Umpisuoli

Jokunen

Mahtaisko olla kyseessä umpisuolen kipu kun on ollut pientä pistoa oikealla alavatsassa.Välillä ei kipua tunnu,kipuja on ollu yli kuukauden.Kysyisinki että millasia oireita on umpisuolen kipeytyessä ja kuinka kauan umpisuoli kestää ennen kun täytyy lähteä lääkärille?

8

23315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokenut

      Umpilisäke oireilee ensin koko vatsan alueen kipuna, onka jälkeen pistävän kivun tunne siirtyy selkeästi oikealle alavatsan puolelle. Ainakin minun tapauksessani 24 tuntia kivun alkamisesta oli pakko lähteä lääkäriin. Umpisuoli kuitenkin kai voi oireilla ensin lievemmin ennen varsinaista tulehtumista. LÄÄKÄRISSÄ KANNATTAA KÄYDÄ VARMASTI, ei kannata missään tapauksessa odotella!

    • Sippa

      Minultakin on umpisuoli leikattu. Itselläni se alkoi huonona olona, joka vain huononi, ja huononi tylpäksi kivuksi asti... Kun en huonoa oloa eikä kipua enää kestänyt oli pakko lähteä lääkäriin. Siinä vaiheessa olo oli jo niin heikko että tuntui että silmät muljahtelee päässä, jalat vapisi kuin maratonin jälkeen kun kylmä hiki otsalla raahauduin terveysasemalle. Ensioireista lääkäriin lähtöön meni noin 3-4 tuntia.
      Umpisuoli voi oireilla kuitenkin hyvinkin eri tavoilla. Valitettavasti lääkärit ei tunnu ottavan sitä vakavissaan ennen kuin on todella viime hetket käsillä.
      Oletko nainen? Jos olet niin toinen vaihtoehto voisi olla että oikeassa munasarjassa on jotain oikkuilua?

    • Doc

      Sulla umppari vaivaa, jos on yli kuukauden kipuillut. Yleensä umppari on korkeintaan muutaman päivän episodi joka päätyy leikkaukseen. Oirekirjo vaihtelee runsaasti. Ylensä tautiin kuuluu vatsakivut, jotka painottuvat oikealle alavatsalle. Alussa monesti kivut tuntuvat koko vatsalle. Tärinäarkuus on miltei aina (esim kipu hyppelyssä, kuopat autossa jne). Yskäisy myös monesti tuottaa kipua oikealla alavatsalla. Kuumetta on usein muttei aina. Oksenteluakin saattaa joskus olla. Itse olen kuitenkin oppinut, että tuskin on mitään niin tyypillistä kuin epätyypillinen umppari. Tämän vuoksi kannattaakin aina käydä lääkärissä jos vatsakipuja on.

      Jos olet nainen, niin suosittelisin sinulle ensisijaisesti gynekologilla käyntiä. Kipu saattaa tulla sisäsynnyttimistä.

    • pajuntu

      Minulla oireet alkoivat aamuyöstä, ja puolen päivän aikaan kivut olivat jo niin mahtavat, että ainoa vaihtoehto oli suunnata suoraan kohti sairaalaa. Harmi että jouduin jonottamaan tunti tolkulla Peijaksessa ennen kuin sain kipulääkkeitä, ja pääsin leikkaukseen. Leikkaukseen pääsin seuraavana yönä yhden aikoihin, mutta se ilta oli yhtä helv....iä. Toivoi jopa "leikillään" että kuolisi päästäkseen kivuista, mutta oikeasti ei, koska kotona odotti 8kk ikäinen esikoinen, ja toinen tulossa keväällä.

      Eli...omakohtaiset ja työkavereiden ja tuttavien kokemukset ovat, että YLEENSÄ kun umppari alkaa vaivata, mieluummin tuntien kuin päivien sisällä makaat leikkauspöydällä. Prosessi yleensä on suht nopea. Poikkeuksia suuntaan jos toiseenkin saattaa olla, mutta yleensä kai ensioireista aika nopeasti kivut pahenevat yli sietokynnyksen.

      Terv. 1999 umpparistaan eroon päässyt onnellinen isukki.

      • eikekkase

        Joo mullakin on vaivannu umpisuoli nyt päivän... Aluksi kipu ilmeni koko vatsassa, särkyä aivan hirveesti ja en voinut liikkua. vatsakipu kumminkin hävisi parin tunnin aikana, kun olin paikoillani ja silloin kipu siirtyi umpisuolen kohalle. Menin sairaalaan ja multa mitattiin verenpaineita yms kokeita tehtiin minulle. 5 tunnin aikana he kertoivat minulle tulokset ja sanoivat että on lievä tulehdus. Lähettivät minut kottiin ja sanoivat että jos kipu pahenee tai mitään vastaavaa niin heti leikattavaksi vain. Sekä sanoivat vielä että syö kevyesti. No tässä sitä nyt ollaan, pientä kipua on oikeella alavatsassa. Minulla ei ole minkäänlaisia oireita.


    • merja

      jos olet nainen sinulla voi olla kysta oikeassa munasarjassa sillä itse epäilin umpisuolta mutta sitten selvisikin että oireet johtuivat oikean puoleisen munasarjan kystakasvaimesta...

      • uteliaana#

        Moi merja täytyykö tuota munasarjan kytakasvainta leikata vai meneekö se itsestään ohi..?


      • -
        uteliaana# kirjoitti:

        Moi merja täytyykö tuota munasarjan kytakasvainta leikata vai meneekö se itsestään ohi..?

        Mulla tuntui alavatsassa oikeella kipua, jota epäilin umpisuoleksikin mutta viikon lievän kipuilun jälkeen selvitin asian ja vesikysta löytyi oikeasta munasarjasta. Ne yleensä sulavat itsestään pois, joten sitä tyydyttiin vaan seurailemaan ja käskettiin tulla uudestaan 3 kk kuluttua jos vaivaa. Kysta tuntui n. kuukauden verran kunnes tunne hävisi, joten ilmeisesti kysta on joko hävinnyt tai pienentynyt..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe