Kysymys

Päivi : )

Hei!
Tämmöinen kysymys, jos jollakin olisi kokemusta tai muuten tietoa asiasta: Mun pk-poika ( 1, 2 v.) ei juuri muuten hauku ovikelloja tai vieraita ihmisiä, mutta kun nyt kesällä isäni laittaa ruohonleikkurin käyntiin, koira alkaa haukkua sitä ja käy leikkurin pyöriin kiinni. Toinen on kun tiellä ajaa tai omalla pihalla käynnistyy traktori niin koira alkaa haukkua kovaa ja yrittää myös lähelle päästessään purra traktorin pyöriä. Mistäköhän moinen käytös johtuu!? Sinänsä meitä on tämä touhu huvittanut, mutta koira on aika raivoissaan noita koneita kohtaan... vinkkejä?

7

506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varmaankin sellaisia,

      mihin koirasi ei ole vielä tottunut ja mistä ei tykkää. Kokeilisin ite sidätystä, eli että menisin koirani kanssa aluksi ooooooooosi kauas ja pyytäisin jotakuta sitten käynnistämään ruohonleikkurin/traktorin. Olisin koiran kanssa mahdollisimman rennosti kaukana äänestä. Aluksi siis niin kaukana, että se ei reagoi ääniin ja leikkisinkin koiran kanssa. Sitten pikkuhiljaa lähemmäs ja lähemmäs, sen mukaan miten koira reagoi ääniin. Tämä kestää kk:sia mutta uskoisin auttavan. Ja todella hitaasti pitää siedättää jos ahmaa liikaa, niin tulee varmasti takapakkia. Heti ei kannata edetä lähemmäs ääntä vaikka koira näyttäsi kestävänkin, vähitellen ja rauhallisesti :)

      • collie poika

        "vihaa" kaikkia koneita..ruohonleikkuria, partakonetta, porakonetta jne. Poitsu on nyt 1,5kk. Mielestäni ainakaan meillä ei ole mistään pelkäämisestä kiinni vaan olisko paimentamisesta?. Kun laitan ruohonleikkurin käymään hyökkää myös renkaisiin kiinni, mutta komennan pois niin poitsu lähtee ja lopettaa samalla haukkumisen. ja katselee vähän matkan päässä kaikessa rauhassa..


      • YstäväCollie

        Meillä sama ongelma imuroidessa..tuohan johtuu luultavasti siitä ettei koirasi ole tottunut ruohonleikkuriin, tunnetusti koirat kuulevat paremmin ja saattaa kova ääni aiheuttaa siitä paniikkia.


    • tätä

      Paimentamista ja ei todellakaan ole huvittava juttu, vaan sellainen joka pitää kieltää. Samaa vikaa on vähän meilläkin ruohonleikkurin kanssa, tosin nyt on vasta ensimmäisiä kertoja ollut ko. koneen kanssa tekemisissä, vaikka on jo neljä vuotias. Ennen asuttiin rivitalossa, jolloin sitä pulmaa ei ollut, kun itse ei ajettu.
      Meillä riittää, että käskee menemään pois, jopa niin hyvin, että meni viime viikolla avonaisesta ulko-ovesta sisälle, eikä tullut enää ulos. Mökötti sisällä. ;)

      Voisi varmaan kokeilla, että toinen käynnistää konetta ja toinen ottaa koiran haltuunsa, kieltää ja jos koira toimii toivotulla tavalla eli jättää koneen rauhaan,se palkitaan. Kiinnitetään huomio johonkin muuhun, vaikka lelulla leikkimiseen, toisen jatkaessa leikkaamista. Eikä anneta seuraavallakaan kerralla rähistä ja paimentaa, collie oppii kyllä.

    • Hukka-Musti

      Lisätkäähän koiran liikuntaa ja aktivointia. Se vaikuttaa ruvenneen turhautuneena toteuttamaan luontaisia paimennusvaistojaa. Tuollaisten vehkeiden paimennus voi olla vaarallista koiralle.

      • ´´´´´´

        kyseessä paimentamisesta?
        Meillä on staffi ja yrittää myös hyökätä ruohonleikkurin kimppuun sen käydessä.
        Sekä puree renkaita myös koneen ollessa käyttämättömänä.
        Tosin tämä on ensimmäinen kesä kun se ei sitä tee, koira 7v.


    • Malboro197

      Meilläkin tahtoo olla sama ongelma. Bordel collie meillä on ja 6 vuotta se nyt on ja se on aina haukkunu meidän kömpijän perään ja purru renkaita. Aluksi homma oli viä halittavissa kun se puri renkaita vaan silloin kun peruutti mutta nykyään sitä ei voi edes päästää irti jos joku ajaa sillä. Vaikka se olis kettingissä kiinni nii silti se haukkuu ei väliä onko se sisällä vai pihalla. Alkujen aluksi se puri traktorin rekaitakin mutta se lopetti sen aika nopeasti kun joku tassu jäi renkaan alle mutta tyohon mönkijä himoon ei mikään auta. Se juoksee vaikka ittensä kuoliaaks sen peräs. Ruohon leikkuria se taas pelkää 😂

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe