Muut kauppaketjut

Lidln lisäksi

Täällä valitetaan ettei muista kaupoista puhuta juurikaan. Aika tasapaksujahan nuo muut ovat keskenään, valikoimista ei kannata puhua, koska ne ovat melkein identtiset lukuunottamatta ketjujen omia tuotteita jotka nekin on keskenään identtisiä kääreitä lukuunottamatta. Mutta tässä minun näkemyksiä noista muuten.

K-ketju, pienimpiä marketteja en ole paljoa käyttänyt joten ei mielipidettä niistä. Supermarketin ja Citymarketin valikoimat ovat tosi hyvät. Yleensä niistä löytää melkein kaiken tarvitsemansa, mutta citymarketit ovat huonosti järjestettyjä asioiden etsimiseen menee aikaa. Tuoretta kalaa ja lihaa saa yleensä kohtuu hintaan. Kantaasiakas saa ihan ok edut ja kortti maksaa muistaakseni vain 20e, joskus sen saa ilmaiseksikkin kampanjoista. Plussa seteleitä kertyy pienessäkin taloudessa ihan mukavasti.

E-ketju. Siwat ovat aina aika likaisia, en tiedä mikä siinä on, mutta aina tulee niistä jotenkin epäsiisti vaikutelma. Kantaasiakkuus on muistaakseni ilmaista, mutta edutkaan eivät päätä huimaa. Bonuksia ei pienessä taloudessa juurikaan kerry.

S-ketju. Kaikkein kallein ketju. S-etukortti on kaillein asiakaskorteista, mutta sen omaava saanee hyvät alet, muut maksavat itsensä kipeiksi. ABC myymälät ovat tosi tervetullut lisä, ruokaa voi käydä ostamassa 24/7.

Eli tässä nämä kolme isoa sitten oli. Eipä noissa isoja eroja mielestäni ole, eli tuskin on ihme jos Lidln kaltainen ketju herättää keskustelua koska se erottuu niin paljon näistä totutuista.

11

847

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eri paikkakunnalla

      Taidat kokemuksistasi päätellen olla eri paikkakunnalta kuin minä. Meillä Prisma on ehdottomassti edullisin kauppa - siis ihan ilman niitä bonuksiakin. Citymarketista ei löydä mitään, puolityhjä kauppa. K-market on erinomainen kauppa, mutta hinnat ovat järjestään paljon kalliimpia kuin S-ketjun Prismassa. Kuluttajaviranomaisten tutkimuksissakin meillä päin Prisma hakkaa mennen tullen kaikki, myös Lidlin.

      • ehkä minulla

        on katsantokanta sinnä mielessä että syön aika erilaista ruokaa kuin normi suomalainen. Ostan paljon tuoreita kasviksi ja tuoretta lihaa ynnä kalaa. Mutta valmisruuat ja muut turhakkeet jäävät hyllyyn. Tuoreissa elintarvikkeissa on isojakin hinnan eroja. Esim. jos katsoo jonkun naturel kananlihan hintoja. Sitä marinoitua moskaahan kyllä saa halvalla, mutta ne jää kyllä suosita hyllyyn meikäläisell'.


      • hintavertailu

    • ihmetellessä

      Kun vähän miettii, niin Suomessa aika monen tuoteryhmän tarjonta on pääosin parin-kolmen ison firman tuotteilla täytetty. Toki pienempiä ja/tai paikallisia toimijoita on jonkin verran, mutta silti.

      Valio, Ingman, Arla; HK, Atria, Saarioinen; Olvi, Hartwall, Sinebrychoff; Fazer, Vaasan leipomot;... Päälle tietysti kansainvälisempiä merkkejä omaavat Unilever, Kraft jne.

      Kaikenkaikkiaan, eipä oikeastaan ihmetytä, että kaupoissa saman suuntaiset valikoimat, josko täällä kovin erilaisella tarjonnalla pärjäisikään mikään vähänkään isompi ketju (huomioitava kuitenkin se potentiaalinen asiakasmäärä). Lidlillä tietysti taustansa vuoksi täkäläisittäin erilaista tarjontaa, omat ja jo muualla myymänsä muut merkit.

      Kaipa isommat ketjut tietysti voisivat käydä muuallakin valmistettavia tuotteita haalimassa valikoimiinsa, josko sitten lie mahdollisesti saavutettavat edut vaivan arvoisia, jos nytkin kuvio puolestaan toimii.

    • ovat

      yksinkertaisesti Stockmann ja Lidl. Enkä nyt puhu hinnoista (koska ne eivät kiinnosta minua tippaakaan), vaan ruokatuotteiden laadusta, mausta ja valikoimasta.

    • taas yksi joka tekee sen maailman tyhmimmän vertauksen. jos teet vertauksia kaupoista niin ota silloin huomioon se että prisma ja citymarket ovat omissa ketjuissaan niitä isoimpia kauppoja kuin taas siwa on pieni kauppa ja sen ketjun isoin on euromarket. oletko tutustunut kyseiseen kauppaan koskaan????

      ja se että jos sinä olet todennut jonkin siwan likaiseksi niin minkä vuoksi puhut kirjoituksessasi monikossa? oletko kiertänyt koko suomen siwat?
      ja kyllä ykköbonus kortti on ainoa (?) ilmainen kanta-asiakas kortti ja kertymä kausihan on vuosi toisin kuin esim prisman kortissa kuukausi (?).

      jokaisellahan on oikeus valita suosikkinsa eikä maku asioista voi kiistellä tai voihan sitä mutta eihän se asiaa mitenkään varmaan muuta.

      vaikka itse olen siwan työntekijä niin en sorsi muita ketjuja, kaikissa on puolensa. harvoin kyllä asioin muissa kuin oman ketjun kaupoissa, johtuen varmaan siitä että haluan keskittää bonukset yhteen ja saanhan henkilökunta alennusta =)

      joten eiköhän anneta jokaisen asioida siellä missä itse haluaa, jokainen kauppa tarvii asiakkaansa.

      iloista syksyn odotusta kaikilla olet sitten minkä kaupan/kanta-asiakaskortin haltija.=)

    • lähtien k-plussa

      kortti on maksulliseksi muuttunut? Mulla on ollu kyseinen kortti jo ties kuinka kauan, eikä sen saamiseksi mitään tarvinnut maksaa. Älä levitä väärää tietoa.

      S-ryhmälle pitää maksaa ens aluks 20 euroo, että saa joskus jonku 5 senttiä alennusta. Yli 100 euroo pitää kerryttää tililleen. Eli silloin sitä on asiakasomistaja. Mut jos on pienet ostokset, niin eipä kerry rahaa tilille. 50€/kertaosto, siitä saa 5 senttiä alennusta.

      E-ryhmän bonuskortti on ilmainen, joskus tarpeen, jos on hyvät alet. E-ryhmän myymmälöissä hinnat on jo niin pilvissä ettei ne aletkaan oikein houkuta. Ja oot oikees, ne Siwat on suttusen näkösiä. Lidliin ei onneksi tarvi kortteja, on muutenkin edullinen.

      • on hyvinki

        kylläkin maksullinen. hinta on 8.40. ja jos et usko niin käyppä vaikka tuolla k-plussan sivuilla ja tutkippa siellä ajan kuluksesi tietoja käteiskortista. siellä lukee ihan selvällä suomen kielellä että käteiskortti maksaa tuon ed. mainitun summan verran.
        oletko kenties saanut oman korttisi vaikka äidiltä ? onko se pää kortti vai kenties rinnakkaiskortti???
        älä syytä muita väärien tietojen levittämisestä jos et tarkasta ensin itse faktoja.


      • tainnut

        unohtaa sen Plussa-kortin maksun. Minun sellaisen hankkiessani, se maksoi 50 FIM ja tiettävästi sen hinta on nyt kuta kuinkin samalla tasolla euroissa.

        Perheenjäsenten sivukortit taitavat tulla maksutta, mutta se ensimmäinen maksaa aina.


    • hallihaalaja

      Kukaan ei selvästi käytä kauppahalleja, joissa tuoretta, pakkaamatonta tuotetta ;kala, liha,

    • ketjuja-piisaa

      Lisäksi on vielä M-ketju ja Tarmo-lähikauppaketju.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe