Valikko
Etsi

Paljonko voi ottaa, autolla?

Paljonko voi juoda olutta ja lähteä autolla jatkamaan matkaa? (niin ettei saa sakkoja)riittääkö 20 min tauko ennen ajoa, jos juo pullon nelosta? Esim. 80 kg:inen mieshenkilö.

Tämä keskustelu on suljettu
Ilmianna
Jaa

41 VastaustaJos on ihan pakko ottaa alkoholia ennen autolla ajoa, niin suosittelisin hankkimaan alkometrin, ne on nykyisin ihan luotettavia.

Pitää kuiteskin muistaa se, että jos tapahtuu onnettomuus, ja veressä on vaikka vain 0,10 prom. niin vakuutusyhtiön kanssa tulee ongelmia, vaikka poliisi ei sakkoa kirjottaisikaan.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Oikeastaan vakuutusyhtiöiden käyttämä "korvausraja" on 1,1 promillea. Tämä tieto löytyi kun luin uuden vakuutukseni "pienen präntin"

Ilmianna
Jaa

Sakkoko on se suurin pelko. On siinä muutakin.

Ilmianna
Jaa

Minkälainen juntti tätä edes kysyy.

Siellä liikenteessä on muitakin ihmisiä kuin sinä; hyvällä omallatunnollako vaarannat muiden hengen?

Kaheskytlukuista Raptoria lainaten:

"Jos otat, et aja, ja toisinpäin. Eikös teeveenkin setä jo sanonut näin. Mikä v***u siinä on kun se ei mene jakeluun, kuka sulle löisi luun kurkkuun."

Ilmianna
Jaa

minkä saat yhdestä olutpullollisesta verrattuna siihen ongelmaan minkä se aiheuttaa (itselle ja ehkä muille). Eli jos ajat, et ota ja jos otat et aja. Ihan yksinkertaista.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Minä en todellakaan ymmärrä näitä jotka vetää herneen nenään kun joku edes PUHUU ajamisesta yhden oluen jälkeen. Ei pienintäkään suhteellisuudentajua.

Jokainen 80-kiloinen äijä joka on joskus elämässään kaksi kaljaa putkeen juonut, tietää aivan varmasti että ei sillä ole ajokykyykyyn paskan vertaa vaikutusta. (Sillähän tuo 0,5:n promillerajakin kai on valittu että siihen asti ajaminen on vielä täysin turvallista?).

Verrattuna kahdenkin oluen nauttimiseen ennen ajoa, HUOMATTAVASTI vaarallisempaa on vaikkapa ajaa 15 tunnin valvomisen jälkeen, tai ajaa ilman aurinkolaseja aurinkoisella kelillä. Nämä ovat kuitenkin täysin sallittuja eivätkä edes yleisesti paheksuttuja asioita. Puhumattakaan että jos ajattelee omiaan ajaessaan tai näppäilee kännykkää/radiota. Jos haluaa olla 100% varma ettei aiheuta kenellekään vaaraa, niin ainoa vaihtoehto on jättää se auto talliin ja liikkua junalla.

Ilmianna
Jaa


Noin 80kg painavan miehen maksa polttaa alkoholia n.8g/h.Neloskaljassa on viinaa n.14g.

Ilmianna
Jaa

..että yhden pullollisen palaminen kestäisi noin tunnin, sen jälkeen voi lähteä ajamaan. Mutta kaikkihan riippuu paljon ihmisestä, esim paino, sukupuoli yms.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

mut nythän kysymys oli että kuinka paljon voi juoda ensin siihen sallittuun promillerajaan saakka jolloin vielä on oikeastikin kyllä turvallista ajaa, sit jos juo sen yli vielä pullollisen niin täytyy odottaa sen tunnin :) näin ammattilaisenkin silmin katsottuna :)

Ilmianna
Jaa

Puskurissakin kokeiltiin pienen III-olutpullollisen vaikutusta naishenkilön ajoon ja todettiin että vain skarppaaminen lisääntyi ja juominen ei vaikuttanut lainkaan negatiivisesti ajosuoritteeseen oleellisissa asioissa. Todettiinpa myös että tutkimusten mukaan tuommonen nippa nappa sallitun alittava humala ei yleensä vaikuta negatiivisesti ajosuoritteeseen oleellisissa asioissa vaan ainoastaan skarppaaminen lisääntyy. Juurikin tämän faktan vuoksi todelliset asiantuntijat ovat promillerajan laskemista vastaan.

Eli ota vaan vaikka parikin pulloa III-olutta koska ei se ole minkäänlainen turvallisuusriski. Alkoholin vaikutukset ovat tietenkin yksilöllisiä eli arvioi rehellisesti ajokuntoasi.

Ilmianna
Jaa

Et tarvitse mitään mittaria tai kelloa, jos otat et aja ja sillä selvä, ajat vain selvänä niin homma pelaa.

Ilmianna
Jaa


sun kokoisen miehen kärsii juoda 2 pulloa olutta, puhaltaisit 0,4 promillea, jos ne tunnisa juot.

Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:

No siinäpä vasta ohje! Tuo paino kun ei ole ainoa mittari, jolla alkoholin vaikutusta voi mitata. Tunnempa erään reilusti yli 80 kg miehen, joka on 2 olutpullon jälkeen ihan huomattavasti hieman hiprakassa. Huono viinapää sanotaan, tiedä sitten mistä todellisuudessa johtuu. Ylipäätään, jos on autolla liikenteessä niin miksi juoda yhtäkään olutta? Alkoholitonta en edes mainosta, koska eihän se samalle maistu. Jätä auto himaan, ja lähde oluelle, vaikka parillekin!

Ilmianna
Jaa

Rattijuoppohan sinä olet en tule sinun kyyttiin.

Ilmianna
Jaa

Itse olen juonut 5 kaljaa ja käynyt noin tunnin päästä siitä puhalluttamassa niin näytti 0,3 ja lähin ajamaan. Eli aika paljon saa siihen 0,5:een juoda. Tosin kyllä siks päkki alkaa jo ajamiseen vaikuttaa, vaikka promillet näyttäisivät vasta 0,4.

Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:

läski, vähintään 200 kilonen jos tuo pitää paikkansa. tai sitten joit ne 5 kaljaa jotain kymmenessä tunnissa. nopeasti (esim tunnissa) juotuna 3 olutta tekee 80 kilosella äijällä jo 0,6 promillea.

Ilmianna
Jaa

Umpikänninen rattijuoppo en tule sinun kyytiisi. Olet jo vaarallinen liikkenteessä muille kulkijoille upiluu rattijuoppo tumpelo. Örveltäjä!

Ilmianna
Jaa


tai konjakkia tai viskiä tai mitä vaan alkoholipitoista ja menen ajelemaan koska alkoholia otettua on sellainen fiilis, että on kiva ajella.

Määrät vaihtelevat, ihan vitun sama jäänkö johonkin vitun haaviin vai nen, pokka ainakaan ei petä, olen muutamat kerrat ajellut haavien läpi kun en tupakoi ja autoni on uusi ja aika kallis, ajelen 500 rajan bemulla ja jostain syystä annetaan mennä. Ajelen ilman alkon maisteluita enimmän osan ja oon muutaman kerran haaviin ajanut ja on testattu, joka kerta päästetty kun sillä kertaa en ole nautiskellut.

En tiedä meneekö vielä hyvän tuurin puolelle kun maistelen vaan kerran kuussa ja silloin myös tulee lähdettyä ajelemaan huvikseen vaikkei muuten tulis muuta kuin himassa oltua pleikkaria pelaillen tai kirjaa lukien tai telkkuu tölläten.

Hallitsen auton aina moitteettomasti, niin kännissä en ajamaan mene jos olisi pienikin epäily, että nyt en tilannetta hallitse.

Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:

äidinkielen,lukemisen ja kirjoittamisen tunnit , tais tulla nekin pinnattua,,,,,jäljestä päätellen,, HiiiiiiiHaaaaaaaaaaahhhaaaaaaa,,,

Ilmianna
Jaa

ja kerro satuja sen jälkeen. Taidat olla vielä ammattikoulussa tuunaamassa tatsuneita, että oiken konjakkia.....heh heh.

Ilmianna
Jaa

Riippuu siitä lihasmassasta, läski kun ei laimenna promilleja.

Mutta olen itse noin 93kg ja maksani polttaa yhden keskioluen tunnissa joten tähän astiseen elämääni olen pärjännyt sillä että yhden pitkän kaljan voin juoda ja lähteä heti. Jos juon kaksi odotan tunnin. Nelosta on turha juoda, itse asiassa pilsu on yllättävän hyvä vaihtoehto.

Viiniä voi ottaa puolilasia koska vaan, lasillisen jälkeen vois tunnin odotella.

Puolikas viskikään ei ajokuntoa vie (2cl).

Olen joskus juonut aterian yhteydessä 3 lasia viiniä ja lähtenyt siitä kutakuinkin 2-3 tunnin päästä ajamaan puhallutuksessa promillet jäi alle 0,5, tarkkaa lukemaa vallesmanni ei kertonut, kysyi vaan että onkos tullut maisteltua ja milloin lähdin liikkeelle...

Ilmianna
Jaa

Kyllä se riittää. Mutta enempää ei missään tapauksessa.

Ilmianna
Jaa


Eikö yksi paukku/olut tuo vajaat 0,2 promillea vereen normaalipainoisella ihmisellä. Kolme gepardia, niin voi olla että jää alle 0,5 promillen (Onko se vielä rattijuopumuksen raja vai onko laskenut? Itse en ajele nauttineena).

Ilmianna
Jaa

eikö se siinä sitten ole...

Ilmianna
Jaa

Painoni on 87 kiloa ja pituus 183 cm.Saksan poliisin alkometrin mukaan minulla oli veressä 0,2 promillea alkoholia kahden 0,33 litran oluen jälkeen,joiden vahvuus oli 4,8 %,joita käytin ruokajuomana.Nämä oluet nautittiin puolentoista tunnin sisällä.

Ilmianna
Jaa

Jos otat et aja täällä rattijuopon uhri!

Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:

jos promillet jää alle 0,5 ei ole rattijuoppo vaan ihan laillisesti ajava kuski

Ilmianna
Jaa

jjkkkll2 kirjoitti:

jos promillet jää alle 0,5 ei ole rattijuoppo vaan ihan laillisesti ajava kuski

Show more

Senkin rattijuoppo en tule sinun kyyttin.

Ilmianna
Jaa


Yhden oluen ottaminen ei tee kenestäkään rattijuoppoa.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Senkin rattijuoppo en tule sinun kyytiin.

Ilmianna
Jaa

Kyllä nyt muutaman lll olueen voi ottaa, ei se ajoon vaikuta...

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

En tule sun kyyttin senkin rattijuoppo.

Ilmianna
Jaa

Joroisissa Etelä-Savossa kaksi miestä loukkaantui eilen alkuillasta, kun henkilöauto suistui ojaan. Myöhemmin illalla Raahessa valtatie 8:lla sattuneessa ulosajossa loukkaantui neljä ihmistä. Autoa kuljettanutta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisin haaviin on jäänyt juhannusliikenteessä lukuisia rattijuoppoja. Liikkuvan poliisin mukaan menoliikenne alkaa jo hiljentyä.

STT

Ilmianna
Jaa


mutta ei yhden oluen ottaminen tee kenestäkään rattijuoppoa

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

0.0Promillea.

Ilmianna
Jaa

Kirjoittaja on poistanut viestin

Ilmianna
Jaa

Ei yhtään on minun vastaus. 0.0% alkoholia veressä. Kun jäät poliisin haaviin ja puhallat räikeän 4.3% on jo kaatokänni. Menee ajokortti sekä rekkari autostasi lähtee myös kilvet.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

4.3% humalassa ei kyllä kukaan puhalla enää yhtään mitään, vaan on ollut hengettömänä jo tovin aikaa. Ja se alkoholikaan ei ole siinä kohtaa enää suun kautta nautittua, vaan suoraan vereen ruutattua.

Eikö todella ole olemassa mitään nollan ja 43:n promillen välillä???

Ilmianna
Jaa


Rattijuoppohan sinä olet sinä vaarannat muut liikkenteessä kännipäissäsi ajaessasi autolla. Joopa Joo. Jos ajat niin et ota. Jos otat niin et aja. 0.0% Promillea veressä. Onko upiluu selvä vai pitääkö sangtiota rustailla.

Ilmianna
Jaa

miksi se on niin vaikeaa idiooteille ymmärtää että JOS OTAT ET AJA!

ja tarkoittaa ihan sitä että silloin kun otetaan niin ei ajeta. olipa 1 tai 2 kaljaa.

itse kun juon, en aja kun vasta seuraavana päivänä.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Sehän on puhtaasti sinun ongelmasi, jos parin oluen jälkeen joudut seuraavaan päivään odottelemaan.

Lain mukaan voi kuika tahansa lähteä välittömästi ajelemaan jos on yhden pullon A-olutta juonut. Jos haluat odottaa, että promillemittari näyttää puhdasta nollaa sen oluen juonnin jälkeen, niin ei sitäkään tarvi odottaa kuin pari tuntia ja sen jälkeen olet vesiselvä.

Ilmianna
Jaa

Oikein hyvin voi 80-kiloinen mies ottaa yhden pullollisen A-olutta ruoan kanssa ja lähteä ajelemaan hetken kuluttua. Siinä ei mitään laitonta pääse tapahtumaan. Veren alkoholi käy noin 0,25 promillessa, josta lähtee laskemaan. Eli ihan turvallisesti voi auton rattiin mennä, kun ei sitten mitään muita %-juomia aterialla nauti tai ole pohjia ennestään.

Ilmianna
Jaa

Tämä keskustelu on suljettu

Voit yhä lukea viestiketjua, tykätä kommenteista ja ilmiantaa asiattomuuksia. Halutessasi voit aloittaa uuden keskustelun samasta aiheesta.

Aloita uusi keskustelu