Paakkuuntumaton kissanhiekka

Kissilii

Minnuu on mietityttänyt, minkä takia joku haluaa välttämättä käyttää PAAKKUUNTUMATONTA kissanhiekkaa. Miksi käytät sitä ja millä tavalla se on mielestäsi parempaa kuin paakkuuntuva?

19

5293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KonstiKatti

      ja saanut vastaukseksi esim. että pennuilla käytetään jotta ei hiekkaa mahdollisesti syötyään tule ikäviä seurauksia.

    • 2xkissamamma

      Meillä ei kissat tykkää paakkuntuvasta hiekasta, varsinkaan mein neiti. Se monesti myös muuttuu kastuessaan semmoksi saveksi ja sitten on joka paikka kissan tassun kuvia täynnä :o) Me käytetään puupellettejä ja ollaan kyllä tykätty. Siinä väkeväkään kissanpissa ei niin haise. Ja sen voi kompostoida...

      • pelle

        Minun mielestä paakkuuntuva on inhottavaa. En todellakaan tahdo kaivella päivittäin kissan hiekkalaatikkoa ja etsiä sieltä niitä "ihania" kokkareita!
        Meillä käytetään pellettiä: on kevyttä, helppo siivota ja pitää hajun, eikä sen kanssa tarvii pelata, senkun käy kaatamassa koko roskan kompostiin kun siltä tuntuu (talvella n.4vko välein, kesällä menee 2-3kk).


      • Kisuliinuja

        Montako kissaa sinulla on? Kissa on siisti eläin eikä halua välttämättä tallata märässä pellettipurussa kikkareitten seassa. Ei kyllä missään muussakaan.
        Kyllä ne pelletitkin alkavat pitemmän päälle haista. Olen siivonnut sellaisia työkseni, ja kotiin ei kyllä tule pellettiä enää. Vain kasvikuitua johon sekoitettu hajustamatonta, paakkuuntuvaa hiekkaa.


    • Helmet_

      Meillä käytetään kissan helmiä (eri merkkiä tosin kuin se itse Kissan Helmet -merkki), ne ei paakkuunnu ja on käytössä kertakaikkiaan parasta. Ei nimittäin haise tipan tippaa, ei vaikka kissa jättäisi kakan hiekan päälle ja sitä ei heti kerkiäisi putsaamaan. Pissa taas imeytyy helmiin, eikä sekään haise, eli täysin hajuton hiekka. N. kolmen viikon välein vaihdan koko hiekan, siinä välissä poimin vaan kakat pois. Helppoa ja täysin hajutonta, kissi ja omistaja tykkää. :)

    • Omistankaksisottapyttyä

      Minun toinen kissa on pennusta saakka tehnyt sitä että on mennyt astumaan oman pissansa päälle niin sitten koko kämppä täynnä kissan pissa/hiekka/savi jälkiä..... 😫 Tämä jatkuva siivoaminen helpottu ku siirryin paakkuntumattomaan kristallihiekkaan... haluisin käyttää esim. Pellettejä mutta kissat ei hajusta oo tykänny... nii eipä oikee muu auta.. meillä menee 1-2vk ku tulee hiekat vaihettua, mutta vähemmän duunia siinä ku vertaa aikaa ku käytin mikrohiekkaa🙈

    • KissanEhdoillaMennään

      Mun kissani ainakin vain jostain syystä hyväksyy kristallihiekan.
      Ei se nyt nurkkia sotke muuten, mutta kyllä siitä näkee, että muut hiekat ei kelpaa.
      Eli jos hiekkana muuta kuin kristallihiekkaa, niin menee potalle vasta siinä viaheessa, kun ei enää pysty pidättelemään. Ja lisäksi se alkaa myös ajamaan karvaa pois ja hilseilemään myöskin, mikä on kissalle yksi stressin/hermostumisen merkki. Kristallihiekkaa käyttäessä näitä oireita ei sillä ole. Joten siitä syystä kristallihiekka on meidän kissan pottasantaa paakkuuntuvien sijaan.

    • Vanhakissa

      Meidän vanha kissa on mieltynyt puupellettiin. Onhan se kyllä mukava itsellekin käsitellä. Se ei pölyä, on hajutonta ja helppo kompostoida ja se on suomalaista! Pelletit ovat myös edullisia, jos ostaa rautakaupasta jättisäkeissä! Itse en ole kylläkään ostanut, kun pienempikin säkki on aika riittoisaa. Pelletti on ekologinen vaihtoehto.

      Kristallihiekan huono puoli on, että se pitää vaihtaa usein tai se alkaa lemuamaan. Hiekka pitää myös vaihtaa kokonaan ja pohjalla on ällöttävää muhjua. Kristallihiekka on myös kallista.

    • Vierailija_007

      Täälläkin jatkokysymys, onko kukaan siirtynyt noihin puupelletteihin ihan erilaisesta kissanhiekasta? Ovat kuitenkin niin erilaisia koostumukseltaan niin onko onnistuneita kokeiluja? Jos on, niin miten?

    • alba56

      Käytän paakkuuntumatonta kissanhiekkaa (Rainbow) - kukkaruukuissa (sekoitettuna multaan tai kookoskuituun). Samaa tavaraa kuin Seramis- savirouhe, mutta 'hieman' halvempaa.

      • avuttomalle

        olet uusiavuton henkilö. kukaan täysijärkinen ei päästä elukoita paskomaan asuntoonsa. kissat ovat eläimiä, joita ei tulisi missään tapauksessa päästää asuntoon. NE NUOLEVAT PERSETTÄÄ, SEN JÄLKEEN NE NUOLEVAT TURKKIAAN JA SEN JÄLKEEN HANKAAVAT TURKKIAAN IHMISIIN. ne kantavat MYRKYLLISIÄ MIKROBEJA, JOTKA TARTTUVAT KISSAN KANSSA ELÄVIIN HENKILÖIHIN.


      • Anonyymi
        avuttomalle kirjoitti:

        olet uusiavuton henkilö. kukaan täysijärkinen ei päästä elukoita paskomaan asuntoonsa. kissat ovat eläimiä, joita ei tulisi missään tapauksessa päästää asuntoon. NE NUOLEVAT PERSETTÄÄ, SEN JÄLKEEN NE NUOLEVAT TURKKIAAN JA SEN JÄLKEEN HANKAAVAT TURKKIAAN IHMISIIN. ne kantavat MYRKYLLISIÄ MIKROBEJA, JOTKA TARTTUVAT KISSAN KANSSA ELÄVIIN HENKILÖIHIN.

        IHMISET KÄVELEE ULKONA KENGILLÄ JA TULEE KENGILLÄ SISÄLLE JA NIIDEN MUKANA TULEE MYRKYLLISIÄ MIKROBEJA, NIINKUN MYÖS VAATTEIDEN MUKANA JA SIT NE ISTUU SOHVILLA JA SÄNGYILLÄ JA KOSKEE OVENKAHVOIHIN JA SIT HIEROO SILMIÄ HYI APUA SIELTÄ TULEE _TAUTEJA_


    • KisuliKatti

      On se vaan parempi. Riittoisampaa, kun ei tarvitse poistaa muuta kuin se kakkapötkö itsessään. Ja paakkuuntumaton imee kuitenkin pissan ja sen hajun niiden rakeiden sisään, eli ei ole ongelmia sen puoleenkaan.
      Toki tapansa ja vaihtoehtonsa kullakin, mutta kristallihiekka nyt toimii ainakin meidän taloudessa.
      Eikä se hinnaltaankaan ole paha, ei ole mulle ainakaan mainittavaa eroa kilohinnassa muihin verraten.

      • VjaF

        Koska kuitenkaan ei pysty olemaan joka hetki laatikkoa siivoamassa, niin paakkuntuva on aika nopeasti savimössöä (2 kissan taloudessa), jota joutuu kaapimaan irti laatikoista. Paakkuntumaton pysyy kuivana ja irtonaisena, eikä tarvii kuin pökäleet poimia pois. Kerta viikkoon menee koko hiekka vaihtoon...toimii. Valitettavasti Rainbow:n paakkuuntumatonta hiekkaa ei enää saa ainakaan noista vakioprismoista missä tulee käytyä. Paakkuntuvia on "sataa" eri merkkiä, ärsyttävää.


      • kiitosvaan
        VjaF kirjoitti:

        Koska kuitenkaan ei pysty olemaan joka hetki laatikkoa siivoamassa, niin paakkuntuva on aika nopeasti savimössöä (2 kissan taloudessa), jota joutuu kaapimaan irti laatikoista. Paakkuntumaton pysyy kuivana ja irtonaisena, eikä tarvii kuin pökäleet poimia pois. Kerta viikkoon menee koko hiekka vaihtoon...toimii. Valitettavasti Rainbow:n paakkuuntumatonta hiekkaa ei enää saa ainakaan noista vakioprismoista missä tulee käytyä. Paakkuntuvia on "sataa" eri merkkiä, ärsyttävää.

        joo kiitos!

        Kerrankin oikein kissanpaska-asiantuntijan lausunto.


    • paakutPois

      Kissan kanssa oppii, mihin aikaan se suunnilleen tekee tarpeitaan. Kun alusta asti heti ottaa paakkuntuvan kikkareen pois, kissa oppii, ettei kaivele hiekkoja. Näin hiekat pysyy puhtaana ja hajuttomina.

    • oytw

      Vähemmän kemikaaleja, joille kissa ja kissanomistaja voivat allergisoitua. Lisäksi plussana se, että kakat voi heittää vessanpönttöön ilman, että pönttö tukkeutuu.

      • helppoJuttu

        Niin pelkät kakat!! Jos mukana menee paakkuuntuvaa hiekkaa, jumittuu vessanpytyn pohjaan. Minä laitan käytetyt kikkareet koirankakkapussiin ja pussit parvekkeelle isomappan pussiin, minkä vien sitten roskiin. Ei haise sisällä.


      • ceon

        Justiin siksi kannattaa käyttää "paakkuuntumatonta" hiekkaa, jotta ne pökäleet voi heittää pönttöön.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe