Pistaasipähkinä

Ihmettelen,miten saan kuoren irti sellaisista pä-
hkinöistä, missä kuori on umpinainen. Niitä on pus-
sissa paljon.
Ilmianna
Jaa

19 Vastausta


Osta laadukkaita, oikein käsiteltyjä ensi kerralla.
Ilmianna
Jaa
pamauttele ne esim. vasaralla leikkuulaudan päällä lattialla tai kokeile pähkinän kuoren särkijää, toimii joihinkin hyvin eikä tartte alkaa säätää. Minkä merkkisiä pistaaseja muuten syöt?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Pirkka pistaasipähkinöitä. Mikä on sitten hyvä merkki?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Reija kirjoitti:
Pirkka pistaasipähkinöitä. Mikä on sitten hyvä merkki?
pistaasissa ratkaisee maku, ei kuorien tiukkuus. itse tykkään pirkan pistaaseista, koska ne ovat sopivan suolaisia. parrotsin pistaasit taas ovat mielestäni joskus aika vähäsuolaisia, eli eivät ihan niin hyviä. Parrotsit on kyllä usein aika avonaisia, eli se saattaisi ratkaista kuoriongelman.

Lidlistä saa myös hyviä pistaaseja, ja halvalla iso pussi. Kuorien laatua en muista.

Meillä on pähkinänsärkijät joilla saa kuoret auki.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ei vain kuoret kirjoitti:
pistaasissa ratkaisee maku, ei kuorien tiukkuus. itse tykkään pirkan pistaaseista, koska ne ovat sopivan suolaisia. parrotsin pistaasit taas ovat mielestäni joskus aika vähäsuolaisia, eli eivät ihan niin hyviä. Parrotsit on kyllä usein aika avonaisia, eli se saattaisi ratkaista kuoriongelman.

Lidlistä saa myös hyviä pistaaseja, ja halvalla iso pussi. Kuorien laatua en muista.

Meillä on pähkinänsärkijät joilla saa kuoret auki.
Hyi että. Onko kukaan ikinä syöny pähkinää niin että siellä on madon pesä hyiiiiiiiii yli pahan makuinen. olkaa varovaisia kun syöttä mä ruukan aina katsoa pähkinää ennen kun laitan suuhun aika useasti on matoja
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
iis pistaasi pähkinät parhaiten sormilla kuorimalla!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pähkinä jonka kuori on kokonaan kiinni, ei ole kypsä. Kaverini joka syö pähkinöitä kilotolkulla, sanoi ettei niitä umpinaisia suositella edes syötäväksi. Itse olen heittänyt ne pois.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
vaikka sentään olen asunut maassa joka on Euroopan suurimpia pistaasipähkinöiden tuottajia. Kaikkein parhaammassa laadussakin on aina aukeamattomia joukossa, eikä sillä ole mitään tekemistä kypsyyden, tuoreuden, laadun tms. kanssa. Pähkinät "aukaistaan" lämmön avulla, jolloin muutama yksilö aina jää jostain syystä kiinni ja toiset aukeavat enemmän tai vähemmän. Eihän mikään hedelmäkään ole ominaisuuksiltaan täysin identtinen toisen kanssa, miksi siis pähkinätkään olisivat. Lähi-Idän maissa syövät paljon erilaisia pähkinöitä, suurimman osan ostavat umpinaisineen kuorineen päivineen. Kuoren aukaiseminen ei ole ongelma eikä mikään pienellä vasaralla kovaa pintaa vasten napauttamalla ja vielä helpommin se onnistuu pähkinänsärkijällä joita myydään myös Suomessa. Jos ei jaksa nähdä vaivaa, voi nuo muutamat aukeamattomat heittää myös pois, mutta kyllä ne täysin syötävissä ovat. Maussa ei mitään eroa, ovat vaan luonnollisesti suolattomia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
minulle tuo kirjoitti:
vaikka sentään olen asunut maassa joka on Euroopan suurimpia pistaasipähkinöiden tuottajia. Kaikkein parhaammassa laadussakin on aina aukeamattomia joukossa, eikä sillä ole mitään tekemistä kypsyyden, tuoreuden, laadun tms. kanssa. Pähkinät "aukaistaan" lämmön avulla, jolloin muutama yksilö aina jää jostain syystä kiinni ja toiset aukeavat enemmän tai vähemmän. Eihän mikään hedelmäkään ole ominaisuuksiltaan täysin identtinen toisen kanssa, miksi siis pähkinätkään olisivat. Lähi-Idän maissa syövät paljon erilaisia pähkinöitä, suurimman osan ostavat umpinaisineen kuorineen päivineen. Kuoren aukaiseminen ei ole ongelma eikä mikään pienellä vasaralla kovaa pintaa vasten napauttamalla ja vielä helpommin se onnistuu pähkinänsärkijällä joita myydään myös Suomessa. Jos ei jaksa nähdä vaivaa, voi nuo muutamat aukeamattomat heittää myös pois, mutta kyllä ne täysin syötävissä ovat. Maussa ei mitään eroa, ovat vaan luonnollisesti suolattomia.
No minä otin tämän kypsymättömyys tiedon kirjasta Kansainvälinen elintarvikeopas, julkaisija Könemann. Kaipa ne ei sitten tiedä mitään, mitä ovat sinne kirjaansa kirjoittaneet.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
xxxxxxxxxxxxxxx kirjoitti:
No minä otin tämän kypsymättömyys tiedon kirjasta Kansainvälinen elintarvikeopas, julkaisija Könemann. Kaipa ne ei sitten tiedä mitään, mitä ovat sinne kirjaansa kirjoittaneet.
enemmän kuin tuhat kirjaa...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
opettaa kirjoitti:
enemmän kuin tuhat kirjaa...
Ne pitää keittää kattilassa ja sitte hangata kuoret pois.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Niitä pitää kopauttaa veitsellä (tylsällä puolella tai lappeella). Jos kuori pysyy kiinni vaarana on ruokamyrskytys. 5 minuuttia keitetään vähintään, kypsäksi, haarukalla voi kokeilla kypsyysasteen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Vaan merenelävä sinisimpukka!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
pistaasissahan on myrkkyä !!! ei suositella syötäväksi kuin ruuan kanssa !
Ilmianna
Jaa
Minulla on juuri niitä lidlin pistaaseja ja ovat hyviä ja aukinaisia. Mutta kulkaas mitä ihmettä minulle kövikään. Pussissa ei ole tullut vastaan kiinni olevia pistaaseja mutta löysin kokonaan tyhjän kuoren missä ei ole pähkinää ollenkaan sisällä ja nämä kuoret ovat yleensä puolikkaan pähkinän näköisiä. Mistä se voi johtua, onkohan ne pilaantuneita vai voiko syödä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Heh heh.. Myrkky? Päin vastoin!
Murskaa kulhoon ja liota lämpimässä viinassa.. pieni hauduttele, jotta jutut tapahtuu.
Sit pistelet kulhon sisällön kuonoon ja annoksesta saata Talafini, joka on yks tunnettu potensilääke!
50g kerran neljässä päivässä pitää kaverin kangeena.

TosinTabuna taitaa saada alvemmalla!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos pistaasipähkinän kuori irvistää edes hieman sen saa auki laittamalla toisen pistaasipähkinän kuorenpuolikkaan tuohon väliin ja painamalla kovaa.
Ilmianna
Jaa
itseasiassa pistaasit ovat siksi niin kalliita kun osassa elää sellainen home joka tuottaa aflatoksiinia. johon kuolee. siksi ne pitää testata joka pikkuerä erikseen. hyviä ovat, joskus matoja seassa, ne ei haittaa. kuori aukee ku paahtaa. kannattaa ostaa noita 25 lbs säkkejä.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Pistaasipähkinä

Ihmettelen,miten saan kuoren irti sellaisista pä-
hkinöistä, missä kuori on umpinainen. Niitä on pus-
sissa paljon.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta