Sanur Beach

Sumba

Olisiko kenellekään tietoa Sanur Beachista?
Millainen ranta ja elo kyseisellä alueella on?

14

4334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta rauhallinen

      loistavat hotellit, mukava ranta, sopivasti ravintoloita ja palveluita. Suosittelen!

      • Palaamme varmasti ...

        Olimme joulun 2007 ja todella pidimme. Kovin huimaa iltameininkiä sieltä ei löydy, mutta mukavia ruokaravintoloita kyllä. Majoituimme Puri Santrianissa ja se oli ainakin aivan loistava hotelli. Hyviltä näyttivät monet muutkin. Ranta on hyvä myös lapsille. Ja sähäkämpää menoa voi käydä katsomassa Kutassa, jonne pääsee helposti vaikka taksilla.


    • balille myös menossa

      Olemme myös menossa balille sanurin alueelle buri santrian hotelliin, olisinkin kysellyt onko sen lähettyvillä hyviä ruokapaikkoja missä istua iltaa. Ja onko tämän hotellin lähettyvillä minimarkettia, mistä käydä päivittäin jotain kivaa hakemassa.

      • Puri Santrian

        Kyllä löytyy läheltä niin ruokapaikkoja kuin pikkumarkettejakin.


      • löytyy

        Sanur Beachin rantakadulta löytyy mm.K-Market joka on 24h auki.
        Samaiselta kadulta löytyy paljon ravintoloita, osa on hotellien yhteydessä olevia joiden laskuun lisätään se 21%. (Service and goverment tax).


    • Sinne kohtsillään

      Onko kukaan teettänyt pikku italiassa kenkiä sanurin alueella, jos on niin tuliko niistä hyvät kävellä. Muutenkin alueesta olisi kiva saada tiedon jyväsiä, onhan mukavaa kun on jotakin perustietoa hanskassa ennen kohteeseen menoa. Emme ole aiemmin olleet balilla, senkin puolesta tiedot ovat tarpeen. Liekkö sanurin alueen ruokapaikoista jokin ylitse muiden, sekin olisi hyvä tietää(tykkäämme liha/kala/kana aterioista)etukäteen. Sekin olisi kiva tietää, jos lähtee paikallisten järjestämille retkille mistä päin saarta ne saa halvemmalla. Onko sanurin alueen ranta snorklauksen suhteen millainen, tätä kysyn siksi että jos se on näkemisen arvoinen hommaan itselleni maskin ja hengitysputken jo etukäteen.

      • Tuula

        Olemme käyneet nyt kahtena vuotena peräkkäin Sanurissa.Paikka on mielestämme hyvin rauhallinen ( olemme keski-iän ohittaneita jo )ja kauppoja löytyy Sanurista, mutta myös kannattaa käydä ostoksilla Denpasarissa myös.Siellä ainakin pari kohdetta jossa käytiin Mata-Hari ja Ramayama tavaratalot.Taksi maksaa sinne noin 5 euroa ja jos haluatte että taksi kuljettaa teitä tavaratalosta toiseen niin maksaa noin 15 euroa.( tämä me maksettiin)oltiin yli puoli päivää liikenteessä.Sanurissa on meidän ehdoton numero yksi ruokapaikka nimeltään MING, on hieman kalliimpi kun muut ruokapaikat mutta tosi hyvä.Myös Hotelleissa käytiin syömässä, esim. Tangjung Sari ja siinä "rantaviivalla" on monta hyvää ravintolaa, ja 4 hengen lasku oli aina noin 30 - 35 euron luokkaa, joten ei kallista.
        Snorklaamassa käytiin paikassa nimeltä AHMED, noin 2 tunnin ajomatkan päässä Sanurista, mutta kiva matka sillä näkihän siinä myös hieman maisemia.Ahmedissa on ravintola nimeltä SAMA - SAMA, meillä on osoite myös jos tarvitset.Siihen laitettiin ravintolan eteen kamppeet rannalle ja lähdettiin snorklaamaan....aivan fantasinen paikka snorklata...erillaisia kaloja..väriskaala kaloissa mitä parhain ja tietysti paljon koralleja.Tietysti käytettiin tämän pikkuravintolan antimia siinä koko päivän ajalla...syötiin toasteja ja juotiin pari olutta ja lähtiessä annettiin vähän tippiä, että saatiin käyttää heidän rantaa...ja pojat olivat oikein tyytyväisiä.Jos sinulla tulee vielä jotain mieleen, niin kysele vaan, kyllä yritän vastailla niin paljon kuin vaan voin.

        Hyvää matkaa, ja kyllä sanon nyt jo että varmasti tulee unohtumaton matka.Me olemme paljon matkustellut, mutta kyllä Bali oli( on )hyvin paljon meidän mieleen, ja varmasti mennään taas uudelleen sinne.


    • balibalibali

      Onko puri santrian hotellilta matkaa sanurin keskustaan minkä verran, ja onko hyviä safka paikkoja lähettyvillä. Mitä safkapaikkaa ei kannata jättää kokematta.

      • Tuula

        Sanurihan on yksi pitkä katu, jossa ei oikein ole ns. keskustaa ollenkaan.Tämän pitkän kadun varrella on paljon Hotelleja, kauppoja ja ravintoloita.Ehkä toisessa päässä on hieman enemmin ravintoloita , ja kauppoja.Mutta matkat ovat lyhkäsiä ( 1 - 2 km) ja jos ei viitsi kävellä, niin taksi maksaa ihan pari euroa siinä Sanurin alueella.Ainakin Ravintola Mingistä viedään "kotiin" ravintolan omalla autolla,maksutta.Ja jos soitat sinne, niin tulevat myös hakemaan.Kävele rantaviivaa pitkin, niin tulee paljon ravintoloita vastaan ( hotellien) ja useimmissa niissä on tosi hyvä ruoka ja ihana istua meren rannlla ruokailemassa.Muistaakseni Puri Santrian on myös tämän "pitkän Sanurin kadun varrella" joten lyhyt matka joka paikkaan.Myös tämän saman kadun varrella on KODAKIN rahanvaihtopaikka, jossa aina vartiat myös paikalla, kurssi hyvä ja tuntui hyvin turvalliselta asioida siinä.
        Sanurissa on yksi iso tavaratalo, ja tämä Kodakin rahanvaihto on tavaratalon melko vastapäätä.


    • Kaunisniminen

      Mene rahanvaihtopisteeseen aina kaverin kanssa jos suinkin mahdollista. Sanurin rahanvaihtopisteistä useimmat pyrkivat vetämään välistä, joten laske saamasi rahat tarkasti. Vaadi myös kolikot. Kysy komissio etukäteen. Jos rahasi vaihdetaan tarpeettoman pieniksi seteleiksi, olet vaarassa tulla huijatuksi. Asiasta huomauttaminen korjaa yleensä tilanteen, viimeistään viidennellä kerralla. Rahanvaihtopisteitä on lähes joka nurkassa.

      Muutoin Sanurin alue on rauhallinen ja mukava. Pankkiautomaatit toimivat Visa luottokortilla Marraskuussa en saanut Visa Electronia toimimaan missään Sanurin alueen automaateista. Kaupoissa se kyllä toimi.

      Ranta on rauhallinen. Laskuveden aikaan uintikelvoton, mutta soveltuu osittain kahlailuun ja kalastukseen kyseisenä aikana. Nousuveden aikaan rannan suuntainen virtaus voi haitata. Kaikenlaista hilavitkutinta löytyy, jeteistä kelluviin lauttoihin ja lasipohjaveneisiin. Vesiurheilujutut ovat kumminkin enemmän Kuta beachin juttuja.

      Hotellien alueet reunustavat rantaa, mutta kun pääset jotain katua pitkin rannalle voit kävellä rannan kävelyväylää ihan riittävän pitkälle. Hierojat ja kaupustelijat voivat häiritä paikoitellen. Tyttökauppiaita on harvakseltaan, tosin se kaupustelun laji on tosi hiljaista, eikä sillä häiritä ketään. Sanur Beach ja Puri Santrian hotellien välissä rannalla olevissa pikkuputiikeissa voit teettää itsellesi uima-asun mittojen mukaan. Saat sellaisen kuin haluat, eikä maksa todellakaan paljon.

      Mitä kauemmaksi kävelet rannalta, sen aidompaan paikalliselämään pääset tutustumaan. Sanurin alueelta löytyy myös rahtifirmoja, UPS jne., jos niinkuin innostut rahtaamaan jotain suurempaa kotimaahan. Hinnat ovat aika kovia, mutta tavara tulee perille varmasti. Toisin on postin kautta.

      Yksin tai kaksin kannattanee käyttää paikallisia bemoja, skootteria jne... useamman henkilön kyseessä ollen, taikka jos matka on pitkä vuokra-auto kujettajineen on helpoin vaihtoehto. Bemolla sama matka saattaa kestää iäisyyksiä. Ei ole ollenkaan varmaa ehditkö bemoilla saaren toiselle laidalle saman valoisan aikana. Auto kuljettajineen on meikäläisittäin ajatellen älyttömän halpa, kunhan muistat tingata rajusti.

      Kilpailuta useampaa ja testaa kielitaitoa, sitäkin sieltä löytyy ainakin nuorilta. Puri Santrianin edessä päivystää Gede Ardipa. Kohtelias, kielitaitoinen luotettava kolmen pienen lapsen isä. Ja muistakin sitten tingata se hinta. Siirtyminen lentokentältä Sanurin alueelle maksoi hänen kauttaan muistaakseni 150 000 rupiaa, kun hotelli laskutti samasta 900 000. Että siinäpä sitä hintaeroa. Kummassakin tapauksessa käytössä oli kaksi autoa.

      Jos etsit jotain tiettyä esinettä taikka tavaraa, palvelua jne. kannattaa kysyä paikallisilta mistä sellaisia löytää. Esimerkiksi baarista jne. Tarjontaa on niin älyttömän paljon, että lomasi hukkuu turhaan juoksenteluun jos sokkona yrität. Denpasar on kaupunki siinä missä muutkin ja kaupungista löytää mitä vaan kun on aikaa.

      Ubudin alue on taas jotain jossa kylät ovat yhden asian kyliä. Yhdessä on taulumaakareita , toisessa pelkkiä kultaseppiä jne... Katso hintataso ensin Sanurin kaduilta, sitten ostoskeskuksista ja lopuksi mene tinkaamaan Ubudin alueelle, saatat onnistua hyvinkin.

      Puisesta istuvan Buddhan patsaasta pyydetään Ubudin alueella jopa 600 USD, kun samanlaisen patsaan saa Pukaron Paronista alle 100€. Eikä tarvitse tingata. Toki Pukaron maisematkin ovat hiukan erilaisempia.

      Mitä tahansa hankitkin älä käytä hotellia välikätenä. Hinta moninkertaistuu heti! Esimerkiksi hotellin lääkärille voi maksaa suoraan. Hotellin kautta kierrätettynä hinta on enemmän kuin kolminkertainen. Tietysti hotellin respaa kannattaa käyttää asioitten selvittelyyn, mistä mitäkin saa. He yleensä tietävät hyvin ja englanti kelpaa kieleksi. Tosin se käy hyvin koko saarella, useimmiten.

      Mene uteliaalla mielellä, älä tuomitse heti ja aikakaan ääneen, saat paaaaljon enemmän irti.

      Käy jossain Barong tanssiesityksessä ja ehkäpä hautajaiset voisivat antaa hiukan kontrastia. Niin maakaaberilta kuin hautajaiset tapahtumana meistä länsimaisista kuulostavatkin, et siellä välttämättä huomaa sellaisessa tilaisuudessa olevasikaan kun sitä touhua sivusta seuraat.... Se maa ja saari on meikäläisille ihmeitä täynnä.

    • LunkistiVaan.

      Sanur on rauhallisempi ranta kuin Kuta.

      Sanur ei sovi surffareille (kivi/koralli pohja alkaen 20 m rannasta), mutta ensimmäiset 20m on hiekkapohjaa. Sopii lapsiperheille koska lapset ei lähde sinne kauas uimaan.

      Sanurissa on pieniä kahviloita, ravintoloita ja kauppoja

      Sanur on halvempi kuin pääturistikeskus Kuta: hotellihinnat halvempia

    • liirukas

      Hop, onko kellään ihan tuoreita kokemuksia Sanur Beachiltä? Syyskuussa olisi tarkoitus matkustaa!

      • hiekkapali

        hyvä mesta. Paikallista Balia näkee siellä. On ravintolaa,kauppaa,kuppilaa jne. Ranta myös ok. Jos olet suunnitellut olevasi koko loman Sanurilla, niin kannattaisi miettiä josko olisit eri puolilla Balia. Jimbaran on erittäin hyvä,hieno ranta. Ehkä jos vilinää haluaa niin Kuta. Toisaalta Nusa Lembogan on helposti lähestyttävä saari nimenomaan Sanurista päin. Pikavene matkan päässä. Hotelli vinkki Sanurille; Mercure Resort.


    • Hyväpaikka

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe