Bacibact

M 24v

moni täältä kyselee miten saa pois ihon alla olevan kipeän finnin joka yleensä on vielä aika iso ja pysyy kauan.

Minulle tuli niitä vuosi sitten samaan aikaan ja oli ihmeissäni niistä ja tottakai ärsytti koska ne eivät olleet pieniä!!! Kesän jälkeen niitä ei näkynyt mutta taas talvella on ollut muutama. Nyt vain kokemuksesta en kärsi niistä enää niin paljoa.
Aluksi yritin puristaa väkisin kaikki pois->iho rikkoontui ja verinen läiskä otsassa säilyi kauan

Kokemuksesta viisastuneena seuraavaa yritin puristaa vähitellen useana iltana->iho ei rikkoontunut mutta patti oli iso..nestettä kertyi päivä toisensa jälkeen vaikka yritin puristaa pois. Kun lopulta sain finnin sen verran pois että se ei ollu enää hellä, ihoon silti jäi vielä jonkin kokoinen patti. Lisäksi finni uusiutui monesti, ei aivan samalle kohtaa mutta sentin otsaan kuitenkin senti parin päähän edellisestä.

Lopulta kokeilin äitiltä saamaani Bacibact-jauhetta. Tulokset olivat loistavia! Eli ensin puristin pattia sen verran että siitä tuli jonkin verran pois, (yleensä se valkoinen mäski kerros, jos se on syvällä niin tulee vain nestettä)..sitten laitoin vain ko. jauhetta siihen ja vielä laastari päälle ni jauhe pysyi. Yön aikana jauhe on kuivattanut patin. Isoimpiin joutuu toistamaan käsittelyn muutamana iltana mutta lopputulos on melko hyvä. Kannattaa kokeilla!! Kovin isoa arpea ei jää jos ei riko ihoa! En ole varma mistä Bacibactia saa...luultavasta apteekista ja ilman reseptiä..semmonen pieni oranssivalkoinen pakkaus

5

18252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ferth

      Nii-in...
      Minäkin käytin sitä reilu vuosi sitten aika säännöllisesti just tuohon "kuivatukseen". Sai vain lopulta rapsutella kuivan kuoren irti.
      Terkkarilla asiasta mainittuani (lueteltuani mitä kaikkia oon käyttäny) se suositteli lopettamaan Basibactin. Sitä ei kuulemma olis hyvä "käyttää turhaan suoraan" tms. Enpäs ole sitten käyttänyt...

      • mikrobiresistenssiä

        Terkkari on ollut aivan oikeassa Bacibactin suhteen. Sitä ei ole tarkoitettu aknen hoitoon vaan lähinnä tulehtuneiden haavojen hoitoon. Turha antibioottivoiteen käyttö pahentaa mikrobiresistenssiä ja vähentämällä antibioottivalmisteiden turhaa käyttöä voi jokainen ihminen omalta osaltaan yrittää estää resistenssin kehittymistä.

        Finnien kuivattamiseen kannattaa käyttää siihen tarkoitettuja valmisteita ja finnien tulehtumista voi estää jättämällä finnit rauhaan. Puristelu ei ole hyväksi iholle ja jättää ihoon pysyvän arven.


      • vastaa
        mikrobiresistenssiä kirjoitti:

        Terkkari on ollut aivan oikeassa Bacibactin suhteen. Sitä ei ole tarkoitettu aknen hoitoon vaan lähinnä tulehtuneiden haavojen hoitoon. Turha antibioottivoiteen käyttö pahentaa mikrobiresistenssiä ja vähentämällä antibioottivalmisteiden turhaa käyttöä voi jokainen ihminen omalta osaltaan yrittää estää resistenssin kehittymistä.

        Finnien kuivattamiseen kannattaa käyttää siihen tarkoitettuja valmisteita ja finnien tulehtumista voi estää jättämällä finnit rauhaan. Puristelu ei ole hyväksi iholle ja jättää ihoon pysyvän arven.

        Mielestäni tuossa ei ole kovin paljon eroa käyttääkö Bacibactia vai Dalacinia ja sitten on vielä yksi valmiste Neo-medrol comp. Kaikissa on antibioottia ja ovat iholle tarkoitettuja ja 2 viimeistä nimenomaan finneihin. Dalacinia käytetään myös suun kautta. eli siinä resistentit kannat enemmän ongelma kuin Bacibactissa, jonka sisältämiäö antibiootteja ei koskaan käytetä suun kautta.


    • Terkkari112

      Basibact on ihan hyvä ja toimiva itsehoitolääke toisinaan käytettynä jos kyseessä on märkivä akne. Suurelle ihoalueelle en sitä levittäisi, vain yksittäisen finnin päälle.
      Terv.terveydenhoitaja

    • rfdsfds

      Itse olen laittanut Bacibactia nimenoman yksittäisiin märkäpaisefinneihin, jotka uusivat helposti, vaikka ne puhkaiseekin. Auttaa kyllä siihen, ettei tule uudestaan samaan paikkaan tai viereen.

      Tosiaan jos on akne, eikä yksittäinen iso finni, niin silloin kannattaa hakea ihotautilääkäriltä isotretinoin-kuuri, koska se on ainoa lääke, joka parantaa aknen ainakin kohtalaisen hyvällä todennäkösyydellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe