Kokemuksia Bulgariasta?

tummatus

Nyt kaipaisin paljon kannustuksia teiltä jo Bulgarian nähneiltä :) Tarkoituksena olisi mahdollisesti lähteä Bulgariaan, Varnan kultahietikolle viikoksi loppukesästä. Olen tutustunut matkakertomukseen ja joihinkin valokuviin. Ja näin Kreikan ja Espanjan matkaajana se pelotti. Puolisolla kova hinku Bulgariaan kun taas minua se ei juurikaan kiinnostaisi paikkana. Onko siellä mitään nähtävää? Tekemistä? Löytyykö kauppakujilta muutakin kuin turhaa rojua? Perisuomalaisena minulla tietysti on omat ennnakkoluuloni paikasta! Viime vuonna menin ennakkoluulojeni kanssa Turkkiin ja yllätyin positiivisesti. Rakastuin paikkaan. Sinne ei kuitenkaan ole tarkoitus mennä tänä vuonna vaan nähdä uutta.

137

62451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiuas

      Rohkeasti matkaan vain. Kulttuuria sieltä et juurikaan löydä, mutta Varnan kaupunki on lähellä ja siellä voi sitä nälkää tyydyttää.
      Rannalla on mukava köllötellä ja ostosmahdollisuuksia löytyy mielestäni melkein laidasta laitaan, on krääsääkin mutta myös muuta.
      Eläminen on suht halpaa ja hotellin taso kannattaa miettiä etukäteen.Lennot on lyhyet ja uskon, etteivät matkaan laitetut rahat kaduta.

      • johannasha

        bulgaria on todellakin hieno paikka ja siellä on kivoja nähtävyyksiä ja muutenkin rannat hyvässä kunnossa ja vedet puhtaita. ehdottomasti kannattaa lähteä. ja kun olen itsekin käynyt espanjassa, bulgariaa ei voi edes verrata siihe koska se on nii hieno paikka, menisin takaisin jos voisin, olen kateellinen sinulle jos sinne menet :D


      • italiaan

        pikkuveljen kaverit, ikää silloin 20v, kävivät viime kesänä sunny beatchillä ja heti ekana iltana olivat tutustuneet tyttöihin, jotka veivät sitten neuvoista huolimatta hotellihuoneeseen, ja kun pojat heräsivät aamulla oli heiltä kadonnut melkein kaikki rahat ja monta kameraa mutta onneksi olivat jättäneet uudet puhelimet kotiin ja kulkivat vanhat nokiat mukana. toimivat justiinsa niinku ei pitäs toimia. ai ni ja joku niistä pojista oli herännyt vieraan hotelli aulasta? ei itse muista kuinka sinne oli päätynyt omasta hotellihuoneesta. myös muita juttuja kuulin veljeltäni mitä siellä oli sattunut mutta ei niistä nyt sen enempää. itse olen kuullut bulgariasta vain pahaa, joten en ikinä menisi sinne.
        iime syksynä olin gardassa ja se oli todella upea paikka venetsioineen ja milanon-matkoineen ja heti lähtisin uudelleen.
        Entäpäs italian itärajalla oleva valtio...kun se ei kuulu viel- EU:n niin siellä olisi ainaskin halvempaa ja pääsis samalla käymään vaik italiassa. ei varmaan ois niin kauhee turistirysä se maa ja kauniita kuvia olen sieltä nähnyt.
        itse voisin harkita sitä.


    • paljon...

      reissanneena kyllä petyin bulgariaan(kultahietikko). turkkiin minäkin ihastuin, ja sen jälkeen tämä bulgarian kokemus saa olla viimeinen. eipä siinä mitään, jos haluaa lomaltaan vaan baareja, rantaa ja rihkamaa. mitään "aitoa" ja ihastuttavaa ei löytynyt. toki sitä varmaan löytyy, jos matkustaa turistirysästä ulos. hygieniataso myös oli omaa luokkaansa, jos ei sieltä saa mahatautia niin ei mistään!

      • XLo

        Aika paljon matkustaneena voin sanoa,että ainakin Albenassa,n 20 km varnasta,hotelli tosi siisti ja rannat aivan puhtaat.Hygueniataso huomattavasti parempi kuin kanarialla tai espanjassa


      • kaks kertaa ollu
        XLo kirjoitti:

        Aika paljon matkustaneena voin sanoa,että ainakin Albenassa,n 20 km varnasta,hotelli tosi siisti ja rannat aivan puhtaat.Hygueniataso huomattavasti parempi kuin kanarialla tai espanjassa

        niin, siellä kohtuu siistiä, mutta ei kylläkään näe aitoa bulgariaakaan. kannattaa viikon reissulla tehdä ainakin kolme päivämatkaa ulos kaupungista sisämaan tai rannikon aitoihin pikkukaupunkeihin. niissä ovat hinnatkin paljon edullisemmat. jos luonto tai historia kiinnostaa, niin lähistöltä löytyy ainakin muutamia hyviä kohteita.


    • reissumimmi

      Positiivista:lyhyt lentoaika,ei nälkään kuole,
      ruokaa on laidasta laitaan.Jos sää suosiollinen
      ihan mukiinmenevä ranta,ainakin hiljaisella ajalla,
      kun turistikausi oikein alkaa,huh,huh.
      Todellisuudessa pettymys oli Kultahietikko.Siis ei
      mitään kun kävelet ja kävelet.Myyntikojuja ja rääsää
      kyllä on,mutta laatu on mitä on ja mallit,viittavat
      kyllä itä-naapuriin.Rimpsuja,kultakirjailuja ym.
      Baareissa aika paljon elävää musiikkia ihan hyvää.
      Hotelli kannattaa varata hyvä eli 4 tähteä ainakin.
      Itse olin hotelli Atlaksessa,siisti,hyvä allasalue.
      Varnassa kannattaa käydä,se oli jotenkin viehättävä paikka.Ja ostosmahdollisuuksia enempi
      sekä tavaran laatu parempi kuin "hietikolla".
      Mutta esim.Adidaksen tuotteet olivat jotenkin
      vanhanmallisia.
      Taksit ovat halpoja,jos eivät petkuta...maaseutu-
      retkille niillä voi mennä,esittelevät mitä
      esittelevät,puhuvatko puuta heinää....suomea osaa-
      vat,jotenkin jäi tunne,että pitivät pilkkanaan.
      En osaa sanoa olivatko ihmiset aidosti ystävällisiä.
      No,siis ei oikein kannustavia tietoja,itse en
      uudelleen mene.
      Halpaa oliko,enpä tiedä,ehkä viini oli.
      Menkää ihmeessä Italiaan vaikka Gardalle,siellä
      on näkemistäkin.

    • kertaa

      Tänä kesänä olen lähdössä Bulgaariaan viidettä kertaa. En lähtisi sinne, jollen pitäisi paikasta. Jos hygieniatasosta puhutaan, Bulgariassa oli mielestäni jonkin verran siistimpää kuin Turkissa. Ja tietääkseni Bulgariassa ei ole tässä lähiaikoina räjäytelty hotellejakaan. :)

      Ruoka on monipuolista, hyvää ja halpaa, eikä sairastumisiakaan ole matkaseurueessani koskaan ollut. Suosittelisin teille jotain vähän parempaa hotellia (esim. Atlas) jos kohde muuten epäilyttää. Sielä oli ainakin mahtava aamupala ja mukava allasalue.

      Viihtyisää matkaa!

    • Sunny Beach

      Olen käynyt mieheni kanssa kaksi kertaa Bulgariassa Sunny Beachissa ja toivomme pääsevämme sinne tänäkin vuonna. Ensimmäisen kerran olimme v. 2005 kesäkuussa, jolloin oli sopivan lämmintä ja merivesi aivan ihanaa ja puhdasta. Toinen kerta oli v. 2006 elokuu, jolloin oli n. 40 astetta varjossakin ja vesi liian lämmintä, oli jo levääkin.
      Molemmista matkoista pidimme kyllä kovasti ja tykkäämme kävellä tosi paljon, 2 viikon aikana kertyy n.200-300 km.
      Ihoa kun suojaa, niin ei pala ja kun muistaa juoda paljon, välttyy lämpöhalvaukseltakin. Ihmiset ovat ystävällisiä, kun vaivautuu opettelemaan muutaman bulgarialaisen sanan, saa vielä hymyjäkin kaupan päälle. (Netistä löytyy bulgarian matkailusanastoa.) Ruoka on edullista ja hyvää ravintoloissa.
      Joka paikassa voi joutua ryöstetyksi, jos ei osaa varoa, hotelliin ei kannata jättää arvoesineitä eikä rahaa.
      Vielä kun pyytää Taivaan Isältä siunausta matkalleen, on varmasti onnistunut matka!

    • pekka/pjotor

      Suosittelen olen/ollaan oltu tekemistä riittää
      varjoliidosta kalastukseen ,esim,päivä merellä
      purje/moottoriveneellä ja palvelu on parasta
      mitä voi turistimatkalta odottaa JA JOKA PAIKASSA
      ON SIISTIÄ!

    • Pirre

      Juu, sunny beachillä käyneenä en varsinaisesti suosittele bulgariaa kenellekään lomakohteeksi. Tietenkin, jos tarkoituksena on vain löhöillä rannalla tai hotellin altaalla ja bilettää illat, niin tervemenoa. Nähtävää on hyvin vähän, ihmiset eivät olleet ystävällisemmästä päästä ja ostoskojutkin täynnä samaa krääsää(yleisilme välillä kuin olisi tallinnassa). Hintataso oli loppujen lopuksi laatuun nähden korkea. Meillä meni ainakin kiitettävästi rahaa. Ehkä sitten söimme liian hyvin. Mahataudeitta kyllä selvittiin ja ruoka oli ok, mutta noin muuten,matkamme oli todella pettymys.

    • hiphei

      oltiin viime kesänä bulgariassa viikko ja menisin sinne uudestaankin!ottaen huomioon että olin raskaana,mutta silti nautin lomasta!olimme sunny beachillä,diellä ainakin on paljon tapahtumia ja bilettämiseen tarkoitettu paikka!mukaan reissusta jäi hyvä mieli ja paljon tuliaisia!halpaa oli.unohdin ostokseni ravintolaan illalla,ja kun aamulla sen huomasin ja kävin kysymässä niitä sieltä niin sain kaikki takasin,ihmiset ovat aikast rehellisi...ei tietenkään kaikki!hyvää lomaa jos sinne lähdette=)

    • sunny beachilla 1 v takasin

      Joo eli tuli oltua kumppanin kanssa vuos sitten sunny beachillä ja ei kyllä jäänyt hyvä mieli matkasta. jos joku on jälkeenpäin kysellyt että kannattaako mennä niin oon aina sanonut että jos lähet kaveriporukassa niin bulgaria/sunny beach on tosi kiva mutta ei jotenki sopinut mun mielestä pareille koska tuntuu että kaikki suunnattu bilettämiseen. itse pidän turkista enemmän.

      plussat:
      ruoan hinta
      tuliaiset
      harrastusmahdollisuut
      kauniit naiset =)

      miinukset:
      - ruoan laatu
      - toiset ihmiset palvee kuin neukkuaikoina
      - hotellien taso
      - illalla piti laittaa pitkähihanen päälle että pärjäs

      mutta kuten jo aikaisemmista vastauksista näkee että löytyy molempia mielipiteitä..toiset tykkää ja toiset ei.. (itse taidan taas lähteä turkkiin tänä vuonna,huom jo 5 kerta)

      • PINJA

        ... kuin kultahietikko. Tämän varmaan jo tiesitkin, mutta tuli mieleen, että ne jotka eivät ole käyneet useammin Bulgariassa, sekoittavat kaksi eri aurinkorantaa... Ihan vaan tiedoksi.


    • käynyt

      Olimme viime heinäkuussa sunny beachilla. Toiste minua ei sellaisen paikkaan saa. ei mitään. ei yhtään mitään. kojuja ja ravintoloita vain. likaista joka paikassa, ja haju ei unohdu hevillä..
      Miksi et pidä kreikasta, itse olen haaveillut sinne menosta..

      • Moonaliisa

        Viime kesänä oltiin Albenassa viikko.Ei mitään katsottavaa.Ruoka oli keskinkertaista,kaupoissa melkein poikkeuksetta tympeät myyjät.Rannalla saatiin paikallisilta"prisessoilta"semmoiset haukut ja sanaryöpyt niskaan kun aurinkotuolimme sijoitettiin heidän eteensä.Ettei missään maailmankolkassa aiemmin.Jos Kreikankävijänä lähtee Bulgariaan pettyy VARMASTI!Yksi seurueestamme sai semmoisen vatsataudin pizzasta,että ihan kuvottaa se hygenia.Rojua,kojuja.Venäläiskatukuva.


      • loma!
        Moonaliisa kirjoitti:

        Viime kesänä oltiin Albenassa viikko.Ei mitään katsottavaa.Ruoka oli keskinkertaista,kaupoissa melkein poikkeuksetta tympeät myyjät.Rannalla saatiin paikallisilta"prisessoilta"semmoiset haukut ja sanaryöpyt niskaan kun aurinkotuolimme sijoitettiin heidän eteensä.Ettei missään maailmankolkassa aiemmin.Jos Kreikankävijänä lähtee Bulgariaan pettyy VARMASTI!Yksi seurueestamme sai semmoisen vatsataudin pizzasta,että ihan kuvottaa se hygenia.Rojua,kojuja.Venäläiskatukuva.

        Itse olen kiertänyt monessa Kreikan sekä Espanjan kohteessa yksin, puolison kanssa ja perheen kera ja Bulgarian ei mitenkään tarvitse hävetä olemassa oloaan muiden turistirysien joukossa. Jos ajattelee Rhodoksen vanhaa kaupungia niin yhtään ei ole kummosempi kuin Nessebar Bulgariassa. Varna on aivan ihan ja idyllinen vanha kaupunki. Siellä on pelkät vanhat rakennukset jo katsomisen arvoisia, kun on osattu säilyttää maan rakennusarkkitehtuuria tuleville sukupolville. Myös Varnan Katedraali on aivan lumoava.


      • .............

        Missä helvetissä sä oot ollut? Mä olen ollut sekä kultahietikolla hotelli perla ja albea hotelli althea ja molemmat hotellit ja paikat olivat aivan jees ei mitää valittamista.


    • PINJA

      Ollaan mieheni kanssa lähdössä torstaina (31.5.) viikoksi kultahietikolle, jossa oltiin vuosi sitten. Lomakohteena voin kyllä lämpimästi suositella! Koko ranta on erittäin siisti ja hyvin hoidettu. Ruoat ovat makoisia ja juomat halpoja. Vuosi sitten käytiin Varnassa ihan omin päin bussilla ja hauskaa oli! Mikäli kaipaat lomaltasi aurinkoa, puhdasta hiekkaa, kauniin meren jne., suosittelen. Kultahietikolla näkee jonkin verran paikallista väestöä, mutta Varnassahan heitä on sitten enemmänkin. Ostettavaa riitti; krääsästä tarpelliseen. Ei muuta, kun hauskaa aurinkolomaa!

    • Bulgariaan!

      Viime vuonna olin Kultahietikolla viikon...tänä vuonna menen kahdeksi viikoksi. Mukava paikka...halpaa ruokaa ja juomaa...puhdas ranta ja kaunis meri. Paljon tekemistä ja nähtävääkin löytyy esim. kallioluostarialue...Varnan kaupunki yms.

    • Nimetön

      Olen paikassa käynyt.Minulle ja miehelleni matka oli todella antoisa.pidimme paikasta ja jopa toisen kerran menemme.Ruoka oli hyvää ja halpaa.Mahataudin kyllä saa jos ostaa kojuista kebabbia ja pizzaa.Ruoka on ravintoloissa hyvää joten niihin kannattaa tutustua.Krääsää jon joka paikassa mutta kujilta voi tehdä hyviä löytöjäkin.Varnassa on kengät halpoja.Oikein kaupoista tein hyviä vaate löytöjä.Ja ne oli kestäviä.2.vuotta sitten kävin ja edelleenkin
      mekko ja 2 korsettia oikein luilla tehtynä ovat kuin uusia..ja kovassa käytössä ovat olleet.Bilettämässä emme käyneet kertaakaan ja iaka kului nopeasti siitäkin huolimatta

    • !GaNgStA!

      Suosittelen käymään. Kun itse olin Sunny Beachilla niin siellä oli todella lämmin paitsi kun alkoi sataa ( no tietty )
      mutta suosittelen :D

    • Hilta

      Bulgaria on todella hieno paikka.Olemme käyneet sekä Albenassa että Sunny Beachillä.Albena oli melko rauhallinen.Sunny Beachistä pidimme todella paljon.Syksyllä suunnistamme jälleen jonnekin päin ja kovasti poikamme 7v.haluaisi Bulgariaan..Ilmasto miellyttävä ja ruokaa löytyy joka lähtöön.Hotellien tasosta valittavia ihmettelen paljon!Kyllä jo varausvaiheessa täytyy itse katsoa mihin menee ja tietenkään se halvin tuskin on paras.Sama pätee vatsatautikeskusteluun.Jos haluaa syödä rantakadun varresta grillitiskistä auringossa hautunutta lihaa ja viereisestä lasikosta kermakakkua niin mitä voi odottaa?Vatsataudin voi saada kotonakin.Terveellä maalaisjärjellä pärjää.Sunny Beachillä oli paljon kojuja vieri vieressä ja halpaa oli.Laatu on mielestäni hyvä jos ajattelee hintaa.Eikä yksikään vaate ole hajonnut sen aiemmin kuin muualtakaan ostettu.Nähtävyyksistä en osaa paljon sanoa koska otan loman levon ja lämmön kannalta enkä jaksa ravata joka retkellä.Lyhyt lentoaika positiivinen.Edullinen ja hieno maa kaiken kaikkiaan.SUOSITTELEN.

    • vai synnybiitsille

      Kun vertaa keskenään paikallinen kaatopaikka suomessa ja Bulgaria. Niin kyllä suomalainen kaatopaikka on yleensä siistimpi. Bulgaria on niiden mesta, jotka käyvät suomessa tarjoustaloissa, alepoissa, säästäreissä ja kerran vuodessa ostaa tuulipuvun citymarketeista.
      Eivätkä ole nähneet muuta elämää kuin kotipihan ja "sanipiitsin" bulgariasta.

      • Hilta

        Säälittävää!En ole itse viettänyt yhtään lomaa kaatopaikalla joten kiitos sinulle tiedosta olet näköjään perehtynyt


      • toivottavasti en törmää sivuun ikinä omilla matkoillani.


      • Erkki-Perkele

        Taisi olla niin kova hinku pilkata toisia, ettet tajunnut edes ettei kyseessä ole sunny beach vaan varnan kultahietikko.


      • paukisia
        Erkki-Perkele kirjoitti:

        Taisi olla niin kova hinku pilkata toisia, ettet tajunnut edes ettei kyseessä ole sunny beach vaan varnan kultahietikko.

        lentopelkureita! ei ole nääs koskaan missään käynyt, roikkuu vaan täällä matkailusivuilla!
        Joten ei kannata ottaa kantaa.


    • BulBariaaan vaan!

      Me olimme viime kesänä bulagariassa se oli minun mielestä ihana paikka!! Joten kyllä sinne voi mennä, eikä siellä mitään turhaa krääsää myydä!! ostin sieltä itselleni mp3-soittimen, joka toimii..

    • Soilii

      Olen käynyt Bulgariassa 7 kertaa, sen ystävällisempää kansaa saa hakea. He myös pitävät suomalaisista.
      Ruoka on hyvää ja terveellsitä ja paljon on katottavaa jos viitsii vähän mennä turisti alueen ulkopuolelle. Albena soppii lapsiperheille, Golden Sands nuorisolle, siellä mäkkärit ym. Suosittelen esim. päiväretkeä Varnan suurkaupunkiiin joka lomakohteita lähellä.
      Ostettavaa on, hintataso on mielestäni huomattavasti halvempi kuin Suomessa, ainakin vuonna 2005 pizzat ravintolassa oli noin 4 €.

      Hotelli kannatta kuitenkin valita tarkasti, 2 tähden hotelli on yleensä aika murju. Eli kunhan valitset hyvän hotellin niin varmaan et pety.

      HYVÄÄ MATKAA!

      • voi mennä

        mihin hyvänsä, ei tarvitse olla "nolla" ja mennä matkatoimiston järjestämälle ylihintaiselle "päiväretkelle" mihinkään.

        Liikkuminen on ihan vapaata ja jos on vähänkään älliä, paikkoja löytyy missä käydä !


    • ettei tule...

      ...pökäleitä suuhun.

      muuten ihan kohtuullisen kiva lomamaa.

    • Ihastui...

      Kyllä suosittelen Kultahietokoita! 2 vkoa siellä olin ja yllätyin positiivisesti. Katuja pestiin harjan ja shamppoon kansaa, ja muutoinkin puhdasta..mitä nyt jotkut syrjäisimmät kujat kuten kaikkialla. Hiekkarannat mahtavat ja pitkät joten iltaisin varsinkin kaunista. Putiikkeja löytyy ja päivän reissu varnaan kannattaa ja kysely paikallisista matkatoimistoista avaa aivan uudet mahdollisuudet! Suosittelen..ja hintatasohan tosi alhainen! Hotellit voi olla hieman huonompaa tasoa mihin muualla tottunut, eli noi yksi tähti aina vähemmän kuin esitteessä. Ei kun vaan varaamaan ja samalla kahdeksi viikkoa! Hauskaa lomaa!

      • Varna5

        Enpä nähnyt katujen pesua!!!!
        Olin Kultahietikolla,joka oli mielestäni aika
        epäsiisti.
        Hotelli Atlas kyllä ansaitsee 10 siisteydestä.
        Puhdasta oli,mutta vaikka remontoitu 4 tähden
        hotelli niin home haiskahti.Liinavaatteet hohtavan
        valkoiset ja lattiat kiilsivät.
        Kaupungilla roskia ja roskia ja hotellit laskevat
        jätteensä mereen...se rannan siisteydestä.
        Wc-paperit kelluivat vedessä...


    • ruskotar

      Varnan Kultahietikolla en ole itse ollut vaan olin Sveti Konstantinissa ja kävin sieltä Varnan hietikoilla.

      Näkemistä on muun muassa kirkko, vanha kivikylä Varnasta 20 km päässä, Kultahietikoilta jokunen matka Baltsikin kasvitieteelliseen puutarhaan (ei Madeiran veroinen), Varnassa on museoita ja se on viihtyisä pieni kaupunki. Kultahietikon lähellä on kallio luostari museoalueena. Etupäässä turisteille, munkkeja siellä ei enää ole. Näkemistä ja kokemista riittää viikoksi kahdeksi.

      Bulgarialainen keittiö on sekoitus turkkilaisesta, kreikkalaisesta ja venäläisestä keittiöstä. Ruuat ovat hyviä ja itselläni ei vatsaongelmia ole ollut. Monessa muussa maassa kylläkin...

      Mustameri on kohtalaisen puhdasta, mutta ongelmana saattaa olla levä ja vessapaperit joita silloin tällöin uidessa kelluu vastaan. Kaikki jätevedet hotellialueilta menevät suoraan mereen. Se on valitettava tosiasia. Hotelleissa on kuitenkin uima-altaat ihan kohtuullisessa kunnossa.

      Olen itse ihastunut Bulgariaan ja haluan sinne uudestaan aina vaan.

    • * * *

      tuli kerran käytyä, ja tahdon kyllä uudelleen.
      Siellä on hieman halvempaa kuin suomessa. Hotellissa jossa minä ainakin olin oltiin todella mukavia. Osasivat hyvin englantia. Kauppakatuja ja basaareja löytyy. Jotkut kauppiaat osaavat jopa suomea. Ruoka oli halpaa. Pizzeriasta sai pizzan muutamalla eurolla ja syömistä riitti. Pienestä tipistä oli tarjoilijat todella mielissään. Hieno paikka. Suosittelen.

    • arzikko

      ALbena on selvästi parhain kohde.Sinne kannattaa suunnata jos menee bulgariaan!

      • aurinkoinen79

        Minäkin kävin kaksi vuotta sitten Albenassa ja rakastuin kyllä paikkaan heti. Tarkoitus oli mennä viime kesänä uudelleen, mutta ei päästy lähtemään...toivottavasti tänä kesänä onnistuu. Paljonhan riippuu mitä matkakohteistaan haluaa..itse nautin vaan rannalla löhöilystä ja baareilusta jne. Jos jottain kulttuurielämystä etsiin niin sitä tuskin näistä turistikohteista löytyy, oli maa mikä tahansa. Makunsa kullakin, mutta suosittelen kyllä käymään Bulgariassa =)


    • Piia

      Heips! En jaksanut kahlata tota ketjua, joten asiat joita nyt kerron, ovat voineet jo tulla esiin, mut kerron kuitenkin...
      Kävin viime kesänä Bulgariassa ja juuri tuolla kultahietikolla. Itse en juurikaan pitänyt paikasta. Todella rauhatonta; myyntirojukojuja ja ihmisiä joka paikka täynnä, eri musiikki pauhaa joka kojussa... Ja Kultahietikon alueella ei sitten muuta myytävää ole kuin krääsää. Ruokanautintoja on sitten turha lähteä hakemaan Kultahietikolta, en syönyt kertaakaan siellä hyvin. Ok ruokaa sai pari kertaa, mutta siinäpä se...
      Plussia jos etsii, niin lähellä on Varnan kaupunki, jossa voi tehdä (tai ainakin ennen EU:ta!)halpoja ostoksia. Itse ostin esim. kellon ja aurinkolasit merkkiliikkeistä tosi halvalla verrattuna Suomen hintoihin. Myös vaatteet ja kengät merkkiliikkeissä olivat halpoja. Ruoka ja juoma olivat myös yleensä todella edullisia. Kävimme myös Varnan oopperassa katsomassa Carmenin, tasokas ooppera. Ai niin, ja hotellimme Shipkan cocktailit olivat TODELLA IHANIA. Suosittelen lämpimästi, jos sinne päin menette.
      Ja sitten vielä: omat vessapaperit, savetpyyhkeet, käsipyyhkeet, servetit yms. mukaan, paperi on nimittäin aika kortilla siinä maassa.
      Säät suosivat kyllä meidän lomaamme, aurinko paistoi ja vesi lämmintä.
      Itse matkustan seuraavaksi Egyptiin, saas nähdä mitä siellä odottaa ;)

    • Anne885

      ollessani 17-vuotias (olen pian 22-v.). Mukavaa oli ja lämmintä. Yli 30 astetta oli lähes joka päivä. Aurinko paistoi ja vain yhtenä päivänä oli kauhea myrsky. Siellä on tosi halpaa. Paikallinen raha (=leva) on euroissa n. 0,60 € eli 60 centtiä. Siellä myydään kauniita koruja ja matkamuistoja. Osta ihmeessä sieltä paikallista kahvia ja teetä tuliaisiksi.
      Muista rasvata hyvin selkäsi, sillä kuuma Bulgarian aurinko polttaa helposti selkäsi. Minulla paloi 2 kertaa selkä yli viikon matkamme aikana. :( Muista myös ottaa tarvittavat rokotukset esim. hepatiitti. Kannattaa myös katsoa mitä syö, sillä siellä voi saada helposti mahataudin. :(

      Mukavaa matkaa!!

      • kerttunen

        paljon hyviä kommentteja Sunny Beachille. Olen kuullut että, lentokenttä on ihan kaamea, onko näin? saavumme Burgasin kentälle myöhään tiistaiyönä.. ( kaverilla negatiiviset kokemukset viime kesän tiistai-illan vuoroista)


      • Lentokenttä
        kerttunen kirjoitti:

        paljon hyviä kommentteja Sunny Beachille. Olen kuullut että, lentokenttä on ihan kaamea, onko näin? saavumme Burgasin kentälle myöhään tiistaiyönä.. ( kaverilla negatiiviset kokemukset viime kesän tiistai-illan vuoroista)

        Pieni se on ja kahvilat on mitä onja ja taxfree tosi pieni. MUTTA sieltä ostin ainakin viimekesänä edullisemmat hajuvedet kuin Helsingin kentältä ja se oli positiivinen kiva ylläri!!!


      • lorezo
        kerttunen kirjoitti:

        paljon hyviä kommentteja Sunny Beachille. Olen kuullut että, lentokenttä on ihan kaamea, onko näin? saavumme Burgasin kentälle myöhään tiistaiyönä.. ( kaverilla negatiiviset kokemukset viime kesän tiistai-illan vuoroista)

        Oltiin viimevuonna ja mennään tänäkin vuonna. Ruoka oli parasta mitä koskaan, mutta viini oli kaikkein parasta! Aurinkoa riitti, eikä Suomea paljon puhuttu. Kaikki oli todella edullista. Kaikkea syötiin, vatsatautia emme saaneet. Lentokenttällä matkalaukut tulivat nurkan taa, mutta löytyihän ne sieltä. Naiset olivat kauniita, miehet eivät komeita =)


    • LOMAILLUT

      OLEMME OLLEET SUNNYBEETSILLÄ JA KULTAHIETIKOLLA, MOLEMMAT PAIKAT IHAN KIVOJA. TYKKÄSIN KUITENKIN ENEMMÄN SUNNYBEETSISTÄ, SE ON ISOMPI JA EHKÄ ENEMMÄN MENOMESTA. KESÄLLÄ TEHDÄÄN YLEENSÄ LYHYEMPI REISSU JA SBEETSI ON EHDOTTOMASTI YKKÖS SUOSIKKEJA JO LYHYEN LENNONKIN TAKIA. TALVISIN KÄYDÄÄN SITTEN PIDEMMÄLLÄ, VIIMETALVENA BRASILIASSA, AIEMMIN THAIMAASSA JA ENSI TAMMIKUUKSI ON JO REISSU MAKSETTU THAIMAAN PHUKETTIIN, KANARIANSAARET ON KOLUTTU JA KREIKKA.EN NYT MITENKÄÄN HALUA KEHUSKELLA, MUTTA VERTAILUKOHTEITA ON PALJON- EIKÄ BULGARIA MISSÄÄN NIMESSÄ OLE ALIARVOISEMPI LOMAKOHDE KUIN MUUTKAAN. TIETTY AINA RIIPPUU MITÄ MATKALTA HAKEE, MUT JOS HAKEE UPEITA RANTOJA, AURINKOA, EDULLISIA HINTOJA-BULGARIA OK. TÄYTYY KYLLÄ MYÖNTÄÄ ETTÄ EKA REISSULLE KUN MEKIN OLTIIN MENOSSA KO PAIKKAAN, NIIN ENNAKKOLUULOJA OLI JA VARSINKIN KUN LENTOMME OLI BULGARIAN AIRILLA...MUTTA ENNAKKOLUULOT KARISI PERILLE SAAVUTTUAMME JA SIELLÄ ON TULLUT LOMAILTUA USEAAN KERTAAN JA VARMASTI VIELÄ MONTA KERTAA MENNÄÄN. ETTÄ HYVÄÄ REISSUA TEILLE.

    • kerttunen

      paljon hyviä kommentteja Sunny Beachille. Olen kuullut että, lentokenttä on ihan kaamea, onko näin? saavumme Burgasin kentälle myöhään tiistaiyönä.. ( kaverilla negatiiviset kokemukset viime kesän tiistai-illan vuoroista)

      • pieni kenttä

        Samanlainen pikku-kenttä kuin monessa muussa lomakohteessa, tosin kentän (kiitoradan) asfaltti ehkä vielä huonommassa kunnossa...


      • Hei kenttä on tosi pieni,mutta riitti olemiseen ja WC oli siistit.OLTIIN PÄIVÄLLÄ JOTEN VIINASIEPPOJA EI NÄKYNYT.


    • Hesasta85

      Itse olen nähnyt Bulgarian ja suosittelen sitä kaikille. Väki on siellä niin ystävällistä ja luonto on raikasta. Kävin mieheni kanssa viime vuonna Bulgarian Nessebarissa ja täytyy myöntää, että olin aivan myyty kun näin hotellin. Se oli aivan mahtava! Hotelli oli joku Apfrodite ja aivan meren rannassa. Nyt tällä viikolla lähden torstaina, (31.5), Bulgariaan Albenaan kaveri porukan kanssa. Odotan innolla jo matkaa. Suosittelen! :)

    • graz455

      Olin viime kesänä kaksi viikkoa Sunny Beachilla. Täytyy myöntää, että toisten en menisi, vaikka ilmaiseksi pääsisin. Tässä syitä miksi en pitänyt kyseisestä paikasta:

      -Ruoka oli mautonta
      -Koko paikka oli ikäänkuin turisteille rakennettu "kulissi". Siellä ei ollut mitään aitoa.
      -Hintataso ei ollut todellakaan halpa laatuun nähden.
      -Sain mahataudin
      -Bulgarialaiset ovat melko epäystävällisiä.
      -Kaikki myytävät tavarat ja vaatteet olivat halpahalli-tyylistä sekundaa.

      Hotelli oli ihan hyvä
      Lomakohde oli minusta melko siisti.

      • Minnafanittaja

        EIPÄ TUOHON PALJON OLE LISÄTTÄVÄÄ!


      • mafiahommaa
        Minnafanittaja kirjoitti:

        EIPÄ TUOHON PALJON OLE LISÄTTÄVÄÄ!

        Kävimme viime viikolla Sanilla. Hotelli oli Baikal eipä siellä parina yönä nukuttu meno oli hirveää,koululaisia karjumassa koko yön ja hotelli ei saanut mitään kuria.Emme taatusti koskaan mene enää tällaiseen paikkaan,kaikissa näissä halvoissa matkapaikoissa on meno jotain käsittämätöntä,en ole nirppanokka luulen tietäväni jotain,olemme kiertäneet paljon matkoja,mutta tämä oli kaiken huippu.Maaseutu on köyhää mutta asukkaat kyllä ystävällisiä kiertelimme siellä,paikallinen taksi puheli että tämä homma siellä Sanilla on mafian käsissä ja siltä tosiaan tuntui,tiesi tosiaan mitä puhui. Rahat pois turistilta ja sillä selvä,tavara alaarvoista roskaa ja kallista. En suosittele,on kyllä parenpiakin paikkoja.


      • mafiahommaa kirjoitti:

        Kävimme viime viikolla Sanilla. Hotelli oli Baikal eipä siellä parina yönä nukuttu meno oli hirveää,koululaisia karjumassa koko yön ja hotelli ei saanut mitään kuria.Emme taatusti koskaan mene enää tällaiseen paikkaan,kaikissa näissä halvoissa matkapaikoissa on meno jotain käsittämätöntä,en ole nirppanokka luulen tietäväni jotain,olemme kiertäneet paljon matkoja,mutta tämä oli kaiken huippu.Maaseutu on köyhää mutta asukkaat kyllä ystävällisiä kiertelimme siellä,paikallinen taksi puheli että tämä homma siellä Sanilla on mafian käsissä ja siltä tosiaan tuntui,tiesi tosiaan mitä puhui. Rahat pois turistilta ja sillä selvä,tavara alaarvoista roskaa ja kallista. En suosittele,on kyllä parenpiakin paikkoja.

        hei oltiin samassa hotellissa kaksi viikkoa,koko aikana ei kuulunut mitää melua eikä häirintää
        vaikka oli jalkapallon mm kisat.Aulabaari oli ainoa jossa Saksalaiset innostuivat kisoista.
        näyttää olevan niin että kaikki on tuurista kiinni


      • J-P55

        Moi!
        Yhdyn noihin mielipiteisiin Bulgariasta, mut eihän sitä koko maata voi yhdistää Euroopan Unioniin.
        Koko Mustanmeren rannikko on tosiaan keinotekoinen ja sitä köyhää, oikeaa Bulgariaa ei siellä näe.


      • pekka/pjotor

        Meillä kaikilla on erilaiset odotukset olen
        kaikki EU maat käyneenä.Älkää olko niin kriittisiä Toivon että kävisitte-esim.Senegalissa.
        Olis vähemmmän arvosteltavaa.Suomi Paras-Ei ole
        pakko lähteä mitään tautia hakemaan niitä on
        täällä ihan riittävästi (MRS)


      • paruski

        oma kantani (kylläkin GS:sta) sinun ranskalaisiin viivoihin:
        ruoka maukasta ja lähellä suomalaista makutottumusta (sitä saa mitä tilaa)
        amanlaista kuin muilla rakennetuilla lomakohteilla (Inglis, Amerikas)
        inta taso halpaa ( olut esim. 50centtiä tuoppi)
        moni tuote, ruoka samaa kuin meillä. mutta murto-osa hinta
        ahataudin saa mistä vaan omaa huolimattomuuttaan
        todella ystävällistä kansaa, kaikkien kanssa helppo kommunikoida ja keskustelevat avoimesti esim. maansa ongelmista (suhteelisen hyvin osaavat venäjää)
        myös laadukkaita ja aitoja
        ****-hotellit (missä mä olen asunnut) tosi korkea tasoisia
        siisteys vaihtelee yleisesti ottaen (ns. takapihat niin ja näin, kuten muuallakin maailmassa)

        terveisin aito suomalainen
        ja hyviä bulgin matkoja


    • Bulgariaan!

      Hei!
      Minulla oli samanlaiset ajatukset eli lähdin varauksellisesti reissuun, kun muu perhe oli sinne lähdössä, mutta positiivisesti yllätyin. Olimme Albenassa ja se onkin tosi mukava paikka, jos perheessä on lapsia. Varnan kultahietikolla olemme käyneet viime kesänä, kun kävimme moikkaamassa kummityttöä, joka oli oppaana siellä. Kultahietikolta kannattaa lähteä ehdottomasti Varnaan,jonne ei ole pitkä matka. Sinne pääsee bussillakin ja se on edullista kyytiä. Varnan katedraali on aivan mahtava ja siellä menee vähintään puoli päivää, jos kunnolla siihen tutustuu. Käsityöt ovat Bulgariassa kauniita ja edullisia. Myös kengät, vaatteet ( muutkin kuin urheiluvaatekopiot ), silmälasit móni hankki sieltä. Ravintoloihin, joissa on Bulgarialaista ohjelmaa kannattaa mennä. Ruoka on hyvää ja suhteellisen edullista. Itse tykkäsin enemmän Sunny Beach´stä, kun siellä oli se vanha kaupunki, jossa riitti kiertämistä moneksi päiväksi ja oli mahtava ruokailla ravintolassa, joka oli auringonlaskun puolella ja katsoa, kun aurinko laskee veteen. Jos jotain palvelua ei ole niin silti sen saa, kun on valmis maksamaan jotain siitä. Esim. siistijä pesi pyykkimme kotonaan, kun olimme siellä 2 viikkoa. Allasalue oli mahtava ja puhdas. Tietty se riippuu hotellin tasosta, mutta en ota koskaan kovin huonotasoista hotellia olenpa sitten missä hyvänsä reissussa.Nähtävyydet kultahietikolla ovat enemmän Varnan varassa ja kultahietikko on turistirysä, jossa vain lomaillaan. Varna taas vanha kaupunki ja siellä riittää katsomista ja nähtävyyksiä ja kiertämistä vaikka muille jakaa.

    • ruhomaatti

      -Bulgarian sunny biiszi ihan paskapaikka,,palvelu surkeeta ja kaikesta velotetaan,hotellissa ei edes toimivaa ilmastointia,surkeeta ihan kehitysmaa..sinne vaan ni huomaan...

    • Yäpilettäjä

      bulgariassa tuskin on säädetty mitään öistä meluamista rajoittavia lakeja, tai jos on säädetty, niin tuskin edelleenkään noudatetaan niitä. Bulgarialaiset ovat hiljattain vapautuneet holhouksesta ja kuvittelevat, että on hienoa länkyttää täysiä pintaliitomusaa yökaudet hotellialueelle sijoitetuilla terasseilla. jos nukut hyvin melussa, paikka ok.

      Blagadaria on miellyttävä sekoitus turkkilaisuutta ja slaavilaisuutta. Jos historia/kulttuuri tai luonto kiinnostaa, löydät nähtävää Bulgariastakin, kunhat osaat etukäteen etsiä etkä jätä asiaa taksikuskin tietämyksen varaan. Osa bulgarialaisista on sivistyneitä ja maailmaa kaatavaan kulutusjuhlintaan kriittisesti suhtautuvia. Moisia tuskin rantalomalla kohtaat.

      Eräs ihanimmista tuntemistani naisista on bulgarialainen, mutta hänet kohtasinkin Ranskassa.

    • Itse 14 kertaa käyneenä voin sanoa, että kaikki on ihan niin kuin olla pitääkin, tosin eihän kaikki voi pitää hyvästä ja edullisesta ruoasta ja juomasta sekä ystävällisistä ja rehellisistä ihmisistä. itselläni on monia paikallisia ystäviä ja heidän avullaan pääsee tutustumaan erilaiseen elämänmenoon mitä ei ehkä muuten näe ja koe. jos jollakin on asiaa niin postia voi laittaa, kiitos
      taas lähdetään 5. kesäkuuta 3 viikoksi (Suuny Beach).

      • Sunny123

        Minkäs ikäinen Make-vaari on? Haluaisin juhannukseksi Sunny Beatchille mutta olen kuullut että se on parikymppisten bailumesta...? Itse olen 38v. ja vähän arvelluttaa erotunko joukosta...Entä onko siellä juhannusbileet? Pari vuotta sitten olin Espanjan Nerjassa jussina ja siel oli aivan mieletöntä.


      • Sunny123 kirjoitti:

        Minkäs ikäinen Make-vaari on? Haluaisin juhannukseksi Sunny Beatchille mutta olen kuullut että se on parikymppisten bailumesta...? Itse olen 38v. ja vähän arvelluttaa erotunko joukosta...Entä onko siellä juhannusbileet? Pari vuotta sitten olin Espanjan Nerjassa jussina ja siel oli aivan mieletöntä.

        56v, mutta eipä tuo vielä ole tahtia haitannut, eipä siellä ole ollut mitään ihmeellisiä juhannusjuhlia, jotain pientä on ollt pohjoismaalaisten kesken, empä ole ollut mukana, omassa porukassa ollaan vietetty. tuolla ei pahemmin kieroon katsota jos menee yökerhoon bailaamaan, ei kun menoksi vaan!


      • lomamielellä....

        Kunhan palaat reissusta, kerrotko vinkkejä, missä lähiseudun kylissä kannattaisi käydä? Onko sinulla tietoa maalaismarkkinoista tms? Kannattaako ottaa taksi vai käyttää paikallisia busseja. Kaksi viikkoa aiomme viettää SB:llä heinä/elokuun vaihteessa perheeni kanssa. Kävitkö Burgasissa? Shoppailukin kiinnostaa. Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!


    • Neiti puoli bulgaria

      Puoliksi bulgarialaisena (ja siellä yli 10 kertaa käyneenä) sanoisin, että paikka on aivan IHANAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Mukavaa vaihtelua Suomelle. Mutta minnekkään turistikeskukseen tai sellaiseen pelkkään turistien rahastamiseen sunniteltuihin paikkoihin ei kannata mennä. Mene tavallisiin kaupunkeihin ja tutustu tavalliseen elämään. Niin saat enemmän irti, kuin jostain turistirysästä!!!

    • ennen kuin menet sinne

      Kuten viime kesän SALDOSTA tiedämme (ulkoministeriön tieto) raa´at ryöstöt, raiskaukset yms. HYVIN YLEISTÄ erityisesti Aurinkorannikolle eli SUNNY BEACHILLÄ. Toissa kesänä 6 lapsen äiti oli raiskattu hotellihuoneessa. Myös kommadopipoiset ryöstäjät tunkeutuneet huoneisiin keskellä yötä ainakin Finnmatkojen ISKAR-hotellissa. Joten ystävän neuvo: Valitse joku sivistyneelle ihmiselle sopiva kohde, ellet halua kokea em. raakuuksia!

      • ens kerralla kreikkaan

        Kreikassa usein käyneenä täytyy sanoa, että ei tarvitse toista kertaa bulgariaan mennä. Oltiin Nessebarissa ja Sunny Beachillä, kummassakaan ei mitään aitoa tunnelmaa. Melkoinen turistirysä on kyseessä, halpaa krääsää millä ei tee yhtään mitään, ruoka kehnoa, palvelussakin toivomisen varaa (osassa ravintoloista palvelu erittäin huonoa). Musta meri oli samea ja paljon meduusoita vaikkakin vaarattomia, ovat vain aika ilkeän tuntuisia iholla. Tuntuu vähän siltä että ne jotka ei oo muualla matkustaneet kehuvat paikkaa kun eivät paremmasta tiedä....


      • Mörkö se lähti

        Sinähän paikaan eksyit! Kuinka moni pääsi hengestään matkasi aikana? Silvottiinko pikkulapsia? Skalpeerattiinko saksalaismummoja? Kidutettiinko raskaana olevia naisia? Kiusattiinko invaliidejä?


    • ei23

      olen käynyt yhden kerran kultahietikolla,oli paljon kauppakujia, rannoillakin.edullista ostettavaa ja halvalla kyydillä pääsi varnaan jos meni yleisellä bussilla 0,50e tai taksilla nopeasti ja turvallisesti kun muisti tingata hinnasta varnassa on paljon nähtävää kyllä siellä viikko meni äkkiä.Hyviä ruokapaikkoja ja baareja rannalla.voi siellä kerran käydä

    • Aasin ystis

      Markkina kojuja piraatteineen rantakadulla ja vetisiä driksuja. Kaikkia kojuja runsaasti samalla valikoimalla. Yks koju myy pyyhkeitä, toinen muovisia uimadelfiinejä. Ei juurikaan ostettavaa, esim kunnon kenkiä. Lenkkarikoko 45 on siellä varmaan yli 50. Koot pieniä. Naisille runsaasti rantatoppeja, miehille rantashortseja. Saumat paukku ainakin omista pian.
      Turvallinen fiilis. Ja rantahiekka siisti tosin tuoleista kiskotaan maksuja.
      Kannattaa mennä huippuhotelliin niin ei pety. Halvemmat on vähän neukkutyylisiä.
      Esim Victoria näytti hienolta auloineen ja allasbaareineen.
      Ei tosiaan kummosta kulttuuria. Kommunismin jäljiltä näkyi vain yksi kirkkopahanen. Alue tehty lyhyessä ajassa maaseudulle.
      Lentokentällä seuraa laukkuasi ettei joku humalainen britti erehdy ottamaan sitä liukuhihnalta.
      Ei ostettavaa, mutta aurinkoa ja kohtuu rauhallista. Kaupasta haet kuohuviiniä. On niillä hyvä feta-juusto. Mutta kyllä kaipasi viikon päästä jo suomalaista sapuskaa.

      • ei23

        Oli siellä isoillekkin naisille edullisia takkeja,paitoja,neuleita,ihania virkattuja saaleja.hope koruja hyviä ja kauniita,kelloja ,pojille formulatakkeja on kestänyt jo 2vuotta. ei kaikki krääsää.ja naisista kaikki "krääsä "on ihanaa,kaikki mitä olen tuonut on vielä ehjänä.se on vähän itsestä kiinni,miten matka menee


      • Samantha*

        Kuulostaa huonolta vitsiltä koko paikka...


    • Meininkiä

      ...Sunny Beachillä ainakin.Karsee metakka joka yö 06 asti.Keskellä kuuminta kautta saattaa tulla vodaa kunnolla kuuroina. Eläin ja pimee business kukoistaa silmien alla. Voipi myös olla että sen sun merinäköalalla oleva hotelli huone vaihtuu kadunpuolelle hikiseen koppiin, koska muka matkatoimisto on tehny "overbookingin". Huijata yritetään joka paikassa täälläkin.

      Toisaalta ruoka on edullista, rannat ihan siistit ja kupittaminen halpaa jos ei mieti mitä kotikamaa tulee paukkuun(pl.paikallinen olut hyvää ja halpaa). Tekemistä riittää niin kulttuurin kuin vesi ym.lelujen parissa..Suosittelen jos tykkää, että on säpinää ympärillä, mutta hissukan kannattaa mennä kreikan saaristoon nukkumaan johonkin pikkukylään..

    • Minun mielestä siellä ei ole mitään mitä ei löytäsi muualtakin. Ehkä halvempaa kuin muualla rantakohteissa euroopassa. Me olimme jokunen vuosi sitten heinäkuussa ja vettä satoi. Olen kuullut tuon ennenkin et sataa vettä lomalla. Löytyy takuu varmoja aurinko lomakohteita... Kerran kävin ja se riittää minulle.
      Mutta jos menette hyvää ja aurinkoista lomaa...
      :)

      • Lähtö 21.6.07

        Olemme menossa Aurinkomatkojen matkalle kohteena Sunny Beach. Olisin utelias tietämään millanen hotelli Imperial on, onko siisti entäs millanen buffetaamiainen siellä on?? Kannattaako vaihtaa rahat jo valmiiksi, uskaltaako jättää hotellin kassakaappiin osan rahoista vai kannattaako nostaa rahaa tarpeen mukaan??
        Kiitoksia vastauksista!!


    • Hei en tiedä milkälainen pesue teitä lähtee.Olimme viime vuonna 2 äitiä ja 4tyttöä 6-13v.Paikka Sunny Beach hotelli Baikal.Kulttuuria
      löytyy vähän roinaa sitäkin enenmän.MUTTA loistavat rannat.Erittäin siistiä ja puhdasta ja mikä parasta ruoka on halpaa hyvää.kyllä siellä viikko menee me olimme kaksi.Jos kulttuuria tahdot lähde Makedoniaan sielläkin on edullista.Kreikka taas turhan kallis.suosittelen Tjäreborin matkoja

    • nonono

      Bulgaria oli kamala turistirysä!samanlainen kuin kanariansaaret, mutta isonpana ja sata kertaa kovaäänisempänä. Turistirysäkin menee, jos on siihen varautunut, mutta suurimmaksi syysksi siihen, että Bulgaria, tarkemmin Sunny Beach, on ainut paikka, jonne en enää koskaan matkustaisi uudelleen, nousi se että ihmiset ovat todella tylyjä! hymyilit ja tervehdit tai mitä vain, niin ei mitään. Ja ruoka oli pahaa. Se on paikka, joka on rakennettu turisteille, joka elää turisteilla, mutta ei tee heitä tervetulleiksi. Turkki on kuulemma upea. En suosittele Bulgariaa.

      • hieman reissaillut

        Olen käynyt Intiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Kreikassa (5 kertaa), Italiassa, Hollannissa, Saksassa (useita kertoja), Ranskassa, Belgiassa, Portugalissa, kaikilla Kanarian saarilla (1-5 kertaa per saari), kaikissa Pohjoismaissa, Virossa (2 kertaa), Bulgariassa (2 kertaa) ja Turkissa kerran. Ja ainut johon en enää koskaan mene, on Turkki. Nyt lähden taas Bulgariaan. Joten se siitä!


    • zdravo

      Tänään palasimme takaisin reissulta, jossa kiertelimme lähinnä Itä-Eurooppaa, kuten Kroatiaa, Serbiaa, Romaniaa ja Bulgariaa. Pakko sanoa, että Bulgarian Sofia, Plovdiv ja Veliko Tarnovo olivat matkamme ehdotonta kärkeä. Halpaa, kaunista ja ihmiset ovat ystävällisiä. Itse en menisi pelkästään turisteja varten oleville alueille, jollainen tuo Varnan kultahietikko on,mutta makuja on monenlaisia. Suosittelisin kuitenkin näkemään jotain muuta. Rannoilla voit maata ja mauttomiin ruokiin kyllästyä Suomessakin, kannattaa etsiä jotain sellaista, mitä et kotimaastassasi voi kokea!

      • kukamitäkin

        Olimme etukäteen suunnittelemattomalla autoretkellä ja nähdyn perusteella ajoimme rivakasti rannikoiden ohi. Suosittelen samaa tapaa,jos mahdollista. Se Bulgaria on kaunis ja mielenkiintoinen. Kyrillisten kirjainten rinnalla on yleensä sama meikäläisillä, mutta sujuvaa englanninkielen taitoa ei kannata kaikkialla odottaa.


    • Nipa888

      Bulvania on sippien unelma,naapurit on kateellisia kun on käynyt Bulvaniassa ja särkänniemessä...Karpo kansa kehuu mustalaisvaltioita ja paskoo housuihinsa mahataudissa...

    • bulgaria05

      varnalla en ole käynyt, mutta sunny beachilla kylläkin, enkä toista kertaa lähtis, meinas pää hajota viikossa siellä. kuka jaksaa maata vain viikon ajan kun ei ole mittää tekemistä ei ole retkiä tms. omaretkiä tehtiin kyllä pari kappaletta mutta silti todella tylsä ja likainen paikka.

    • Isä itsekin

      Oltiin porukalla toissa vuonna kultahietikolla, hotellina oli Erma.

      Kannattaako lähteä? No se riippuu ihan siitä mitä hakee. Alue oli siisti ja pursusi yökerhoja, baareja, kojuja, ravintoloita ja rantaviivaa oli riittämiin. Aurinkokin meitä helli. Eli mikäli hakee rentoa auringossa löhöily lomaa tai lähtee bilettämään kaveriporukassa niin Bulgaria on ihan hyvä ja edullinen vaihtoehto.

      Itse kyllästyin jo muutaman päivän jälkeen joutenoloon ja suosin nykyään kaupunkilomia... mutta sehän ei taas ole bulgarian syy.

    • Gornyi Dubnjak

      Kävimme Bulgariassa omin nokin ja tutustuimme tosi mielenkiintoisiin paikkoihin. Ainakin jos historia huvittaa ja nauttii vuoristomaisemista, kannattaa matkata muuallakin kuin rannikolla. Suomalaisia kiinnostanee myös Gornyi Dubnjak - siitähän aikoinaan koulussa laulettiin miten "kauan on kärsitty vilua ja nälkää..." Suomalaiset olivat siellä aikoinaan Venäjän vallan aikana 1800-luvun lopulla vapauttamassa Bulgariaa Turkin vallasta. Muistopuisto on tosi upea. Laskimme kukkasia jokaiselle haudalle ja muistomerkille, mistä löysimme suomalaisnimiä.
      Bulgariassa on tosi edullista matkustaa. Käytimme siis julkisia liikennevälineitä siellä, reissasimme satoja kilometrejä. Bussi oli nykyaikainen, aikataulut löytyivät. Suosittelen ehdottomasti!

    • abcde

      2 kertaa olen ollut, mutta en lähde enää 3:tta kertaa.

      Perhepaikkana lasten kanssa Albena hyvä, tokikin tekemisen puute vaivaa jo, vaikka kiertää lähialueet läpi.

      Kaikista rasittavinta Bulgariassa on sisäänheittäjät, taksi tyrkyttäjät yms. rojujen ja tavaroiden kauppaajat.

      Jokatapauksessa et pety (eka kerralla), kun et odota liikoja.

    • meikäläinen^^^^

      Minä en ainakaan ole menossa Bulgariaan toista kertaa. Yksi kokemus riitti. Olin viime kesänä Kultahietikolla ja paikka oli suuri pettymys. Kaduilta löytyy vain krääsäkauppiasta toisensa vierestä. Ja kaikki myyvät samaa sontaa. Eikä siellä Varnassa mitää kulttuurielämyksiä todellakaan koe. Ja jos siellä varnan torilla joku täti pyytää sisään sovittamaan kojunsa vaatteita, joissa ei ole hintaa, niin lpuksi hinta voi olla aikamoinen shokki. Kannattaa tinkiä ja pitää pää kylmänä. Hygieniatasokon on todella surkea. Itse olin kipe seuraavan viikon palattuani Bulgariasta. Kyllä Kreikka, Italia ja Turkki ovat aivan mahtavia kohteita verrattuna Bulgariaan!!! En siis suosittele paikkaa, muuta kuin ihmisille, jotka tykkäävät olla läpi lomansa ympäripäissään!!

      • ***

        Hotelleja hotellien perään.. siis ei mitään muuta. Paitsi tietenkin kojuja, joissa myydään piraattikamaa ja ravintoloita, joissa pauhaa musiikki niin ettei omia ajatuksia kuule. Rehellisesti voin sanoa, että laskin päiviä kotiin lähtöön. Ruoka oli kylläkin hyvää, mutta ilman ruokamyrkytyksiä ei selvitty. Ja vesipuisto oli ainakin lapsien mieleen.


      • iloisesti yllättynyt
        *** kirjoitti:

        Hotelleja hotellien perään.. siis ei mitään muuta. Paitsi tietenkin kojuja, joissa myydään piraattikamaa ja ravintoloita, joissa pauhaa musiikki niin ettei omia ajatuksia kuule. Rehellisesti voin sanoa, että laskin päiviä kotiin lähtöön. Ruoka oli kylläkin hyvää, mutta ilman ruokamyrkytyksiä ei selvitty. Ja vesipuisto oli ainakin lapsien mieleen.

        musta oli tosi hyvä paikka ja yst.palvelu.eikä "sisäänheittäjiä" rahapussista piti pitää huoli kuin myös muuallakin matkustaessa


    • Sipe-lius

      Olin lukenut kohteesta kaikenlaista kielteistä ennen matkaa tältä palstalta, joten ennakkoluuloja oli minullakin repussa. Kulttuurikohde GS ei ole, mutta rantalomakohteena vähintään yhtä hyvä kuin ne Kreikan ja Espanjan turistirysät, joissa minä olen käynyt. Mustameri on todella puhdas Välimereen ja Ageijanmereen verrattuna; ei öljyä, naulaisia lautoja eikä kuolleita lintuja.

      Vaikutat tyypiltä, joka lähtee matkaan järki päässä. Se täytyy olla mukana Bulgariassakin - kuten kaikkialla muuallakin. Missä tahansa pääsee rahoistaan, ellei ole varuillaan.

      Käsidesiä mukaan ja sormet pois suusta! Pöpön saa yhtä helposti kuin muuallakin lämpimässä - luonnollisesti.

      Lyhyt lentoaika on suorastaa luksusta, lomalennoilla kun ei ole ne kaikista tilavimmat ja mukavimmat koneet.

      On ihmisiä, joiden mielestä missä tahansa kaikki on päin p...ttä. Asenteesta se on kiinni; missään ei ole niin puhdasta ja mukavaa kuin Suomessa. Mutta uskon, että Bulgariassa tulet yllättymään positiivisesti. Turvallista matkaa!

    • Jepulis

      Mielestäni Albena ymristöineen on siisti ja kaunis. Varnaan on lyhyt matka ja erilaisiin kyläretkiinkin kannattaa osallistua.

    • Auringon palvoja

      Hei

      Itse olin kaverini kanssa sunnybeach: llä jokunen vuosi sitten. Meitä ei matka suosinut, koko viikon satoi vettä ja oli kylmä 15. Hotellin piti olla luxus luokkaa ja meillä kuului ruuat siihen. Ruuat olivat kuitenkin ihan kamalia, eivät maistuneet miltään ja aamiaisella ei saanut edes tuoremehua.Itse paikassa ei ollut paljon nähtävää parin turistikojun lisäksi ( krääsää,krääsää) ja kun meni vähänkin keskustan ulkopuolelle maisemat olivat niin karut ja ankeat ettei mieli ainakaan piristynyt.Kannattaa siis varmaan olla tarkkana monenkin asian suhteen kun matkaa varailee. Tosin jotkut ihmiset kehuneetkin paikkaa mutta minun makuuni se ei kyllä ollut.En mene sinne enää koskaan, mielummin Espanjaan tai Kreikkaan missä varmasti aurinko paistaa ja ei tarvitse koko lomaa kulkea pitkissä housuissa ja villapaidassa:)

      • valheita

        "Hotellin piti olla luxus luokkaa ja meillä kuului ruuat siihen. Ruuat olivat kuitenkin ihan kamalia, eivät maistuneet miltään ja aamiaisella ei saanut edes tuoremehua."

        Ettäkö muka luksushotellissa, viiden tähden hotellissa, ei saanut aamiaisella tuoremehua?

        Kun valehtelee, niin olisi syytä keksiä sellainen valhe, joka edes kuulostaa uskottavalta. Tämä valheesi luksushotellin puuttuvasta tuoremehusta ei ole uskottava. Sen tietää jokainen, joka on yöpynyt edes kahden tähden hotellissa.

        Koetahan keksiä parempia valheita jatkossa...


    • peter pan

      Siis todellakin riippuu ihan siitä mitä haluaa. Luin noita toisen kommentteja ja pakko myöntää että kaikkea mitä on kirjoitettu pitää myös paikkaansa, et hyviä ja huonoja puolia löytyy..

      Hyviä on halpuus,ehdottomasti, ruoka ja varsinkin juomapuoli on todella edullista..0,6olut jotai 1,25E..En muista ihan varmaks.Mut sitä luokkaa. Ostoksia voi tehdä kaupungissa nimeltä Dobris tai jotai..eli edullista on. Ihmiset on ystävällsiä ja niitä hotelleja nousee sinne kuin sieniä sateella,että niitä on monentasoisia ja hyviä myös. Ja jos biletystä kaipaat niin Kultahietikolle kannattaa todellakin mennä! Siellä on mahdollisuuksia kaikkeen biletykseen...
      Paikkana varsinkin Kultahietikko on todellinen turistirysä,et kovin eksoottista sieltä et löydä ja mitä oon kuullu muilta,niin Turkissa on varmaan enemmän sitä kulttuuria. Eikä siellä ole käsittääkseni kovin kallista edes. Bulgaria on myös köyhä maa et jos lähtee kauemmaksi maata katselemaan ja muutenkin ,niin sieltä löytää (oma mielipide)vaan kurjuutta ja kurjuutta..Eli ei ole kummoiset nähtävyyset..Vaikka luonto ihan kaunista onkin.
      Eli ei eksotiikkaa mutta partypartya ja halpuutta kylläki ja naiset on tosi kauniita..tervemenoa vaan..

      • yooy

        tähän viestiin...


    • 40 kertaa...

      Jos haluaa halvimman mahdollisen rantaloman ja suhteellisen tasokkaan,Bulgaria on oikea paikka.Sunny Beachilla on ehkä Euroopan mahtavin hiekkaranta ja baareja riittää.Turistin turvallisuuskin on hyvä,koska mafiat suojelevat paremmin kun poliisi,eli pitävät elinkeinostaan kiinni.Edullista ruokaa löytyy nykyään joka makuun ja juomia tietysti.Kultahietikko on vaikeakulkuisempi(rinnettä),jos kulkee paljon jalan.Krääsää myydään tietty,mutta kyllä tarkkasilmäinen löytää muutakin.Harrastusmahdollisuudet ovat hyvät.Hotellien taso on noussut huimasti 10:n vuoden aikana.Pienemmän pudjetin rantalomalle vaan,suosittelen!

    • Iso-Arska

      ...tai mihinkään muuhun ei ole varaa, niin kyllä silloin Saarioisten maksalaatikkokin voi olla maailman parasta ruokaa.

      Eikä siinä mitään - jos siltä tuntuu, niin mikäs siinä. Itse olen kuitenkin enemmän Bistecca Fiorentina -miehiä. Tuoreen salaatin ja viileän, hyvän Chiantin kera.

    • olen buldari

      New Jork New Jork, too much people - oli sellainen laulu.Minusta tämä on yksi syy miksi tämä maa ei kehity parempaan suuntaan, vaan menee alasmäkeen kovalla vaudilla niin, että tulee huonompi kuin KEHITYSMAAT.

      • Varna5

        niinhän ne oppaatkin hehkutti,että vanhaan hyvään aikaan tehtiin toisin.Mitä se sitten olikin.


    • Nimetön

      Kävin muutama vuosi sitten Bulgarian Sunny Beachilla. Matkasta ei jäänyt kovin kummoinen maku, koska paikka oli aika onneton, rakennettu vain kesäksi ja lomailjoita varten. En tykännyt. Kävin myös lähikaupungissa Burgasissa päiväselti. Kaupungissa sentään oli nähtävää. En tiedä, millaista Varnan suunnalla on, koska en ole siellä käynyt. Suosittelen selvittämään asiat tarkasti etukäteen ennen kuin varaatte matkan. Minulle jäi sellainen olo, että tuskin enää menen Bulgariaan. Suuntaan ennemmin vaikka Kroatiaan. Mutta täytyy muistaa, että jokainen hakee lomaltaan eri asioita ja kokee asiat eri tavalla. Hauskaa lomaa!

    • Pitäisi olla siistimpää!

      Olimme mieheni kanssa Bulgariassa heinäkuussa 2005. Valitsimme Sunny Beachin sijaan Kultahietikon, koska sen piti olla "hienompi" ja rauhallisempi paikka, jossa tosiaan voisi rentoutua.

      Lomasta meni maku ensinnäkin sään takia: koko viikon aikana oli ehkä kaksi täydellistä aurinkosäätä, muuten satoi vettä enemmän kuin Suomessa ikinä (kadut lainehti aina, kun satoi).

      Toisekseen meitä inhotti kauheasti Bulgarian roskaisuus. Siellä oli todella likaista. Jätesäkit heitettiin vain kadulle, roskiksia ei meinannut löytyä mistään kadunkulmasta.

      Lomatunnelman pilasi myös kerjäläiset, joilta oli kuulemani mukaan tahallaan katkaistu käsiä tai jalkoja, jotta he voisivat kerjätä rahaa. Tahallista tai ei, mutta alkoi säälittää. Kuinka lomalla voi iloita ja nauttia, kun näkee sellaista?

      Varnan kaupunki oli aika sekava, ei oikein tiennyt, missä olisi nähtävää tai kauppoja. Kävelimme ristiin rastiin ja vihdoin löysimme etsimämme (parhaat kaupat), mutta emme enää jaksaneet shoppailla, koska olimme niin väsyneitä.

      Bulgariaan en mene enää koskaan, vaikka muutamia hyviä puoliakin voisi sanoa; viini ja ruoka oli halpaa. Hyviä ja halpoja kenkiä ja vaatteitakin löytyi, jos vain jaksoi tarpeeksi etsiä. Parasta lomalla oli kuitenkin ihana vesipuisto. Valitettavasti emme saaneet siitäkään ilosta kauan nauttia, koska tuli ukkonen.

      Kaikki maat kannattaa kokea henkilökohtaisesti. Olemme iloisia, että olemme nähneet pienen palan Bulgariaa, mutta myös varmoja, ettemme astu sen maan kamaralle enää koskaan.

      Ja vielä pieni huomio passintarkastuksessa. Kannattaa olla melko tuore passi, tai ainakin sellainen, jossa kuvasi on todella näköisesi. Emme meinanneet päästä pois maasta, koska passintarkastaja ei uskonut minun olevan passikuvassa (tokihan passini oli 8 vuotta vanha ja ulkonäkönikin oli ehtinyt siinä ajassa muuttua). Sydän pomppasi kurkkuun, kun ehdin jo ajatella, etten pääse sieltä pois.

      • Reijo-Eemeli

        Hei

        Sekä Bulgariassa että Romaniassa käyneenä voin sanoa että molemmissa maissa järjestäytynyt ja järjestäytymätön rikollisuus sekä prostituutio olivat mieleenpainuvimmat seikat. Aivan käsittämätöntä että nämä ovat muka EU-maita. Negatiiviseen elämyslomailuun maat voinevat sopiakin, itse en tuonne enää mene.


      • kaarlos bandiittos
        Reijo-Eemeli kirjoitti:

        Hei

        Sekä Bulgariassa että Romaniassa käyneenä voin sanoa että molemmissa maissa järjestäytynyt ja järjestäytymätön rikollisuus sekä prostituutio olivat mieleenpainuvimmat seikat. Aivan käsittämätöntä että nämä ovat muka EU-maita. Negatiiviseen elämyslomailuun maat voinevat sopiakin, itse en tuonne enää mene.

        Miten se rikollisuus bulgariassa näkyy tavallisille turisteille? Kannattaako ostaa mutka heti ensimmäiseksi kun maahan saapuu?


      • rinki
        kaarlos bandiittos kirjoitti:

        Miten se rikollisuus bulgariassa näkyy tavallisille turisteille? Kannattaako ostaa mutka heti ensimmäiseksi kun maahan saapuu?

        Turistit putsataan mahdollisimman hyvin, kotisuomeen tulet sitten sortseissa, jos niissäkään. Itsellä kävi ns. bulla viimeksi. Huoneistojen numerot vaihtuivat vahingossa, jotka olivat viereikkäin. Sovimme kahden iäkkäämmän rouvan kanssa, että annetaan olla vaan näin, kun samanlaiset huoneet ovat. He lähtivät heti ulos syömään, laukut purkamatta hotellihuoneeseen. Parin tunnin päästä tulivat koputtelemaan ovellemme itkien, että kaikki viety hotellihuoneesta laukkuineen päivineen.
        Tämä oli meidän onni, koska huomasimme jälkeenpäin, että oven lukko ei ollut ehjä, joten se olisi varmaan käynyt meille, jos olisimme vaihtaneet ns. omaamme huoneeseen.
        Ei ollut mukava loma madameilla, rahat olivat kuitenkaan jättäneet alakerran lokeroon, jotta saivat jotain ostettua muutakin päälleen.
        Lapset ovat pahimpia kaduilla, illalla ei uskalla kulkea yhtään yksin, pienikin pimeä kadunpätkä, niin voit saada nyrkistä, puukosta tms. Mietin kaksi kertaa, menenkö koskaan enää Bulgariaan.


      • eu-maa
        Reijo-Eemeli kirjoitti:

        Hei

        Sekä Bulgariassa että Romaniassa käyneenä voin sanoa että molemmissa maissa järjestäytynyt ja järjestäytymätön rikollisuus sekä prostituutio olivat mieleenpainuvimmat seikat. Aivan käsittämätöntä että nämä ovat muka EU-maita. Negatiiviseen elämyslomailuun maat voinevat sopiakin, itse en tuonne enää mene.

        ja sielläkin taitaapi olla hyvin järjestäytynyt prostituutio!
        Missä maassa ei olisi?
        Missä ei olisi järjestäytynyttä rikollisuutta?
        Missä ei olisi roskia kadulla, vähiten Bulgariassa! Mene vaikka esim. Lontoon syrjäkaduille, johan on roskasäkkejä.
        Sitä näkee maailmaa erilaisin silmin, kun lähtee jostain puhtaasta Takahikiän kylästä. Ja yleensä näkee malkan toisen silmässä, mutta ei rikkaa omassa! Mutta ei silti Bulgariaa enempi puolustaen kuin muitakaan kehuen, kaikkialla näkee vaihtelevasti "sotkua" ja erilaisuutta, mutta ei pidä niiden asioiden nousta päällimmäiseksi. Nauttikaa lomasta ja erillaisuudesta sama missä olette!


      • .............

        Ei kai se nyt saatana ole maan vika jos sattuu tulemaan sateita,mä oon ollut2kertaa bulgariassa ja musta paikka on tosi hyvä.


    • fdfsadfs

      siel oli must aika töykeit ihmisiä

    • h.k

      hei olen itse menossa jo neljättä kertaa bulgariaan.olin viime kesänä sveti konstassa en pitänyt paikasta. mutta nyt olen menossa sunny beachille kolmatta kertaa ja on super super makee paikka.suosittelen lämpimästi ja mukavaa matkaa toivottavasti olet menossa siihen parhaaseen kohteeseen mukavaa matkaa

      • yhdeksän kertaa

        eri paikoissa Bulgariaa. Kaikenkaikkiaan GS on minulle sopivin. Siitä lyhyt välillä kävästä Varnassa. Mitäs sitä makuasioista sanotaankaan?


    • viime

      kesänä kultahietikolla ja tokana iltana hotellihuone (bungalow) ryöstettiin sillä välin kun oltiin ulkona, pilasi koko lomafiiliksen. Hirvee turistirysä muutenkin...

    • Hellups

      Itse olin kahden lapseni (11&20v) kanssa lomalla Bulgariassa Varnan kultahietikolla kesällä 2004 ja paikka oli muuten ihan okei,mutta hotellimme oli kamala! Pieni,kuhisi ötököitä,eikä ilmastointia..
      Ja vielä kun kaikki matkailijat,myös minä saimme mahataudin!Siellä oli sitten kiva olla 30-40 asteen helteessä mahataudissa.
      Suosittelen itse Kreikan Karpathosta,se on todella ihana paikka!
      Mutta kuitenkin hyvää matkaa minne nyt sitten menettekin ja hyvää kesää!

      • Meille Käynee

        Huomenna Jokerimatkalle, lento Varnaan eli ei tietoa millaiseen Sviittiin päästään! Viime viikko oltiin Alanyassa lastenlasten kanssa, nyt rentoutumaan kahdestaan vaarin kanssa? No hotelleissa näyttäsi olevan tilaa, joten jos sattuu huonompi sviitti niin tarttee sitten vaihtaa. Edellisestä matkasta Kultahietikolle aikaa jo 15 vuotta - on kaiketi muuttunut aikalailla.


      • Kävi hyvin....
        Meille Käynee kirjoitti:

        Huomenna Jokerimatkalle, lento Varnaan eli ei tietoa millaiseen Sviittiin päästään! Viime viikko oltiin Alanyassa lastenlasten kanssa, nyt rentoutumaan kahdestaan vaarin kanssa? No hotelleissa näyttäsi olevan tilaa, joten jos sattuu huonompi sviitti niin tarttee sitten vaihtaa. Edellisestä matkasta Kultahietikolle aikaa jo 15 vuotta - on kaiketi muuttunut aikalailla.

        Sviitti oli oli yksiö varustettuna kahdella 160 cm sängyllä, kylpyhuone vessoineen, erillinen Wc, keittosyvennys, parveke ym. Albenan Flamingo Gardenissa oltiin, voin suositella niin hotellia kuin paikkaakin. Mennään uudestaankin !
        Hyvää lomaa kaikille.


    • Katja

      Olen myös ollut Turkissa ja monissa muissa paikoissa. Nyt olen ihastunut Bulgariaan, Synny Beachiin. Olen ollut siellä kolmena vuonna perälläin ja tarkoitus on taas mennä. Paikka on ihana jos tykkää auringosta,uimisesta, vesipuistoista, shoppailusta ja yö elämästä. Merivene matka on todella kokemisen arvoinen. Delfiinit uivat veneen vierellä ja itsekkin pääsi uimaan. Eväät syötiin tietenkin kannella.

    • yx matkaaja vaan

      tuntuu nuo mielipiteet menevän. En ihan koko ketjua ole lukenut, mutta suurimman osan kuitenkin. Ja eritoten kiinnitin huomioni noihin kirjoituksiin epäsiisteydestä, roskista,prostituutiosta, mafiasta j.n.e.
      En halua niihin sen enenpää puuttua mutta kerron tässä oman kokemukseni viime kesältä Sveti Konstatinista. Asia on sikäli erittäin ikävä että se tapahtui suomalaisten turistien taholta.
      Kesä-Heinäkuun vaihteessa saapui Aurinkomatkojen matkalla joukko nuoria, 6-8, ja tarkoitus heillä oli majoittua Sirius hotelliin. Hotelli on neljän tähden all inc. hotelli ja siellä oli jo varttuneenpaa väkeä sekä paljon lapsiperheitä.
      No kyseiset nuoret saapuivat illansuussa hotellille ja olivat melkoisessa tuiskeessa jo saapuessaan. Jälkikäteen saimme tietää heidän juhlineen jonkun matkakumppaninsa synttäreitä ja viina oli virrannut ja skoolattu oli paljon.Luonnollisesti siinä tilassa siirtyminen jo respasta hotellihuoneeseen aiheutti melkoista meteliä ja varsinkin pienten lasten vanhemmat olivat ärsyyntyneitä. Ja kun jano on kova, eivät nämä nuoret tietenkään huoneeseen jääneet vaan seuraavana siirryttin hotellin baariin. All inc. hotellissa saa sitä paikllista alkoholia maksutta, koska se kuuluu matkan hintaan. No sitten tyypilliseen suomalaiseen tapaan kun on saatu riittävästi viinaa, rupeaa ääni kohoamaan ja alkaa kinastelu ja riitely niin hotellin henkilökunnan kuin myös kavereiden kesken ja kun asiasta asiallisesti huomautetaan, alkoi haistattelu ja henkilökunnan haukkuminen.Ja niinhän siinä sitten kävi että poliisit kutsuttiin paikalle ja nuorisojengi siirrettiin hotellin ulkopuolelle.Ehkä kaikki olisi mennyt hyvin jos ne "kännikalat" olisivat rauhoittuneet mutta mitä vielä. Naapurissa oleva supermarket on auki 24 vuorokaudessa ja sinne sitten ja kantamaan kolmella muovikassilla halpaa viinaa ensin hotellin uima-allasalueelle ja sitten myöhemmin loppujen juomien kanssa hotelliin huoneisiinsa. Voitte vaan arvata mikä oli meteli silloin käytävällä.
      No seuraavana aamuna kuuden aikoihin oli viinat juotu ja eikun hakemaan lisää ilolientä ja juhlat rakennettiin vastapaisen hotellin (ei siis minkään suomalaisen matkanjärjetäjän käytössä)uima-altaalle ja siinä vaiheessa kun yksi pariskunta päätti tehdä makuuhuone temppuja siinä altaalla lasten nähden, loppui jo kaikkien kärsivällisyys.
      Lopputulos oli, Aurinkomatkojen opas siirsi kaikkein räikeimmin esiintyneet nuoret Golden Sandsin hotelliin, siihen kuuluisaan Vadislaviin, tai jotain sinne päin tuo nimi ja rauha palasi Sirius Beachille.
      Ikävintä tässä on se, ettei tämä ollut ainoa matka millä itseä hävetti olla suomalainen. Ise kuulumme jo siihen varttuneenpaa väkeen joka haluaa lomalta rauhaa, lepoa ja miellyttäviä kokemuksia. Emme siitä huolimatta ole menettännet uskoa Bulgariaan tai bulgarialaisiin vaan matkaamme sinne jälleen noin kuukáuden kuluttua sillä paikka sopii ainakin meille. Ruoka on hyvää, ihmiset ystävällisiä ja olemme olleet aina tyytyväisiä paikallisiin oloihin

      • jaapajaa...

        en mene enää koskaan Bulgariaan!!

        Kamalin paikka (sunny beach) jossa olen koskaan ollut. Ensimmäinen lomakohde jossa toivoin että loma loppuisi ennen kuin oli takoitus.

        Sopii hyvin sellaisille joilla ei ole varaa lähteä minnekään muualle, toivoisin että tajuisivat ennemmin mennä vaikka sukulaisen mökille, tai ihan minne vaan kuin blg.

        Ja kuinka sellainen maa voi päästä EU:iin???


      • minkä koit
        jaapajaa... kirjoitti:

        en mene enää koskaan Bulgariaan!!

        Kamalin paikka (sunny beach) jossa olen koskaan ollut. Ensimmäinen lomakohde jossa toivoin että loma loppuisi ennen kuin oli takoitus.

        Sopii hyvin sellaisille joilla ei ole varaa lähteä minnekään muualle, toivoisin että tajuisivat ennemmin mennä vaikka sukulaisen mökille, tai ihan minne vaan kuin blg.

        Ja kuinka sellainen maa voi päästä EU:iin???

        niin negatiiviseksi,itse olen ollut 8 krt kreikas,marokos,espanias,portugalis,kreetalla,kanarialla ym ja misusta bulgaria paras paikka,tosin olin albenassa


    • iloveyour

      Hei tulimme aamulla sieltä. Toisena kesänä peräkkäin. Viihdymme siellä, molemmat 50 ruoka ja juomat ovat maukkaita ja edullisia. nyt teetimme molemmat monitehoiset silmälasit ja hinta yht. vain n. 315 e eli toisen matkan hinta säästyhi reippaasti.kampaajalla ja parturis kans kävimme yht. 25e lisäksi lentomatka on lyhyt ja täältä periferiastakin lennetään maakuntakentiltä.(Oulu) ihmiset ovat ainkin meidän mielestämme ystävällisiä ja palveluhenkisiä, sinne vain rohkeesti. suosittelen SUNNY BEACHia

    • sunnybechillä 06 syksy

      ainakin sunny beachillä, ei ole pahemmin ruokakauppoja. joitan rkioskin tyylisiä, leipää sieltä toki löytyy mutta et voi esim. tehdä lämmintä ateriaa hotellissa. aina mentävä ravintolaan ja odotettava se helkkarin puoltuntia ennenku miniannos on pöydässä. mut muuten ihan jees, kallistunut se maa on vuosien varrella. tiedä sitten vielä paljonko vielä kun se saa eurot käyttöönsä. ranta pilattu maksullisilla tuoleilla, mutta sinänsä paljon nähtävää niin turistialueella kuin sen toisella puolella (jos uskaltaa lähteä bussilla reissaamaan). tyypillinen näkymä kaduilla on, että ensin tulee erittäin slummitalo ja sen vieressä loisto viiden tähden hotelli. irtokoiria iltamyöhään, niitä kannattaa varoa :P

      • hotellihuoneisiin?

        "et voi esim. tehdä lämmintä ateriaa hotellissa. aina mentävä ravintolaan"

        Tämä tekstinpätkä kertoo aika paljon Bulgariaa moittivien käsityskyvyistä ja ymmärryksestä. Ettäkö sitten kaikkialla muualla maapallolla voi hotellihuoneissa valmistaa itselleen lämpimiä aterioita?

        Kirjoittaja oli myös tilannut itselleen ravintoloissa niin pieniä annoksia, että nälkä jäi. Liekö saituus sitten iskenyt? Ja rantojen aurinkotuolitkin kuulemma maksoivat, kun muualla päin maailmaa ne ovat ilmaisia. Ja viiden tähden hotellit ja slummit olivat kuulemma Sunny Beachilla vierekkäin.

        Täytyy tässä viikon päästä, kun lähden Sunny Beachille, etsiä ensin nuo kuuluisat Sunny Baeachin slummit ja käydä sen jälkeen syömässä kunnon kokoinen ateria. En nimittäin aio tehdä nuotiota hotellihuoneeni lattialle lämpimän aterian valmistusta varten.

        Että silleen.Heissulivei!


      • Aminaeena

        huoneistohotelli niin voit laitella kaikessa rauhassa ruokaa. Itse menen kyllä lomailemaan SB:lle en ruokaa laittamaan.


    • matkustelija

      Kultahietikko on aika pieni paikka mutta viihtyisä verrattuna Sunny Beachiin, joka on vielä pienempi. Monia ihania ravintoloita suurien puiden katveessa ja mukavia ihmisiä.
      Paljon katumaalareita jotka maalavat valokuvasta muotokuvia.Kuvia vaan mukaan jos sellanen kiinnostaa. Paikallisia käsitöitä ja keramiikkaa kannattaa ostaa jos roju ei innosta.
      Paikalliset taksit kuljettavat ihmisiä edullisesti minne vaan. Itse otimme aamulla taksin rantakadun varrrelta ja sattuikin todella mukava naiskuski. Hän käytti meitä kaikissa mahdollisissa turisti paikoissa ja monissa sellasissa missä ei turistit käy. Kolmena päivänä teimme retkiä hänen kyydissään. Varnaan, sunny beachiin, nessebariin sekä moniin muihin nähävyyksiin. Hän haki aamulla hotellilta ja toi illalla takas. Odotti joka paikassa mihin menimme. Vei paikallisiin ravintolohin ja kahviloihin meidät minne ei muuten turstina olisi tullut mentyä. Huomattavasti mukavampaa kuin matkustaminen linja-autoissa ja hinta oli todella edullinen.

      Meille ainakin jäi mukavat muistot paikasta ja maasta. Ehkä joskus käymme uudestaan.

    • tummatus

      Tänne on siunaantunut hurjan paljon vastauksia :) Kiitos kovasti kaikille! Vielä on kovin auki tämä matkan valinta. Kuukauden sisällä joka tapauksessa matka varataan. Harmittaa vaan huomata kuinka puoliksi mielipiteet menevät. Se tekee valinnasta vaikean. Pelkään juuri sitä että omat odotuksen matkojen suhteen ovat yleensä korkealla. Ja sitten jos Bulgaria onkin todellinen pettymys. Viikko siellä voi siis tuntua tuskaisen pitkältä.
      Itse kuitenkin kaipaan matkalta näkemistä, tekemistä, hyvää ruokaa (ei tarvitse olla kaikista halvintakaan välttämättä kunhan ei tule kipeäksi) ja lämmintä. Kaikista eniten iski tuolla yksi teksti missä kuvailtiin Bulgarian lomakohteita "kulisseiksi". Huih! Toki saisi lomakohteessa olla elämääkin jotta yhtenä iltana voisi käydä katsastamassa biletyspaikat. Mutta mitään 24/7 biletystä ei olla sinne menossa harrastamaan. Ja tarkoitus olisi kuitenkin pystyä nukkumaankin. Mutta katsotaan minne matkaamme. Minä kerron mihin tulokseen tulimme. Otan silti vastaan innolla mielipiteitänne.

      • yx matkaaja vaan

        Paljon olet saanut vastauksia ja tosi on että näkyvät nuo kokemukset jakautuvan kahtia. Ajattelin kuitenkin kysyä vielä sitä, että oletko tutustunut myös sivulla 4 olevaan keskusteluun "mihin Bulgariassa kesällä" nimimerkillä "hakuampuja". Siellä on myös paljon keskustelua aiheesta.


      • ketjusta
        yx matkaaja vaan kirjoitti:

        Paljon olet saanut vastauksia ja tosi on että näkyvät nuo kokemukset jakautuvan kahtia. Ajattelin kuitenkin kysyä vielä sitä, että oletko tutustunut myös sivulla 4 olevaan keskusteluun "mihin Bulgariassa kesällä" nimimerkillä "hakuampuja". Siellä on myös paljon keskustelua aiheesta.

        ei saa mitään varsinaista asiallista tietoa.


      • annaliisi
        ketjusta kirjoitti:

        ei saa mitään varsinaista asiallista tietoa.

        oltiin viime kesänä albenassa 7v. lapsen kanssa ,tykättiin paikasta .mutta otamme aina vähintään nejän tähden hotellin , niin ei tarvii pettyä tänä kesänä menemme sveti konstantiniin joka on myös rauhallisempi paikka. hotelli azaliaan . svetistä on lyhyt matka varnaan ja kultahietikolle jos ei tykkää olla koko ajan paikkallaan . jotkut asiat bulgarissa on vähän ankeita mutta meitä ei haitannut , kivaa oli ,,,ja taas mennään.


      • yx matkaaja vaan
        annaliisi kirjoitti:

        oltiin viime kesänä albenassa 7v. lapsen kanssa ,tykättiin paikasta .mutta otamme aina vähintään nejän tähden hotellin , niin ei tarvii pettyä tänä kesänä menemme sveti konstantiniin joka on myös rauhallisempi paikka. hotelli azaliaan . svetistä on lyhyt matka varnaan ja kultahietikolle jos ei tykkää olla koko ajan paikkallaan . jotkut asiat bulgarissa on vähän ankeita mutta meitä ei haitannut , kivaa oli ,,,ja taas mennään.

        Niin olemme mekin päättäneet. Sveti Konstatiniin matkaamme noin kuuden viikon kuluttua. Missään emme viime vuonna pettyneet, päinvastoin, paikka mukava, rauhallinen ja kuitenkin sopivan matkan päässä sekä Kultahietikolta että Varnasta. Hotelli on meilläkin neljän tähden luokituksella, ja jos matka edes lähelle viimevuotista tasoa, olemme enemmän kuin tyytyväisiä ja kolme viikkoa siellä on silkkaa lomaa ja rentoutumista. Herkullista ruokaa, mukavia ihmisiä, aurinkoa, kaunis ja kutsuva puhdas meri ja kaikki vielä suomen hintatasoon nähden todella edullista. Mitä muuta sitä lomaltaan voi odottaa


      • tosi halpaa
        yx matkaaja vaan kirjoitti:

        Niin olemme mekin päättäneet. Sveti Konstatiniin matkaamme noin kuuden viikon kuluttua. Missään emme viime vuonna pettyneet, päinvastoin, paikka mukava, rauhallinen ja kuitenkin sopivan matkan päässä sekä Kultahietikolta että Varnasta. Hotelli on meilläkin neljän tähden luokituksella, ja jos matka edes lähelle viimevuotista tasoa, olemme enemmän kuin tyytyväisiä ja kolme viikkoa siellä on silkkaa lomaa ja rentoutumista. Herkullista ruokaa, mukavia ihmisiä, aurinkoa, kaunis ja kutsuva puhdas meri ja kaikki vielä suomen hintatasoon nähden todella edullista. Mitä muuta sitä lomaltaan voi odottaa

        siis Suomeen verrattuna,kysyn vaan.
        Hotellissa sauna 15 levaa tunti,fitness 10 levaa.
        Syöminen "kaupungilla"kunnon pihvit noin 18-20 levaa,pizza noin 9 levaa eli 4.50 euroa.
        No,kai olut oli halpaa...viinikin.
        Vaatetavara huonolaatuista enimmäkseen ja mallit
        itänaapurin makuun.
        Varnassa toki oli hyviäkin putiikkeja.
        Ruusumarmeladi maistui saippualle......
        shopska salaatti ihanaa.


      • yx matkaaja vaan
        tosi halpaa kirjoitti:

        siis Suomeen verrattuna,kysyn vaan.
        Hotellissa sauna 15 levaa tunti,fitness 10 levaa.
        Syöminen "kaupungilla"kunnon pihvit noin 18-20 levaa,pizza noin 9 levaa eli 4.50 euroa.
        No,kai olut oli halpaa...viinikin.
        Vaatetavara huonolaatuista enimmäkseen ja mallit
        itänaapurin makuun.
        Varnassa toki oli hyviäkin putiikkeja.
        Ruusumarmeladi maistui saippualle......
        shopska salaatti ihanaa.

        Voit olla oikeassa noissa hinnoissa,enkä tiedä mitä suomessa maksaa hotellissa tilattu sauna, mutta en oikein usko että sitä suomessakaan saa tilattua 7,5 euroon tunti. Fitness paikkojen hintoja en myöskään tiedä ja ehkä 5 euroa tunti bulgariassa on liikaa jos sen saa suomessa halvemmalla. Noista esim. pizza hinnoista vielä, että ainakin pääkaupunkiseudulla ei mistään ravintolasta saa kunnon kokoista pizzaa 4,5 eurolla. Johan nuo listat kotiinkuljetuspaikoissa alkavat kuudesta eurosta ja jos perhepizzasta puhutaan, alkaa hinta olla kympin luokkaa.
        Vaatteista vielä, olen kertonut ostaneeni piraatti farkkuja mallista Lewis 501 ja ne ovat kyllä kestäneet käytön ja kulutuksen tosi hyvin. Voi olla että suomesta ostettuina aidot Lewikset kestävät käyttöä vielä paremmin, mutta minulla ei ainakaan ole varaa niitä suomesta ostaa, varsinkin kun on teini-ikäinen nuori joka kasvaa ja kuluttaa farkkuja paljon.
        Ruusumarmelaadista en tiedä mutta siinä yhdyn mielipiteeseesi että Shopska salaatti on ihanaa


      • tosi halpaa
        yx matkaaja vaan kirjoitti:

        Voit olla oikeassa noissa hinnoissa,enkä tiedä mitä suomessa maksaa hotellissa tilattu sauna, mutta en oikein usko että sitä suomessakaan saa tilattua 7,5 euroon tunti. Fitness paikkojen hintoja en myöskään tiedä ja ehkä 5 euroa tunti bulgariassa on liikaa jos sen saa suomessa halvemmalla. Noista esim. pizza hinnoista vielä, että ainakin pääkaupunkiseudulla ei mistään ravintolasta saa kunnon kokoista pizzaa 4,5 eurolla. Johan nuo listat kotiinkuljetuspaikoissa alkavat kuudesta eurosta ja jos perhepizzasta puhutaan, alkaa hinta olla kympin luokkaa.
        Vaatteista vielä, olen kertonut ostaneeni piraatti farkkuja mallista Lewis 501 ja ne ovat kyllä kestäneet käytön ja kulutuksen tosi hyvin. Voi olla että suomesta ostettuina aidot Lewikset kestävät käyttöä vielä paremmin, mutta minulla ei ainakaan ole varaa niitä suomesta ostaa, varsinkin kun on teini-ikäinen nuori joka kasvaa ja kuluttaa farkkuja paljon.
        Ruusumarmelaadista en tiedä mutta siinä yhdyn mielipiteeseesi että Shopska salaatti on ihanaa

        Vertailukelpoista niinpä....
        ja mitä sitten haluaa ja arvostaa.Saunasta vielä
        kyllä Suomessa kuuluu 4 tähden hotellin hintaan
        ainakin aamusauna.
        Nuo ruokien hinnat esimerkkeinä vertailun vuoksi.
        Shopska salaatti muuten yleensä 4.50 levaa.
        Vaatteista vielä,ostin pikkuhousut 3 levaa.....
        aurinkoista lomaa...halvalla tai ei.Siis oikeasti
        hauskaa lomaa kaikille Bulgariaan meneville.


    • monsku:D

      olin bulgariassa viimeksi kesällä! olimme perheeni kanssa planeta hotellissa ja todella hyvä hotelli oli:D siitä oli helppo mennä rannalle ja kukkais kadulle mitä sanotaan oikeaksi kauppakaduksi:D seltä kyllä löytyi vaikka minkä laista tuliaista tänne koti maahan. olimme myös 2 vuotta sitte bulgariassa, mutta vain victoria hotellissa. se oli vähän kauempana kukkais kadusta mutta voisi kylläsanoa että parempi se oli kuin planeta hotelli. minä pidin kyllä bulgariasta todella paljon mutta huonot puolet oli siinä että varkaita siellä oli paljon että kannattaa pitää kiinni omista laukuistansakkin ja jos pelkää ukkosta (niinkuin minä:D) niin siellä on todella kovat ukon ilmat jos ukkonen sattuu tulemaan ja kolmas huono puoli oli siinä että kun menit rannalle uimaan niin rapuja meni siellä rannalla ja kun menit vähän syvemmälle veteen niin syvemmällä alkoi tulla paljon meduusoja. ruoka siellä on hyvää ja ihmiset mukavia ja reiluja ja kannattaa maistaa bulgarian kuuluisia kana kebabeita mutta älkää maistako sobska salaattia jollettepidä vuohen juustosta

    • Rouv Lahdesta

      Kolme kertaa olen Bulgariassa lomaillut ja joka ikisellä reissulla on ollut aivan mahtavaa! Kannattaa aina lähteä avoimin mielin ja arvostelun sijasta katsoa, miten missäkin maassa eletään ja asutaan. Bulgariassa on siistiä ja ruoka on todella maittavaa ja sitä on runsaasti (vrt. esim. Kypros, jossa jokaikisessä raflassa annokset niin pieniä, että tunnin pästä oli jo nälkä!) Retkiä voi tehdä mielensä mukaan, esim. laivamatkaa Istanbuliin suosittelen. Bulgariassa on myös ihana vuoristo ja siellä kylpylöitä. Pieni maa, jossa on kaikkea. Hinta- laatusuhde kohdallaan. Ja krääsäähän myydään Suomessakin joka ostokeskuksessa, joten ne voi ohittaa ilman marinoita. Hyvää matkaa teille!

    • santeri syväntö

      En ole koskaan käynnyt Bulgariassa enkä koskaan käy.Tämä keskustelu on aika tyhjentävä vastaus siihen,vielä kun katselee matka oppaat ohjelmaa,niin vakuutuin asiasta.Mutta kuka mitäkin haluaa.

    • Taas mennään..

      Santerin pisin reissu taitaa olla tuvan ovelta ulkohuussiin..

    • Matkustelija10

      Onko kellään kokemusta Bulgarian Banskosta? Tiedän paikan olevan lasketteluun loistava mutta onko siellä syksyllä tai loppu kesästä mitään toimintaa?

    • Bulgaria on tosi mukava paikka käydä lomalla .Olen ollut siellä monta kertaa ..Sunny Beach ja Kultahietikko ovat hienoja paikkoja ..Paljon aurinkoa ja ihanat hiekkarannat molemmissa , ruoka , vaatteet halpoja ostaa ..Olen taas tänävuonna sinne menossa elokuun lopussa siis SB .lle ..Haittapuoliakin on ..Musiikki kadulla on kovalla siispä kannattaa vähän katsoa jos haluaa yönsä nukkua hyvin niin hotellin sijainnin..Kaduilla on paljon lapsia jotka kerjäävät rahaa ..Jos haluaa heitä auttaa niin rahat kannattaa antaa jollekkin avustus säätiölle ..Niin apu menee varmemmin perille .. Ja ihan mukava yllätys on että monessa juoma ja syömäpaikassa henkilökunta puhuu vähän suomea ..

    • Miyako-san

      Tykkäsin Bulgariasta kovasti (Sunny Beachilla oltiin muutama vuosi takaperin). Oli kyllä meikäläisen eka ulkomaanmatka, joten ei ollut paljoa mihin verrata, mutta lämmintä piisasi, ruoka oli hyvää ja mereen pääsi uimaan aina kun halusi :)
      Basaarialueella oli kiva kierrellä, sai rauhassa katsella vaatteita ja myyjä ei vetäny kasvimaata nokkaansa jos ei ostanutkaan mitään :D
      Ehkä vähän miinusta ravintoloiden sisäänheittäjille, osa oli todella sitkeitä tapauksia, jotka eivät ymmärtäneet, vaikka sanoi "ei" parillakin kielellä :)
      Lähtisin kyllä varmasti uusista, jos sinne tehtäisiin vielä esim. Aurinkomatkoilta matkoja. Miksiköhän ne on lopetettu..?

    • BULGARIA

      Oon itte puoliks bulgarialainen. Mahtava paikka. Sinne vaan siellä ei oo mitään huonoa keksimälläkään

    • kirios

      Bulgariaan kannattaa mennä .Olemme käyneet 3krtaa Nessebaarissa. Aivan ihana paikka vähän suomalaisia...Hintataso puolet Suomen euroista...SUOSITTELEN

    • Anonyymi

      Mikä mahtaa meno olla nykyään? Onko äskettäin esim. Sunny Beachilla olleita?

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe