea kansan syöpä kuvitellessaan itseään jonkun muun kuin tunkion arvoiseksi.


      • oletpa_tietämätön kirjoitti:

        Minä tiedän todella moniakin työntekijöitä jotka ovat hyötyneet järjestäytymisestään.. jopa miljoonia

        Esimerkisi nämä voimassa olevat työehtosopimukset takaavat palkatuille järjestäytyneille työntekijöille aina erinomaiset edut ja oikeudet työelämässä mistä loimaanloiset nyt vain haaveilevat.

        Ay mafian johtomiehet ovat voineet saada miljoonia mutta harva autokuski riippumatta siitä montako akselia on yhdistelmässä.

        Minulle ei kannata alkaa syöttämään autonkuljettajan ammattia jonain professorivirkana avaruuden valloituksesta tai uuden energiamuodon kehittelystä. Jokainen meistä kelpaa pienellä koulutuksella/harjoittelulla ajamaan mitä hyvänsä isoa rekkaa. Eivät nuo rekkakuskit edes ammattitaidoiltaan ole kovinkaan kehuttavia.

        Minulla on kokonaismassaltaan yli 4 tonnin matkailuauto joten nopeusrajoitukseni on 80 km/h kuten rekoilla. Se on kuten tiedätte maksiminopeus eikä ohjenopeus eli normaalisti on ajettava alle jotta maksimi ei vahingossakaan ylity. Kuitenkin kun itse ajat noin 77 km/h navin tietojen mukaan niin joku paskiainen on ohi yrittämässä, kohta kun tulee ohituskaista niin puhkutaan mutta monesti on ylämäki ja ennen kuin ollaan ohi niin vauhti loppuu. Minä taas säilytän nopeuteni kuten laki sanoo, ohitettava ei saa lisätä nopeuttaan, näin oli ainakin -60 luvulla autokouluopetuksessa. Jos kerran kehutte ammattitaitoanne niin noudattakaa lakia ja asetuksia myös nopeuden suhteen. Muutoin nuo vaatimuksenne ovat pelkkää huulenheittoa eikä niistä tarvitse kenenkään välittää.

        Siis normaalisti noin 75 km/h jotta ei tarvitse alamäissä niin paljoa jarrutella!


      • lisään_tuskaasi kirjoitti:

        Mikään vapaaehtoinen opiskeluhan ei koskaan ole 16 ikävuoden jälkeen mitenkään lakisääteistä hommaa.

        Sen sijaan esimerkiksi kuorma-autokujettajien ammattipätevyyskoulutus sitten nyt onkin täysin lakisääteistä hommaa Suomessa. Siitä pitää Suomen lainsäädäntö aina huolen.

        Ei vaan ole mennyt perille tuo koulutus, ei ainakaan kun seuraa kuorma ja rekka-autoja maantiellä. Ajetaan jatkuvaa ylinopeutta vaikka 80 km/h lienee jo vuosikymmeniä ollut maksimi, ei ohjenopeus jonka voi ylittää!

        Opetelkaa siis todella ajamaan, normaalinopeutenne tulisi olla 80 maksimilla noin 75 km/h jotta ette edes vahingossa ylitä maksimia. Kun tuon opitte niin ehkä alan enemmän kunnioittamaan käsityksiänne. Nyt ne tuntuvat enemmän mafian riistotoiminnalta ja turhilta opetusjaksoilta kun yksinkertainen nopeusrajoitus ei mene kalloon.


      • miksi_valehtelet
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sillä ammatilla vaan ei ole mitään tekemistä alun aiheen AKT-mafian kanssa. Se mafian osa kun on oikea kansan syöpä kuvitellessaan itseään jonkun muun kuin tunkion arvoiseksi.

        Miksi ihmeessä sinä nyt taas vain valehtelit?

        Tämän keskusteluketjun avaajan aihehan on työnantajien järjestämä täysin laiton työsulku ja mielenilmaus. Eikä todellakaan nyt mikään AKT.


      • vituttaakoo
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ne todella tuottavat, lisäkuluja vientiteollisuudelle!

        Sillä ammatilla vaan ei ole mitään tekemistä alun aiheen AKT-mafian kanssa. Se mafian osa kun on oikea kansan syöpä kuvitellessaan itseään jonkun muun kuin tunkion arvoiseksi.

        Kyllähän nyt 90% suomalaisista autonkuljettajista ja ahtaajista kuuluvat juuri tuohon AKT:hen.

        Ja AKT:han on nyt hoitanut jäsentensä asiat todella kiitettävästi. AKT:han ei esimerkiksi nyt lainkaan lähtenyt tähän sipilänrosvoklaanin kikypelleilyyn koskaan mitenkään mukaan.


      • sulle_nauretaan
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei vaan ole mennyt perille tuo koulutus, ei ainakaan kun seuraa kuorma ja rekka-autoja maantiellä. Ajetaan jatkuvaa ylinopeutta vaikka 80 km/h lienee jo vuosikymmeniä ollut maksimi, ei ohjenopeus jonka voi ylittää!

        Opetelkaa siis todella ajamaan, normaalinopeutenne tulisi olla 80 maksimilla noin 75 km/h jotta ette edes vahingossa ylitä maksimia. Kun tuon opitte niin ehkä alan enemmän kunnioittamaan käsityksiänne. Nyt ne tuntuvat enemmän mafian riistotoiminnalta ja turhilta opetusjaksoilta kun yksinkertainen nopeusrajoitus ei mene kalloon.

        Yli 11 tuhatta kiloa painavissa kuorma-autoissa täytyy Suomen tieliikennelain mukaan olla nopeuden rajoitin asennettuna. Ja näiden kuorma-autojen lakisääteiset nopeudenrajoittimet ovat säädetty juuri tuohon 80 kmh:n nopeuteen.

        Joten kyllä se olet nyt vain sinä itse joka körööttelet moottori- ja pikateillä sitä kuuttakymppiä ja olet se pahin teiden tukko kiimaliitereinesi.:-)))


      • miksi_valehtelet kirjoitti:

        Miksi ihmeessä sinä nyt taas vain valehtelit?

        Tämän keskusteluketjun avaajan aihehan on työnantajien järjestämä täysin laiton työsulku ja mielenilmaus. Eikä todellakaan nyt mikään AKT.

        Tässä kohden asiaan puuttui AKT: "Ay-liike AKT:n avulla nyt voisi todellakin järkätä yleislakon Suomeen vaikkapa vain kuukaudeksi.". Tuo on lainaus eräästä vastausviestistä!

        Tuo oli samaa tyhmyyttä joka alussa esiintyi. En edes usko tuon aloituksen juttuun kunnes näen mitä se oikeasti tarkoittaa.

        Siinä ei tajuta kuten ei mafian hommissa yleensäkään jotta te ette kykene tulemaan toimeen ilman niitä joita haukutte. Ilman yrittäjiä, sijoittajia ja muita omistajia te ette kykene muuhun kuin nenäkarvojenne nyppimiseen jos siihenkään. Kannattaa siis miettiä oksan sahaamista rungon puolelta!


      • vituttaakoo kirjoitti:

        Kyllähän nyt 90% suomalaisista autonkuljettajista ja ahtaajista kuuluvat juuri tuohon AKT:hen.

        Ja AKT:han on nyt hoitanut jäsentensä asiat todella kiitettävästi. AKT:han ei esimerkiksi nyt lainkaan lähtenyt tähän sipilänrosvoklaanin kikypelleilyyn koskaan mitenkään mukaan.

        Miten niin kiitettävästi? Onko AKT lisännyt tuottoa kuljetusyrityksille? Jos ei niin se on hävittämässä koko alaa joka tulee siirtymään niiden maiden yrityksille ja kuskeille joilla on enemmän järkeä.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Koulutus on tärkeää mutta se pitää hankkia joltain alalta jossa tuottavuutta voidaan kehittää, autokuskin tai satamamiehen hommat eivät ole mitään tuloksentekohommia vaan aputyötä!

        Mene ammattikorkeaan insinöörilinjalle tai yliopistoon/tekn korkeakouluun lukemaan diploomiksi niin se on hyvä alku opiskelulle ja lääkärin koulutuskin riittää, autokoulu on apukoulu jotta saa ajaa kulkuneuvoilla sitä tarvitessaan.

        Vai aputyötä! Se AKT:n jäsenten aputyö sattuu olemaan sellaista laatua, että tohtorin hattu tai arvonimet ei auta kun tavaran ja palvelujen pitää liikkua ja saada tuottavuus tuottamaan. Eikö?


      • sulle_nauretaan kirjoitti:

        Yli 11 tuhatta kiloa painavissa kuorma-autoissa täytyy Suomen tieliikennelain mukaan olla nopeuden rajoitin asennettuna. Ja näiden kuorma-autojen lakisääteiset nopeudenrajoittimet ovat säädetty juuri tuohon 80 kmh:n nopeuteen.

        Joten kyllä se olet nyt vain sinä itse joka körööttelet moottori- ja pikateillä sitä kuuttakymppiä ja olet se pahin teiden tukko kiimaliitereinesi.:-)))

        Ei ole säädetty 80 km/h vaan 89 km/h, se ei siis ole mikään vakionopeuden säädin vaan rajoitin joka sallii esim. mäen alla hetken vauhdinoton.

        Ne pitäisi ohjelmoida uudelleen siten, että kun ajaa esim 10 km yli 80 km nopautta niin se laskee seuraavan sadan kilometrin matkalle maksimiksi 60 km/h niin oppisivat.

        Kun itse kunnioitan tuota max nopeuttani varsin kuuliaisesti niin noiden hörhörekkakuskien toimista on aika ajoin syntynyt vaaratilanteita koska he eivät kuitenkaan ainakaan mäissä kykene ohittamaan vaikka pidän automaatilla itse vakionopeuden. Sellaisilta pitäisi kortti viedä kuivumaan ainakin puoleksi vuodeksi.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Vai aputyötä! Se AKT:n jäsenten aputyö sattuu olemaan sellaista laatua, että tohtorin hattu tai arvonimet ei auta kun tavaran ja palvelujen pitää liikkua ja saada tuottavuus tuottamaan. Eikö?

        AKT:n homma on aputyötä, he eivät tuota mitään uutta yhteiseen kassaan vaan tyhjäävät sitä kiukuttelullaan. Yhdenkään tuotteen hintaan heillä ei ole kuin korottava vaikutus koska he eivät tee mitään muuta kuin ajavat autoa, he eivät ole tuottavassa työssä vaan jakamassa muiden tuottoa uudelleen. Se on aputyötä!!

        Koska heidän tuotettaan ei voi myydä samoin kuin traktoreita tai tulitikkuja niin he vain jakavat muiden ansaitsemaa tuloa! Kuka tahansa kykenee noita autoja ajamaan, minäkin aikoinaan TVH kuskina -60 luvulla. En usko ajamisen sen kummemmaksi muuttuneen.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        AKT:n homma on aputyötä, he eivät tuota mitään uutta yhteiseen kassaan vaan tyhjäävät sitä kiukuttelullaan. Yhdenkään tuotteen hintaan heillä ei ole kuin korottava vaikutus koska he eivät tee mitään muuta kuin ajavat autoa, he eivät ole tuottavassa työssä vaan jakamassa muiden tuottoa uudelleen. Se on aputyötä!!

        Koska heidän tuotettaan ei voi myydä samoin kuin traktoreita tai tulitikkuja niin he vain jakavat muiden ansaitsemaa tuloa! Kuka tahansa kykenee noita autoja ajamaan, minäkin aikoinaan TVH kuskina -60 luvulla. En usko ajamisen sen kummemmaksi muuttuneen.

        Ilman sitä "aputyötä" jää sen "tottavan" työn tulos saamatta sitä tarkoitin. Logistiikka kokonaisuudessaan on ELINTÄRKEÄ varsinkin Suomen hyvinvoinnille. Ilman toimivaa logisttikkaa emme ole yhtään mitään.
        Ojankaivuukin on yksinkertaista fyysistä työtä johon pystyy kuka vain, mutta taidokasta lapion käsittelyä, siistiä suoraa ojaa on ilo katsella. Tahdon tällä sanoa, että APUTYÖTÄ ei oikeastaan ole olemassa on vain työtä jossa kaikki olemme RIIPPUVAISIA toisistamme.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Ilman sitä "aputyötä" jää sen "tottavan" työn tulos saamatta sitä tarkoitin. Logistiikka kokonaisuudessaan on ELINTÄRKEÄ varsinkin Suomen hyvinvoinnille. Ilman toimivaa logisttikkaa emme ole yhtään mitään.
        Ojankaivuukin on yksinkertaista fyysistä työtä johon pystyy kuka vain, mutta taidokasta lapion käsittelyä, siistiä suoraa ojaa on ilo katsella. Tahdon tällä sanoa, että APUTYÖTÄ ei oikeastaan ole olemassa on vain työtä jossa kaikki olemme RIIPPUVAISIA toisistamme.

        Tuo aputyö olisi syytä järjestää muulla tavalla, tavalla jossa autokuskit ja ahtaajat eivät kuvittele olevansa maan keisareita kuten tänään tekevät. Kuljetus kyllä järjestyy kiukuttelemattakin. Arvoa nostaviin asioihin pitää suhtautua kunnioittavasti mutta kuljetus on vain kustannustekijä, nykytavalla AKT:ineen varsinkin.

        Aputyö on sitä joka ei nosta tuotannon arvoa, ojankaivuu nostaa koska sopivalla kosteudella pelto tuottaa paremmin. AKT:n kuskit tuskin edes omistavat niitä ajopelejään joten he ovat vain aputyövoimaa.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tuo aputyö olisi syytä järjestää muulla tavalla, tavalla jossa autokuskit ja ahtaajat eivät kuvittele olevansa maan keisareita kuten tänään tekevät. Kuljetus kyllä järjestyy kiukuttelemattakin. Arvoa nostaviin asioihin pitää suhtautua kunnioittavasti mutta kuljetus on vain kustannustekijä, nykytavalla AKT:ineen varsinkin.

        Aputyö on sitä joka ei nosta tuotannon arvoa, ojankaivuu nostaa koska sopivalla kosteudella pelto tuottaa paremmin. AKT:n kuskit tuskin edes omistavat niitä ajopelejään joten he ovat vain aputyövoimaa.

        Et ole ihan johdonmukainen viesteissäsi. Työttömän mielestäsi pitää pyrkiä, vaikka pyyhkimään pyllyjä, että työkunto/halukkuus säilyisi, mutta osa töistä onkin "arvotonta aputyötä"!
        Perustelleppas se "aputyö" logistiikka - alan yrittäjille tai työttömälle! Ovatko logistiikka - alan yrittäjätkin rupusakkia, jotka vain jakavat muiden tekemää tulosta?
        Kyllä AKT on keisarin paikalla työelämässä, sille tällä hetkellä ei kukaan voi mitään ei, vaikka se joistakin olisi kivaa.


      • olet_outo
        Extyökkäri kirjoitti:

        AKT:n homma on aputyötä, he eivät tuota mitään uutta yhteiseen kassaan vaan tyhjäävät sitä kiukuttelullaan. Yhdenkään tuotteen hintaan heillä ei ole kuin korottava vaikutus koska he eivät tee mitään muuta kuin ajavat autoa, he eivät ole tuottavassa työssä vaan jakamassa muiden tuottoa uudelleen. Se on aputyötä!!

        Koska heidän tuotettaan ei voi myydä samoin kuin traktoreita tai tulitikkuja niin he vain jakavat muiden ansaitsemaa tuloa! Kuka tahansa kykenee noita autoja ajamaan, minäkin aikoinaan TVH kuskina -60 luvulla. En usko ajamisen sen kummemmaksi muuttuneen.

        Jos kerran nyt sinun mielestäsi millään aputyöllä ei ole missään minkäänlaista merkitystä, niin miksi ihmeessä sitten esimerkiksi vaikikapa yrityksen omistajat eivät kumminkaan koskaan tee omia tuotteitaan ilman minkäänlaista palkattua työvoimaa.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Et ole ihan johdonmukainen viesteissäsi. Työttömän mielestäsi pitää pyrkiä, vaikka pyyhkimään pyllyjä, että työkunto/halukkuus säilyisi, mutta osa töistä onkin "arvotonta aputyötä"!
        Perustelleppas se "aputyö" logistiikka - alan yrittäjille tai työttömälle! Ovatko logistiikka - alan yrittäjätkin rupusakkia, jotka vain jakavat muiden tekemää tulosta?
        Kyllä AKT on keisarin paikalla työelämässä, sille tällä hetkellä ei kukaan voi mitään ei, vaikka se joistakin olisi kivaa.

        Työ merkitsee, ei mikään kiristäjä mafia kuten AKT!


      • olet_väärässä
        Extyökkäri kirjoitti:

        Työ merkitsee, ei mikään kiristäjä mafia kuten AKT!

        Kyllä AKT:lla on nyt todella suurikin merkitys suomalaisessa työelämässä.

        AKT:han pystyy halutessaan esimerkiksi lamaannuttamaan Suomen ulkomaanviennin vallan kokonaan. Joten kyllä AKT:lla on nyt Suomessa sinun suureksi harmiksi todella suuri merkitys.


      • VERKKOKOULUMESTARIT00000
        Extyökkäri kirjoitti:

        Entä sitten? Eipä tule palkkaakaan tuolta päivältä ja todella haluan nähdä miten se luistaa.

        Tuo ei hallitusta hetkauta ja vaikka kaveri sanoi ettei siltä päivältä jona työtä ei tehdä makseta veroja niin harvoinhan ne joka päivä erikseen maksetaan. Normaalisti ainakin minun aikanani palkanmaksujen yhteydessähän niitä perittiin.

        Kun ne hommat siellä rakennuksella kuitenkin tehdään niin verojen määrä ei muutu miksikään. Joutavaa touhua, keksisivät jotain raflaavampaa!

        Jos Uusi Suomi ja Hesari kirjoittavat samasta jutusta niin tuskin toista on olemassakaan joten kovinkaan näkyvää tuskin tulee olemaan.

        Sen sijaan mafian kuriin laittamisen vuoksi voitaisiin pitää parin kuukauden lakko ja sulkea koko Suomi nyt kun turistienkin määrä alkaa olla pieni.

        HEI! Onko nyt se asia totta, että Kokkare- ja Pökälekapojen TOIVO- ja KORVA-remmi rs on kuulemma sortunut KOMUAATE rs:n tukijayhteisön kannattajaksi?


        Nyt sitten todella KOKOOMUS- ja PORVARIREMMI rs on täynnä NATSIKOMUT ja NATSISOSSUT rs:n kannattajakuntaa, vaikka olisi saanut olla vain VALTIOSOSIALISMI ja NATSIDEMARIT rs:n intohimoisia Tukijaremmi rs:n jäseniä? Miksi nyt Kokkareet ja Pökäleet eli Porvarit ovat todellakin sortuneet tukemaan ja kannattamaan Natsisossut ja Natsikomut rs:n yhteisöä?


        Mitä mieltä nyt Toverit EXTYÖKKÄRI, KYSELIJÄ-X ja Espoon TIMPPA ovat siitä, kun Porvarinerot ovat Natsikomut- ja Natsisossut -Veljeskunta rs:n todella intohimoisia asiamiehiä? Miksi nyt Toveri EXTYÖKKÄRI kannattaa sellaista asiaa kuin VALTIOSOSIALISMI sekä Natsikomut, Natsisossut ja Natsidemarit rs:ää? Miksi Te Toveri EXTYÖKKÄRI olette nyt halunnut unohtaa DEMOKRATIA rs:n ja siirtynyt tukemaan MARKKINALIBERALISMI rs:n sijasta Valtiososialistista Talous- ja Yhteiskuntajärjestelmää? Mitä mieltä Te Toveri EXTYÖKKÄRI olette siitä asiasta, kun Eräs Katunarri ja Kulkuri taas kannattaa ja tukee Marxilainen Revisionismi ja PÄÄOMAKIRJA rs:ää sekä vielä HISTORIA, FILOSOFIA ja SOSIOLOGIA rs:ää?


        Kun nyt Porvariremmi on siirtynyt tukemaan KULTTUURIMARXISMI rs:ää sekä Klassinen MARXISMUS rs:ää, niin on kai syytä tuoda kehiin se asia, että mitä pitää sisällään Materialistinen FILOSOFIA LD rs:n perusteet siis LUONNON DIALEKTIIKKA LD Pähkinän Kuoressa.
        LD:n Lausepuun Peruslause on muotoa A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- ja Laatuavaruus.
        LD:n Peruskategoriat ovat seuraavat: Yksityinen, Erikoinen ja Yleinen, Kausaliteetti, Stokastisuus- ja Kuvauspostulaatti.
        LD:n Liikelaki on seuraava: Määrälliset ja Laadulliset Muutokset, Vastakohtien Ykseyden ja Taistelun Laki, Kieltämisen Kieltäminen eli SOPIMUSLAKI.


        PÄÄOMAKIRJA Pähkinän Kuoressa on seuraavan kaltainen kehitelmä.
        MAKROTEORIA: Rahapääoma R-R, Tavarapääoma T-T, Pankkipääoma R-R-R', Kauppapääoma R-T-R', Tuotantopääoma R-T...P...T'-R'.
        MIKROTEORIA1: Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä LISÄARVO, Pysyvä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Raaka- ja Apuaineet, Vaihteleva Pääoma on Työvoimakustannukset. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma.
        MIKROTEORIA2: Kiinteä ja Liikkuva Pääoma sekä LISÄARVO, Kiinteä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Liikkuva Pääoma on Raaka- ja Apuaineet, Työvoimakustannukset. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Kiinteä ja Liikkuva Pääoma.
        KÄYTTÖARVO on se HYÖTY, jonka Kuluttaja uskoo saavansa ostamastaan Tavarasta tai Palveluista ja VAIHTOARVO on Kaksijakoinen siis Rahayksikkö- ja Työtuntimääräinen.
        KASAANTUMINEN on Yrityskohtainen ASIA ja KESKITTYMINEN on taas Julkisyhteisön ASIA.


        Mitä kaikkea tuo näkyviin yllä oleva Kuvaus Pääomakirja ja Luonnon Dialektiikka LD rs:stä? Me voimme vielä yrittää miettiä sitä, että mitä kaikkea voisi tapahtua, jos Elinkeinoelämässä alkaa kovalla tavalla ilmetä sellainen asia, että aletaan tehdä Rahaa Rahalla ja Arvopapeilla Rahaa kaavan R-R-R' rs määräämällä tavalla.


        Kuten nyt Te Arvoisat Porvarit ja Toverit tiedätte, niin 1980-luvun KASINOPELI oli keskeisesti sellainen asiakuvio, että alettiin tehdä tulosta Pankkipääomakaavan R-R-R' rs:n määräämällä tavalla. Niin ja ilmeisesti Te Arvoisat Porvarit ja Toverit tiedätte myös sen, että kun TELLUS-planeetan Elinkeinoelämässä alkoi ilmetä ns. Romahdusongelmia 1930-luvun SUURI LAMA rs:n jälkeen, niin keskeisenä syynä näihin Talousongelmiin oli se, kun ns. KASINOPELI ryöstäytyi käsistä siis alettiin tehdä tulosta kaavan R-R-R' rs:n ohjeistamalla tavalla. Nyt keskeinen ongelma oli se, kun Kauppa- ja Liiketoimet irtautuivat lähes täysin Reaalimaailmasta ja siis samalla siitä Valvomokuviosta, jonka tuovat kehiin erilaisten Tavarahyöhykkeiden ja Tarvepalveluiden TUOTANTO.


        Nyt se asia pitää vielä huomata, että ns. Länsimainen Liiketoiminta muuttui ns. Kaksijakoiseksi, ja joka tarkoittaa sitä, että LIIKEYRITYS alkoi etsiä tulosta viivan alle kahdella tavalla siis Tavara- ja Tarvepalvelutuotannolla sekä vielä ns. KASINOPELI rs:n avulla periaatteella Rahalla tehdään Rahaa tai Arvopaperisijoitusten avulla. Onhan nyt Vapaa Markkintalous rs:ssä olemassa ARVOPAPERIPÖRSSIT ja joissa OSTO-MYYNTI-TAPAHTUMA rs:n avulla yritetään saada viivan alle jotain muutakin kuin vain puhdasta mielikuvitusta ja pölyä.


        Arvopaperikauppa on sellainen asia, että sitä on harjoitettu TELLUS-planeetalla iät ja ajat. Nyt me voimme esittää sellaisen HYVÄ KYSYMYS rs:n, että onko Pörssitoiminta sellaista, että pahoja LAMA rs:n tilanteita ei voi tapahtua. Jos Pörssitoiminta voisi olla pahoihin TALOUSLAMAT-kuvioihin pääasiallinen syylliniin, niin missä tilanteissa ja milloin? Olisiko se kuvio paha, jos ns. Sijoitus- eli Pörssitoimintaa harjoitetaan pelkästään velkarahalla ja jos Velkasijoitukset romahtavat ja jos romahtaneita sijoituksia on paljon?


      • olet_outo kirjoitti:

        Jos kerran nyt sinun mielestäsi millään aputyöllä ei ole missään minkäänlaista merkitystä, niin miksi ihmeessä sitten esimerkiksi vaikikapa yrityksen omistajat eivät kumminkaan koskaan tee omia tuotteitaan ilman minkäänlaista palkattua työvoimaa.

        Kuka on sanonut ettei sillä ole merkitystä, aputyöllä?

        Jos väität minun noin ilmaisseen niin laita linkki!


      • VERKKOKOULUMESTARIT00000 kirjoitti:

        HEI! Onko nyt se asia totta, että Kokkare- ja Pökälekapojen TOIVO- ja KORVA-remmi rs on kuulemma sortunut KOMUAATE rs:n tukijayhteisön kannattajaksi?


        Nyt sitten todella KOKOOMUS- ja PORVARIREMMI rs on täynnä NATSIKOMUT ja NATSISOSSUT rs:n kannattajakuntaa, vaikka olisi saanut olla vain VALTIOSOSIALISMI ja NATSIDEMARIT rs:n intohimoisia Tukijaremmi rs:n jäseniä? Miksi nyt Kokkareet ja Pökäleet eli Porvarit ovat todellakin sortuneet tukemaan ja kannattamaan Natsisossut ja Natsikomut rs:n yhteisöä?


        Mitä mieltä nyt Toverit EXTYÖKKÄRI, KYSELIJÄ-X ja Espoon TIMPPA ovat siitä, kun Porvarinerot ovat Natsikomut- ja Natsisossut -Veljeskunta rs:n todella intohimoisia asiamiehiä? Miksi nyt Toveri EXTYÖKKÄRI kannattaa sellaista asiaa kuin VALTIOSOSIALISMI sekä Natsikomut, Natsisossut ja Natsidemarit rs:ää? Miksi Te Toveri EXTYÖKKÄRI olette nyt halunnut unohtaa DEMOKRATIA rs:n ja siirtynyt tukemaan MARKKINALIBERALISMI rs:n sijasta Valtiososialistista Talous- ja Yhteiskuntajärjestelmää? Mitä mieltä Te Toveri EXTYÖKKÄRI olette siitä asiasta, kun Eräs Katunarri ja Kulkuri taas kannattaa ja tukee Marxilainen Revisionismi ja PÄÄOMAKIRJA rs:ää sekä vielä HISTORIA, FILOSOFIA ja SOSIOLOGIA rs:ää?


        Kun nyt Porvariremmi on siirtynyt tukemaan KULTTUURIMARXISMI rs:ää sekä Klassinen MARXISMUS rs:ää, niin on kai syytä tuoda kehiin se asia, että mitä pitää sisällään Materialistinen FILOSOFIA LD rs:n perusteet siis LUONNON DIALEKTIIKKA LD Pähkinän Kuoressa.
        LD:n Lausepuun Peruslause on muotoa A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- ja Laatuavaruus.
        LD:n Peruskategoriat ovat seuraavat: Yksityinen, Erikoinen ja Yleinen, Kausaliteetti, Stokastisuus- ja Kuvauspostulaatti.
        LD:n Liikelaki on seuraava: Määrälliset ja Laadulliset Muutokset, Vastakohtien Ykseyden ja Taistelun Laki, Kieltämisen Kieltäminen eli SOPIMUSLAKI.


        PÄÄOMAKIRJA Pähkinän Kuoressa on seuraavan kaltainen kehitelmä.
        MAKROTEORIA: Rahapääoma R-R, Tavarapääoma T-T, Pankkipääoma R-R-R', Kauppapääoma R-T-R', Tuotantopääoma R-T...P...T'-R'.
        MIKROTEORIA1: Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä LISÄARVO, Pysyvä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Raaka- ja Apuaineet, Vaihteleva Pääoma on Työvoimakustannukset. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma.
        MIKROTEORIA2: Kiinteä ja Liikkuva Pääoma sekä LISÄARVO, Kiinteä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Liikkuva Pääoma on Raaka- ja Apuaineet, Työvoimakustannukset. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Kiinteä ja Liikkuva Pääoma.
        KÄYTTÖARVO on se HYÖTY, jonka Kuluttaja uskoo saavansa ostamastaan Tavarasta tai Palveluista ja VAIHTOARVO on Kaksijakoinen siis Rahayksikkö- ja Työtuntimääräinen.
        KASAANTUMINEN on Yrityskohtainen ASIA ja KESKITTYMINEN on taas Julkisyhteisön ASIA.


        Mitä kaikkea tuo näkyviin yllä oleva Kuvaus Pääomakirja ja Luonnon Dialektiikka LD rs:stä? Me voimme vielä yrittää miettiä sitä, että mitä kaikkea voisi tapahtua, jos Elinkeinoelämässä alkaa kovalla tavalla ilmetä sellainen asia, että aletaan tehdä Rahaa Rahalla ja Arvopapeilla Rahaa kaavan R-R-R' rs määräämällä tavalla.


        Kuten nyt Te Arvoisat Porvarit ja Toverit tiedätte, niin 1980-luvun KASINOPELI oli keskeisesti sellainen asiakuvio, että alettiin tehdä tulosta Pankkipääomakaavan R-R-R' rs:n määräämällä tavalla. Niin ja ilmeisesti Te Arvoisat Porvarit ja Toverit tiedätte myös sen, että kun TELLUS-planeetan Elinkeinoelämässä alkoi ilmetä ns. Romahdusongelmia 1930-luvun SUURI LAMA rs:n jälkeen, niin keskeisenä syynä näihin Talousongelmiin oli se, kun ns. KASINOPELI ryöstäytyi käsistä siis alettiin tehdä tulosta kaavan R-R-R' rs:n ohjeistamalla tavalla. Nyt keskeinen ongelma oli se, kun Kauppa- ja Liiketoimet irtautuivat lähes täysin Reaalimaailmasta ja siis samalla siitä Valvomokuviosta, jonka tuovat kehiin erilaisten Tavarahyöhykkeiden ja Tarvepalveluiden TUOTANTO.


        Nyt se asia pitää vielä huomata, että ns. Länsimainen Liiketoiminta muuttui ns. Kaksijakoiseksi, ja joka tarkoittaa sitä, että LIIKEYRITYS alkoi etsiä tulosta viivan alle kahdella tavalla siis Tavara- ja Tarvepalvelutuotannolla sekä vielä ns. KASINOPELI rs:n avulla periaatteella Rahalla tehdään Rahaa tai Arvopaperisijoitusten avulla. Onhan nyt Vapaa Markkintalous rs:ssä olemassa ARVOPAPERIPÖRSSIT ja joissa OSTO-MYYNTI-TAPAHTUMA rs:n avulla yritetään saada viivan alle jotain muutakin kuin vain puhdasta mielikuvitusta ja pölyä.


        Arvopaperikauppa on sellainen asia, että sitä on harjoitettu TELLUS-planeetalla iät ja ajat. Nyt me voimme esittää sellaisen HYVÄ KYSYMYS rs:n, että onko Pörssitoiminta sellaista, että pahoja LAMA rs:n tilanteita ei voi tapahtua. Jos Pörssitoiminta voisi olla pahoihin TALOUSLAMAT-kuvioihin pääasiallinen syylliniin, niin missä tilanteissa ja milloin? Olisiko se kuvio paha, jos ns. Sijoitus- eli Pörssitoimintaa harjoitetaan pelkästään velkarahalla ja jos Velkasijoitukset romahtavat ja jos romahtaneita sijoituksia on paljon?

        Yleensä velka on pahasta jos sitä ei sijoiteta tuottavasti siten, että se itse maksaa itsensä.


      • olet_väärässä kirjoitti:

        Kyllä AKT:lla on nyt todella suurikin merkitys suomalaisessa työelämässä.

        AKT:han pystyy halutessaan esimerkiksi lamaannuttamaan Suomen ulkomaanviennin vallan kokonaan. Joten kyllä AKT:lla on nyt Suomessa sinun suureksi harmiksi todella suuri merkitys.

        Itse tunnustit ettei AKT:llä ole muuta kuin rähinöintiä mielessä. Se ei kykene lisäämään tuottavuutta joten sen voi lopettaa hyvällä syyllä.


    • MAMUTMAAHAN

      Miksi kukaan ei pohdi mitä hallitus teki 2015?

      HALOO!

    • leipuri.hoo

      "Ay mafian kuriin saattaminen voisi ollakin hyvä aihe työnantajien lakolle. Ovet kiinni ja joka ukko maantielle! Veikkaan parin kuukauden jälkeen neuvottelujen maistuvan mafian mafiosoillekin! "

      Lausunnon antaja on ilmiantanut itsensä yrittäjäksi. Tässä on yksi syy, miksi työläisten tulee mennä herrojen työsulkupäivänä yrityksen ovelle ja vaatia palkkaa siltä päivältä. Samalla vaatia samoja työehtoja maahan muuttaneille. Osa pienyrittäjistä käyttää mamuja rankasti hyväksi.
      Menen Helsinkiin rasismin vastaiseen mielenosoitukseen ja syksyllä vaadin lisää palkkaa ammattiliittoni mukana.

      • Yrittäjät ja osakkeenomistajathan ovat ne jotka tämän maan pitävät pystyssä ja hommaavat sinunkin leipäsi.

        Sinä ja kumppanisi ay orjat ette saa mitään aikaan ilman yrittäjien ponnisteluja, te joudutte kerjuulle jos yrittäjät lopettavat teidän hyysäämisenne.

        Muista sitten kun pyydät palkkaa lisää edes yrittää todistaa myös sen ansaitsevasi. Pystytkö todella tekemään jotain niin tehokkaasti, että se vielä voidaan myydä riittävällä katteella eteenpäin?

        Ammattiliiton pitäisi korotuksiaan vaatiessaan pysyä osoittamaan se mitä oikeasti yritys hyötyy sen korotuksen maksamisesta ja sen hyödyn kun kaikki lasketaan mukaan pitää olla ainakin tupla korotuksen bruttosummalle. Muutenhan te olette kerjäläisiä!


      • Hei-Siiri

        Miksi et pysty työllistämään edes itseäsi vaan tarvitset työnantajan antamaan sinulle töitä ?

        Voi vittu mikä paskaluuseri.


      • porvariloiset
        Hei-Siiri kirjoitti:

        Miksi et pysty työllistämään edes itseäsi vaan tarvitset työnantajan antamaan sinulle töitä ?

        Voi vittu mikä paskaluuseri.

        Aivan. Extyöloinen on nykyinen sosiaalipummi, joka vie jokaisesta palkastamme osan.
        Extyöloisella on todellakin moniakin persoonia, mutta Siirinä olosta en ole ennen kuullut. Mutta uskotaan, sillä sairaus on aina paha kun se on päässä.


    • pääluottamusmies

      Turkulaiset työnantajathan järjestävät nyt työsulun tässä tulevan syksyn aikana.

      Meidän järjestäytyneiden duunareiden pitää nyt ilman muuta sitten sillon sinä päivänä mennä työpaikalle kyseisenä päivän kun se työsulku on päällä. Ja vaatia sitten työnantajalta kovia korvauksia siitä ettemme saa tehdä tuottavaa työtä kun työnantajat ovat osoittamassa mieltään Suomen nykyistä valtioneuvostoa vastaan.

      • säjasun

        tuottava työsi:)))). Raahaudut työpaikallesi aamusin naama happamana todennäköisesti vain ja ainoastaan siitä syystä, että löytyisi peruste palkanmaksulle. Kovahan sä olet vaatimaan korvauksia, etuja ja oikeuksia, mutta tuottaako se "ahertamisesi" edes niitä palkkasi sivukuluja, joilla palvomiasi ay-pomoja pidetään konjakissa ja fileissä.


      • töihin_mennään
        säjasun kirjoitti:

        tuottava työsi:)))). Raahaudut työpaikallesi aamusin naama happamana todennäköisesti vain ja ainoastaan siitä syystä, että löytyisi peruste palkanmaksulle. Kovahan sä olet vaatimaan korvauksia, etuja ja oikeuksia, mutta tuottaako se "ahertamisesi" edes niitä palkkasi sivukuluja, joilla palvomiasi ay-pomoja pidetään konjakissa ja fileissä.

        Mitä ihmettä lauotaan.
        Maassa on 2 miljoonaa ammattiliittoihin järjestäytynyttä työläistä. Liittoihin kuulumattomia ja työtä tekeviä pienyrittäjiä omassa firmassaan rapiat päälle. Elekäläiset tekevät kaikenlaista yhteiskunnalle hyödyllistä.
        Oletteko persumainen luuseri ja lauotte joutavuuksia.
        Menen työmaalle ja vaadin palkkaa, mikäli yritykseni menee työsulkuun. Firmojen omistajat olkoot vaikka Hesperiassa, se on heidän asiansa.


      • Mitä tuottavaa sinäkin teet? Tuskin mitään! Sinä vain toimit yrityksen ohjeiden mukaan jos et ole varas ja tee omia hommiasi työnantajan ajalla! Tuossa sinun hommassasi sen tuottavuuden saavat aikaan ne jotka ovat yrityksen ideoineet, perustaneet, rahoittaneet ja kehitelleet sen tuottamat tavarat tai palvelut.

        Jos työntekijät tuottaisivat niin miksi he eivät tuottaneet ollessaan työttöminä eli kun kukaan ei heitä teidän ilmaisunne mukaan riistänyt? Kun työntekijät alkavat tuottamaan niin huolien aika on ohi!


      • hmhmhmm
        Extyökkäri kirjoitti:

        Mitä tuottavaa sinäkin teet? Tuskin mitään! Sinä vain toimit yrityksen ohjeiden mukaan jos et ole varas ja tee omia hommiasi työnantajan ajalla! Tuossa sinun hommassasi sen tuottavuuden saavat aikaan ne jotka ovat yrityksen ideoineet, perustaneet, rahoittaneet ja kehitelleet sen tuottamat tavarat tai palvelut.

        Jos työntekijät tuottaisivat niin miksi he eivät tuottaneet ollessaan työttöminä eli kun kukaan ei heitä teidän ilmaisunne mukaan riistänyt? Kun työntekijät alkavat tuottamaan niin huolien aika on ohi!

        Oletko tollo!
        Kuinka työtön voisi tuottaa mitään.
        Typerää jankutusta.


      • hmhmhmm kirjoitti:

        Oletko tollo!
        Kuinka työtön voisi tuottaa mitään.
        Typerää jankutusta.

        Ei ole vaan osoittaa noiden ay mafian kannattajien typeryyden kun he väittävät työntekijöiden olevan se osa yritystä joka tuottaa ja että heidän tuottamaansa ei makseta kaikkea vaan osa riistetään!

        Todellisuudessahan asia on päinvastoin molemmissa kohdissa, yritys on se joka tuottaa eli ne joiden ideaa siellä toteutetaan. Tuottavuuteen osallistuu niin yrityksen omistajat kuin johto ja se suunnittelu joka on tuotannon takana. Riistäminen tapahtuu yleensä työntekijöiden toimesta koska he ovat tienanneet enemmän kuin ansainneet ja vieneet siten yrityksiä lukuisan määrän konkurssiin jossa ay mafialla on suuri osa syyllisyydestä.

        Yritykset (yleisesti) ovat se osa talouttamme joka meitä ruokkii, niiden tuloksellisuus on tärkeintä mitä meillä on koska ilman sitä olemme jokainen käpyjenkeräyksen ammattilaisia hetken kuluttua. Ilman tuottavia yrityksiä emme tule toimeen nykyisessä maailmassa koska Impivaara on ollutta ja mennyttä.

        Työläiset ovat vain apumiehinä toteuttamassa yrityksen ideaa ja saavat siitä palkkaa joskin joskus ihan liikaakin.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei ole vaan osoittaa noiden ay mafian kannattajien typeryyden kun he väittävät työntekijöiden olevan se osa yritystä joka tuottaa ja että heidän tuottamaansa ei makseta kaikkea vaan osa riistetään!

        Todellisuudessahan asia on päinvastoin molemmissa kohdissa, yritys on se joka tuottaa eli ne joiden ideaa siellä toteutetaan. Tuottavuuteen osallistuu niin yrityksen omistajat kuin johto ja se suunnittelu joka on tuotannon takana. Riistäminen tapahtuu yleensä työntekijöiden toimesta koska he ovat tienanneet enemmän kuin ansainneet ja vieneet siten yrityksiä lukuisan määrän konkurssiin jossa ay mafialla on suuri osa syyllisyydestä.

        Yritykset (yleisesti) ovat se osa talouttamme joka meitä ruokkii, niiden tuloksellisuus on tärkeintä mitä meillä on koska ilman sitä olemme jokainen käpyjenkeräyksen ammattilaisia hetken kuluttua. Ilman tuottavia yrityksiä emme tule toimeen nykyisessä maailmassa koska Impivaara on ollutta ja mennyttä.

        Työläiset ovat vain apumiehinä toteuttamassa yrityksen ideaa ja saavat siitä palkkaa joskin joskus ihan liikaakin.

        Älä jaksa jauhaa! Jos on vain sijoittajia/omistajia on VAIN sjoittajia/omistajia, ei tuotetta, ei tuotantoa.
        Johto ja suunnittelu on VAIN valmiutta johtamiseen ja suunnittelu mustia merkkejä valkoisella paperilla, ei tuotteita, ei tuontantoa.
        Kun palkataan duunari/duunareita jotka KÄYNNISTÄVÄT tuotannon syntyy suunniteltu tuote/tuotanto ja firman RESKONTRAKIN alkaa toimia!
        Vasta sitten kun duunari käynnistää hihnan, sorvin tai tietokoneensa työpaikalla syntyy tuote joka voidaan myydä.


      • älä_jauha_paskaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei ole vaan osoittaa noiden ay mafian kannattajien typeryyden kun he väittävät työntekijöiden olevan se osa yritystä joka tuottaa ja että heidän tuottamaansa ei makseta kaikkea vaan osa riistetään!

        Todellisuudessahan asia on päinvastoin molemmissa kohdissa, yritys on se joka tuottaa eli ne joiden ideaa siellä toteutetaan. Tuottavuuteen osallistuu niin yrityksen omistajat kuin johto ja se suunnittelu joka on tuotannon takana. Riistäminen tapahtuu yleensä työntekijöiden toimesta koska he ovat tienanneet enemmän kuin ansainneet ja vieneet siten yrityksiä lukuisan määrän konkurssiin jossa ay mafialla on suuri osa syyllisyydestä.

        Yritykset (yleisesti) ovat se osa talouttamme joka meitä ruokkii, niiden tuloksellisuus on tärkeintä mitä meillä on koska ilman sitä olemme jokainen käpyjenkeräyksen ammattilaisia hetken kuluttua. Ilman tuottavia yrityksiä emme tule toimeen nykyisessä maailmassa koska Impivaara on ollutta ja mennyttä.

        Työläiset ovat vain apumiehinä toteuttamassa yrityksen ideaa ja saavat siitä palkkaa joskin joskus ihan liikaakin.

        Sinä nimimerkki extyäkkäri et nyt koskaan ole pystynyt useista pyynnöistä huolimatta kertomaan edes sitä yhden työnantajan nimeä joka aina ihan täysin mukisematta maksaa palkkaamalleen työntekijälle tämän tekemän työn ihan koko arvon.

        Joten näin sitten taas kerran nuo täysin valheelliset jorinasi kumottiin todella helposti.


      • Partacus
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei ole vaan osoittaa noiden ay mafian kannattajien typeryyden kun he väittävät työntekijöiden olevan se osa yritystä joka tuottaa ja että heidän tuottamaansa ei makseta kaikkea vaan osa riistetään!

        Todellisuudessahan asia on päinvastoin molemmissa kohdissa, yritys on se joka tuottaa eli ne joiden ideaa siellä toteutetaan. Tuottavuuteen osallistuu niin yrityksen omistajat kuin johto ja se suunnittelu joka on tuotannon takana. Riistäminen tapahtuu yleensä työntekijöiden toimesta koska he ovat tienanneet enemmän kuin ansainneet ja vieneet siten yrityksiä lukuisan määrän konkurssiin jossa ay mafialla on suuri osa syyllisyydestä.

        Yritykset (yleisesti) ovat se osa talouttamme joka meitä ruokkii, niiden tuloksellisuus on tärkeintä mitä meillä on koska ilman sitä olemme jokainen käpyjenkeräyksen ammattilaisia hetken kuluttua. Ilman tuottavia yrityksiä emme tule toimeen nykyisessä maailmassa koska Impivaara on ollutta ja mennyttä.

        Työläiset ovat vain apumiehinä toteuttamassa yrityksen ideaa ja saavat siitä palkkaa joskin joskus ihan liikaakin.

        Sinulle on montaa kertaa osoitettu että kaikki jotka osallistuvat yhtiössä tuotantoon, luovat tarkoitetut tuotteet.
        Omistus ei luo yhtään mitään. Se on vain illusorista omistamista mutta joka antaa omistajille poliittista valtaa.
        Omistajat saavat istua rahasäkkiensä päällä tuomiopäivään saakka eikä tapahdu mitään. Kokonaan toinen seikka on rahoituksen järjestäminen, joka sekin on työtä. Työ luo kaikki aineelliset arvot.
        Onkohan Teillä arvostettu Extyökkäri piuhat menossa ristiin korvien välissä!
        Vain typerys väittää jatkuvasti potaskaa. kunnon porvarikaan ei kiistä työn merkitystä. Jos työllä ei ole merkitystä, miksi omistajat ei tee tuotteitaan ilman työvoimaa.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Älä jaksa jauhaa! Jos on vain sijoittajia/omistajia on VAIN sjoittajia/omistajia, ei tuotetta, ei tuotantoa.
        Johto ja suunnittelu on VAIN valmiutta johtamiseen ja suunnittelu mustia merkkejä valkoisella paperilla, ei tuotteita, ei tuontantoa.
        Kun palkataan duunari/duunareita jotka KÄYNNISTÄVÄT tuotannon syntyy suunniteltu tuote/tuotanto ja firman RESKONTRAKIN alkaa toimia!
        Vasta sitten kun duunari käynnistää hihnan, sorvin tai tietokoneensa työpaikalla syntyy tuote joka voidaan myydä.

        Pitää olla sijoittajia, omistajia, yrittäjiä ja vasta sitten valkenee auvoisa tulevaisuus. Kuten olemme nähneet työntekijät eivät yksin saa mitään aikaan. Jos saisivat ei työttömyyskortistoja tarvittaisi! Sinun kk pitää lopettaa kommunistinen ajattelu ja laajentaa horisonttiasi!


      • älä_jauha_paskaa kirjoitti:

        Sinä nimimerkki extyäkkäri et nyt koskaan ole pystynyt useista pyynnöistä huolimatta kertomaan edes sitä yhden työnantajan nimeä joka aina ihan täysin mukisematta maksaa palkkaamalleen työntekijälle tämän tekemän työn ihan koko arvon.

        Joten näin sitten taas kerran nuo täysin valheelliset jorinasi kumottiin todella helposti.

        Tuota vanhaa komusatua en sinuna enää jatkaisi. Olen asian sinulle tai jollekin muulle moneen kertaan selvittänyt ja kysynyt sinultakin ehkä ja taas.

        Miten määrität tuon tehdyn työn koko arvon? Ennen kuin siihen vastaat ei vastaaminen ole mahdollista sinun kysymykseesi! Laitapa selittäen omin sanoin euromääräisellä esimerkillä varustettuna ja saat valita ammatin, tuotteen tai palvelun vapaasti mielesi mukaan.


      • seppeteus
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tuota vanhaa komusatua en sinuna enää jatkaisi. Olen asian sinulle tai jollekin muulle moneen kertaan selvittänyt ja kysynyt sinultakin ehkä ja taas.

        Miten määrität tuon tehdyn työn koko arvon? Ennen kuin siihen vastaat ei vastaaminen ole mahdollista sinun kysymykseesi! Laitapa selittäen omin sanoin euromääräisellä esimerkillä varustettuna ja saat valita ammatin, tuotteen tai palvelun vapaasti mielesi mukaan.

        Onhan tuo sulle jo vastattu monesti. Et vain itse ymmärrä lainkaan sitä tosiasiaa että esimerkiksi "keinottelijat" pihtaavat tavaraa, jolle kysyntä on kova ja näin ansaitsevat sitten ylimääräistä voittoa itselleen.

        Karl Marxin lanseeraama lisäarvorvoteoriahan kertoo tavaran arvon muodostumisen siinä ohessa myös esimerkiksi työvoimatavaran arvon sekä tuotantoprosessissa syntyvän lisäarvon.

        Poliittinen eli yhteiskunnallinen taloustiedehän aina juuri erittelee myös taloudellisen voiton, voiton suhdeluvun ja erilaisia keinoja lisätä taloudellista voittoa. Voitto-käsite on sinällään jo raadollisempi ja lähemmin ymmärrettävä kadun kulkijallekin.
        Työvoimatavaran arvo ja lisäarvo ovat toisistaan riippuvaisia ja sen erittelyssä selkeimmin paljastuu työvoiman riiston olemus.

        Kapitalistihan saa aina lisäarvonsa pitkällä aikavälillä keskimääräisenä kaikilla aloilla. Pörssi on eräs tekijä joka tasoittaa lisäarvon suhteellista osuutta absoluuttisten määrien ollessa erilaisia.

        Kovin on sinulla nimmierkki extyäkkäri nyt todella kehno ymmärrys talouselämän laeista ja määritelmistä. Vai yritätkö sinä nyt jotenkin ideologisesti muka muuttaa kansantalouden lakeja sellaisiksi, joita ne eivät ole koskaan olleet.


      • Partacus kirjoitti:

        Sinulle on montaa kertaa osoitettu että kaikki jotka osallistuvat yhtiössä tuotantoon, luovat tarkoitetut tuotteet.
        Omistus ei luo yhtään mitään. Se on vain illusorista omistamista mutta joka antaa omistajille poliittista valtaa.
        Omistajat saavat istua rahasäkkiensä päällä tuomiopäivään saakka eikä tapahdu mitään. Kokonaan toinen seikka on rahoituksen järjestäminen, joka sekin on työtä. Työ luo kaikki aineelliset arvot.
        Onkohan Teillä arvostettu Extyökkäri piuhat menossa ristiin korvien välissä!
        Vain typerys väittää jatkuvasti potaskaa. kunnon porvarikaan ei kiistä työn merkitystä. Jos työllä ei ole merkitystä, miksi omistajat ei tee tuotteitaan ilman työvoimaa.

        Kun s.p tekee ohjeiden tai mallin mukaan ei luo mitään vaan vain tekee.

        Luominen on vallan muuta, siinä luodaan uutta tuotetta tai palvelua jota ei aiemmin ole ollut ainakaan juuri sellaisena. Mene kauppaan ja katso miten monen sortin hammasharjoja, jugurttipurkkeja tai ihan maitoa tai jäätelöä löytyy. Kun minä olin muksu ja äiti pyysi käymään kaupassa maito-ostoksilla niin menin sinne peelarin kanssa ja kaupan täti annosteli sinne halutun määrän maitoa isosta tonkasta. Nyt on luotu meijerien taholla monen sortin maitoa monen sortin purkeissa ja olihan sitä aikanaan muovipussissakin.

        Aikoinaan oli vain hammasharjoja, yhden sortin mutta nyt on monen sortin, joissa ne harjakset ovat eri suuntiin ja eri värisiä, niidenkin kehittäminen on ollut luomista mutta ei niiden tekeminen.

        Näköjään käsite luominen ei ole vielä selvinnyt komu s.p:n nupissa, se on uuden kehittämistä!

        Omistus ei todella välttämättä suoraan luo mutta on useasti antamassa mahdollisuuksia luomiseen. Siinä omistaja rahoittaa sen luojaksi tarkoitetun henkilön työtä jolloin se tuote on niin omistajan kuin sen luojahenkilönkin tuote. Työntekijät jotka valmistavat niitä ohjeiden mukaan eivät yleensä saa siinä yhteydessä luoda mitään vaan tuotteen on oltava mainoksensa näköinen.

        Rahasäkinpäällä istuminen ei ole paras idea, rahaa pitää investoida tuottaviin tarkoituksiin, asia jota yksikään kommunistinen yhteiskunta ei ole älynnyt ja siksi ne ovat aina olleet heikossa hapessa.

        Sinulla s.p on hieman epämääräinen kuva omistajista ja yrittäjistä. Kun ostaa pörssiosakkeita niin siinä harvoin pääsee oleellisesti vaikuttamaan yrityksen toimintaan mutta kun perustaa yrityksen niin mahdollisuudet ovat valtaisat jos vain nuppia riittää ja rahoitus järjestyy.

        On työllä merkitystä ja siksi siitä maksetaan palkkaa, tollohan sinä olet kun edes epäilet. Kyse on siitä, paljonko maksetaan. Palkan pitää olla oikein sen työn tuloksen mukaan määritetty ei missään helsinkiläisen ravintolan kabinetissa. Näin oli ennen mutta nyt se kommunismin hetki, ne pari vuosikymmentä sotien jälkeen pilasivat asian ja pilaavat edelleen koska sitä kommunismin hajua ei ole siivottu pois työelämästä.


      • seppeteus kirjoitti:

        Onhan tuo sulle jo vastattu monesti. Et vain itse ymmärrä lainkaan sitä tosiasiaa että esimerkiksi "keinottelijat" pihtaavat tavaraa, jolle kysyntä on kova ja näin ansaitsevat sitten ylimääräistä voittoa itselleen.

        Karl Marxin lanseeraama lisäarvorvoteoriahan kertoo tavaran arvon muodostumisen siinä ohessa myös esimerkiksi työvoimatavaran arvon sekä tuotantoprosessissa syntyvän lisäarvon.

        Poliittinen eli yhteiskunnallinen taloustiedehän aina juuri erittelee myös taloudellisen voiton, voiton suhdeluvun ja erilaisia keinoja lisätä taloudellista voittoa. Voitto-käsite on sinällään jo raadollisempi ja lähemmin ymmärrettävä kadun kulkijallekin.
        Työvoimatavaran arvo ja lisäarvo ovat toisistaan riippuvaisia ja sen erittelyssä selkeimmin paljastuu työvoiman riiston olemus.

        Kapitalistihan saa aina lisäarvonsa pitkällä aikavälillä keskimääräisenä kaikilla aloilla. Pörssi on eräs tekijä joka tasoittaa lisäarvon suhteellista osuutta absoluuttisten määrien ollessa erilaisia.

        Kovin on sinulla nimmierkki extyäkkäri nyt todella kehno ymmärrys talouselämän laeista ja määritelmistä. Vai yritätkö sinä nyt jotenkin ideologisesti muka muuttaa kansantalouden lakeja sellaisiksi, joita ne eivät ole koskaan olleet.

        Älä seppeteus enää kirjoittele komusatujasi!

        Marxin lisäarvoteorialla saat pyyhkiä sen yhden paikan!

        Laitapa euromääräisiä arvioita noista asioista selvityksineen, niin katsotaan!

        Tulosta on tultava ja sen on oltava positiivista jos aikoo pärjätä. Siinä ei mikään suhdeluku ole mitään mutta jos tulos tilinpäätöksessä on luokkaa 30% voitollinen, niin se on jo aika mukava tulos.

        Mikä se on sinun kapitalistisi? Periaatteessa kun elämme kapitalismissa, niin me kaikki olemme kapitalisteja, toinen suuremmin ja toinen pienemmin varoin!

        Sijoittaja ei välttämättä saa sitä arvonlisää jos yritys jonka osakkeita hän omistaa ei tee voittoa, silloin ei monikaan pysty maksamaan osinkoja ellei sitten ole vanhoja voittoja jemmassa siten, että niistä voi maksaa.

        En tiedä sinun taloustuntemustasi mutta olen itse ollut yrityksen kahvassa kolme vuosikymmentä kun yritys lähti pienestä mutta kasvoi, teki tulosta ja lopulta myytiin kun alkuperäiset omistajat, yrittäjät jäivät eläkkeelle.

        Miten ovat sinun kansantalouden lakisi? Minun sanovat jotta nyt menee Suomella hieman päin pyllyä kun velkaa otetaan niin yhteiskunnan kuin yksilönkin piikkiin. Minulla ei ole velkaa vaan säästöjä ja eläke joten pärjään paremmin kuin yhteiskunta ja moni muu kansalainen. Siinä on minun talouden tuntemukseni!


      • vanha_komu
        Extyökkäri kirjoitti:

        Älä seppeteus enää kirjoittele komusatujasi!

        Marxin lisäarvoteorialla saat pyyhkiä sen yhden paikan!

        Laitapa euromääräisiä arvioita noista asioista selvityksineen, niin katsotaan!

        Tulosta on tultava ja sen on oltava positiivista jos aikoo pärjätä. Siinä ei mikään suhdeluku ole mitään mutta jos tulos tilinpäätöksessä on luokkaa 30% voitollinen, niin se on jo aika mukava tulos.

        Mikä se on sinun kapitalistisi? Periaatteessa kun elämme kapitalismissa, niin me kaikki olemme kapitalisteja, toinen suuremmin ja toinen pienemmin varoin!

        Sijoittaja ei välttämättä saa sitä arvonlisää jos yritys jonka osakkeita hän omistaa ei tee voittoa, silloin ei monikaan pysty maksamaan osinkoja ellei sitten ole vanhoja voittoja jemmassa siten, että niistä voi maksaa.

        En tiedä sinun taloustuntemustasi mutta olen itse ollut yrityksen kahvassa kolme vuosikymmentä kun yritys lähti pienestä mutta kasvoi, teki tulosta ja lopulta myytiin kun alkuperäiset omistajat, yrittäjät jäivät eläkkeelle.

        Miten ovat sinun kansantalouden lakisi? Minun sanovat jotta nyt menee Suomella hieman päin pyllyä kun velkaa otetaan niin yhteiskunnan kuin yksilönkin piikkiin. Minulla ei ole velkaa vaan säästöjä ja eläke joten pärjään paremmin kuin yhteiskunta ja moni muu kansalainen. Siinä on minun talouden tuntemukseni!

        Karl Marxin talousteorioiden mukaanhan mikään raha ei kasva minkäänlaisessa puussa. Uutta arvoa syntyy ainoastaan, jos joku käy kiinni murikkaan ja tekee sitä uutta arvoa. Spekulatiivista arvoa syntyy, jos esimerkiksi Munkkiniemestä Eiraan ajetaan kuorma-autollinen osakepapereita ja johdannaisia, ja Eirasta Munkkiniemeen ajetaan pakettiautollinen rahaa. Täsmäiskussa kiinteistöjen arvot sitten vain nousevat.

        Nyt sitten nimimerkki extyäkkärillr ihan itselleen. Lapsenlapseni lähti opiskelemaan - hän on hyvä tyttö, se sama jonka kanssa me kusetimme täällä sinua silloin 5 vuotta sitten.
        Ostaminen ja myyminen eivät ole koskaan mitään sijoittamista jos se tehdään pienessä mittakaavassa, aatteelinen umpiporvarimme nimimerkki extyäkkäri on ajatuksessaan johdonmukainen, raha hänet onkin hyljännyt.

        Vanhan komun pentu menee kouluun, vanhalla komulla on kämppä. Vanha komu laittoi rahansa kämppään ja kun yhteiskunta on maksanut komun lapsenlapsen opiskelusta lääkäriksi puoli miljoonaa/vuosi, niin kuin kenen muunkin lääkäriksi opiskelevan. niin vanha komu kuittaa edut viideltä vuodelta ja myy kämpän. Saattaa kyllä olla niinkin, että vanhalla komulla on toinenkin fiksu tyttö pantissa.

        Rahahan ei kasva puussa. Rahaa pitää vähän ruokkia. Missä helkkarissa muka on sanottu, ettei kommunisti saisi hyötyä näistä kapitalismin typeryyksistä?


      • vanha_komu kirjoitti:

        Karl Marxin talousteorioiden mukaanhan mikään raha ei kasva minkäänlaisessa puussa. Uutta arvoa syntyy ainoastaan, jos joku käy kiinni murikkaan ja tekee sitä uutta arvoa. Spekulatiivista arvoa syntyy, jos esimerkiksi Munkkiniemestä Eiraan ajetaan kuorma-autollinen osakepapereita ja johdannaisia, ja Eirasta Munkkiniemeen ajetaan pakettiautollinen rahaa. Täsmäiskussa kiinteistöjen arvot sitten vain nousevat.

        Nyt sitten nimimerkki extyäkkärillr ihan itselleen. Lapsenlapseni lähti opiskelemaan - hän on hyvä tyttö, se sama jonka kanssa me kusetimme täällä sinua silloin 5 vuotta sitten.
        Ostaminen ja myyminen eivät ole koskaan mitään sijoittamista jos se tehdään pienessä mittakaavassa, aatteelinen umpiporvarimme nimimerkki extyäkkäri on ajatuksessaan johdonmukainen, raha hänet onkin hyljännyt.

        Vanhan komun pentu menee kouluun, vanhalla komulla on kämppä. Vanha komu laittoi rahansa kämppään ja kun yhteiskunta on maksanut komun lapsenlapsen opiskelusta lääkäriksi puoli miljoonaa/vuosi, niin kuin kenen muunkin lääkäriksi opiskelevan. niin vanha komu kuittaa edut viideltä vuodelta ja myy kämpän. Saattaa kyllä olla niinkin, että vanhalla komulla on toinenkin fiksu tyttö pantissa.

        Rahahan ei kasva puussa. Rahaa pitää vähän ruokkia. Missä helkkarissa muka on sanottu, ettei kommunisti saisi hyötyä näistä kapitalismin typeryyksistä?

        Tällä palstalla ei ole vielä sitä sinun kusettajaksi mainostamaasi löytynyt! Enimmäkseen kun teidän suunnaltanne tulee pravdaa ja se kelpaa ainoastaan komuperseen pyyhintään!

        Sinun spekulaatiosi eivät ole tätä päivää sillä nuo mainitsemasi kulkevat bitteinä, eivät kuorma-autoissa. Toisaalta ei niillä moista ole tehty koskaan muualla kuin komujen sairaassa mielikuvituksessa.

        Karl Marxin, tuon 1800 luvun jutustelevan satusetä pummin teorioilla on tosiaan saatu paljon aikaan, niitä käytettäessä esim. naapurissa tapettiin ei uskovia muutama kymmenen miljoonaa mutta talous ei niillä silti lähtenyt nousuun. Ei se noussut Kiinassakaan mutta lääkkeeksi auttoi kapitalistien houkutteleminen lupaamalla orjatyövoimaksi heitä lähes rajattomasti. Minkä arvosanan sinä noilla perusteilla annat noille saduille?

        Kiinteistöjen arvot ovat mielikuvien armoilla, jos joku suostuu maksamaan jossain 100 neliön asunnosta miljoonan niin miksikä myyjä ei suostuisi, minä ainakin suostuisin jos myyjä olisin. Se miljoona ei tee siitä lukaalista sen kummempaa kuin jos se olisi myyty sadalla tuhannella. Vain mielikuvat saattavat antaa turhan aikaista hypeä kun katselee kauppakirjaa.

        Kun joku tarttuu murikkaan, niin pitää ensin olla joku joka sanoo mitä siitä tehdään, se ohjeen antaja on sen siitä syntyvän tuotteen luoja, ei se joka sitä murikkaa vasaroi haluttuun muotoon.

        Teillä komuloisilla on kumma tapa nimittää meitä työläisiä ja entisiä sellaisia eli eläkeläisiä porvareiksi vain koska meillä on parempi näkemys maailmasta ja taloudesta kuin teillä. Me olemme vain fiksumpia työmiehiä ja porvarit on haudattu jo vuosisatoja sitten. Voisitte alkaa jo siirtyä tähän päivään sieltä jostain 1500 luvun tienoilta. Me fiksummat työläiset pystymme teitäkin osin työllistämään sillä itse te perin harvoin kykenette itsenne elättämään.

        Sinulla on yksi sijoitusasunto. Mistä tiedät, montako minulla on?

        Minä en yhdellä lähtisi kehumaan vaikka se olisi Eirassa. Sinun lapsesi lähtee opiskelemaan lääkäriksi, mistä päättelet jotta minun lapseni ei olisi jo väitellyt lääketieteen tohtori?

        Rahan kasvaminen vaatii aina työtä mutta työtäkin voi olla montaa sorttia, joskus riittää kun työkseen vain ajattelee, se ei aina näytä naapurista työnteolta mutta saattaa olla tehokkaampaa, taloudellisesti ainakin kuin lapion tai vasaran varressa heiluminen.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Pitää olla sijoittajia, omistajia, yrittäjiä ja vasta sitten valkenee auvoisa tulevaisuus. Kuten olemme nähneet työntekijät eivät yksin saa mitään aikaan. Jos saisivat ei työttömyyskortistoja tarvittaisi! Sinun kk pitää lopettaa kommunistinen ajattelu ja laajentaa horisonttiasi!

        Jos työttömyyskortistoa ei olisi niin mistä kuvittelet työläisen saavasi kun sitä tarvitset? Et mistään!
        Haikailet yrittäjä vetoisen yhteiskunnan perään jossa kaikki ovat yrittäjiä se ei todellisuudessa ole mikään autuaaksi tekevä asia, ihminen on ihminen yrittäjänäkin, haluaa mahdollisimman pienellä panostuksella mahdollisimman suuren tuoton.
        Kun on kyse kokoonpanosta joutuisit kilpailuttamaan "yrittäjät" ja kun nämä "yrittäjät" olisivat 1 - 2 hengen yrityksiä ja veloittavat 30€ - 50€h niin sen tehokkaammin tai halvemmalla tulosta ei synny. Sinulla olisi täsmälleeen samat asiat kiusanasi kuin työntekijöidenkin kanssa, toiset saisivat aikaan enemmän kuin toiset ja aikasi menisi kilpailuttamiseen ja neuvotteluihin.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Jos työttömyyskortistoa ei olisi niin mistä kuvittelet työläisen saavasi kun sitä tarvitset? Et mistään!
        Haikailet yrittäjä vetoisen yhteiskunnan perään jossa kaikki ovat yrittäjiä se ei todellisuudessa ole mikään autuaaksi tekevä asia, ihminen on ihminen yrittäjänäkin, haluaa mahdollisimman pienellä panostuksella mahdollisimman suuren tuoton.
        Kun on kyse kokoonpanosta joutuisit kilpailuttamaan "yrittäjät" ja kun nämä "yrittäjät" olisivat 1 - 2 hengen yrityksiä ja veloittavat 30€ - 50€h niin sen tehokkaammin tai halvemmalla tulosta ei synny. Sinulla olisi täsmälleeen samat asiat kiusanasi kuin työntekijöidenkin kanssa, toiset saisivat aikaan enemmän kuin toiset ja aikasi menisi kilpailuttamiseen ja neuvotteluihin.

        Sinä se jaksat vaan kk jauhaa noita komuloitsuja, mahdollisimman pienellä panostuksella mahdollisimman paljon!

        Se nähtiin kaikissa komukokeiluissa jottei asiat luista tuolla reseptillä, jos haluaa todella isompaa ansiota niin se vaatii isompaa työtä, se vaatii työtä josta muutkin hyötyvät tavalla tai toisella.

        Yrityksissä jotka tuottavat tuotteita ei tunteja laskuteta kuin joissain huoltotapauksissa ja siinä ei selviä millään muutamalla kympillä vaan kyse on satasen luokkaa olevasta korvauksesta. Muutoin ne kustannukset ovat tuotteen hinnassa.

        Vaikka kyseessä olisi parin hengen yritys niin kyllä senkin laskutushinnat voivat olla satasia tunnilta kunhan valitsee alansa oikein, vaikka silmäkirurgi pääsee laskuttamaan mukavasti tai lakimieskin oikeissa jutuissaan. En ihan ymmärtänyt mitä tuon lopun neuvotteluilla tarkoitat mutta palkatut työntekijät, jos haluavat jatkaa työsuhdettaan, tekevät sen minkä pitää tai joutuvat vaihtamaan työpaikkaa. Minun yrityksessäni oli samaa porukkaa vuosia ja vuosikymmeniä ja vieläkin kun olen ollut eläkkeellä kymmenisen vuotta siellä puolet on niitä joiden kanssa työskentelin vuosia.

        Vaikka kaikki eivät yrittäjiä olisikaan niin työn ehdot pitää sovittaa lähemmäs yrittäjän arkea eli palkkaa vain tuloksen mukaan, ei mistään kabinettisopimuksesta jossa jokaista työntekijää ei edes tunneta.

        Pitääkö työttömyyskortistoa pitää työnhaun vuoksi? Aikoinaan ostin -80 luvulla uuden rivitaloasunnon jonne pääsin kyllä muuttamaan melkein luvattuna päivänä, olin myynyt aiemman asunnon luottaen sopimukseen muuttopäivästä. Viimeistely kuitenkin viipyi vaikka yhtiössä asuttiin ja kysyessäni vastaavalta mestarilta mikä viivyttää kun jatkuvasti kerrotaan työttömiä rakennusmiehiä olevan kortisto pullollaan? Hän vastasi, se porukka on moneen kertaan haravoitu eikä sieltä enää löydy tarvittavia aikaansaavia henkilöitä joten joudumme odottamaan.

        Kortisto ei siis ole paikka mistä työväkeä haetaan koska he ovat jo osoittaneet suhtautumisensa työhön. He eivät halua antaa mutta vaativat palkkaa. Kortisto jossa en koskaan ole ollut edes kahvilla ei siis toimi oikein, sen pitäisi vaatia jokaista työllistymään siihen hintaan kuin heille tarjotaan, jos on hyvä ja aikaansaava niin palkkaa kyllä saa lisää koska jokainen työnantaja haluaa pitää hyvät työläiset viimeiseen asti, niitä kun ei tahdo oikein löytyä.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sinä se jaksat vaan kk jauhaa noita komuloitsuja, mahdollisimman pienellä panostuksella mahdollisimman paljon!

        Se nähtiin kaikissa komukokeiluissa jottei asiat luista tuolla reseptillä, jos haluaa todella isompaa ansiota niin se vaatii isompaa työtä, se vaatii työtä josta muutkin hyötyvät tavalla tai toisella.

        Yrityksissä jotka tuottavat tuotteita ei tunteja laskuteta kuin joissain huoltotapauksissa ja siinä ei selviä millään muutamalla kympillä vaan kyse on satasen luokkaa olevasta korvauksesta. Muutoin ne kustannukset ovat tuotteen hinnassa.

        Vaikka kyseessä olisi parin hengen yritys niin kyllä senkin laskutushinnat voivat olla satasia tunnilta kunhan valitsee alansa oikein, vaikka silmäkirurgi pääsee laskuttamaan mukavasti tai lakimieskin oikeissa jutuissaan. En ihan ymmärtänyt mitä tuon lopun neuvotteluilla tarkoitat mutta palkatut työntekijät, jos haluavat jatkaa työsuhdettaan, tekevät sen minkä pitää tai joutuvat vaihtamaan työpaikkaa. Minun yrityksessäni oli samaa porukkaa vuosia ja vuosikymmeniä ja vieläkin kun olen ollut eläkkeellä kymmenisen vuotta siellä puolet on niitä joiden kanssa työskentelin vuosia.

        Vaikka kaikki eivät yrittäjiä olisikaan niin työn ehdot pitää sovittaa lähemmäs yrittäjän arkea eli palkkaa vain tuloksen mukaan, ei mistään kabinettisopimuksesta jossa jokaista työntekijää ei edes tunneta.

        Pitääkö työttömyyskortistoa pitää työnhaun vuoksi? Aikoinaan ostin -80 luvulla uuden rivitaloasunnon jonne pääsin kyllä muuttamaan melkein luvattuna päivänä, olin myynyt aiemman asunnon luottaen sopimukseen muuttopäivästä. Viimeistely kuitenkin viipyi vaikka yhtiössä asuttiin ja kysyessäni vastaavalta mestarilta mikä viivyttää kun jatkuvasti kerrotaan työttömiä rakennusmiehiä olevan kortisto pullollaan? Hän vastasi, se porukka on moneen kertaan haravoitu eikä sieltä enää löydy tarvittavia aikaansaavia henkilöitä joten joudumme odottamaan.

        Kortisto ei siis ole paikka mistä työväkeä haetaan koska he ovat jo osoittaneet suhtautumisensa työhön. He eivät halua antaa mutta vaativat palkkaa. Kortisto jossa en koskaan ole ollut edes kahvilla ei siis toimi oikein, sen pitäisi vaatia jokaista työllistymään siihen hintaan kuin heille tarjotaan, jos on hyvä ja aikaansaava niin palkkaa kyllä saa lisää koska jokainen työnantaja haluaa pitää hyvät työläiset viimeiseen asti, niitä kun ei tahdo oikein löytyä.

        Kilpailuttaminen on aivan jotain muuta kuin komuloitsuja, kilpailutus kuuluu tähän kapitalistiseen järjestemään niin kuin mahdollisimman pienellä panostuksella mahdollisimman suuri hyöty, sekin on kapitalismin peruskiviä, ei kommunismin.
        Kyllä jokin LASKUTUSPERUSTE on olemassa, vaikka alihankkija yritykselläkin ja kun oletamme, että duunareita ei ole on vain yrittäjiä siinä sinun kokoomislinjallasi niin samat ongelmat sinulla on sen yrittäjä joukon kanssa kuin duunareittenkin kanssa, jos nyt ylipäätän tajuat lukemasi.
        Tuo väitteesi, että 400 000 ihmistä on työtä vieroksuvaa osaamatonta porukkaa on täyttä apulantaa, ihan sitä itseään.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Kilpailuttaminen on aivan jotain muuta kuin komuloitsuja, kilpailutus kuuluu tähän kapitalistiseen järjestemään niin kuin mahdollisimman pienellä panostuksella mahdollisimman suuri hyöty, sekin on kapitalismin peruskiviä, ei kommunismin.
        Kyllä jokin LASKUTUSPERUSTE on olemassa, vaikka alihankkija yritykselläkin ja kun oletamme, että duunareita ei ole on vain yrittäjiä siinä sinun kokoomislinjallasi niin samat ongelmat sinulla on sen yrittäjä joukon kanssa kuin duunareittenkin kanssa, jos nyt ylipäätän tajuat lukemasi.
        Tuo väitteesi, että 400 000 ihmistä on työtä vieroksuvaa osaamatonta porukkaa on täyttä apulantaa, ihan sitä itseään.

        Tämä osuus edellisestä kommentistasi on sitä loitsua: "Haikailet yrittäjä vetoisen yhteiskunnan perään jossa kaikki ovat yrittäjiä se ei todellisuudessa ole mikään autuaaksi tekevä asia, ihminen on ihminen yrittäjänäkin, haluaa mahdollisimman pienellä panostuksella mahdollisimman suuren tuoton.
        Kun on kyse kokoonpanosta joutuisit kilpailuttamaan "yrittäjät" ja kun nämä "yrittäjät" olisivat 1 - 2 hengen yrityksiä ja veloittavat 30€ - 50€h niin sen tehokkaammin tai halvemmalla tulosta ei synny. Sinulla olisi täsmälleeen samat asiat kiusanasi kuin työntekijöidenkin kanssa, toiset saisivat aikaan enemmän kuin toiset ja aikasi menisi kilpailuttamiseen ja neuvotteluihin. "

        Se kertoo jottet ole koskaan ollut tilanteessa jossa todella kilpailutetaan. Kilpailutuksessahan on joku kohde joka pitää hoitaa tietyin ehdoin jotka tarjouspyynnössä kerrotaan tarkasti. Se on normaali tapa hoitaa talouteen liittyviä kustannustekijöitä ja omiaan lisäämään niin tuottavuutta kuin tehokkuuttakin eli pelkästään positiivista jos homma hoidetaan oikein.

        Jos halutaan myydä tuotetta niin sen n oltava kilpailukykyinen, sen on kilpailtava hinnalla tai vaikkapa tehokkuudellaan mitä sitten myydäänkään.

        Kyllä nuo 400'000 ovat ainakin lievästi työtä vieroksuvia, jos eivät olisi niin olisivat menneet työhön siihen hintaan kuin se olisi mahdollista. On sieltä minne päivä ei paista kuin miestenlehtien keskiaukeamalla jotta joku ulkopuolinen jossain ravintolakabinetissa pystyy sanomaan minkä arvoista Jaskan tai Kertun työ jossain muualla on, kyllä se on jätettävä yksinomaan työnantajan ja tekijän välisen sopimuksen varaan. Silloin työtä riittää ja parempia aikoja voidaan toivoa.

        Nyt kun olisi työtä U:kissa ja Turussa niin ei tahdo riittää hakijoita, ei ole ammattitaitoista työvoimaa jonka kyvyt riittäisivät autojen tai laivojen kokoamiseen ja rakenteluun. Porukka on maannut työttömänä ehkä vuosia eikä ole lähtenyt kouluttamaan itseään vaan nauttinut tuhlaillen minunkin maksamiani veroja vaikka itsellänikin olisi niille käyttöä.

        Olen vahvasti sitä mieltä, että jos oikeasti haluaa työhön niin pääsee mutta jos odottaa jonkun noutavan työkkärin listoilta niin sitä saa odottaa hautaansa asti. Työinto, työhön suhtautuminen ja sopeutuminen ovat avainsanat. Siinä saa mafiat unohtaa ja tehdä vain itseään koskevan sopimuksen ja sillä pärjää sen voin taata, minäkin pärjäsin.


      • vanha_komu
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tällä palstalla ei ole vielä sitä sinun kusettajaksi mainostamaasi löytynyt! Enimmäkseen kun teidän suunnaltanne tulee pravdaa ja se kelpaa ainoastaan komuperseen pyyhintään!

        Sinun spekulaatiosi eivät ole tätä päivää sillä nuo mainitsemasi kulkevat bitteinä, eivät kuorma-autoissa. Toisaalta ei niillä moista ole tehty koskaan muualla kuin komujen sairaassa mielikuvituksessa.

        Karl Marxin, tuon 1800 luvun jutustelevan satusetä pummin teorioilla on tosiaan saatu paljon aikaan, niitä käytettäessä esim. naapurissa tapettiin ei uskovia muutama kymmenen miljoonaa mutta talous ei niillä silti lähtenyt nousuun. Ei se noussut Kiinassakaan mutta lääkkeeksi auttoi kapitalistien houkutteleminen lupaamalla orjatyövoimaksi heitä lähes rajattomasti. Minkä arvosanan sinä noilla perusteilla annat noille saduille?

        Kiinteistöjen arvot ovat mielikuvien armoilla, jos joku suostuu maksamaan jossain 100 neliön asunnosta miljoonan niin miksikä myyjä ei suostuisi, minä ainakin suostuisin jos myyjä olisin. Se miljoona ei tee siitä lukaalista sen kummempaa kuin jos se olisi myyty sadalla tuhannella. Vain mielikuvat saattavat antaa turhan aikaista hypeä kun katselee kauppakirjaa.

        Kun joku tarttuu murikkaan, niin pitää ensin olla joku joka sanoo mitä siitä tehdään, se ohjeen antaja on sen siitä syntyvän tuotteen luoja, ei se joka sitä murikkaa vasaroi haluttuun muotoon.

        Teillä komuloisilla on kumma tapa nimittää meitä työläisiä ja entisiä sellaisia eli eläkeläisiä porvareiksi vain koska meillä on parempi näkemys maailmasta ja taloudesta kuin teillä. Me olemme vain fiksumpia työmiehiä ja porvarit on haudattu jo vuosisatoja sitten. Voisitte alkaa jo siirtyä tähän päivään sieltä jostain 1500 luvun tienoilta. Me fiksummat työläiset pystymme teitäkin osin työllistämään sillä itse te perin harvoin kykenette itsenne elättämään.

        Sinulla on yksi sijoitusasunto. Mistä tiedät, montako minulla on?

        Minä en yhdellä lähtisi kehumaan vaikka se olisi Eirassa. Sinun lapsesi lähtee opiskelemaan lääkäriksi, mistä päättelet jotta minun lapseni ei olisi jo väitellyt lääketieteen tohtori?

        Rahan kasvaminen vaatii aina työtä mutta työtäkin voi olla montaa sorttia, joskus riittää kun työkseen vain ajattelee, se ei aina näytä naapurista työnteolta mutta saattaa olla tehokkaampaa, taloudellisesti ainakin kuin lapion tai vasaran varressa heiluminen.

        Marxilaiset talousopithan voi ja toimii todella hyvin vielä tänä päivänäkin.

        Kukaan analyysiin ja kritiikkiin älyllisesti,ilman tunne ahdistuksia kykenevä ei voi kertoa millä tavoin kommunismi on vahingollinen ja tuhoisa aate.Sen lähtökohtana on yksilön tarpeita kunnioittava terve,luontoa kunnioittava yhteisöllisyys.

        Ketä tervettä ihmistä voi häiritä tavoitteet tasa-arvosta,solidaarisuudesta heikompia kohtaan,kansojen rauhanomaisesta yhteistyöstä jne..?Jos oppi on kiistatta hyvä,älyllinen,edistyksellinen,onko se tuomittava ja unohdettava sen vuoksi että ihminen on yhä psyykkisesti kykenemätön toteuttamaan opin vaatimaa henkistä kasvua?Eikö hyvä ja moniin globaalia ihmiskuntaa uhkaaviin ongelmiin vastauksia antava oppi tulisi julistaa kiistatta tavoitteeksi, johon on ehdottomasti pyrittävä?

        Kapitalismin taantumus ilmenee sen ihmiskuvassa kaikkein vahingollisimmillaan.Ihminen on itsekäs ja omaa etuaan tavoitteleva,eikä hän kykene olentona kehittymään pois näistä "luonnollisista" tunne ja käytösmuodoista.Näinhän se menee se selitys,miksi kommunismia ei voi toteuttaa, niidenkin mielessä, jotka eivät itse aatetta vastusta,vastustavat vain
        toteutusta, "koska se on täysin mahdoton".

        Mielestäni marxilaisen filosofian helmi on juuri sen myönteinen näkemys ihmisestä kehityskelpoisena ja oppivana olentona.Mitä vastenmielistä on ajatuksessa että heikommille on annettava sekä leipää että ihmisarvo ja edelleen siinä että kaikki eivät itsestään kykene tällaiseen ajatteluun ja sen vuoksi järjestelmä ohjaa heidät hyväksymään tasa-arvon ja solidaarisuuden elämisenmuotona.Mitä valhetta on siinä että eriarvoistaminen ja kurjuus synnyttävät ja kasvattavat vihaa ja maailman rauhan todellinen tae on eliminoida syitä,ei seurauksia?

        On pakko vielä lopuksi todeta että tämä ahdistus ja pelko mitä kommunismin ideologia herättää kapitalisteissa ei selity pelkästään joidenkin kommunisteiksi itseään kutsuneiden murhamiesten tai muiden sekopäiden teoilla!

        Kristinusko ei olisi koskaan voinut jatkaa olemassaoloaan,jos sen sanoma olisi tuomittu ja arvioitu sen perusteella mitä kristityiksi itseään kutsuneet ovat tehneet uskonnon nimissä toisille ihmisille ja kansoille maailman historiasta näihin päiviin.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tämä osuus edellisestä kommentistasi on sitä loitsua: "Haikailet yrittäjä vetoisen yhteiskunnan perään jossa kaikki ovat yrittäjiä se ei todellisuudessa ole mikään autuaaksi tekevä asia, ihminen on ihminen yrittäjänäkin, haluaa mahdollisimman pienellä panostuksella mahdollisimman suuren tuoton.
        Kun on kyse kokoonpanosta joutuisit kilpailuttamaan "yrittäjät" ja kun nämä "yrittäjät" olisivat 1 - 2 hengen yrityksiä ja veloittavat 30€ - 50€h niin sen tehokkaammin tai halvemmalla tulosta ei synny. Sinulla olisi täsmälleeen samat asiat kiusanasi kuin työntekijöidenkin kanssa, toiset saisivat aikaan enemmän kuin toiset ja aikasi menisi kilpailuttamiseen ja neuvotteluihin. "

        Se kertoo jottet ole koskaan ollut tilanteessa jossa todella kilpailutetaan. Kilpailutuksessahan on joku kohde joka pitää hoitaa tietyin ehdoin jotka tarjouspyynnössä kerrotaan tarkasti. Se on normaali tapa hoitaa talouteen liittyviä kustannustekijöitä ja omiaan lisäämään niin tuottavuutta kuin tehokkuuttakin eli pelkästään positiivista jos homma hoidetaan oikein.

        Jos halutaan myydä tuotetta niin sen n oltava kilpailukykyinen, sen on kilpailtava hinnalla tai vaikkapa tehokkuudellaan mitä sitten myydäänkään.

        Kyllä nuo 400'000 ovat ainakin lievästi työtä vieroksuvia, jos eivät olisi niin olisivat menneet työhön siihen hintaan kuin se olisi mahdollista. On sieltä minne päivä ei paista kuin miestenlehtien keskiaukeamalla jotta joku ulkopuolinen jossain ravintolakabinetissa pystyy sanomaan minkä arvoista Jaskan tai Kertun työ jossain muualla on, kyllä se on jätettävä yksinomaan työnantajan ja tekijän välisen sopimuksen varaan. Silloin työtä riittää ja parempia aikoja voidaan toivoa.

        Nyt kun olisi työtä U:kissa ja Turussa niin ei tahdo riittää hakijoita, ei ole ammattitaitoista työvoimaa jonka kyvyt riittäisivät autojen tai laivojen kokoamiseen ja rakenteluun. Porukka on maannut työttömänä ehkä vuosia eikä ole lähtenyt kouluttamaan itseään vaan nauttinut tuhlaillen minunkin maksamiani veroja vaikka itsellänikin olisi niille käyttöä.

        Olen vahvasti sitä mieltä, että jos oikeasti haluaa työhön niin pääsee mutta jos odottaa jonkun noutavan työkkärin listoilta niin sitä saa odottaa hautaansa asti. Työinto, työhön suhtautuminen ja sopeutuminen ovat avainsanat. Siinä saa mafiat unohtaa ja tehdä vain itseään koskevan sopimuksen ja sillä pärjää sen voin taata, minäkin pärjäsin.

        Kyllä kilapailutettaessa on joku kohde joka pitää hoitaa määrätyillä, ehdoilla, määrätyllä tavalla, määräaikana ja määrättyyn hintaan, minä ymmärrän sen saakelin hyvin!
        Sinä et HALUA kommentoida, ymmärtää, että niissä kilpailevissa yrityksiissä on ihan samalla tavalla erilaisia eritasoisia ihmisiä kuin DUUNAREISSAKIN!
        Esität kuinka kaikki on kuin silkkiä vaan kun on yrityksestä/yrittäjistä kyse, elävässä elämässä niin ei ole! Kilpailutuksen voittanut yritys voi seuraavalla viikolla tehdä konkurssin tai olla luuseri, joka puhuu paljon lupaa enemmän ja jättää kaiken tekemättä!
        Nyt kun on työtä Uudessa kaupungissa ja Turussa niin se, että tekijöitä aei löydy johtuu ihan muista syistä kuin ammatttaidon tai työhalun puutteesta.
        Ensinnäkin Uuteen kaupunkiin REKRYTOITIIN vain NUORIA joilla ei kokemusta työelämästä ole ja kun ammattioppilaitoksia on lopetettu, opetusta vähennetty niin tyhjästä on paha nyhjästä! Keski-ikäinen työkokemusta omaava ei kelpaa, pitää olla se 20- vuotias mies, jolla on 10-vuoden työkokemus ja sellaisia ei kuule ole olemassakaan, ei missään!
        Toinen asia, joka sitä "työvoima pulaa" aiheuttaa on työsopimukset niiden kesto, ehdot ja palkat.
        Kun ne on kohdallaan niin on runsauden pula!
        Siinä olen kanssasi samaa mieltä, että työkkäristä työtä ei löydy jos sitä jää odottamaan niin saa odottaa, oma aktiivisuus on se joka työllistää eikä oikotieitä ole.


      • vanha_komu kirjoitti:

        Marxilaiset talousopithan voi ja toimii todella hyvin vielä tänä päivänäkin.

        Kukaan analyysiin ja kritiikkiin älyllisesti,ilman tunne ahdistuksia kykenevä ei voi kertoa millä tavoin kommunismi on vahingollinen ja tuhoisa aate.Sen lähtökohtana on yksilön tarpeita kunnioittava terve,luontoa kunnioittava yhteisöllisyys.

        Ketä tervettä ihmistä voi häiritä tavoitteet tasa-arvosta,solidaarisuudesta heikompia kohtaan,kansojen rauhanomaisesta yhteistyöstä jne..?Jos oppi on kiistatta hyvä,älyllinen,edistyksellinen,onko se tuomittava ja unohdettava sen vuoksi että ihminen on yhä psyykkisesti kykenemätön toteuttamaan opin vaatimaa henkistä kasvua?Eikö hyvä ja moniin globaalia ihmiskuntaa uhkaaviin ongelmiin vastauksia antava oppi tulisi julistaa kiistatta tavoitteeksi, johon on ehdottomasti pyrittävä?

        Kapitalismin taantumus ilmenee sen ihmiskuvassa kaikkein vahingollisimmillaan.Ihminen on itsekäs ja omaa etuaan tavoitteleva,eikä hän kykene olentona kehittymään pois näistä "luonnollisista" tunne ja käytösmuodoista.Näinhän se menee se selitys,miksi kommunismia ei voi toteuttaa, niidenkin mielessä, jotka eivät itse aatetta vastusta,vastustavat vain
        toteutusta, "koska se on täysin mahdoton".

        Mielestäni marxilaisen filosofian helmi on juuri sen myönteinen näkemys ihmisestä kehityskelpoisena ja oppivana olentona.Mitä vastenmielistä on ajatuksessa että heikommille on annettava sekä leipää että ihmisarvo ja edelleen siinä että kaikki eivät itsestään kykene tällaiseen ajatteluun ja sen vuoksi järjestelmä ohjaa heidät hyväksymään tasa-arvon ja solidaarisuuden elämisenmuotona.Mitä valhetta on siinä että eriarvoistaminen ja kurjuus synnyttävät ja kasvattavat vihaa ja maailman rauhan todellinen tae on eliminoida syitä,ei seurauksia?

        On pakko vielä lopuksi todeta että tämä ahdistus ja pelko mitä kommunismin ideologia herättää kapitalisteissa ei selity pelkästään joidenkin kommunisteiksi itseään kutsuneiden murhamiesten tai muiden sekopäiden teoilla!

        Kristinusko ei olisi koskaan voinut jatkaa olemassaoloaan,jos sen sanoma olisi tuomittu ja arvioitu sen perusteella mitä kristityiksi itseään kutsuneet ovat tehneet uskonnon nimissä toisille ihmisille ja kansoille maailman historiasta näihin päiviin.

        Missä ne hyvin toimivat? Neuvostoliitossa, Kuubassa vai Venezuelassa? Anna muutama esimerkki jolla on yletty kansallisesti edes köyhän Suomen tasolle marxilaisin talousopein!

        Kommunismin vahingollisuus näkyy muutamassa asiassa. Ensinnäkin se ei pysty toimimaan demokratiassa joka tarkoittaa pakkolakeja ja ihmisten vapauden kahlitsemista jos nyt ei heti kuolemaakaan mutta sitäkin on näkynyt.

        Kommunismi on rajoittanut ihmisten luovuutta ja taloudellista toimintaa jolloin maiden joissa komut ovat vallassa taloudet ovat kuralla jos ei konkurssissa, hyvänä esimerkkinä entinen naapurimme Neukkumaa.

        Kommunismi on muutoinkin rajoittanut vapautta mm. matkustus rajoituksin, tiedon välityksen rajoituksin eikä ainakaan neukkuihin saanut viedä suomalaisiakaan sanomalehtiä vaikka niin ystävyyttä syvennettiin.

        Olen nyt elänyt kapitalistisessa maassa yli 7 vuosikymmentä mutta en oikein osaa jakaa kanssasi tuota itsekkyys käsitettäsi. Totta kai oma suu on lähinnä mutta kun tuottavuus on vissiin kymmenenkertainen kommunismin runtelemiin maihin verrattuna niin siitä riittää rippeitä niillekin joilla ei työ suju syystä tai toisesta enemmän kuin mitä kommunismin tasajaossa joka ei ole tasajako vaan suosii puolueen johtoa ainakin käytännössä.

        Ihmiset ovat olleet kehityskelpoisia ennen Marxia eikä hän siihen kehityskelpoisuuteen tietääkseni mitään geenihoitoa antanut ihmiskunnalle. Meidän kehityskelpoisuutemme on sitä mitä se on Marxilla ja ilman Marxia. Vai tiedätkö hänen tuottaneen jonkin lääkkeen kommunisteille jotka tekevät heistä muita kehityskelpoisempia? Jos niin miksi komuvaltiot eivät menesty?

        Kukaan ei pelkää kommunismia, se mikä saattaa herättää pelkoa on sen demokratian vastaisuus, sen diktatuurinen toiminta, se väkivalta jota on aina käytetty kun kommunismia on yritetty valtauskonnoksi maassa, sen aikaansaama talouden romahdus ja nälkä kuten nyt Venezuelassa kuulemma on vallalla.

        Kun kommunismi alkaa saarnata vapaasta demokratiasta, yritystoiminnan suosimisesta ja normaaleista suhteista eri ihmisryhmien välillä niin se saattaa lisätä kannatustaan.


      • vanha_komu
        Extyökkäri kirjoitti:

        Missä ne hyvin toimivat? Neuvostoliitossa, Kuubassa vai Venezuelassa? Anna muutama esimerkki jolla on yletty kansallisesti edes köyhän Suomen tasolle marxilaisin talousopein!

        Kommunismin vahingollisuus näkyy muutamassa asiassa. Ensinnäkin se ei pysty toimimaan demokratiassa joka tarkoittaa pakkolakeja ja ihmisten vapauden kahlitsemista jos nyt ei heti kuolemaakaan mutta sitäkin on näkynyt.

        Kommunismi on rajoittanut ihmisten luovuutta ja taloudellista toimintaa jolloin maiden joissa komut ovat vallassa taloudet ovat kuralla jos ei konkurssissa, hyvänä esimerkkinä entinen naapurimme Neukkumaa.

        Kommunismi on muutoinkin rajoittanut vapautta mm. matkustus rajoituksin, tiedon välityksen rajoituksin eikä ainakaan neukkuihin saanut viedä suomalaisiakaan sanomalehtiä vaikka niin ystävyyttä syvennettiin.

        Olen nyt elänyt kapitalistisessa maassa yli 7 vuosikymmentä mutta en oikein osaa jakaa kanssasi tuota itsekkyys käsitettäsi. Totta kai oma suu on lähinnä mutta kun tuottavuus on vissiin kymmenenkertainen kommunismin runtelemiin maihin verrattuna niin siitä riittää rippeitä niillekin joilla ei työ suju syystä tai toisesta enemmän kuin mitä kommunismin tasajaossa joka ei ole tasajako vaan suosii puolueen johtoa ainakin käytännössä.

        Ihmiset ovat olleet kehityskelpoisia ennen Marxia eikä hän siihen kehityskelpoisuuteen tietääkseni mitään geenihoitoa antanut ihmiskunnalle. Meidän kehityskelpoisuutemme on sitä mitä se on Marxilla ja ilman Marxia. Vai tiedätkö hänen tuottaneen jonkin lääkkeen kommunisteille jotka tekevät heistä muita kehityskelpoisempia? Jos niin miksi komuvaltiot eivät menesty?

        Kukaan ei pelkää kommunismia, se mikä saattaa herättää pelkoa on sen demokratian vastaisuus, sen diktatuurinen toiminta, se väkivalta jota on aina käytetty kun kommunismia on yritetty valtauskonnoksi maassa, sen aikaansaama talouden romahdus ja nälkä kuten nyt Venezuelassa kuulemma on vallalla.

        Kun kommunismi alkaa saarnata vapaasta demokratiasta, yritystoiminnan suosimisesta ja normaaleista suhteista eri ihmisryhmien välillä niin se saattaa lisätä kannatustaan.

        Monikohan Marxia pilkanneista on oikeasti todella lukenut hänen kirjoittamia tekstejään? Nyt kyllä kriitikotkin voivat yllättyä siitä, että Marxhan ei itse kannattanut tuotantovälineiden kansallistamista eikä markkinoiden korvaamista keskusjohtoisella suunnittelulla.

        Hän puhui vapaakaupan puolesta ja suojatulleja vastaan. Marx itse ei silti ollut kapitalismin erityinen ihailija vaan sen etevin tutkija. Epäonnekseen hänestä kuitenkin tehtiin eräänlainen neuvostokommunismin älyllinen takuumies.


      • vanha_komu kirjoitti:

        Monikohan Marxia pilkanneista on oikeasti todella lukenut hänen kirjoittamia tekstejään? Nyt kyllä kriitikotkin voivat yllättyä siitä, että Marxhan ei itse kannattanut tuotantovälineiden kansallistamista eikä markkinoiden korvaamista keskusjohtoisella suunnittelulla.

        Hän puhui vapaakaupan puolesta ja suojatulleja vastaan. Marx itse ei silti ollut kapitalismin erityinen ihailija vaan sen etevin tutkija. Epäonnekseen hänestä kuitenkin tehtiin eräänlainen neuvostokommunismin älyllinen takuumies.

        Ensinnäkin vanha_komu minä en ole pilkannut Marxia vaan kertonut sen totuuden joka minulle on selvinnyt ajan mittaan. Hän ei tehnyt varsinaista ansiotyötä paljoakaan, kirjojensa tekijän palkkioista hänen sanotaan kertoneen etteivät ne riitä edes niihin sikareihin joita hän niitä kirjoittaessaan poltti. On kerrottu apen ja tehtailija Engelsin rahoittaneen hänen elämäänsä. Tuohan oli pummien tapa elää ennen kuin sossun tädit astuivat tiskinsä taakse. Hän ei omiakaan neuvojaan itse myötäillyt joten miksi lukea hänen tekstejään kun Andersenin sadutkin ovat vielä lukematta.

        Jos jotain pilkkaan, siis totuuden kertominen ei edes voi olla pilkkaamista, niin niitä jotka ovat alkaneet tekemään hänen ajattelustaan uskontoa johon pitää uskoa vaikka siitä ei reaalipohjalla ole yhtäkään menestymisen mallia olemassa ja veikkaan jottei edes tule.

        Voi olla jotta marxilaisuus on mennyt sijoiltaan mutta kaikkeahan voidaan väärin käyttää. Ei kuitenkaan ole pientäkään reaaliesimerkkiä marxilaisuuden positiivisesta vaikutuksesta talouteen. Aina kun sitä on kerrottu harrastettavan on koko homma näin suomalaisen tavallisen työntekijän näkökulmasta mennyt suohon eikä hyvinvointia ole johtoporukan ulkopuolelta löytynyt.

        Eiköhän ne muutkin sosialismin ja kommunismin kokeilijat ole Marxiinsa vedonneet joten ei neuvostokommunisti ole mikään marxilaisuuden majakka vaan tuhon tuoja aina kun siitä on tullut puhe. Toisaalta ei tuo naapurin marxilaisyritys sille mikään hyvä mainoskaan ole.

        Tässä maailmassa väitän isäni neuvon olevan parempi kuin Marx vainaan joskin isänikin on jo pitkään ollut turpeen alla. Isäni neuvoi minua aikoinaan, pidä huolta, riippumatta siitä suurtako palkkaa saat, jotta kun tili tulee niin vanhaa on vielä aina jäljellä. Sen jäämän sitten pitää siirtyä keräilytilille josta sitä voi sadepäivinä käyttää tai sillä voi rahoittaa ostoksiaan jos ne eivät ole rahoitettavissa käteisellä varsinaisen tilin puitteissa.

        Tuon neuvon puitteissa kun toimin niin se vain nostatti intoa kun huomasin sinne aikoinaan kertyneen enemmän kuin se palkka jonka olin saanut. Noilla säästöllä rahoitin opiskeluni myöhemmässä vaiheessa suurimmaksi osin, tosin lainaakin otin siihen avuksi mutta sitä olisi pitänyt ottaa ainakin tuplamäärä ilman säästöjä.

        Käteisellä maksaminen on tuonut lisää säästöjä koska se on edullisempaa, sitä käytettäessä voi tinkiä hinnasta jolla tavalla olen varmasti ansainnut aika moisen kasan ensin markkoja ja nyt euroja. Kun sinulla on säästöjä niin elämä on helpompaa ja jokaisen pitäisi pyrkiä ainakin muutaman kuukauden nettopalkan suuruiseen vararahastoon.

        Näin äkkiä miettien en muista Marx vainaan koskaan muistuttaneen järkevästä talouden pidosta, jos hän siitä olisi erikseen kirjoittanut niin varmasti joku olisi häntä lainannut tässäkin asiassa. Kulutusvelka on sairaus joka tänään vaivaa maatamme ja siitä on päästävä eroon mahdollisimman nopeasti. Se vaatii vientikauppaa aina vaan lisää joten kustannustaso on saatava kuntoon maailman markkinoita ajatellen.


      • vanha_komu
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ensinnäkin vanha_komu minä en ole pilkannut Marxia vaan kertonut sen totuuden joka minulle on selvinnyt ajan mittaan. Hän ei tehnyt varsinaista ansiotyötä paljoakaan, kirjojensa tekijän palkkioista hänen sanotaan kertoneen etteivät ne riitä edes niihin sikareihin joita hän niitä kirjoittaessaan poltti. On kerrottu apen ja tehtailija Engelsin rahoittaneen hänen elämäänsä. Tuohan oli pummien tapa elää ennen kuin sossun tädit astuivat tiskinsä taakse. Hän ei omiakaan neuvojaan itse myötäillyt joten miksi lukea hänen tekstejään kun Andersenin sadutkin ovat vielä lukematta.

        Jos jotain pilkkaan, siis totuuden kertominen ei edes voi olla pilkkaamista, niin niitä jotka ovat alkaneet tekemään hänen ajattelustaan uskontoa johon pitää uskoa vaikka siitä ei reaalipohjalla ole yhtäkään menestymisen mallia olemassa ja veikkaan jottei edes tule.

        Voi olla jotta marxilaisuus on mennyt sijoiltaan mutta kaikkeahan voidaan väärin käyttää. Ei kuitenkaan ole pientäkään reaaliesimerkkiä marxilaisuuden positiivisesta vaikutuksesta talouteen. Aina kun sitä on kerrottu harrastettavan on koko homma näin suomalaisen tavallisen työntekijän näkökulmasta mennyt suohon eikä hyvinvointia ole johtoporukan ulkopuolelta löytynyt.

        Eiköhän ne muutkin sosialismin ja kommunismin kokeilijat ole Marxiinsa vedonneet joten ei neuvostokommunisti ole mikään marxilaisuuden majakka vaan tuhon tuoja aina kun siitä on tullut puhe. Toisaalta ei tuo naapurin marxilaisyritys sille mikään hyvä mainoskaan ole.

        Tässä maailmassa väitän isäni neuvon olevan parempi kuin Marx vainaan joskin isänikin on jo pitkään ollut turpeen alla. Isäni neuvoi minua aikoinaan, pidä huolta, riippumatta siitä suurtako palkkaa saat, jotta kun tili tulee niin vanhaa on vielä aina jäljellä. Sen jäämän sitten pitää siirtyä keräilytilille josta sitä voi sadepäivinä käyttää tai sillä voi rahoittaa ostoksiaan jos ne eivät ole rahoitettavissa käteisellä varsinaisen tilin puitteissa.

        Tuon neuvon puitteissa kun toimin niin se vain nostatti intoa kun huomasin sinne aikoinaan kertyneen enemmän kuin se palkka jonka olin saanut. Noilla säästöllä rahoitin opiskeluni myöhemmässä vaiheessa suurimmaksi osin, tosin lainaakin otin siihen avuksi mutta sitä olisi pitänyt ottaa ainakin tuplamäärä ilman säästöjä.

        Käteisellä maksaminen on tuonut lisää säästöjä koska se on edullisempaa, sitä käytettäessä voi tinkiä hinnasta jolla tavalla olen varmasti ansainnut aika moisen kasan ensin markkoja ja nyt euroja. Kun sinulla on säästöjä niin elämä on helpompaa ja jokaisen pitäisi pyrkiä ainakin muutaman kuukauden nettopalkan suuruiseen vararahastoon.

        Näin äkkiä miettien en muista Marx vainaan koskaan muistuttaneen järkevästä talouden pidosta, jos hän siitä olisi erikseen kirjoittanut niin varmasti joku olisi häntä lainannut tässäkin asiassa. Kulutusvelka on sairaus joka tänään vaivaa maatamme ja siitä on päästävä eroon mahdollisimman nopeasti. Se vaatii vientikauppaa aina vaan lisää joten kustannustaso on saatava kuntoon maailman markkinoita ajatellen.

        Niin kuin esimerkiksi Darwin aikoinaan keksi orgaanisen luonnon kehityslain, niin myös Karl Marx keksi ihmiskunnan historian kehityslain: tosiasian, joka siihen asti oli ollut ideologisten kerrostumien peitossa, nimittäin sen yksinkertaisen tosiasian, että ihmisten täytyy ennen kaikkea syödä, juoda, asua ja pukeutua, ennen kuin he voivat harrastaa politiikkaa, tiedettä, taidetta, uskontoa jne.; että siis välittömien aineellisten elämänvälineiden tuotanto ja siten kansan tai ajanjakson kulloinenkin taloudellinen kehitysaste muodostaa sen perustan, jolla ovat kehittyneet kyseisten ihmisten valtiolaitokset, oikeuskäsitteet, taide ja jopa uskonnollisetkin käsitykset ja jonka tulee sen vuoksi olla lähtökohtana niitä selitettäessäkin eikä päinvastoin, kuten tähän saakka on tapahtunut.

        Enemmänkin. Myös nykyisen kapitalistisen tuotantotavan ja sen luoman porvarillisen yhteiskunnan erikoinen liikunnan laki on Marxin keksimä. Lisäarvon löytäminen toi tähänkin selvyyttä, kun taas kaikki aikaisemmat, yhtä hyvin porvarillisten taloustieteilijäin kuin sosialististen arvostelijainkin tutkimukset olivat olleet hapuilua pimeässä.

        Kahden tuollaisen keksinnön luulisi riittävän elämäntyöksi. Onnellinen olisi jo sekin, joka onnistuisi tekemään yhdenkin sellaisen. Mutta Marx teki itsenäisiä keksintöjä kaikilla niillä aloilla, joita hän tutki, yksinpä matematiikankin alalla, ja vaikka näitä aloja oli sangen paljon, hän ei kosketellut mitään niistä pintapuolisesti.

        Sellainen oli tämä tieteen kuuluisin mies. Mutta tämä ei ollut vielä läheskään tärkein puoli tässä miehessä. Tiede oli Marxille historian liikkeellepaneva, vallankumouksellinen voima. Niin vilpittömästi kuin hän saattoikin iloita jossakin teoreettisessa tieteessä tehdystä uudesta keksinnöstä, jonka käytännöllisestä soveltamisesta ei kenties ollut vielä aavistustakaan, niin hänen ilonsa oli ylimmillään, kun kyseessä oli keksintö, joka vaikutti heti kumouksellisesti teollisuuteen, historialliseen kehitykseen yleensä. Niinpä hän seurasi tarkasti sähköalan keksintöjen kehitystä ja viime aikoina vielä Marcel Deprez’n tutkimuksia.

        Marx oli näet ennen kaikkea kumousmies. Hänen varsinaisena elämänkutsumuksenaan oli myötävaikuttaa tavalla tai toisella kapitalistisen yhteiskunnan ja sen luomien valtiolaitosten kumoamiseen, edistää nykyajan proletariaatin vapauttamista, proletariaatin, jolle hän ensimmäisenä maailmassa oli antanut tietoisuuden sen asemasta ja tarpeista, tietoisuuden sen vapauttamisen ehdoista. Taistelu oli hänen elementtinsä. Ja vain harvat ovat taistelleet niin intomielisesti, niin sitkeästi, niin menestyksellisesti kuin hän. Ensimmäinen »Rheinische Zeitung» 1842, Pariisin »Vorwärts!» 1844, »Brüsseler Deutsche Zeitung» 1847, »Neue Rheinische Zeitung» 1848-49, »New York Tribune» 1852-61 ja lisäksi lukuisat taistelukirjaset, toiminta Pariisin, Brysselin ja Lontoon yhdistyksissä, kunnes lopulta syntyi kaiken kruununa suuri Kansainvälinen Työväenliitto, tämä oli todella saavutus, josta sen aikaansaaja olisi saattanut olla ylpeä, vaikkei olisikaan tehnyt koskaan mitään muuta.

        Ja juuri siksi Marx oli aikansa vihatuin ja parjatuin mies. Niin monarkkiset kuin tasavaltaisetkin hallitukset karkottivat hänet maasta. Niin taantumukselliset kuin ääridemokraattisetkin porvarit parjasivat kilvan häntä. Kaiken tämän hän pyyhkäisi sivuun kuin hämähäkinseitin, kiinnittämättä siihen huomiota ja vastasi vain äärimmäisen tarpeen vaatiessa. Ja hän kuoli miehenä, jota rakastivat, kunnioittavat ja surevat miljoonat vallankumoukselliset työtoverit kaikkialla Euroopassa ja Amerikassa, Siperian vuorikaivoksista alkaen aina Kaliforniaa myöten, ja voin empimättä sanoa, että hänellä oli ehkä paljonkin vastustajia, mutta tuskinpa ainoatakaan henkilökohtaista vihamiestä.

        Hänen nimensä ja hänen elämäntyönsä on elävä kautta vuosisatojen!


      • vanha_komu kirjoitti:

        Niin kuin esimerkiksi Darwin aikoinaan keksi orgaanisen luonnon kehityslain, niin myös Karl Marx keksi ihmiskunnan historian kehityslain: tosiasian, joka siihen asti oli ollut ideologisten kerrostumien peitossa, nimittäin sen yksinkertaisen tosiasian, että ihmisten täytyy ennen kaikkea syödä, juoda, asua ja pukeutua, ennen kuin he voivat harrastaa politiikkaa, tiedettä, taidetta, uskontoa jne.; että siis välittömien aineellisten elämänvälineiden tuotanto ja siten kansan tai ajanjakson kulloinenkin taloudellinen kehitysaste muodostaa sen perustan, jolla ovat kehittyneet kyseisten ihmisten valtiolaitokset, oikeuskäsitteet, taide ja jopa uskonnollisetkin käsitykset ja jonka tulee sen vuoksi olla lähtökohtana niitä selitettäessäkin eikä päinvastoin, kuten tähän saakka on tapahtunut.

        Enemmänkin. Myös nykyisen kapitalistisen tuotantotavan ja sen luoman porvarillisen yhteiskunnan erikoinen liikunnan laki on Marxin keksimä. Lisäarvon löytäminen toi tähänkin selvyyttä, kun taas kaikki aikaisemmat, yhtä hyvin porvarillisten taloustieteilijäin kuin sosialististen arvostelijainkin tutkimukset olivat olleet hapuilua pimeässä.

        Kahden tuollaisen keksinnön luulisi riittävän elämäntyöksi. Onnellinen olisi jo sekin, joka onnistuisi tekemään yhdenkin sellaisen. Mutta Marx teki itsenäisiä keksintöjä kaikilla niillä aloilla, joita hän tutki, yksinpä matematiikankin alalla, ja vaikka näitä aloja oli sangen paljon, hän ei kosketellut mitään niistä pintapuolisesti.

        Sellainen oli tämä tieteen kuuluisin mies. Mutta tämä ei ollut vielä läheskään tärkein puoli tässä miehessä. Tiede oli Marxille historian liikkeellepaneva, vallankumouksellinen voima. Niin vilpittömästi kuin hän saattoikin iloita jossakin teoreettisessa tieteessä tehdystä uudesta keksinnöstä, jonka käytännöllisestä soveltamisesta ei kenties ollut vielä aavistustakaan, niin hänen ilonsa oli ylimmillään, kun kyseessä oli keksintö, joka vaikutti heti kumouksellisesti teollisuuteen, historialliseen kehitykseen yleensä. Niinpä hän seurasi tarkasti sähköalan keksintöjen kehitystä ja viime aikoina vielä Marcel Deprez’n tutkimuksia.

        Marx oli näet ennen kaikkea kumousmies. Hänen varsinaisena elämänkutsumuksenaan oli myötävaikuttaa tavalla tai toisella kapitalistisen yhteiskunnan ja sen luomien valtiolaitosten kumoamiseen, edistää nykyajan proletariaatin vapauttamista, proletariaatin, jolle hän ensimmäisenä maailmassa oli antanut tietoisuuden sen asemasta ja tarpeista, tietoisuuden sen vapauttamisen ehdoista. Taistelu oli hänen elementtinsä. Ja vain harvat ovat taistelleet niin intomielisesti, niin sitkeästi, niin menestyksellisesti kuin hän. Ensimmäinen »Rheinische Zeitung» 1842, Pariisin »Vorwärts!» 1844, »Brüsseler Deutsche Zeitung» 1847, »Neue Rheinische Zeitung» 1848-49, »New York Tribune» 1852-61 ja lisäksi lukuisat taistelukirjaset, toiminta Pariisin, Brysselin ja Lontoon yhdistyksissä, kunnes lopulta syntyi kaiken kruununa suuri Kansainvälinen Työväenliitto, tämä oli todella saavutus, josta sen aikaansaaja olisi saattanut olla ylpeä, vaikkei olisikaan tehnyt koskaan mitään muuta.

        Ja juuri siksi Marx oli aikansa vihatuin ja parjatuin mies. Niin monarkkiset kuin tasavaltaisetkin hallitukset karkottivat hänet maasta. Niin taantumukselliset kuin ääridemokraattisetkin porvarit parjasivat kilvan häntä. Kaiken tämän hän pyyhkäisi sivuun kuin hämähäkinseitin, kiinnittämättä siihen huomiota ja vastasi vain äärimmäisen tarpeen vaatiessa. Ja hän kuoli miehenä, jota rakastivat, kunnioittavat ja surevat miljoonat vallankumoukselliset työtoverit kaikkialla Euroopassa ja Amerikassa, Siperian vuorikaivoksista alkaen aina Kaliforniaa myöten, ja voin empimättä sanoa, että hänellä oli ehkä paljonkin vastustajia, mutta tuskinpa ainoatakaan henkilökohtaista vihamiestä.

        Hänen nimensä ja hänen elämäntyönsä on elävä kautta vuosisatojen!

        Ei Darwin mitään luonnon kehityslakeja keksinyt, luonto oli kehittynyt jo miljoonia vuosia ennen kuin Darwinista oli edes kuultu. Muistaakseni tässä aiemmin oli kyse Marxista joten miten Darwin ja Marx voidaan yhdistää? Ovatko vallan veljeksiä vai serkuksia?

        Muistaakseni jo muinaiset faaraot söivät ja pukeutuivat, en tosin tiedä vaatiko joku Marx tai Darwin sitä lakeineen mutta en usko! Tuosta ideologiastasi toivoisin sinunkin huomaavan jotta olet sen marxilaisuuden peitossa niin tiukasti jottei edes henki kulje kunnolla koska et näe tätä päivää!

        Samoin kuin muinoin niin ajat ja ideologiat muuttuvat aina kulloisenkin tilanteen mukaan ja siinä pitää pysyä perässä eikä yrittää väkisin kiertää kellon viisareita takaisin vanhoihin aikoihin. Tarpeeksi kun kierrät niin tullet aikaan kun meikäläisiä syötettiin areenalla leijonille, se tietysti olisi sopiva loppu kommunistiselle ajattelulle, siitä kun ei ole koskaan mitään hyvää syntynyt, jos ruumiskasat liikaväestön rajoituksena eivät mielestäsi sitä ole.

        Tuo teidän komuloisten tuotantotapanne on humpuukia. Tuottaminen, jos sitä tehdään, tehdään aivan samoin oli järjestelmä mikä hyvänsä. Tuotannossa on aina kaikki samat tekijät olemassa sillä muutoin se ei tuota. Tuo se tosin oli komujärjestelmän ongelma joka paikassa missä sitä kokeiltiin he eivät tajunneet miten pitää toimia jotta saataisiin positiivista tulosta. Olisi pitänyt vaikka matkia kapitalisteja ja homma olisi hoitunut.

        Nuo sinun lakisi eivät ole mitään lakeja vaan korkeintaan jonkun sivusta seuraajan huomioita tapahtuvasta Jos ne olisivat lakeja niin neuvostoporukat niitä rikkoessaan olisivat koko joukko linnassa tai orjatyöleirillä Siperian pakkasissa.

        Jos sinä väität Marxia tiede,mieheksi niin en usko! Tiedemies ei laskisi julkisuuteen mitään teoriaa testaamatta sitä ensin kunnolla ja tekemättä sen perusteella tarvittavia korjauksia. Nyt kun jotkut sitten alkoivat noita testaamattomia ajatuksia kokeilemaan niin he uskoivat niihin kuin uskovat Raamattuunsa eivätkä tehneet sitä testausta ja korjausta testien tulosten perusteella.

        Todellisuudessahan Marx on kuollut ja hänen uskonkappaleensa ovat osoittautuneet humpuukiksi joten nekin kuolevat lähitulevaisuudessa. Kumouksethan eivät ole tuoneet hyvinvointia koskaan mihinkään mutta kuolemaa ja kärsimystä ovat. Siksi pitääkin tiukasti olla demokratian kannalla ja torjua vaikka voimakeinoin nuo kumoukselliset jos eivät sanaa usko.

        Vai pystytkö esittämään kumouksia joiden tuloksena on vapaa demokratia ja yleinen hyvinvointi? Yleensähän nuo kumoukset johtavat murha-aaltoon ja kurjuuteen muutaman johtajan eli kumouspapin saadessa hetken loistaa voittajina. Aina se on loppunut tuo uho lyhyeen.


      • vanha_komu
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei Darwin mitään luonnon kehityslakeja keksinyt, luonto oli kehittynyt jo miljoonia vuosia ennen kuin Darwinista oli edes kuultu. Muistaakseni tässä aiemmin oli kyse Marxista joten miten Darwin ja Marx voidaan yhdistää? Ovatko vallan veljeksiä vai serkuksia?

        Muistaakseni jo muinaiset faaraot söivät ja pukeutuivat, en tosin tiedä vaatiko joku Marx tai Darwin sitä lakeineen mutta en usko! Tuosta ideologiastasi toivoisin sinunkin huomaavan jotta olet sen marxilaisuuden peitossa niin tiukasti jottei edes henki kulje kunnolla koska et näe tätä päivää!

        Samoin kuin muinoin niin ajat ja ideologiat muuttuvat aina kulloisenkin tilanteen mukaan ja siinä pitää pysyä perässä eikä yrittää väkisin kiertää kellon viisareita takaisin vanhoihin aikoihin. Tarpeeksi kun kierrät niin tullet aikaan kun meikäläisiä syötettiin areenalla leijonille, se tietysti olisi sopiva loppu kommunistiselle ajattelulle, siitä kun ei ole koskaan mitään hyvää syntynyt, jos ruumiskasat liikaväestön rajoituksena eivät mielestäsi sitä ole.

        Tuo teidän komuloisten tuotantotapanne on humpuukia. Tuottaminen, jos sitä tehdään, tehdään aivan samoin oli järjestelmä mikä hyvänsä. Tuotannossa on aina kaikki samat tekijät olemassa sillä muutoin se ei tuota. Tuo se tosin oli komujärjestelmän ongelma joka paikassa missä sitä kokeiltiin he eivät tajunneet miten pitää toimia jotta saataisiin positiivista tulosta. Olisi pitänyt vaikka matkia kapitalisteja ja homma olisi hoitunut.

        Nuo sinun lakisi eivät ole mitään lakeja vaan korkeintaan jonkun sivusta seuraajan huomioita tapahtuvasta Jos ne olisivat lakeja niin neuvostoporukat niitä rikkoessaan olisivat koko joukko linnassa tai orjatyöleirillä Siperian pakkasissa.

        Jos sinä väität Marxia tiede,mieheksi niin en usko! Tiedemies ei laskisi julkisuuteen mitään teoriaa testaamatta sitä ensin kunnolla ja tekemättä sen perusteella tarvittavia korjauksia. Nyt kun jotkut sitten alkoivat noita testaamattomia ajatuksia kokeilemaan niin he uskoivat niihin kuin uskovat Raamattuunsa eivätkä tehneet sitä testausta ja korjausta testien tulosten perusteella.

        Todellisuudessahan Marx on kuollut ja hänen uskonkappaleensa ovat osoittautuneet humpuukiksi joten nekin kuolevat lähitulevaisuudessa. Kumouksethan eivät ole tuoneet hyvinvointia koskaan mihinkään mutta kuolemaa ja kärsimystä ovat. Siksi pitääkin tiukasti olla demokratian kannalla ja torjua vaikka voimakeinoin nuo kumoukselliset jos eivät sanaa usko.

        Vai pystytkö esittämään kumouksia joiden tuloksena on vapaa demokratia ja yleinen hyvinvointi? Yleensähän nuo kumoukset johtavat murha-aaltoon ja kurjuuteen muutaman johtajan eli kumouspapin saadessa hetken loistaa voittajina. Aina se on loppunut tuo uho lyhyeen.

        Ensisilmäyksellähän maailma näyttää monimutkaiselta, sanotaan näkemyksiä olevan niin monta kuin on katsojaakin. Kun kuitenkin poistamme kuvasta kaikki uskomukset ja uskonnot, voimme eritellä maailman tieteellisesti yhtenäisenä jatkumona, jossa historian eri vaiheet nivoutuvat yhteen ja voimme selittää yhteiskuntamallien muuttumisen ihmisten toiminnan avulla. Ravinto on ihmisen elinehto ja ravinnon saamiseksi on aina ollut tarpeellista tehdä työtä. Alkuperäisissä heimoissa työ tehtiin yhdessä ja työn tuotteet jaettiin tasan heimon kesken. Jossakin vaiheessa kuitenkin työkalujen kehittyessä alkoi syntyä ylimääräistä tuotetta, jonkin joku otti omakseen. Tässä vaiheessa kilpailevien heimojen jäseniä ei enää sodassa tapettu, vaan heitä alettiin ottamaan orjiksi. Samalla yksityisomistuksen kanssa mies vahvempana sukupuolena alisti naisen varmistaakseen hänen synnyttävän miehelle perillisen, joka aikanaan oli perivä isänsä. Yhteiskunnallisen muutoksen mukana kehittyi luokka- ja työjako, joku alkoi elättämään toista sillä, että tämä teki hänelle työtä orjana tai vapaana miehenä. Aina ensimmäisestä orjayhteiskunnasta tähän päivään historia on ollut vain ja ainoastaan yhden yhteiskuntaluokan herruuden muuttumista toisen yhteiskuntaluokan herruudeksi ja uskonnot ovat aina toimineet hallitsevan luokan hallinnan välineenä.

        Kapitalistinen tuotantotapa, joka tuli feodaalisen tuotantotavan tilalle, perustuu Ihan aina kapitalistiluokan harjoittamaan palkkatyön riistoon. Yksinkertainen tavarantuotanto edellyttää ensinnäkin yhteiskunnallista työnjakoa, jonka vallitessa yksityiset tuottajat erikoistuvat valmistamaan määrättyjä tuotteita, ja toiseksi tuotannonvälineiden ja työn tuotteiden yksityisomistusta. Yksityisomistus synnyttää väistämättä tavarantuottajien välillä kilpailua, joka johtaa aina vain sen todella pienen vähemmistön rikastumiseen ja saattaa aina suuren enemmistön köyhyyteen ja kurjuuteen.


      • vanha_komu kirjoitti:

        Ensisilmäyksellähän maailma näyttää monimutkaiselta, sanotaan näkemyksiä olevan niin monta kuin on katsojaakin. Kun kuitenkin poistamme kuvasta kaikki uskomukset ja uskonnot, voimme eritellä maailman tieteellisesti yhtenäisenä jatkumona, jossa historian eri vaiheet nivoutuvat yhteen ja voimme selittää yhteiskuntamallien muuttumisen ihmisten toiminnan avulla. Ravinto on ihmisen elinehto ja ravinnon saamiseksi on aina ollut tarpeellista tehdä työtä. Alkuperäisissä heimoissa työ tehtiin yhdessä ja työn tuotteet jaettiin tasan heimon kesken. Jossakin vaiheessa kuitenkin työkalujen kehittyessä alkoi syntyä ylimääräistä tuotetta, jonkin joku otti omakseen. Tässä vaiheessa kilpailevien heimojen jäseniä ei enää sodassa tapettu, vaan heitä alettiin ottamaan orjiksi. Samalla yksityisomistuksen kanssa mies vahvempana sukupuolena alisti naisen varmistaakseen hänen synnyttävän miehelle perillisen, joka aikanaan oli perivä isänsä. Yhteiskunnallisen muutoksen mukana kehittyi luokka- ja työjako, joku alkoi elättämään toista sillä, että tämä teki hänelle työtä orjana tai vapaana miehenä. Aina ensimmäisestä orjayhteiskunnasta tähän päivään historia on ollut vain ja ainoastaan yhden yhteiskuntaluokan herruuden muuttumista toisen yhteiskuntaluokan herruudeksi ja uskonnot ovat aina toimineet hallitsevan luokan hallinnan välineenä.

        Kapitalistinen tuotantotapa, joka tuli feodaalisen tuotantotavan tilalle, perustuu Ihan aina kapitalistiluokan harjoittamaan palkkatyön riistoon. Yksinkertainen tavarantuotanto edellyttää ensinnäkin yhteiskunnallista työnjakoa, jonka vallitessa yksityiset tuottajat erikoistuvat valmistamaan määrättyjä tuotteita, ja toiseksi tuotannonvälineiden ja työn tuotteiden yksityisomistusta. Yksityisomistus synnyttää väistämättä tavarantuottajien välillä kilpailua, joka johtaa aina vain sen todella pienen vähemmistön rikastumiseen ja saattaa aina suuren enemmistön köyhyyteen ja kurjuuteen.

        Älä enää viitsi! Kukan ei riistä sinua mutta tuntien komujen työvauhdin sinä saatat riistää työnantajaasi tai sossun tätiä.

        Jos katsot palkkatyön riistoksi niin miksi et ala omiin hommiin jolloin kukaan ei riistäisi? Kun työttömätkin olivat riistottomalla l,omalla niin eivät ne mitään itselleen ansainneet vaan nauttivat elämästään minun veroeuroillani.

        Jos pelkää riistoa niin miksi et ala yrittäjäksi jolloin voit olla esimerkillinen ja unohtaa riiston niiltä jotka olet palkannut.

        Olen monesti kysynyt miten se työn kokonaisarvo määritetään matemaattisesti ihan esimerkin voimin ja saat valita minkä työn hyvänsä. Lasketaan siitä sitten se riiston määrä kun otat kaikki tekijät huomioon. Vaikka olen kysynyt niin kukaan ei ole moista laskuesimerkkiä pystynyt esittämään, joku on yrittänyt jollain Marx vainaan kaavalla joka ei sano mitään mistään euromääristä missään riistotapauksessa.

        Jos riistetään niin se on rikos ja sinun on syytä viedä asia poliisille joka tutkii asian jos kerran olet varma mutta et osaa määrittää määrää.

        Jos et kykene niin lopeta moinen höpötys ja siirry asiaan. Kerro mistä rahat satojen tuhansien työllistämiseen? Millaisia ideoita sinulla on uusiksi tuotteiksi joista kuvittelesit ihmisten maksavan kunnon hinnan?

        Miten ajattelit alkaa kunnon veronmaksajaksi jonka veroilla voitaisiin sitten maksaa valtion velka 100 miljardia euroa joka on tuhlattu tuottamattomasti sinunkin työttömyysavustuksiisi koska verot eivät ole riittäneet?

        Kilpailu on todella positiivinen seikka koska se pistää kehityksen vauhtiin jokaisen yrityksen pyrkiessä kehittämään tuotettaan muita paremmaksi ja yleensä se samalla vielä saattaa halvetakin. Kilpailua pitää siis lisätä, meidän on pystyttävä kilpailemaan myös ulkolaisten yhtiöiden kanssa tavalla tai toisella. Millaisia ehdotuksia sinulla on? Vai onko Marxilla?


      • vanha_komu
        Extyökkäri kirjoitti:

        Älä enää viitsi! Kukan ei riistä sinua mutta tuntien komujen työvauhdin sinä saatat riistää työnantajaasi tai sossun tätiä.

        Jos katsot palkkatyön riistoksi niin miksi et ala omiin hommiin jolloin kukaan ei riistäisi? Kun työttömätkin olivat riistottomalla l,omalla niin eivät ne mitään itselleen ansainneet vaan nauttivat elämästään minun veroeuroillani.

        Jos pelkää riistoa niin miksi et ala yrittäjäksi jolloin voit olla esimerkillinen ja unohtaa riiston niiltä jotka olet palkannut.

        Olen monesti kysynyt miten se työn kokonaisarvo määritetään matemaattisesti ihan esimerkin voimin ja saat valita minkä työn hyvänsä. Lasketaan siitä sitten se riiston määrä kun otat kaikki tekijät huomioon. Vaikka olen kysynyt niin kukaan ei ole moista laskuesimerkkiä pystynyt esittämään, joku on yrittänyt jollain Marx vainaan kaavalla joka ei sano mitään mistään euromääristä missään riistotapauksessa.

        Jos riistetään niin se on rikos ja sinun on syytä viedä asia poliisille joka tutkii asian jos kerran olet varma mutta et osaa määrittää määrää.

        Jos et kykene niin lopeta moinen höpötys ja siirry asiaan. Kerro mistä rahat satojen tuhansien työllistämiseen? Millaisia ideoita sinulla on uusiksi tuotteiksi joista kuvittelesit ihmisten maksavan kunnon hinnan?

        Miten ajattelit alkaa kunnon veronmaksajaksi jonka veroilla voitaisiin sitten maksaa valtion velka 100 miljardia euroa joka on tuhlattu tuottamattomasti sinunkin työttömyysavustuksiisi koska verot eivät ole riittäneet?

        Kilpailu on todella positiivinen seikka koska se pistää kehityksen vauhtiin jokaisen yrityksen pyrkiessä kehittämään tuotettaan muita paremmaksi ja yleensä se samalla vielä saattaa halvetakin. Kilpailua pitää siis lisätä, meidän on pystyttävä kilpailemaan myös ulkolaisten yhtiöiden kanssa tavalla tai toisella. Millaisia ehdotuksia sinulla on? Vai onko Marxilla?

        Tavara on esine, joka ensinnäkin tyydyttää jonkinlaista ihmisen tarvetta ja toiseksi ei ole valmistettu omaa kulutusta, vaan vaihtoa varten. Esineen hyödyllisyys kiteytyy sen käyttöarvoksi. Käyttöarvo voi tyydyttää ihmisen jonkin tarpeen tai olla aineellisten hyödykkeiden tuotannon välineenä. Käyttöarvo on monilla esineillä, jotka eivät ole lainkaan ihmistyön luomia (vesi, hedelmät), mutta jokainen käyttöarvon omaava esine ei suinkaan ole tavaraa. Voidakseen tulla tavaraksi täytyy esineen olla myyntiä varten tuotettu työn tuote.

        Tavarataloudessa käyttöarvo on tavaran vaihtoarvon edustaja. Vaihtoarvo esiintyy ennen kaikkia määrällisenä suureena, jossa toisenlaatuiset käyttöarvot vaihdetaan toisiin käyttöarvoihin. Tietyn suuruiset tavaramäärät rinnastetaan keskenään, niillä on siis yhteinen perusta. Tänä perustana ei voi olla mikään tavaroiden fyysisistä ominaisuuksista, vaan tavaroiden luonnolliset ominaisuudet määräävät ainoastaan niiden käyttöarvon, hyödyllisyyden. Erilaisilla tavaroilla on ainoastaan yksi yhteinen ominaisuus, joka tekee ne keskenään verrattaviksi vaihdossa, nimittäin se, että ne ovat työn tuotteita. Kahden vaihdettavan tavaran yhdenvertaisuuden perustana on niiden tuottamiseen kulutettu yhteiskunnallinen työ. Arvo on tavarassa kiteytynyttä tavarantuottajien yhteiskunnallista työtä. Sen, että tavaran arvon määrää niiden tuottamiseen käytetty yhteiskunnallinen työ, vahvistaa yleisesti tunnetut tosiasiat. Aineellisilla hyödykkeillä, jotka ovat hyödyllisiä, mutta joihin ei kiteydy työtä, ei ole myöskään arvoa (ilma…). Suurta työmäärää vaativilla hyödykkeillä, kuten kullalla ja timanteilla, on suuri arvo. Monet ennen kalliit tuotteet ovat huomattavasti halventuneet sen jälkeen, kun tekniikan kehitys on vähentänyt niiden tuottamiseen tarvittavaa työn määrää.

        Tavaran vaihdon takana piilee niiden ihmisten välinen yhteiskunnallinen työnjako, jotka ovat noiden tavaroiden omistajia. Rinnastaessaan erilaisia tavaroita keskenään tavarantuottajat rinnastavat erilaatuiset työnsä keskenään. Näin ollen arvossa ilmaistaan tavarantuottajien väliset tuotantosuhteet. Tavaralla on kaksinainen luonne: toisaalta se on käyttöarvo ja toisaalta arvo. Tavaran kaksinainen luonne johtuu tavarassa ilmenevän työn kaksinaisesta luonteesta. Tietyssä muodossa kulutettu työ on konkreettista työtä, joka luo tavaran käyttöarvon. Konkreettinen työ voi olla aivojen, lihasten tai hermojen tuottavaa kulutusta, työtä yleensä.

        Tavaran arvon suuruuden määrää työaika. Mitä enemmän aikaa vaaditaan kyseisen tavaran tuottamiseen, sitä suurempi on sen arvo. Erilaiset tavarantuottajat työskentelevät erilaisissa olosuhteissa ja kuluttavat samanlaisten tavaroiden tuottamiseen eri pitkän työajan. Merkitseekö tämä sitä, että mitä laiskempi työntekijä on ja mitä epäedullisemmissa olosuhteissa hän työskentelee, sitä suurempi on hänen tuottamansa tavaran arvo? Ei. Tavaran arvon suuruutta ei määrää yksittäisen tavarantuottajan yksittäinen työaika, vaan yhteiskunnallisesti välttämätön työaika. Yhteiskunnallisesti välttämätön työaika on se aika, joka vaaditaan jonkin tavaran valmistamiseen keskinkertaisten yhteiskunnallisten tuotantoehtojen vallitessa. Toisin sanoen keskinkertaisella teknisellä tasolla, keskinkertaisella työtaidolla ja voimaperäisyydellä. Se vastaa niitä tuotantoehtoja, joissa suurin määrä ko. tavaraa valmistetaan.

        Työn tuottavuus ilmenee työaikayksikössä valmistettujen tuotteiden määrässä. Työn tuottavuus kasvaa tuotantokaluston parantamisen tai entistä täydellisemmän käyttämisen, tieteen kehityksen, työntekijän taitavuuden lisääntymisen ja muiden tuotantoprosessissa tehtyjen parannusten johdosta. Työn tuottavuus riippuu suuremmassa tai pienemmässä määrässä myös luonnonehdoista. Mitä suurempi on työn tuottavuus, sitä vähemmän aikaa tarvitaan kyseisen tavaran ja sitä pienempi on tavaran arvo.

        Tavaroiden tuottamiseen osallistuu ammattitaidoltaan erilaisia työntekijöitä. Työ, mihin ei vaadita mitään erikoistutkintoa, on yksinkertaista työtä ja työ, joka vaatii erikoistutkinnon, on ammattityötä. Yksinkertaiseen työhön verrattuna ammattityö luo aikayksikössä suuremman arvon. Ammattityön arvoon sisältyy myös osa työntekijän koulutukseen käytetystä työstä. Tavaran arvon määrää yksinkertaisen työn yhteiskunnallisesti välttämätön työaika.

        Tavaroiden erilaiset arvot tarvitsevat yhteisen vastikkeen ja ajan saatossa kulta vakiintui tällaiseksi yhteiseksi vastikkeeksi, ilmaantui tavaran rahamuoto. Rahan tehtävät ovat toimia arvon mittana, kiertokulun välineenä, kasautumisen välineenä, maksuvälineenä ja maailmanrahana. Nykyaikana kultakannasta on luovuttu ja rahan virkaa toimittaa paperiraha, joka on vain sovittu suure.

        Arvolaki on tavarantuotannon taloudellinen laki. Yksityisomistukseen perustuvassa tavarataloudessa tavaroiden tuotannon suorittavat erillään toimivat tavarantuottajat ja näiden välillä vallitsee luonnollinen kilpailu. Tuotantoa harjoitetaan ilman minkäänlaista yleistä suunnitelmaa ilman, että kukaan tietää, mikä on tavara


      • vanha_komu kirjoitti:

        Tavara on esine, joka ensinnäkin tyydyttää jonkinlaista ihmisen tarvetta ja toiseksi ei ole valmistettu omaa kulutusta, vaan vaihtoa varten. Esineen hyödyllisyys kiteytyy sen käyttöarvoksi. Käyttöarvo voi tyydyttää ihmisen jonkin tarpeen tai olla aineellisten hyödykkeiden tuotannon välineenä. Käyttöarvo on monilla esineillä, jotka eivät ole lainkaan ihmistyön luomia (vesi, hedelmät), mutta jokainen käyttöarvon omaava esine ei suinkaan ole tavaraa. Voidakseen tulla tavaraksi täytyy esineen olla myyntiä varten tuotettu työn tuote.

        Tavarataloudessa käyttöarvo on tavaran vaihtoarvon edustaja. Vaihtoarvo esiintyy ennen kaikkia määrällisenä suureena, jossa toisenlaatuiset käyttöarvot vaihdetaan toisiin käyttöarvoihin. Tietyn suuruiset tavaramäärät rinnastetaan keskenään, niillä on siis yhteinen perusta. Tänä perustana ei voi olla mikään tavaroiden fyysisistä ominaisuuksista, vaan tavaroiden luonnolliset ominaisuudet määräävät ainoastaan niiden käyttöarvon, hyödyllisyyden. Erilaisilla tavaroilla on ainoastaan yksi yhteinen ominaisuus, joka tekee ne keskenään verrattaviksi vaihdossa, nimittäin se, että ne ovat työn tuotteita. Kahden vaihdettavan tavaran yhdenvertaisuuden perustana on niiden tuottamiseen kulutettu yhteiskunnallinen työ. Arvo on tavarassa kiteytynyttä tavarantuottajien yhteiskunnallista työtä. Sen, että tavaran arvon määrää niiden tuottamiseen käytetty yhteiskunnallinen työ, vahvistaa yleisesti tunnetut tosiasiat. Aineellisilla hyödykkeillä, jotka ovat hyödyllisiä, mutta joihin ei kiteydy työtä, ei ole myöskään arvoa (ilma…). Suurta työmäärää vaativilla hyödykkeillä, kuten kullalla ja timanteilla, on suuri arvo. Monet ennen kalliit tuotteet ovat huomattavasti halventuneet sen jälkeen, kun tekniikan kehitys on vähentänyt niiden tuottamiseen tarvittavaa työn määrää.

        Tavaran vaihdon takana piilee niiden ihmisten välinen yhteiskunnallinen työnjako, jotka ovat noiden tavaroiden omistajia. Rinnastaessaan erilaisia tavaroita keskenään tavarantuottajat rinnastavat erilaatuiset työnsä keskenään. Näin ollen arvossa ilmaistaan tavarantuottajien väliset tuotantosuhteet. Tavaralla on kaksinainen luonne: toisaalta se on käyttöarvo ja toisaalta arvo. Tavaran kaksinainen luonne johtuu tavarassa ilmenevän työn kaksinaisesta luonteesta. Tietyssä muodossa kulutettu työ on konkreettista työtä, joka luo tavaran käyttöarvon. Konkreettinen työ voi olla aivojen, lihasten tai hermojen tuottavaa kulutusta, työtä yleensä.

        Tavaran arvon suuruuden määrää työaika. Mitä enemmän aikaa vaaditaan kyseisen tavaran tuottamiseen, sitä suurempi on sen arvo. Erilaiset tavarantuottajat työskentelevät erilaisissa olosuhteissa ja kuluttavat samanlaisten tavaroiden tuottamiseen eri pitkän työajan. Merkitseekö tämä sitä, että mitä laiskempi työntekijä on ja mitä epäedullisemmissa olosuhteissa hän työskentelee, sitä suurempi on hänen tuottamansa tavaran arvo? Ei. Tavaran arvon suuruutta ei määrää yksittäisen tavarantuottajan yksittäinen työaika, vaan yhteiskunnallisesti välttämätön työaika. Yhteiskunnallisesti välttämätön työaika on se aika, joka vaaditaan jonkin tavaran valmistamiseen keskinkertaisten yhteiskunnallisten tuotantoehtojen vallitessa. Toisin sanoen keskinkertaisella teknisellä tasolla, keskinkertaisella työtaidolla ja voimaperäisyydellä. Se vastaa niitä tuotantoehtoja, joissa suurin määrä ko. tavaraa valmistetaan.

        Työn tuottavuus ilmenee työaikayksikössä valmistettujen tuotteiden määrässä. Työn tuottavuus kasvaa tuotantokaluston parantamisen tai entistä täydellisemmän käyttämisen, tieteen kehityksen, työntekijän taitavuuden lisääntymisen ja muiden tuotantoprosessissa tehtyjen parannusten johdosta. Työn tuottavuus riippuu suuremmassa tai pienemmässä määrässä myös luonnonehdoista. Mitä suurempi on työn tuottavuus, sitä vähemmän aikaa tarvitaan kyseisen tavaran ja sitä pienempi on tavaran arvo.

        Tavaroiden tuottamiseen osallistuu ammattitaidoltaan erilaisia työntekijöitä. Työ, mihin ei vaadita mitään erikoistutkintoa, on yksinkertaista työtä ja työ, joka vaatii erikoistutkinnon, on ammattityötä. Yksinkertaiseen työhön verrattuna ammattityö luo aikayksikössä suuremman arvon. Ammattityön arvoon sisältyy myös osa työntekijän koulutukseen käytetystä työstä. Tavaran arvon määrää yksinkertaisen työn yhteiskunnallisesti välttämätön työaika.

        Tavaroiden erilaiset arvot tarvitsevat yhteisen vastikkeen ja ajan saatossa kulta vakiintui tällaiseksi yhteiseksi vastikkeeksi, ilmaantui tavaran rahamuoto. Rahan tehtävät ovat toimia arvon mittana, kiertokulun välineenä, kasautumisen välineenä, maksuvälineenä ja maailmanrahana. Nykyaikana kultakannasta on luovuttu ja rahan virkaa toimittaa paperiraha, joka on vain sovittu suure.

        Arvolaki on tavarantuotannon taloudellinen laki. Yksityisomistukseen perustuvassa tavarataloudessa tavaroiden tuotannon suorittavat erillään toimivat tavarantuottajat ja näiden välillä vallitsee luonnollinen kilpailu. Tuotantoa harjoitetaan ilman minkäänlaista yleistä suunnitelmaa ilman, että kukaan tietää, mikä on tavara

        M itä siis oikeasti haluat sanoa? Senkö, ettet ymmärrä ja se pitää peittää tuohon kuvitteelliseen jaaritteluun luokkaa "Tavara on esine"!


      • vanha_komu
        Extyökkäri kirjoitti:

        M itä siis oikeasti haluat sanoa? Senkö, ettet ymmärrä ja se pitää peittää tuohon kuvitteelliseen jaaritteluun luokkaa "Tavara on esine"!

        Kun ihmiskunta siirtyi koneelliseen suurteollisuuteen, tuli kapitalistinen tuotantotapa vallitsevaksi. Porvarillisen yhteiskunnan tuotantosuhteiden perustana on tuotantovälineiden kapitalistinen omistus, joka on työhön perustumatonta yksityisomistusta, jota käytetään palkkatyöläisten riistoon. Tuotannon aineelliset edellytykset ovat työtä tekemättömien halussa, kun taas työtätekevien halussa on työn henkinen edellytys, työvoima. Kapitalistinen tuotanto perustuu palkkatyöhön. Palkkatyöläiset ovat ”vapaita”, mutta heidän on pakko nälkäkuoleman uhalla myydä työvoimansa kapitalisteille ja näin he tulevat riistetyksi. Jokainen pääoma aloittaa tiensä tietyn rahasumman muodossa, raha sellaisenaan ei ole pääomaa. Kapitalistin ennakolta sijoittama pääoma palaa kapitalistille tietyn lisäkasvun kera. Mistä tämä lisäkasvu tulee? Se on kapitalistisen järjestelmän suuri salaisuus, jota marxilainen taloustiede valottaa.

        Palkatessaan työläisen kapitalisti saa hänen työvoimansa täydelliseen hallintaansa. Kapitalisti käyttää työvoimaa tuotantoprosessissa, jossa pääoman kasvu tapahtuukin. Kuten jokainen tavara, työvoimakin myydään hinnasta, mikä on tämän tavaran arvo? Jotta työläinen säilyttäisi työkykynsä, on hänen tyydytettävä ravinto-, vaatetus-, jalkine- ja asuntotarpeensa. Pääoma tarvitsee myös työvoiman jatkuvaa virtausta, tämän vuoksi työläisellä on oltava mahdollisuus ylläpitää myös perheensä. Tällä taataan työvoiman lakkaamaton uusintaminen. Kaikesta tästä seuraa, että tavaran esiintyvän työvoiman arvo on yhtä kuin työläisen ja hänen perheensä ylläpitämiseen menevä arvo.

        Ryhtyessään toimintaan kapitalisti ostaa kaiken tuotannossa tarvittavan: rakennukset, koneet, työkaluston, raaka-aineet. Sitten hän palkkaa työläiset ja aloittaa tuotantoprosessin. Kun tavara on valmis, kapitalisti myy sen. Valmiin tavaran arvoon sisältyy: kulutettujen tuotantovälineiden arvo, raaka-aineen arvo ja muiden kustannusten arvo. Syntyy kuitenkin myös uusi arvo, mikä tämä arvo on? Työläinen tarvitsee ainoastaan osan työpäivästä työvoimansa arvoa vastaavan arvon luomiseen. Mikään ei kuitenkaan estä kapitalistia käyttämästä työläistä enemmän työpäivän aikana kuin tuon vastaavan arvon luomiseen menevän ajan. Tässä näemme, mikä käyttöarvo työvoimalla on kapitalistille, sillä on ominaisuus olla arvon lähteenä.

        Työvoiman arvo ja työvoiman kulutusprosessissa syntyvä arvo ovat kaksi erilaista suuretta, näiden kahden suureen erilaisuus on riiston välttämätön edellytys. Lisäarvo on arvo, jonka työläinen luo yli hänen työvoimansa arvon ja jonka kapitalisti anastaa korvauksetta. Työpäivä jakautuu kahteen osaan; välttämättömään työaikaan ja lisätyöhön. Välttämättömässä työajassa työläinen uusintaa työvoimansa arvon ja lisätyöajan kuluessa hän tuottaa lisäarvoa. Kapitalistille ei kuulu ainoastaan työläisen työvoima, vaan myös hänen työnsä tuotteet. Tuotannon välttämättömänä tarkoituksena on lisäarvon tuottaminen. Kapitalisti maksaa työläiselle työvoiman täyden arvon, joka määräytyy arvolain mukaan. Kapitalismi antaa työläiselle mahdollisuuden tehdä työtä vain sillä ehdolla, että tämä työskentelee tietyn ajan ilmaiseksi kapitalistille.

        Pääoma on arvo, joka palkkatyöläisen riiston välityksellä tuottaa lisäarvoa ja sen eri osat suorittavat erilaista tehtävää lisäarvon tuotantoprosessissa. Yrittäjä käyttää tietyn osan pääomasta rakennusten, koneiden ja raaka-aineiden ostamiseen. Tämä osa pääomasta luovuttaa arvoa tuotettuun tavaraan sitä mukaa kuin tuotantovälineet kuluvat tuotantoprosessissa. Tätä pääomanosaa nimitetään pysyväksi pääomaksi. Pääoman toisen osan yrittäjä käyttää työvoiman ostamiseen ja tämän kulutetun pääomanosan sijaan hän saa myydyistä tuotteista uuden arvon. Tämä arvo on suurempi kuin alunperin sijoitettu pääoma, koska työläiset luovuttavat siihen lisäarvoa. Pääomanosaa, joka käytetään työvoiman ostamiseen (myös sosiaaliturvamaksut yms.), kutsutaan vaihtelevaksi pääomaksi.

        Lisäarvon suhdeluku on se suhde, jonka verran työläinen tekee lisätyöaikaa suhteessa välttämättömään työaikaan. Mitä enemmän lisätyötä teetetään, sen suurempi on kapitalistin voitto. Esimerkiksi välttämättömän työajan lyhentyessä (elintarvikkeiden hinnat laskevat yms.) ja lisätyöajan pysyessä samana, nousee lisäarvon suhdeluku ja kapitalisti rikastuu. Työn tehoa voidaan lisätä asentamalla esim. liukuhihna, jolloin kone määrää työtahdin. Nykyaikaisessa kapitalismissa on monia eri keinoja lisätä lisäarvon tuotantoa.

        Porvaristo on luokka, joka hallitsee tuotantovälineitä ja käyttää niitä riistoon, se on porvarillisen yhteiskunnan hallitseva luokka. Palkkatyöläisillä ei ole tuotantovälineitä ja sen tähden heidän on pakko myydä työvoimansa kapitalisteille. Porvarillinen valtio on porvariston käsissä oleva sortokoneisto, joka suojelee yksityisomistusta, turvaa riiston ja tukahduttaa taistelun kapitalismia vastaan. Porvarillinen valtio pitää kansanjoukkoja vallassaan hallintokoneistonsa, poliisin, armeijan, tuomioistuimien, vankiloiden ja muiden väkivaltakeinojen avulla.


      • vanha_komu kirjoitti:

        Kun ihmiskunta siirtyi koneelliseen suurteollisuuteen, tuli kapitalistinen tuotantotapa vallitsevaksi. Porvarillisen yhteiskunnan tuotantosuhteiden perustana on tuotantovälineiden kapitalistinen omistus, joka on työhön perustumatonta yksityisomistusta, jota käytetään palkkatyöläisten riistoon. Tuotannon aineelliset edellytykset ovat työtä tekemättömien halussa, kun taas työtätekevien halussa on työn henkinen edellytys, työvoima. Kapitalistinen tuotanto perustuu palkkatyöhön. Palkkatyöläiset ovat ”vapaita”, mutta heidän on pakko nälkäkuoleman uhalla myydä työvoimansa kapitalisteille ja näin he tulevat riistetyksi. Jokainen pääoma aloittaa tiensä tietyn rahasumman muodossa, raha sellaisenaan ei ole pääomaa. Kapitalistin ennakolta sijoittama pääoma palaa kapitalistille tietyn lisäkasvun kera. Mistä tämä lisäkasvu tulee? Se on kapitalistisen järjestelmän suuri salaisuus, jota marxilainen taloustiede valottaa.

        Palkatessaan työläisen kapitalisti saa hänen työvoimansa täydelliseen hallintaansa. Kapitalisti käyttää työvoimaa tuotantoprosessissa, jossa pääoman kasvu tapahtuukin. Kuten jokainen tavara, työvoimakin myydään hinnasta, mikä on tämän tavaran arvo? Jotta työläinen säilyttäisi työkykynsä, on hänen tyydytettävä ravinto-, vaatetus-, jalkine- ja asuntotarpeensa. Pääoma tarvitsee myös työvoiman jatkuvaa virtausta, tämän vuoksi työläisellä on oltava mahdollisuus ylläpitää myös perheensä. Tällä taataan työvoiman lakkaamaton uusintaminen. Kaikesta tästä seuraa, että tavaran esiintyvän työvoiman arvo on yhtä kuin työläisen ja hänen perheensä ylläpitämiseen menevä arvo.

        Ryhtyessään toimintaan kapitalisti ostaa kaiken tuotannossa tarvittavan: rakennukset, koneet, työkaluston, raaka-aineet. Sitten hän palkkaa työläiset ja aloittaa tuotantoprosessin. Kun tavara on valmis, kapitalisti myy sen. Valmiin tavaran arvoon sisältyy: kulutettujen tuotantovälineiden arvo, raaka-aineen arvo ja muiden kustannusten arvo. Syntyy kuitenkin myös uusi arvo, mikä tämä arvo on? Työläinen tarvitsee ainoastaan osan työpäivästä työvoimansa arvoa vastaavan arvon luomiseen. Mikään ei kuitenkaan estä kapitalistia käyttämästä työläistä enemmän työpäivän aikana kuin tuon vastaavan arvon luomiseen menevän ajan. Tässä näemme, mikä käyttöarvo työvoimalla on kapitalistille, sillä on ominaisuus olla arvon lähteenä.

        Työvoiman arvo ja työvoiman kulutusprosessissa syntyvä arvo ovat kaksi erilaista suuretta, näiden kahden suureen erilaisuus on riiston välttämätön edellytys. Lisäarvo on arvo, jonka työläinen luo yli hänen työvoimansa arvon ja jonka kapitalisti anastaa korvauksetta. Työpäivä jakautuu kahteen osaan; välttämättömään työaikaan ja lisätyöhön. Välttämättömässä työajassa työläinen uusintaa työvoimansa arvon ja lisätyöajan kuluessa hän tuottaa lisäarvoa. Kapitalistille ei kuulu ainoastaan työläisen työvoima, vaan myös hänen työnsä tuotteet. Tuotannon välttämättömänä tarkoituksena on lisäarvon tuottaminen. Kapitalisti maksaa työläiselle työvoiman täyden arvon, joka määräytyy arvolain mukaan. Kapitalismi antaa työläiselle mahdollisuuden tehdä työtä vain sillä ehdolla, että tämä työskentelee tietyn ajan ilmaiseksi kapitalistille.

        Pääoma on arvo, joka palkkatyöläisen riiston välityksellä tuottaa lisäarvoa ja sen eri osat suorittavat erilaista tehtävää lisäarvon tuotantoprosessissa. Yrittäjä käyttää tietyn osan pääomasta rakennusten, koneiden ja raaka-aineiden ostamiseen. Tämä osa pääomasta luovuttaa arvoa tuotettuun tavaraan sitä mukaa kuin tuotantovälineet kuluvat tuotantoprosessissa. Tätä pääomanosaa nimitetään pysyväksi pääomaksi. Pääoman toisen osan yrittäjä käyttää työvoiman ostamiseen ja tämän kulutetun pääomanosan sijaan hän saa myydyistä tuotteista uuden arvon. Tämä arvo on suurempi kuin alunperin sijoitettu pääoma, koska työläiset luovuttavat siihen lisäarvoa. Pääomanosaa, joka käytetään työvoiman ostamiseen (myös sosiaaliturvamaksut yms.), kutsutaan vaihtelevaksi pääomaksi.

        Lisäarvon suhdeluku on se suhde, jonka verran työläinen tekee lisätyöaikaa suhteessa välttämättömään työaikaan. Mitä enemmän lisätyötä teetetään, sen suurempi on kapitalistin voitto. Esimerkiksi välttämättömän työajan lyhentyessä (elintarvikkeiden hinnat laskevat yms.) ja lisätyöajan pysyessä samana, nousee lisäarvon suhdeluku ja kapitalisti rikastuu. Työn tehoa voidaan lisätä asentamalla esim. liukuhihna, jolloin kone määrää työtahdin. Nykyaikaisessa kapitalismissa on monia eri keinoja lisätä lisäarvon tuotantoa.

        Porvaristo on luokka, joka hallitsee tuotantovälineitä ja käyttää niitä riistoon, se on porvarillisen yhteiskunnan hallitseva luokka. Palkkatyöläisillä ei ole tuotantovälineitä ja sen tähden heidän on pakko myydä työvoimansa kapitalisteille. Porvarillinen valtio on porvariston käsissä oleva sortokoneisto, joka suojelee yksityisomistusta, turvaa riiston ja tukahduttaa taistelun kapitalismia vastaan. Porvarillinen valtio pitää kansanjoukkoja vallassaan hallintokoneistonsa, poliisin, armeijan, tuomioistuimien, vankiloiden ja muiden väkivaltakeinojen avulla.

        Nyt kk olet taantunut siitä mihin joskus olet yltänyt!

        Mikä ihmeen kapitalistinen tuotantotapa? On nimittäin varmaa jotta kirves tai polkupyörä tehdään sosialistisella tuotantotavalla juuri samoin eli koneiden avulla joka vaiheessa johon ne vain sopivat. Kuinka paljon on sitten varaa investoida tuotannon infraan on toinen kysymys. Sosialismissa se investointivarallisuus on ainakin näyttänyt huonommalta mutta mikä on totuus?

        Sosialismithan, ainakin tähän asti ovat kaiken irroitettavan varallisuutensa keskittäneet pommeihin ja muihin aseisiin kuten nyt hyvänä esimerkkinä viimeksi Pohjois-Korea. Samahan se oli neukkulassa jossa lähdettiin jenkkien leikkisotaa torjumaan ja rahat loppuivat.

        Keitä ovat ne sinun työtätekämättömäsi? Voin kuvitella sinun tarkoittavan niitä jotka ovat luoneet ne mahdollisuudet työn tekemiseen, se on kuitenkin väärä kuva sillä vaikka he eivät siinä sinun rinnallasi linjassa istukaan niin heidän työpäivänsä on monesti pidempi kuin sinun mutta tehtävät ovat erilaisia. Heidän pitää huolehtia jotta markkinointi ja tuotekehitys sujuvat, pitää huolehtia edelleen rahoituksesta koska jos tilipäivänä ei ole rahaa kassassa niin moni siitäkin kiukustuu.

        Ei tarvitse olla palkkatyöläinen jos se tuntuu vaikealta, jokainen voi myydä itse omaa panostaan jos oikeasti pystyy johonkin ja jos ei pysty niin on oma vika jos ei sitä kykyä hanki vaan jättäytyy sinun sanojesi hieman tulkiten muiden armoille.

        Pääoma ei kasva tuotannosta vaan järkevästä taloudesta jolloin tuotannosta saadaan lopulta positiivista tulosta. Se on kuitenkin enemmän taloushallinnan tulos kuin tuotannon suoraan. Jos tuotanto olisi se yksinomainen tekijä niin miksi ne jotka kommunismia kokeilivat eivät pystyneet saamaan pääomaa aikaan, olihan heillä ainakin nimellistä tuotantoa viisivuotissuunnitelmiensa mukaan? Olet tässä kohden lähtenyt tielle jota et ymmärrä kokonaisuudessaan kk!

        Mikä ihmeen kapitalisti ostaa? Nykyisin suuryhtiöt, ehkä valtiota lukuun ottamatta, ovat osakeyhtiöitä eikä niissä mitään kapitalisteja ole vaan sijoittajia, osakkeenomistajia joista useimmat ovat ihan Matti Meikäläisiä. Tuo kapitalisti buumi taisi olla juuri Marxin aikaan 1800 luvulla eikä hän nähnyt tulevaa muutosta. Sinun pitää kuitenkin pitää silmäsi auki ja katsoa tätä päivää!

        Tuotantoprosessi alkaa aina suunnittelusta, ilman hyvää suunnittelua tuotanto ei kauaa pysy toiminnassa koska rahat loppuvat vaikka niitä olisi millainen vuori. Valmiin tavaran arvohan on se hinta jolla se kyetään myymään, jos siinä ei ole riittävää katetta niin homma kypsyy varsin nopeasti. Noita marxilaisia loruja ei minulle kannata syöttää, ne eivät mene perille vaikka niitähän täällä komuharhaanjohdetut vähän väliä yrittävät tuoda tähän maailmaan, turhaan!! On totta, että siitä katteesta lopulta rahoitetaan kaikki vaan ei niitä tuotteen hintaan jaeta missään muualla kuin harhaopissa nimeltä marxilaisuus tai kommunismi. Nuo kaksi harhaoppiahan ovat ne nykyajan yhteiskuntien hyvinvoinnin tuhoajat aina kun pääsevät määräämään. Ehkä juuri noiden sinunkin esittämiesi laskelmapohjien vuoksi.

        Kuten jo taisin sanoa niin valmiin tavaran arvo on se hinta joka siitä suostutaan maksamaan, suunnittelun asia taas on suunnitella tuote siten, että se tuohon hintaan riittävällä katteella voidaan valmistaa. Minä olen tuota hinnan sovittelua kustannuksiin käpälöinyt muutaman vuosikymmenen hyvin tuloksin, yritys tuotti tulosta sen positiivisessa mielessä ja saatiin vielä myytyäkin kohtuu hintaan kun me aloittajat tulimme eläkeikään. Se toimii edelleen lähes samalla henkilökunnalla johtoa lukuun ottamatta.

        Työläiset eivät luovuta lisäarvoa, arvon lisäys syntyy hyvästä suunnittelusta niin työn kuin raaka-ainehankintojen osalta sekä muutoin yrityksen hyvästä taloustoiminnasta. Työläiset, jos eivät huijjaa, tekevät vain sen mitä on jo aiemmin suunniteltu noiden tuotteiden valmistuksesta. Harvoin jos koskaan tuotteen suunnittelua jätetään varsinaisten työn suorittajien tehtäväksi.

        Työaika on se mikä on sovittu, taitaa tänään olla noin 7,5 tuntia työpäivässä. Nykyisin ei liene lisätyötä mutta vielä tehdään ylitöitä mutta niistäkin olisi parempi päästä eroon koska niistä maksetaan runsaasti enemmän kuin normaalityöajasta mutta tuottoa en oikein usko vastaavaksi.

        Mistä hitosta sinä niitä kapitalisteja aina vaan kaivat? Älä usko komusatuihin sillä kapitalistit ovat pääosin samaa rotua eli historiaa porvareiden kanssa. Kukaan ei riistä paitsi ne työntekijät jotka nostavat täyden palkan vaikka eivät sitä olisi ansainneetkaan. Yritystenhän on omistettava tuotantovälineet sillä harva sitä viitsisi aamuisin tulla töihin sorvi polkupyörän tarrakalla. Hommatkin on ainakin talvella ja kaatosateella mukavampaa tehdä sisätiloissa kuivassa ja lämpimässä joten yrityksen on useimmiten hommattava tilat tuotannolla.


      • Extyökkäri kirjoitti:

        Nyt kk olet taantunut siitä mihin joskus olet yltänyt!

        Mikä ihmeen kapitalistinen tuotantotapa? On nimittäin varmaa jotta kirves tai polkupyörä tehdään sosialistisella tuotantotavalla juuri samoin eli koneiden avulla joka vaiheessa johon ne vain sopivat. Kuinka paljon on sitten varaa investoida tuotannon infraan on toinen kysymys. Sosialismissa se investointivarallisuus on ainakin näyttänyt huonommalta mutta mikä on totuus?

        Sosialismithan, ainakin tähän asti ovat kaiken irroitettavan varallisuutensa keskittäneet pommeihin ja muihin aseisiin kuten nyt hyvänä esimerkkinä viimeksi Pohjois-Korea. Samahan se oli neukkulassa jossa lähdettiin jenkkien leikkisotaa torjumaan ja rahat loppuivat.

        Keitä ovat ne sinun työtätekämättömäsi? Voin kuvitella sinun tarkoittavan niitä jotka ovat luoneet ne mahdollisuudet työn tekemiseen, se on kuitenkin väärä kuva sillä vaikka he eivät siinä sinun rinnallasi linjassa istukaan niin heidän työpäivänsä on monesti pidempi kuin sinun mutta tehtävät ovat erilaisia. Heidän pitää huolehtia jotta markkinointi ja tuotekehitys sujuvat, pitää huolehtia edelleen rahoituksesta koska jos tilipäivänä ei ole rahaa kassassa niin moni siitäkin kiukustuu.

        Ei tarvitse olla palkkatyöläinen jos se tuntuu vaikealta, jokainen voi myydä itse omaa panostaan jos oikeasti pystyy johonkin ja jos ei pysty niin on oma vika jos ei sitä kykyä hanki vaan jättäytyy sinun sanojesi hieman tulkiten muiden armoille.

        Pääoma ei kasva tuotannosta vaan järkevästä taloudesta jolloin tuotannosta saadaan lopulta positiivista tulosta. Se on kuitenkin enemmän taloushallinnan tulos kuin tuotannon suoraan. Jos tuotanto olisi se yksinomainen tekijä niin miksi ne jotka kommunismia kokeilivat eivät pystyneet saamaan pääomaa aikaan, olihan heillä ainakin nimellistä tuotantoa viisivuotissuunnitelmiensa mukaan? Olet tässä kohden lähtenyt tielle jota et ymmärrä kokonaisuudessaan kk!

        Mikä ihmeen kapitalisti ostaa? Nykyisin suuryhtiöt, ehkä valtiota lukuun ottamatta, ovat osakeyhtiöitä eikä niissä mitään kapitalisteja ole vaan sijoittajia, osakkeenomistajia joista useimmat ovat ihan Matti Meikäläisiä. Tuo kapitalisti buumi taisi olla juuri Marxin aikaan 1800 luvulla eikä hän nähnyt tulevaa muutosta. Sinun pitää kuitenkin pitää silmäsi auki ja katsoa tätä päivää!

        Tuotantoprosessi alkaa aina suunnittelusta, ilman hyvää suunnittelua tuotanto ei kauaa pysy toiminnassa koska rahat loppuvat vaikka niitä olisi millainen vuori. Valmiin tavaran arvohan on se hinta jolla se kyetään myymään, jos siinä ei ole riittävää katetta niin homma kypsyy varsin nopeasti. Noita marxilaisia loruja ei minulle kannata syöttää, ne eivät mene perille vaikka niitähän täällä komuharhaanjohdetut vähän väliä yrittävät tuoda tähän maailmaan, turhaan!! On totta, että siitä katteesta lopulta rahoitetaan kaikki vaan ei niitä tuotteen hintaan jaeta missään muualla kuin harhaopissa nimeltä marxilaisuus tai kommunismi. Nuo kaksi harhaoppiahan ovat ne nykyajan yhteiskuntien hyvinvoinnin tuhoajat aina kun pääsevät määräämään. Ehkä juuri noiden sinunkin esittämiesi laskelmapohjien vuoksi.

        Kuten jo taisin sanoa niin valmiin tavaran arvo on se hinta joka siitä suostutaan maksamaan, suunnittelun asia taas on suunnitella tuote siten, että se tuohon hintaan riittävällä katteella voidaan valmistaa. Minä olen tuota hinnan sovittelua kustannuksiin käpälöinyt muutaman vuosikymmenen hyvin tuloksin, yritys tuotti tulosta sen positiivisessa mielessä ja saatiin vielä myytyäkin kohtuu hintaan kun me aloittajat tulimme eläkeikään. Se toimii edelleen lähes samalla henkilökunnalla johtoa lukuun ottamatta.

        Työläiset eivät luovuta lisäarvoa, arvon lisäys syntyy hyvästä suunnittelusta niin työn kuin raaka-ainehankintojen osalta sekä muutoin yrityksen hyvästä taloustoiminnasta. Työläiset, jos eivät huijjaa, tekevät vain sen mitä on jo aiemmin suunniteltu noiden tuotteiden valmistuksesta. Harvoin jos koskaan tuotteen suunnittelua jätetään varsinaisten työn suorittajien tehtäväksi.

        Työaika on se mikä on sovittu, taitaa tänään olla noin 7,5 tuntia työpäivässä. Nykyisin ei liene lisätyötä mutta vielä tehdään ylitöitä mutta niistäkin olisi parempi päästä eroon koska niistä maksetaan runsaasti enemmän kuin normaalityöajasta mutta tuottoa en oikein usko vastaavaksi.

        Mistä hitosta sinä niitä kapitalisteja aina vaan kaivat? Älä usko komusatuihin sillä kapitalistit ovat pääosin samaa rotua eli historiaa porvareiden kanssa. Kukaan ei riistä paitsi ne työntekijät jotka nostavat täyden palkan vaikka eivät sitä olisi ansainneetkaan. Yritystenhän on omistettava tuotantovälineet sillä harva sitä viitsisi aamuisin tulla töihin sorvi polkupyörän tarrakalla. Hommatkin on ainakin talvella ja kaatosateella mukavampaa tehdä sisätiloissa kuivassa ja lämpimässä joten yrityksen on useimmiten hommattava tilat tuotannolla.

        Pitää jatkaa kun osaa ei saanut samaan ikkunaan:

        Totta kai jokaisen omaisuuden pitää olla suojattu oli se sitten tulitikkuaski tai kerrostalo tai jotain siltä väliltä. Ainahan ne rahat ovat lakien ja muiden pykälien mukaan ansaittuja sekä verotettuja. Jos tuo suoja puretaan niin käy kuten Neuvostoliiton, Kiinan tai minkä hyvänsä sosialismia kokeilleen yhteiskunnan, kaikki menee päin P-tä. P:n saat päättää itse mielikuvituksesi avulla.

        Työvoimaa ei ole pakko myydä, sitä voi alkaa oman yrityksen jolloin sen myy itselleen. Minä kokeilin ja hyvin meni, ehkä sen vuoksi etten ole sortunut ajattelemaan komumaisesti!


      • vanha_komu
        Extyökkäri kirjoitti:

        Nyt kk olet taantunut siitä mihin joskus olet yltänyt!

        Mikä ihmeen kapitalistinen tuotantotapa? On nimittäin varmaa jotta kirves tai polkupyörä tehdään sosialistisella tuotantotavalla juuri samoin eli koneiden avulla joka vaiheessa johon ne vain sopivat. Kuinka paljon on sitten varaa investoida tuotannon infraan on toinen kysymys. Sosialismissa se investointivarallisuus on ainakin näyttänyt huonommalta mutta mikä on totuus?

        Sosialismithan, ainakin tähän asti ovat kaiken irroitettavan varallisuutensa keskittäneet pommeihin ja muihin aseisiin kuten nyt hyvänä esimerkkinä viimeksi Pohjois-Korea. Samahan se oli neukkulassa jossa lähdettiin jenkkien leikkisotaa torjumaan ja rahat loppuivat.

        Keitä ovat ne sinun työtätekämättömäsi? Voin kuvitella sinun tarkoittavan niitä jotka ovat luoneet ne mahdollisuudet työn tekemiseen, se on kuitenkin väärä kuva sillä vaikka he eivät siinä sinun rinnallasi linjassa istukaan niin heidän työpäivänsä on monesti pidempi kuin sinun mutta tehtävät ovat erilaisia. Heidän pitää huolehtia jotta markkinointi ja tuotekehitys sujuvat, pitää huolehtia edelleen rahoituksesta koska jos tilipäivänä ei ole rahaa kassassa niin moni siitäkin kiukustuu.

        Ei tarvitse olla palkkatyöläinen jos se tuntuu vaikealta, jokainen voi myydä itse omaa panostaan jos oikeasti pystyy johonkin ja jos ei pysty niin on oma vika jos ei sitä kykyä hanki vaan jättäytyy sinun sanojesi hieman tulkiten muiden armoille.

        Pääoma ei kasva tuotannosta vaan järkevästä taloudesta jolloin tuotannosta saadaan lopulta positiivista tulosta. Se on kuitenkin enemmän taloushallinnan tulos kuin tuotannon suoraan. Jos tuotanto olisi se yksinomainen tekijä niin miksi ne jotka kommunismia kokeilivat eivät pystyneet saamaan pääomaa aikaan, olihan heillä ainakin nimellistä tuotantoa viisivuotissuunnitelmiensa mukaan? Olet tässä kohden lähtenyt tielle jota et ymmärrä kokonaisuudessaan kk!

        Mikä ihmeen kapitalisti ostaa? Nykyisin suuryhtiöt, ehkä valtiota lukuun ottamatta, ovat osakeyhtiöitä eikä niissä mitään kapitalisteja ole vaan sijoittajia, osakkeenomistajia joista useimmat ovat ihan Matti Meikäläisiä. Tuo kapitalisti buumi taisi olla juuri Marxin aikaan 1800 luvulla eikä hän nähnyt tulevaa muutosta. Sinun pitää kuitenkin pitää silmäsi auki ja katsoa tätä päivää!

        Tuotantoprosessi alkaa aina suunnittelusta, ilman hyvää suunnittelua tuotanto ei kauaa pysy toiminnassa koska rahat loppuvat vaikka niitä olisi millainen vuori. Valmiin tavaran arvohan on se hinta jolla se kyetään myymään, jos siinä ei ole riittävää katetta niin homma kypsyy varsin nopeasti. Noita marxilaisia loruja ei minulle kannata syöttää, ne eivät mene perille vaikka niitähän täällä komuharhaanjohdetut vähän väliä yrittävät tuoda tähän maailmaan, turhaan!! On totta, että siitä katteesta lopulta rahoitetaan kaikki vaan ei niitä tuotteen hintaan jaeta missään muualla kuin harhaopissa nimeltä marxilaisuus tai kommunismi. Nuo kaksi harhaoppiahan ovat ne nykyajan yhteiskuntien hyvinvoinnin tuhoajat aina kun pääsevät määräämään. Ehkä juuri noiden sinunkin esittämiesi laskelmapohjien vuoksi.

        Kuten jo taisin sanoa niin valmiin tavaran arvo on se hinta joka siitä suostutaan maksamaan, suunnittelun asia taas on suunnitella tuote siten, että se tuohon hintaan riittävällä katteella voidaan valmistaa. Minä olen tuota hinnan sovittelua kustannuksiin käpälöinyt muutaman vuosikymmenen hyvin tuloksin, yritys tuotti tulosta sen positiivisessa mielessä ja saatiin vielä myytyäkin kohtuu hintaan kun me aloittajat tulimme eläkeikään. Se toimii edelleen lähes samalla henkilökunnalla johtoa lukuun ottamatta.

        Työläiset eivät luovuta lisäarvoa, arvon lisäys syntyy hyvästä suunnittelusta niin työn kuin raaka-ainehankintojen osalta sekä muutoin yrityksen hyvästä taloustoiminnasta. Työläiset, jos eivät huijjaa, tekevät vain sen mitä on jo aiemmin suunniteltu noiden tuotteiden valmistuksesta. Harvoin jos koskaan tuotteen suunnittelua jätetään varsinaisten työn suorittajien tehtäväksi.

        Työaika on se mikä on sovittu, taitaa tänään olla noin 7,5 tuntia työpäivässä. Nykyisin ei liene lisätyötä mutta vielä tehdään ylitöitä mutta niistäkin olisi parempi päästä eroon koska niistä maksetaan runsaasti enemmän kuin normaalityöajasta mutta tuottoa en oikein usko vastaavaksi.

        Mistä hitosta sinä niitä kapitalisteja aina vaan kaivat? Älä usko komusatuihin sillä kapitalistit ovat pääosin samaa rotua eli historiaa porvareiden kanssa. Kukaan ei riistä paitsi ne työntekijät jotka nostavat täyden palkan vaikka eivät sitä olisi ansainneetkaan. Yritystenhän on omistettava tuotantovälineet sillä harva sitä viitsisi aamuisin tulla töihin sorvi polkupyörän tarrakalla. Hommatkin on ainakin talvella ja kaatosateella mukavampaa tehdä sisätiloissa kuivassa ja lämpimässä joten yrityksen on useimmiten hommattava tilat tuotannolla.

        Kk sulla on omissa housuissas.: D

        Työvoiman arvohan rahassa ilmaistuna on aina se työpalkka tehdystä työstä ja sillä on aina vain kaksi perusmuotoa; aika- ja urakkapalkka.
        Aikamaksu tekee kapitalistille mahdolliseksi tehostaa työläisen riistoa työpäivää pidentämällä samalla palkalla. Myös työn tehokkuuden kohoaminen merkitsee työtunnin hinnan alenemista, koska maksu jää entiseksi huolimatta suuremmasta työmäärästä. Urakkapalkka johtaa taas jatkuvaan työn tehokkuuden lisääntymiseen, kun kapitalisti laittaa esimerkiksi eri työläisryhmät kilpailemaan keskenään. Kapitalistien temput kaikissa palkkajärjestelmissä tähtäävät siihen, että työläisistä saataisiin puristetuksi mahdollisimman paljon lisäarvoa. Työväenluokka on läpi historian taistellut työvoiman työpalkan kohottamiseksi.


      • vanha_komu kirjoitti:

        Kk sulla on omissa housuissas.: D

        Työvoiman arvohan rahassa ilmaistuna on aina se työpalkka tehdystä työstä ja sillä on aina vain kaksi perusmuotoa; aika- ja urakkapalkka.
        Aikamaksu tekee kapitalistille mahdolliseksi tehostaa työläisen riistoa työpäivää pidentämällä samalla palkalla. Myös työn tehokkuuden kohoaminen merkitsee työtunnin hinnan alenemista, koska maksu jää entiseksi huolimatta suuremmasta työmäärästä. Urakkapalkka johtaa taas jatkuvaan työn tehokkuuden lisääntymiseen, kun kapitalisti laittaa esimerkiksi eri työläisryhmät kilpailemaan keskenään. Kapitalistien temput kaikissa palkkajärjestelmissä tähtäävät siihen, että työläisistä saataisiin puristetuksi mahdollisimman paljon lisäarvoa. Työväenluokka on läpi historian taistellut työvoiman työpalkan kohottamiseksi.

        Myönnetään, olisi pitänyt olla vk!

        Virhe onkin noissa sinun palkanlaskuperiaatteissasi, tunti tai urakka. Palkan perusteen pitäisi olla ansainta eli vain tuloksesta maksetaan kuten yrittäjillekin.

        Sinä se poika vaan niitä kapitalisteja löydät juttuihisi vaikka niiden aika on ohi suurimmaksi osaksi. He tuskin jos jonkun suuren yrityksen omistavat, puuttuvat suoraan palkanmaksuun vaan sen hoitaa toimiva johto.

        Suurin osahan suuryrityksistä on tänään osakeyhtiöitä ja patruunaa saat oikein hakea. Silloin et sitä kapitalistia löydä mistään edes yhtiökokouksessa. Sitä pitää vanhan komunkin alkaa nähdä tätä päivää sillä sitten Marxin, sen teidän epäjumalanne, ajat ja tavat ovat suuresti muuttuneet mutta te komuloiset vaan ette näe sitä!

        Urakka silloin kun siihen ei liitetä aikapalkkaa missään muodossa on varsin lähellä oikeaa tapaa palkan maksussa jos urakat vaan lasketaan oikein.

        Tuskin työläisistä sitä maksimia puristetaan mutta he saattavat itse yrittää. Kun palkka on urakan kaltainen niin senhän saa tehdä niin hitaasti kuin haluaa ja aina saa sen sovitun summan jos ei sitä aikapalkkaa ole virheellisesti yhdistetty urakkaan.

        Yrittäjähän tekee aina urakkapalkalla ilman tuntipalkkaa! Sen pitäisi kelvata silloin kaikille!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Myönnetään, olisi pitänyt olla vk!

        Virhe onkin noissa sinun palkanlaskuperiaatteissasi, tunti tai urakka. Palkan perusteen pitäisi olla ansainta eli vain tuloksesta maksetaan kuten yrittäjillekin.

        Sinä se poika vaan niitä kapitalisteja löydät juttuihisi vaikka niiden aika on ohi suurimmaksi osaksi. He tuskin jos jonkun suuren yrityksen omistavat, puuttuvat suoraan palkanmaksuun vaan sen hoitaa toimiva johto.

        Suurin osahan suuryrityksistä on tänään osakeyhtiöitä ja patruunaa saat oikein hakea. Silloin et sitä kapitalistia löydä mistään edes yhtiökokouksessa. Sitä pitää vanhan komunkin alkaa nähdä tätä päivää sillä sitten Marxin, sen teidän epäjumalanne, ajat ja tavat ovat suuresti muuttuneet mutta te komuloiset vaan ette näe sitä!

        Urakka silloin kun siihen ei liitetä aikapalkkaa missään muodossa on varsin lähellä oikeaa tapaa palkan maksussa jos urakat vaan lasketaan oikein.

        Tuskin työläisistä sitä maksimia puristetaan mutta he saattavat itse yrittää. Kun palkka on urakan kaltainen niin senhän saa tehdä niin hitaasti kuin haluaa ja aina saa sen sovitun summan jos ei sitä aikapalkkaa ole virheellisesti yhdistetty urakkaan.

        Yrittäjähän tekee aina urakkapalkalla ilman tuntipalkkaa! Sen pitäisi kelvata silloin kaikille!

        Tuskin työläisistä sitä maximia puristetaan.. Rohkenen olla eri miletä, urakkapalkkauksella on hintansa ja se on kova, terveys menee, ihminen ei ole kone.
        Hihnalla urakointi on pakkotahtista joko pysyt tahdissa tai et ja näin on vaikka työtä hihnalla tehtäisiin tuntiliksalla.
        Ja hyvin, hyvin harva duunari tuntee itsensä ja omat resurssinsa niin, että osaa hakeutua työhön joka sopii hänen fyysisiin ominaisuuksiinsa, unirytmiinsä. Jos tunteekin niin jos on mahdollisuus hyviin hankkeisiin niin riskihän otetaan, vaikka tietäisi, että ensin pettää fyysinen kunto ja sitten kun on tarpeeksi revitelty pinna kiristyy ja fyysiset vaivat pahenee ja pinna prakaa lopullisesti ja siinä sitä "raakkina" ihmetellään, että mitäs nyt?
        Kun on kerran itsensä loppuun polttanut niin itse sieltä pitää kyetä nousemaanakin ja se ei ihan helppoa ole ja apua siihen on harvassa.
        Kaikki FIKSUT ihmiset tietävät, että kaikki ei sovi kaikille, ei edes joka toiselle.


      • vanha_komu
        Extyökkäri kirjoitti:

        Myönnetään, olisi pitänyt olla vk!

        Virhe onkin noissa sinun palkanlaskuperiaatteissasi, tunti tai urakka. Palkan perusteen pitäisi olla ansainta eli vain tuloksesta maksetaan kuten yrittäjillekin.

        Sinä se poika vaan niitä kapitalisteja löydät juttuihisi vaikka niiden aika on ohi suurimmaksi osaksi. He tuskin jos jonkun suuren yrityksen omistavat, puuttuvat suoraan palkanmaksuun vaan sen hoitaa toimiva johto.

        Suurin osahan suuryrityksistä on tänään osakeyhtiöitä ja patruunaa saat oikein hakea. Silloin et sitä kapitalistia löydä mistään edes yhtiökokouksessa. Sitä pitää vanhan komunkin alkaa nähdä tätä päivää sillä sitten Marxin, sen teidän epäjumalanne, ajat ja tavat ovat suuresti muuttuneet mutta te komuloiset vaan ette näe sitä!

        Urakka silloin kun siihen ei liitetä aikapalkkaa missään muodossa on varsin lähellä oikeaa tapaa palkan maksussa jos urakat vaan lasketaan oikein.

        Tuskin työläisistä sitä maksimia puristetaan mutta he saattavat itse yrittää. Kun palkka on urakan kaltainen niin senhän saa tehdä niin hitaasti kuin haluaa ja aina saa sen sovitun summan jos ei sitä aikapalkkaa ole virheellisesti yhdistetty urakkaan.

        Yrittäjähän tekee aina urakkapalkalla ilman tuntipalkkaa! Sen pitäisi kelvata silloin kaikille!

        Yhteiskunta uusiutuu päivästä toiseen ja vuodesta vuoteen, liike ei koskaan kokonaan pysähdy. Takaisin kapitalistille tullut pääoma lisäarvoineen heitetään uudestaan kiertoon kuin suuressa työläisten oravanpyörässä. Pääoman kasautumisen liikkeellepanevana voimana on ennen kaikkea lisäarvon suurentumisen tavoittelu, rikastumishimolla ei ole rajoja. Toinen liikkeellepaneva voima on kilpailu, joka pakottaa jokaista kapitalistia lisäämään pääomaansa. Kasautumisen kulussa pääoman kokonaismäärä kasvaa ja tämä keskittyy harvalukuisten suurkapitalistien käsiin.

        Kilpailun ja voitontavoittelun kehittyessä osa työläisistä tuomitaan pakolliseen työttömyyteen. Nämä ihmiset muodostavat teollisuuden vara-armeijan, joka kuuluu välttämättömänä osana kapitalistiseen tuotantoon. Kun teollisuuden nopeaa laajentumista vaaditaan nousukaudella, on yrittäjien käytettävissä tarpeellinen määrä työttömiä. Teollisuuden vara-armeijan olemassa olo tekee mahdolliseksi myös kapitalisteille tehostaa riistoa. Työttömien on suostuttava hanttihommiin huonolla palkalla ja samalla työttömillä voidaan painaa työssä käyvien asemaa. Pääoman kasautuminen johtaa siihen, että aina syntyy työttömyyttä.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Tuskin työläisistä sitä maximia puristetaan.. Rohkenen olla eri miletä, urakkapalkkauksella on hintansa ja se on kova, terveys menee, ihminen ei ole kone.
        Hihnalla urakointi on pakkotahtista joko pysyt tahdissa tai et ja näin on vaikka työtä hihnalla tehtäisiin tuntiliksalla.
        Ja hyvin, hyvin harva duunari tuntee itsensä ja omat resurssinsa niin, että osaa hakeutua työhön joka sopii hänen fyysisiin ominaisuuksiinsa, unirytmiinsä. Jos tunteekin niin jos on mahdollisuus hyviin hankkeisiin niin riskihän otetaan, vaikka tietäisi, että ensin pettää fyysinen kunto ja sitten kun on tarpeeksi revitelty pinna kiristyy ja fyysiset vaivat pahenee ja pinna prakaa lopullisesti ja siinä sitä "raakkina" ihmetellään, että mitäs nyt?
        Kun on kerran itsensä loppuun polttanut niin itse sieltä pitää kyetä nousemaanakin ja se ei ihan helppoa ole ja apua siihen on harvassa.
        Kaikki FIKSUT ihmiset tietävät, että kaikki ei sovi kaikille, ei edes joka toiselle.

        Kun on vain urakkapalkka niin hommaa voi tehdä omaan vauhtiin eikä silloin loikoessaankaan varasta työnantajaltaan. Ainoa stressi on siinä mitä muija/äijä sanoo kun palkka laskee!

        Noinhan yrittäjätkin pääosin tekevät, kelloon katsomatta kaikessa rauhassa hoitavat hommansa ja saavat sitten palkkaakin jos homma on sujunut. Miksi se ei kelpaa kaikille? Siinä pääsisi eroon stressistä jos vaan ei euron kuvat liikaa kiiltele silmissä.


      • vanha_komu kirjoitti:

        Yhteiskunta uusiutuu päivästä toiseen ja vuodesta vuoteen, liike ei koskaan kokonaan pysähdy. Takaisin kapitalistille tullut pääoma lisäarvoineen heitetään uudestaan kiertoon kuin suuressa työläisten oravanpyörässä. Pääoman kasautumisen liikkeellepanevana voimana on ennen kaikkea lisäarvon suurentumisen tavoittelu, rikastumishimolla ei ole rajoja. Toinen liikkeellepaneva voima on kilpailu, joka pakottaa jokaista kapitalistia lisäämään pääomaansa. Kasautumisen kulussa pääoman kokonaismäärä kasvaa ja tämä keskittyy harvalukuisten suurkapitalistien käsiin.

        Kilpailun ja voitontavoittelun kehittyessä osa työläisistä tuomitaan pakolliseen työttömyyteen. Nämä ihmiset muodostavat teollisuuden vara-armeijan, joka kuuluu välttämättömänä osana kapitalistiseen tuotantoon. Kun teollisuuden nopeaa laajentumista vaaditaan nousukaudella, on yrittäjien käytettävissä tarpeellinen määrä työttömiä. Teollisuuden vara-armeijan olemassa olo tekee mahdolliseksi myös kapitalisteille tehostaa riistoa. Työttömien on suostuttava hanttihommiin huonolla palkalla ja samalla työttömillä voidaan painaa työssä käyvien asemaa. Pääoman kasautuminen johtaa siihen, että aina syntyy työttömyyttä.

        On selvää, että uusi syntyvä pääoma pyritään sijoittamaan tuottavasti, tuo asiahan ei oikein sujunut kommunismin nimissä toimivissa valtioissa ja tuloksen tiedämme. Pääoma on se joka sinutkin leivässä pitää!

        Kilpailu on hyvästä, se parantaa niin tuottavuutta kuin laatuakin. Ajattelepas, jos aikoinaan matkapuhelimille ei olisi syntynyt kilpailua niin edelleen käyttäisimme Mobiran kahvallisia puhelimia jotka maksaisivat sinun kahden kuukauden palkkasi mutta siinäkin mentiin kilpailun puolelle ja nyt saat uuden monipuolisemman puhelimen päivän ansioillasi jos et kahta. Siinä näet kilpailun saavutukset, pelkästään positiivisia.

        Se mikä on ehkä ongelma on ihmiset jotka eivät tajua tuota asiaa, ihmisen on koko ajan koulutettava itseään ja pyrittävä aina vain uusiin töihin joissa uusia kykyjään (opittua) voidaan hyödyntää. Ei parane jäädä tuleen makaamaan vaan on hyökättävä uusiin hommiin innokkaana. Minä tein noin ja pärjäsin.

        Työttömyys taas on pääosin huonojen työehto ja palkkasopimusten ansiota, jos ne tehdään sopiviksi globaalin markkinatalouden ehtoihin niin työttömyys on pienen vaiva meille.


      • vanha_komu
        Extyökkäri kirjoitti:

        On selvää, että uusi syntyvä pääoma pyritään sijoittamaan tuottavasti, tuo asiahan ei oikein sujunut kommunismin nimissä toimivissa valtioissa ja tuloksen tiedämme. Pääoma on se joka sinutkin leivässä pitää!

        Kilpailu on hyvästä, se parantaa niin tuottavuutta kuin laatuakin. Ajattelepas, jos aikoinaan matkapuhelimille ei olisi syntynyt kilpailua niin edelleen käyttäisimme Mobiran kahvallisia puhelimia jotka maksaisivat sinun kahden kuukauden palkkasi mutta siinäkin mentiin kilpailun puolelle ja nyt saat uuden monipuolisemman puhelimen päivän ansioillasi jos et kahta. Siinä näet kilpailun saavutukset, pelkästään positiivisia.

        Se mikä on ehkä ongelma on ihmiset jotka eivät tajua tuota asiaa, ihmisen on koko ajan koulutettava itseään ja pyrittävä aina vain uusiin töihin joissa uusia kykyjään (opittua) voidaan hyödyntää. Ei parane jäädä tuleen makaamaan vaan on hyökättävä uusiin hommiin innokkaana. Minä tein noin ja pärjäsin.

        Työttömyys taas on pääosin huonojen työehto ja palkkasopimusten ansiota, jos ne tehdään sopiviksi globaalin markkinatalouden ehtoihin niin työttömyys on pienen vaiva meille.

        Pääomahan aina tekee niin sanotusti siis täyden kierroksen kapitalistilta tuotannon ja myynnin kautta takaisin kapitalistille lisäarvoa tuottaen pelkällä työläisten riistolla. Se aloittaa kiertonsa rahana, jolla kapitalisti ostaa tuotantovälineitä ja työvoiman. Tuotantoprosessissa pääoma ottaa tavarapääoman muodon ja myynnissä jälleen rahapääoman muodon, joka palaa kapitalistille. Nämä vaiheet käytyään se on tehnyt täyden kierroksen. Kiertokulkuaika on se aika, joka menee pääoman täyskierroksen tekemiseen. Mitä enemmän ja nopeampia kierroksia pääoma tekee tietyssä ajassa, sen suurempi on luonnollisesti kapitalistin voitto. Kierron nopeuttamiseksi kapitalisteilla on toki aina olemassa todella monia erilaisia keinoja ja konsteja. esimerkkinä tästä asiasta Suomessa voisi nyt kertoa tämän verosuunnittelun.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kun on vain urakkapalkka niin hommaa voi tehdä omaan vauhtiin eikä silloin loikoessaankaan varasta työnantajaltaan. Ainoa stressi on siinä mitä muija/äijä sanoo kun palkka laskee!

        Noinhan yrittäjätkin pääosin tekevät, kelloon katsomatta kaikessa rauhassa hoitavat hommansa ja saavat sitten palkkaakin jos homma on sujunut. Miksi se ei kelpaa kaikille? Siinä pääsisi eroon stressistä jos vaan ei euron kuvat liikaa kiiltele silmissä.

        Kyse on HIHNALLA työskentelystä, sillä katsos Extyökkäri on VAUHTINSA riippumatta palkausmuodosta.
        Mikäli muistan postauksiasi niin kyllä niissä edellytetään niin kuin KAIKKI työnantajat edellyttävät, että työvauhti on firman johdon määräysten ja odotusten mukainen, ei siinä palkkausmuoto vaikuta sitä eikä tätä.
        Tässä maassa on työaikalait olemassa niiden pitää kelvata johtajille ja duunareille, omistajat voivat tehdä mitä mieleen muljahtaa, duunari ei voi sitä tehdä.
        Empä ole vielä kuullut firmasta jossa esim. huoltoporukka voi ihan omaan rauhalliseen tahtiin tehdä hommansa kun sesonki on päällä ja pakkauskone sanoo sopparin irti. Kyllä siinä on koko firman väki kynsiään puremassa huoltoasentajan selän takana laulamassa kuorossa miten kauan kestää, mikä siinä kestää, miksei se toimi????
        Siinä huoltoasenja ryömii koneeseen ja laittaa kuulosuojaimet korvilleen ja koettaa keskittyä siihen mistä hän saa palkkansa korjaamaan sen masiinan, että osakaatkin saavat osinkoja ja johtaja bonuksensa.


      • vanha_komu kirjoitti:

        Pääomahan aina tekee niin sanotusti siis täyden kierroksen kapitalistilta tuotannon ja myynnin kautta takaisin kapitalistille lisäarvoa tuottaen pelkällä työläisten riistolla. Se aloittaa kiertonsa rahana, jolla kapitalisti ostaa tuotantovälineitä ja työvoiman. Tuotantoprosessissa pääoma ottaa tavarapääoman muodon ja myynnissä jälleen rahapääoman muodon, joka palaa kapitalistille. Nämä vaiheet käytyään se on tehnyt täyden kierroksen. Kiertokulkuaika on se aika, joka menee pääoman täyskierroksen tekemiseen. Mitä enemmän ja nopeampia kierroksia pääoma tekee tietyssä ajassa, sen suurempi on luonnollisesti kapitalistin voitto. Kierron nopeuttamiseksi kapitalisteilla on toki aina olemassa todella monia erilaisia keinoja ja konsteja. esimerkkinä tästä asiasta Suomessa voisi nyt kertoa tämän verosuunnittelun.

        Ei nyt ihan noinkaan. Jos halutaan lisää pääomaa niin osa vuoden tuloksesta pitää lisätä vapaaseen pääomaan. Osa tietysti maksetaan osinkoina niille jotka ovat koko homman panneet alkuun.

        Tuo sinun satuilusi pääoman kierrosta hillopurkkeina tai vispilöinä ei ole tätä päivää vaan pelkkää hämäystä joka on sinuun uponnut kuin veitsi voihin.

        Kannattaa oikeasti miettiä mitä me olisimme ilman pääomia. Suomen ongelma on aina ollut liian ohut pääoma, sitä pitäisi olla paksummin!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Kyse on HIHNALLA työskentelystä, sillä katsos Extyökkäri on VAUHTINSA riippumatta palkausmuodosta.
        Mikäli muistan postauksiasi niin kyllä niissä edellytetään niin kuin KAIKKI työnantajat edellyttävät, että työvauhti on firman johdon määräysten ja odotusten mukainen, ei siinä palkkausmuoto vaikuta sitä eikä tätä.
        Tässä maassa on työaikalait olemassa niiden pitää kelvata johtajille ja duunareille, omistajat voivat tehdä mitä mieleen muljahtaa, duunari ei voi sitä tehdä.
        Empä ole vielä kuullut firmasta jossa esim. huoltoporukka voi ihan omaan rauhalliseen tahtiin tehdä hommansa kun sesonki on päällä ja pakkauskone sanoo sopparin irti. Kyllä siinä on koko firman väki kynsiään puremassa huoltoasentajan selän takana laulamassa kuorossa miten kauan kestää, mikä siinä kestää, miksei se toimi????
        Siinä huoltoasenja ryömii koneeseen ja laittaa kuulosuojaimet korvilleen ja koettaa keskittyä siihen mistä hän saa palkkansa korjaamaan sen masiinan, että osakaatkin saavat osinkoja ja johtaja bonuksensa.

        Jokainen valitsee itse työnsä. Joku seisoo hihnalla mutta fiksummat tekevät omaan tahtiin.

        Pitää vain hoitaa asiansa siten että saa valita. Minä hoidin!


      • vanha_komu
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei nyt ihan noinkaan. Jos halutaan lisää pääomaa niin osa vuoden tuloksesta pitää lisätä vapaaseen pääomaan. Osa tietysti maksetaan osinkoina niille jotka ovat koko homman panneet alkuun.

        Tuo sinun satuilusi pääoman kierrosta hillopurkkeina tai vispilöinä ei ole tätä päivää vaan pelkkää hämäystä joka on sinuun uponnut kuin veitsi voihin.

        Kannattaa oikeasti miettiä mitä me olisimme ilman pääomia. Suomen ongelma on aina ollut liian ohut pääoma, sitä pitäisi olla paksummin!

        Niin sanotusta teollisuuspääomastahan eroavat kauppapääoma ja lainapääoma. Kauppapääoma on tavaran kiertokulun piireissä käytettävää pääomaa. Kiertokulun piireissä ei luoda lisäarvoa, mutta pääoman täyskierros yritetään tehdä mahdollisimman kustannustehokkaasti. Siirtämällä myyntitoimet kauppiaalle kapitalisti jouduttaa pääomansa kehäkiertoa. Kauppavoitto on taas osa lisäarvosta, jonka teollisuuskapitalisti luovuttaa kauppiaalle myynnistä. Kaupan piirissä toimivien työläisten työ ei tuota lisäarvoa, mutta se antaa kauppiaalle loistavan mahdollisuuden riistää osan tuotannossa luodusta lisäarvosta.

        Kiertokulkukustannukset (logistiikka, varastointi yms.) ovat välttämättömiä pääoman täyskierrokselle, mutta ne yritetään taloudellisen voiton maksimoimiseksi pitää aina mahdollisimman pieninä keinolla millä hyvänsä.


      • vanha_komu kirjoitti:

        Niin sanotusta teollisuuspääomastahan eroavat kauppapääoma ja lainapääoma. Kauppapääoma on tavaran kiertokulun piireissä käytettävää pääomaa. Kiertokulun piireissä ei luoda lisäarvoa, mutta pääoman täyskierros yritetään tehdä mahdollisimman kustannustehokkaasti. Siirtämällä myyntitoimet kauppiaalle kapitalisti jouduttaa pääomansa kehäkiertoa. Kauppavoitto on taas osa lisäarvosta, jonka teollisuuskapitalisti luovuttaa kauppiaalle myynnistä. Kaupan piirissä toimivien työläisten työ ei tuota lisäarvoa, mutta se antaa kauppiaalle loistavan mahdollisuuden riistää osan tuotannossa luodusta lisäarvosta.

        Kiertokulkukustannukset (logistiikka, varastointi yms.) ovat välttämättömiä pääoman täyskierrokselle, mutta ne yritetään taloudellisen voiton maksimoimiseksi pitää aina mahdollisimman pieninä keinolla millä hyvänsä.

        Kun nyt et noissa ajatuksissasi pääse eroon pääomastasi niin paljonko sitä sinulla oikein on? Vai oletko vain kade kun muut järkevällä talouspolitiikallaan ovat sitä onnistuneet luomaan mutta sinä olet sijoittanut vain kossuun ja malboroon?

        Totta kai kaikki talouden toiminta tehdään kustannustehokkaasti, se on menestymisen salaisuus. Siinä pätee sama kuin sukkia ostettaessa, jos samanlaisia sukkia saa 3€ pari ja 6€ pari niin veikkaan sinun ostavan noita 3€ sukkia.

        Kaupan kate on kaupan katetta eikä mitään lisäarvoa eikä edes arvon lisää, se vaan on pelkkää katetta jolla sitten kustannetaan kaupan toimintaa. Ilman katteellista kauppaa ei kauppaa ole kuten näemme siitä miten kauppa aikoinaan suuressa ja mahtavassa toimi ja mihin se loppui.

        Olet todella ajatuskyvytön tuon lisäarvopiintymäsi kanssa. Kun kauppa ostaa polkupyörän myytäväksi se maksaa siitä tuottajalle hänen vaatimansa hinnan, myyntiin mennessä siihen hintaan lisätään kate, ei mitään arvoa koska kyse on hinnasta ei hiotuista jalokivistä, niillä kun on sitä arvoa.

        Kyllä kaupan henkilökuntakin voi lisätä ainakin osan myytävistä tuotteista arvoa, pääosin vaikka myytävistä käytetyistä tavaroista joiden fiksaaminen saa ainakin niiden hinnan nousemaan jos ei arvoa.

        Vanhan komun kannattaa hieman miettiä uudelleen selvin päin miten maailma toimii, se ei todellakaan pidä marxilaisia illanviettoja joissa lisäarvoista keskustellaan. Eikä kannata sinunkaan niitä miettiä ellei sitten joku siitä maksa kunnolla. Omaehtoisesti sinuna siirtyisin tähän päivään sieltä 1800 luvulta, me muut oikeat suomalaiset kun elämme jo 2000 lukua.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jokainen valitsee itse työnsä. Joku seisoo hihnalla mutta fiksummat tekevät omaan tahtiin.

        Pitää vain hoitaa asiansa siten että saa valita. Minä hoidin!

        Niin jokainen voi valita siitä mitä työtä pystyy tekemään ja/tai mitä on tarjolla.
        Kaikilla ihmisillä ei ole sinun lahjojasi, sinun mahdollisuuksiasi, eikä koskaan tule olemaan.
        Tämä on hyvä muistaa kun kirjoittelee miten minä selviän, miten minä teen ja mitä muiden pitää tehdä.
        Autonkuljettajaksi ei voi alkaa kuka vaan pitää pystyä suorittamaan ajokortti hyväksytysti ja kaikki siihen eivät todellakaan kykene.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Niin jokainen voi valita siitä mitä työtä pystyy tekemään ja/tai mitä on tarjolla.
        Kaikilla ihmisillä ei ole sinun lahjojasi, sinun mahdollisuuksiasi, eikä koskaan tule olemaan.
        Tämä on hyvä muistaa kun kirjoittelee miten minä selviän, miten minä teen ja mitä muiden pitää tehdä.
        Autonkuljettajaksi ei voi alkaa kuka vaan pitää pystyä suorittamaan ajokortti hyväksytysti ja kaikki siihen eivät todellakaan kykene.

        Ajokortti nyt on yksinkertainen asia jos asiasta on kiinnostunut. Se ei ole mitään avaruustiedettä vaan väistelyä ja tien oikeassa reunassa pääosin pysymistä. Jotain on pahasti vialla jos ajokortti on ylivoimainen suorittaa.

        Siitä alasta jolla haluaa pitää oppia paljon jopa koulujen ja opistojen lisäksi. Sen tulee olla harrastus johon käyttää aikaansa mielellään. Itse olen aina sanonut jotta ammatti vei hyvän harrastuksen.

        Minä en sano mitä jonkun pitää tehdä mutta kannustan tekemään siten, että siitä hyötyy niin itse kuin yhteiskuntakin. Minä vertaan siihen miten aikoinaan itse toimin ja se on hyvä ja reaalinen lähtökohta.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ajokortti nyt on yksinkertainen asia jos asiasta on kiinnostunut. Se ei ole mitään avaruustiedettä vaan väistelyä ja tien oikeassa reunassa pääosin pysymistä. Jotain on pahasti vialla jos ajokortti on ylivoimainen suorittaa.

        Siitä alasta jolla haluaa pitää oppia paljon jopa koulujen ja opistojen lisäksi. Sen tulee olla harrastus johon käyttää aikaansa mielellään. Itse olen aina sanonut jotta ammatti vei hyvän harrastuksen.

        Minä en sano mitä jonkun pitää tehdä mutta kannustan tekemään siten, että siitä hyötyy niin itse kuin yhteiskuntakin. Minä vertaan siihen miten aikoinaan itse toimin ja se on hyvä ja reaalinen lähtökohta.

        Luetun ymmärtämisen vaikeutta sinulla selvästi on. Kirjoitin, että kaikilla ei ole sinun lahjojasi, sinun edellytyksisäsi opiskella, omaksua tietoa tai hankkia edes ajokorttia eikä heidän kohdallaan silti mikään ole vialla he ovat syntyneet sellaisiksi eikä sitä muuteta.


      • vanha_komu
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kun nyt et noissa ajatuksissasi pääse eroon pääomastasi niin paljonko sitä sinulla oikein on? Vai oletko vain kade kun muut järkevällä talouspolitiikallaan ovat sitä onnistuneet luomaan mutta sinä olet sijoittanut vain kossuun ja malboroon?

        Totta kai kaikki talouden toiminta tehdään kustannustehokkaasti, se on menestymisen salaisuus. Siinä pätee sama kuin sukkia ostettaessa, jos samanlaisia sukkia saa 3€ pari ja 6€ pari niin veikkaan sinun ostavan noita 3€ sukkia.

        Kaupan kate on kaupan katetta eikä mitään lisäarvoa eikä edes arvon lisää, se vaan on pelkkää katetta jolla sitten kustannetaan kaupan toimintaa. Ilman katteellista kauppaa ei kauppaa ole kuten näemme siitä miten kauppa aikoinaan suuressa ja mahtavassa toimi ja mihin se loppui.

        Olet todella ajatuskyvytön tuon lisäarvopiintymäsi kanssa. Kun kauppa ostaa polkupyörän myytäväksi se maksaa siitä tuottajalle hänen vaatimansa hinnan, myyntiin mennessä siihen hintaan lisätään kate, ei mitään arvoa koska kyse on hinnasta ei hiotuista jalokivistä, niillä kun on sitä arvoa.

        Kyllä kaupan henkilökuntakin voi lisätä ainakin osan myytävistä tuotteista arvoa, pääosin vaikka myytävistä käytetyistä tavaroista joiden fiksaaminen saa ainakin niiden hinnan nousemaan jos ei arvoa.

        Vanhan komun kannattaa hieman miettiä uudelleen selvin päin miten maailma toimii, se ei todellakaan pidä marxilaisia illanviettoja joissa lisäarvoista keskustellaan. Eikä kannata sinunkaan niitä miettiä ellei sitten joku siitä maksa kunnolla. Omaehtoisesti sinuna siirtyisin tähän päivään sieltä 1800 luvulta, me muut oikeat suomalaiset kun elämme jo 2000 lukua.

        Tuotantohan ei saa koskaan pysähtyä, joten aina välillä syntyy sitä välitöntä rahan tarvetta jopa kapitalistillekin. Silloin hän ottaa lainaa korkoa vastaan ja sijoittaa sen valitsemaansa kohteeseen. Korko on osa lisäarvosta, jonka kapitalisti maksaa korvauksena lainaajalle.

        Pankki on luottolaitos, jonka tarkoituksena on myöntää lainaa kapitalistiseen tuotantoon ja näin riistää osa lisäarvosta koron muodossa. Nykyään pankkien vakavaraisuus täytyy olla EU-alueella 3-5% luokkaa, mikä tarkoittaa sitä, että pankissa on oltava aina tuon verran ”oikeaa” pääomaa lunastettavaksi. Pankilla on kuitenkin oikeus luoda uutta pääomaa ja tällä rahoittaa tuotantoa. Jos esimerkiksi työläinen tallettaa tuhat euroa, niin se muuttuu pankille kymppitonniksi, joka laitetaan kiertoon. Parhaassa tapauksessa työläisen oma raha riistää samaa työläistä tuotantoprosessissa.

        Valtio voi olla myös sitoutunut pitämään pankkeja pystyssä ja antamaan niiden tallettajille talletussuojia, jolloin tappiot maksetaan verovaroista.

        Esimerkiksi osakeyhtiöhän on yritysmuoto, jonka pääoma on koostunut sen osakkaiden maksuista. Muuten tämä yhtiö toimii samalla tavalla kuin yksittäinen kapitalisti, mutta lisäarvo jaetaan sijoittajien kesken osinkoina.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Luetun ymmärtämisen vaikeutta sinulla selvästi on. Kirjoitin, että kaikilla ei ole sinun lahjojasi, sinun edellytyksisäsi opiskella, omaksua tietoa tai hankkia edes ajokorttia eikä heidän kohdallaan silti mikään ole vialla he ovat syntyneet sellaisiksi eikä sitä muuteta.

        Tämä kun ei ole koulun koe niin vastailen ajoittain hieman mukaillen enkä sanatarkasti kun huomaan etten viitsi alkaa jauhamaan samaa uudelleen ja uudelleen.


      • vanha_komu kirjoitti:

        Tuotantohan ei saa koskaan pysähtyä, joten aina välillä syntyy sitä välitöntä rahan tarvetta jopa kapitalistillekin. Silloin hän ottaa lainaa korkoa vastaan ja sijoittaa sen valitsemaansa kohteeseen. Korko on osa lisäarvosta, jonka kapitalisti maksaa korvauksena lainaajalle.

        Pankki on luottolaitos, jonka tarkoituksena on myöntää lainaa kapitalistiseen tuotantoon ja näin riistää osa lisäarvosta koron muodossa. Nykyään pankkien vakavaraisuus täytyy olla EU-alueella 3-5% luokkaa, mikä tarkoittaa sitä, että pankissa on oltava aina tuon verran ”oikeaa” pääomaa lunastettavaksi. Pankilla on kuitenkin oikeus luoda uutta pääomaa ja tällä rahoittaa tuotantoa. Jos esimerkiksi työläinen tallettaa tuhat euroa, niin se muuttuu pankille kymppitonniksi, joka laitetaan kiertoon. Parhaassa tapauksessa työläisen oma raha riistää samaa työläistä tuotantoprosessissa.

        Valtio voi olla myös sitoutunut pitämään pankkeja pystyssä ja antamaan niiden tallettajille talletussuojia, jolloin tappiot maksetaan verovaroista.

        Esimerkiksi osakeyhtiöhän on yritysmuoto, jonka pääoma on koostunut sen osakkaiden maksuista. Muuten tämä yhtiö toimii samalla tavalla kuin yksittäinen kapitalisti, mutta lisäarvo jaetaan sijoittajien kesken osinkoina.

        Kyllä se tuotanto aina välillä pysähtyy mutta yrityksen ei aina tarvitse ottaa lainaa jos vapaata pääomaa löytyy. Jos yritys haluaa olla varman päälle niin sillä on kohtuullisesti kassavaroja pienempiin tarpeisiin. Tietysti jos meno on liian suuri niin vakavaraisen yrityksen on helppoa lainata, sen kun kysyy ja nostaa jos summa sopii kuvaan.

        Meillähän ei ole muuta kuin kapitalistista tuotantoa koska sitä se on nyrkkipajoissakin kun kerran talousjärjestelmä on kapitalistinen. Olisi kannattanut komujenkin paratiisin pitää vaan yrittäjyys ja kapitalismi voimissaan niin ehkä Neuvostoliittokin vielä tuossa vieressä puhkuisi.

        Miten ajattelisit pankin toimivan jos ei kuvaamallasi tavalla? Kun pankki vaan ne vakuudet ottaa tosissaan niin mitään ongelmaa ei synny, niissä lipsuminen saa kauheita aikaan!

        Yritykset, toimivat sitten lainapääomalla tai omallaan eivät riistä yhtäkään työntekijää vaan asia on yleensä päinvastoin. Työntekijät riistävät yrityksiä koska nostavat koko palkkansa vaikka eivät käytä 100% työajastaan tehokkaaseen työhön.

        Jos pankki on kaatuakseen huonojen päätösten vuoksi niin on järkevää miettiä millä tavoin vahinko on pienin mahdollinen koko talouden kannalta. Hyvä malli on ollut meilläkin aikoinaan käytössä, siinä valtio on pääomaehtoisesti rahoittanut pankkia eli alkanut osakkaaksi. Kun sitten pankki on saatu jaloilleen niin ne osakkeet saadaan kyllä myytyä jos halutaan ehkä vielä voitolla.

        Osakeyhtiöissä ei jaeta lisäarvoa missään vaan yrityksen tuloksesta osa jaetaan osinkoina niille joiden rahoituksen varassa yritys on lähtenyt käyntiin. Se on reilua peliä sillä ilman noiota sijoittajia ei nähtävästi olisi koko yritystäkään eikä sen tarjoamia työpaikkoja.

        Kannattaa vanha_komu:nkin hieman miettiä miksi sotkea 1800 luvun käsitteitä 2000 luvun elämään ja talouteen!


      • vanha_komu
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kyllä se tuotanto aina välillä pysähtyy mutta yrityksen ei aina tarvitse ottaa lainaa jos vapaata pääomaa löytyy. Jos yritys haluaa olla varman päälle niin sillä on kohtuullisesti kassavaroja pienempiin tarpeisiin. Tietysti jos meno on liian suuri niin vakavaraisen yrityksen on helppoa lainata, sen kun kysyy ja nostaa jos summa sopii kuvaan.

        Meillähän ei ole muuta kuin kapitalistista tuotantoa koska sitä se on nyrkkipajoissakin kun kerran talousjärjestelmä on kapitalistinen. Olisi kannattanut komujenkin paratiisin pitää vaan yrittäjyys ja kapitalismi voimissaan niin ehkä Neuvostoliittokin vielä tuossa vieressä puhkuisi.

        Miten ajattelisit pankin toimivan jos ei kuvaamallasi tavalla? Kun pankki vaan ne vakuudet ottaa tosissaan niin mitään ongelmaa ei synny, niissä lipsuminen saa kauheita aikaan!

        Yritykset, toimivat sitten lainapääomalla tai omallaan eivät riistä yhtäkään työntekijää vaan asia on yleensä päinvastoin. Työntekijät riistävät yrityksiä koska nostavat koko palkkansa vaikka eivät käytä 100% työajastaan tehokkaaseen työhön.

        Jos pankki on kaatuakseen huonojen päätösten vuoksi niin on järkevää miettiä millä tavoin vahinko on pienin mahdollinen koko talouden kannalta. Hyvä malli on ollut meilläkin aikoinaan käytössä, siinä valtio on pääomaehtoisesti rahoittanut pankkia eli alkanut osakkaaksi. Kun sitten pankki on saatu jaloilleen niin ne osakkeet saadaan kyllä myytyä jos halutaan ehkä vielä voitolla.

        Osakeyhtiöissä ei jaeta lisäarvoa missään vaan yrityksen tuloksesta osa jaetaan osinkoina niille joiden rahoituksen varassa yritys on lähtenyt käyntiin. Se on reilua peliä sillä ilman noiota sijoittajia ei nähtävästi olisi koko yritystäkään eikä sen tarjoamia työpaikkoja.

        Kannattaa vanha_komu:nkin hieman miettiä miksi sotkea 1800 luvun käsitteitä 2000 luvun elämään ja talouteen!

        Pääosan tuloistaan kapitalistinen valtiohan saa nyt noista verotuloista. Kapitalismin oloissa verot ovat kuitenkin vain muoto, joiden avulla työntekijlöiden riistoa vain lisätään. Porvarillisen valtion politiikka suuntautuu aina riistävien luokkien verotuksen vähentämiseen kaikin tavoin. Kapitalistit kiertävät veronmaksua salaamalla tulojaan ja valtiovelan määrä porvarillisissa valtioissa kasvaa nopeasti. Veroja voidaan kiertää mm. veroparatiisien ja erilaisten säätiöiden kautta. Kapitalisteilla on myös palkattuja virkamiehiä ja asianajajia, jotka tekevät porsaanreikiä uusiin säädettäviin lakeihin, jotka porvariston omistamat poliitikot hyväksyvät.

        Myös tasaverot, esimerkkinä vaikkapa arvonlisävero, ovat luokkaluonteisia veroja. 9/10 yhteiskunnan kansalaisista on työläisiä, joita verotetaan näiden tasaverojen avulla armotta. Viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen myöskään pääomatuloista ei ole maksettu kunnallisveroja ja rikkaat ovat saaneet monia muita verohelpotuksia. Verovaroilla rahoitetaan kapitalistien tehtaille menevien teiden kunnossapito, työläisten kouluttaminen yms. Olennaista on kuitenkin ymmärtää, että verojen avulla tämä riistoyhteiskunta pidetään pystyssä. Orjat maksavat oman orjuutensa ylläpidon.

        Valtioiden velkaantuessa on otettava lainaa joltakin rahakapitalistilta, joka saa tästä hyvästä valtion verotuloja aina siihen asti kunnes laina on maksettu takaisin.


    • jämti

      En lähde persujen rasismia tukemaan lakkoilemalla.

      • kokmamutkeskusta

        Mikä rasismi
        Hallitus toi avosylin mamut maahan?


      • jämti
        kokmamutkeskusta kirjoitti:

        Mikä rasismi
        Hallitus toi avosylin mamut maahan?

        Mitä sitten?
        Persujen työsulkukeikkaan ei lähdetä. Jos persut maksavat tuplapalkan, voisin harkita.


      • äänestävasemmisto
        jämti kirjoitti:

        Mitä sitten?
        Persujen työsulkukeikkaan ei lähdetä. Jos persut maksavat tuplapalkan, voisin harkita.

        Mitä teki porvarihallitus 2015

        rikkoi sisäisen turvallisuuden


      • äänestävasemmisto kirjoitti:

        Mitä teki porvarihallitus 2015

        rikkoi sisäisen turvallisuuden

        Missä unissasi sinä porvarihallituksen näit?

        Porvareita ei edes ole ollut sitten Hansa liiton muualla kuin komu-unissa!

        Viimeksi sisäinen ja ulkoinen turvallisuus todella rikkoutui 1939 marraskuun viimeisenä kun kommunistit alkoivat kampanjan Suomen vapauden kaatamiseksi. Silloinkin me suomalaiset pistimme teille luun kurkkuun! Ja taas laitamme jos alatte pullikoimaan. Olkaa hiljaa vain siellä lattian raossanne muun saastan joukossa niin ette häiritse oikeita suomalaisia.


      • porvariloiset
        Extyökkäri kirjoitti:

        Missä unissasi sinä porvarihallituksen näit?

        Porvareita ei edes ole ollut sitten Hansa liiton muualla kuin komu-unissa!

        Viimeksi sisäinen ja ulkoinen turvallisuus todella rikkoutui 1939 marraskuun viimeisenä kun kommunistit alkoivat kampanjan Suomen vapauden kaatamiseksi. Silloinkin me suomalaiset pistimme teille luun kurkkuun! Ja taas laitamme jos alatte pullikoimaan. Olkaa hiljaa vain siellä lattian raossanne muun saastan joukossa niin ette häiritse oikeita suomalaisia.

        No niin. Extyöloinen on taas päässyt teksteissään sille omalle tasolleen. Eipä siis ihme, että kukaan järkevä ihminen ei enää hänen kanssaan halua kommunikoida.
        Sairaiden ja terroristien kanssa kommunikointi kun on täysin turhaa.


    • Partacus

      Extyökkärille.
      Omistuksen seurauksena osa lisäarvosta jää omistajille joko omaa kulutusta varten tai sijoitettavaksi. Mitä on se lisäarvo? Omistajatko sen saavat istumalla rahasäkkien päällä ilman työvoimaa. Ei tietenkään. Lisäarvo on voitoksi esineellistynyttä työtä ja jonka joku omistaa; yksilö tai yhteiskunta. Sitä työtä, jota ei syödä vaan sen avulla laajennetaan tuotantoa tai sijoitetaan uuteen tuotantoon tai annetaan sosiaaliselle sektorille. Raha mittaa työn tuottavuutta ja arvoa.
      Lisäarvo on siis työn yhteiskunnallistunut muoto.
      Tämä on Marxin kansantalousoppia. Tämän ymmärtämiseksi ei tarvita Marxia. Seikka selviää terveen järjen avulla.
      Väite että omistaminen luo jotain tuotetta ilman työvoiman kulutusta on houretta, jälkeenjääneen horinaa.

      • OnkoTalvivaarassa

        Lestan oppikirjasta ote: Kun uskon niin tuote syntyy.Voin tehdä lisää elättejä suomeen siis.Kunhan vain uskon.Hälläväli muulla.Monessako lestojen omistamassa yrityksessä on pakolainen töissä? Vastatkaa!!


      • Ei sp lisäarvosta vaan yrityksen tuloksesta! Kuka sitä varallisuuttaan sijoittaisi komutyyliin pelkkään tappioon? Omistaja ei saa mitään istumalla rahasäkin päällä jos peräpukamat unohdetaan, omistaja saa lisää toimimalla varsinkin pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

        Jos taas on vain osakesijoittaja ja haluaa menestyä, niin se vaatii pitkää päivää koska joka päivä on seurattava taloutta ja sen nousuja ja laskuja sekä tehtävä johtopäätöksiä omistustensa suhteen. Jos istuu läppärin päälle ja unohtaa seurata tapahtumia niin kohta voi olla entinen omistaja.

        Sinä taas lähdet turhaan seuraamaan viime vuosisadan ehkä suurinta luuseria ja hänen haaveitaan jostain mitä hän ei koskaan sen raadollisimmassa muodossa suorittanut, työstä. Tuo marxilaisuus on humpuukia, joka on saattanut hautaan kymmeniä miljoonia vain koska he eivät riittävän nopeasti uskoneet siihen humpuukiin. Älä siis enää jatka vaan esitä reaalisia perusteita väittämillesi!

        Pitääkö sinun aina vaan uskoa johonkin jota ei ole toteen näytetty pystymättä ajattelemaan itse miten homma todella sujuu tässä päivässä? Marxin kansantalousoppi ei ole muuta kuin yleisen käsityksen esiin tuomista suurimmaksi osin ja se olisi sitä samaa vaikka Marx ei koskaan olisi kirjoittanut sanaakaan. Ei itsestäänselvyyksiä voi minään oppina pitää!

        Suomen koulutusta kehutaan mutta sinua se ei ainakaan ajatteluun kannustanut vaan uskomaan hömppään jota olet sallinut itsellesi saarnata.

        Omistamalla kykenet ohjaamaan luomista mutta tekemällä noita tuotteita vain teet niitä muiden luomia. Kannattaa miettiä miten maailma oikeasti seisoo!

        Nytkin Marx ja sosialismi ja ehkä kommunismikin ovat saattaneet yhden maan asukkaat todella suureen hätään ja puutteeseen, Venezuelan. Siellä vanhaan komutyyliin tapetaan vastustajia ja hoidetaan asioita kansandemokraattisin keinoin eli sotilaat kadulle jos joku pullikoi! Oppisit edes tuosta kärsimyksestä!

        PS. älä heittele näitä minulle osoitettuja tänne pitkien ketjujen joukkoon koska en minä niitä yleensä lue. Nyt vastasin minulle osoitettuun kommenttiin ja vahingossa huomasin tämän minulle osoittamasi. Kun on rekisteröitynyt niin vastaukset tulevat minulle ilmoituksena jos ne tehdään kommentteihini, kannattaa käyttää hyväkseen jos todella haluaa vastauksia.


      • OPISTOPALVELUMESTARIT007
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei sp lisäarvosta vaan yrityksen tuloksesta! Kuka sitä varallisuuttaan sijoittaisi komutyyliin pelkkään tappioon? Omistaja ei saa mitään istumalla rahasäkin päällä jos peräpukamat unohdetaan, omistaja saa lisää toimimalla varsinkin pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

        Jos taas on vain osakesijoittaja ja haluaa menestyä, niin se vaatii pitkää päivää koska joka päivä on seurattava taloutta ja sen nousuja ja laskuja sekä tehtävä johtopäätöksiä omistustensa suhteen. Jos istuu läppärin päälle ja unohtaa seurata tapahtumia niin kohta voi olla entinen omistaja.

        Sinä taas lähdet turhaan seuraamaan viime vuosisadan ehkä suurinta luuseria ja hänen haaveitaan jostain mitä hän ei koskaan sen raadollisimmassa muodossa suorittanut, työstä. Tuo marxilaisuus on humpuukia, joka on saattanut hautaan kymmeniä miljoonia vain koska he eivät riittävän nopeasti uskoneet siihen humpuukiin. Älä siis enää jatka vaan esitä reaalisia perusteita väittämillesi!

        Pitääkö sinun aina vaan uskoa johonkin jota ei ole toteen näytetty pystymättä ajattelemaan itse miten homma todella sujuu tässä päivässä? Marxin kansantalousoppi ei ole muuta kuin yleisen käsityksen esiin tuomista suurimmaksi osin ja se olisi sitä samaa vaikka Marx ei koskaan olisi kirjoittanut sanaakaan. Ei itsestäänselvyyksiä voi minään oppina pitää!

        Suomen koulutusta kehutaan mutta sinua se ei ainakaan ajatteluun kannustanut vaan uskomaan hömppään jota olet sallinut itsellesi saarnata.

        Omistamalla kykenet ohjaamaan luomista mutta tekemällä noita tuotteita vain teet niitä muiden luomia. Kannattaa miettiä miten maailma oikeasti seisoo!

        Nytkin Marx ja sosialismi ja ehkä kommunismikin ovat saattaneet yhden maan asukkaat todella suureen hätään ja puutteeseen, Venezuelan. Siellä vanhaan komutyyliin tapetaan vastustajia ja hoidetaan asioita kansandemokraattisin keinoin eli sotilaat kadulle jos joku pullikoi! Oppisit edes tuosta kärsimyksestä!

        PS. älä heittele näitä minulle osoitettuja tänne pitkien ketjujen joukkoon koska en minä niitä yleensä lue. Nyt vastasin minulle osoitettuun kommenttiin ja vahingossa huomasin tämän minulle osoittamasi. Kun on rekisteröitynyt niin vastaukset tulevat minulle ilmoituksena jos ne tehdään kommentteihini, kannattaa käyttää hyväkseen jos todella haluaa vastauksia.

        HEI! Nyt Te Extyökkäri olette unohtaneet sen, että Toveri S'partacus edustaa sellaista aatesuuntaa kuin LENINISMUS tai STALINISMUS eli ns. Kovan Linjan Anarkosyndikalismi rs:ää. Onhan S'partacus rs:n aatesuunnalla myös toinen nimi siis Marxismi-Leninismi ja vielä toinenkin nimi nimittäin Kansallisskommunismi tai Kansallissosialismi sekä NATSIKOMUT ja NATSISOSSUT.


        Niin ja nyt Toveri S'partacus edustaa vielä sellaista PuolueMarxismi rs:ää, joka pohjautuu SUHTEELLISUUSTEORIA ja AIKA-AVARUUS sekä ALKUPAUKKU rs:ään ja Objektiivinen IDEALISMI rs:ään.


        Onhan nyt olemassa vielä kokonaan toisenlainen Marxismus siis Marxilainen Revisionismi LD ja joka taas perustuu sellaiseen teoriakehikkoon kuin Luonnon Dialektiikka LD ja Materialistinen Historiakäsitys LD sekä vielä PÄÄOMAKIRJA LD rs:ään.


        Nyt sitten kysyisin Herra Extyökkäri rs:ltä sitä, että kumpaa Marxismus rs:ää Te arvostelette todella tulisesti PuolueMarxismi eli Leninismus eli STALINISMUS rs:ää tai Marxilainen Revisonismi LD rs:ää. Nyt PuolueMarxismi rs:n lausepuun peruslause on todella sama kuin Objektiivinen Idealismi rs:n siis A)HENKI-KÄSITE sekä B)N-ulotteinen Luontoavaruus ja N-ulotteinen Laatuavaruus, kun taas Marxilainen Revisionismi LD rs:n lausepuun peruslause on sama kuin Luonnon Dialektiikka LD rs:n siis A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus.


        Me voimme vielä kysyä sitä asiaa, että MIKSI todella esimerkiksi Kommunistinen Liitto tai Kommunistinen Puolue rs:n kuvioissa voi esiintyä KAKSI täysin vastakkaista Filosofinen Tietoteoria rs:ää siis Luonnon Dialektiikka LD rs:n ja Objektiivinen Idealismi eli HENKI-KÄSITE sekä N-ulotteinen Luontoavaruus ja N-ulotteinen Laatuavaruus rs:n.


      • OPISTOPALVELUMESTARIT007 kirjoitti:

        HEI! Nyt Te Extyökkäri olette unohtaneet sen, että Toveri S'partacus edustaa sellaista aatesuuntaa kuin LENINISMUS tai STALINISMUS eli ns. Kovan Linjan Anarkosyndikalismi rs:ää. Onhan S'partacus rs:n aatesuunnalla myös toinen nimi siis Marxismi-Leninismi ja vielä toinenkin nimi nimittäin Kansallisskommunismi tai Kansallissosialismi sekä NATSIKOMUT ja NATSISOSSUT.


        Niin ja nyt Toveri S'partacus edustaa vielä sellaista PuolueMarxismi rs:ää, joka pohjautuu SUHTEELLISUUSTEORIA ja AIKA-AVARUUS sekä ALKUPAUKKU rs:ään ja Objektiivinen IDEALISMI rs:ään.


        Onhan nyt olemassa vielä kokonaan toisenlainen Marxismus siis Marxilainen Revisionismi LD ja joka taas perustuu sellaiseen teoriakehikkoon kuin Luonnon Dialektiikka LD ja Materialistinen Historiakäsitys LD sekä vielä PÄÄOMAKIRJA LD rs:ään.


        Nyt sitten kysyisin Herra Extyökkäri rs:ltä sitä, että kumpaa Marxismus rs:ää Te arvostelette todella tulisesti PuolueMarxismi eli Leninismus eli STALINISMUS rs:ää tai Marxilainen Revisonismi LD rs:ää. Nyt PuolueMarxismi rs:n lausepuun peruslause on todella sama kuin Objektiivinen Idealismi rs:n siis A)HENKI-KÄSITE sekä B)N-ulotteinen Luontoavaruus ja N-ulotteinen Laatuavaruus, kun taas Marxilainen Revisionismi LD rs:n lausepuun peruslause on sama kuin Luonnon Dialektiikka LD rs:n siis A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus.


        Me voimme vielä kysyä sitä asiaa, että MIKSI todella esimerkiksi Kommunistinen Liitto tai Kommunistinen Puolue rs:n kuvioissa voi esiintyä KAKSI täysin vastakkaista Filosofinen Tietoteoria rs:ää siis Luonnon Dialektiikka LD rs:n ja Objektiivinen Idealismi eli HENKI-KÄSITE sekä N-ulotteinen Luontoavaruus ja N-ulotteinen Laatuavaruus rs:n.

        Marxismia yleensä, se ei ole kenellekään hyvinvointia tuonut. Kenellekään pitänee lukea kansalle sillä jokuhan saattaa aina hyötyä vaikka homma pissisi alleen miten täydellisesti.

        Juuri tuon asenteensa vuoksihan sitä s.p:tä pitää opastaa sille tielle jossa menestys odottaa komukurjuuden sijaan.


      • Partacus
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei sp lisäarvosta vaan yrityksen tuloksesta! Kuka sitä varallisuuttaan sijoittaisi komutyyliin pelkkään tappioon? Omistaja ei saa mitään istumalla rahasäkin päällä jos peräpukamat unohdetaan, omistaja saa lisää toimimalla varsinkin pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

        Jos taas on vain osakesijoittaja ja haluaa menestyä, niin se vaatii pitkää päivää koska joka päivä on seurattava taloutta ja sen nousuja ja laskuja sekä tehtävä johtopäätöksiä omistustensa suhteen. Jos istuu läppärin päälle ja unohtaa seurata tapahtumia niin kohta voi olla entinen omistaja.

        Sinä taas lähdet turhaan seuraamaan viime vuosisadan ehkä suurinta luuseria ja hänen haaveitaan jostain mitä hän ei koskaan sen raadollisimmassa muodossa suorittanut, työstä. Tuo marxilaisuus on humpuukia, joka on saattanut hautaan kymmeniä miljoonia vain koska he eivät riittävän nopeasti uskoneet siihen humpuukiin. Älä siis enää jatka vaan esitä reaalisia perusteita väittämillesi!

        Pitääkö sinun aina vaan uskoa johonkin jota ei ole toteen näytetty pystymättä ajattelemaan itse miten homma todella sujuu tässä päivässä? Marxin kansantalousoppi ei ole muuta kuin yleisen käsityksen esiin tuomista suurimmaksi osin ja se olisi sitä samaa vaikka Marx ei koskaan olisi kirjoittanut sanaakaan. Ei itsestäänselvyyksiä voi minään oppina pitää!

        Suomen koulutusta kehutaan mutta sinua se ei ainakaan ajatteluun kannustanut vaan uskomaan hömppään jota olet sallinut itsellesi saarnata.

        Omistamalla kykenet ohjaamaan luomista mutta tekemällä noita tuotteita vain teet niitä muiden luomia. Kannattaa miettiä miten maailma oikeasti seisoo!

        Nytkin Marx ja sosialismi ja ehkä kommunismikin ovat saattaneet yhden maan asukkaat todella suureen hätään ja puutteeseen, Venezuelan. Siellä vanhaan komutyyliin tapetaan vastustajia ja hoidetaan asioita kansandemokraattisin keinoin eli sotilaat kadulle jos joku pullikoi! Oppisit edes tuosta kärsimyksestä!

        PS. älä heittele näitä minulle osoitettuja tänne pitkien ketjujen joukkoon koska en minä niitä yleensä lue. Nyt vastasin minulle osoitettuun kommenttiin ja vahingossa huomasin tämän minulle osoittamasi. Kun on rekisteröitynyt niin vastaukset tulevat minulle ilmoituksena jos ne tehdään kommentteihini, kannattaa käyttää hyväkseen jos todella haluaa vastauksia.

        Äläpä ukko houraa,

        Lisäarvo....."Ei sp lisäarvosta vaan yrityksen tuloksesta! "
        Tulos ja lisäarvo ovat yksi ja sama asia. Mikä sen tuloksen, lisäarvon, saa aikaan! Kaikkinainen työ (=työvoiman kulutus) luo aineelliset arvot ja joita mitataan rahassa. Rahasäkin päällä istuminen ei luo yhtään mitään. Jos ette usko, kokeilkaa.
        Esittämänne analyysi siteerauksessa on suoraan Marxin Pääomasta.

        ps. Sontaa jauhatte Venezuelastakin. Siellä on menossa bolivaaris-katolinen demokraattinen liike, joka otti raamatusta rahvaan etuja puolustavia jakeita kuten "työmies on ansainnut palkkansa" jne.. Venezuela monien muiden latinalaisen Amerikan valtioiden kanssa pyrkivät irti Yhdysvaltain holhouksesta itsenäisen kansakunnan asemaan.
        Valitettavasti Venezuelan kommunistinen puolue on pienilukuinen mutta tukee kuitenkin demokraattista kehitystä ja joka on samantapainen kuin Allenden Chilessä (1971- 73). Pinochet USA:n poliittisella ja aseiden tuella tuhosi verisesti vaaleilla valitun hallituksen. USA on uhannut Venezuelaa jo aseellisella väliintulolla. USA menetti Kuuban ja monia muita valtioita on eromassa Änkyräusasta. Venezuela uhkaa karata sekin. Rehdit työläiset tukevat heidän bolivaaris-katolista politiikkaa pienten ihmisen nostamisessa kurjuudesta.
        Venezuela on todennäköisesti USA:n määräyksestä kv-pankkien saarrossa ja muun taloudellisen ilkivallan kohteena.

        pss.
        "Marxin kansantalousoppi ei ole muuta kuin yleisen käsityksen esiin tuomista suurimmaksi osin ja se olisi sitä samaa vaikka Marx ei koskaan olisi kirjoittanut sanaakaan. Ei itsestäänselvyyksiä voi minään oppina pitää!"

        Tämäkin siteeraus on puhdasta Marxia.
        Marxin Pääoma on kansantalouden suurten linjojen kuvaamista ja sen esittämisessä tulee esiin tavara arvoineen ja yhtiö lisäarvoineen. Niissä ei todellakaan ole mitään mystistä. Työn ja rahan arvo kuten myös niihin liittyvä arvolaki toimivat kaikessa tavaratuotannossa. Keskilinja on ja jos arvo tai rahamerkki heittää ylös tai alas niin joku häviää rahassa ja toinen voittaa mutta arvo pysyy yleisesti samana.
        Ennen Marxia luotiin kansantalousoppi lähes muuten valmiiksi mutta lisäarvon lähde jäi Marxin ratkaistavaksi.

        Miksi parjaatte Marxia kun kuitenkin ymmärrätte sen talousopin oikeellisuuden!


      • Partacus kirjoitti:

        Äläpä ukko houraa,

        Lisäarvo....."Ei sp lisäarvosta vaan yrityksen tuloksesta! "
        Tulos ja lisäarvo ovat yksi ja sama asia. Mikä sen tuloksen, lisäarvon, saa aikaan! Kaikkinainen työ (=työvoiman kulutus) luo aineelliset arvot ja joita mitataan rahassa. Rahasäkin päällä istuminen ei luo yhtään mitään. Jos ette usko, kokeilkaa.
        Esittämänne analyysi siteerauksessa on suoraan Marxin Pääomasta.

        ps. Sontaa jauhatte Venezuelastakin. Siellä on menossa bolivaaris-katolinen demokraattinen liike, joka otti raamatusta rahvaan etuja puolustavia jakeita kuten "työmies on ansainnut palkkansa" jne.. Venezuela monien muiden latinalaisen Amerikan valtioiden kanssa pyrkivät irti Yhdysvaltain holhouksesta itsenäisen kansakunnan asemaan.
        Valitettavasti Venezuelan kommunistinen puolue on pienilukuinen mutta tukee kuitenkin demokraattista kehitystä ja joka on samantapainen kuin Allenden Chilessä (1971- 73). Pinochet USA:n poliittisella ja aseiden tuella tuhosi verisesti vaaleilla valitun hallituksen. USA on uhannut Venezuelaa jo aseellisella väliintulolla. USA menetti Kuuban ja monia muita valtioita on eromassa Änkyräusasta. Venezuela uhkaa karata sekin. Rehdit työläiset tukevat heidän bolivaaris-katolista politiikkaa pienten ihmisen nostamisessa kurjuudesta.
        Venezuela on todennäköisesti USA:n määräyksestä kv-pankkien saarrossa ja muun taloudellisen ilkivallan kohteena.

        pss.
        "Marxin kansantalousoppi ei ole muuta kuin yleisen käsityksen esiin tuomista suurimmaksi osin ja se olisi sitä samaa vaikka Marx ei koskaan olisi kirjoittanut sanaakaan. Ei itsestäänselvyyksiä voi minään oppina pitää!"

        Tämäkin siteeraus on puhdasta Marxia.
        Marxin Pääoma on kansantalouden suurten linjojen kuvaamista ja sen esittämisessä tulee esiin tavara arvoineen ja yhtiö lisäarvoineen. Niissä ei todellakaan ole mitään mystistä. Työn ja rahan arvo kuten myös niihin liittyvä arvolaki toimivat kaikessa tavaratuotannossa. Keskilinja on ja jos arvo tai rahamerkki heittää ylös tai alas niin joku häviää rahassa ja toinen voittaa mutta arvo pysyy yleisesti samana.
        Ennen Marxia luotiin kansantalousoppi lähes muuten valmiiksi mutta lisäarvon lähde jäi Marxin ratkaistavaksi.

        Miksi parjaatte Marxia kun kuitenkin ymmärrätte sen talousopin oikeellisuuden!

        Yrityksen tulos s.p ei ole lisäarvoa vaan tulosta joka taas on yhtiön suunnittelun sekä hyvän taloudenpidon ansiota. Se ei ole mitään lisäarvoa vaan tulosta joka voi olle positiivinen tai negatiivinen jos taloudenpito on kommunistista tai tuuri on huono.

        Työ on vain apuna tuloksen synnyssä, pääosin se muodostuu muusta eli talouden pidon oikeasta hoidosta jossa menot pidetään riittävästi alhaisempina kuin tulot. Minun kirjoittamani ei ole koskaan minkään Marxin siteerausta vaan kirjoitan ainoastaan miten itse näen asiat. Jos Marx on jossain samaa mieltä niin hänelläkin on joskus ollut valoisa päivä sikarinsavumyrkytyksensä lomassa.

        Venezuelalla olisi saattanut olla mahdollisuuksia hyvinvointiin jos siellä olisi öljytulot käytetty järkevästi koulutukseen ja investointeihin sen sijaan että niistä vain maksettiin apurahaa jotta hallituksen ja presidentin suosio nousisi. Ehkä se hetkeksi nousikin mutta se oli täysin riippuvaista öljytuloista joiden tiedetään vaihtelevan suurestikin eli ne ovat epäluotettava kansan elatuskeino.

        Jos siellä todella pyrittäisiin demokratiaan jota en usko, ehkä ne suuntaavat vanhaan komutyyliseen kansandemokratiaan eli puoluediktatuuriin. Se ei näytä kuitenkaan olevan mikään kansaa yhdistävä tekijä koska kymmenien tuhansian jos ei satojen ihmisjoukot osoittavat mieltään. Sen surkeutta lisää presidentin pyrkimys yksinvaltaan ja sekin ettei hän kuuntele parlamenttiaan vaikka sekin lienee demokraattisesti vaaleilla valittu.

        Nyt se uusi perustuslaki kokous tuskin täyttää demokratian sääntöjä koska suuri osa kansaa ei osallistunut vaaleihin. Parasta olisikin puhaltaa peli poikki, pyytää YK:lta puolen vuoden ajaksi hallintaa ja alkaa uusi vapaa demokraattinen vaalikampanja niin presidentin henkilöstä kuin parlamentinkin jäsenistä. Nythän siellä näytetään demokratian kierron eri konsteja, ainakin hieman kommunistiseen tyyliin.

        Pienet ihmiset nousevat ainoastaan koulutuksen ja työn avulla, se on ainoa kestävä tapa toimia ja siihen ei kommunististyylinen maailma pysty vaikka onkin aina itseään kehunut, sinun lisäksesi. EI pärjännyt NL, ei Kiina, ei Kuuba eivätkä muutkaan kommunismin koeyhteiskunnat. Miten se nyt sitten Venezuelassa menisi sen paremmin?

        Kuten jo aiemmin tuolla kirjoitin niin minä en siteeraa kuin itseäni. Voisit itsekin alkaa ajattelemaan ja kirjoittaa siitä miltä se juuri sinusta näyttää ja miksi. Tuo jatkuva muiden lainaus saa meidät lukijat näkemään sinut papukaijana, nehän vain toistavat muilta kuulemaansa. Omat ajatukset ovat arvokkaampia koska niiden mukaan on helpointa toimia.

        Marxilla ei ollut pääomaa, sen olen oppinut ja hän oli sen ajan pummi eläen appensa ja tehtailija Engelin kustannuksella. Miksi siis joku viitsii lukea 1800 luvun kuuluisimman pummin oppeja? Minä en viitsi!

        Lisäarvoa ei ole mutta jos joku työllään lisää jonkin arvoa niin siihen syntyy arvonlisää! Siitä näkee, että sillä asialla tai tavaralla oli arvoa jo ennestään mutta sitä kyettiin lisäämään. Se on kuitenkin liike-elämässä sivuseikka. Taloudessa on tärkeintä yritysten kannalta kokonaisuus ei nippelit. Tosin kokonaisuus muodostuu nippeleistä mutta kokonaisuus ratkaisee. Se selviää aina tilinpäätöksestä kun nähdään millainen oli edellisen tilikauden tulos. Positiivinen on se mihin pitää pyrkiä koska silloin voidaan maksaa sijoittajille/omistajille osinkoa kohtuudella. SE taas lisää mahdollisuuksia jatkaa toimintaa ja saada uutta pääomaa tarvittaessa.

        Kun siltä osin kuin olet Marxin talousoppia selitellyt on vain itsestään selvyyksien kirjaamista niin miksi yleensä joku niihin puuttuu? Siksikö ettei itse osaa ajatella? Niinkö sinulle s.p on käynyt?


      • vaktaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Yrityksen tulos s.p ei ole lisäarvoa vaan tulosta joka taas on yhtiön suunnittelun sekä hyvän taloudenpidon ansiota. Se ei ole mitään lisäarvoa vaan tulosta joka voi olle positiivinen tai negatiivinen jos taloudenpito on kommunistista tai tuuri on huono.

        Työ on vain apuna tuloksen synnyssä, pääosin se muodostuu muusta eli talouden pidon oikeasta hoidosta jossa menot pidetään riittävästi alhaisempina kuin tulot. Minun kirjoittamani ei ole koskaan minkään Marxin siteerausta vaan kirjoitan ainoastaan miten itse näen asiat. Jos Marx on jossain samaa mieltä niin hänelläkin on joskus ollut valoisa päivä sikarinsavumyrkytyksensä lomassa.

        Venezuelalla olisi saattanut olla mahdollisuuksia hyvinvointiin jos siellä olisi öljytulot käytetty järkevästi koulutukseen ja investointeihin sen sijaan että niistä vain maksettiin apurahaa jotta hallituksen ja presidentin suosio nousisi. Ehkä se hetkeksi nousikin mutta se oli täysin riippuvaista öljytuloista joiden tiedetään vaihtelevan suurestikin eli ne ovat epäluotettava kansan elatuskeino.

        Jos siellä todella pyrittäisiin demokratiaan jota en usko, ehkä ne suuntaavat vanhaan komutyyliseen kansandemokratiaan eli puoluediktatuuriin. Se ei näytä kuitenkaan olevan mikään kansaa yhdistävä tekijä koska kymmenien tuhansian jos ei satojen ihmisjoukot osoittavat mieltään. Sen surkeutta lisää presidentin pyrkimys yksinvaltaan ja sekin ettei hän kuuntele parlamenttiaan vaikka sekin lienee demokraattisesti vaaleilla valittu.

        Nyt se uusi perustuslaki kokous tuskin täyttää demokratian sääntöjä koska suuri osa kansaa ei osallistunut vaaleihin. Parasta olisikin puhaltaa peli poikki, pyytää YK:lta puolen vuoden ajaksi hallintaa ja alkaa uusi vapaa demokraattinen vaalikampanja niin presidentin henkilöstä kuin parlamentinkin jäsenistä. Nythän siellä näytetään demokratian kierron eri konsteja, ainakin hieman kommunistiseen tyyliin.

        Pienet ihmiset nousevat ainoastaan koulutuksen ja työn avulla, se on ainoa kestävä tapa toimia ja siihen ei kommunististyylinen maailma pysty vaikka onkin aina itseään kehunut, sinun lisäksesi. EI pärjännyt NL, ei Kiina, ei Kuuba eivätkä muutkaan kommunismin koeyhteiskunnat. Miten se nyt sitten Venezuelassa menisi sen paremmin?

        Kuten jo aiemmin tuolla kirjoitin niin minä en siteeraa kuin itseäni. Voisit itsekin alkaa ajattelemaan ja kirjoittaa siitä miltä se juuri sinusta näyttää ja miksi. Tuo jatkuva muiden lainaus saa meidät lukijat näkemään sinut papukaijana, nehän vain toistavat muilta kuulemaansa. Omat ajatukset ovat arvokkaampia koska niiden mukaan on helpointa toimia.

        Marxilla ei ollut pääomaa, sen olen oppinut ja hän oli sen ajan pummi eläen appensa ja tehtailija Engelin kustannuksella. Miksi siis joku viitsii lukea 1800 luvun kuuluisimman pummin oppeja? Minä en viitsi!

        Lisäarvoa ei ole mutta jos joku työllään lisää jonkin arvoa niin siihen syntyy arvonlisää! Siitä näkee, että sillä asialla tai tavaralla oli arvoa jo ennestään mutta sitä kyettiin lisäämään. Se on kuitenkin liike-elämässä sivuseikka. Taloudessa on tärkeintä yritysten kannalta kokonaisuus ei nippelit. Tosin kokonaisuus muodostuu nippeleistä mutta kokonaisuus ratkaisee. Se selviää aina tilinpäätöksestä kun nähdään millainen oli edellisen tilikauden tulos. Positiivinen on se mihin pitää pyrkiä koska silloin voidaan maksaa sijoittajille/omistajille osinkoa kohtuudella. SE taas lisää mahdollisuuksia jatkaa toimintaa ja saada uutta pääomaa tarvittaessa.

        Kun siltä osin kuin olet Marxin talousoppia selitellyt on vain itsestään selvyyksien kirjaamista niin miksi yleensä joku niihin puuttuu? Siksikö ettei itse osaa ajatella? Niinkö sinulle s.p on käynyt?

        Työläinenhän on lisäarvon tuottajana erittäin tärkeä asia ja tekijä.

        Ja juuriKarl Marx paljasti virallisen tiedon mukaan ensimmäisenä maailmassa tutkimuksissaan juuri sen, että mistä jonkin yrityksen lisäarvo syntyy.

        Karl Marxin talousoppien mukaanhan ihan kaikissa yhteiskunnissa lähtökohtana on se tosiasia, että ihmisten pitää tuottaa, eli kaiken lähtökohtana on yhteiskunnallinen työnjako ja se, että yhteiskunnalla on käytössään vain tietty rajoitettu määrä työaikaa, jonka sen tulee allokoida eri tuotannon aloille. Jonkin yrityksen lisäarvohan syntyy aina vain yksinomaan työstä, eikä koskaan mistään muusta.

        Yritykselle lisäarvoa syntyy aina vain silloin, kun työväestö pistetään tekemään työtä täysin vastikkeetta. Työläinen ei siis ole, kuten Karl Marx itse toteaa, ” koskaan mitään muuta kuin henkilöllistettyä työaikaa”.


      • vaktaa kirjoitti:

        Työläinenhän on lisäarvon tuottajana erittäin tärkeä asia ja tekijä.

        Ja juuriKarl Marx paljasti virallisen tiedon mukaan ensimmäisenä maailmassa tutkimuksissaan juuri sen, että mistä jonkin yrityksen lisäarvo syntyy.

        Karl Marxin talousoppien mukaanhan ihan kaikissa yhteiskunnissa lähtökohtana on se tosiasia, että ihmisten pitää tuottaa, eli kaiken lähtökohtana on yhteiskunnallinen työnjako ja se, että yhteiskunnalla on käytössään vain tietty rajoitettu määrä työaikaa, jonka sen tulee allokoida eri tuotannon aloille. Jonkin yrityksen lisäarvohan syntyy aina vain yksinomaan työstä, eikä koskaan mistään muusta.

        Yritykselle lisäarvoa syntyy aina vain silloin, kun työväestö pistetään tekemään työtä täysin vastikkeetta. Työläinen ei siis ole, kuten Karl Marx itse toteaa, ” koskaan mitään muuta kuin henkilöllistettyä työaikaa”.

        Nyt jättityöttömyys viimeistään opetti meille ettei työläinen sinänsä tuota muuta kuin kuluja. Se mikä tuottaa on yritys ja sen kehittämä toiminta. Ilman yritystä ja työnantajaa nuo työläisenne ovat pelkkiä kerjääjiä!

        Se, että tuottaminen on ihmisistä lähtöisin ei ole mikään Marx pummin keksintö sillä niin se on ollut tuhansia vuosia jo kivikaudella. Työnjakohan ei ole sekään yhteiskunnallista vaan me yleensä hakeudumme töihin joita pystymme tekemään, siinä ei yhteiskunta auta muussa kuin koulutuksessa jos vain viitsimme sitä käyttää hyödyksemme.

        Mitä ihmeen yhteiskunnan työaikaa vaikka Valion maidonpakkaamossa on, se on firman eli Valion aikaa. Sossun tädillä on yhteiskunnallista työaikaa kun hän paapoo teitä.

        Työajan allokoimisen hoitavat markkinat ei yhteiskunta, markkinat sanovat mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Siihenkään ei yhteiskunta puutu millään muotoa.

        Aikoinaan kun olin vetämässä yritystä niin yhteiskunnan funktio oli sen osalta ottaa vastaan verotilitykset, juuri muuta se ei tehnyt hyväksemme.

        Se on vain kommunismissa missä työläinen pannaan töihin vastikkeetta. NL:ssa ne vielä pidettiin piikkilangan takana! Se on sitä oikeaa kommunismia se!


      • vaktaa
        Extyökkäri kirjoitti:

        Nyt jättityöttömyys viimeistään opetti meille ettei työläinen sinänsä tuota muuta kuin kuluja. Se mikä tuottaa on yritys ja sen kehittämä toiminta. Ilman yritystä ja työnantajaa nuo työläisenne ovat pelkkiä kerjääjiä!

        Se, että tuottaminen on ihmisistä lähtöisin ei ole mikään Marx pummin keksintö sillä niin se on ollut tuhansia vuosia jo kivikaudella. Työnjakohan ei ole sekään yhteiskunnallista vaan me yleensä hakeudumme töihin joita pystymme tekemään, siinä ei yhteiskunta auta muussa kuin koulutuksessa jos vain viitsimme sitä käyttää hyödyksemme.

        Mitä ihmeen yhteiskunnan työaikaa vaikka Valion maidonpakkaamossa on, se on firman eli Valion aikaa. Sossun tädillä on yhteiskunnallista työaikaa kun hän paapoo teitä.

        Työajan allokoimisen hoitavat markkinat ei yhteiskunta, markkinat sanovat mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Siihenkään ei yhteiskunta puutu millään muotoa.

        Aikoinaan kun olin vetämässä yritystä niin yhteiskunnan funktio oli sen osalta ottaa vastaan verotilitykset, juuri muuta se ei tehnyt hyväksemme.

        Se on vain kommunismissa missä työläinen pannaan töihin vastikkeetta. NL:ssa ne vielä pidettiin piikkilangan takana! Se on sitä oikeaa kommunismia se!

        Esimerkiksi nyt Karl Marx ja Henry Ford aikoinaan ymmärsivät tulonjaon tärkeyden.

        Tässäpä nyt pieni 'tippi' Marxin Kallen ja Henry Fordin samansuuntaisista ajatuksista, vaikka herrat tunnetaankin hieman eri laitojen edustajina. Sinun kannattaa nyt lukea koko juttu, koska maailma on muuttumassa jatkuvasti.

        Toissa vuosisadan suuri talousfilosofi Karl Marx oli ennemmin kommunisti kuin kapitalisti, kun taas viime vuosisadan suuri teollisuuspamppu Henry Ford oli ennemmin kapitalisti eikä kommunisti.

        Silti yksi kummankin kirkkaimmista oivalluksista oli suurin piirtein täysin sama:

        Tuotannon hedelmät, talouskasvu, tulisi jakaa aina kohtuullisen tasapainoisesti pääoman ja työvoiman välillä. Jos liian suuri osa tuloista päätyy pelkkinä taloudellisina voittoina pääoman omistajille ja aivan liian pieni osa heruu sitten vain työpalkkoina tuotannon tekevälle työväelle, seuraa tästä ihab aina ennen pitkää talouden drlkrää lamaantumista ja lopulta ehkä jopa pääoman ja työvoiman välirikko ja yhteenotto.

        Karl Marxhan aikoinaan ennusti ehkä turhankin synkästi kapitalistisen markkinatalouden ennen pitkää kohtaavan kohtalonsa tuon luokkasodan melskeissä, mutta hän filosofoikin aiheen näkymiä teollisen vallankumouksen alkupuolella.

        Henry Ford sen sijaan aikoinaan tarkasteli samaa aihetta teollisen aikakauden rajuimman laman keskellä 1930-luvulla, kun hän päätti ainakin yrittää korjata tuhoisan kehityksen suuntaa paremmaksi. Hän ryhtyi taistelemaan lamaa vastaan nostamalla autotehtaidensa työntekijöiden palkkoja reilusti.

        Aikansa suurimpiin kapitalisteihin kuulunut Ford oivalsi, että lama-aikaan yleiset irtisanomiset ja palkkojen alennukset aina vain pahensivat yleistä talouden lamaannusta. Ja että hänenkin olisi turha jatkaa autojen valmistusta, ellei kansalla ollut varaa niiden ostamiseen.

        Hän tajusi, että teollisuuden kustannusleikkaukset olivat yhtä kuin työvoiman tulojen leikkauksia, jotka olivat omiaan heikentämään kotitalouksien ostovoimaa ja koko kansantalouden kysyntää. Siksi hän tajusi myös sen tosiasian, että tie talouden toipumiseen ei koskaan löydy mistään kustannusleikkauksista vaan aina vain työväestön palkkojen, ostovoiman ja kysynnän kasvusta.

        Osapuilleen samanlaisista talouden suurista taustakysymyksistä, niiden muutoksista ja ennen kaikkea niiden synnyttämistä jännitteistä lienee kyse tälläkin kertaa.

        Äänestyskopeissa kapinoivan kansan tyytymättömyys on todennäköisesti syntynyt siitä, että kasvava osa talouskasvun hedelmistä on liian kauan kertynyt yritysvoittojen kautta pääoman omistajille ja aivan liian pieneksi kutistunut osa on herunut työvoimalle.

        Toki tällainen tulkinta on helppo huitaista sivuun muka jonkinlaisena vasemmistopopulismina, mutta osa finanssimarkkinoiden terävimmistä tarkkailijoista ei koskaan mene tällaiseen "halpaan".


      • vaktaa kirjoitti:

        Esimerkiksi nyt Karl Marx ja Henry Ford aikoinaan ymmärsivät tulonjaon tärkeyden.

        Tässäpä nyt pieni 'tippi' Marxin Kallen ja Henry Fordin samansuuntaisista ajatuksista, vaikka herrat tunnetaankin hieman eri laitojen edustajina. Sinun kannattaa nyt lukea koko juttu, koska maailma on muuttumassa jatkuvasti.

        Toissa vuosisadan suuri talousfilosofi Karl Marx oli ennemmin kommunisti kuin kapitalisti, kun taas viime vuosisadan suuri teollisuuspamppu Henry Ford oli ennemmin kapitalisti eikä kommunisti.

        Silti yksi kummankin kirkkaimmista oivalluksista oli suurin piirtein täysin sama:

        Tuotannon hedelmät, talouskasvu, tulisi jakaa aina kohtuullisen tasapainoisesti pääoman ja työvoiman välillä. Jos liian suuri osa tuloista päätyy pelkkinä taloudellisina voittoina pääoman omistajille ja aivan liian pieni osa heruu sitten vain työpalkkoina tuotannon tekevälle työväelle, seuraa tästä ihab aina ennen pitkää talouden drlkrää lamaantumista ja lopulta ehkä jopa pääoman ja työvoiman välirikko ja yhteenotto.

        Karl Marxhan aikoinaan ennusti ehkä turhankin synkästi kapitalistisen markkinatalouden ennen pitkää kohtaavan kohtalonsa tuon luokkasodan melskeissä, mutta hän filosofoikin aiheen näkymiä teollisen vallankumouksen alkupuolella.

        Henry Ford sen sijaan aikoinaan tarkasteli samaa aihetta teollisen aikakauden rajuimman laman keskellä 1930-luvulla, kun hän päätti ainakin yrittää korjata tuhoisan kehityksen suuntaa paremmaksi. Hän ryhtyi taistelemaan lamaa vastaan nostamalla autotehtaidensa työntekijöiden palkkoja reilusti.

        Aikansa suurimpiin kapitalisteihin kuulunut Ford oivalsi, että lama-aikaan yleiset irtisanomiset ja palkkojen alennukset aina vain pahensivat yleistä talouden lamaannusta. Ja että hänenkin olisi turha jatkaa autojen valmistusta, ellei kansalla ollut varaa niiden ostamiseen.

        Hän tajusi, että teollisuuden kustannusleikkaukset olivat yhtä kuin työvoiman tulojen leikkauksia, jotka olivat omiaan heikentämään kotitalouksien ostovoimaa ja koko kansantalouden kysyntää. Siksi hän tajusi myös sen tosiasian, että tie talouden toipumiseen ei koskaan löydy mistään kustannusleikkauksista vaan aina vain työväestön palkkojen, ostovoiman ja kysynnän kasvusta.

        Osapuilleen samanlaisista talouden suurista taustakysymyksistä, niiden muutoksista ja ennen kaikkea niiden synnyttämistä jännitteistä lienee kyse tälläkin kertaa.

        Äänestyskopeissa kapinoivan kansan tyytymättömyys on todennäköisesti syntynyt siitä, että kasvava osa talouskasvun hedelmistä on liian kauan kertynyt yritysvoittojen kautta pääoman omistajille ja aivan liian pieneksi kutistunut osa on herunut työvoimalle.

        Toki tällainen tulkinta on helppo huitaista sivuun muka jonkinlaisena vasemmistopopulismina, mutta osa finanssimarkkinoiden terävimmistä tarkkailijoista ei koskaan mene tällaiseen "halpaan".

        Nuo mainitsemasihan mielessään jakoivat sitä tulosta oman mielensä mukaan, he eivät kuten nyt on tapana halunneet mitään mafiaa siihen väliin vaan itse tiesivät mihin on varaa ja siihen meidänkin pitää pyrkiä. Mafiat nurin ja jokainen myymään itsensä työnantajan palvelukseen.

        Jos on sitä mieltä, että liikaa varoja ajautuu pääomilla niin miksi ay mafia ei perusta yrityksiä ja anna pääomien kasvaa yritysmaailmassa kun se kerran mielestäsi on noin helppoa. Tyhmiähän nuo ay mafian pomot sinun esityksesi perusteella ovat, kuin vanhat reikäiset saappaat!

        Äänestyskopissahan valta on kansalla, se saa demokratiassa vapaasti valita haluamansa linjan ja henkilön sitä ajamaan. Viime aikojen vaaleissa vaan on kansa näyttänyt pitkää nenää sinun linjallesi. Komuna sinun tulee kunnioittaa kansan mielipidettä ja hyväksyä kansan tuomio linjallesi. Kommunistit eivät ole saaneet päättäviin elimiin yhtäkään edustajaa valtakunnallisesti.

        Viime vaaleissahan koko vanhan vasemmiston kannatus oli pudonnut alle 25% eli puoleen siitä mitä se oli joskus -60 luvun tienoilla jolloin SDP ja SKDL saivat noin puolet äänistä. Mitä johtopäätöksiä siitä saat vedettyä? Kansako se on väärässä vai sinun klaanisi?

        Tuosta jo pitäisi tyhmemmänkin komun osata vetää johtopäätökset, olettehan te aina valtaan päästyänne kehuneet kansanvaltaa vaikka tosin sen silloinkin syrjäytätte ja samaistatte sen puolueen valtaan. Puolueen valtakin on useimmiten kapitalisoitu yhdelle kuten Isä Aurinkoiselle aikoinaan.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Nyt jättityöttömyys viimeistään opetti meille ettei työläinen sinänsä tuota muuta kuin kuluja. Se mikä tuottaa on yritys ja sen kehittämä toiminta. Ilman yritystä ja työnantajaa nuo työläisenne ovat pelkkiä kerjääjiä!

        Se, että tuottaminen on ihmisistä lähtöisin ei ole mikään Marx pummin keksintö sillä niin se on ollut tuhansia vuosia jo kivikaudella. Työnjakohan ei ole sekään yhteiskunnallista vaan me yleensä hakeudumme töihin joita pystymme tekemään, siinä ei yhteiskunta auta muussa kuin koulutuksessa jos vain viitsimme sitä käyttää hyödyksemme.

        Mitä ihmeen yhteiskunnan työaikaa vaikka Valion maidonpakkaamossa on, se on firman eli Valion aikaa. Sossun tädillä on yhteiskunnallista työaikaa kun hän paapoo teitä.

        Työajan allokoimisen hoitavat markkinat ei yhteiskunta, markkinat sanovat mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Siihenkään ei yhteiskunta puutu millään muotoa.

        Aikoinaan kun olin vetämässä yritystä niin yhteiskunnan funktio oli sen osalta ottaa vastaan verotilitykset, juuri muuta se ei tehnyt hyväksemme.

        Se on vain kommunismissa missä työläinen pannaan töihin vastikkeetta. NL:ssa ne vielä pidettiin piikkilangan takana! Se on sitä oikeaa kommunismia se!

        Vai ei yhteiskunta tee mitään firmojen hyväksi? Mitä apulantaa, p..kaa! Yhteiskunta pitää huolen infrakstuurista, koulutuksesta, järjestyksestä, oikeuslaitoksesta, terveydenhoidosta, energiahuollosta.
        Ilman toimivaa yhteiskuntaa ei ole yrityksiä se menee niin päin. Toimivaan yhteiskuntaa kuuluvat kaikki ihmiset DUUNARITKIN. Yritykset tarvitsevat vakaata ja turvallista toiminta ympäristöä, yhteiskuntaa.
        Ei RAHASTAKAAN ole mitään muuta kuin kuluja, sitä pitää vartioida, säilyttää, varjella valolta ja kosteudelta. Tosin sillä on työllistävä vaikutus mikä sekin on kulu.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Vai ei yhteiskunta tee mitään firmojen hyväksi? Mitä apulantaa, p..kaa! Yhteiskunta pitää huolen infrakstuurista, koulutuksesta, järjestyksestä, oikeuslaitoksesta, terveydenhoidosta, energiahuollosta.
        Ilman toimivaa yhteiskuntaa ei ole yrityksiä se menee niin päin. Toimivaan yhteiskuntaa kuuluvat kaikki ihmiset DUUNARITKIN. Yritykset tarvitsevat vakaata ja turvallista toiminta ympäristöä, yhteiskuntaa.
        Ei RAHASTAKAAN ole mitään muuta kuin kuluja, sitä pitää vartioida, säilyttää, varjella valolta ja kosteudelta. Tosin sillä on työllistävä vaikutus mikä sekin on kulu.

        Kuka ne kustantaa kk? No tietysti yritykset eli firmat maksaessaan veroja niin omasta kuin työntekijöidensäkin puolesta. Kaikki raha mitä yhteiskunta käyttää on yritysten sille toimittamaa tavalla tai toisella. En ole koskaan kuullutkaan, että valtionvarain ministeri lottoaisi verovaroin jotta saataisiin kassaan rahaa.

        Kuka siis maksaa infran ylläpidon?

        Setelirahaa ehkä pitää vahtia jottei tuuli vie mutta bittirahan vahdinnan tekee koneellinen vartia pääosin eikä niitä bittejä ainakaan tuuli vie. On siitäkin tietysti kustannuksia mutta koneet ja ohjelmat eivät vaadi kesälomaa, eivät lomaltapaluurahaa eivätkä kiukuttele 24/7 työajoista joten ne helpottavat rahan vastineen eli nykyisin bittijonon valvontaa.

        Yhteiskunta on siis vain järjestelijä ja liike-elämä maksaa sen kulut! Etkö tullut ajatelleeksi? Huomaa, että joidenkin yritysten tukiaisetkin ovat vain muilta yrityksiltä siirrettyä varallisuutta!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kuka ne kustantaa kk? No tietysti yritykset eli firmat maksaessaan veroja niin omasta kuin työntekijöidensäkin puolesta. Kaikki raha mitä yhteiskunta käyttää on yritysten sille toimittamaa tavalla tai toisella. En ole koskaan kuullutkaan, että valtionvarain ministeri lottoaisi verovaroin jotta saataisiin kassaan rahaa.

        Kuka siis maksaa infran ylläpidon?

        Setelirahaa ehkä pitää vahtia jottei tuuli vie mutta bittirahan vahdinnan tekee koneellinen vartia pääosin eikä niitä bittejä ainakaan tuuli vie. On siitäkin tietysti kustannuksia mutta koneet ja ohjelmat eivät vaadi kesälomaa, eivät lomaltapaluurahaa eivätkä kiukuttele 24/7 työajoista joten ne helpottavat rahan vastineen eli nykyisin bittijonon valvontaa.

        Yhteiskunta on siis vain järjestelijä ja liike-elämä maksaa sen kulut! Etkö tullut ajatelleeksi? Huomaa, että joidenkin yritysten tukiaisetkin ovat vain muilta yrityksiltä siirrettyä varallisuutta!

        Huomaa siis TODELLA huomaa, että DUUNARIT ovat tärkeä osa tuotannossa ja maksavat VÄLILLISISTÄ veroista melkein kaiken!
        Firmat SUUNNITTELEVAT sen miten veroja maksavat, duunareilta se viedään veronallen toiveiden mukaan ja HUOMAA, että jos muut yritykset maksavat YRITYSTUET niin senkin rahan on duunari sorvin äärellä TEHNYT!
        Sitä järjestelijää FIRMAT tarvitsevat ja se joka MAKSAA infran ja aivan KAIKEN on A S I A K A S!!


      • olet_väärässä
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kuka ne kustantaa kk? No tietysti yritykset eli firmat maksaessaan veroja niin omasta kuin työntekijöidensäkin puolesta. Kaikki raha mitä yhteiskunta käyttää on yritysten sille toimittamaa tavalla tai toisella. En ole koskaan kuullutkaan, että valtionvarain ministeri lottoaisi verovaroin jotta saataisiin kassaan rahaa.

        Kuka siis maksaa infran ylläpidon?

        Setelirahaa ehkä pitää vahtia jottei tuuli vie mutta bittirahan vahdinnan tekee koneellinen vartia pääosin eikä niitä bittejä ainakaan tuuli vie. On siitäkin tietysti kustannuksia mutta koneet ja ohjelmat eivät vaadi kesälomaa, eivät lomaltapaluurahaa eivätkä kiukuttele 24/7 työajoista joten ne helpottavat rahan vastineen eli nykyisin bittijonon valvontaa.

        Yhteiskunta on siis vain järjestelijä ja liike-elämä maksaa sen kulut! Etkö tullut ajatelleeksi? Huomaa, että joidenkin yritysten tukiaisetkin ovat vain muilta yrityksiltä siirrettyä varallisuutta!

        "Yhteiskunta on siis vain järjestelijä ja liike-elämä maksaa sen kulut!"

        Ilman olemassa olevaa minkäänlaista toimivaa yhteiskuntaa ei kenelläkään yrittäjällä edes olisi koskaan minkäänlaista mahdollisuutta edes harjoittaa minkäänlaista yritystoimintaasa yhtään missään.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Huomaa siis TODELLA huomaa, että DUUNARIT ovat tärkeä osa tuotannossa ja maksavat VÄLILLISISTÄ veroista melkein kaiken!
        Firmat SUUNNITTELEVAT sen miten veroja maksavat, duunareilta se viedään veronallen toiveiden mukaan ja HUOMAA, että jos muut yritykset maksavat YRITYSTUET niin senkin rahan on duunari sorvin äärellä TEHNYT!
        Sitä järjestelijää FIRMAT tarvitsevat ja se joka MAKSAA infran ja aivan KAIKEN on A S I A K A S!!

        Yritys maksaa kaikki verot vaikka niistä osa jyvitetään työntekijöille. Sen näkee jo siitäkin, etteivät laitumella olevat maksa veroa vaan ne joiden takana on yritys joka siihen rahat järjestää.

        Firmat maksavat tuloksestaan tietyn määrän veroja, sen prosentin määrittää maan hallitus!

        Ne ovat nuo verovarat joita yhteiskunta työpaikoilta kokoaa monella nimikkeellä joka ne yritystuet rahoittaa.

        Sekin on totta jotta jos yritys ei kykene myymään tuottamaansa niin se veronmaksukin jää vähäiseksi. Tuotteethan myydään asiakkaalle kuten muille yrityksille, yhteiskunnalle ja hieman yksityisillekin. Esim. minun yritykseni myi yksityisille koko 40 vuotensa aikana ehkä vajaat 10 tuottamaansa tuotetta. Kaikki meni suuriin ja pieniin yrityksiin sekä valtion ja kuntien piikkiin.

        Siksi tiedän, vaikka täälläkin on moni moittinut suuryrityksiä riistäjiksi ja pienyritysten tuhoajiksi, että ne olivat parhaat ja tuottavimmat asiakkaamme nuo esim. Neste, Rautaruukki, IVO ja monet muut siellä teollisuuden huipulla.

        Sorvari ei tee rahaa vaan työtä josta saa palkan. Se raha jota tarkoittanet on yrityksen toiminnan tulosta. Sitä sitten tulee vaikka sorvari heittäisi henkensä koska sorvareita aina löytyy tarpeeseen. Jos sorvari tekisi rahaa niin miksi hitossa hän menisi johonkin yritykseen kun voisi toimia itsenäisenäkin?


      • olet_väärässä kirjoitti:

        "Yhteiskunta on siis vain järjestelijä ja liike-elämä maksaa sen kulut!"

        Ilman olemassa olevaa minkäänlaista toimivaa yhteiskuntaa ei kenelläkään yrittäjällä edes olisi koskaan minkäänlaista mahdollisuutta edes harjoittaa minkäänlaista yritystoimintaasa yhtään missään.

        Ne vaan ne yritykset kustantavat sen yhteiskunnan, niiden rahoillahan se on jopa perustettu pitkälti.

        Demokraattisessa yhteiskunnassa kuten Suomessa kansa valitsee sellaisen hallinnon jonka se haluaa. Siihen tarkoitukseen puolueita on toista kymmentä ja jokaisella niistä on kymmeniä ehdokkaita mutta me eli kansa suoritamme valinnan oman mielemme mukaan.

        SE hallinto jonka olemme valinneet kerää meiltä isosti rahaa ja jakaa kohteisiin joihin se katsoo rahaa voitavan käyttää. Tuossakin me eli kansa on se tekijä joka ne rahat viime kädessä sekä kerää että jakaa.

        Eikö tuo nyt ole helppoa ymmärtää kunhan pysähtyy miettimään hetkeksi omilla aivoillaan jonkun muun satuja lukematta!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Yritys maksaa kaikki verot vaikka niistä osa jyvitetään työntekijöille. Sen näkee jo siitäkin, etteivät laitumella olevat maksa veroa vaan ne joiden takana on yritys joka siihen rahat järjestää.

        Firmat maksavat tuloksestaan tietyn määrän veroja, sen prosentin määrittää maan hallitus!

        Ne ovat nuo verovarat joita yhteiskunta työpaikoilta kokoaa monella nimikkeellä joka ne yritystuet rahoittaa.

        Sekin on totta jotta jos yritys ei kykene myymään tuottamaansa niin se veronmaksukin jää vähäiseksi. Tuotteethan myydään asiakkaalle kuten muille yrityksille, yhteiskunnalle ja hieman yksityisillekin. Esim. minun yritykseni myi yksityisille koko 40 vuotensa aikana ehkä vajaat 10 tuottamaansa tuotetta. Kaikki meni suuriin ja pieniin yrityksiin sekä valtion ja kuntien piikkiin.

        Siksi tiedän, vaikka täälläkin on moni moittinut suuryrityksiä riistäjiksi ja pienyritysten tuhoajiksi, että ne olivat parhaat ja tuottavimmat asiakkaamme nuo esim. Neste, Rautaruukki, IVO ja monet muut siellä teollisuuden huipulla.

        Sorvari ei tee rahaa vaan työtä josta saa palkan. Se raha jota tarkoittanet on yrityksen toiminnan tulosta. Sitä sitten tulee vaikka sorvari heittäisi henkensä koska sorvareita aina löytyy tarpeeseen. Jos sorvari tekisi rahaa niin miksi hitossa hän menisi johonkin yritykseen kun voisi toimia itsenäisenäkin?

        Kyllä minun työttömyyskorvauksestani meni veroa ja joka kauppareisuulla ALVIA niin kuin puheilinlaksussa, sähkölaskussa, vesilaskussa, auton käyttömaksua, vakuutusmaksua, bensaveroa jne..
        Jos verot olisivat YRITYKSEN niin verokortissani ei olisi minun nimeäni, osoitettani ja henkilötunnusta, veronalle postittaa verokortin ihan minun kotiosoitteeseeni, ei firman. Eikä firma vastaa lisäveroista tai saa veronpalautuksiani.
        Luetun ymmärtämisen vaikeus vaivaa edelleen. Yritys maksaa silloin kun haluaa ja mitä on suunnitellut maksavansa, ei sitä mitä hallitus määrää!
        Sorvari nimenomaan sorvaa, että RAHAA tulee, jos sorvari ei ole hommissa tai ole sorvattavaa ei yrityksellä ole myöskään TULOJA! Kiinteät kustannukset nakuttavat koko ajan oli sorvaria tai ei, muuttuvissa kustannuksissa vähennystä tapahtuu muuten firma polttaa rahaa 24h/7.
        Vastauksistasi näkee kaivolta kotia, että sinulle ei muuta yrittämistä, tekemistä ole kuin missä olet ollut mukana. Suomessa nyt on elintarviketeollisuutta, maataloutta ja monta muuta alaa jolla yrittämistä on.
        Kyllä A S I A K A S maksaa KAIKKI kulut osinkoja, veroja, rahoitus- kuljetus-, vakuutuskuluja myöten muuten FIRMAA ei ole olemassa.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Yritys maksaa kaikki verot vaikka niistä osa jyvitetään työntekijöille. Sen näkee jo siitäkin, etteivät laitumella olevat maksa veroa vaan ne joiden takana on yritys joka siihen rahat järjestää.

        Firmat maksavat tuloksestaan tietyn määrän veroja, sen prosentin määrittää maan hallitus!

        Ne ovat nuo verovarat joita yhteiskunta työpaikoilta kokoaa monella nimikkeellä joka ne yritystuet rahoittaa.

        Sekin on totta jotta jos yritys ei kykene myymään tuottamaansa niin se veronmaksukin jää vähäiseksi. Tuotteethan myydään asiakkaalle kuten muille yrityksille, yhteiskunnalle ja hieman yksityisillekin. Esim. minun yritykseni myi yksityisille koko 40 vuotensa aikana ehkä vajaat 10 tuottamaansa tuotetta. Kaikki meni suuriin ja pieniin yrityksiin sekä valtion ja kuntien piikkiin.

        Siksi tiedän, vaikka täälläkin on moni moittinut suuryrityksiä riistäjiksi ja pienyritysten tuhoajiksi, että ne olivat parhaat ja tuottavimmat asiakkaamme nuo esim. Neste, Rautaruukki, IVO ja monet muut siellä teollisuuden huipulla.

        Sorvari ei tee rahaa vaan työtä josta saa palkan. Se raha jota tarkoittanet on yrityksen toiminnan tulosta. Sitä sitten tulee vaikka sorvari heittäisi henkensä koska sorvareita aina löytyy tarpeeseen. Jos sorvari tekisi rahaa niin miksi hitossa hän menisi johonkin yritykseen kun voisi toimia itsenäisenäkin?

        Uudessa kaupungissa on jossain vikaa kunn eläviä "sorvareita" ei jostain kumman syystä löydu, vaikka tarvetta olsi.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Kyllä minun työttömyyskorvauksestani meni veroa ja joka kauppareisuulla ALVIA niin kuin puheilinlaksussa, sähkölaskussa, vesilaskussa, auton käyttömaksua, vakuutusmaksua, bensaveroa jne..
        Jos verot olisivat YRITYKSEN niin verokortissani ei olisi minun nimeäni, osoitettani ja henkilötunnusta, veronalle postittaa verokortin ihan minun kotiosoitteeseeni, ei firman. Eikä firma vastaa lisäveroista tai saa veronpalautuksiani.
        Luetun ymmärtämisen vaikeus vaivaa edelleen. Yritys maksaa silloin kun haluaa ja mitä on suunnitellut maksavansa, ei sitä mitä hallitus määrää!
        Sorvari nimenomaan sorvaa, että RAHAA tulee, jos sorvari ei ole hommissa tai ole sorvattavaa ei yrityksellä ole myöskään TULOJA! Kiinteät kustannukset nakuttavat koko ajan oli sorvaria tai ei, muuttuvissa kustannuksissa vähennystä tapahtuu muuten firma polttaa rahaa 24h/7.
        Vastauksistasi näkee kaivolta kotia, että sinulle ei muuta yrittämistä, tekemistä ole kuin missä olet ollut mukana. Suomessa nyt on elintarviketeollisuutta, maataloutta ja monta muuta alaa jolla yrittämistä on.
        Kyllä A S I A K A S maksaa KAIKKI kulut osinkoja, veroja, rahoitus- kuljetus-, vakuutuskuluja myöten muuten FIRMAA ei ole olemassa.

        Yritys ne silti maksaa joko suoraan tai sinulle jyvitettynä, ne verot siis! Tai jos olet eläkkeellä niin yritys silti mutta yksi väliporras on tullut väliin. Muuta rahaa kun ei ole kuin se mikä on yritysten kautta kiertänyt!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Uudessa kaupungissa on jossain vikaa kunn eläviä "sorvareita" ei jostain kumman syystä löydu, vaikka tarvetta olsi.

        Vikaa ei ole kaupungissa vaan liian hyvissä eduissa työttömille. Ei ole pakko lähteä kun on oppinut tulemaan toimeen vähemmälläkin.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Yritys ne silti maksaa joko suoraan tai sinulle jyvitettynä, ne verot siis! Tai jos olet eläkkeellä niin yritys silti mutta yksi väliporras on tullut väliin. Muuta rahaa kun ei ole kuin se mikä on yritysten kautta kiertänyt!

        ASIAKAS yrityksen/yrityksien asikkaat maksavat aivan kaikki MAKSUT, firmaa/firmoja ei ole olemassa ilman a s i a k k a i t a.
        Jos työttömän elämä kurjistuu niin välittömästi kurjistuu monen, monen yrittäjän elämä ja se tietää lisää työttömyyttä ja se taas lisää yrittäjien paineita ja sitten työttömyyttä jne...
        Uuteen kaupunkiin ei KELPAA keski-ikäinen duunari pitää olla kokematon työelämää tuntematon vedätettävä!


      • TimoEspoosta
        Extyökkäri kirjoitti:

        Vikaa ei ole kaupungissa vaan liian hyvissä eduissa työttömille. Ei ole pakko lähteä kun on oppinut tulemaan toimeen vähemmälläkin.

        Samaa mieltä.

        Työttömien työttömyyskorvauksia on välittömästi leikattava vaikka väkisin valtiovallan toimesta todella paljon. Vahintään 70%..

        Siinä voi kyllä sosiaalitoimiston toimeentuloluukku ruuhkautua välittämästi. Mutta so what?


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        ASIAKAS yrityksen/yrityksien asikkaat maksavat aivan kaikki MAKSUT, firmaa/firmoja ei ole olemassa ilman a s i a k k a i t a.
        Jos työttömän elämä kurjistuu niin välittömästi kurjistuu monen, monen yrittäjän elämä ja se tietää lisää työttömyyttä ja se taas lisää yrittäjien paineita ja sitten työttömyyttä jne...
        Uuteen kaupunkiin ei KELPAA keski-ikäinen duunari pitää olla kokematon työelämää tuntematon vedätettävä!

        Tämä ketju on liian pitkä, tämä keskustelu menee jankuttamiseksi eli tähän ketjuun en enää vastaa.


      • TimoEspoosta
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tämä ketju on liian pitkä, tämä keskustelu menee jankuttamiseksi eli tähän ketjuun en enää vastaa.

        Lisäisin vielä, että kaikkia eläkkeitä tulisi myös leikata vähintäin 90%, valtiovallan toimesta ja vaikka väkisin.
        Siinä voi kyllä sosiaalitoimiston toimeentuloluukku ruuhkautua välittämästi. Mutta so what?


      • köyhäkomukka
        TimoEspoosta kirjoitti:

        Lisäisin vielä, että kaikkia eläkkeitä tulisi myös leikata vähintäin 90%, valtiovallan toimesta ja vaikka väkisin.
        Siinä voi kyllä sosiaalitoimiston toimeentuloluukku ruuhkautua välittämästi. Mutta so what?

        No eikun mukavia eläkepäiviä sinulle!


      • olet_outo
        Extyökkäri kirjoitti:

        Vikaa ei ole kaupungissa vaan liian hyvissä eduissa työttömille. Ei ole pakko lähteä kun on oppinut tulemaan toimeen vähemmälläkin.

        Mitä mainitsemiasi liian hyviä etuja nyt on muka työttömillä, jotka saavat nyt vain sitä pelkkää peruspäivärahaa sen takia kun suomalaiset työnantajat eivät työllistä tarpeeksi suomalaisia ihmisiä töihin?


      • TimoEspoosta kirjoitti:

        Lisäisin vielä, että kaikkia eläkkeitä tulisi myös leikata vähintäin 90%, valtiovallan toimesta ja vaikka väkisin.
        Siinä voi kyllä sosiaalitoimiston toimeentuloluukku ruuhkautua välittämästi. Mutta so what?

        Ei ole edes komuloiselle eduksi esiintyä muiden nikeillä. Kukaan ei usko Timpasta tuollaista tyhmyyttä jota sinä komuloinen esität julkisesti!

        Minä kyllä suostun leikkaukseen kunhan minulle maksetaan korkoineen ne rahat jotka työnantajani ovat eläkekassaan maksaneet. Niillä pärjään ja vanhasta varallisuudestani otan loput tarpeelliset.


      • olet_outo kirjoitti:

        Mitä mainitsemiasi liian hyviä etuja nyt on muka työttömillä, jotka saavat nyt vain sitä pelkkää peruspäivärahaa sen takia kun suomalaiset työnantajat eivät työllistä tarpeeksi suomalaisia ihmisiä töihin?

        Päiväraha ilman työtä vastikkeeksi! Tyhjästä ei terveelle ja työkykyiselle saa maksaa!


    • OnkoJoHätä

      Hyvä että suomifirmat ovat huomanneet romahduksen tulevan ja viisaiden lähtevän suomesta jo pois...Yritykset ovat kohta pulassa kun osaavaa porukkaa ei löydy enää töihin....Kyllähän sitä löytyy kun kuvetta kaivaa....

    • petteri.v

      Aloituksen aiheeseen liittyen työläisten ei ole syytä osallistua joidenkin yrittäjien ideoimaan työsulkuun. Sillä ei saavuteta mitään. Esittävätkö yrittäjät palkakorotuksia tai muita työehtojen parantamisia. Esittävätkö he rikkaiden veronkierron suitsimista? Eivät.
      Yrittäjä voi mennä minne hyvänsä mutta itse menen työmaalle olipa se auki tai sulussa ja vaadin palkkaa siltä päivältä.

    • globalismi.alas

      Tämä on positiivista kehitystä jos mikä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe