metsätilan osto

joiku

Minulle on tarjottu mielestäni edullista metsäpalstaa, mutta tämä tuli nopealla aikataululla, enkä ole vielä ehtinyt perehtyä tämmöisiin kauppoihin. Tilalla ei tosin ole myytävää puustoa n.20 vuoteen. (16 ha)Voiko lainan korot vähentää palkkatulosta niinkuin asuntolainassa, entä miten käy muiden menojen,kuten esim. taimenostokulut.Liitynkö alv-verolliseksi? Vaatiiko metsälaki uudistamaan heikosti lähteneen taimikon? Millaisiin kuluihin tulee varautua ja miten tulee toimia suorassa kaupassa. Voiko kaupan tehdä heti ja siirtää maksuajankohtaa esim kahden vuoden päähän(myyjän ehdotus).

6

3312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tilalla

      ei myytävää 20 vuoteen, niin ei kannata maksaa niin paljoa, että lainaa pitää ottaa...

      Palkkatuloista ei voi vähentää sijoituslainan korkoja.

    • kokemusta on

      kaikenlaista pientä varainsiirtoveroa ja lainhuutoa, ennen kauppaa toki tarkistat rasitteet ja lainhuudot, nekin maksaa.

      Sitten teet kaupat virallisen kaupanvahvistajan kanssa ja maksat sen kulut, lohkot metsän omaksi tilaksi, siitäkin merkittäviä kuluja..

      Kaikkihan nuo voidaan sopia myyjänkin kesken, tosin tuskin varainsiirtoveroa maksaa

      Mutta mitäpä sitä ei hyvän harrastuksen vuoksi olisi valmis maksaamaan.

      www.vero.fi , www.metsakeskus.fi, onhan noita lähteitä mistä tietoa etsiä.

      Kaupasta vielä, maksuajankohta on ostajan ja myyjän välinen, samoin omistuksen siirtymisajankohta.

      jos kauppa on alle markkinahintojen, muistaa verottaja kaupan jälkeen lahjaverolla..

    • Edellä kai kaupan kulut tuli lueteltua. Jos on jo erillinen tila, niin ei mene erotuskuluja, jotka saattavat olla huomattavan suuriakin, joissakin tapauksissa.

      Ilmoittaudut ALVilliseksi, saat kaikista metsäkuluistasi ALVin takaisin. Metsätilallinen maksaa siis lopulta vain palvelusten ja tavaroiden verottoman hinnan, kuten muutkin yrittäjät.
      Veroa et joudu nykyisin palstastasi maksamaan, jos ei kerran ole myytävääkään.
      Mitään metsäkuluja et saa suoraan vähentää palkkatulostasi.
      Metsätalouden kulut, lainankorkoineen, pitää kirjata ylös, että voidaan määritellä metsätalouden tappio, kultakin vuodelta erikseen. Tappio vähennetään muista pääomatuloistasi. Kun Tappiota sitten kuitenkin jää, saat siitä alijäämän hyvitystä. Se lasketaan siten, että tappiolle määritellään "negatiivinen vero" (28%), tämän "veron" saat vähentää palkkatulosta määritellyistä veroista. Eli kyllä se sinne palkkatulon verotukseen kiertyy, mutta mutkan kautta. Jos alijäämän hyvitystä ei voi tehdä, ei palkka tai eläketuloja, tappion voi vähentää seuraavien vuosien metsätalouden tulosta. Tappio kuitenkin vanhenee 10 vuodessa.
      Huomaa, ettei lainan lyhennys ole metsätalouden kulua, vain korot ja lainanhoitokulut.

      Vaikka Ostohinta ja muut hankintakulut ovat kertaluonteisia, eivätkä ole verotuksessa vähennettäviä, niin kuitit kannattaa kuitenkin säästää kahdesta syystä.
      1. Saat hankintamenojen mukaisesti tehdä aikanaan metsävähennyksen puun myyntituloista, sitten kun niitä tulee. Huom! Metsävähennysoikeus on periytyvä, jos tila siirtyy perintönä seuraavalle sukupolvelle, ennen vähennyksen käyttöä.
      2. Jos myyt palstan, myyntivoiton tai -tappion määrittelyssä kaikki hankintakulut ovat vähennyskelpoisia.

      Onnea ostopuuhiin!

    • joiku

      Kovasti kiitoksia näistä asiallisista vastauksista.Vielä täytyisi kerätä rohkeutta ja marssia pankinjohtajan puheille. Oisko vielä vinkkejä pankkilainasta. Onko olemassa metsää varten erityyppisiä lainoja? Mitenkäs korko ja riittääkö kyseinen tila yksin vakuudeksi. Vai kannattaako kiinittää nykyinen asunto. Saako lainan sovittua esim.( tässätapauksessa) 2 vuoden päähän.

      • alle

        prosentin.

        Tuohon vaan se ohje, että tutustu korko-asiaan ja käy usessa pankissa pyytämässä tarjous ja kun sulla on ne saatuna, niin sitten valitset omalla logiikallasi pankin ja tinkaat lainan vähintäänkin siihen parhaaseen tarjoukseen.

        Koron osalta kannattaa miettiä onko viitekorkona euribor vai pankin oma. Ne kun elää suhdanteissa vähän eri tavalla. Ja hintakin on yleensä eri.

        pankkihan ensimmäisenä tarjoaa tasaerälainaa, jossa maksat pitkään melkein pelkästään korkoa. On huomattavasti kalliimpi kuin tasalyhenteinen, mutta toki oman rahatilanteen mukaan kukin valitsee. Hintaero selviää kun pyytää laskemaan koko laina-ajan korot eri vaihtoehdoille.

        Vakuudeksi metsätila yleensä käy, jos sen omistat, mutta kaipa se onnistuu siinä samalla sen omistusoikeuden siirto jos teet kaupat pankissa.

        Semmosta tiedoksi että kun pankki hakee lainhuudot ostamaasi tilaan, se laskuttaa siitä vähintään "suolaisesti", mutta sen voi tehdä itsekin hintaan 65€ (valmiit lomakkeet netissä).

        Tosin tuossa lainallaostotilanteessa voi olla vaikea saada itselle sitä lainhuutojen hankintaa, pankki kun haluaa varmistua että todella siirryt pantin omistajaksi.

        Ja mitä pankijohtajan luona käyntiin tulee, niin sehän on kuin menis kauppiaan luo. Nehän suorastaan tyrkyttää sulle lainaasi jos pystyt osoittamaan maksukykysi. Mitä niitä arastelemaan.


      • chester1

        Pankin vakuudeksi käy 60% kauppahinnasta.Ainakin Nordeassa.Kysy joltain paikalliselta metsäammattilaiselta Mhy tai metsäkeskus palstan karkeaa hinta arvioita niin ei tule ostettua sikaa säkissä.Pääsääntöisesti maata/metsää kannattaa osta ainaa jos ei maksa hirveää yli hintaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1241
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1130
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1115
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe