Valikko

KERTOKAA!!!

Eli tarvitsisin vähän tietoa että KUINKA KAUAN HAJUVEDET SÄILYY? Omistan monta hajuvettä ja en uskalla sen takia ostaa enää uusia koska pelkään että menevät huonoiksi kun ei kulu sitten niin nopeasti! Ja miten hajuvesiä pitäisi säilyttää, onko jollain neuvoja? Ei varmaan ainakaan kauhean valoisassa ja kuumassa?

Tämä keskustelu on suljettu
Ilmianna
Jaa

14 VastaustaEivät tuoksut tosiaan ole ikuisuustavaraa. Valoisa, lämmin paikka on ainakin huono säilytysratkaisu. Tuoksun vanhenemiseen vaikuttaa luonnollisestikin säilytystapa. Omasta mielestäni se on hiukan niin kuin meikkivoide, eli ei mitään vuosia säilyvää. Vuoden vanhaa AVAAMATONTA, paketissa ollutta tuoksua voi ehkä vielä käyttää, mutta kai avattu sentään olisi parasta käyttää sen vuoden sisään..

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Uskonpa kyllä, että hajuvedet kestävät pidempäänkin kuin vuoden verran! Tai ainakin omat hajuveteni, joista joillakin on ikää jo monta vuotta eivätkä ole menettäneet tai muuttaneet tuoksuaan.

Toki hajuvedet kannattaa käyttää mahdollisimman nopeasti, sillä pullot eivät ole järin ilmatiiviitä ja niinpä hajuvesi haihtuu vähitellen pullosta itsestään pois, vaikkei sitä käyttäisikään. Eli ei kannata ihmetellä, jos ei ole vuoteen käyttänyt hajuvettään ja sitten kurkkaa pulloon, että miksi pinta on laskenut.

Ilmianna
Jaa

Hei!

Itse olen varsin ahkera tuoksujen käyttäjä, ja ostankin hyvässä lykyssä 2-4 pullollista 30ml tuoksua vuodessa.

Joskus on tullut tehtyä "mokia" hajuvesien suhteen, ja olen saattanut ostaa tuoksun, joka ei olekaan miellyttänyt minua pullon loppuun saakka, ja täten se on saattanut jäädä johonkin kaappiin/komeroon lojumaan. Välillä pulloja tutkaillessani olen huomannut tuoksujen muuttumista, sekä värjääntymistä: hajuvesi aika usein värjääntyy kellertäväksi ajan saatossa.

Eli neuvona vain se, että ikuisuuksia ei tuoksuja kannata säilyttää ja jemmata. Tarkkaile tuoksua ja väriä, mikäli pullo on läpinäkyvä. Kuitenkin uskaltaisin veikkailla, että tuoksu säilyy käyttökelpoisena sen vuoden verran.

Ilmianna
Jaa

Hajuvedestä kyllä haistaa, milloin se on mennyt pilalle. Kirpputoreilla on hirveästi myynnissä kaikenlaisia merkkihajuvesiä joita on jemmattu himassa vuosikaudet ja niiden haju muistuttaa lähinnä kärpäsmyrkkyä.

Ilmianna
Jaa

Eli tässä huomasin, että ei ollut suoraa vastausta kysymykseen, joten siis.. Avattu hajuvesi kestää n. 1,5 vuotta ja avaamaton laatikossa oleva n. 3-5 vuotta. hajuveden haju muuttuu, koska sen sisältämä alkoholi ja vesi haihtuu.. ;)

Ilmianna
Jaa


säilynyt jo 46 vuotta, silloin tällöin tulee suihkuteltua.

terveisin, merimies

Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:

Itse säilytän halppis hajuveteni kumminkin kahden muovipussin sisällä hapettomassa tilassa ja pimeässä. Kokemuksia:

Kerran olin jättänyt avaamattoman hajuveteni vuodeksi pimeään ja muovipussien sisälle eikä ollut haju muuttunut mihinkään. Eli jos haluat säilyttää vetesi vuosikausia niin hapettomaan tilaan pimeään ja viileeseen.

Ilmianna
Jaa

.,.,.,.,.,.,.,.,.,., kirjoitti:

Itse säilytän halppis hajuveteni kumminkin kahden muovipussin sisällä hapettomassa tilassa ja pimeässä. Kokemuksia:

Kerran olin jättänyt avaamattoman hajuveteni vuodeksi pimeään ja muovipussien sisälle eikä ollut haju muuttunut mihinkään. Eli jos haluat säilyttää vetesi vuosikausia niin hapettomaan tilaan pimeään ja viileeseen.

Show more

Miten tiesit ettei haju ollut muuttunut yhtään kun et ollut sitä edes avannut

Ilmianna
Jaa

Aika usein hajuvesipullon pohjassa tai jossain näkyy avatun purkin kuva, jossa on joku luku ja M, mikä siis merkitsee avatun pullon päiväystä kuukausina. Omassa pullossa näyttää olevan 36M, eli sen pitäisi siis säilyä avattuna ainakin 3 vuotta. Kuumassa säilytettynä voi hajuvesi tietenkin mennä aikasemmin huonoksi, mutta oikein säilytettynä kestää hhyvin :D

Muistaakseni paras mahdollinen säilytys on kuivassa, viileässä paikassa valolta suojattuna.

Ilmianna
Jaa

Löysin edesmenneen mummon kaappien periltä merkki hajuvesiä avaamattomissa pakkauksissa (givenchy,chanel,tommy girl). Värit hyviä ja tuoksut myös. Voinhan siis ihan rohkeesti käyttää niitä? Minimissään 10-15vuotta vanhoja.

Ilmianna
Jaa


"Tuoksut säilytetään huoneen lämmössä ja valolta suojattuna. Lämpötilan vaihtelut nopeuttavat tuotteen pilaantumista."

"Yleensä jo tuoksun väristä huomaa, että tämä ei ole ihan alkuperäiskunnossa, silloin hajuvesi saattaa tuoksua kitkerältä."

"Kosmetiikkatuotteiden säilyvyysmerkinnät perustuvat EU:n kosmetiikkalainsäädäntöön. Tuotteen valmistaja kuitenkin määrittelee, kuinka kauan he voivat taata tuotteen kunnon.

- Säilyvyysmerkinnät on laitettu jokaisen parhaaksi. Sen jälkeen on jokaisen omalla vastuulla mitä tapahtuu. Tähän pätee sama asia kuin ruoan kanssa: jos käytät tuotetta päivämäärän umpeutumisen jälkeen, tiedostat riskit, muistuttaa Sari Karjomaa.

Teknokemian yhdistys on teknokemian alalla toimivien teollisuus- ja tuontiyritysten elinkeinopoliittinen edunvalvontajärjestö. Teknokemia käsittää niin kosmetiikka- ja hygieniatuotteet kuin pesu- ja puhdistusaineetkin.

Tällä hetkellä kosmetiikassa käytetään kahdenlaisia säilyvyysmerkintöjä, ja merkintä on oltava pakkauksessa.

- Jos tuote säilyy alle 30 kuukautta, siinä on merkintä "parasta käytettynä ennen". Aika juoksee riippumatta siitä, onko tuote avattu vai ei. Jos taas tuote säilyy yli 30 kuukautta, säilyvyysaika alkaa juosta vasta silloin, kun purkki on avattu, selventää Sari Karjomaa.

Yli 30 kuukautta säilyvissä tuotteissa on avatun purkin kuva ja purkissa oleva numero kertoo, kuinka monta kuukautta tuote säilyy avaamisen jälkeen.

- Jos tuote on ohittanut säilyvyysajan avaamisen jälkeen, siitä näkee usein, ettei se ole kunnossa. Esimerkiksi väri on voinut muuttua, kertoo Karjomaa."

Lähde: http://yle.fi/uutiset/vaara_sailytys_pilaa_kosmetiikan_ja_hajuvedet/6537752

Ilmianna
Jaa

Mä ostin lentokoneesta minihauvesia(parfyymejä), eikä niiden tuoksu, ole muuttunut juurikaan 16 vuodessa, tosin ovat ehkä hieman haihtuneet.

Ostan vuodessa noin 20 hajuvettä..friikki, mikä friikki:)

Ilmianna
Jaa

Kaikki ilmeisesti heittelevät mututietojaan ilmoille.

Tuoksua säilytetään kuivassa, pimeässä ja suojassa lämpötilanvaihteluilta. Oma laatikko on myös hyvä säilyttää tuoksun säilymisen kannalta. Kylppärin kaappi on tuoksun pahin vihollinen ja siinä käy pullolle ihan varmasti huonosti. Ilman korkkia tuoksua ei saa jättää missään nimessä!

Käytännössä laadukas tuoksu oikein säilytettynä voi säilyä vuosikymmeniä. Väri saattaa toki vähän kellertyä, mutta ei välttämättä vaikuta itse tuoksuun mitenkään. Tietysti on olemassa myös halpisroskaa joka kaikesta hyvästä säilytyksestä huolimattakin pilaantuu vuodessa tai parissa.

Tuoksuharrastajilla on kymmeniä, jopa satoja pulloja ja osaavat säilyttää niitä myös oikein. Parhaimmalla oli muistaakseni 1500+ ja ihan juuri näillä keinoin omiaan säilytteli eikä ole miksikään menneet. Vintagetuoksut esim. parinkymmenen vuoden takaa ovat haluttua tavaraa ja hyvältä tuoksuvat edelleen.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Tuoksut ovat käypää ruokaa lukuisille mikrobeille, bakteereille, hiivoille, homeille, sädesienille.... Kaikilla näillä on omanlaisensa aineenvaihdunta, usein fermentaatioon perustuva, joka tuottaa vaillinaisia hajoamistuotteita. Yhdessä avatussa pullossa voi elellä jopa kymmeniä eri tyyppisiä mikrobeja ja vaikutus hajuun vaihtelee satunnaisesti, mutta on varma. Jos hajuvesi säilyy avatussa pullossa vuosikausia, sen kemiallisen koostumuksen täytyy olla sytotoksinen eli soluille myrkyllinen.

Eli vastaus: Avatun pullon sisältö ei normaalisti säily muutamaa kuukautta pitempään halutun tuoksuisena. Jos kuitenkin säilyy, se voi perustua vain yhdisteen myrkyllisyyteen, eikä sitä silloin ole mitään syytä käyttää edes vaatteilla (koska myrkylliset yhdisteet voivat olla haihtuvia).

Ainakaan kovin nuorena en lähtisi ottamaan samanlaista riskiä kuin sinä, harrastaja3.

Ilmianna
Jaa

Tämä keskustelu on suljettu

Voit yhä lukea viestiketjua, tykätä kommenteista ja ilmiantaa asiattomuuksia. Halutessasi voit aloittaa uuden keskustelun samasta aiheesta.

Aloita uusi keskustelu