Pk-Collien painoasiaa.....

"äippä"

Ajattelin vain kysellä teiltä collien omistajilta, että kuinkahan paljon teidän pk-collie pojat oikein painaa... Oon täällä miettiny pääni puhki, kun jokapaikassa sanotaan niin eri painoja, ettei mitään järkee... Miun poika painaa 28 kiloo ja mietinkin tässä, että onkohan se liikaa, liian vähän vai sopivasti. Ruokaa poika saa kerran päivässä illalla ja aamulla aamupalaleivän, joka on tullut aamupisulle pääsyä tärkeämmäksi aamurituaaliksi, uskomatonta, mutta totta=) Poika on kyllä siitä hyvä tyyppi, että tajuaa lopettaa syömisen, kun mahaan ei enää mahdu tavaraa, kun oli "mummolassa" käymässä, niin oli mummi vähän hemmotellu poikaa, niin ihmetteli, että kuinkas se nyt kun ei syö kukkurallista kuppii tyhjäksi... uskomattomia noi mummit, kun ei usko, ettei oo nälkä enää...=) Joo, mutta takaisin asiaan... Olisin erittäin kiitollinen, jos laittaisitte jotai viestiä, että kuin paljo teiän pojat painaa, niin tietäisin sitten. Niin ja poika on 3½-vuotias, mutta ollut minulla vasta syksystä asti, niin jotku asiat vielä mietityttää...

14

5062

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wa_

      Kaverin 5 -vuotias uros painaa 23 kiloa. Kokeile vanhaa hyvää kylkiluutemppua: jos kyljistä kokeilemalla kylkiluut tuntuu, mutta ei näy, niin koira on normaalipainoinen. Vaikka en tiedä miten isokokoinen collikka on kyseessä, niin luulen, että 28 kiloinen uros voisi olla lievästi ylipainoinen. Pitemmän päälle liikakilot käyvät nivelten ja sydämen päälle :)

    • poika

      urosten ihannepaino on 27-34 kiloa(säkä 61-66)nartut 22-29 kiloa(säkä56-61).

      • ******

        Joo Ei toi urosten säkäkorkeus ole ihan noin paljon. Eli urosten maksimi säkähän on rotumääritelmän mukaan tuo 61cm molemmilla sekä pehkoilla että nahkoilla. Pehkot vaan näyttää usein korkeemmilta kun niillä on paksu turkki. Luulisin että alle 30kiloinen uros on ihan ok. Tiedän toki muutaman painavammankin mutta ovat sitten aika korkeita.


      • reele
        ****** kirjoitti:

        Joo Ei toi urosten säkäkorkeus ole ihan noin paljon. Eli urosten maksimi säkähän on rotumääritelmän mukaan tuo 61cm molemmilla sekä pehkoilla että nahkoilla. Pehkot vaan näyttää usein korkeemmilta kun niillä on paksu turkki. Luulisin että alle 30kiloinen uros on ihan ok. Tiedän toki muutaman painavammankin mutta ovat sitten aika korkeita.

        Normaalin rotumääritelmän mukaan koot ovat kuten sanoit. Edelliset lukemat näyttivät enemmän jenkkimääritelmän mukaisilta. Kuinkahan usein edes näyttelyissä mittaavat koiria? Kaverilla 64 cm säkäinen uros ja eriä on saanut.


    • reetta

      Se että onko koirasi ali-, -yli vai normaalipainoinen riippuu myös uroksesi koosta. Itselläni on kookas uros joka painaa noin 30 kiloa ja on ihan normaali kunnossa. Mielestäni jos koirasi ei ole pieni niin koirasi on varmaan aika oikean painoinen, tietysti asiaa on vaikea sanoa kun ei näe koiraa. On aika helppoa kokeilla onko koira liian lihava. Kokeile kylkiluiden päältä ja jos kykiluut ei yhtään tunnu ja niiden päällä on paljon "hyllyvää" niin silloin pitäisi saada kiinteytystä liikunnalla. ruokaa ei kannata pienentää kerralla paljoa ettei käy niin että antaa suhteessa liian vähän.

    • Vertti*

      ..ei niinkään ole merkitystä, vaan sillä miltä koira tuntuu ja näyttää :) Omista uroksista 5v. painaa 33kg ja sopiva. Sen velipoika painaa 28,7kg ja sekin kiinteä pakkaus. 3-vuotias urokseni painaa nyt 23kg ja sille saisi tulla lisää massaa, mutta on ruuan suhteen senverta nirso, että pitää välillä paastopäiviä, joten eipä se paino ihan helppeesti nouse....

    • Jokunen

      koirasi ole ihan normaalipainoinen, mielestäni, jos yli 30 kilon menee, pitää lisätä liikuntaa =) Omani painaa 25 kiloa, ihan hyvässä kunnossa, pitää pientä paastoa, jos alkaa liikaa tulla syötettyä =) Kerjää joskus ruokapöydässä tavan vuoksi, ei kuitenkaan syö, vaikka joku vieraista "vahingossa" tulisi antaneeksikin joskus pöydästä =)

      • ksml

        Mulla 4v uros painaa jonkun 33kg ja ei yhtään liian lihava! Tuomarit ovat sanoneet sen olevan juuri oikeassa massassa. Että kai se riippuu koirasta! Ja kyllähän sen voi itse kokeilla kylkiluista.


    • komiauros

      65 säkä ja ollut 31-33kg 4v asti. Lihaksikas sulavalinjainen iso komea uros on komea eikä mikään pieni hintelä ruipelo.

      • Anonyymi

        Omani painaa 33kg on minusta komea uros en tykkää kun koirien täytyy tänäpävänä olla ihan ruipeloita se täyttää 6v kesällä on ihan ketterä liikkuja mutta ei mikään jänisten perädsä juoksia vasn fiksu viisas rauhallinen oikea mummon koira


    • Mulla narttu 57 cm/23 kg. Lihasta saisi olla sillä lisää, kun kopeloi.

      Kylkiluiden pitäisi tuntua, mutta ei törröttää. Ylhäältä katsoen vyötärö erottuu, mutta lantion luut ei törrötä. Sivulta katsoen - no, jos vatsalinja alkaa olla vaakasuora, on koira jo tuhti.

    • Collikkapojat

      Mulla vanhempi uros 62cm 27kg ja nuorempi 65cm 27kg. Saisivat pojat kyllä kerätä vähän massaa lisää :)
      Ei minusta tuo 28kg oo ollenkaan paha :)

    • Huiskuliini

      Pieni narttu, painoa 19 kg....

    • Anonyymi

      Riippuu koirasi koosta ja "mallista". Kapearunkoiselle pienelle urokselle paino varmasti voi olla ok, mutta kunnollisella luustolla ja pyöreällä oikeanlaisella rungolla varustetulle yli 58 säkäiselle urokselle 27kg + on hyvä.

      Kylkiluut saavat tuntua niin, että niiden päällä on rasvakerros. Selkärangan ei tule tuntua terävänä, eikä niin että sormet menevät nikamien tai kylkiluiden väliin helposti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe