Restel

millainen työnantajana?

Niin, että millainen restel on työnantajana?
Onko millaiset työsopparit, pääseekö helposti vakkariksi vai pitääkö osa-aikasena? Muutenki jos on mitä vaan sanomista niin saa kirjottaa...

82

21893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvä

      Kova työtahti on ja joka paikassa kiristetään. Itse sain ainakin melko lailla heti vakkaripaikan. Enää en ole Restelillä, vuorotyötä ei enää jaksanut. Uskallan kuitenkin suositella. Riippuu varmasti paikasta, missä on.

      • kaikkialla

        Nykyään, valitettavasti. Siis ketjuissa. Yksityisistä en tiedä.


    • Hofmeister

      Ihan aluksi; älä mene Resteliin!

      Olen ollut samoissa hommissa useammassa alan firmassa, viimeisimpänä Restelin puljussa. Homma on rankkaa ja palkka huono joka paikassa, mut Restel oli työnantajana ala-arvoinen.

      Restel tekee hyvää tulosta (noin taloudellisesti), mutta millä keinoin... Hommaa pyöritetään minimitunneilla työntekijöiden hyvinvoinnista välittämättä. Työntekijän on VAIN työkalu, ilman mitään muuta arvoa.

      Keppiä tulee, mutta porkkanoita ei tunneta. Ja jos se ei miellytä, niin "feel free, ovesta ulos". Keskustelu ja kritiikki, rakentavakin on ei-toivottua. Päätökset tehdään muualla, eikä yksiköiden ja niiden työntekijöiden usein vahvaa kokemusta huomioida mitenkään. Mahdolliset huomautukset tai ehdotukset käsitetään niskurointina.

      Paljon tietenkin riippuu yksikön esimiehestä, mutta on selvää että Restelin hallintokulttuurissa on ongelmia. Pikkujohtajat pelkäävät isoa pomoa, joka ei halua edes kuulla yksiöiden ongelmista. Jos kuulee, syy on ko. yksikön johtajassa, joka on sallinut moisen mielenilmaisun. Mielenilmaisun, joka on jotenkin ihmeenkaupalla päässyt pääjohtajan korviin kaikkien asemansa puolesta pelkäävien filttereiden läpi.

      Restelin työntekojöiden edut saattavat näyttää mukavilta sairaskassoineen. Hotelli- ja ravintola-alalla kuitenkin yleisesti Resteliä pidetään viimeisenä vaihtoehtona, josta on päästävä pois niin pian kuin mahdollista.

      Työilmapiiri yksikössäni (kuulemani mukaan myös muissa yksiköissä) oli nimen omaan Restelin välinpitämättömyyden takia huono. Ihan jokainen työkaveri etsi aktiivisesti muuta työtä, ja moni ehti lähteäkin. Harmikseni, sillä työntekijöiden kesken fiilis oli loistava.

      Se, että kaikkein ammattitaitoisimmat etsityvät muualle (ja lopulta kaikki, joilla on kyykytyksen jälkeen vielä itsetunnon rippeitä), ei voi olla Restelinkään edun mukaista. Toisaalta Restel on omiaan tekemään Cumulusta, jossa työntekijöiden vaihtuvuus tai työilmapiiri ei juuri "tasoa" hetkauta puoleen eikä toiseen.

      Restel vie ravintola- ja hotellityöntekijältä ammattiylpeyden. Restelin maailmassa ei voi tehdä parastaan kaikkien säästöjen ja alasajojen keskellä. Restel tekee huonoa laatua ja panostaa määrään, ja siten syntyy voitto. Itseään kunnioittava ja ammattiylpeä kokki, tarkoilija, hovimestari tai vastaanottovirkailija suuntaa muualle, jossa heille suodaan mahdllisuudet menestyä työssään. Ammattiylpeyttä työn motiivina ei voi vähätellä alalla, jossa palkat ovat mitä ovat.

      Taannoin Restel perui Helsingin alueen pikkjoulut, koska budjetissa ei pysytty. Olisi ehkä ollut tehokkaampaa perua budjetinlaatijoiden ja johdon pikkujoulut. Sillä Restelin hallinnossa nimen omaan heidän virheensä budjetista lipsuminen oli. Loppuun ajettu henkilöstö ei ole voinut asiaan vaikuttaa. Siihen sillä ei ole energiaa.

      Restelin laaduntarkastusjärjestelmä on järkyttävä. Isoveli valvoo ei asiakastyytyväisyyttä eikä tehokkuutta saati työilmapiiriä tai edes tulosta, vaan sitä että johdon (usein työn ja tuloksen kannalta tarpeettomia t. järjettömiä) sääntöjä noudatetaan tarkalleen. Tulosten laskenta on kohtuutonta ja yksitäistä työntekijää syyllistävää. Onnistuttuaankin tarkastuksessa, pelko seuraavasta kiristää työntekijöiden hermoja entisestään.

      Laadunmittauksen voisi tehdä toisinkin. Ehkä jopa painotaen työilmapiiriä ja asiakastyytyväisyyttä. Samoihin tuloksiin päästäisiin siten, että työntekijät viihtyisivät työssään.

      Mutta Restelhän ei nöyrry. Työntekijällä ei ole arvoa, kuin loppuun ajettuna sokeana, kuurona ja ennen kaikkea mykkänä myllynpyörittäjänä, jolta kepillä hakataan viimeisetkin mehut ja sit haetaan torilta seuraava.

      Eli mihin tahansa muualle, kuin Resteliin.

      • Köpö

        Kirjoituksessa oli paljon totta jos asioita ajattelee hyvinkin puusilmäisesti.

        Olen itsekin ollut alalla 28 vuotta ja nähnyt yhtä sun toista mitä ravintola-alalla on tapahtunut kaikkien näiden vuosien aikana. niin hyvässä kuin pahassa.
        Muutos alalla sitten seitsen luvun jälkeen on ollut raju ja sopeutumien erillaisiin tilanteisiin ei välttämättä ole aina ollut kovinkaan helppoa.

        Sanoit Restellin olevan se viimeinen paikka mihin kannattaa mennä töihin. Olen asiasta täysin eri mieltä.Asioissa on niin monta puolta riippuen siitä mitä odottaa työnantajalta.Restel tekee tulosta...ja repii sen työntekijöiden selkänahasta.Niinhän kaikki tekevät tänä päivänä ja myöskin joka ikinen yritys kunta tai valtio. Ei ole olemassa enää suojatyöpaikkoja jossa ei vaadittaisi työnteolta tulosta tai tuottavuutta.Hommaa pyöritetään minimitunnein joka paikassa.Hyvät ajat jolloin suomea pyöritettiin ulkomaisella velkarahalla ovat jo mennyttä aikaa.

        Työntekijä on vain työkalu... juuri näin se on mutta tarvitseeko sen työnantajan näkökulmasta ollakkaan muuta.Isäni sanoi jo aikoinaan että paina likka sormes vesilasiin ja nosta se pois. Jos jäi kuoppa niin olet työnantajallesi korvaamaton jos taas ei niin tilallesi löytyy aina joku toinen.Toinen opetus joka on jäänyt mieleen on se että muista aina että sinä olet aina myymassä oman työpanoksesi. Siis et armosta saamassa töitä ja palkkaa. Loppu aika on sinun aikaasi jolloin olet vapaa tekemään aivan mitä haluat. Kun sinä myyt itsesi työnantajalle vaikka vaan 6 tunniksi viikossa niin sinä aikana sinä toimit työnantajasi ehdoilla loppu ajan voit ajatella ja tehdä ihan mitä hyvänsä.Ei ammattiylpeys lähde taidoista vaan sen ymmärtämisestä että olet hyvä työssäsi ja toimit sovitulla tavalla.
        Siis feel free, ovesta ulos toimii myöskin toisin päin.Olet vapaa lähtemään myöskin siihen suuntaan.

        Keskustelu ja kritiikki
        Kyllä äänensä ja mielipiteensä saa tuoda julki. Täytyy vaan oppia marssijärjestys. Sitä varten on luotu ea- keskustelutilaisuudet eikä minun suutani ole vielä onnistunut tukkimaan yksikään esimies joita näiden vuosien aikana on ollut eräskin kappale.Ehkä pääni on rakennettu erikoisesti koska herran pelkoa en ole vielä koskaan tuntenut. Kunnioitusta useinkin tai sitten minulla on vaan sattunut tuuri alueenesimiehen kanssa ja lähimpien esimiesten kanssa jotka kyllä toimivat kun aihetta on löytynyt. Marssijärjestys organisaatio on luotu kyllä ihan aiheesta ei ns.isoilla pomoilla ole aikaa eikä haluja leikkiä santalaatikkoleikkejä jokaisen yksikön kanssa. Pelisäännöt ovat selvät on meistä itsestä kiinni kuinka omassa yksikössä asiat hoituvat.Ilmapiiri ja yhteishenki on aina kiinni oman yksikön henkilöstöstä.

        Meillä muurahaisilla on tosi helppo asema verrattuna tämänpäivän pomojen asemaan. Eikä heidän tehtävänsä ole todellakaan millään lailla kadehdittavaa.

        Palkkojen huonous on paljon kiinni Pamin heikkoudesta ja sen jäsenmäärän pienuudesta. Jokainen Resteliläinen menköön itseensä ja miettiköön itsekseen äänestikö viime edustajiston vaaleissa ja ketä.Restellin edustus putosi kahteen henkeen. Ei siis paljon kannata odottaa tulosta jos kaupan tätit jyrää meitit.
        Kymmenen vuotta luottamusmies hommissa sain totisesti tarpeekseni siitä että esimiesten kans kyllä pärjäsi mutta jos veit asioita eteenpäin niin turpaan tuli lähinnä niiltä kenen etuja oli ajamassa. Takahuoneessa jäkättäminen on niin helppoa mutta tilaisuuden tullen ei suuta uskalleta avata.

        Laaduntarkastusjärjestelmästä
        Monessa asiassahan se on todella naurettava.Jos jonkun yksinäisen vastaanottovirkailijan pitäisi olla vastuussa jostain hengareiden määrästä hotellihuoneessa ja auta armias jos yhdestä on logo tipahtanut lattialle niin miinuksia paukkuu. Varsinkin kun palvelut on ulkoistettu jollekin Solille.MUTTA EI KAI NIIDEN TARKOITUSKAA OLE MUUTA KUN KIINNITTÄISIMME HUOMIOTA MYÖSKIN PIKKUASIOIHIN ASIAKKAAN KANNALTA.Sekin on asia mistä se esimies kärsii et sinä itse.Täytyy oppia ottamaan asioita huumorilla eikä kauhean ryppyotsaisesti. Eiköhän se riitä että epäkohtiin reagoidaan silloin kun niitä havaitaan. Jos meiltä täytyy vaatia hymyä ja palvelua pakkotarkastusilla niin ehkä suomalaisessa palvelussa ja kulttuurissa on jotain pielessä.Ollaanko sitä niin jumalattoman hyviä nyt kuitenkaan siinä työssämme jota varten olemme.Jos kokee pelkoa laaduntarkastuksia kohtaan niin oikeesti kannattaa vaihtaa alaa. ASIAKAS on kuitenkin aina oikeassa vaikkakin olisi niinsanotusti kusipää. Heitä varten töitä teemme ja meidän ketjun hinta tasolla sitä palveluakin täytyy saada. He ovat se palkanmaksaja meille kaikille pomoja myöten.

        PALJON suurempiakin riistäjiä suomen ravintoloissa löytyy kun RESTEL.Haluaisitko todella että sinut valkattaisiin valokuvan perusteella.Kukaan ei kyselisi ammattitaitojasi tai kokemustasi.Se olisi lähinnä haitta.Liitonjäsenyys löisi heti oven kiinni sinulta.Näitä esimerkkejä kyllä löytyy.
        Jos olet kokki ja haluat tehdä todella luovaa työtä niin et välttämättä ole Restellin mies. Hankkiudut sitten vaikka Hans Välimäen paikkaan töihin vain yksi esimerkki missä tehdään alamme parasta tuotetta. Mutta varaudu kunnon työntekoon. Siellä ei ruikuttajia kaivata ja töitä tehdään tosisaan.Kuri on kova ja ammattitaitoa vaaditaan että pärjäisi.

        MUTTA JOKAINEN VALITKOON JALOILLAAN PAIKKANSA.Todennäköisesti Restelli ei koskaan nöyrry eikä meidänkään tarvitse. Me tavalliset myllynpyörittäjät se ilmapiiri luodaan itselle ja asiakkaille joita varten tätä työtä tehdää.


      • free2go
        Köpö kirjoitti:

        Kirjoituksessa oli paljon totta jos asioita ajattelee hyvinkin puusilmäisesti.

        Olen itsekin ollut alalla 28 vuotta ja nähnyt yhtä sun toista mitä ravintola-alalla on tapahtunut kaikkien näiden vuosien aikana. niin hyvässä kuin pahassa.
        Muutos alalla sitten seitsen luvun jälkeen on ollut raju ja sopeutumien erillaisiin tilanteisiin ei välttämättä ole aina ollut kovinkaan helppoa.

        Sanoit Restellin olevan se viimeinen paikka mihin kannattaa mennä töihin. Olen asiasta täysin eri mieltä.Asioissa on niin monta puolta riippuen siitä mitä odottaa työnantajalta.Restel tekee tulosta...ja repii sen työntekijöiden selkänahasta.Niinhän kaikki tekevät tänä päivänä ja myöskin joka ikinen yritys kunta tai valtio. Ei ole olemassa enää suojatyöpaikkoja jossa ei vaadittaisi työnteolta tulosta tai tuottavuutta.Hommaa pyöritetään minimitunnein joka paikassa.Hyvät ajat jolloin suomea pyöritettiin ulkomaisella velkarahalla ovat jo mennyttä aikaa.

        Työntekijä on vain työkalu... juuri näin se on mutta tarvitseeko sen työnantajan näkökulmasta ollakkaan muuta.Isäni sanoi jo aikoinaan että paina likka sormes vesilasiin ja nosta se pois. Jos jäi kuoppa niin olet työnantajallesi korvaamaton jos taas ei niin tilallesi löytyy aina joku toinen.Toinen opetus joka on jäänyt mieleen on se että muista aina että sinä olet aina myymassä oman työpanoksesi. Siis et armosta saamassa töitä ja palkkaa. Loppu aika on sinun aikaasi jolloin olet vapaa tekemään aivan mitä haluat. Kun sinä myyt itsesi työnantajalle vaikka vaan 6 tunniksi viikossa niin sinä aikana sinä toimit työnantajasi ehdoilla loppu ajan voit ajatella ja tehdä ihan mitä hyvänsä.Ei ammattiylpeys lähde taidoista vaan sen ymmärtämisestä että olet hyvä työssäsi ja toimit sovitulla tavalla.
        Siis feel free, ovesta ulos toimii myöskin toisin päin.Olet vapaa lähtemään myöskin siihen suuntaan.

        Keskustelu ja kritiikki
        Kyllä äänensä ja mielipiteensä saa tuoda julki. Täytyy vaan oppia marssijärjestys. Sitä varten on luotu ea- keskustelutilaisuudet eikä minun suutani ole vielä onnistunut tukkimaan yksikään esimies joita näiden vuosien aikana on ollut eräskin kappale.Ehkä pääni on rakennettu erikoisesti koska herran pelkoa en ole vielä koskaan tuntenut. Kunnioitusta useinkin tai sitten minulla on vaan sattunut tuuri alueenesimiehen kanssa ja lähimpien esimiesten kanssa jotka kyllä toimivat kun aihetta on löytynyt. Marssijärjestys organisaatio on luotu kyllä ihan aiheesta ei ns.isoilla pomoilla ole aikaa eikä haluja leikkiä santalaatikkoleikkejä jokaisen yksikön kanssa. Pelisäännöt ovat selvät on meistä itsestä kiinni kuinka omassa yksikössä asiat hoituvat.Ilmapiiri ja yhteishenki on aina kiinni oman yksikön henkilöstöstä.

        Meillä muurahaisilla on tosi helppo asema verrattuna tämänpäivän pomojen asemaan. Eikä heidän tehtävänsä ole todellakaan millään lailla kadehdittavaa.

        Palkkojen huonous on paljon kiinni Pamin heikkoudesta ja sen jäsenmäärän pienuudesta. Jokainen Resteliläinen menköön itseensä ja miettiköön itsekseen äänestikö viime edustajiston vaaleissa ja ketä.Restellin edustus putosi kahteen henkeen. Ei siis paljon kannata odottaa tulosta jos kaupan tätit jyrää meitit.
        Kymmenen vuotta luottamusmies hommissa sain totisesti tarpeekseni siitä että esimiesten kans kyllä pärjäsi mutta jos veit asioita eteenpäin niin turpaan tuli lähinnä niiltä kenen etuja oli ajamassa. Takahuoneessa jäkättäminen on niin helppoa mutta tilaisuuden tullen ei suuta uskalleta avata.

        Laaduntarkastusjärjestelmästä
        Monessa asiassahan se on todella naurettava.Jos jonkun yksinäisen vastaanottovirkailijan pitäisi olla vastuussa jostain hengareiden määrästä hotellihuoneessa ja auta armias jos yhdestä on logo tipahtanut lattialle niin miinuksia paukkuu. Varsinkin kun palvelut on ulkoistettu jollekin Solille.MUTTA EI KAI NIIDEN TARKOITUSKAA OLE MUUTA KUN KIINNITTÄISIMME HUOMIOTA MYÖSKIN PIKKUASIOIHIN ASIAKKAAN KANNALTA.Sekin on asia mistä se esimies kärsii et sinä itse.Täytyy oppia ottamaan asioita huumorilla eikä kauhean ryppyotsaisesti. Eiköhän se riitä että epäkohtiin reagoidaan silloin kun niitä havaitaan. Jos meiltä täytyy vaatia hymyä ja palvelua pakkotarkastusilla niin ehkä suomalaisessa palvelussa ja kulttuurissa on jotain pielessä.Ollaanko sitä niin jumalattoman hyviä nyt kuitenkaan siinä työssämme jota varten olemme.Jos kokee pelkoa laaduntarkastuksia kohtaan niin oikeesti kannattaa vaihtaa alaa. ASIAKAS on kuitenkin aina oikeassa vaikkakin olisi niinsanotusti kusipää. Heitä varten töitä teemme ja meidän ketjun hinta tasolla sitä palveluakin täytyy saada. He ovat se palkanmaksaja meille kaikille pomoja myöten.

        PALJON suurempiakin riistäjiä suomen ravintoloissa löytyy kun RESTEL.Haluaisitko todella että sinut valkattaisiin valokuvan perusteella.Kukaan ei kyselisi ammattitaitojasi tai kokemustasi.Se olisi lähinnä haitta.Liitonjäsenyys löisi heti oven kiinni sinulta.Näitä esimerkkejä kyllä löytyy.
        Jos olet kokki ja haluat tehdä todella luovaa työtä niin et välttämättä ole Restellin mies. Hankkiudut sitten vaikka Hans Välimäen paikkaan töihin vain yksi esimerkki missä tehdään alamme parasta tuotetta. Mutta varaudu kunnon työntekoon. Siellä ei ruikuttajia kaivata ja töitä tehdään tosisaan.Kuri on kova ja ammattitaitoa vaaditaan että pärjäisi.

        MUTTA JOKAINEN VALITKOON JALOILLAAN PAIKKANSA.Todennäköisesti Restelli ei koskaan nöyrry eikä meidänkään tarvitse. Me tavalliset myllynpyörittäjät se ilmapiiri luodaan itselle ja asiakkaille joita varten tätä työtä tehdää.

        sut on todella aivopesty..


      • opiskelen jo uutta alaa..

        olen Hofmeisterin kanssa samaa mieltä,valitettavasti...


      • restellistä

        , että perseestä on. Olin töissä vuoden ja palkat olivat vain harvoin oikein. Aina sai tapella tuntiensa perään. Esimiehet täysiä kusipäitä koko organisaatiota myöten. Naurettavia pikku säännöksiä, joita isokenkäiset "fiksuuksissaan" keksivät myymälään, josta oli todellisuudessa vain haittaa kaikille. Niitä piti sitten orjallisesti noudattaa ettei tule satikutia. Työpaikallamme 80 % haki aktiivisesti uutta työpaikkaa tai ainakin suunnittelivat lähtevänsä seuraavan 4 vuoden sisään. Minä onnekas pääsin pois. Henkilöstön vaihtelevuus oli (ja on vieläkin) todella suurta. Myöskin kaiken maailman lakeja, mitä työn tekemiseen ja työntekijään liittyy rikottiin surutta.

        Minun kokemukseni mukaan restel on riistofirma. Pysy kaukana.


      • PaariMesu
        Köpö kirjoitti:

        Kirjoituksessa oli paljon totta jos asioita ajattelee hyvinkin puusilmäisesti.

        Olen itsekin ollut alalla 28 vuotta ja nähnyt yhtä sun toista mitä ravintola-alalla on tapahtunut kaikkien näiden vuosien aikana. niin hyvässä kuin pahassa.
        Muutos alalla sitten seitsen luvun jälkeen on ollut raju ja sopeutumien erillaisiin tilanteisiin ei välttämättä ole aina ollut kovinkaan helppoa.

        Sanoit Restellin olevan se viimeinen paikka mihin kannattaa mennä töihin. Olen asiasta täysin eri mieltä.Asioissa on niin monta puolta riippuen siitä mitä odottaa työnantajalta.Restel tekee tulosta...ja repii sen työntekijöiden selkänahasta.Niinhän kaikki tekevät tänä päivänä ja myöskin joka ikinen yritys kunta tai valtio. Ei ole olemassa enää suojatyöpaikkoja jossa ei vaadittaisi työnteolta tulosta tai tuottavuutta.Hommaa pyöritetään minimitunnein joka paikassa.Hyvät ajat jolloin suomea pyöritettiin ulkomaisella velkarahalla ovat jo mennyttä aikaa.

        Työntekijä on vain työkalu... juuri näin se on mutta tarvitseeko sen työnantajan näkökulmasta ollakkaan muuta.Isäni sanoi jo aikoinaan että paina likka sormes vesilasiin ja nosta se pois. Jos jäi kuoppa niin olet työnantajallesi korvaamaton jos taas ei niin tilallesi löytyy aina joku toinen.Toinen opetus joka on jäänyt mieleen on se että muista aina että sinä olet aina myymassä oman työpanoksesi. Siis et armosta saamassa töitä ja palkkaa. Loppu aika on sinun aikaasi jolloin olet vapaa tekemään aivan mitä haluat. Kun sinä myyt itsesi työnantajalle vaikka vaan 6 tunniksi viikossa niin sinä aikana sinä toimit työnantajasi ehdoilla loppu ajan voit ajatella ja tehdä ihan mitä hyvänsä.Ei ammattiylpeys lähde taidoista vaan sen ymmärtämisestä että olet hyvä työssäsi ja toimit sovitulla tavalla.
        Siis feel free, ovesta ulos toimii myöskin toisin päin.Olet vapaa lähtemään myöskin siihen suuntaan.

        Keskustelu ja kritiikki
        Kyllä äänensä ja mielipiteensä saa tuoda julki. Täytyy vaan oppia marssijärjestys. Sitä varten on luotu ea- keskustelutilaisuudet eikä minun suutani ole vielä onnistunut tukkimaan yksikään esimies joita näiden vuosien aikana on ollut eräskin kappale.Ehkä pääni on rakennettu erikoisesti koska herran pelkoa en ole vielä koskaan tuntenut. Kunnioitusta useinkin tai sitten minulla on vaan sattunut tuuri alueenesimiehen kanssa ja lähimpien esimiesten kanssa jotka kyllä toimivat kun aihetta on löytynyt. Marssijärjestys organisaatio on luotu kyllä ihan aiheesta ei ns.isoilla pomoilla ole aikaa eikä haluja leikkiä santalaatikkoleikkejä jokaisen yksikön kanssa. Pelisäännöt ovat selvät on meistä itsestä kiinni kuinka omassa yksikössä asiat hoituvat.Ilmapiiri ja yhteishenki on aina kiinni oman yksikön henkilöstöstä.

        Meillä muurahaisilla on tosi helppo asema verrattuna tämänpäivän pomojen asemaan. Eikä heidän tehtävänsä ole todellakaan millään lailla kadehdittavaa.

        Palkkojen huonous on paljon kiinni Pamin heikkoudesta ja sen jäsenmäärän pienuudesta. Jokainen Resteliläinen menköön itseensä ja miettiköön itsekseen äänestikö viime edustajiston vaaleissa ja ketä.Restellin edustus putosi kahteen henkeen. Ei siis paljon kannata odottaa tulosta jos kaupan tätit jyrää meitit.
        Kymmenen vuotta luottamusmies hommissa sain totisesti tarpeekseni siitä että esimiesten kans kyllä pärjäsi mutta jos veit asioita eteenpäin niin turpaan tuli lähinnä niiltä kenen etuja oli ajamassa. Takahuoneessa jäkättäminen on niin helppoa mutta tilaisuuden tullen ei suuta uskalleta avata.

        Laaduntarkastusjärjestelmästä
        Monessa asiassahan se on todella naurettava.Jos jonkun yksinäisen vastaanottovirkailijan pitäisi olla vastuussa jostain hengareiden määrästä hotellihuoneessa ja auta armias jos yhdestä on logo tipahtanut lattialle niin miinuksia paukkuu. Varsinkin kun palvelut on ulkoistettu jollekin Solille.MUTTA EI KAI NIIDEN TARKOITUSKAA OLE MUUTA KUN KIINNITTÄISIMME HUOMIOTA MYÖSKIN PIKKUASIOIHIN ASIAKKAAN KANNALTA.Sekin on asia mistä se esimies kärsii et sinä itse.Täytyy oppia ottamaan asioita huumorilla eikä kauhean ryppyotsaisesti. Eiköhän se riitä että epäkohtiin reagoidaan silloin kun niitä havaitaan. Jos meiltä täytyy vaatia hymyä ja palvelua pakkotarkastusilla niin ehkä suomalaisessa palvelussa ja kulttuurissa on jotain pielessä.Ollaanko sitä niin jumalattoman hyviä nyt kuitenkaan siinä työssämme jota varten olemme.Jos kokee pelkoa laaduntarkastuksia kohtaan niin oikeesti kannattaa vaihtaa alaa. ASIAKAS on kuitenkin aina oikeassa vaikkakin olisi niinsanotusti kusipää. Heitä varten töitä teemme ja meidän ketjun hinta tasolla sitä palveluakin täytyy saada. He ovat se palkanmaksaja meille kaikille pomoja myöten.

        PALJON suurempiakin riistäjiä suomen ravintoloissa löytyy kun RESTEL.Haluaisitko todella että sinut valkattaisiin valokuvan perusteella.Kukaan ei kyselisi ammattitaitojasi tai kokemustasi.Se olisi lähinnä haitta.Liitonjäsenyys löisi heti oven kiinni sinulta.Näitä esimerkkejä kyllä löytyy.
        Jos olet kokki ja haluat tehdä todella luovaa työtä niin et välttämättä ole Restellin mies. Hankkiudut sitten vaikka Hans Välimäen paikkaan töihin vain yksi esimerkki missä tehdään alamme parasta tuotetta. Mutta varaudu kunnon työntekoon. Siellä ei ruikuttajia kaivata ja töitä tehdään tosisaan.Kuri on kova ja ammattitaitoa vaaditaan että pärjäisi.

        MUTTA JOKAINEN VALITKOON JALOILLAAN PAIKKANSA.Todennäköisesti Restelli ei koskaan nöyrry eikä meidänkään tarvitse. Me tavalliset myllynpyörittäjät se ilmapiiri luodaan itselle ja asiakkaille joita varten tätä työtä tehdää.

        "Köpö" on selkeästi joku Restelin pikkupomo joka vetäisi koko pussillisen pakasteherneitä pikku nenuunsa.

        Onneksi sen huomaa tyhmempikin.


      • ei restellille!

        Allekirjoitan täysin!!!

        En ole enää Restellillä töissä, mutta muistuu aika monta huvittavaa juttua.

        Heh heh, esim noista laaduntarkastuksista....
        Oli kesäkampanja juomat mitä pitää AINA suositella. Duunikaveri oli sitten töissä tiskin takana, ja asiakas, eli tarkastaja käveli ovesta sisään (se joka ei tiedä niin firman oma tarkastaja tekeytyy asiakkaaksi) no, "asiakas" tuli tiskille päiväsaikaan, ja mietti ääneen että mitähän sitä ottas... Duunikaveri harmittomasti kysäs että "alkoholillista vai alkoholitonta". Siitähän sitten pisteet ropis pois oikein urakalla, kun olis pitäny suoraan tyrkyttää niitä kesädrinkkejä.

        No, olishan noita vaikka kuinka monta hauskaa tarinaa kerrotavana noista restellin säännöistä...

        2,5 vuotta riitti ja vaihdoin toiseen ravinteliin.

        Restel pitää duunareitaan arvottomina robotteina, sopparit tehdään monessa tapauksessa todella huonoiksi, ja henkilöstöpankin kautta porukkaa pompotellaan (onneksi en itse koskaan joutunut siihen rumbaan)
        Palkka on tosi huono, ja sitten ihmetellään miksi ammattitaitoisia työntekijöitä ei tule eikä hakudu töihin, vaan extrat on aika pitkälti kädettömiä kesähessuja joitten kanssa aika harvoin kiireessä pärjää. Ja varsinkaan kun tekeevät muutaman vuoron ja sitten pompotetaan taas uuteen paikkaan.

        Koska restel on suuri ketju, jolla on paikkoja varmaan joka suomen kaupungissa, sen pitäs muistaa että myös nykyiset ja entiset duunarit voivat olla hyviä firman asiakkaita. Käytän vapaa-ajalla jonkin verran ravintelipalveluita, mutta periaatteesta en koskaan kävele Restellin ovista sisään. Ihan vaan sen takia että minusta firma on riistotyönantaja. Toisaalta suurin osa ravintola-alan firmoista on niitä.
        Nyt olen ollut töissä yksityisellä monta vuotta, joka rikkoo kaikkia mahdollisia tessin lakeja, mutta jaksan sen takia että saan olla oma persoonani sekä ilmaista vapaasti omat mielipiteeni (monta kertaa olen oikein kunnolla avautunutkin ja kunnolla omistajille) ja vaikka lakeja räikeästi rikotaan tunnen silti olevani tärkeä työntekijä, ja ihminen. Kuullostaa TODELLA pöljälle ja ristiriitaiselle, mutta sitä on vaikea näin selittää.
        Restellillä taas ei olis tullu pieneen mieleenkään "pullikoida".


      • sannas.
        ei restellille! kirjoitti:

        Allekirjoitan täysin!!!

        En ole enää Restellillä töissä, mutta muistuu aika monta huvittavaa juttua.

        Heh heh, esim noista laaduntarkastuksista....
        Oli kesäkampanja juomat mitä pitää AINA suositella. Duunikaveri oli sitten töissä tiskin takana, ja asiakas, eli tarkastaja käveli ovesta sisään (se joka ei tiedä niin firman oma tarkastaja tekeytyy asiakkaaksi) no, "asiakas" tuli tiskille päiväsaikaan, ja mietti ääneen että mitähän sitä ottas... Duunikaveri harmittomasti kysäs että "alkoholillista vai alkoholitonta". Siitähän sitten pisteet ropis pois oikein urakalla, kun olis pitäny suoraan tyrkyttää niitä kesädrinkkejä.

        No, olishan noita vaikka kuinka monta hauskaa tarinaa kerrotavana noista restellin säännöistä...

        2,5 vuotta riitti ja vaihdoin toiseen ravinteliin.

        Restel pitää duunareitaan arvottomina robotteina, sopparit tehdään monessa tapauksessa todella huonoiksi, ja henkilöstöpankin kautta porukkaa pompotellaan (onneksi en itse koskaan joutunut siihen rumbaan)
        Palkka on tosi huono, ja sitten ihmetellään miksi ammattitaitoisia työntekijöitä ei tule eikä hakudu töihin, vaan extrat on aika pitkälti kädettömiä kesähessuja joitten kanssa aika harvoin kiireessä pärjää. Ja varsinkaan kun tekeevät muutaman vuoron ja sitten pompotetaan taas uuteen paikkaan.

        Koska restel on suuri ketju, jolla on paikkoja varmaan joka suomen kaupungissa, sen pitäs muistaa että myös nykyiset ja entiset duunarit voivat olla hyviä firman asiakkaita. Käytän vapaa-ajalla jonkin verran ravintelipalveluita, mutta periaatteesta en koskaan kävele Restellin ovista sisään. Ihan vaan sen takia että minusta firma on riistotyönantaja. Toisaalta suurin osa ravintola-alan firmoista on niitä.
        Nyt olen ollut töissä yksityisellä monta vuotta, joka rikkoo kaikkia mahdollisia tessin lakeja, mutta jaksan sen takia että saan olla oma persoonani sekä ilmaista vapaasti omat mielipiteeni (monta kertaa olen oikein kunnolla avautunutkin ja kunnolla omistajille) ja vaikka lakeja räikeästi rikotaan tunnen silti olevani tärkeä työntekijä, ja ihminen. Kuullostaa TODELLA pöljälle ja ristiriitaiselle, mutta sitä on vaikea näin selittää.
        Restellillä taas ei olis tullu pieneen mieleenkään "pullikoida".

        Kyllä sitä tessia Restelilläkin muokataan omiin tarpeisiin ihan urakalla. Lienee normaalia tehdä 17,5 työpäivää ja etenkin niin, että tälläisiä päiviä on useampia putkeen.


      • ex orja
        Köpö kirjoitti:

        Kirjoituksessa oli paljon totta jos asioita ajattelee hyvinkin puusilmäisesti.

        Olen itsekin ollut alalla 28 vuotta ja nähnyt yhtä sun toista mitä ravintola-alalla on tapahtunut kaikkien näiden vuosien aikana. niin hyvässä kuin pahassa.
        Muutos alalla sitten seitsen luvun jälkeen on ollut raju ja sopeutumien erillaisiin tilanteisiin ei välttämättä ole aina ollut kovinkaan helppoa.

        Sanoit Restellin olevan se viimeinen paikka mihin kannattaa mennä töihin. Olen asiasta täysin eri mieltä.Asioissa on niin monta puolta riippuen siitä mitä odottaa työnantajalta.Restel tekee tulosta...ja repii sen työntekijöiden selkänahasta.Niinhän kaikki tekevät tänä päivänä ja myöskin joka ikinen yritys kunta tai valtio. Ei ole olemassa enää suojatyöpaikkoja jossa ei vaadittaisi työnteolta tulosta tai tuottavuutta.Hommaa pyöritetään minimitunnein joka paikassa.Hyvät ajat jolloin suomea pyöritettiin ulkomaisella velkarahalla ovat jo mennyttä aikaa.

        Työntekijä on vain työkalu... juuri näin se on mutta tarvitseeko sen työnantajan näkökulmasta ollakkaan muuta.Isäni sanoi jo aikoinaan että paina likka sormes vesilasiin ja nosta se pois. Jos jäi kuoppa niin olet työnantajallesi korvaamaton jos taas ei niin tilallesi löytyy aina joku toinen.Toinen opetus joka on jäänyt mieleen on se että muista aina että sinä olet aina myymassä oman työpanoksesi. Siis et armosta saamassa töitä ja palkkaa. Loppu aika on sinun aikaasi jolloin olet vapaa tekemään aivan mitä haluat. Kun sinä myyt itsesi työnantajalle vaikka vaan 6 tunniksi viikossa niin sinä aikana sinä toimit työnantajasi ehdoilla loppu ajan voit ajatella ja tehdä ihan mitä hyvänsä.Ei ammattiylpeys lähde taidoista vaan sen ymmärtämisestä että olet hyvä työssäsi ja toimit sovitulla tavalla.
        Siis feel free, ovesta ulos toimii myöskin toisin päin.Olet vapaa lähtemään myöskin siihen suuntaan.

        Keskustelu ja kritiikki
        Kyllä äänensä ja mielipiteensä saa tuoda julki. Täytyy vaan oppia marssijärjestys. Sitä varten on luotu ea- keskustelutilaisuudet eikä minun suutani ole vielä onnistunut tukkimaan yksikään esimies joita näiden vuosien aikana on ollut eräskin kappale.Ehkä pääni on rakennettu erikoisesti koska herran pelkoa en ole vielä koskaan tuntenut. Kunnioitusta useinkin tai sitten minulla on vaan sattunut tuuri alueenesimiehen kanssa ja lähimpien esimiesten kanssa jotka kyllä toimivat kun aihetta on löytynyt. Marssijärjestys organisaatio on luotu kyllä ihan aiheesta ei ns.isoilla pomoilla ole aikaa eikä haluja leikkiä santalaatikkoleikkejä jokaisen yksikön kanssa. Pelisäännöt ovat selvät on meistä itsestä kiinni kuinka omassa yksikössä asiat hoituvat.Ilmapiiri ja yhteishenki on aina kiinni oman yksikön henkilöstöstä.

        Meillä muurahaisilla on tosi helppo asema verrattuna tämänpäivän pomojen asemaan. Eikä heidän tehtävänsä ole todellakaan millään lailla kadehdittavaa.

        Palkkojen huonous on paljon kiinni Pamin heikkoudesta ja sen jäsenmäärän pienuudesta. Jokainen Resteliläinen menköön itseensä ja miettiköön itsekseen äänestikö viime edustajiston vaaleissa ja ketä.Restellin edustus putosi kahteen henkeen. Ei siis paljon kannata odottaa tulosta jos kaupan tätit jyrää meitit.
        Kymmenen vuotta luottamusmies hommissa sain totisesti tarpeekseni siitä että esimiesten kans kyllä pärjäsi mutta jos veit asioita eteenpäin niin turpaan tuli lähinnä niiltä kenen etuja oli ajamassa. Takahuoneessa jäkättäminen on niin helppoa mutta tilaisuuden tullen ei suuta uskalleta avata.

        Laaduntarkastusjärjestelmästä
        Monessa asiassahan se on todella naurettava.Jos jonkun yksinäisen vastaanottovirkailijan pitäisi olla vastuussa jostain hengareiden määrästä hotellihuoneessa ja auta armias jos yhdestä on logo tipahtanut lattialle niin miinuksia paukkuu. Varsinkin kun palvelut on ulkoistettu jollekin Solille.MUTTA EI KAI NIIDEN TARKOITUSKAA OLE MUUTA KUN KIINNITTÄISIMME HUOMIOTA MYÖSKIN PIKKUASIOIHIN ASIAKKAAN KANNALTA.Sekin on asia mistä se esimies kärsii et sinä itse.Täytyy oppia ottamaan asioita huumorilla eikä kauhean ryppyotsaisesti. Eiköhän se riitä että epäkohtiin reagoidaan silloin kun niitä havaitaan. Jos meiltä täytyy vaatia hymyä ja palvelua pakkotarkastusilla niin ehkä suomalaisessa palvelussa ja kulttuurissa on jotain pielessä.Ollaanko sitä niin jumalattoman hyviä nyt kuitenkaan siinä työssämme jota varten olemme.Jos kokee pelkoa laaduntarkastuksia kohtaan niin oikeesti kannattaa vaihtaa alaa. ASIAKAS on kuitenkin aina oikeassa vaikkakin olisi niinsanotusti kusipää. Heitä varten töitä teemme ja meidän ketjun hinta tasolla sitä palveluakin täytyy saada. He ovat se palkanmaksaja meille kaikille pomoja myöten.

        PALJON suurempiakin riistäjiä suomen ravintoloissa löytyy kun RESTEL.Haluaisitko todella että sinut valkattaisiin valokuvan perusteella.Kukaan ei kyselisi ammattitaitojasi tai kokemustasi.Se olisi lähinnä haitta.Liitonjäsenyys löisi heti oven kiinni sinulta.Näitä esimerkkejä kyllä löytyy.
        Jos olet kokki ja haluat tehdä todella luovaa työtä niin et välttämättä ole Restellin mies. Hankkiudut sitten vaikka Hans Välimäen paikkaan töihin vain yksi esimerkki missä tehdään alamme parasta tuotetta. Mutta varaudu kunnon työntekoon. Siellä ei ruikuttajia kaivata ja töitä tehdään tosisaan.Kuri on kova ja ammattitaitoa vaaditaan että pärjäisi.

        MUTTA JOKAINEN VALITKOON JALOILLAAN PAIKKANSA.Todennäköisesti Restelli ei koskaan nöyrry eikä meidänkään tarvitse. Me tavalliset myllynpyörittäjät se ilmapiiri luodaan itselle ja asiakkaille joita varten tätä työtä tehdää.

        Sut on todellakin aivopesty Restel huuhaahan.. pahempaa riistäjää ja alistajaa saa etsiä
        meininki on perseestä olin n. 12 vuotta restelin orjana onneksi ei enää tarvitse...
        joka vuosi touhua kiristetään ja muutetaan entistä nihilistisemmäksi jotta iso johtaja
        voi hyvin!! ja muut ns. johtajat hyppäävät kun sätkynuket jokaisen oikun tahtiin
        Pilkunviilaamisista ja sokeaa touhua eli aivot narikkaan meininki! Kukaan tervejärkinen
        itseään arvostava ei Restelissä kauan nykypäivänä vanhene...


      • mie

        kuulosta ihan kärkkäiseltä tai siä on just samallaista touhua


      • kyllästynyt
        Köpö kirjoitti:

        Kirjoituksessa oli paljon totta jos asioita ajattelee hyvinkin puusilmäisesti.

        Olen itsekin ollut alalla 28 vuotta ja nähnyt yhtä sun toista mitä ravintola-alalla on tapahtunut kaikkien näiden vuosien aikana. niin hyvässä kuin pahassa.
        Muutos alalla sitten seitsen luvun jälkeen on ollut raju ja sopeutumien erillaisiin tilanteisiin ei välttämättä ole aina ollut kovinkaan helppoa.

        Sanoit Restellin olevan se viimeinen paikka mihin kannattaa mennä töihin. Olen asiasta täysin eri mieltä.Asioissa on niin monta puolta riippuen siitä mitä odottaa työnantajalta.Restel tekee tulosta...ja repii sen työntekijöiden selkänahasta.Niinhän kaikki tekevät tänä päivänä ja myöskin joka ikinen yritys kunta tai valtio. Ei ole olemassa enää suojatyöpaikkoja jossa ei vaadittaisi työnteolta tulosta tai tuottavuutta.Hommaa pyöritetään minimitunnein joka paikassa.Hyvät ajat jolloin suomea pyöritettiin ulkomaisella velkarahalla ovat jo mennyttä aikaa.

        Työntekijä on vain työkalu... juuri näin se on mutta tarvitseeko sen työnantajan näkökulmasta ollakkaan muuta.Isäni sanoi jo aikoinaan että paina likka sormes vesilasiin ja nosta se pois. Jos jäi kuoppa niin olet työnantajallesi korvaamaton jos taas ei niin tilallesi löytyy aina joku toinen.Toinen opetus joka on jäänyt mieleen on se että muista aina että sinä olet aina myymassä oman työpanoksesi. Siis et armosta saamassa töitä ja palkkaa. Loppu aika on sinun aikaasi jolloin olet vapaa tekemään aivan mitä haluat. Kun sinä myyt itsesi työnantajalle vaikka vaan 6 tunniksi viikossa niin sinä aikana sinä toimit työnantajasi ehdoilla loppu ajan voit ajatella ja tehdä ihan mitä hyvänsä.Ei ammattiylpeys lähde taidoista vaan sen ymmärtämisestä että olet hyvä työssäsi ja toimit sovitulla tavalla.
        Siis feel free, ovesta ulos toimii myöskin toisin päin.Olet vapaa lähtemään myöskin siihen suuntaan.

        Keskustelu ja kritiikki
        Kyllä äänensä ja mielipiteensä saa tuoda julki. Täytyy vaan oppia marssijärjestys. Sitä varten on luotu ea- keskustelutilaisuudet eikä minun suutani ole vielä onnistunut tukkimaan yksikään esimies joita näiden vuosien aikana on ollut eräskin kappale.Ehkä pääni on rakennettu erikoisesti koska herran pelkoa en ole vielä koskaan tuntenut. Kunnioitusta useinkin tai sitten minulla on vaan sattunut tuuri alueenesimiehen kanssa ja lähimpien esimiesten kanssa jotka kyllä toimivat kun aihetta on löytynyt. Marssijärjestys organisaatio on luotu kyllä ihan aiheesta ei ns.isoilla pomoilla ole aikaa eikä haluja leikkiä santalaatikkoleikkejä jokaisen yksikön kanssa. Pelisäännöt ovat selvät on meistä itsestä kiinni kuinka omassa yksikössä asiat hoituvat.Ilmapiiri ja yhteishenki on aina kiinni oman yksikön henkilöstöstä.

        Meillä muurahaisilla on tosi helppo asema verrattuna tämänpäivän pomojen asemaan. Eikä heidän tehtävänsä ole todellakaan millään lailla kadehdittavaa.

        Palkkojen huonous on paljon kiinni Pamin heikkoudesta ja sen jäsenmäärän pienuudesta. Jokainen Resteliläinen menköön itseensä ja miettiköön itsekseen äänestikö viime edustajiston vaaleissa ja ketä.Restellin edustus putosi kahteen henkeen. Ei siis paljon kannata odottaa tulosta jos kaupan tätit jyrää meitit.
        Kymmenen vuotta luottamusmies hommissa sain totisesti tarpeekseni siitä että esimiesten kans kyllä pärjäsi mutta jos veit asioita eteenpäin niin turpaan tuli lähinnä niiltä kenen etuja oli ajamassa. Takahuoneessa jäkättäminen on niin helppoa mutta tilaisuuden tullen ei suuta uskalleta avata.

        Laaduntarkastusjärjestelmästä
        Monessa asiassahan se on todella naurettava.Jos jonkun yksinäisen vastaanottovirkailijan pitäisi olla vastuussa jostain hengareiden määrästä hotellihuoneessa ja auta armias jos yhdestä on logo tipahtanut lattialle niin miinuksia paukkuu. Varsinkin kun palvelut on ulkoistettu jollekin Solille.MUTTA EI KAI NIIDEN TARKOITUSKAA OLE MUUTA KUN KIINNITTÄISIMME HUOMIOTA MYÖSKIN PIKKUASIOIHIN ASIAKKAAN KANNALTA.Sekin on asia mistä se esimies kärsii et sinä itse.Täytyy oppia ottamaan asioita huumorilla eikä kauhean ryppyotsaisesti. Eiköhän se riitä että epäkohtiin reagoidaan silloin kun niitä havaitaan. Jos meiltä täytyy vaatia hymyä ja palvelua pakkotarkastusilla niin ehkä suomalaisessa palvelussa ja kulttuurissa on jotain pielessä.Ollaanko sitä niin jumalattoman hyviä nyt kuitenkaan siinä työssämme jota varten olemme.Jos kokee pelkoa laaduntarkastuksia kohtaan niin oikeesti kannattaa vaihtaa alaa. ASIAKAS on kuitenkin aina oikeassa vaikkakin olisi niinsanotusti kusipää. Heitä varten töitä teemme ja meidän ketjun hinta tasolla sitä palveluakin täytyy saada. He ovat se palkanmaksaja meille kaikille pomoja myöten.

        PALJON suurempiakin riistäjiä suomen ravintoloissa löytyy kun RESTEL.Haluaisitko todella että sinut valkattaisiin valokuvan perusteella.Kukaan ei kyselisi ammattitaitojasi tai kokemustasi.Se olisi lähinnä haitta.Liitonjäsenyys löisi heti oven kiinni sinulta.Näitä esimerkkejä kyllä löytyy.
        Jos olet kokki ja haluat tehdä todella luovaa työtä niin et välttämättä ole Restellin mies. Hankkiudut sitten vaikka Hans Välimäen paikkaan töihin vain yksi esimerkki missä tehdään alamme parasta tuotetta. Mutta varaudu kunnon työntekoon. Siellä ei ruikuttajia kaivata ja töitä tehdään tosisaan.Kuri on kova ja ammattitaitoa vaaditaan että pärjäisi.

        MUTTA JOKAINEN VALITKOON JALOILLAAN PAIKKANSA.Todennäköisesti Restelli ei koskaan nöyrry eikä meidänkään tarvitse. Me tavalliset myllynpyörittäjät se ilmapiiri luodaan itselle ja asiakkaille joita varten tätä työtä tehdää.

        RESTEL on niin paska vaaditaan että teet pitkää päivää 12h ja sitten vielä toi rööki kielto meni niin maku tähän touhuun että liittoon yhteys nyt. Minä en jousta enää pitkissä päivissä. Haistakoon p....... koko restel


    • on karua...

      Omaa kokemusta on ja voin todeta, että ainakin yhden X-liikkeen hommat saa mun puolesta tehdä kuka tahansa muu.... muita töitä hakemu tässä ja hampaita purren käyny tekee töissä todellakin minimi miehityksellä hommmia.... muuten varmaan ihan ok työnantajana, palkat ym toiminu tosi hyvin, mutta esimies ja sen pikku kätyrit... en koskaan toivo kellekkään samaa....

      • SITTEN

        HOK ELANNON PAIKKOHIN JA KATSOKAA KUKA JA MISTÄ TULOS OTETAAN JA MITEN SE TEHDÄÄN.
        Jokainenhan saa olla siellä työpaikassa missä tykkää.Vanha viisaus pätee edelleen toinen tykkää äidistä toinen tyttärestä ja kolmas molemmista.


    • Totuuttako

      Restel, 19 vuoden kokemuksella

      Restelissä, kuten kaikissa firmoissa on sekä hyviä että huonoja puolia.

      Lyhyesti ottaen, työnteollisesti kannattaa pysyä mahdollisimman etelässä koska kilpailu henkilökunnasta ja aluejohtajien ammattitaito tarkoittaa että mitä pohjoisempaan mennään sitä järkyttävämpää homma on... työntekijät ja esimiehet ei kuuleman mukaan ole paskankaan arvoisia pohjoisessa... etelässä, siis lähinnä Hesassa, työntekijöitä kuiten arvostetaan jollain tavalla ( kun on pakko ) ja jos ei, niin aina löytyy toinen työpaikka viikossa :)

      • natsi touhua

        Restel Oy ( Cumulus Rantasipi Ramada Holiday Inn ) hotelleineen harjoittaa henkilöstöpolitiikkaa jota voi verrata DDR / Natsi toimintaan, jos vain pääset muualle, suosittelen


      • työntekoa
        natsi touhua kirjoitti:

        Restel Oy ( Cumulus Rantasipi Ramada Holiday Inn ) hotelleineen harjoittaa henkilöstöpolitiikkaa jota voi verrata DDR / Natsi toimintaan, jos vain pääset muualle, suosittelen

        - ole hiljaa
        - juokse hulluna
        - pelkää
        - elä kommentoi
        - nuole pomoasi
        - suostu kaikkeen ehdotettuun
        ... tätä se on restelissä
        ... kaihda hyvä ihminen


      • Mollukka84
        työntekoa kirjoitti:

        - ole hiljaa
        - juokse hulluna
        - pelkää
        - elä kommentoi
        - nuole pomoasi
        - suostu kaikkeen ehdotettuun
        ... tätä se on restelissä
        ... kaihda hyvä ihminen

        Mistä te ihmiset revitte näitä juttuja? Töihin mennään tekemään töitä, ei seurustelemaan ja kuluttamaan aikaa kahvikupin äärellä. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat, näinhän se menee. Kahden kaupastahan tässä on kyse. Työntekijä haluaa sinun tekevän tietyt asiat tiettyä korvausta vastaan. Jos ei sovi, voit aina poistua. Ei lepokoteja ole tällä alalla enää missään!


      • ............
        natsi touhua kirjoitti:

        Restel Oy ( Cumulus Rantasipi Ramada Holiday Inn ) hotelleineen harjoittaa henkilöstöpolitiikkaa jota voi verrata DDR / Natsi toimintaan, jos vain pääset muualle, suosittelen

        Mulla meni restelin hotellissa työskennellessä maku koko hotellialaan.. ikinä ei oo niin paskasti kohdeltu mua missään työpaikassa, esimiehet harrasti henkistä kiusaamista, ja lopulta savusti mut ulos. ne pihtaa mun työtodistustaki. koht 4kk jo sitäki odoteltu. harmi ku en kuulunu PAMiin siinä vaiheessa, ois täs vaiheessa jo varmaa oma lakimies. luottamusmiehestäkään ku ei paljon apuja ollu.


      • kypsynyt
        ............ kirjoitti:

        Mulla meni restelin hotellissa työskennellessä maku koko hotellialaan.. ikinä ei oo niin paskasti kohdeltu mua missään työpaikassa, esimiehet harrasti henkistä kiusaamista, ja lopulta savusti mut ulos. ne pihtaa mun työtodistustaki. koht 4kk jo sitäki odoteltu. harmi ku en kuulunu PAMiin siinä vaiheessa, ois täs vaiheessa jo varmaa oma lakimies. luottamusmiehestäkään ku ei paljon apuja ollu.

        Olen ollut töissä restelillä 10 vuotta. Aluksi kaikki oli niin kivaa ja hienoa. minua varoitettiin ravintolapäällikön käytöksestä, joka vuosien aikana söi ei-toivottuja työntekijöitä talosta ulos. niitä on lähtenyt minun aikanani jo 6! mitään et saa sanoa vastaan ja omia mielipiteitä ei kuunnella. asiakkaat aivopestään siihen, että olet paska työntekijä ja osa asiakkaista toimii päällikön kätyreinä. jos joku on pielessä, Se on aina SINUN VIKA! uhkaillaan, vittuillaan työvuorolistoissa yms. näin ainakin meidän puljussa. Sinut ravitään rikki pala palalta, kunnes joudut yksin rämpimään läpi kaiken tämän paskan ja etsimään rippeitä mahdollisesti jäljelläolevasta itsetunnostasi. en tiedä miten restel kouluttaa näitä huippupäälliköitä, mutta meillä ei ainakaan päällikkö tiedä johtamisesta yhtään mitään. kun työilmapiiri on kunnossa, on myös tyytyväisiä asiakkaita, sillä valitettavasti työpaikan paha olo heijastuu myös asiakkaisiin, joita tänä päivänä ei kovan kilpailutilanteen takia ole varaa menettää. toivottavasti isot päälliköt huomioisivat myös nämä seikat, eivätkä vain tuijottaisi suuriin numeroihin. me tavalliset tallaajathan niitä lukuja päivittäin kasvatamme.


      • takautumia
        kypsynyt kirjoitti:

        Olen ollut töissä restelillä 10 vuotta. Aluksi kaikki oli niin kivaa ja hienoa. minua varoitettiin ravintolapäällikön käytöksestä, joka vuosien aikana söi ei-toivottuja työntekijöitä talosta ulos. niitä on lähtenyt minun aikanani jo 6! mitään et saa sanoa vastaan ja omia mielipiteitä ei kuunnella. asiakkaat aivopestään siihen, että olet paska työntekijä ja osa asiakkaista toimii päällikön kätyreinä. jos joku on pielessä, Se on aina SINUN VIKA! uhkaillaan, vittuillaan työvuorolistoissa yms. näin ainakin meidän puljussa. Sinut ravitään rikki pala palalta, kunnes joudut yksin rämpimään läpi kaiken tämän paskan ja etsimään rippeitä mahdollisesti jäljelläolevasta itsetunnostasi. en tiedä miten restel kouluttaa näitä huippupäälliköitä, mutta meillä ei ainakaan päällikkö tiedä johtamisesta yhtään mitään. kun työilmapiiri on kunnossa, on myös tyytyväisiä asiakkaita, sillä valitettavasti työpaikan paha olo heijastuu myös asiakkaisiin, joita tänä päivänä ei kovan kilpailutilanteen takia ole varaa menettää. toivottavasti isot päälliköt huomioisivat myös nämä seikat, eivätkä vain tuijottaisi suuriin numeroihin. me tavalliset tallaajathan niitä lukuja päivittäin kasvatamme.

        Lainaus Kauppalestä... normaalia elämää restelissä... lukekaa ja miettikää

        Pelolla johtaminen on kriisiaikoina helppoa, arvioi professori Marja Eriksson Tampereen yliopiston johtamistieteiden laitokselta. Pelkoa lietsovalle hallinnalle on laskusuhdanteen aikana tilaa, koska työpaikan menettämistä pelkäävät työntekijät ovat jo valmiiksi hätääntyneitä.

        Kiristyvä taloustilanne tai muu kriisi ei kuitenkaan välttämättä suoraan lisää esimiesten pelottelua. Erikssonin mukaan taipumus johtuu johtamistaidon puutteesta ja siten usein tiedostamattomasta toiminnasta.

        Viime vuonna alkaneessa tutkimushankkeessa on selvinnyt, että pelon avulla johtaminen nakertaa työmotivaatiota, latistaa luovuutta ja lisää sairauspoissaoloja.

        –Pelon ilmapiirin taustalla on huonontunut vuorovaikutus. Kriisivaiheissa avoimuus, luottamus ja yhteistyö vähenee. Ihmiset vetäytyvät puolustamaan omia asemiaan, Eriksson kuvailee.

        Eriksson ei pidä pelolla johtamista uutena ilmiönä. Hän kuitenkin korostaa, että asiantuntijatyön lisääntyessä on tärkeämpää nostaa kissa pöydälle, sillä suorittavassa teollisuustyössä sisäisellä motivaatiolla tai luovuudella on vähäisempi merkitys.

        Miehille pakottaminen on tavallista
        Tutkimuksen aineistona on käytetty tarinoita työelämässä koetusta pelosta ja pelottelusta. Kokemuksia on kertynyt, sillä Erikssonin mukaan kadunmies tunnistaa ilmiön hyvin.

        Eniten tarinoita on tullut hallinto- ja toimistotyöstä, tekniseltä alalta sekä tutkimusmaailmasta. Suurin osa on naisten kertomia.

        –Naiset kirjoittavat mieluummin. Voi myös olla, että he pitävät johtamista herkemmin pelottavana. Poikaopiskelijat mieltävät asian eri tavalla. Miehet oppivat jo armeijassa, että johtaminen on käskyttämistä, pompottamista ja pakottamista, Eriksson vertaa.

        Erot selittävät ehkä osin myös sitä, miksi maanpuolustus- ja poliisitoimiala on ainoa, jolta tarinoita ei ole tullut.

        Etuovi kapea, takaovi leveä
        Arkaluonteista aineistoa ei ulkopuolisten luettavaksi anneta. Sen sijaan tutkijat ovat keränneet nettiin muutaman esimerkkitarinan, jotka he ovat rakentaneet saatujen kokemusten perusteella. Tarinoiden tärkein tehtävä on kannustaa kirjoittamaan, mutta Eriksson kiistää niiden olevan liioiteltuja tai tuulesta temmattuja.

        Esimerkkitarinoista välittyvän viestin mukaan pelolla johtamiseen sisältyvä mätä peitetään usein huumorin taakse. "Ei pienestä leikistä kannata suuttua", kuittaa esimies loukkaantuneelle alaiselleen. "Tänne on kapea ovi sisään, mutta leveä ulos", heittää toinen pomo uudelle tulokkaalle.

        Kovemmat tulostavoitteet ja kiristyvä kilpailu saattavat asettaa johtajien selät yhä ahtaammin seinää vasten.

        –Olen rehellisesti sanottuna itsekin joutunut pelottelemaan. Jouduin yhden projektin työntekijällemme ilmoittamaan, että vaihtoehdot alkavat olla nyt hyvin, hyvin vähissä, elleivät hommat ala sujua hiukan paremmin. Mutta mitäpä siinä voi muutakaan tehdä? kysyy IT-alan projektipäälliköksi nimetty henkilö.


      • p*sk*
        Mollukka84 kirjoitti:

        Mistä te ihmiset revitte näitä juttuja? Töihin mennään tekemään töitä, ei seurustelemaan ja kuluttamaan aikaa kahvikupin äärellä. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat, näinhän se menee. Kahden kaupastahan tässä on kyse. Työntekijä haluaa sinun tekevän tietyt asiat tiettyä korvausta vastaan. Jos ei sovi, voit aina poistua. Ei lepokoteja ole tällä alalla enää missään!

        Taidat olla restelin pikkupomo.


      • ValoPuro
        takautumia kirjoitti:

        Lainaus Kauppalestä... normaalia elämää restelissä... lukekaa ja miettikää

        Pelolla johtaminen on kriisiaikoina helppoa, arvioi professori Marja Eriksson Tampereen yliopiston johtamistieteiden laitokselta. Pelkoa lietsovalle hallinnalle on laskusuhdanteen aikana tilaa, koska työpaikan menettämistä pelkäävät työntekijät ovat jo valmiiksi hätääntyneitä.

        Kiristyvä taloustilanne tai muu kriisi ei kuitenkaan välttämättä suoraan lisää esimiesten pelottelua. Erikssonin mukaan taipumus johtuu johtamistaidon puutteesta ja siten usein tiedostamattomasta toiminnasta.

        Viime vuonna alkaneessa tutkimushankkeessa on selvinnyt, että pelon avulla johtaminen nakertaa työmotivaatiota, latistaa luovuutta ja lisää sairauspoissaoloja.

        –Pelon ilmapiirin taustalla on huonontunut vuorovaikutus. Kriisivaiheissa avoimuus, luottamus ja yhteistyö vähenee. Ihmiset vetäytyvät puolustamaan omia asemiaan, Eriksson kuvailee.

        Eriksson ei pidä pelolla johtamista uutena ilmiönä. Hän kuitenkin korostaa, että asiantuntijatyön lisääntyessä on tärkeämpää nostaa kissa pöydälle, sillä suorittavassa teollisuustyössä sisäisellä motivaatiolla tai luovuudella on vähäisempi merkitys.

        Miehille pakottaminen on tavallista
        Tutkimuksen aineistona on käytetty tarinoita työelämässä koetusta pelosta ja pelottelusta. Kokemuksia on kertynyt, sillä Erikssonin mukaan kadunmies tunnistaa ilmiön hyvin.

        Eniten tarinoita on tullut hallinto- ja toimistotyöstä, tekniseltä alalta sekä tutkimusmaailmasta. Suurin osa on naisten kertomia.

        –Naiset kirjoittavat mieluummin. Voi myös olla, että he pitävät johtamista herkemmin pelottavana. Poikaopiskelijat mieltävät asian eri tavalla. Miehet oppivat jo armeijassa, että johtaminen on käskyttämistä, pompottamista ja pakottamista, Eriksson vertaa.

        Erot selittävät ehkä osin myös sitä, miksi maanpuolustus- ja poliisitoimiala on ainoa, jolta tarinoita ei ole tullut.

        Etuovi kapea, takaovi leveä
        Arkaluonteista aineistoa ei ulkopuolisten luettavaksi anneta. Sen sijaan tutkijat ovat keränneet nettiin muutaman esimerkkitarinan, jotka he ovat rakentaneet saatujen kokemusten perusteella. Tarinoiden tärkein tehtävä on kannustaa kirjoittamaan, mutta Eriksson kiistää niiden olevan liioiteltuja tai tuulesta temmattuja.

        Esimerkkitarinoista välittyvän viestin mukaan pelolla johtamiseen sisältyvä mätä peitetään usein huumorin taakse. "Ei pienestä leikistä kannata suuttua", kuittaa esimies loukkaantuneelle alaiselleen. "Tänne on kapea ovi sisään, mutta leveä ulos", heittää toinen pomo uudelle tulokkaalle.

        Kovemmat tulostavoitteet ja kiristyvä kilpailu saattavat asettaa johtajien selät yhä ahtaammin seinää vasten.

        –Olen rehellisesti sanottuna itsekin joutunut pelottelemaan. Jouduin yhden projektin työntekijällemme ilmoittamaan, että vaihtoehdot alkavat olla nyt hyvin, hyvin vähissä, elleivät hommat ala sujua hiukan paremmin. Mutta mitäpä siinä voi muutakaan tehdä? kysyy IT-alan projektipäälliköksi nimetty henkilö.

        Tulin sivustolle saamaan tietoa ja aikamoista mielipiteen hajontaa esiintyy. Epäkohdista huolimatta aijon hakea Restelillekin. Minne tahansa tänä aikana, vaikka vain määräaikaiseen työsuhteeseen, on parempi kuin peruspäiväraha valtion kassasta.

        Toisaalta onhan se surullista kuulla, kuinka ihmiset purkavat kasaantuneen stressinsä, vaanen samaa kyllä esiintyy varmasti ihan kaikkialla (meillä jokaisella on huonot päivänsä - jopa esimiehillä). Voimme ilolla kuitenkin todeta, että ihmien on aggresiivisimmillaan kaksivuotiaana, eikä tuossa iässä erota vielä oikeaa ja väärää. Työikään tultaessa on jo avut ja taidot tunteiden käsittelyssä jo kaikilla sitten kehittyneet.

        Kunnioitusta ei tule odottaa esimiehiltään, sen antaa itse itseleen onnistuneen työpäivän jälkeen. Jos olisimme tahtoneet patsastella toisten liehittelyn loisteessa olisimme valineet jonkin toisen ammatin.

        Etikettiinhän kuuluu palvelualalla hillitty käytös, jonka tarkoituksena ei ole jäädä varjoon, vaan antaa tilaa.

        Selkänahasta en tiedä, omani on yhä paikallaan, vaikka pitkää päivää olen juossut.

        Kunhan työaikana saa ruuan lakisääteisesti ja työkaverit osaavat nauraa hulluudelle,kun iso kasauma on kaatua päälle, silloin työ toimii ja solmut avataan.

        Haasteita tulee olla elämässä :).


      • Ehma
        ValoPuro kirjoitti:

        Tulin sivustolle saamaan tietoa ja aikamoista mielipiteen hajontaa esiintyy. Epäkohdista huolimatta aijon hakea Restelillekin. Minne tahansa tänä aikana, vaikka vain määräaikaiseen työsuhteeseen, on parempi kuin peruspäiväraha valtion kassasta.

        Toisaalta onhan se surullista kuulla, kuinka ihmiset purkavat kasaantuneen stressinsä, vaanen samaa kyllä esiintyy varmasti ihan kaikkialla (meillä jokaisella on huonot päivänsä - jopa esimiehillä). Voimme ilolla kuitenkin todeta, että ihmien on aggresiivisimmillaan kaksivuotiaana, eikä tuossa iässä erota vielä oikeaa ja väärää. Työikään tultaessa on jo avut ja taidot tunteiden käsittelyssä jo kaikilla sitten kehittyneet.

        Kunnioitusta ei tule odottaa esimiehiltään, sen antaa itse itseleen onnistuneen työpäivän jälkeen. Jos olisimme tahtoneet patsastella toisten liehittelyn loisteessa olisimme valineet jonkin toisen ammatin.

        Etikettiinhän kuuluu palvelualalla hillitty käytös, jonka tarkoituksena ei ole jäädä varjoon, vaan antaa tilaa.

        Selkänahasta en tiedä, omani on yhä paikallaan, vaikka pitkää päivää olen juossut.

        Kunhan työaikana saa ruuan lakisääteisesti ja työkaverit osaavat nauraa hulluudelle,kun iso kasauma on kaatua päälle, silloin työ toimii ja solmut avataan.

        Haasteita tulee olla elämässä :).

        Olen erimieltä, kirjoituksissa toki on paljon perää, mutta itse tykkään työskennellä restelillä. Tykkään työstäni, saan palautetta, ilmapiiri on hyvä, piälikkö on loistava jne. Toki ainainen säästäminen on perseestä, mutta mielestäni vaikka nahka revitäänkin, on sitä paljon paikkailtukin (:


      • restelistä
        Ehma kirjoitti:

        Olen erimieltä, kirjoituksissa toki on paljon perää, mutta itse tykkään työskennellä restelillä. Tykkään työstäni, saan palautetta, ilmapiiri on hyvä, piälikkö on loistava jne. Toki ainainen säästäminen on perseestä, mutta mielestäni vaikka nahka revitäänkin, on sitä paljon paikkailtukin (:

        , että perseestä on. Olin töissä vuoden ja palkat olivat vain harvoin oikein. Aina sai tapella tuntiensa perään. Esimiehet täysiä kusipäitä koko organisaatiota myöten. Naurettavia pikku säännöksiä, joita isokenkäiset "fiksuuksissaan" keksivät myymälään, josta oli todellisuudessa vain haittaa kaikille. Niitä piti sitten orjallisesti noudattaa ettei tule satikutia. Työpaikallamme 80 % haki aktiivisesti uutta työpaikkaa tai ainakin suunnittelivat lähtevänsä seuraavan 4 vuoden sisään. Minä onnekas pääsin pois. Henkilöstön vaihtelevuus oli (ja on vieläkin) todella suurta. Myöskin kaiken maailman lakea, mitä työn tekemiseen ja työntekijään liittyy rikottiin surutta.

        Minun kokemukseni mukaan restel on riistofirma. Pysy kaukana.


      • dksldkä
        Mollukka84 kirjoitti:

        Mistä te ihmiset revitte näitä juttuja? Töihin mennään tekemään töitä, ei seurustelemaan ja kuluttamaan aikaa kahvikupin äärellä. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat, näinhän se menee. Kahden kaupastahan tässä on kyse. Työntekijä haluaa sinun tekevän tietyt asiat tiettyä korvausta vastaan. Jos ei sovi, voit aina poistua. Ei lepokoteja ole tällä alalla enää missään!

        No huh huh!
        Ei kuule kukaan ravitola-alalla työskentelevä ihminen edes kuvitele että työ on juoruamista ja kahvinjuontia, kaukana siitä.
        Ja jos yhtään mietit asiaa, niin varmasti olet samaa mieltä siitä että jokainen meistä haluaa olla työssään hyvä, tärkeä ja arvostettu työntekijä.

        Ala on henkisesti ja fyysisesti rankka, jossa tessin laeilla ole paskankaan väliä, joten olis edes tärkeä asia tietää olevansa arvostettu työntekijä eikä pelkkä ikävä kuluerä firmassa. Pitemmän päälle kukaan ei jaksa sitä että paskaa tulee joka suunnasta ja palkka on pieni. Myös työntekijän motivointi on todella tärkeää. Restel unohtaa pahasti työviihtyvyyden. Koko ajan pidetään yllä sitä että kaikkien ravintoloiden ja päälliköiden pitää kilpailla keskenään, välillä restel vois yrittää luoda sitä ME henkeä, ja että työntekijät olis ylpeitä työpaikastaan ja siitä mitä työtä tehdään. Myös työntekijät ovat ihmisiä ja persoonia siinä missä asiakkaatkin.

        Firma on iso, joten myös työntekijät ovat monesti myös asiakkaita. Tiedän monta kyypparia jotka ovat olleet tai vielä ovat restellillä töissä, (minä mukaan lukien entinen duunari) joka/ jotka eivät mene periaatteesta restellin paikkoihin. Tunnen myös monta kyypparia jotka eivät ole olleet koskaan restellillä töissä ja hekään eivät astu jalallaan moiseen riistofirmaan, joten kyllä restellillä jää aika paljon euroja saamatta moisella henkilöstöpolitiikalla. Myös työntekijä (tai entinen työntekijä) voi olla maksava asiakas joka äänestää jaloillaan.

        Mutta oikeassa olet siinä että lepotaukoja ei ole tällä alalla enää missään, ei vaikka teet 16 tuntisen työpäivän syömättä. Ja siihenhän on menty että kukaan ravitola-alan työntekijä ei vaadi mitään pienimpiäkään oikeuksiaan, koko ajan mennään hurjempaan suuntaan.
        Tai jos vaadit saada pitää edes sen ruokatauon, olet hankala ja huono työntekijä.
        Kumpa vaan saataisiin kaikki kyypparit liittymään liittoon ja liitto asialle näissä tessin asioissa. Mutta ei taida tapahtua minun elinaikanani!


      • lsfdjldfgjdkgfhdfghs
        restelistä kirjoitti:

        , että perseestä on. Olin töissä vuoden ja palkat olivat vain harvoin oikein. Aina sai tapella tuntiensa perään. Esimiehet täysiä kusipäitä koko organisaatiota myöten. Naurettavia pikku säännöksiä, joita isokenkäiset "fiksuuksissaan" keksivät myymälään, josta oli todellisuudessa vain haittaa kaikille. Niitä piti sitten orjallisesti noudattaa ettei tule satikutia. Työpaikallamme 80 % haki aktiivisesti uutta työpaikkaa tai ainakin suunnittelivat lähtevänsä seuraavan 4 vuoden sisään. Minä onnekas pääsin pois. Henkilöstön vaihtelevuus oli (ja on vieläkin) todella suurta. Myöskin kaiken maailman lakea, mitä työn tekemiseen ja työntekijään liittyy rikottiin surutta.

        Minun kokemukseni mukaan restel on riistofirma. Pysy kaukana.

        Kävin eilen haastattelussa kyseisellä firmalla ja heti pääsin kirjoittaan työsopimuksen, minkä vastahakoisesti sitten teinkin. Heti sen jälkeen kerrottiin, että tupakoida ei saa, koruja ei saa käyttää, näin teet sitten KUN palkat on laskettu väärin, sairaslomalle ei saa jäädä ilman että tietää muutamaa päivää ennen, palkkaa ei saa jos ei opettele jotain restelin myynti-mantroja läpi, palkkaa ei myöskään saa, jos lääkäri ei muista ilmoittaa että lääkärintarkastuksessa ollaan käyty, ei myöskään jos esimies on unohtanut lähettää myyntimantrahokematarkastuslapun pääpomolle.
        Sitten, kun tämä tuleva esimieheni tuli paikalle, haukkuivat he yhdessä tämän hetkisiä työntekijöitä, ihan nimien kanssa! Ja ilmeisesti pomot päättivät, että minun kohdalla siirrytään suoraan siihen tapaan, että minulta ei kysytä työvuoroista mtn, mutta enpä ajatellut ihan sellaiseen suostua.

        Ai niin ja ennen kaikkea kyseisessä firmassa ei ehkä tiedetä mitä oikea käsi tekee, kun samaan aikaan kun olin toisen henkilön haastateltavana, laittoi firman toinen henkilö minulle sähköpostia, että valitettavasti emme nyt ota sinua töihin! :D


      • JJ
        lsfdjldfgjdkgfhdfghs kirjoitti:

        Kävin eilen haastattelussa kyseisellä firmalla ja heti pääsin kirjoittaan työsopimuksen, minkä vastahakoisesti sitten teinkin. Heti sen jälkeen kerrottiin, että tupakoida ei saa, koruja ei saa käyttää, näin teet sitten KUN palkat on laskettu väärin, sairaslomalle ei saa jäädä ilman että tietää muutamaa päivää ennen, palkkaa ei saa jos ei opettele jotain restelin myynti-mantroja läpi, palkkaa ei myöskään saa, jos lääkäri ei muista ilmoittaa että lääkärintarkastuksessa ollaan käyty, ei myöskään jos esimies on unohtanut lähettää myyntimantrahokematarkastuslapun pääpomolle.
        Sitten, kun tämä tuleva esimieheni tuli paikalle, haukkuivat he yhdessä tämän hetkisiä työntekijöitä, ihan nimien kanssa! Ja ilmeisesti pomot päättivät, että minun kohdalla siirrytään suoraan siihen tapaan, että minulta ei kysytä työvuoroista mtn, mutta enpä ajatellut ihan sellaiseen suostua.

        Ai niin ja ennen kaikkea kyseisessä firmassa ei ehkä tiedetä mitä oikea käsi tekee, kun samaan aikaan kun olin toisen henkilön haastateltavana, laittoi firman toinen henkilö minulle sähköpostia, että valitettavasti emme nyt ota sinua töihin! :D

        Aika lailla nyt tullu Resteliä haukuttua, noh, jokaisella mielipiteensä. Hassua että ne ketkä Resteliä on puolustanut on saaneet haukut "pikku pomoina".

        Omasta puolestani voin sanoa, että mitään valittamista ei ole kyllä siinä firmassa ollut, ihan samat ongelmat siellä on kuin muissakin paikoissa. Jos joku idiootti luulee, että isossa ketjussa ei olis tiettyjä määräyksiä henkilöiden ja toimintojen suhteen, voi kyllä painua etsimään esim töitä yksityiseltä. Korkeita tavotteita pitää laittaa,koska niistä tullaan aina lipsumaan. Se on joka ikisessä firmassa. Paperilla asiat näyttää paljon pahemmilta kuin käytännössä.

        Ja jos joku kuvittelee ettei konflikteja / haukkumisia työkavereiden kesken tapahdu voi tulla kertomaan mullekki missä sellanen työpaikka on. Kun erilaisaia/ eri ikäisiä persoonia työskentelee keskenään, ei kukaan voi olettaa että kaikki olisi ylimpiä ystäviä.

        Eli ihan samanlainen työpaikka kuin muutkin, työkavereista riippuva- ei ketjusta


      • huumori lopussa
        Mollukka84 kirjoitti:

        Mistä te ihmiset revitte näitä juttuja? Töihin mennään tekemään töitä, ei seurustelemaan ja kuluttamaan aikaa kahvikupin äärellä. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat, näinhän se menee. Kahden kaupastahan tässä on kyse. Työntekijä haluaa sinun tekevän tietyt asiat tiettyä korvausta vastaan. Jos ei sovi, voit aina poistua. Ei lepokoteja ole tällä alalla enää missään!

        jos edes tauotukset olis hoidettu niin, että jokainen sais edes pienen tauon, oli iha kiva. varsinkin noissa ravintoloissa ei tunnuta osaavan. joo ei töihin mennä lomalle, mut ei kukaan voi vaatia et työntekijä tekee duunia 10h ilman mitään taukoja. jos kinuat taukoa, olet laiska ja paska työntekijä, ja joudut puhutteluun niskuroinnista, huonosta asenteesta sekä töykeästä käytöksestä.


      • .
        Mollukka84 kirjoitti:

        Mistä te ihmiset revitte näitä juttuja? Töihin mennään tekemään töitä, ei seurustelemaan ja kuluttamaan aikaa kahvikupin äärellä. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat, näinhän se menee. Kahden kaupastahan tässä on kyse. Työntekijä haluaa sinun tekevän tietyt asiat tiettyä korvausta vastaan. Jos ei sovi, voit aina poistua. Ei lepokoteja ole tällä alalla enää missään!

        No en minä ainakaan laakereilla lepää. Saatan tehdä 10 tuntia töitä putkeen ilman ensimmäistäkään taukoa, sillä en kerkeä. Hyvä jos kuselle kerkeää!!!


    • Restel -mikäjottei

      ei valittamista. Kait samat negatiiviset asiat negatiivisia muissakin hotelleissa. Yrityksen tarkoitus tehdä tulosta, jotta sitä palkkaa voi työntekijöille maksaa. Itse en ole koskaan joulutun odottamaan palkkaani, aina tullut ajoissa ja jos on joskus ollut tunnin pari virhe, niin heti korjattu...

    • en suosittele

      jos kiltisti nielet mukisematta kaiken, nii joo voit saada helposti vakipaikan, mut jos vähääkään pidät puolias, joudut vakavaan puhutteluun.. esim joissain paikoissa se, että huolehdit itse tauoistas kun ne ei siitä huolehdi, valittavat esimiehellsi että olet laiska, töykeä ja niskuroiva työntekijä. niiden mielestä taukoja ei kuulu vaikka ne lain mukaan kuuluiskin. jos meet vuoropäälliköltä kysymään millon voit pitää mm juomatauon, ne suuttuu. niitä ei kiinnosta työntekijän terveys pätkääkään. sen nyt sanoo järkikin, että näillä helteillä mitä on ollut, pitäis juoda vettä/muuta nestettä tarpeeksi, mutta koska et saa juoda kuin keittiössä/taukopaikalla, tarvitset tauon, jota jos menet kinuumaan, ne valittavat että olet laiska. = sinun pitää jaksaa koko työvuoro ilman taukoja, niin ne tykkää susta. mihinkään et saa sanoa vastaan, etkä saa pitää huolta oikeuksistasi. EDES IHMISOIKEUKSISTASI! tämä kokemus siis ravintoloista, shellit on parempia..
      en ole törmännyt yhteenkään toimipisteeseen missä kaikki toimisi. aina joku kusee..

      • Naa23

        No jaa-a, kyllä on katkeraa tekstiä tullut. Mietin vain, moniko näistä kiukuttelijoista on saanut esimerkiksi ehtaa kenkää ihan omaa syytään. En ihmettelisi lainkaan.

        Itse olen ollut jokusen vuoden Restelillä ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Ei ole tullut vielä tähän päivään mieleen vaihtaa yritystä. Se, että yrityksemme korostaa tuloksellisuutta ja asiakaspalvelun merkitystä tuntuu minusta kyllä täysin luonnolliselta, koska kyseessä on kuitenkin voittoa tavoitteleva yritys (ps. se hyvä tulos takaa myös henkilöstölle hyvinvointia). Niillä kommentoijilla, joiden mielestä tämä on "riistämistä" ja "selkänahan repimistä", ei taida olla kummoista tulevaisuutta oikein millään alalla.


      • Punakieli
        Naa23 kirjoitti:

        No jaa-a, kyllä on katkeraa tekstiä tullut. Mietin vain, moniko näistä kiukuttelijoista on saanut esimerkiksi ehtaa kenkää ihan omaa syytään. En ihmettelisi lainkaan.

        Itse olen ollut jokusen vuoden Restelillä ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Ei ole tullut vielä tähän päivään mieleen vaihtaa yritystä. Se, että yrityksemme korostaa tuloksellisuutta ja asiakaspalvelun merkitystä tuntuu minusta kyllä täysin luonnolliselta, koska kyseessä on kuitenkin voittoa tavoitteleva yritys (ps. se hyvä tulos takaa myös henkilöstölle hyvinvointia). Niillä kommentoijilla, joiden mielestä tämä on "riistämistä" ja "selkänahan repimistä", ei taida olla kummoista tulevaisuutta oikein millään alalla.

        Pettymys katkeroittaa, jos etenkin jos syytä ei ole itsessä.

        Mistään muusta ravintola-alan ketjusta ei löydy yhtä paljon pettyneitä viestejä google-haulla, kuin Restelistä. Mitäköhän se tarkoittaa?


    • Ei ikinä Cumulukseen

      Pysy kukana Restelistä. Restel ei noudata työehtosopimusta saati esimiehen allekirjoittamaa työsopimusta sekä syrjii hävyttömästi raskaaksi tulevia naisia. Koeaikapukuja käytetään väärin perustein "työnantajan oikeutena". Isoksi taloksi todella typerät toimintatavat, joita uskoisi olevan vain yrittäjävetoisilla pikkupuljuilla. Jos joku on ollut 12 v Restelillä, ei taida tietää paremmasta elämästä.

    • Tingel tangeli

      Säännöt on sääntöjä armeijassakin, toiset kestää loppuun asti, toiset luikkii pakoon heti kun pakotie on selvä. Valitettava tosiasia on, että ilman sääntöjä olisi vaikea hallita työntekijöitä. Varsinkin kun tällä alalla on persoonallisuuksia joka lähtöön ;) Mikäli tulet ajoissa töihin, teet tunnollisesti töitä, omaksut hyvän asiakaspalveluasenteen, et polaa kassasta tms. pärjäät meillä varmasti.

      T: Rivityöntekijä 10 vuoden kokemuksella

      P.S Se iso johtajakin juuri vaihtui..

    • restonomitäti

      Itse Restelin hotellissa ja ruokaravintolassa työskennelleenä kauhulla katsoin Raxin menoa keväällä. Tuli joskus purnattua, kun yksin respassa ollessa saattoi koko vuoro mennä ilman mitään taukoa, kun mitenpä taukoa pidät puhelimen soidessa ja asiakkaiden vaihtuessa tiskillä koko ajan. Tarjoilupuolellakin oli toisinaan vuoroja, että ei kyllä tauosta ehtinyt haaveilemaan, mutta keväinen kokemus Raxista sai huokaisemaan, että onneksi en työskennellyt siellä. Toki tämä seuraava kokemukseni on hyvin yksipuolinen, yhden asiakaskäynnin perusteella.

      Menimme perheen kanssa syömään Turun Raxiin keväällä. Kauhistuneena katsoin kuinka sama henkilö rahasti asiakkaat, juoksi keittiöön tekemään pizzoja, huolehti buffapöydästä salin ollessa lähes täysi.Pöydät ja lattiat olivat siinä kunnossa, että sinä päivänä ei siellä yhdenkään asiakkaan jäljiltä oltu pöytiä pyyhitty tai lattialta isoimpia roskia kerätty...

      En tiedä oliko toinen työntekijä lakisääteistä taukoaan pitämässä, vai oikeastiko niin tiukille on Raxissa vedetty, että yksin koko paikkaa pyöritetään. Hotellien ruokaravintoloissa sentään vielä on ainakin keittiössä ja salissa omat työntekijänsä, joten vuorossa on vähintään kaksi ihmistä.

    • Pööpöliininen

      Mielestäni Restellillä toimitaan niin, että ensin laitetaan vähän huonompaan hommaan, jotta katsotaan kuinka pärjää ja jaksaako tehdä töitä, sitten vasta aletaan miettiä vakkaripaikkaa. Restelliltä saa niin paljon töitä kun ehtii ottaa, mitä ahkerampi ja aktiivisempi on, sen enemmän saa töitä. Ja työmäärä kasvaa jatkuvasti. Loppujenlopuksi saa vakkaripaikan yhdestä tai useammastakin paikasta.
      Palkalla jota restelliltä saa, pärjää.
      Olen saanut ihan hirveesti uusia ihania ihmisiä elämääni restellin kautta.
      Suosittelen ehdottomasti!

      • Nallekarhu

        11 vuotta, työtehtävät tarjoilijasta ravintolapäällikköön.. Paskaa täynnä koko lafka.
        Suurin syy: yläkerran ammattitaidottomat ekonomit/kemistit/mitkälie, jotka omasta mielestään osaavat ravintolaelämän koukerot Ivalosta Kallioon, hotellibisneksestä kulmakapakkaan.

        Mistään välittämättä hymy naamalla. Mielenkiintoista...

        Vahva ei. EI!


    • EI TOD

      Restel on paskin firma missä olem työskennellyt raflahommissa!! En suosittele todellakaan.

    • ei enää

      Olen itse työskennellyt myöskin jokusen vuoden restelillä. On kohteita missä hommat toimii ja esimiehet tekevät työnsä. Myös työntekijät hoitavat hommansa eikä ole valittamista. Mutta kukaan ei voi hyvällä omalla tunnolla väittää, ettei missään restelin kohteessa ole yllä mainittua kuraa. Olen itse kokenut, ja nähnyt mm. työkaikkakiusaamista myös esimiesten toimesta. Jos naama ei miellytä, se tehdään selväksi. Palkat monesti laskettu väärin, kohteet "unohtaneet" lähettää tunnit palkanlaskentaan, ja kun avaat suusi siitä, että ei mene hyvin niin haukut tulee. Ja sekin vaikuttanee, että onko töissä hotellilla, ravintolassa, kioskissa vai huoltoasemalla va mitä näitä nyt on. Lisäksi sekin vaikuttanee, että missä päin suomea työskentelee. Moni on lähtenyt juuri siksi, että on kiusattu tai savustettu ulos ihan vain kun ei naama miellytä.

      Moni on irtisanottu varmasti syystä, en muuta väitäkkään, mutta se joka väittää ettei yhdessäkään restelin kohteessa ikinä mitään pahaa tapahdu, on aivopesty tai lahjottu kehumaan resteliä. Itse olen pamin kautta selvittämässä, että onko työsopimus ehtojani rikottu, ja mitä työpaikkakiusaamiselle voidaan tehdä, ennen kuin vahdan firmaa. Firmaa vaihdan kuitenkin, koska olen kyllästynyt olemaan se, kenen niskaan kaikki kaadetaan. Ellet ole vakkari, olet heikoilla. Joku mokaa, ja satut olemaan töissä, on se automaattisesti syysi. Reilua? Joo Restel on hieno firma. Menkää toki kaikki sinne.... O_o

      Toki on varmasti hyviäkin kohteita, missä hommat toimii eikä kukaan edes halua valittaa kun ei ole syytä. Mutta te jotka olette onnistuneet pääsemään tälläiseen paikkaan, älkää tulko väittämään että joka paikassa olisi yhtä hyvin asiat kun ei ole. Ja ne jotka eivät ole firmassa olleet töissä ja paasaavat siitä, kuinka töissä pitää tedä töitä ja turha ininä lopettaa yms, niin tee 10h vuoro ja kuuntele valitusta siitä kuinka et ole kaikkea tehnyt, kun et uutena ensimmäisessä vuorossasi heti tiedä kaikkea mitä pitää tehdä.

      Tälläinen on turhauttavaa. Lisäksi henkilöt, jotka eivät itse hoida hommiaan, valittavat, ettet tee mitään oikein. Osa ei edes puutu siihen, vaikka lakia rikottaisiin. ( alaikäiset pelikoneilla, elintarvikkeet tupakointitiloissa yms) eikä siihen, jos asiakas juo tai syö omia eväitään sisätiloissa.... lista loputon.. Ja kun itse sitten yrität hoitaa työsi, ja valvoa näitä annettuja tehtäviä, niin sitten saat haukut siitä, kuinka yrität opettaa muita tekemään työtään, tai hypit silmille yms.. Jos jokaisessa firmassa on nänn, en ihmettele miksi niin moni haluaa olla työtön..

    • käpylehmä3

      Itse työskentelin Raxissa joitain vuosia sitten about muutaman kuukauden ajan, oli ensimmäinen 'oikea' työpaikkani ja niin paskanmaku jäi niistä ajoista suuhun, että en vois enää ikinä edes harkita ravintola-alaa, vaikka mitään käsitystä siitä, millasta se 'oikeessa' ravintolassa on, ei mulla ole.

      Mitä nimimerkki restonomitäti tuossa vähän ylempänä ounasteli niin ihan paikkansa pitää, kyllä siellä yksin töissä ollaan, siivotaan, rahastetaan, kokkaillaan.... Taukoja siellä ei tunnettu, vuoronvaihdon aikana kun töissä oli huimat 2 ihmistä samaan aikaan niin ehti vähän syödä parhaina päivinä, mutta _joka_päivä_ piti merkata listaan "juomaraha" tai "ruokaraha" -joka sitten vähennettiin palkasta, vaikkei helvetti edes lasillistakaan koko päivän aikana juomaan olis ehtiny.

      Ravintolan ovet suljettiin klo 21 ja olisko peräti klo 22 asti merkitty työaikaa, siihen mennessä piti olla ravintola tiptop huomista aamua varten, jos meni yli, sen klo 22 jälkeen ei pennin pyörylää maksettu. Muistelisin, että jollain työntekijällä meni ekana iltana jopa 23:30 asti iltahommat, että tee siinä 1,5h ilmaseks duunia :D

      Yhteishenki työntekijöiden kesken oli paskaa, ämmäporukassa kun ollaan niin ihan selkeetä työpaikkakiusaamista ja paskan puhumista ilmeni. Okei, voi olla, että mulle sattu just huonot työkaverit, toivottavasti muilla on paremmin!

      Mutta kuunaan en kelleen voi suositella, ellei oo oikeesti todella ripee, hyvähermoinen ja etukäteen kokemusta ravintolahommista. Tosin, kuka sellanen menis noille palkoille töihin?

    • Mikko Peltonen -74

      Itte olin restelin kapakassa pari vuotta vuoropäällikkönä. Ravintolapäällikkönä talossa toimi 50-vuotias nainen, joka oli jumahtanut 80-luvulle(toisaalta ihan hyvä asia kun koko kapakka oli tehnyt niin) ja työskennellyt talossa jo reilut 30 vuotta.
      Esimiehen palkka on restelillä sopimuspalkka. Ensimäisen 10 kk jälkeen laskin että jos olisin saanut kaikki minulle kuuluvat lisät olisin noin 2000€ rikkaampi. Nostin asian pöydälle ja otin samalla itselleni muutaman kuukauden virkavapaan. Sanoin että takaisin tulen kyllä jos nuo rahat saan ja palkkaa korotetaan se 200€/kk jolloin vastaisi TES:n mukaista palkkaa. Näin tehtiin ja takaisin työhöni menin.
      Tupakointihan on restelillä kiellettyä työaikana. Kuitenkin ravintolapäälliköiden kokouksissa ketjujohtajan kanssa ravintolapäälliköt polttavat työaikana, eikä tästä tule mitään sanomista, tarjoilijan näin tehdessä on seuraamusmenettely.
      Minun yksikössäni oli paljon narkkareita ja muuten vain hulluja asiakkaita joiden kanssa sai olla varuillaan. Oikeasti joskus pelotti mennä töihin. Arkisin oltiin töissä yksin ja todella harvoin, arkisin saatiin järjestyksenvalvoja turvaksi jos jotakin oli sattunut(esim. työkaverin kimppuun oli käyty, niin saatiin pariksi viikoksi jv arki-illoiksi ovelle jotta tilanne rauhottuisi).
      Yleensä mitä olen juottoloissa ollut töissä niin henkilökunta on saanut juomaa hiukan edullisemmin. Restelillä ei tällaista tunnettu ainakaan tässä talossa. YB-kortin kyljessä henkilökuntaleima ja siinä ainoa henkilökuntaetu.
      Iventaariot oli yhtä helvettiä. Olit yleensä edellisen yön töissä ja sitten seuraavaksi aamuksi tekemään inventaariota niin että kaikki tuotteet on laskettu ennen avaamista. Kaikki tuotteet mitattiin kerran kk cl/g tarkkuudella.
      Restelin tuntipankki hakee myös työntekijöitä ilman paikkaa vaikka ilmoituksessa aina paikka kerrotaankin, haetaan vain miehitystä seisomaan varalle eikä tunteja luvata mitään.

      Sekavan tyly tilitys. Luultavasti joku keksii sanoa minulle että vaihda alaa, mutta ei minä rakastan tätä alaa ja vaihdoin työpaikkaa. Jos töissä ei voi olla niin että siellä on kivaa niin aika vaihtaa paikkaa. Reilun 10 vuotta olen ravintola-alan töitä tehnyt ja oikealla alalla tiedän olevani.

    • Ex resteliläinen

      Voisimpa nyt entisenä resteliläisenä jättää oman mielipiteeni tähän keskusteluun. Olin vuoden restelin henkilöstöpankin kirjoilla. Menin paikkaan missä kaikki muut olivat kauniimpaa sukupuolta, joten siitä jo kertyi oma paineensa kun osa työntekijöistä oli jo valmiiksi vastaan miespuolista työntekijää, työni hoidin mahdollisimman hyvin ja sain taloon jäädä, mutta kuvatuilla tunneilla ei juuri rahaa saanut, mutta päätin kuitenkin tehdä työni hyvin ja olla tarkka, että jos sen sitten edestään vielä löytäisi ja saisi vakituisen paikan restelin pubeista, vaan ei se niin satua ollutkaan ja lopuksi piti talon sisällä alkaa käymään siellä missä tunteja tuli, vaan melkeinpä jokapaikassa tunteja tarjottiin vain viinonlopuille, joten pakko yrittää jaksaa tehdä että saisi edes vähän enempi rahaa, työpäivät olikin sitten vkl pe klo 9:40 ekaan paikkaan, siellä 19 asti ja kiireelllä toiseen paikkaan klo 20 ja työt loppui klo 2-3 yöllä ja sitten taas la aamuksi klo 9:30-19 eka paikka ja klo 20-03 toinen paikka, palautumiseen menikin aikaa muutama päivä.

      Eikä vakipaikkaa millään vaikka mitä teki. Ja muutamissa paikoissa päin naamaa puhuttiin mukavia ja kehuttiin, toisin oli seläntakana, kyseessä päällikkö ja vuoropäällikkö, heidän sekoiluaan ei olisi saanut kyseenalaistaa ja heistä kumpikin oli pihalla kuin lumiukko, ja kaikki laitettiin työntekijän piikkiin vaikka VP teki virheet.
      Olivat kumpikin astuneet liian isoihin saappaisiin.

      Positiiviset asiat oli oppimani asiat eräältä päälliköltäni restelillä, häntä kunnioitan edelleen 120%, eli eivät kaikki esimiehet ole mulkkuja restelillä, mutta kyllä kaikkensa täytyy antaa kun restelillä työskentelee ja täytyy olla valmis luopumaan hirveästä määrästä tunteja joita ei makseta, etenkin ylitöistä, tai jos sinut passitetaan kotiin aijemmin niin työvuoro merkataan listaan uudestaan päättyneeksi aijemmin.

      Itse tähän olin aina valmis koska toivoin että siitä olisi hyötyä tai apua saada vakityötä.

      Ja toinen asia oli se että jos työvuorosi alkaa klo 20 ja asiakkaita niin vähän ettei ole kahdelle tarve työvuoroon niin pyydettiin odottaa esim 22 asti että vilkastuu(ja tunnit pyyhittiin vuorolistasta) jos ei suostu päivystään niin sit vaan tiskille seisoon turhanpäiten. Tämä on restelin tapa säästää ja siitä ei kärsi kukaan muu kuin työntekijä itse. Voin sanoa että satoja tunteja tuli menetettyä, tietysti omasta tahdosta, sillä en halunnut tietää mitä tapahtuu jos en olisi suostunut kyseiseen valmiustilaan vaan vaatinut itselle jokaisen tunnin.

      Toisaalta kuitenkin osittain pidin työskentelystä restelillä.

    • töissä vielä...

      Restelin "esimieskoulu" kouluttaa esimieheksi kaikki jotka tykkää ruskeasta mausta vaikka ei tietäisi oikeasta työnteosta ja johtamisesta mitään. Olen ollut vuosia Restelissä rivikokkina ja kesäloman jälkeen(ja sen aikana) alkaa uuden työpaikan etsintä. Etenkin täällä uudenmaan pohjois-osissa olevan kokoushotellin toiminta on mennyt päin p...tä. Rav.päällikkö , joka siis tarjoilijoiden ja keittiö h.k:n esimies ei korviaan lotkauta kun esittää mielipiteensä menossa olevasta tason alasajosta.
      Uusi keittiöpäällikkö on aivan pihalla oleva itserakas, ammattitaidoton eineskokki.
      "Hauskaa" taas ensviikolla kuulla mitä viikonloppuna loppui vaikka tiedossa jo kuukausia että asiakkaita on helv....paljon ja he syövät jos saavat ruuan h.k:n vähyyden takia....no. kohta alkaa loma...Hyvää ja kaunista kesää kuitennii....

    • restel"aivopesty"

      missä vitun raxissa tai shellillä te työskentelette, toista se on vähän isommissa restelin paikoissa, riippuu ihan yksiköstä mihin aikoo työllistää ittensä

    • femmmmm

      Itse olen ollut muutaman kuukauden restelillä töihin, ja jo ensimmäisestä päivästä lähtien näki ne hyvät ja huonot puolet. Meidän yksikössämme on teidän juttuihinne verrattuna hyvinkin reilu meininki; tauot saa pitää ja ketään ei painosteta tekemään yli 8 tuntisia päiviä. itse olen osa-aikainen, mutta koska ravintolapäällikölle sanoin, että en voi ko. firmaan jäädä jos työtuntini jäävät yhtä pieniksi kuin sopimuksessa, on jokaisessa työvuorolistassa ollut työtunteja 10-15 h enemmän kuin sopimuksessa. Työilmapiiri on meillä hyvä, enkä ole kenekään puhuvan pahaa toisista selän takana. Myyntikampajat ja laadunmittaukset ovat asioita, joista en pidä. Etenkin kun myyntikampanjat saavat työntekijät kilpailemaan keskenään vaikka työntekijät olisivatkin kaveruksia keskenään. Onneksi mitään pahempaa kyräilyä en ole huomannut. Toki on mukavaa jos voittaa palkintoja, joka onkin tiukantarkoissa laadunmittauksissa ainut hyvä puoli.

      • femmm

        LISÄYS: Sain vakipaikan suoraan ensimmäisestä päivästä lähtien, vaikka en ole aikaisemmin ollu restelillä töissä.


    • jep,jep.

      Oli taas kiva provo

    • jep jep jep

      Vanha uutinen ja vanha ketju, mutta ei voi olla kummeksuttamatta

      http://www.pam.fi/fi/info/pam-lehti/Sivut/Puuhevonen.aspx
      - jutussa ollut Restelin kehitysjohtaja Ikäläisen lausunto

      "aikasemmin yhtiön ei ole tarvinnut irtisanoa ketään laadunmittauksen nollatuloksen perusteella, koska työntekijä on itse ymmärtänyt irtisanoutua"

      Aikamoinen savustustyyli tulee väkisin mieleen...

    • Tässä tulee

      Meidän yksikössä on sama meininki, kuin monella muullakin.
      Tunneissa joustetaan epäinhimillisiä määriä ja siitäkin on tullut sellainen tabu, että oikein vituttaa. Aina ei meinaa edes keretä syömään kunnolla, kun pitäisi olla jo tekemässä hommia, mutta tupakoijat voivat ravata pihalla heti, kun pääkoppa ei kestä, vaikka tupakointi on restellillä kiellettyä.

      Laadunmittaus on niin helv**** turha, mutta silti siitä pitää stressata ja vittuuntua aina yhtä paljon. Ja jos huono tulos napsahtaa, niin aijai sitä torumisen määrää.
      Mutta sitten, kun joku vähän herkempi tyttö saa huonon tuloksen, niin voi että.. sitten lähdetään koko firman voimin ostamaan tytölle kaupasta tikkari, sanotaan, että "näitä sattuu :)" ja passitetaan kotia, että voi rauhassa itkeä itsensä uneen parin päivän ajan.

      Olen restellillä ollut nyt noin 5 vuotta ja voin vakavasti kehoittaa juuri sinua hakeutumaan johonkin toiseen firmaan töihin.
      Ainut asia, mikä minut pitää tässä työpaikassa on minulle sopivat työtunnit ja työkaverit.

    • viva76

      olen sitten varmaan juuri tälläinen aivopesty paskiainen, koska tykkään tehdä töitä Restellissä. Olen ollu Restellillä nyt vajaa 6v ja en kyllä kadu. Näiden vuosine varrella olen muuttanut paikkakunnalta toiseen jo kolme kertaa, joten työpaikkakin on vaihtunut. Toki näihin vuosiin on mahtunut huonoja pomoja ja huonoja työtovereita, mutta niitä todellakin on myös muualla! (olen ollut myös ykstyisellä ja toisessa isossa firmassa töissä). Parjatkaa vaan tuota esimieskouluakin. Minun näkökulmasta se antoi paljon tietoa ja taitoa tulevaisuutta varten ja eväitä ihmisten johtamiseen. En ole jäämässä loppu iäkseni Restellille, mutta toistaiseksi viihdyn. Ja herran jumala!! Eikös ne asiakkaat ole ne, ketä varten tätä työtä tehdään?? Jos joku ajattelee toisin, kannattaa varmaa vaihtaa alaa. Minun näkökulmasta noi laadunmittauksetkin antavat vain erilaista näkökulmaa siihen, että millainen työntekijä olet asiakkaan silmissä. Vaikka kuinka joskus ajatellaankin toisin, on se asiakkaan tuntemus palvelusta se ainoa ja oikea tuntemus. Tällä alalla sun vaan täytyy olla todella nöyrä, SIIS todella nöyrä. Olet toisin sanoen jonkinlainen palvelija, orja. Sitä sulta odotetaan. Se, että joku firma asettaa tavoitteet, onko se väärin? tulosta me kaikki halutaan tehdä, ei kukaan iso pomo tee tätä hommaa sen takia, että tykkää palvella asiakkaita! Ne haluaa sitä rahaa sinne taskuun ja aina vain lisää ja lisää. Ihan sama oletko yksityisellä vai missä... Vielä näin lppuun, joka ikisellä työpaikalla on ne hyvät ja huonot puolensa. Ja mätiä pomoja löytyy joka paikasta, ei vain Restellistä. Paljon se on vienyt, mutta kyllä se on minulle henkilökohtaisesti paljon myös antanut.

      • Reipas asenne

        Itse työskentelin pari vuotta vuoropäällikkönä Restelillä ja minä pidin työstäni, työtovereistani ja esimiehestäni. Aloitin vuoden päivät extra firman kautta ja nähtävästi työpanokseni oli hyvä koska minut palkattiin vakituiseksi ja jopa vuoropäälliköksi. Työpaikka missä työskentelin oli reilu, inhimillinen ja meillä kuunneltin kyllä normisti kaikkia työntekijöitä...yksikön päällikkö oli mukava, reilu ja vaikkakin työnanatjan edustaja, myös lojaali omille työntekiöilleen. Kyllä joka paikassa säästetään ja kiristetään, joka paikassa hyvät ja huonot puolensa, paljon on omasta asenteesta kiinni...


    • Enpä kehuis

      Hölmöä puhua asenteesta sillä ei pärjää työelämässä, kirjoittaa varmaan jokin koultuttamaton? (Sinulle reipas asenne).

      Huonoa johtamista ja osalla ei lainkaan mitään johtamiskoulutusta. Työtä paljon ja työolot ei nyt niin häävit ole.

      Paljo keikkalaista, ulkomaalaista hoono kilei halpatyövoimaa. Ruokien taso heikko ja palvelukin osittain ontuvaa. Luule, että usealta puuttuu alan koulutus.

      Keikkalaisia Staff-pointin kautta, usein laitetaan kotiin ja perutaan työvuoroja, etenkin sunnuntaisin koska oma väki ilmeisemmin ahnehtii työvuorot päältä.

      Kukaan ei siisti ja siivoa paikkoja vaatisi kyllä tarkistuskäyntejä ja tehovalvontaa.

      Paljon halpaa työvoimaa, sijaisia, keikkalaisia, raskas työ, pitkät vuorot, sesonkiluonteista, pienet palkat, likaiset keittiöt.

      Rahaa pitää tuottaa herroille ja jopa vapaahetoisvoimin erilaiset kisat. Mutta tässäkin puljuss aon vain kuliisit hienot ja moni kakku päältä kaunis!

      Tulee mieleen hullunjuoksu ja pää punasena työvuorossa. Helpomminkin rahansa saa useinkin suuremmalla palkalla. Palkkataso alkeellinen kympin kahta puolta, joten heikko on.

    • Kuulostaa tutula

      Siirryin vähän aikaa sitten kilpailijalta Restelille ja lyhyessä ajassa on jo huomannut miten pielessä kaikki on. Kyseenalaistaminen ei ole hyvä, mielistely on, uusi työntekijä jätetään oman onnensa nojaan ja työnteossa keskitytään ihan epäolennaisuuksiin. Oon myös ollut järkyttynyt omavalvonnan laiminlyömisestä tai ainakin huolimattomuudesta sen kanssa. Rakentavakin palaute jätetään huomioimatta, asiallisesti apua pyytäessäni sain todellista v*******a ja huutoa takaisin. Ehkä kyseessä on alkukankeus tai en ole vielä sopeutunut muutokseen, mutta ei mitenkään hyvältä vaikuta.

      • Toivotaan parempaa..

        Näköjään mikään ei ole muuttunut kolmeentoista vuoteen:-( Olin Restelillä töissä 14 vuotta mm. vuoropäällikkönä ja sanouduin irti vuonna 2000. Helsingistä tuli budjetit, kampanjat, hinnoittelu jne. jne. Niissä ei oteta huomioon eri paikkakuntien asiakaspohjaa, työllisyystilannetta eikä mitään muutakaan.
        Johtaminen oli suorastaan p.....stä!
        Ravintoloiden päälliköt olivat pikkupomoja jotka kuvittelivat, että heidän tapansa johtaa on ainoa oikea tapa. Päälliköt eivät uskaltaneet tuoda omia ideoitaan tai näkemyksiään esille koska sen jälkeen olisivat entisiä päälliköitä.

        Toivottavasti siellä yläpäässä väki vaihtuu tai tulee järkiinsä ja huomaisivat sen, että kun työntekijät voivat hyvin niin voi myös yrityskin.


    • kiitti riitti

      En voi todellakaan suositella....

    • Sapattivapaa

      Samanlaista se on kuin muillakin ketjuilla, olen ollut lähes kaikissa suurimmissa ketjuissa (amica,sodexo,iss,restel,kairest) ja samaa hommaa kaikilla.

      Restelin palkat on paremmat, ainakin keittiöpuolella/tapahtumaravintolat.
      Se olen huomannut, että salipuolen tuntityöläisillä voi olla välillä todella paljon tunteja ja välillä todella vähän.

      Aika paljon riippuu opmista esimiehistä millainen fiilis on työskennellä.

      Toinen asia minkä olen huomannut, on varsinkin ravintolapääliköillä yms on tietynlainen esimiesten pelko, ei uskalleta tehdä omia ratkaisuja/kerrota ettei asiat toimi joka paikassa samalla tavalla, vaan mielummin noudatetaan huonoja ohjeita ja ottei jouduta itse vaikeuksiin, tai oma ura vaarannu.

      Parhaiten pärjää kun menee työpaikalle tekemään omat hommansa ja työvuoron jälkeen jättää työasiat työpaikalle.

    • Nykyinen Orja

      Minäkin haluan nyt avautua! Nykyisenä restelläisenä (Shell helmisimpukka) Allekirjoitan lähes kaikki nuo negatiiviset asiat. Ylin johtoporras on PERSEESTÄ!!! Nykyinen esimies on mukavin tapaamani mies vapaa-ajalla. Mutta työmaalla Restellin hengittäessä niskaan, tästä mukuvasta miehestä tulee sovinisti sika joka ei ajattele työntekijöidensä parasta. Minut piti vakinaistaa kuun vaihteessa. Eipä näy eikä kuulu. Perusteluna että "mies sopii vaan paremmin". Oli olevinaan huolissaan mun jaksamisesta. hiton paskapää kirjoitti tälle kaiffarille vakkarisopimuksen matalilla tunneilla. Hänen elämänsä ei olisi muuttunut miksikään jos oltaisiin laitettu rasti kohtaan vakituinen, mutta minulta olisi pudonnut taakka harteilta. Tosi kivaa olla jo neljättä vuotta talossa ja tuntea kuinka se vähäkin arvostus työpanostani kohtaan valuu kankkulan kaivoon kun MIES tulee taloon (Huom. jätkä sai vakkaripaikan kesälomatuurarin sopimuksen jälkeen) Meidän keittiöesimies (myöskin nainen) tukee minua täysin ja kehuu työni jäljen olevan huimasti parempaa kuin tämän jätkän. Mutta kuunnellaanko häntä. Ei.
      Nämä kaikki samperin tyrkytyskampanjat vie järjen. Ja onko mitään järkeä tilata kesän kampanja annokseeen/ pikkusuolaiseen/makeaan jotain 10 kilon satsia tavaraa josta käytetään KOKO kampanjan aikana vaan n 1 kg kyseistä ainesosaa. Säästökuuri? Mikä niin. Kuka saa haukut kun kampanjan lopuksi tavara heitetään mäkeen, kun sitä ei voi mihinkään muuhun käyttää? Minä ja muut tilauksen tekijät. Voiko hakea tukusta/kaupasta pienenpää määrää. No ei voi kun restell hermostuu?!?! Siis mitä????
      Jos on mennyt yhden vuoron aikana ruokaa niin paljon ettet mitään muuta kerkeä tekemään ja tuhlaat oman taukosi siihen (Milloin sellaisenkin ehtii pitää? Taikka ainakaan syödä ruokaansa lämpimänä.) että tiskaat tiskit, täytät vitriinin tauotat salipuolen työkaverin ja täyttelet aineksia, jos kerkeät. Saatko siitä kiitosta? ET. Tämä kuuluu samaan sarjaan "työntekijöitä ei arvosteta".
      Ja nyt kun kysytte: Miksi hitossa teen tätä työtä?
      Vastaukseni on, asiakkaat ja työkaverit ovat ihania ja rakastettavia (suurin osa ainakin) Kun itse näkee sen että työkaverin naama loistaa kun pääsee sille kauan odotetulle tauolle ja saa hetken olla hymyilemättä. tai asiakkaan ilon kun suostun tekemään jotain "ylimääräistä" (esim tarkastaa vararenkaasta ilmanpaineet, kun hän itse ei osaa ja matkaa on vielä jäljellä monta sataa kilometria. Kun siihen päälle osaan neuvoa, mistä saattaisi sunnuntai päivänä saada ostettua uuden renkaan.Asiakkaan ilme on korvaamaton.) Se että saan pienellä asialla jollekkin hyvän päivän, on ihanaa ja tunne on huumaava. Se että asiakas kehuu että ruoka oli ihanaa taikka kypsyys juuri oikea. Pidän siitä ja kaikesta muusta kehusta mitä saatan saada päivän aikana. Olisi vaan ihanaa kuulla se joskus esimiehenkin suusta.
      Esimiehissä on eroja ja olen varma että omanikaan ei olisi niin kamala, ellei hän lähes joka päivä saisi omilta esimiehiltään paskaa niskaan. Eli, Restellin johto, miksi kaikki puhuvat teistä pahaa, miksi alaisenne pelkäävät joka ainoaa puhelua/yllätyskäyntiä ja miksi työntekijävaihtuvuus on niin kova? KATSOKAA PEILIIN, SIELLÄ SE SYYLLINEN ON!!!

      Kiitos ja Anteeksi

    • Venkoilija

      Itse olen myös ollut Restelin ravintoloissa töissä vuosien varrella useampaankin otteeseen. Kaikki mitä Restelin "kyylämentaliteetista" ja laatutarkastuksista kirjoitetaan on totta. Kaikissa niissä yksiköissä, joissa olen työskennellyt on ollut työtekijöillä pelko takamuksessa, että milloin seuraava tarkastus pamahtaa? Itse sain useassa paikassa käännettyä työyhteisön kokonaisuudessaan ketjuvastaiseksi, eli sääntöjä ja pikkutarkkuutta vastaan ruvetaan niskuroimaan joukolla. Kun niskuroinnissa on mukana osittain jopa yksikön päällikkö, niin pääkonttori ei voi tehdä mitään. Erinäköisiä lappuja ja sähköposteja sieltä tulee aikansa, mutta jossain vaiheessa Restelin pääkonttori toteaa, että "Ok, tehköön miten haluvat, me emme jaksa painia". Huomionarvoista on se, että koko työyhteisön pitää niskuroida ja "kouluttaa" ketjua pikkuhiljaa rennompaan ja vapaampaan suuntaan. Jos yksikin työntekijä poikkeaa linjasta, niin silloin muut ovat pulassa. Milestäni Restel ei koskaan muutu kunnolliseksi ja asialliseksi ketjuksi, elleivät työntekijät näytä ketjujohdolle, että kuka oikeasti asiat hoitaa ja niistä myös viime kädessä määrää.

    • LAPA M.

      VEPA

      • "armoa"

        Hyvää Joulua Restelin tapaan on lomautuslappu.....lomia ei saa pitää alta pois,koska niistähän tulee menoja,joten mennään työvoimatoimistoon anomaan meidän kaikkien maksamia rahoja.Luulen että he hiffasivat että kun lomauttaa ei ole menoja,mielenkiinnolla seuraan kuinka lomautukset yleistyvät Restel-ketjussa...Ihan p......tä koko firma..


    • riittää

      Ei kannata mennä töihin. Ei vakituista ja sitten saat vuoroja 4h mutta ei se niin mene vuorot perutaan tai sitten ne on 3h tai vielä lyhyempiä. Kannattaa tehdä muiden vuokra firmojen kautta hommia sieltä ainakin saa oikeita töitä ja paljon. Nyt olen vakituisena mutta nyt menossa ihan extraksi staffille kun ei vaan jaksa enää. Restel on niin epäluotettava ja siellä ei kyllä noudateta mitään tessiä!!!!!!!!!!!

    • Lahdessa hyvä just

      Taitaa olla tosi p..ka, kun sitä monet noin "kehuu"? Ei se yllätys, sillä entinen kaveri oli Restelillä töissä ja tuli sitten käytyä siinä ravintolassa, missä hän oli töissä. Näin niitä hänen työkavereita ja eipä mistään sieltä fiksuimmasta päästä olleet. Yksikin akka, oliko nyt ylennyt työssään jopa? niin oli sellainen, joka mittaili ihmisiä katseella ja viiden sekunin sisällä hän "tiesi" ihmisestä kaiken.
      Ei kannata mennä ainakaan siihen ravintolaan töihin, sillä se tietää melko vaarallista elämää. Yks s..tana luulee tietävänsä kaikesta kaiken ja puhuu p..kaa suut ja silmät täyteen jne.

    • pienikuiskaus

      Itse olen Restellillä ruokapuollella töissä. Olen nollasopimuksella, niikuin kaikki muutkin. Parempaa sopimusta ei saa, koska tämä on Restellin tapa ja he kuulemma saavat aina, jonkun muun tekemään työn, jos itse ei suostu orja sopimukseen. Nollasopimus tarkoittaa sitä, ettei työnataja lupaa yhtäkään tuntia eli olet kuitenkin sossun asiakas tai menet tyhmänä irtisanomaan sopimuksen ja joudut 3kk karenssiin työvoima toimistossa, vaikka et olisikaan töissä. Restelli vetoaa huonoon taloudelliseen tilanteeseen vaikka liikevoitto on plussalla ja nousi 3,4%. Restellin omavaraisuus on myös 52%, joka tarkoittaa hyvää talaoudellista tilannetta, koska ei eletä velkapääomalla. Restelli orjuuttaa työvoimaa, eikä anna edes ruokataukoja, vaan niitä täytyy vaatia. Tahti on kovaa ja edes kokeneet kokit eivät siellä pärjää. Työntekijöiden vaihtuvuus on erittäin suurta, jokainen voi pohtia miksi.

    • kauheapaikka

      Itse työskentelen Restelillä 90h/3vko, ennen leikkauksia ja kiristyksiä tuntimäärä oli 105-115h. Aluksi työ veteli ihan hyvin, mutta sitten tulikin ensimmäiset YT-neuvottelut noin vuosi sitten ja kaikilta leikattiin tunteja, ja nyt ilmoitettiin Restelin tekemä tappio vuonna 2015, jonka takia joudutaan taas irtisanomaan porukkaa lisää(vaikka meidän toimipisteellä menee ihan hyvin atm). Viimeisen vuoden ajan on kokoajan kaikessa kiristetty ja leikkailtu ja esimiehet todella tiukkoja työtuntien suhteen esim. ylitöitä ei saa tehdä yhtään, koska firmalla ei ole rahaa maksaa palkkaa. Työilmapiiri muuten yleisesti ihan ok, mutta YT:t saa aina kaikki toistensa kurkkuun siitä kuka ansaitsee eniten tunteja. Tällähetkellä monet Restel hotellit ottavat jatkuvasti harjoittelijoita reilusti enemmän kun mahtuisi ja selitys on yksinkertainen: ei tarvitse maksaa palkkoja ja saadaan vakkareiden tunnit korvattua harkkaritunneilla lähes aina vuorossa liikamiehitystä kun harkkoja niin paljon. Jos esimieheltä kysyy miks niin paljon harkkoja niin vastausta ei tule, tai se tulee totuutta kierrellen. Firma arvioi että noin 1v menis että saatais 0 tulos, mutta itse en siihen usko. Eli ainakaan seuraavaan 1v en menisi mistään hinnasta firmaan töihin, itsekkin vaihdan juuri ilmailualan pariin.

    • Respa2016

      Mä oon ollut respassa kohta 10v ja touhu on viimeisen vuoden aikana mennyt päin persettä. Ryhmä- ja kokousmyynnin puolelta vähennetty porukkaa (vaikka myyntiä yritetään kasvattaa), ketjun kaikki puhelut menevät (ulkopuolisen) varauskeskuksen kautta, jossa iso osa porukasta on osaamatomia toopeja. On otettu uusia ohjelmistoja käyttöön kovalla kiireellä ja ne ei toimi kuten pitäisi. Työtunneista pitäisi säästää lähes 1/4, mutta palvelussa se ei saa näkyä ja kaikenlaista turhaa pitäisi siinä samalla ehtiä myymään asiakkaille ja jos ei onnistu, siitä keskustellaan. Mitenkään ei huomioida hyvin sujuneita asioita, kaivetaan ne negatiiviset asiat esiin. Eikä alueellisia eroja huomioida, kaikki ei toimi samalla tavalla kaikkialla. Mietin irtisanoutumista.

    • jakkko69

      Nykytilanne todella surkea! Palattu takaisin siihen kaikkien pelkäämään resteliin. Esimiehet painaa kokoajan päälle ja tekevät sen todella törkeällä ja osaamattomalla tavalla. Kaikilla on kiire ja huono olla kokoajan. Paitsi tietysti niillä jotka eivät selkä limassa tee tätä työtä. En todellakaan suosittele kenellekkään. Olin vähän aikaa BK:ssa ja sieltä lähti todella paljon väkeä kokoajan myös pois. Työpaikkakiusaaminen on todella iso ongelma ja esiintyy useasti. Hävetkää restelin väki! Kaiken oletetaan myymällä jotain mitä ihmiset eivät todellakaan halua ja tarvitse. Ajaa kokoajan väkeä pois vaan kun ei halua kuulla aina sitä. Siksi lounastankin muualla vaikka omasta firmasta saisi edullisemmin vapaalla ollessa ruuan. Ei vaan jaksa enää kukaan tätä. Kokoajan porukka katsoo, että olisiko muualla töitä ja pysyy töissä vaan kun kavereiden kanssa on niin kivaa haukkua tätä paskaa.

    • ANne867

      Elkäähän nyt.Onhan restel onnistunut yhdessä asiassa erittäin hyvin.Nekin nimittäin jotka rakastivat ravintola-alaa hakevat muun alan töitä kiroten koko paskaa

    • alanvaihto

      Vuoden jaksoin olla ja vaihdoin alaa. En ole ollut koskaan yhtä raskaassa työpaikassa.. Tuntisäästöt, älyttömät ryhmäruokailu systeemit yms. ja palkassa ei näy vaikka raatais kuinka...

    • Hamppariorja12

      Restelin Burger Kingissä ainakin oli kova nokkimisjärjestys. Jos uskalsi kysellä tai puolustaa omia oikeuksiaan sai usein toimipisteen esimiehen niskoilleen. Kun ilmoitin perättömistä syytöksistä, ylemmät esimiehet raivostuivat todenteolla ja väheksyivät. Ihan kuin he eivät olisi koskaan joutuneet keskustelemaan työntekijöiden kanssa mistään. Ovatko kaikki Restelin pitkäaikaiset työntekijät sitten niin pelokkaita että ei uskalleta puhua asioista tai kertoa luottamusesimiehelle aiheettomista potkuista (itse siis sain potkut perättömien syytösten vuoksi josta ilmoitin luottamusesimiehelle, jolloin Restelin isommat pomot suorastaan haukkuivat pystyyn).
      Tervemenoa sinne!

    • Nallepuh97

      Jokapuolella on hirveä pelon ilmapiiri.Pakko tehdä tulosta ja sitä on pakko tehdä omalla vapaa-ajalla.Pahinta seutua on tampeeren golden raxit.Muka isot päälliköt suorastaan alistavat työntekijöitä ja siittä kukaan ei uskalla sanoa mitään.Kelle sanoisi edes!Kukaan ei välitä kunhan tulosta tulee.Kaikki alkaa olemaan vaan lopussa.Ei täällä jakseta enää..

    • Valerie8

      Kerronpa minäkin oman kokemukseni. Olen ollut vuosia raxissa päälikkönä ja täytyy sanoa, että vihasin joka hetkeä. Ainoa syy oli siihen, että siellä olin lupaus toisesta toimipaikasta. Muistakaa aina, että rax ottaa teiltä kaiken irti mitä saa! Antaa paljon lupauksia ja ei pidä yhdestäkään kiinni. Onneksi ystävät saivat puhuttua järkeä minulle ja lopetin loppujen lopuksi. Onneksi!! Nyt mitä pitänyt yhteyttä vanhoihin kavereihin päällikkötasolla niin meno on aivan naurettavaa! Suorrastaan pelleilyä!! Lupauksia annetaan vaikka ja mistä edelleen, mutta yhdestäkään ei pidetä kiinni.

      • Julia991

        Onneksi en ottanut paikkaa vastaan raxissa vaan kävin pari kertaa katsomassa miten siellä tehdään töitä. Tosin meinasi käydä sääliksi työntekijä ja mennä avuksi heti, mutta kiitos ei! Sairasta! Ei ikinä pitäisi olla tuollaisia työnantajia ja paikkoja olemassa. Ihmiset välttäkää näitä!


      • Vesku921

        Tässä etsinyt töitä vuoden ajan ja välillä pätkätöitä tehden joka on valitettavasti arkea ravintolaalalla.Silmään tosiaan pistänyt kuinka paljon raxi etsii pääliköitä ja työntekijöitä.Haastattelijalle soittelin ja kyselin asiasta niin tuli vaikka ja mitä selitystä.Työntekijöiltä kun kävin kysymässä niin tuli se totuus sieltä.En hakenut ja en tule hakemaan!Sen verran tulee itseä kunnioittaa!


    • Väsynyt007

      Otanta osaa minäkin keskusteluun. Kesällä tulee viisi vuotta siitä kun aloitin Restelillä, ja työskentelen alueella missä ei muutenkaan oman alan työpaikkoja pahemmin ole. Koko ajan vaan mennyt meininki huonommaksi, ei kohta yllätä enää mikään. Yrityksen ajattelutapa on välillä pääkaupunkikeskeistä, ymmärrän toki että se on Suomen talouden keskus mutta rajansa kaikella.

    • EiSavuaIlmanTulta

      Välttäisin kyseistä firmaa viimeiseen asti! Esimiehet ovat sätkynukkeja jotka tuijottavat pelkästään numeroita. Ei minkäänlaista vastuunottoa, eikä osaamista. Tarkkailkaa etenkin kuinka paljon esim raxissa vaihtuu päälliköt. Nekään ei jaksa. Ne jotka on vielä töissä Raxissa eivät vaan saa töitä muualta!

    • Exmesu

      Ihan vittu hirvee mesta
      Sairaat teho tavoitteet, paskat esimiehet
      Cumulus Resortit

    • Dont_do_it

      BK en suosittele, palkat lasketaan väärin ja työilmapiiri oli perseestä. Ei ollut kunnon taukotiloja missä syödä, joten sitten vedettiin lounas paskaisessa pukkarissa. Osa esimiehistä oli kivoja, osa ei, kukaan ei osannut työtään kunnolla. En ole vieläkään saanut työtodistusta

    • Anonyymi

      Rankkaa hommaa toi ravintola työ on sitte mikä tahansa palkan matsaja

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe