Hiukset tummui liikaa kampaajalla

apua nyt!

olen aika blondi luonnostani ja eka kertaa eläessäni menin kampaajalle ja minulle laitettiin hiuksiin tummakastanja ruskea sävyte joka ei kyllä ole hyvä! Olen ihan kauheen näköinen, tukasta tuli sellanen tumma punasenruskea. Miten tämän sävytteen saa hiuksista pois? Uskaltasko ottaa värinpoiston?

11

5444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Color_Trauma

      Värinpoisto poistaa hiuksesta kaiken pigmentin mihin se pystyy eli se vaalentaa ja vaalennus on sama asia kuin värinpoisto. Värinpoistolla ei saa takaisin omaa väriä juuri sen takia koska se poistaa kaiken värin, oli se sitte synteettinen tai luonnonväri. Menisin kyllä nyt liikkeeseen ihan valittamaan asiasta että tulos on liian tumma. He varmasti saavat sen haalistettua.

      Värinpoisto on suunniteltu vaikuttamaan syvälle hiukseen ja sävyte tarttuu hiuksen pintaan hiuksen omalla sähkövarauksella, joten värinposito ei välttämättä edes tepsi kunnolla hiuksen pintaan.

      Kaikenlisäksi ruskeita vvärejä vaalennettaessa (huom. värjättyä ruskeaa) tulos on usein oranssi/keltainen/punasävyinen johtuen hiuksen punapigmentistä jota on kaikissa tummissa hiuksissa, mutta puna ei välttämättä näy.

      Myöskin vaalea hius imaisee sävytteetkin niin tehokkaasti, että edes sen tietyn pesuajan jälkeen väri on silti hiuksessa ja jämähtää varsinkin latvoihin.

      Mene kuitenkin itse kampaajalle, mutta sitten ihan joskus hädän varalle niin öljyhoidoilla (XZ original öljyhoito tai ihan rypsi- ja oliiviöljy mitä ruoanlaitossa käytetään)
      Saa haalistettua väriä. Öljyä pidetään kauan hiuksissa, noin tunti tai pari sitten pari pesua syväpuhdistavalla shampolla esim. Herbinalla on hyvä syväpuhdistava shampoo.

      Sitten tehohoitoa joka haalista myös hyvin väriä.

      Mutta kampaajalle !

      • kampaaja

        Jos kerta olit laittaas kampaajalla hiukset niin mikset mee sille kampaajalle sanomaan tuota. Älä todellakaan rupee itte kotona tekemään mitään värinpoistoa. Lopputulosta ei voi taata, ja voin lyödä vetoa että tulee kalliimaksi jopa jos rupeet kotona värjäileen ja sit se aika usein menee pilalle ja sit tullaan rääkymään kampaajalle ku on pilalla hiukset! KOKEMUSTA ON! Ja nähty on!


    • anzkudaa

      Jos tekisit niin että ottaisit värinpoiston sijaan vaaleita raitoja, sekin vaalentais edes jonkin verran. Ja nyt kun kesä tulee ja aurinko alkaa paistaan niin sekin jo haalistaa hiuksia. Ja aina se vaatii hetken aikaa ennen kun tottuu uuteen väriin.

    • sävytys

      Siis jos todella on kyse sävytyksestä, se lähtee kyllä itsestään pesuissa hiljalleen pois. Hiukkasen sävyn "kulumista" voi koittaa nopeuttaa lotraamalla tukkaan reippaasti hoitoainettakin. Hieroskele vaikka hoitoainetta jo ennen pesua, anna vaikuttaa, pese shampoolla ja hoitoaine uudelleen. Pitäisi kyllä lähteä pois hiuksista melko nopeastikin, 5-10 pesukerralla.
      Toinen tilanne sitten, jos hiuksiin on laitettu hapetetta sisältävä kevyt- tai kestoväri.

      • Color_Trauma

        Vaaleisiin hiuksiin, varsinkin huokoisiin latvoihin saattaa suoravärit (sävytteet) jämähtää kiinni todella tiukasti johtuen siitä että vaalea hius on vähän kuin "tyhjä" ja se ottaa pigmentit tehokkaasti vastaan. Suoravärit tarttuvat hiuksen pintaan sähkövarauksella, mutta silti pigmentit saattavat jämähtää tiukasti vaaleaan lähes pigmentittömään hiukseen.


      • alkuperäinen..
        Color_Trauma kirjoitti:

        Vaaleisiin hiuksiin, varsinkin huokoisiin latvoihin saattaa suoravärit (sävytteet) jämähtää kiinni todella tiukasti johtuen siitä että vaalea hius on vähän kuin "tyhjä" ja se ottaa pigmentit tehokkaasti vastaan. Suoravärit tarttuvat hiuksen pintaan sähkövarauksella, mutta silti pigmentit saattavat jämähtää tiukasti vaaleaan lähes pigmentittömään hiukseen.

        Olne psyyt sen jo 3 kertaa eikä mitään muutosta näy sävyssä.Kai minun on mentävä kampaajalle sitten uudetsaan, kalliiksi tulee. Voi että harmittaa todella..


      • Color_Trauma
        alkuperäinen.. kirjoitti:

        Olne psyyt sen jo 3 kertaa eikä mitään muutosta näy sävyssä.Kai minun on mentävä kampaajalle sitten uudetsaan, kalliiksi tulee. Voi että harmittaa todella..

        Varmasti harmittaa, vaaleita hiuksia värjätessä kannattaa aina miettiä tarkkaan ja kampaajan olisi pitänyt varoittaa. Jos kampaaja sanoi sinulle että hän laittaa sävytteen ja kuitenkin laittoi kevytsävytteen niin se on kampaajan virhe. Pitäisi tietää sävytteen ja kevytsävytteen ero. Luulenpa että jos näin on ollut niin kampaajan velvollisuus on korjata tilanne ja sinä et joudu maksamaan. Jos tiesit kuitenkin että kyseessä on kevytsävyte niin voit kysyä kampaajalta hieman alennusta kun meni pipariksi tuo homma.

        Tosiasia on että täysin puhtaan vaaleaksi ei tukkaa taida saada. Luulenpa että paras ratkaisu on paljon raitoja tuhkanvaalea sävy. Koko pään vaalentaminen hiusten kunnon kannalta on huono juttu.

        Nyt ei auta kuin mennä kampaajalle ja sitten kun on raidat tehty niin aloittaa haalistamaan tummia hiuksia öljyillä ja syväpuhdistavalla shampoolla.
        Aurinko vaalentaa myös ja sitten raitoja voi alkaa lisämään 2kk päästä lisää ja luulen että jouluun mennennä saattaa olla vaaleampi tulos jos raitoja lisätään tuolla 2 kk väliajoin. Ei varmaan kovin lohduttavaa ;) mutta näin ne asiat menee. Ruskeat sävyt kun vaalennettaessa muuttuvat oranssiksi/punaisiksi niin voi olla hankalaa saada koko pää vaaleaksi.


    • pyysit

      Oleellinen kysymys on myös, mitä kampaajalla halusit? Laittoiko hän vasten tahtoasi tumman sävyn vai näyttikö esim kuvaa tai vastaavaa ja suostuit?

      Ymmärrän, että lopputulos voi tuntua oudolta aluksi, mutta turha sinne kampaajalle on mennä räyhäämään, jos lopputulos kuitenkin on suunnitellun mukainen. Tai sitten maksaa kiltisti muutoksesta.

      (tiedoksi nimimerkille kampaaja...)

    • Tämätoimii

      Tällä saat sävytteen haalistettua ja suoravärin kokonaan pois: Osta apteekista c-vitamiinijauhetta eli askorbiinihappoa, sekoita neljä ruokalusikallista puoleen dl shampoota. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos osio kerrallaan kuiviin hiuksiin tasaisesti. Anna vaikuttaa tunnin.

      Olen saanut tällä tavalla poistettua juurikin nuo kampaajien ylitummat sävytteet. Ei vaalenna omaa väriä.

      • 20072017

        Luulis nyt 10 vuodessa haallistuvan :D:D:D......


      • Yhätoimii
        20072017 kirjoitti:

        Luulis nyt 10 vuodessa haallistuvan :D:D:D......

        Kun googlaat "sävyte pois hiuksista", törmäät tähän ketjuun, jossa väitetään, että sävytettä ei saa pois kuin öljyhaalistuksella, joka ei toimi, raidoituksella tms. Ajattelin laittaa tähän oikeasti tehokkaan, edullisen ja hiuksia säästävän tavan saada sävyte pois / jopa kestoväri haalistettua. Itselle tästä tiedosta olisi ollut hyötyä monet kerrat.

        Ei tullut mieleenkään, että joku ajattelee vastaukseni olevan alkuperäiselle kirjoittajalle. :,D:,D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe