Homot ja pitkäletit

Kers. X SUK-I/08 MV

Oon tässä miettinyt, että mikä saa ihmisen, melkein jo aikuisen miehen menemään siviilipalvelukseen tai vaihtoehtoisesti alkamaan totaaliksi? Kertokaa Oikeasti hyviä syitä. Itse en keksinyt yhtäkään.

Huono kunto? Eiii, ei sitä tarvitse nykyajan armeijassa hävetä. Siellä se paranee aamureippailun yhteydessä.
Ulkonäkö? Eiii, kaikennäköisiä temmeltäjiä siellä näkyy muutenkin ja minkäs ihminen ulkonäölleen voi.
Pelko armeijaa kohtaan? Eiii, kaikkihan jännittää ensimmäistä päivää intissä, mutta pelko hävii, kun sä tutustut firman sääntöihin, saat kavereita ja sulle lyödään RK käteen.
Homoseksuaalisuus? Eiii, monet hinttarit ovat käyneet armeijan tuttavapiiristänikin, eivät ole kokeneet sitä minään ongelmana.
Halu olla erilainen? Eiii.

Armeijan käyneenä voin rehellisesti kertoa, että se oli aivan loistavaa aikaa. Kunto parani, uusia ystäviä tuli todella monta, se fiilis oli sanoinkuvailematon. Se, että tehdään kaikki yhdessä ja samaanaikaan, se, että sä et voi mennä siellä yksin, sä autat kaveria ja kaveri auttaa sua. Kokemus, joka ei unohdu ja jonka voittanutta tuskin tulee vastaan Bahamalta, Kuubasta tai Siwan vitun kassalta. Tajuttoman monta hyvää puolta keksisin nopeastikin, huonoja en niinkään.
Okei, onhan se niin, että sinne mennään seurustelusuhteessa, mutta pois tullaan poikamiehenä. Itselläni kävi samoin. Olin ennen inttiin astumista seurustellut 2 vuotta ja puolisen vuotta ehdin olla paveluksessa, kunnes erosin, mutta eiköhän jokainen teinisuhde joskus pääty. Tottakai myös aamuherätykset on perseestä, mutta niihin tottuu ja ne alkaa olee rutiinia. Rättisulkeisistä, yli yön kestävistä taisteluharjoituksista, yksittäisen taistelijan etenemismuodoista puhumattakaan. Niihin tottuu ja ne alkaa loppuvaiheessa olee siistiä ihan oikeasti.

Jos tätä nyt joku jannu, joka pohtii inttiin, sivariin vaiko totaaliksi menemistä lukee, niin lopeta se peukalon imeminen ja mene armeijaan, se tekee edelleenkin susta miehen vaikkakin meno on muuttunut viimevuosina löysemmäksi. Totuus on myöskin se, että tuleva työnantajasi ei katso hyvällä kertoessasi, että olet sivari / totaali, usko mua, usko vanhempaa, isompaa ja kokeneempaa. Usko vaan.

Suosittelen myös erikoisjoukkoihin menemistä. Itse pääsin toteuttamaan yhden haaveistani puolustusvoimissa ollessani raivaajasukeltajana 2008 - 2009 merivoimien Upinniemessä. Koulutus oli rankka, mutta pääsin näkemään asioita, paikkoja, tapahtumia, kuvia, videoita ja kokemaan asioita, joita ei 99,2% suomalaisista nää tai koe.

Kiitän.

136

5989

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :|:

      vitun tyhmä paskaläjä tonne inttipalstoille piipittämään herätyksistä ja räteistä. Et selvästikään tajua hevonvittua yhtään mistään.

      Täällä keskustellaan asiallisesti asevelvollisuudesta, sivarista ja totaalikieltäytymisestä. Ei todellakaan sinun homoystävistäsi ym erikoismiehistä.

      • --

        Siinä tuli jo kaikki tarpeellinen mainittua kyseisestä avauksesta.


      • Koskas tällä palstalla on asiallisesti keskusteltu yhtään mistään? Sivarit ja totaalit vaan paukuttaa toisiaan selkään ja on niin saatanan oikeassa joka asiassa. Jos ei armeijaa olis niin ei ois koko sivari ynnä muuta ongelmaa. Maksettais ruplilla ja kaikilla ois niin saatanan hauskaa!


      • Drill sergeant

        Sivarit pähkinänkuoressa. 8)


      • Anonyymi

        Onhan tuosta tutkimuksia. Parhaan näkemäni tutkimuksen on tehnyt Siiviilipalveluskeskus. Sen mukaan noin kolmannes sivareista täyttää lain vaatiman uskonnollisen tai eettisen vakaumuksen kriteerit. Käytännössä he ovat melkein kaikki jotain vapaakirkollisia tms. syvästi uskonnollisia nuoria. Lopuilla on erilaisia ongelmia. Noin kolmanneksella erittäin pahoja ongelmia. Tutkimuksessa nuo oli analysoitu aika hyvin.


      • wumpscut kirjoitti:

        Koskas tällä palstalla on asiallisesti keskusteltu yhtään mistään? Sivarit ja totaalit vaan paukuttaa toisiaan selkään ja on niin saatanan oikeassa joka asiassa. Jos ei armeijaa olis niin ei ois koko sivari ynnä muuta ongelmaa. Maksettais ruplilla ja kaikilla ois niin saatanan hauskaa!

        Oltais taidettu maksaa nykyisin ruplilla jollei jatkosodassa olisi ollut saksalaisia Suomen apuna. Siellä armeijassa ei ole taidettu opettaa mitään historiasta...pelkästään sitä isänmaallista ja omahyväistä aivopesua Suomen armeijan historiasta. Siellä saksalaisia lietsotaan naisten raiskaajina ja Lapin polttajina. Mitäs sitä kun naiset levittelivät haarojansa saksalaista univormua kantaneille miehille ja kyllä suomalaisetkin olisivat tuhonneet tukikohtiaan ennen lähtöä maasta. Stalin aloitti Lapin sodan kun uhkasi tehdä suurhyökkäyksen Suomeen jos maassa on tiettyyn päivään mennessä vielä saksalaisia!

        Ei nytkään Suomi selviytyisi sodasta ilman liittolaista. Isänmaaliset ja Naton vastustajat on todellakin säälittäviä ja omahyväisiä ihmisiä jotka tahtovat typeränä muuttaa historiaa toiseksi mitä se on!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onhan tuosta tutkimuksia. Parhaan näkemäni tutkimuksen on tehnyt Siiviilipalveluskeskus. Sen mukaan noin kolmannes sivareista täyttää lain vaatiman uskonnollisen tai eettisen vakaumuksen kriteerit. Käytännössä he ovat melkein kaikki jotain vapaakirkollisia tms. syvästi uskonnollisia nuoria. Lopuilla on erilaisia ongelmia. Noin kolmanneksella erittäin pahoja ongelmia. Tutkimuksessa nuo oli analysoitu aika hyvin.

        Ei tässä ole muilla ihmisillä ongelmia kuin kaltaisillasi ihmisillä jotka eivät kykene tulemaan erilaisten ihmisten kanssa toimeen eikä hyväksy kuin omat arvot ja käsitykset!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onhan tuosta tutkimuksia. Parhaan näkemäni tutkimuksen on tehnyt Siiviilipalveluskeskus. Sen mukaan noin kolmannes sivareista täyttää lain vaatiman uskonnollisen tai eettisen vakaumuksen kriteerit. Käytännössä he ovat melkein kaikki jotain vapaakirkollisia tms. syvästi uskonnollisia nuoria. Lopuilla on erilaisia ongelmia. Noin kolmanneksella erittäin pahoja ongelmia. Tutkimuksessa nuo oli analysoitu aika hyvin.

        Kyllä ne uskonnolliset jannut käy sen armeijan eikä sivaria. Itte en hyväksy asevelvollisuutta, joten en olisi nykyisin mennyt armeijaan. ne petaamiset oppii monet kotonakin ja sen selviytymisen elämästä opettaa ihan monet muut asiat elämässä kuin jotku armeijan torstaiset hernekeittopäivät. Jollei elämässä ole ollut mitään oikeita kasvattajia eli vanhempia jotka olisivat kasvattaneet lapsensa pojasta mieheksi tai uhranneet siihen aikaansa niin tällöin mä ymmärrän oikein hyvin sen että käy armeijan tai jos hankkii siitä ammattia. Mutta siitä syystä en hyväksy armeijan käyntiä että on siitä varusmiespalveluksen ajastaan niin vitusti katkera muille ihmisille että halveksuu joiden valintaa sivariksi tai totaaliksi. Säkin kun olisit voinut sen valita, mutta pelkäsit sitä mitä isäpappa siihen sanoo.
        Sama on uskonlahkolaisten lapsien suhteenkin. Vanhemmat hylkää lapsensa jos lapsi jonakin päivänä ilmoittaa erosta uskonlahkosta. Minulle puolustusvoimat on sama kuin "uskonlahko". Siellä uskotaan hyvään maanpuolustuskykyyn talvisodan hengen nimeen! Jokainen kenraali uskottelee vuorollaan Suomen hyvästä maanpuolustuskyvystä hyvää ummet ja lammet vaikka jokainen nyt vähääkin järkeänsä käyttävä tietää ja tuntee nahoissaan sen olevan pelkkää kansallismielistä kiihotusta eikä siitä ole mikään totta. Niinhän sitä sanottiin että omat aivot pitää jättää kotio tai narikkaan kun sinne armeijaan menee. Siihen en pystynyt ja olenkin ollut jälkeen päin siitä hyvilläni että kriitinen järkeistäminen on ollut aina elämässäni mukana. En löydä mitään positiivista armeijasta kun se mitä vanhemmat pojalleen yleensä kasvattavat on sitä että "kyllä poika viimeistään armeijassa oppii tavoille". Se on aikalailla myöhästä jos poika oppii silloin kuinka ihmisiä kohdellaan.
        Ainakaan nämä aloittajan kaltaiset tyypit eivät ole oppineet siellä armeijassa oikeastaan mitään sellaista minkä ois pitänyt oppia ihan jo ennen armeijaikää!


    • ja niiden nuorukaise

      Suomessa pidetään armeijan käymistä itsestäänselvyytenä, kuten asevelvollisuutta yleensäkin. Kuitenkin useimmissa, melkein kaikissa, muissa maissa asevelvollisuus on poistettu, jopa venäjällä. Nykyaikainen yhteiskunta perustuu työn järkevälle jakamiselle, kaikkien ei ole tarvis olla sotilaita, edes reservissäkään. Siviilipalvelus nykymuotoisena on nuorelle miehelle hyvä tapa kerryttää arvokasta työkokemusta ja suorittaa velvollisuutensa aseettomissa julkisissa tehtävissä. Armeijan käymisessä ei ole mitään pahaa siinäkään, mutta sivarien syyllistäminen homo/isänmaanpetturi-kirouksilla on menneestä maailmasta.

      • :|:

        sivari on osa asevelvollisuusjärjestelmää.

        Jos kaikki sivarit kieltäytyisivät totaalisti, niin tilanne olisi kestämätön ja olisi pakko siirtyä vapaaehtoiseen asepalvelukseen, joka Suomelle olisi ainoa järkevä tapa hoitaa maanpuolustus.


      • Anonyymi

        Maailmassa ei ole yhtään maata, joka pystyisi puolustautumaan ammattiarmeijalla. Edes USA ei kykene täysimittaiseen sotaan pelkillä ammattilaisilla, vaan on varastoinut merkittävän määrän aseita ja ylläpitää lainsäädännössä mahdollisuutta siirtyä joustavasti asevelvollisuuteen.


    • ihsama

      Repeilee tolle "ISOLLE JA KOKENEEMMALLE " pikku tytölle. Sivari käyty ja niiden mukaa tarttu työ jenkeist kovalla palkalla ! ainii haista paska :) jätä sivarin käyneet rauhaa. Eipä vaivaa kuitenkaa sun päätä sen enempää, ku näyttää olevan omia omasta takaa. Suosin sivarii. Hemmetin kovan työkokemuksen saa ja töitä tulee riittämään, kuha hoitaa asian hyvin. Ihminen on yksilönä aina erilainen. Siksi meillä maailmassa on vaihtoehtoja, joita valita. Jokaiselle löytyy oma paikkansa elämässä. Lähde itsestäsi ja ole mies. Älä valehtele itsellesi ja tee päätöksesi itse. On siellä intissäkin "pakkopotilaita" suorittamassa asepalvelusta, joko sukulaisten painostuksen, tai kaveriporukan takia. Jokaisella ihmisellä on tarkoitus ja paikka elämässä. Ja se on aina niin, että vähemmistöä syrjitään aiheesta riippumatta. Ihan sama minkälaista avausta tästäkin aiheesta tulee. " Intti ja intti. " juu sepä se muiden joukossa. Elämä on ihanaa. Muutto pois suomesta ja pää pystyssä. Perään tulee salee kommenttia " ei sua täällä tarvitakkaan maan petturi " En oo petturi... en ainakaan itselleni. Rauhaa ja positiivista mieltä kaikille tasapuolisesti

      • :|:

        kun että kaksi asevelvollisuuden kiihkokannattajaa haukkuu toisiaan.


      • rasvaletti usaan vaa

        Pääsitkö oikein jenkkeihin asti mummojen pyllyjä pyyhkimään? "Hemmetin kovan työkokemuksen saa" :D HAHA!!!!!


    • st4r54u6

      "Oon tässä miettinyt, että mikä saa ihmisen, melkein jo aikuisen miehen menemään siviilipalvelukseen tai vaihtoehtoisesti alkamaan totaaliksi? " Älä mieti. Saattaa aivosi haljeta liiallisen pohdinnan tuloksena.

      Jätä miettiminen viisaammille. Ja miksi kyselet samaa lorua kuin sadat ennen sinua? Lukisit vanhoja ketjuja niin ehkä saisit vastauksia.

      • j00j44m0

        Miksi joku oikein haluaa olla nolo? Eli menemällä sivariin, sehän on nolouden toinen nimi. Sivari.
        Kyllä muijatkin repee huolella kun olet tutustumassa ja sanot "mä kävin sivarissa pyyhkimässä vammasten huulia". Kun taas asepalveluksen käyny sanoo "Olin intissä ja kunto kasvo ja tietty sieltä sitten tulee lopullinen mies". No jos joku kukkahattu paskianen tosiaan keksii tekosyyn "mmä-mämä en halu koskee aseisiin ku jos niil ampuu nii voi sattuu olkapäähän tai sit jos siel joutuu käymään aamulla lenkillä nii ku mä en tykkää urheilusta, olenhan sivarinolo." Ketään ei ole oikeasti aseita vastaaan.
        Totaalikieltäytymisen ymmärrän, jos on esim liikuntavammoja.

        Sivarit... eiku nolot! Hävetkää, 90% suomen kansalaisista vihaa sivaria ja pitää sitä nolona.


      • :|:
        j00j44m0 kirjoitti:

        Miksi joku oikein haluaa olla nolo? Eli menemällä sivariin, sehän on nolouden toinen nimi. Sivari.
        Kyllä muijatkin repee huolella kun olet tutustumassa ja sanot "mä kävin sivarissa pyyhkimässä vammasten huulia". Kun taas asepalveluksen käyny sanoo "Olin intissä ja kunto kasvo ja tietty sieltä sitten tulee lopullinen mies". No jos joku kukkahattu paskianen tosiaan keksii tekosyyn "mmä-mämä en halu koskee aseisiin ku jos niil ampuu nii voi sattuu olkapäähän tai sit jos siel joutuu käymään aamulla lenkillä nii ku mä en tykkää urheilusta, olenhan sivarinolo." Ketään ei ole oikeasti aseita vastaaan.
        Totaalikieltäytymisen ymmärrän, jos on esim liikuntavammoja.

        Sivarit... eiku nolot! Hävetkää, 90% suomen kansalaisista vihaa sivaria ja pitää sitä nolona.

        kun puhutaan Suomen kansalaisista, niin silloin 'Suomen' kirjoitetaan isolla ässällä, koska tarkoitetaan Suomen valtiota. Kun puhutaan kansallisuudesta, eli vaikka suomalaisista, niin silloin tämä suomalainen kirjoitetaan pienellä ässällä. 90 % isänmaallisista suomalaisista vihaa tuollaisia idiootteja kuin sinä, jokka ilmaisesta koulutuksesta huolimatta, eivät ole oppineet kirjoittamaan edes isänmaansa nimeä oikein. Silti pitää vaan nimettömänä kirjoitella asioista, joista ei tajua hevonvittua. Tyyppi luulee olevansa vielä mies, kun on armeija käytynä.

        Kymmenet tuhannet Suomen veteraanit ovat kiitollisia sivareille, että nämä kokevat velvollisuudekseen vaihtaa niitten kusesta ja paskasta täydet vaipat ainakin kerran päivässä ja jopa pesevät niitten perseet kerran viikkoon. Esim sinussa tuskin olisi miestä sen vertaa, että tekisit mitään vastaavaa yhteiskunnallista työtä, mitä nämä valtion kouluttamat perse-expertit tekevät vuoden ilman palkkaa.


      • j00j44m0 kirjoitti:

        Miksi joku oikein haluaa olla nolo? Eli menemällä sivariin, sehän on nolouden toinen nimi. Sivari.
        Kyllä muijatkin repee huolella kun olet tutustumassa ja sanot "mä kävin sivarissa pyyhkimässä vammasten huulia". Kun taas asepalveluksen käyny sanoo "Olin intissä ja kunto kasvo ja tietty sieltä sitten tulee lopullinen mies". No jos joku kukkahattu paskianen tosiaan keksii tekosyyn "mmä-mämä en halu koskee aseisiin ku jos niil ampuu nii voi sattuu olkapäähän tai sit jos siel joutuu käymään aamulla lenkillä nii ku mä en tykkää urheilusta, olenhan sivarinolo." Ketään ei ole oikeasti aseita vastaaan.
        Totaalikieltäytymisen ymmärrän, jos on esim liikuntavammoja.

        Sivarit... eiku nolot! Hävetkää, 90% suomen kansalaisista vihaa sivaria ja pitää sitä nolona.

        "Kyllä muijatkin repee huolella kun olet tutustumassa ja sanot "mä kävin sivarissa pyyhkimässä vammasten huulia". Kun taas asepalveluksen käyny sanoo "Olin intissä ja kunto kasvo ja tietty sieltä sitten tulee lopullinen mies". "

        Mitä kuvittelet naisten sanovat niille, jotka on käynyt molemmissa? Ovatko enemmän avarampia ihmisenä kuin kaltaisesi peelo joka on korkeintaan nojaillut luutun varteen kasarmilla...sen verran lopulta reservi tuntee todellisesta maanpuolustuksesta sotilasarvosta suuriin perinteikkäsiin puheisiin vedoten.

        Ainut, mille annan suuren arvon kaltaisesi kiihkomielisen puheesta on se että haet vapaaehtoisesti rauhaturvaajaksi kun kerran se sotiminen on sinusta niin hienoa ja sullekin soveltuvaa touhua: "suuret puheet, pienet teot"! :) Sitten saatan pitää sua yhtä suuressa arvossa, mitä olivat ne toisessa maailmansodassa sotineet suomalaisetkin. Onko sulla kokemuksia sodasta kun kerran kykenet täällä avautumaan, että esimerkiksi siviilipalvelus on häpeällistä? kyllä vielä moni reserviläinen tulisi mieluusti "pyyhkimään niitä vanhusten perseitä", mikäli sota syttyisi?


      • Tviiikkki
        j00j44m0 kirjoitti:

        Miksi joku oikein haluaa olla nolo? Eli menemällä sivariin, sehän on nolouden toinen nimi. Sivari.
        Kyllä muijatkin repee huolella kun olet tutustumassa ja sanot "mä kävin sivarissa pyyhkimässä vammasten huulia". Kun taas asepalveluksen käyny sanoo "Olin intissä ja kunto kasvo ja tietty sieltä sitten tulee lopullinen mies". No jos joku kukkahattu paskianen tosiaan keksii tekosyyn "mmä-mämä en halu koskee aseisiin ku jos niil ampuu nii voi sattuu olkapäähän tai sit jos siel joutuu käymään aamulla lenkillä nii ku mä en tykkää urheilusta, olenhan sivarinolo." Ketään ei ole oikeasti aseita vastaaan.
        Totaalikieltäytymisen ymmärrän, jos on esim liikuntavammoja.

        Sivarit... eiku nolot! Hävetkää, 90% suomen kansalaisista vihaa sivaria ja pitää sitä nolona.

        Kun mun kaverit oli intissä, minä paneskelin parin kaverin emäntää, eikä ne pitäny sitä nolona:D..Ei sivarit ole homoja ja armeijassa ei tosiaan tehdä miehiä, enemmin päinvastoin..


      • SuperSivari
        Tviiikkki kirjoitti:

        Kun mun kaverit oli intissä, minä paneskelin parin kaverin emäntää, eikä ne pitäny sitä nolona:D..Ei sivarit ole homoja ja armeijassa ei tosiaan tehdä miehiä, enemmin päinvastoin..

        Jos armeija tekee pojista miehiä, mikä tekee tytöistä naisia?!!.....Sivarit!!


      • fewq

        En mä usko että aloittajalla aivoja edes on...


      • Onko hiukset tiellä
        :|: kirjoitti:

        kun puhutaan Suomen kansalaisista, niin silloin 'Suomen' kirjoitetaan isolla ässällä, koska tarkoitetaan Suomen valtiota. Kun puhutaan kansallisuudesta, eli vaikka suomalaisista, niin silloin tämä suomalainen kirjoitetaan pienellä ässällä. 90 % isänmaallisista suomalaisista vihaa tuollaisia idiootteja kuin sinä, jokka ilmaisesta koulutuksesta huolimatta, eivät ole oppineet kirjoittamaan edes isänmaansa nimeä oikein. Silti pitää vaan nimettömänä kirjoitella asioista, joista ei tajua hevonvittua. Tyyppi luulee olevansa vielä mies, kun on armeija käytynä.

        Kymmenet tuhannet Suomen veteraanit ovat kiitollisia sivareille, että nämä kokevat velvollisuudekseen vaihtaa niitten kusesta ja paskasta täydet vaipat ainakin kerran päivässä ja jopa pesevät niitten perseet kerran viikkoon. Esim sinussa tuskin olisi miestä sen vertaa, että tekisit mitään vastaavaa yhteiskunnallista työtä, mitä nämä valtion kouluttamat perse-expertit tekevät vuoden ilman palkkaa.

        vai miksi perse pestään vaan kerran viikossa? Onpas huonoa palvelua.


      • inttipanomies
        Tviiikkki kirjoitti:

        Kun mun kaverit oli intissä, minä paneskelin parin kaverin emäntää, eikä ne pitäny sitä nolona:D..Ei sivarit ole homoja ja armeijassa ei tosiaan tehdä miehiä, enemmin päinvastoin..

        Varsinainen veijari. :) Runkkaillessaan miettiny kaveriensa muijia kun ei rasvalettinsätakia pillua saa. :D Täällä on hyvä tarinoida.


      • Sivari_eversti kirjoitti:

        "Kyllä muijatkin repee huolella kun olet tutustumassa ja sanot "mä kävin sivarissa pyyhkimässä vammasten huulia". Kun taas asepalveluksen käyny sanoo "Olin intissä ja kunto kasvo ja tietty sieltä sitten tulee lopullinen mies". "

        Mitä kuvittelet naisten sanovat niille, jotka on käynyt molemmissa? Ovatko enemmän avarampia ihmisenä kuin kaltaisesi peelo joka on korkeintaan nojaillut luutun varteen kasarmilla...sen verran lopulta reservi tuntee todellisesta maanpuolustuksesta sotilasarvosta suuriin perinteikkäsiin puheisiin vedoten.

        Ainut, mille annan suuren arvon kaltaisesi kiihkomielisen puheesta on se että haet vapaaehtoisesti rauhaturvaajaksi kun kerran se sotiminen on sinusta niin hienoa ja sullekin soveltuvaa touhua: "suuret puheet, pienet teot"! :) Sitten saatan pitää sua yhtä suuressa arvossa, mitä olivat ne toisessa maailmansodassa sotineet suomalaisetkin. Onko sulla kokemuksia sodasta kun kerran kykenet täällä avautumaan, että esimerkiksi siviilipalvelus on häpeällistä? kyllä vielä moni reserviläinen tulisi mieluusti "pyyhkimään niitä vanhusten perseitä", mikäli sota syttyisi?

        ""Olin intissä ja kunto kasvo ja tietty sieltä sitten tulee lopullinen mies""

        Paska sieltä intistä tuli?!


    • asdf.

      Ihmisillä on tapana tehdä valintoja asioiden välillä. Ei siinä mitään sen kummallisempaa ole. Miksi tällainen asia askarruttaa sinua?

    • totaalitali

      Widdu armeija vaan on perseestä. Homojahan ne on jotka menee poikaporukalla metsään ja tulee miehinä takaisin. Ja jos mies tarkottaa sitä että haukkuu kaikki erilaiset lyttyyn, niin tuntuu niitä tuolta ryyppäävistä teiniporukoista löytyvän. Jos itestäs oli kiva, että 17,5 vuotiaana kolahti postilaatikkoon viesti "Tuu kutsuntoihin, tai joudut linnaan" niin oot aika arka ja käskettävissä oleva persoona. Kokeile vaikka orjan uraa. Kyllä minusta leveet hartiat ja 150kg penkistä tekee miehen. Tuskin kukaan sitä enää parin vuoden päästä kyselee, että kävitkö armeijan.

      • N.N.

        kutsuntakirje pari viikkoa sitten. Poikanikin on vain 17,5 v vanha, eli alaikäinen. Kirjeessä tosiaan uhkailtiin vankilalla. Johan se perkele saatiin loppumaan, että 17 vuotiaana voi mennä vapaaehtoisena asepalvelukseen.
        Kyllä on lasten hyväksikäyttöä ja aika fasistista touhua Suomessa! Mielestäni lapselle jos lähetellään tuollaisia kirjeitä, niin kyllä tämä aika lailla on jonkun Kreikan, Turkin tai Israelin tyyppinen sotilasvaltio.
        Miettikää myös asiaa näin: Onko Suomessa enää mitään puolustettavaa. Puolustakaa Halosta, Thorsia ja muita ulkomaisen pohjasakan puolustajia. Kivaa kun tuli kevät ja taas lisää Romanian manneja Suomeen. Rikollisuus lisääntyi selvästi Helsingissä.

        Itse olen yli 50 v sivari.


      • Asdertson
        N.N. kirjoitti:

        kutsuntakirje pari viikkoa sitten. Poikanikin on vain 17,5 v vanha, eli alaikäinen. Kirjeessä tosiaan uhkailtiin vankilalla. Johan se perkele saatiin loppumaan, että 17 vuotiaana voi mennä vapaaehtoisena asepalvelukseen.
        Kyllä on lasten hyväksikäyttöä ja aika fasistista touhua Suomessa! Mielestäni lapselle jos lähetellään tuollaisia kirjeitä, niin kyllä tämä aika lailla on jonkun Kreikan, Turkin tai Israelin tyyppinen sotilasvaltio.
        Miettikää myös asiaa näin: Onko Suomessa enää mitään puolustettavaa. Puolustakaa Halosta, Thorsia ja muita ulkomaisen pohjasakan puolustajia. Kivaa kun tuli kevät ja taas lisää Romanian manneja Suomeen. Rikollisuus lisääntyi selvästi Helsingissä.

        Itse olen yli 50 v sivari.

        Olet oikeassa siinä, että tuollaisen kirjeen olisi voinut palauttaa lähettäjälleen merkinnällä että palaavat asiaan kun poika on täyttänyt 18 vuotta. Sitä ennen tuollainen uhkailu on laitonta.

        Suomi on sitoutunut kansainvälisin sopimuksin vastustamaan lapsisotilaiden käyttöä.


    • S1V4ri

      Ihmettelen suuresti näitä armeijan ylistäjiä, jotka tuntuvat asiaa katsovan hyvin kapeasta näkökulmasta ylistäen vain omaa näkemystään asiasta. Minulle on aivan samantekevää käykö armeijan, sivarin vai hankkiiko C-paperit. Minun tutuissani on henkilöitä kaikista näistä ryhmistä ja jokainen on elämäänsä elänyt ihan normaalisti riippumatta siitä minkä näistä on valinnut. Itse kävin sivarin ja sain vuoden tehdä oman alani töitä ja tavata hyvin paljon erilaisia ihmisiä, kaikki työt tein mitä pitikin eikä kenenkään tarvinnut tulla erikseen käskyttämään asiasta.

      Muutenkin olen liikunnallinen ihminen ja sivarin aikana sain jatkaa liikuntaharrastustani aivan normaalisti. Nyt sivarinkin jälkeen olen pitänyt kunnostani huolta, joten turha sanoa että kaikki sivarit ovat laiskoja, törmäsin koulutusjaksollakin hyvin liikunnallisiin ihmisiin. Ja mitä tulee vielä tähän muuhun elämänhallintaan niin sehän on itsestäänselvyys, esim. siivous kyllä pitää luonnistua ihan ilman armeijan käyntiä tai sitten pitää varmaan hankkia siivooja itselleen. Että jos näkee asiat noin kapeasti niin suosittelen laajentamaan näkökulmaa, eikös?

      Hyvää kevättä kaikille! :)

      • 8)

        Eiköhän se ole niin että ei siinä mitään pahaa ole jos menee armeijaan tai sivariin/totaaliksi.
        yleensä vaan tuppaa olemaan isoimpana syynä teinejen kesken että "yhyy en voi mennä koska mun pitää leikata mu letti yhyy" se on jokaisen oma valinta meneekö armeijaan mutta mielestäni se että hiuksia ei voi leikata ei ole kauhen hyvä syy olla menemättä.

        ja usein kuulee myös että "minähän en mene aremijaan ja leikkaa lettiäni koska olen uniikki ja yksilö" siinä että jätkällä on pitkä letti/lockit/keesi ynm ei tee enää nykyään henkilöstä mitenkään uniikkia. Uniikin ihmisestä tekee se mitä siellä pään sisällä on. Olen itsekkin armeijaan menossa ja itsellänikin oli alaselkään asti letti, leikkasin pois, ja ei se identiteetti mihinkään muuttunut. Jos niinkin pieni asia kuin hiusten leikkuu saa oman identiteetin murenemaan ei voi sanoa että olisi kauhea vahva ihminen. rokkarit/gootit/lissut/hopparit/punkkarit ynm on kaikki osa massan valtavirtaa, siihen voi kuka tahansa mussuttaa mitä tahansa, mutta näin se on. myöskään se että menee sivariin ei tee kenestäkään "erillaista" tai massasta erottuvaa. se on valinta ja jokainen sen tekee kuten haluaa.

        ja puheet että sivarit ei saa duunia on täyttä paskaa, kyllä sitä duunia saa kun vaan halua riittää. totaalista vielä sen verran että jos oikeasti on esimerkiksi pasifisti niin ymmärrän täysin totaalikieltäytymisen, mutta jälleenkerran isoin osa teineistä väittää olevansa pasifisteja, vaikka ei tiedä kyseisetä ideologiasta yhtään mitään.

        olisi myös ihan jees jos tälläisillä palstoilla keskusteltaisiin asiallisesti kyseisistä aiheista
        eikä kuin nimimerkki :|:

        "vitun tyhmä paskaläjä tonne inttipalstoille piipittämään herätyksistä ja räteistä. Et selvästikään tajua hevonvittua yhtään mistään.

        Täällä keskustellaan asiallisesti asevelvollisuudesta, sivarista ja totaalikieltäytymisestä. Ei todellakaan sinun homoystävistäsi ym erikoismiehistä."

        että näin =)


      • :|:
        8) kirjoitti:

        Eiköhän se ole niin että ei siinä mitään pahaa ole jos menee armeijaan tai sivariin/totaaliksi.
        yleensä vaan tuppaa olemaan isoimpana syynä teinejen kesken että "yhyy en voi mennä koska mun pitää leikata mu letti yhyy" se on jokaisen oma valinta meneekö armeijaan mutta mielestäni se että hiuksia ei voi leikata ei ole kauhen hyvä syy olla menemättä.

        ja usein kuulee myös että "minähän en mene aremijaan ja leikkaa lettiäni koska olen uniikki ja yksilö" siinä että jätkällä on pitkä letti/lockit/keesi ynm ei tee enää nykyään henkilöstä mitenkään uniikkia. Uniikin ihmisestä tekee se mitä siellä pään sisällä on. Olen itsekkin armeijaan menossa ja itsellänikin oli alaselkään asti letti, leikkasin pois, ja ei se identiteetti mihinkään muuttunut. Jos niinkin pieni asia kuin hiusten leikkuu saa oman identiteetin murenemaan ei voi sanoa että olisi kauhea vahva ihminen. rokkarit/gootit/lissut/hopparit/punkkarit ynm on kaikki osa massan valtavirtaa, siihen voi kuka tahansa mussuttaa mitä tahansa, mutta näin se on. myöskään se että menee sivariin ei tee kenestäkään "erillaista" tai massasta erottuvaa. se on valinta ja jokainen sen tekee kuten haluaa.

        ja puheet että sivarit ei saa duunia on täyttä paskaa, kyllä sitä duunia saa kun vaan halua riittää. totaalista vielä sen verran että jos oikeasti on esimerkiksi pasifisti niin ymmärrän täysin totaalikieltäytymisen, mutta jälleenkerran isoin osa teineistä väittää olevansa pasifisteja, vaikka ei tiedä kyseisetä ideologiasta yhtään mitään.

        olisi myös ihan jees jos tälläisillä palstoilla keskusteltaisiin asiallisesti kyseisistä aiheista
        eikä kuin nimimerkki :|:

        "vitun tyhmä paskaläjä tonne inttipalstoille piipittämään herätyksistä ja räteistä. Et selvästikään tajua hevonvittua yhtään mistään.

        Täällä keskustellaan asiallisesti asevelvollisuudesta, sivarista ja totaalikieltäytymisestä. Ei todellakaan sinun homoystävistäsi ym erikoismiehistä."

        että näin =)

        hiusten pituudesta keskustelu ei todellakaan kuulu tälle palstalle. Et varmaan ymmärrä sitä millään, tai sitten olet pelkkä häirikkö, tai mielenterveysongelmainen niinkuin täällä suurin osa.


      • kwdwkdniwnjd
        :|: kirjoitti:

        hiusten pituudesta keskustelu ei todellakaan kuulu tälle palstalle. Et varmaan ymmärrä sitä millään, tai sitten olet pelkkä häirikkö, tai mielenterveysongelmainen niinkuin täällä suurin osa.

        Ja mitäs sä intissä käyneille alat siin vittuilee? Armeija tekee miehen, en vaan yksinkertasesti älyy minkä takia armeija täytyy lykkäyttää... Terveydelliset syyt ymmärrän, mutta tollasia vapaaehtosia sivareita en todellakaan.


      • dddddddddd
        kwdwkdniwnjd kirjoitti:

        Ja mitäs sä intissä käyneille alat siin vittuilee? Armeija tekee miehen, en vaan yksinkertasesti älyy minkä takia armeija täytyy lykkäyttää... Terveydelliset syyt ymmärrän, mutta tollasia vapaaehtosia sivareita en todellakaan.

        Mielummin intti kun sivari, Armeijassa todistetaan, että on tosi mies, ja on valmis puolustamaan omalla hengellään omaa isänmaataan. Jos auotte päätänne intissä käyneille, nii miettikääpä onko teillä varaa.


      • N.N.
        dddddddddd kirjoitti:

        Mielummin intti kun sivari, Armeijassa todistetaan, että on tosi mies, ja on valmis puolustamaan omalla hengellään omaa isänmaataan. Jos auotte päätänne intissä käyneille, nii miettikääpä onko teillä varaa.

        en päästä poikiani asepalvelukseen! Hulluhan se on joka hengellään puolustaa jotain missä enää ei ole enää mitään puolustettavaakaan. Roskajoukot ovat jo tunkeutuneet maahan päättäjien suosiollisella avustuksella. Ennen kapitalistit mielellään halusivat että työmieskin puolustaa Suomea, vaikka ei oikein mitään maasta omista.
        Itse olin kauan sitten siviilipalveluksessa.
        Suositan pojilleni totaalikieltäytymistä.


      • N.N.
        dddddddddd kirjoitti:

        Mielummin intti kun sivari, Armeijassa todistetaan, että on tosi mies, ja on valmis puolustamaan omalla hengellään omaa isänmaataan. Jos auotte päätänne intissä käyneille, nii miettikääpä onko teillä varaa.

        lyö 32 cm mulkulla pöytään ja sanoo ei asepalvelukselle.


      • :|:
        kwdwkdniwnjd kirjoitti:

        Ja mitäs sä intissä käyneille alat siin vittuilee? Armeija tekee miehen, en vaan yksinkertasesti älyy minkä takia armeija täytyy lykkäyttää... Terveydelliset syyt ymmärrän, mutta tollasia vapaaehtosia sivareita en todellakaan.

        sinä ja sun äitis, jokka ei tajua että sivari ja intti on ihan samaa asevelvollisuusjärjestelmää, olette vitun tyhmiä idiootteja!


      • 8) kirjoitti:

        Eiköhän se ole niin että ei siinä mitään pahaa ole jos menee armeijaan tai sivariin/totaaliksi.
        yleensä vaan tuppaa olemaan isoimpana syynä teinejen kesken että "yhyy en voi mennä koska mun pitää leikata mu letti yhyy" se on jokaisen oma valinta meneekö armeijaan mutta mielestäni se että hiuksia ei voi leikata ei ole kauhen hyvä syy olla menemättä.

        ja usein kuulee myös että "minähän en mene aremijaan ja leikkaa lettiäni koska olen uniikki ja yksilö" siinä että jätkällä on pitkä letti/lockit/keesi ynm ei tee enää nykyään henkilöstä mitenkään uniikkia. Uniikin ihmisestä tekee se mitä siellä pään sisällä on. Olen itsekkin armeijaan menossa ja itsellänikin oli alaselkään asti letti, leikkasin pois, ja ei se identiteetti mihinkään muuttunut. Jos niinkin pieni asia kuin hiusten leikkuu saa oman identiteetin murenemaan ei voi sanoa että olisi kauhea vahva ihminen. rokkarit/gootit/lissut/hopparit/punkkarit ynm on kaikki osa massan valtavirtaa, siihen voi kuka tahansa mussuttaa mitä tahansa, mutta näin se on. myöskään se että menee sivariin ei tee kenestäkään "erillaista" tai massasta erottuvaa. se on valinta ja jokainen sen tekee kuten haluaa.

        ja puheet että sivarit ei saa duunia on täyttä paskaa, kyllä sitä duunia saa kun vaan halua riittää. totaalista vielä sen verran että jos oikeasti on esimerkiksi pasifisti niin ymmärrän täysin totaalikieltäytymisen, mutta jälleenkerran isoin osa teineistä väittää olevansa pasifisteja, vaikka ei tiedä kyseisetä ideologiasta yhtään mitään.

        olisi myös ihan jees jos tälläisillä palstoilla keskusteltaisiin asiallisesti kyseisistä aiheista
        eikä kuin nimimerkki :|:

        "vitun tyhmä paskaläjä tonne inttipalstoille piipittämään herätyksistä ja räteistä. Et selvästikään tajua hevonvittua yhtään mistään.

        Täällä keskustellaan asiallisesti asevelvollisuudesta, sivarista ja totaalikieltäytymisestä. Ei todellakaan sinun homoystävistäsi ym erikoismiehistä."

        että näin =)

        Ehkei se ole KAIKILLA letin pituus syynä, miksei inttiin mennyt? Sellainen on vain sitä yleistä suomalaista luulosairautta ...ja kehtaat totea olevasi AIKUISEMPI kuin esimerkiksi sivarit!!??

        Kyllä mä olen vaan sitä mieltä, että enemmän nyt homoja on varuskunnan alueella kuin Lapinjärven koulutuskeskuksessa (n. 3-5 viikkoa kestävä koulutusjaksolla) tai puhumattakaan sitten lopullista työpalvelujaksoa. Lisäksi huomioi se, että suurin osa (en tarkoita että KAIKKI) on naisia siellä lopullisella työpalveluspaikalla (työpalveluspaikan voi myöskin itse valita)!!

        Monet suorittavat intin vain sillä motiivilla, että se on lyhyempi kuin sivari....mielestäni väärä motiivi Suomen turvallisuutta tai tulevaisuutta ajatellen!


      • dddddddddd kirjoitti:

        Mielummin intti kun sivari, Armeijassa todistetaan, että on tosi mies, ja on valmis puolustamaan omalla hengellään omaa isänmaataan. Jos auotte päätänne intissä käyneille, nii miettikääpä onko teillä varaa.

        "Mielummin intti kun sivari, Armeijassa todistetaan, että on tosi mies, ja on valmis puolustamaan omalla hengellään omaa isänmaataan. Jos auotte päätänne intissä käyneille, nii miettikääpä onko teillä varaa. "

        Laistamalla kertausharjoitukset tai ryhtymällä lopulta reservinkieltäyjäksi. Todellakin erittäin hyvä paikka mitata miehuuttaan?

        Muista, että viime sodassa sentään puolustettiin TODELLISUUDESSA omaa elinkeinoa (oli maatiloja, joilla oli peltoa ja metsää), eikä liioin isänmaata, kuten se historian kirjassa mainitaan tunnustelematta suomalaisten ryhtymistä sotimaan. kataistako me puolustettaisi ja sekö olisi meidän motiivimme, kun monellakaan ei sitä työpaikkaakaan taida olla, jonka puolesta voisi jotakin puolustaa tai jotakin omaisuutta (joka ei ole pankin omaisuutta).


      • dddddddddd kirjoitti:

        Mielummin intti kun sivari, Armeijassa todistetaan, että on tosi mies, ja on valmis puolustamaan omalla hengellään omaa isänmaataan. Jos auotte päätänne intissä käyneille, nii miettikääpä onko teillä varaa.

        "Mielummin intti kun sivari, Armeijassa todistetaan, että on tosi mies, ja on valmis puolustamaan omalla hengellään omaa isänmaataan. "

        Älä ole niinkään varma siitä tosimiehisyydestä ja isänmaallisuudesta!! Moni joka luuli itse olevansa nuorempana TOSI MIES, niin änkee nykyisin reservinkieltäytyjäksi rauhan aikana ja kun joku toinen TOSIMIES saa vakaumuslautakunnan edessä porata sodankin aikana paskat housuissa, niin...TOIMIIKO TÄLLÖIN ASEVELVOLLISUUS VASTUUN KANTAVASTI!

        Ainut vaihtoehto ja monen pelastus on että tähän maahan perustetaan armeija ...oli se sitten vapaaehtoinen armeija tai palkka-armeija...tai kummatkin. Nykyistä reserviä on laskettu JO 100 000 reserviläisellä, joten on ylempänä katsottu ettei niistä TOSI MIEHISTÄ ole huonokuntoisuuden vuoksi suorittamaan sodan aikaista palvelustaan!!

        Ei ole tärkeintä, että varusmiespalvelus vain SUORITETAAN, jos ajatellaan ISÄNMAALLISUUTTA...TOSI MIES käy myöskin säännöllisesti reservin kertausharjoituksissa tai lähtee Afganistaniin sotimaan!!


      • vitys
        Sivari_eversti kirjoitti:

        "Mielummin intti kun sivari, Armeijassa todistetaan, että on tosi mies, ja on valmis puolustamaan omalla hengellään omaa isänmaataan. "

        Älä ole niinkään varma siitä tosimiehisyydestä ja isänmaallisuudesta!! Moni joka luuli itse olevansa nuorempana TOSI MIES, niin änkee nykyisin reservinkieltäytyjäksi rauhan aikana ja kun joku toinen TOSIMIES saa vakaumuslautakunnan edessä porata sodankin aikana paskat housuissa, niin...TOIMIIKO TÄLLÖIN ASEVELVOLLISUUS VASTUUN KANTAVASTI!

        Ainut vaihtoehto ja monen pelastus on että tähän maahan perustetaan armeija ...oli se sitten vapaaehtoinen armeija tai palkka-armeija...tai kummatkin. Nykyistä reserviä on laskettu JO 100 000 reserviläisellä, joten on ylempänä katsottu ettei niistä TOSI MIEHISTÄ ole huonokuntoisuuden vuoksi suorittamaan sodan aikaista palvelustaan!!

        Ei ole tärkeintä, että varusmiespalvelus vain SUORITETAAN, jos ajatellaan ISÄNMAALLISUUTTA...TOSI MIES käy myöskin säännöllisesti reservin kertausharjoituksissa tai lähtee Afganistaniin sotimaan!!

        ei ole mitään vapaaehtoista armeijaa. On vain reserviläisarmeijoita ja palkka-armeijoita.

        Reservistä taas. Asevelvollisuus tuottaa Suomeen yli miljoonan miehen reservin. Asevelvollinen on reservissä intin käytyään kunnes täyttää 60 vuotta. Reserviläisarmeijamme koko taas määräytyy sen mukaan, minkä poliitikkomme ovat arvelleet olevan sopivan Venäjä-uhkaa vastaan. Nykyisin sen suuruus on 100000 tappajaa operatiiviseen sodankäyntiin ja toinen 100000 aluepuolustukseen. Siis 200000 ukkoa voidaan varustaa tappohommiin ja näille on suunniteltu valmiiksi sodan ajan tehtävä, johon nämä on vielä kertausharjoitettu. Tämä siis teoriassa paperilla. Käytännössä saadaan tosipaikan tullen riviin noin puolet tuosta määrästä. Kiitos tämän vitun tyhmän asevelvollisuusjärjestelmän.


      • yiflilftguilgil
        N.N. kirjoitti:

        en päästä poikiani asepalvelukseen! Hulluhan se on joka hengellään puolustaa jotain missä enää ei ole enää mitään puolustettavaakaan. Roskajoukot ovat jo tunkeutuneet maahan päättäjien suosiollisella avustuksella. Ennen kapitalistit mielellään halusivat että työmieskin puolustaa Suomea, vaikka ei oikein mitään maasta omista.
        Itse olin kauan sitten siviilipalveluksessa.
        Suositan pojilleni totaalikieltäytymistä.

        Elä pakota eläkä suosita poikiasi mihinkään. Käske heitä kuulla omantunnon ääntään


      • kkjiuyt

        Itse olen harrastanut monipuolisesti liikuntaa erityisesti voimailulajeja. Monet inttityypit jää toiseksi niin fyysisesti kuin henkisesti.


      • :|:
        kkjiuyt kirjoitti:

        Itse olen harrastanut monipuolisesti liikuntaa erityisesti voimailulajeja. Monet inttityypit jää toiseksi niin fyysisesti kuin henkisesti.

        monipuolisesti pistooliammuntaa, erityisesti toimintalajeja. Monet sivarit ja inttityypit ....


      • Hauskaa!
        dddddddddd kirjoitti:

        Mielummin intti kun sivari, Armeijassa todistetaan, että on tosi mies, ja on valmis puolustamaan omalla hengellään omaa isänmaataan. Jos auotte päätänne intissä käyneille, nii miettikääpä onko teillä varaa.

        Awwww Yissss! Mitä jos en arvosta tätä maata tarpeeksi puolustaakseni sitä hengelläni? Saanko sinulta nyt turpaa?


      • Drill sergeant

        Hullu sivari, ei baletti ole oikea liikuntaharrastus!


    • Answer ..das-.d

      En halua oppia tappamaan.

      • :|:

        opiskelit perse-expertiksi ja siivosit veteraanien perseitä vuoden ilman palkkaa valtion orjana? Tuit näin teollasi asevelvollisuusjärjestelmää, joka on ihan hevonvitunperseestä. Aika ristiriitaista. Oletko hullu, niinkuin kaikki muutkin tänne kirjoittelevat?


      • Anonyymi

        Vuosia, vuosia sitten mökkimatkalla kuuntelimme siskon kanssa hänen 7-vuotiaan poiknsa ja samanikäisen kaverin juttuja auton takapenkillä. Kaveri puhui siitä miten menee sitten armeijaan kun on iso. Sisarenpoika totesi, että ei todellakaan aio mennä armeijaan, kun ei halua oppia tappamaa
        n. Olimme ylpeitä hänestä-sisko ja minä. Nyt hän on aikuinen mies eikä mennyt armeijaan. Minun veljeni on viimeinen mies suvussa (nyt 60 vuotias) , joka on käynyt intin. Ja hänkin katui niin että kieltäytyi sitten menemästä kertusharjoituksiin ja on omia poikiaan kehoittanut lähtemään käpykaartiin jos sota tulisi. Mikä maapläntti on muka nuoren miehen hengen arvoinen?


    • "Oon tässä miettinyt, että mikä saa ihmisen, melkein jo aikuisen miehen menemään siviilipalvelukseen tai vaihtoehtoisesti alkamaan totaaliksi?"

      Olen taas miettinyt, mikä saa aikaan JO aikuisen miehen keskustelemaan varusmiespalveluksesta ja siitä miten hienoa sen on SUORITTAA. :D Oletko nyt mielestäsi erittäin suuresti AIKUINEN pelkällä SOTILASARVOLLASI?

      Taloussanomissa oli juttu että kaltaisesi AIKUINEN raakataan syrjään hakiessa työpaikkaa ulkomailta, jos CV:hen on kirjannut ANSIOKSI sotilasarvonsa. Ihan oikein...sehän ei ole lopulta mikään ANSIO vaan ennemminkin HÄPEÄ!

      Talvi-, jatko- ja Lapinsota on jo käyty, joten herääppä tähän nykypäivään!!

      Mitä mahdollisuuksia Suomella on maataan puolustamaan ja siitä selviytyä ehjin nahoin...vai onko se "Kaunis on kuolla..." eli ateenalaisten laulun tahdissa (selviytymisesstä viis..kaatuminen on erikivaa?! :D Suomea puolustettaisi nytkin lähinnä jalkaväellä ja RK:lla, eikä liioin niillä tuhdimmalla asekalustuksella, joita on Suomella käytössä muutama hassu, joita pääsee käyttämään vain harvat ja valitut.

      t: sänkihiuksinen hetero-sivari

    • "Kunto parani, uusia ystäviä tuli todella monta, se fiilis oli sanoinkuvailematon."

      Kunto paranee jatkuvasti, mikäli sitä ylläpitää koko elämän aikana, eikä vain intissä? Sen tulisi sisältyä jo sotilasvalaankin!! Eikö sulla ole omaa tahtoa lähteä esimerkiksi käymään lenkillä? Tarvitsetko siihen kenties jotakin armeijaa, jotta pääset ylös siitä baarijakkaraltasi tai nakkikioskin penkiltä?

      Kuvitteletko, etteikö sivarit saa sitten ystäviä? Tarvitaanko siihen uusien ystävien tutustumiseen armeijaa? Se on yleisesti suomalaista luulosairautta. Ei intti tee pojasta miestä...se tekee pojasta kakaran, jos luulot on sulla "ihan aikuisten oikeasti" kuten sä väität ja uskot olevasi AIKUINEN vielä sanojesikin jälkeen!

    • Pohtinut

      Oliskohan se, että vituttaa mennä samaan firmaan tollasten homoksi ja pitkäletiksi nimittelijöiden kanssa.

      Sinänsähän tietysti armeija on hieno homma, mutta kun sillä on tuollaisia mainosmiehiä, moni jättää sen väliin lähinnä pottuillakseen.

    • silläviisiin

      Vastaus: Ei halua osallistua naurettaviin, erilaisilla mielikuvilla (uljas soturi kantaa sinkoa metsässä tms.) höystettyihin leikkeihin.

      Toinen vastaus: Nämä "perseenpyyhkijät" tekevät Suomelle suuremman palveluksen menemällä sellaiseen työhön, josta on sille taloudellisestikin enemmän hyötyä (pakkotyö huonolla palkalla ym., näes).

    • Sivari 4/10

      Intissä tehdään pojista miehiä
      Sivariin mennään jo miehenä

      • sot11

        sivariin menevät vain homot


      • vitys
        sot11 kirjoitti:

        sivariin menevät vain homot

        homot jokka luulee, että intissä tehdään pojista miehiä ja tytöistä naisia.

        Luultavasti inttiin menee myös kaappihomoja jokka luulee, että ne joutus sivarissa pyyhkimään perseitä.


      • 201
        vitys kirjoitti:

        homot jokka luulee, että intissä tehdään pojista miehiä ja tytöistä naisia.

        Luultavasti inttiin menee myös kaappihomoja jokka luulee, että ne joutus sivarissa pyyhkimään perseitä.

        Ei inttiin mene pelkästään kaappihomot, sinne menevät kaikki homot.


      • Jorma.Kovanen
        vitys kirjoitti:

        homot jokka luulee, että intissä tehdään pojista miehiä ja tytöistä naisia.

        Luultavasti inttiin menee myös kaappihomoja jokka luulee, että ne joutus sivarissa pyyhkimään perseitä.

        Taksarilla uus nimimerkki mutta viiraa entiseen malliin.


      • Herra_40_V
        sot11 kirjoitti:

        sivariin menevät vain homot

        enpä sanoisi ;) mieti nyt vähän... mikä tilaisuus on armeeja......


    • Kulhokuppilautanen

      Menin sivariin siksi, että voisin iltoisin aina lohduttaa miehiään kaipaavia inttileskiä

      Jo seitsemää lohdutettu.

    • Homot ja pitkäletit

      Pakko tulla aina repeilemään tälle viestille, kun näillä palstoilla käyn. Ei hitto, oikein miettinyt tätä asiaa ja siltikin kiertää koko aihetta mietinnöissään.

    • Olen niin erilainen

      Niin, homoilla onkin paratiisi armeijan porttien takana. Pitkäletit lähtee, kun höylä iskee. Olikos muuta?

    • Visioija::::::

      On todennäköisesti hylkäämässä pakollisen asepalveluksen 2020 luvulla.

      Aikaisemmin ei, näiden veteraanien on "poistuttava" keskuudestamme, valitettavasti, ennenkuin asioihin uskalletaan todella ottaa kantaa. Veteraanien kunnioituksen vuoksihan kallis systeemi on vielä pystyssä. Nykyinen systeemi on kallis ja tuotetut sotilaat ovat keskikastia, hieman alle. Haluaisitko SINÄ INTIN KÄYNYT kunnon palkan työstäsi? 15,50 (alkaen) tunti yötyölisä.. ei hassumpaa?

      Palkka-armeija, 25% nykyisestä (Ts, vain halukkaat hyvin motivoituneet ihmiset) koulutetaan ja kaikille kunnon palkka sekä taattu työpaikka. Armeija voi auttaa poliisia mm. mielenosoituksien hallitsemiseen tai poikkeustilanteissa. Myös Natoon liittyminen tulee tämän myötä mahdolliseksi ja operaatioihin voi osallistua myös enemmän suomalaisia sotilaita.

      KOULUTUS JÄRJESTETÄÄN KERRAN KAHDESSA VUODESSA, SIIS vain motivoituneimmat ja testit läpäisseet ihmiset pääsevät koulutukseen,

      Sotatilanne?
      Kaikki kykenevät saavat aseen & patruunoita sekä osallistumisevelvollisuuden rintamalla. Pikakoulutus (1 päivä) järjestetään massoille aseen käsittelystä sekä ensiavusta. Sotatilanteessa kaikki kuitenkin osallistuvat, palkka-armeijan johdolla tottakai.

      Oma visioni paremmasta suomesta yllä. Ainiin, tällä systeemilla voitaisiin hankkia yhä enemmän Sisu kuorma-autoja, panssarivaunuja tai ohjuslaitteistoa koska rahaa jää enemmän (Vähennetään kasarmien määrää, vähemmän kuluja)

      • vitys

        tollo, joka ei tajua hevonvittua yhtään mistään.

        Onko armeija joku itsetarkoitus, että pitää olla joku ihan palkattu pellelauma leikkimässä aseilla rauhan aikana. Mitä se palkattu pellelauma tekee kun tulee sota ja tarvittaisiin miehiä puolustamaan kotikontuja. Vittu nehän paskoo housuunsa ja menee lakkoon ja vaatii jotain vaarallisen työn lisiä.


      • vitys kirjoitti:

        tollo, joka ei tajua hevonvittua yhtään mistään.

        Onko armeija joku itsetarkoitus, että pitää olla joku ihan palkattu pellelauma leikkimässä aseilla rauhan aikana. Mitä se palkattu pellelauma tekee kun tulee sota ja tarvittaisiin miehiä puolustamaan kotikontuja. Vittu nehän paskoo housuunsa ja menee lakkoon ja vaatii jotain vaarallisen työn lisiä.

        Sulla on taipumus tehdä kaikesta härkäsen. Kysymys on se, että rahassa on vaan korkeampi motivaatio kuin ilmaisessa työssä.

        Onko palkattu poliisi- tai pelastuslaitoksen henkilökunta sinusta sama kuin pellelauma? Mitä tapahtuisi, mikäli tämä pellelauma oltaisi pakotettu silloin poliisiksi tai palomieheksi vastoin tahtoaan ja olisivat käyneet vain käyneet suorittamassa poliisi tai palomiehen tutkinnon jne.?!? Amatöörit tekevät joka ammatissa pellelauman, joten miten nykyinen armeija tai vapaaehtoinen armeija voi olla parempi kuin palkka-armeija!!! Kouluttamiseen ei laitettaisi liioin rahaa vaan ennemminkin asekehitykseen.

        Armeijassa me olemme vain tottuneet siihen, että sitä ei voida tehdä palkalla vaan sillä että se on eräänlainen velvollisuus, mutta miksi Suomessa eivät Suomea puolustaisi lopulta reserviläisten keskuudessa kuin nuo varusmiespalveluksen suorittaneet ja isänmaalliset sotahullut!?

        Eihän ne kansanedustajatkaan tarvi maksaa veroja kansanedustajan palkkioistaa, joten palkka-armeijan sotilaatkin voisivat saada ns. verohelpotuksen.

        Miten sä näet, miten muissa valtioissa on ulkoisen puolustuksen hoidettu kun sieltä on luovuttu asevelvollisuudesta?

        Suomi luottaa ennemmin asevelvollisuuteen ja varusmiespalvelukseen (jossa reserviläinen ei ole 5-10 vuoteen suorittanut mitään kertauksia), kun palkka-armeijassa treenattaisi jatkuvasti ja Suomen hyväksi. Ihmettelen tässä suhteessa isänmaallisia. Harvalla varusmiehellä on reserviin päästessään enää kykyä tehdä puolustustyötä tai halua ryömiä metsän keskellä, jollei siitä hommasta makseta palkkaa.


    • sivariarmeija/10

      Onpas se kersantti niin helvetin tyhmä ja vanhanaikainen :)
      Vaikka esimerkiksi se että sivari on kannattavampi vaihtoehto mitä armeija. Ellei sitten halua tulevaisuudessa kouluttautua poliisiksi/ jäädä armeijaan töihin. Itselle sivari oli todella helppo valinta. Tästä saan tärkeää työkokemusta (armeijasta ei saa työkokemusta, esim. amk-hakuun iso apu.) tulevaan amk-opettajan ammattiini. Armeijassa viihdyin pari viikkoa kunnes eräs kaveri sai minutkin käännytettyä sivariksi, hänelle iso kiitos siitä.
      Käyttäjä-"ja niiden nuorukaise" kateutti asiat selkeästi...
      Muutoinkin tuommoinen vanhanaikainen ajattelutapa että "sivarit on kaikki heikkoja pitkätukkaisia, läskejä ja homoja". Kuka vittu ajattelee noin nyky-yhteiskunnassa? Suomi taitaa olla ainoa EU-maa Saksan lisäksi missä armeijaa yleensä edes käytetään. Suomi voisi tässäkin asiassa ottaa Ruotsista mallia ja tehdä armeijasta vapaaehtoinen/ sellainen kuukauden aika jolloin näytetään kaikki oleellinen.

      Äly hoi kiihkoisämmäälliset!

      • jeesusteippieee

        tosimies sanoo kuule intille ei! ihan turha vertailla sivareita totaaleja ja niitä intin käyjiä keskenään! kaikki ne on kuule MIEHIÄ . tämä pakollinen asevelvollisuus pitää saada pois suomesta! sehän ei edes ole tasa-arvoinen järjestelmä ja EU:n ihmiset ovat kritisoineet suomea siitä että miesten on pakko käydä armeija/sivari tai muuten tulee linnaa! tää on ihan perseestä!! kapinoikaa ihmiset järjestelmää vastaan nii tulevien täysi-ikäisten ei tarvitse enää kärsiä tätä paskaa mitä heidän niskaan heitetään


      • jeesusteippieee kirjoitti:

        tosimies sanoo kuule intille ei! ihan turha vertailla sivareita totaaleja ja niitä intin käyjiä keskenään! kaikki ne on kuule MIEHIÄ . tämä pakollinen asevelvollisuus pitää saada pois suomesta! sehän ei edes ole tasa-arvoinen järjestelmä ja EU:n ihmiset ovat kritisoineet suomea siitä että miesten on pakko käydä armeija/sivari tai muuten tulee linnaa! tää on ihan perseestä!! kapinoikaa ihmiset järjestelmää vastaan nii tulevien täysi-ikäisten ei tarvitse enää kärsiä tätä paskaa mitä heidän niskaan heitetään

        Ei se asevelvollisuus mihinkään muutu, jossa on noita hulluja asevelvollisuutta puoltavia tahoja eduskunnassa. Se näkemys, että asevelvollisuus koituisi Suomelle halvemmaksi myöskin SODAN AIKANA edelleenkin niin se olisi aika mielenkiintoisinta tietää, miten se ollaan laskettu kunnei ole ollut Suomelta nykyisen sodankäyntiin liittyvää sotaakaan? Tai onko laskettu sitäkään, että Natoon liittyminen tulee vasta sitten ajankohtaiseksi kun sota on käynnissä, että sellainen vaatimus Suomelta tarkoittaisi tuolloin korotettuja NATO-jäsenyysmaksuja...nyt se maksu olisi Suomelta miltein ilmainen verrattuna siihen hintaan!!??

        Suomi on maantieteellisesti mitä mielyttävin paikka hyökätä Venäjälle Suomeen vihastuttamalla lännen tai USA:lle / Natolle puolustaakseen omia intressejään, jollei Suomen itsenäisyyttä. Monet asiantuntija ovat sen todenneet...nyt keskustelen vain "isänmaa- ja armeijaintosten" kanssa, joilla pelissä ole kuin tunne siinä, kun tulisi koskemattomuus taata. Viimeksi maamme itsenäisyys voitettiin "akselivaltojen" vuoksi, eikä sillä että me YKSIN olisimme jotakin maatamme puolustaneet! Sekin vääristellään aina joka vuosi itsenäisyyspäivän Presidentin linnan kutsuilla, kun meidän tulisi muistaa niitä saksalaisia sotilaitakin, jotka tämän maamme itsenäisyyden meille järjestivät.

        Ihminen ei ollut tuolloinkaan eikä se ole nytkään KONE. Ilman saksalaisten huoltoa me olisimme laulaneet jo monta vuotta takaperin "laulukuorossa".


      • Sivari_eversti kirjoitti:

        Ei se asevelvollisuus mihinkään muutu, jossa on noita hulluja asevelvollisuutta puoltavia tahoja eduskunnassa. Se näkemys, että asevelvollisuus koituisi Suomelle halvemmaksi myöskin SODAN AIKANA edelleenkin niin se olisi aika mielenkiintoisinta tietää, miten se ollaan laskettu kunnei ole ollut Suomelta nykyisen sodankäyntiin liittyvää sotaakaan? Tai onko laskettu sitäkään, että Natoon liittyminen tulee vasta sitten ajankohtaiseksi kun sota on käynnissä, että sellainen vaatimus Suomelta tarkoittaisi tuolloin korotettuja NATO-jäsenyysmaksuja...nyt se maksu olisi Suomelta miltein ilmainen verrattuna siihen hintaan!!??

        Suomi on maantieteellisesti mitä mielyttävin paikka hyökätä Venäjälle Suomeen vihastuttamalla lännen tai USA:lle / Natolle puolustaakseen omia intressejään, jollei Suomen itsenäisyyttä. Monet asiantuntija ovat sen todenneet...nyt keskustelen vain "isänmaa- ja armeijaintosten" kanssa, joilla pelissä ole kuin tunne siinä, kun tulisi koskemattomuus taata. Viimeksi maamme itsenäisyys voitettiin "akselivaltojen" vuoksi, eikä sillä että me YKSIN olisimme jotakin maatamme puolustaneet! Sekin vääristellään aina joka vuosi itsenäisyyspäivän Presidentin linnan kutsuilla, kun meidän tulisi muistaa niitä saksalaisia sotilaitakin, jotka tämän maamme itsenäisyyden meille järjestivät.

        Ihminen ei ollut tuolloinkaan eikä se ole nytkään KONE. Ilman saksalaisten huoltoa me olisimme laulaneet jo monta vuotta takaperin "laulukuorossa".

        Suomen jatkosodan lopulla Saksa miehitettiin, mutta meitä ei. Mihin se tahto saksalaisilla mahtoi perustua?

        Ideologiana "kansallissosialismi" (=natsi) tai "kommunismi" on mielestäni kumpikin väärin. Suomessa PS:t ja Kokoomus ovat kummatkin mielestäni natseja.


    • Jullevi Sukka

      Minäkään en ymmärrä miksi kukaan menee armeijaan tai sivariin kun vapautuksen saaminen on niin helppoa ja armeijassa ihmistä kohdellaan kuin roskaa. Pelkäävät varmaan että isi ja setäukot suuttuvat ja enää ei tule tikkaria kauppareissulta. Ihminen joka alistuu moiseen koirankoulutukseen ja käskyvaltaan täytyy mieltää itsensä arvottomaksi roskaksi jota saa kohdella kuten haluaa. Armeijan käyminen ei ole mitenkään kunnioitettavaa tai loistokasta. Se on vain osoitus ihmisen alistuvaisuudesta, tyhmyydestä ja pelkuruudesta. Armeijassa opetetaan ottamaan mukisematta vastaan järjenvastaisia käskyjä joten siellä oppii ainoastaan entistä tyhmemmäksi. Propaganda armeijan hyödyllisyydestä työelämässä on täyttä puppua koska samat johtamiskäytännöt eivät sovi oikeaan työelämään. Sivari puolestaan on rangaistus tottelemattomille joten vapaaehtoista vuoden tuomiota kärsivät ovat todellisia talipäitä.

      • vitys

        samanlaisia talipäitä kuin sinä, niin me oltais ryssiä.


      • mjhhgjtyt
        vitys kirjoitti:

        samanlaisia talipäitä kuin sinä, niin me oltais ryssiä.

        Mitäs vitun väliä sillä kansallisuudella on idiootti?

        Jos huudat keskellä erämaata minkä valtion kansalainen olet, et saa vastausta, luonto ei tunne rajoja, ihmisen keksintöä. Vain ihminen voi olla tarpeeksi typerä laji tapellakseen keskenään aatteiden puolesta.

        No, ajamme maapalloa kohti tuhoa. Kun tulee kysymykseen pelkkä selviytyminen jäävät aatteet toissijaisiksi. Aatteet, uskonnot, kaikki on ihmisen kehitelmää, kun aikaa on alkanut olemaan entistä enemmän miettiä mitä idiooteimpia tapoja elää. Ja yksi niistä on kyllä käyttää aikaansa huutaen isänmaallisuuttaan.


      • vitys
        mjhhgjtyt kirjoitti:

        Mitäs vitun väliä sillä kansallisuudella on idiootti?

        Jos huudat keskellä erämaata minkä valtion kansalainen olet, et saa vastausta, luonto ei tunne rajoja, ihmisen keksintöä. Vain ihminen voi olla tarpeeksi typerä laji tapellakseen keskenään aatteiden puolesta.

        No, ajamme maapalloa kohti tuhoa. Kun tulee kysymykseen pelkkä selviytyminen jäävät aatteet toissijaisiksi. Aatteet, uskonnot, kaikki on ihmisen kehitelmää, kun aikaa on alkanut olemaan entistä enemmän miettiä mitä idiooteimpia tapoja elää. Ja yksi niistä on kyllä käyttää aikaansa huutaen isänmaallisuuttaan.

        niin: Mieluummin Suomi kuin CCCP/Venäjä. Mieluummin Suomen kieli kuin venäjää. Mieluummin Suomen intti/sivari, kuin Venäjän vastaavat. No venäläiset naiset on kyllä luokkaa parempia.

        Valtiot yhdistyvät ja hajoavat tasaiseen tahtiin milloin mistäkin syystä. Ihminen on osa luontoa. Ja sulla on vähän liian pienet aivot miettimään noin suuria asioita.


    • Sanapo

      En nyt jaksanut lukea lähellekkään kaikkia viestejä ja uskon että se mainittiinki jo, mutta eikö tämä idiootti, joka laittoi aloitusviesti ole ajatellut aatteellisia kantoja asevelvollisuuteen?

      Ja joku toinen ääliö on ilmeisesti perehtynyt asiaan, kun sanoo, että on totaalikieltäytyjä, jos on liikuntarajoitteinen?

      Itse menen sivariin ja ylpeä olen siitä. Koen olevani muutenkin miehekkäämpi. järkevämpi ja hyväkäytöksisempi kun suurin osa armeijamiehistä. Mitä vielä pitäisi olla? Ylpeä siitä, kun sodan syttyessä pääsee tappamaan muita sotaan haluattomia?

      • sanapo

        Ja tuosta "vanhusten perseen pesemisestä" vielä senverran, että siviilipalveluspaikan tulee olla yhteiskunnalle hyödyllinen paikka, kuten koulu tms. joten minkä helvetin takia luulette, että kaikki sivarin käyneet ovat joutuneet siivoamaan ja pyyhkimään perseitä? Ottakaa asioista selvää.


    • ovat vaarallisia

      Miksi se armeijan käyminen tai käymättömyys on joillekin niin suuri asia, että toisia ihmisiä arvotetaan yksinomaan sen perusteella? Mitä jos muutenkin ryhtyisimme luokittelemaan toisemme vain laihoiksi, lihaviksi, kauniiksi, rumiksi, vasemmistolaisiksi, oikeistolaisiksi? Löytyy toki sellaisiakin maita, joissa armeijalle ei ole mitään vaihtoehtoja, kuten Korean demokraattinen tasavalta eli Pohjois-Korea. Suomessa nyt kuitenkin on yhä harvinaisemmaksi käyvä asevelvollisuus (EU:ssa Suomen lisäksi kohta enää Kypros) ja sille kaksi erilaista suorittamistapaa; aseellinen tai aseeton palvelus, jonka viimeksimainitun voi suorittaa sekä puolustusvoimissa että pitkäkestoisempana siviilipalveluksena yhteiskunnalle hyödyllisissä tehtävissä. Mikä tässä on niin kauhean kamalaa? Aseistakieltäytyjänsä Suomi tuomitsee ainoana länsimaana vankilaan, mistä mm. YK:n ihmisoikeuskomitea, EU:n ihmisoikeusvaltuutettu, Euroopan neuvoston ministerikomitea ja Nobel-palkittu Amnesty International kansalaisjärjestö ovat Suomea jatkuvasti moittineet.

      Sivareissa kuten intin hemmoissakin (ja likoissa) on tosi monenlaista kulkijaa. Omakohtaiset käsitykseni sivareista ovat kuitenkin pelkästään positiivisia, toisin kuin muutamasta klanipäisestä isänmaakouhottajasta. Suhtauduin minäkin joskus sivareihin epäluuloisesti, että mitäs laiskasti raahustavia poninhäntäpoikia marisätkä suupielessä mahtavat olla. Ja onhan heitäkin siedettävä, niinkuin he sietävät minua. Mahdollisimman suvaitsevainen yhteiskunta on kautta historian ollut kaikkien kannalta paras paikka olla ja elää.

      Aamen.

    • onneton vatipää

      Piirtele vaan niitä hakaristejä yksiösi seinille ja pidä ajatukset ominasi. Minä olen sivari, enkä todellakaan ole homo tai pitkäletti. Toisaalta ei minulla ole mitään homoja tai pitkälettejä vastaan. Keskityn omaan elämääni ja muut saavat elää omaansa, leben und leben lassen. Olen hyvin koulutettu ja hyvillä ansioilla, kirjoitin sivarin aikana graduani. Osasyy sivarin valitsemiselle olikin siinä, että 24-vuotiaana melkein valmiina maisterina ei oikein huvittanut enää lähteä ryömimään jonkun kusipääkapiaisen komennossa keskelle korpea ja huutamaan pää punaisena sarja-sarja-laukaus-laukaus.

      Sivariaika oli raskasta mutta palkitsevaa. Olisin päässyt koulutustani vastaavaan hommaan erääseen ministeriöön, mutta halusin nähdä sivarin aikana toisenlaista elämää, kuin mihin olin liberaaliporvarillisessa kodissani tottunut. Jörn Donnerin jalanjäljissä menin siis sairaalaan, jossa sodan nähneet vanhukset kertoivat hyväksyvänsä täysin ratkaisuni ja olevansa ehdottomasti väkivaltaa vastaan. Silloin palvelus kesti vielä paljon pidempään kuin nykyisin. Vakaumuksentutkintalautakunta oli täynnä aggressiivisia idiootteja, mutta onneksi kyseinen elin lakkautettiin myöhemmin. Positiivista kehitystä on tapahtunut, huolimatta siitä, että eduskunnastakin löytyy koko joukko älynlahjoiltaan aloittajan kanssa samaa tasoa olevia ämmiä.

      Henkilökohtainen näkemykseni on, että maamme pitäisi luopua kokonaan asevelvollisuudesta ja perustaa kansainvälisen vertailun kestävä ammattiarmeija. Näin päästäisiin kerta heitolla eroon pakkotyöstä ja mielipidevangeista. Ammattiarmeijan kooksi riittäisi maksimissaan 50.000 miestä ja naista. Koko maan puolustamiseen ei mahdollisessa sotatilanteessa kannata edes pyrkiä, kun jo rauhan aikana syrjäseuduilta on viety kaikki puhelinlinjoja myöten. Lisäksi poikkeusoloissa olisi tietysti mahdollista värvätä lisää sotilaita, mutta syvän rauhan vallitessa maailman kattavin asevelvollisuus syö kohtuuttomasti voimavaroja. Kaikki 18 vuotta täyttäneet pitäisi kuitenkin velvoittaa kriisinhallintakoulutukseen. Ensiapu-, ruokahuolto- ja väestönsuojelutaidot noin esimerkiksi ovat äärettömän tärkeitä pahan päivän varalle, joka voi tarkoittaa muutakin kuin sotaa.

      Onneksi nykymaailmassa valtiot ovat niin riippuvaisia toisistaan, että laajamittaiset sodat eivät ole käytännössä mahdollisia, vaikka aloittajan kaltaiset umpiluut sitä haluaisivatkin.

    • Onnittelija1

      Onko nyt miehekäs olo? Kävit armeijan, kestit sen kaiken kuin MIES! Onnea! Toivottavasti saat nyt työtä helpommin kuin sivarit/totaalit!

    • 51y65j1ty5j1fy
    • Kersantti N

      Herra kersantti,
      kersantti N

      Mullakin on kaikki kaverit (pl. inttikaverit tietenkin, köh) näitä sivarihomoja eikä ne ole oikeen antanu mitään muuta selitystä kuin etteivät halua vaan mennä sinne tai etteivät halua käyttää aseita ja joutua tappamaan muita ihmisiä mahdollisissa sodissa.

      Armeija oli kyllä elämän parasta aikaa tähän mennessä, suosittelen sitä lämmöllä kaikille tuttavilleni. Missä muualla pääset ampumaan konekiväärillä ja katsomaan kun tykistö ampuu? Tai harjoittelemaan n.5-30 miehen johtamista vaativissa olosuhteissa? Jää kouluruokalan pöytien pyyhkiminen kakkoseksi. Lisäksi taisteluharjoitukset oli loppuelopuksi mukavia, yhteisöllisiä kokemuksia jotka toi ymmärrystä varsinkin logistiikkaan ja delegointiin.

      En voi muuta sanoa, kun että kaikki kynnelle kykenevät vaan armeijaan ja vuoden palvelukseen.

      • filosofin varjo

        "Missä muualla pääset ampumaan konekiväärillä ja katsomaan kun tykistö ampuu? Tai harjoittelemaan n.5-30 miehen johtamista vaativissa olosuhteissa?"
        Ei varmaan muualla kuin sodassa?
        Itseäni ei tosin kiinnostakaan. Löydän intohimoni ja rakkauteni luonnosta, merenrannassa kivikolla istuen katsoessani auringon nousua tai sieniä kerätessäni metsässä.

        Logistiikka, delegointi ja johtaminen eivät itseäni kiinnosta. Ammennan aivojumppani mieluummin filosofiasta kuin johtamisen opettelusta. Olen tähänkin mennessä pärjännyt ilman johtamista tai johtamistaitoa ja pärjään vastakin. Itse olemme oman elämämme seppiä. Elostamme tulee sellaista kuin itse haluamme, siihen eivät muut voi vaikuttaa.

        Itse taas olen kuullut erilaisia tarinoita armeijasta, monet tarinat siitä kuinka sinne ei kannata mennä aikaansa tuhlaamaan. Aikoinaan vanha pomoni sanoi, että tänä päivänä ainut syy hänelle mennä armeijaan olisi se, että tietäisi kokemuksesta kuinka laiskotella joka tilanteessa.

        Jokaisella omat hupinsa.


      • filosofin varjo

        Erään kysymyksen haluaisin kessulle esittää. Minkä olet itse syyksi antanut armeijaan menollesi? Liekö jonkilaista yksipuoleista vihaa, kun sivarihomoiksi sanot. Enhän minäkään sinua sotarakkina pidä.

        "Missä muualla pääset ampumaan konekiväärillä ja katsomaan kun tykistö ampuu? Tai harjoittelemaan n.5-30 miehen johtamista vaativissa olosuhteissa?"
        Ei varmaan muualla kuin sodassa?
        Itseäni ei tosin kiinnostakaan. Löydän intohimoni ja rakkauteni luonnosta, merenrannassa kivikolla istuen katsoessani auringon nousua tai sieniä kerätessäni metsässä.

        Logistiikka, delegointi ja johtaminen eivät itseäni kiinnosta. Ammennan aivojumppani mieluummin filosofiasta kuin johtamisen opettelusta. Olen tähänkin mennessä pärjännyt ilman johtamista tai johtamistaitoa ja pärjään vastakin. Itse olemme oman elämämme seppiä. Elostamme tulee sellaista kuin itse haluamme, siihen eivät muut voi vaikuttaa.

        Itse taas olen kuullut erilaisia tarinoita armeijasta, monet tarinat siitä kuinka sinne ei kannata mennä aikaansa tuhlaamaan. Aikoinaan vanha pomoni sanoi, että tänä päivänä ainut syy hänelle mennä armeijaan olisi se, että tietäisi kokemuksesta kuinka laiskotella joka tilanteessa.

        Jokaisella omat hupinsa.


      • Kersantti N
        filosofin varjo kirjoitti:

        Erään kysymyksen haluaisin kessulle esittää. Minkä olet itse syyksi antanut armeijaan menollesi? Liekö jonkilaista yksipuoleista vihaa, kun sivarihomoiksi sanot. Enhän minäkään sinua sotarakkina pidä.

        "Missä muualla pääset ampumaan konekiväärillä ja katsomaan kun tykistö ampuu? Tai harjoittelemaan n.5-30 miehen johtamista vaativissa olosuhteissa?"
        Ei varmaan muualla kuin sodassa?
        Itseäni ei tosin kiinnostakaan. Löydän intohimoni ja rakkauteni luonnosta, merenrannassa kivikolla istuen katsoessani auringon nousua tai sieniä kerätessäni metsässä.

        Logistiikka, delegointi ja johtaminen eivät itseäni kiinnosta. Ammennan aivojumppani mieluummin filosofiasta kuin johtamisen opettelusta. Olen tähänkin mennessä pärjännyt ilman johtamista tai johtamistaitoa ja pärjään vastakin. Itse olemme oman elämämme seppiä. Elostamme tulee sellaista kuin itse haluamme, siihen eivät muut voi vaikuttaa.

        Itse taas olen kuullut erilaisia tarinoita armeijasta, monet tarinat siitä kuinka sinne ei kannata mennä aikaansa tuhlaamaan. Aikoinaan vanha pomoni sanoi, että tänä päivänä ainut syy hänelle mennä armeijaan olisi se, että tietäisi kokemuksesta kuinka laiskotella joka tilanteessa.

        Jokaisella omat hupinsa.

        Kavereitani sanon sivarihomoksi vitsillä. Ei minua oikeasti kiinnosta meneekö joku tuntematon sivariin vai armeijaan. Sivarihomoa käytin tässä sarkastisessa sävyssä kun tuo AP oli niin provokatiivinen, pahoittelen jos otit siitä nokkiisi.

        Itse menin armeijaan, koska ajattelin että sieltä pääsee helposti puolella vuodella pois, kun sivari olisi vastaavasti kestänyt vuoden. Noh, sitten komppanian päällikkö siirsi P-kauden loputtua minut AUK:iin. Onneksi siirsi, sillä armeija oli tähänastisen elämäni kokemusrikkain ajanjakso. Siellä sai uusia tuttuja ja oppi paljon käytännöntaitoja kuten sanoi, mutta oppipa siellä myös paljon itsestä.

        Eikai luonnon ihailu tai filosofisista keskusteluista nauttiminen ole minultakaan kait poissuljettua vaikka armeijan kävinkin? Ei se että pidin aseiden käytöstä, ihmisten johtamisesta ja kouluttamisesta tarkoita sitä ettenkö voisi olla kiinnostunut muustakin. Armeija oli pitkälti käytännöllinen ja yhteisöllinen kokemus. Siviilissä minä en pääse juuri johtamaan tai fyysisiä suoritteita tekemään, vaan teen töitä suurimmaksi osaksi aivoillani, humanistipaska kun olen. Organisaatiotaidot ja logistiikkataidot ovat tärkeitä kaikille ihmisille, mutta niitä oppii toki muuallakin.

        Armeija on pitkälti sitä mitä siitä jaksat tehdä. Kyllä meilläkin oli niitä alikersantteja jotka makasivat punkissaan kun eivät jaksaneet aamulla herätä aamupalalle tai jaksaneet vaivautua lukemaan armeijan oppikirjoja. Ja sen kyllä näki alaisista minkälaisia niistä tuli kun vertasi niiden johtajien alaisiin jotka jaksoivat näyttää esimerkkiä. Minulle oli tärkeää saada alaisteni kunnioitus persoonallani ja teoillani eikä vain arvoni merkeillä, tämän vannoin jo sotilasvalassa. Omaksuin siis armeijassa paljon toitotetun syväjohtamisen jota osa johtajista näytti halveksivan (laiskoja). Arvomerkeillä ei ole tositilanteessa mitään väliä, hyvä johtaja on hyvä johtaja ilman arvomerkkejäkin. Mielestäni armeija on paljon hyödyllisempi, varsinkin johtajakoulutus, verrattuna niihin paperinpyörittelyhommiin mitä kaverini tekivät sivarissa tai tiiliskivien laskeskelu vankilassa.


      • Vitun.Tyhmä
        Kersantti N kirjoitti:

        Kavereitani sanon sivarihomoksi vitsillä. Ei minua oikeasti kiinnosta meneekö joku tuntematon sivariin vai armeijaan. Sivarihomoa käytin tässä sarkastisessa sävyssä kun tuo AP oli niin provokatiivinen, pahoittelen jos otit siitä nokkiisi.

        Itse menin armeijaan, koska ajattelin että sieltä pääsee helposti puolella vuodella pois, kun sivari olisi vastaavasti kestänyt vuoden. Noh, sitten komppanian päällikkö siirsi P-kauden loputtua minut AUK:iin. Onneksi siirsi, sillä armeija oli tähänastisen elämäni kokemusrikkain ajanjakso. Siellä sai uusia tuttuja ja oppi paljon käytännöntaitoja kuten sanoi, mutta oppipa siellä myös paljon itsestä.

        Eikai luonnon ihailu tai filosofisista keskusteluista nauttiminen ole minultakaan kait poissuljettua vaikka armeijan kävinkin? Ei se että pidin aseiden käytöstä, ihmisten johtamisesta ja kouluttamisesta tarkoita sitä ettenkö voisi olla kiinnostunut muustakin. Armeija oli pitkälti käytännöllinen ja yhteisöllinen kokemus. Siviilissä minä en pääse juuri johtamaan tai fyysisiä suoritteita tekemään, vaan teen töitä suurimmaksi osaksi aivoillani, humanistipaska kun olen. Organisaatiotaidot ja logistiikkataidot ovat tärkeitä kaikille ihmisille, mutta niitä oppii toki muuallakin.

        Armeija on pitkälti sitä mitä siitä jaksat tehdä. Kyllä meilläkin oli niitä alikersantteja jotka makasivat punkissaan kun eivät jaksaneet aamulla herätä aamupalalle tai jaksaneet vaivautua lukemaan armeijan oppikirjoja. Ja sen kyllä näki alaisista minkälaisia niistä tuli kun vertasi niiden johtajien alaisiin jotka jaksoivat näyttää esimerkkiä. Minulle oli tärkeää saada alaisteni kunnioitus persoonallani ja teoillani eikä vain arvoni merkeillä, tämän vannoin jo sotilasvalassa. Omaksuin siis armeijassa paljon toitotetun syväjohtamisen jota osa johtajista näytti halveksivan (laiskoja). Arvomerkeillä ei ole tositilanteessa mitään väliä, hyvä johtaja on hyvä johtaja ilman arvomerkkejäkin. Mielestäni armeija on paljon hyödyllisempi, varsinkin johtajakoulutus, verrattuna niihin paperinpyörittelyhommiin mitä kaverini tekivät sivarissa tai tiiliskivien laskeskelu vankilassa.

        kersantti on oikein opiskellut intissä? Ei ainakaan mitään sellaista, millä olisi käyttöä siviilielämässä. Päinvastoin siitä on haittaa jos joutuu intin jälkeen johtotehtäviin.

        Kersantti ei ole oikein oivaltanut miksi armeija on. Eikä sitä, että sinne ei todellakaan pitäisi/tarvitsisi pakottaa ketään.

        Kersantti ei älyä sitäkään, että sivari suorittaa 'velvollisuutensa' siinä kuin intin käynytkin. Totaali taas sovittaa 'velvollisuutensa' vankilan panoreikänä.

        .

        terveisin
        reservin alikersantti
        raskassinkoryhmän 'johtaja'


    • FFF!

      Oletko tullut ajatelleeksi, että vaikka sinä olisit vain huonokuntoinen, ruma, armeijaapelkäävä, homo ja erilaisuudenhaluinen, MUILLA ihmisillä saattaa olla muita syitä? Esimerkiksi monet eivät halua turhaan lykätä opiskelua ja töiden aloitusta.
      Itse en ole tavannut yhtään alle 30- vuotiasta miestä, joka olisi viihtynyt intissä. Sinäkin vanhempi ja kokeneempi kaipaat sinne todennäköisesti siksi, että sen käydessäsi olit nuori, kun taas nykyään olet keski-iän kriisissä rypevä työtön.

    • Vanha sivari

      Vuodelta 81. Se oli elämän parasta aikaa, sairaalassa naisten keskuudessa, ei ollut armeijahomot kimpussa.
      Poikkesin normisivarista, harrastin lähinnä kehonrakennusta, juoksua ja ajelin moottoripyörällä.
      Tuntui uppoavan paikallisiin hoitsuihin.

    • olinnäinhäivyin

      Halusit erikoisjoukkoihin ja se kertoo kaiken. Asenteesi on täysin eri kuin ainakin 90% lla suomalaisista miehistä. Suurin osa luistelee läpi armeijan mahdollisimman helppoa reittiä, osa haluaa AUKin natsat työelämää ajatellen, osa menee sivariin täynnä tarmoa, osa luistelemaan sen läpi ja loput menevät linnaan

      Itse olin armeijassa melkein kuukauden ja totesin että tämä on kyllä nähty. Todellista motivaatiota ei ollut mihinkään ja oletin että sivarissa saa tehdä jotain mielekkäämpää. Näinhän se oli ja suurin osa ajasta ongelmista kärsiviä auttaessa oli motivoivaa

      Sattuneesta syystä olen toiminut humanisti-sosiaalisilla aloilla eikä ketään ole kiinnostanut kuin että palvelus on hoidettu pois alta

      Ihmiset ovat erilaisia. Niinhän sitä hoettiin armeijassakin. Ja silti oletetaan että se on kaikille hyvä paikka ja että kaikista tulee kyvykkäitä sotilaita

    • Trallallaa:)

      eri ihmisillä on eri aatteet. Kaikki eivät halua heilua pyssy kädessä jossain korvessa.
      Piis änd lööv to you my friend

      • Vitun.Tyhmä

      • perkeleennörtti
        Vitun.Tyhmä kirjoitti:

        ettei halua heilua pyssyn kanssa jossain korvessa? No tulihan se todellinen syy sieltä.

        Armeija ja aseet ne on turvanneet sinunkin rauhasi ja rakkautesi.

        http://www.liveleak.com/view?i=f24_1288616035

        Jos aate on vahva, ei se horju kuolemankaan hetkellä. Tästä on esimerkkinä Yrjö Kallinen. Pasifistina sai kuolemantuomion 4x, kertaakaan ei toimeenpantu tuomiota.


    • kalju-homo

      ja etenkin miehekäs majuri saa tarraamaan pippelistä kiinni. Viltin alla voi kuvitella elävästi olevansa parhaassa paikassa kiinteä kroppaisen kaverin sängyn alapuolella.

    • MR Parturi

      menetetään paljon alokkaita sivarin puolelle.
      Ei voida enää vedota metsä ymm reissuihin täi ongelman takia koska onhan naisetkin siellä vaikka miten pitkällä tukalla.

      Kun katselee sivariporukoita niin ennen 6kk lyhyttä palvelusta oli varmaan 70% tukka tai partamiehiä sivarissa.
      Lyhyen palveluksen tullessa voimaan on mielestäni 20% näitä parta ymm papiljottipäisiä sivareita.

      Varmaan 7kk on hyvä kannustin leikkaamaan oma identiteetti pois.

      • hahahaaa3334

        Huvittaa nää itkupotku- raivareissa olevat sivarit tällä palstalla. Ei vittu mitä pellejä! :D:D:D:DDDD


      • kkljhgfr
        hahahaaa3334 kirjoitti:

        Huvittaa nää itkupotku- raivareissa olevat sivarit tällä palstalla. Ei vittu mitä pellejä! :D:D:D:DDDD

        kun noin hihittelet kuin pikkutytöt.


    • hehehhehe-

      PERSEREIKÄ KIPEENÄ KERSANTILLA::..






      PS. pidä vain huoli omista asioistasi...

    • Kerrohan sinä...

      Itse en ole keksinyt vielä ainuttakaan hyvää syytä mennä armeijaan. Ikätoverit ovat sen verran lapsellista sakkia, että niiden kanssa jo pelkkä rippikoulu oli helvettiä, yläasteesta nyt puhumattakaan. En edes uskalla kuvitella millaiseksi meno menee armeijassa. Ehkäpä olen niitä harvoja, jotka kasvavat mieheksi jo ennen armeijaa.

      En sitäpaitsi ymmärrä, mitä niin erinomaisen miehekästä on siinä, että menee jonnekin muiden alistettavaksi ja leikkii sotaleikkejä metsikössä puoli vuotta. Entä mitä ihmeen valitusta kuulee aamuherätyksistä? Itselle herääminen ei ole ikinä tuottanut ongelmia, vaikka takana olisi vain parin tunnin yöunet. Armeijassa vieläpä valvotaan, että jokainen varmasti nousee ylös, joten tästäkään ei tarvitse ottaa vastuuta. Hienoa valmistautumista elämää varten. Odottakaa vain työelämässäkin että pomo soittaa kotiin aina vartin välein tarkistaakseen joko olet noussut. Voipi olla ettei kohta enää ole pomoa. ja sänkykin pitää vielä opettaa petaamaan. Eikö jokaisen nyt jo viimeistään yläasteella pitäisi osata pedata sänky?

      Hmm. Parani armeijassa kunto vai? Mitähän sille kunnolle mahtoi käydä armeijan jälkeen? Enpä usko että kovinkaan monen "maanpuolustustahto" saa heidät ylläpitämään kuntoaan sillä tasolla, jolle se armeijassa nousi. Tosin kertomuksesi armeijan hyvistä puolista kuulosti muutenkin enemmän partioleiriltä kuin sotakoulutukselta. Ainoat harmit ovat herätykset ja muuten kaikki on yhtä ihanuutta kun saa ystäviä ja kaikkea.

    • drhedh

      Suomi kärsii vieläkin kollektiivisesta sotapsykoosista.
      Sitä jopa vahvistetaan päättäjien taholta. Olisi se kauheaa , jos miehet saisivat päättää itse, mitä tekevät elämällään....Kauhiaa!

    • Sivarit inttiin

      Sanotahan notta Lapinjärven siviilipalveluskeskuksen henkilökuntaan ennen kuuluneena itse armeijan palvelleena, kerron että saastaisempaa roskasakkia kun sivarikeskuksella ei ole missään.
      Jätkät on pitkätukkia paskalta haisevia ihmisperseitä joita tekis mieli potkasta. Ihan oikeasti. Eivä tee mitää muuta ku runkkaavat piirretyille pikkutyttöjen kuville ja hakkaavaat playstationia minkä pilvenpoltoltaan kerkeävät.
      Liikunnasta ei oo kuultu puhuttavankaan, ja se "rauhanaate", "vakaumus" ja muu hippilöpinä ei oo mitään muuta ku armeijan fyysisen ja psyykkisen rääkin pelkoa ja äitin kaipuuta.

      Jos saisin päättää, koko vitun laitos lakkautettaisiin ja sivarinretaleet menis inttiin esimerkiks lajitteleen varusmiesten sukkia varastolle. Kyllä siellä aseistakieltäytyjillekkin on tekemistä, saati sitten B-miehille.

      • Asdertson

        "Jos saisin päättää, koko ***** laitos lakkautettaisiin"

        Toiveesi toteutuu sinä päivänä kun Suomen pakollinen yleinen asevelvollisuus lakkautetaan.

        Sinä päivänä ei ole tarvetta yhdellekään rangaistusmuodoksi tarkoitetun siviilipalveluksen suorittajalle.

        Sitä päivää odottaen,

        Asdertson, res. korpraali


      • tyntynmtymytum

        Seko sotahullu, hohhohhoo. et voi mitään kenellekään, syö hatullinen paskaani, sinä saastainen spermanaama.


      • kalispera ja myass

        Miten olisit pärjännyt maassa jossa ei ole pakollista varusmiespalvelusta?

        - USA
        - Iso-Britannia
        - Italia
        - Hollanti
        - Kanada
        - jne jne jne

        Olisit varmaan ns. Niksulassa siellä.


        Paskamaissa kuten Turkki, Angola, Eucador, Venezuela ja Suomi pakollinen armeija on vielä

        No onneksi kohta pääset tositoimiin kun Venäjätulee vauhdilla rajan yli. katsotaan sitten miten mieli muuttuu.


    • Asdertson

      Armeijan 1989-90 käyneenä voin sanoa, ettei siitä ollut mitään hyötyä - ei minusta Suomelle eikä armeijasta minulle.

      Armeijasta on oikeasti hyvin harvaan ammattiin tai työhön hyödyllistä kokemusta. Paljon puhuttu johtamiskoulutuskin on työelämässä täysin vanhentunutta, epäpätevää ja reaalimaailmassa hyödytöntä - nykyajan työpaikoissa huomattava osa työntekijöistä ja kollegoistasi on naisia: he eivät armeijasta opittua pomottamistasi, vähättelyä ja käskyttämistä katso hyvällä. Ja jos ei ole armeijassa päässyt johtajakoulutukseen, on siis jäänyt tätäkin "hyötyä" vaille, ja tätä täkyä ja tarkoitusta köyhemmäksi.


      "tuleva työnantajasi ei katso hyvällä kertoessasi, että olet sivari / totaali,"

      -Armeijan käymistäni ei ole koskaan työpaikallani kysytty. Lain mukaan ei edes saa kysyä - poikkeus ehkä jos jäät armeijaan töihin, mutta silloin asia kai selvitetään kysymättäkin.

      "niin lopeta se peukalon imeminen ja mene armeijaan, se tekee edelleenkin susta miehen "

      -Itse olin armeijaan mennessäni 24-vuotias. "MIeheksi tekemisessä" suurempi ansio oli ensimmäisellä tyttöystävälläni, joka teki minulle varttitunnissa enemmän kuin Suomen armeija vuodessa.

      :)

      "kun sä tutustut firman sääntöihin"

      Oli muuten niin älyvapaa "firma", että parhaiten sen sääntöjä pystyi vastustamaan noudattamalla niitä kirjaimellisesti!


      "Rättisulkeisistä, yli yön kestävistä taisteluharjoituksista, yksittäisen taistelijan etenemismuodoista puhumattakaan. Niihin tottuu ja ne alkaa loppuvaiheessa olee siistiä ihan oikeasti."

      Kaikkeen tottuu, siitä ihminen on kumma vekotin. Ensimmäinen päivä hirressäkin on se pahin.

      Mutta onko tällä touhulla yhtään relevanttia hyötyä maamme puolustukselle tai millekään muullekaan asialle?


      "Kiitän"

      Lepo vaan!

    • Hyödyn sivarista enemmän kuin armeijasta.

      Ajattelin sutkia itseni niin, että hommaan itselleni lykkäyksen yliopisto-opiskeluja varten, ja menen sitten sivarina katselemaan työtä sairaalassa. Tämä antaa mulle enemmän hyötyä kuin mikään armeijaleikkiminen ja peiton heiluttaminen.

      • "Ajattelin sutkia itseni niin, että hommaan itselleni lykkäyksen yliopisto-opiskeluja varten, ja menen sitten sivarina katselemaan työtä sairaalassa. "

        Parasta sairaalan hommassa on varmaan ne kuumat hoitsut, joilta näkyy tummat pikkuhousut läpi. Nationalistit on siitäkin sivareille kateellisia, kunnei ainakaan rouva alikersantit näytä niihin sairaalan hoitsuihin verrattuna kovin seksikkäiltä. Ennemmin siellä armeijassa halailee vaikka märkää lattiamoppia.
        Muistan kuinka armeijassa kiellettiin menemästä rouva alikersanttien suihkuvuoroa kattomaan jopa rangaistuksen uhalla. Ei sitäkään varoitusta olisi tarvinnut sanoa kun se näky olisi oksettanut jokaista miestä nähdessä ovella niiden ruman alastoman naisen vartalon. Se oksennus olisi ollut jo pahin rangaistukseksi.


    • haistakaa hipit ihan mitä vaan en ole isänmaallinen vaikka olen taistelusukeltaja
      ja muukailslegioonan vääpeli,jos oisin koti kirkko ja isänmaallinen tuskin oisin lähtenyt legioonaan,legio patria nostra,siinä on isänmaa,ei siellä ranskakaan hyväksytty isänmaaksi,legioona on ainoa isänmaa sori jos on kirjoitusvirheitä
      puhuin pelkkää ranskaa 15 vuotta

    • Matias61

      Morjens äijät ja mahtisonnit!

      Seuraavassa teille suojatyöpaikan (=armeijan) arkipäivää YouTubessa:

      www.youtube.com/watch?v=h0auV9KnngI

      Joo, tee työtä, jolla on "tarkoitus". Heh, hee!
      Muistakaa allekirjoittaa kansalaisaloite asevelvollisuuden lakkauttamiseksi osoitteessa:

      www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/468

      Ohi on ja pysyy!

    • MrJuha82totuustuli

      Sotakiihko ja Armeijakiihko on väärin.

    • dadavs78

      Missään en ole törmännyt yhtä älyvajaata porukkaa kuin puolustusvoimissa, Tosin pitää todeta, että joidenkin pääntyhjyys huvitti.

      Ajatteleva ja itsenäinen ihminen kieltäytyy kyseisestä touhusta tai hyppää yli matalimman aidan.

      Sivarit pilvenpolttajia? Meidän tuvassa kaksi jäi kiinni hassiksesta eikä siinä ollut vielä läheskään kaikki huumeet mitä käytettiin. Kokaaiinia, amfetamiinia ja jopa mandariinin kuoria polteltiin, kun muuta ei ollut saatavilla.

      Valitettavasti armeija suurella älyllään käsittelee ihmisiä joukkoina ja leimaa fiksutkin pohjasakaksi, jos ovat samassa porukassa.

      Nämä maanpuolustushihhulit säälittävät minua! Erityisen typeriä ovat naiset, jotka inttipukeisen luuserin nähdessään alkavat kuolata. Äly hoi! Minua suuresti hävetti esiintyä armeijavaatetuksessa ulkopuolella.,

      Armeijassa oppii lintsaamaan ja kusettamaan. Tämäkö kasvattaa miehistä uljaita sotureita?

      Kielenkäyttö ja hyvä käytös ovat täysin hukassa. Alikessut osaavat muutamia kirosanoja. Pitkään opeteltuaan he saattavat myös nimittää jotakuta homoksi.

      Olen resrvinkieltäytyjä. Minua ei kutsuttu kertaamaan, mutta kieltäydyin siitä huolimatta. Meitä oli kesäkuussa 2012 noin 150 henkilöä täydennyspalvelukssa Lapinjärven koulutuskeskuksessa. Kieltäytyjien joukossa oli muun muassa alikersantteja, erikoismiehiä jne. Palvelu koostui sivistävistä ja syventävistä luennoista ja muusta koulutuksesta. Ovatko nämä miehet muka luusereita? Juuri missään en ole tavannut yhtä fiksua porukkaa.

      Joku saattaa vedota intin hyödyllisyyden johtamiskouluna. Paskapuhetta! Ovatko naisjohtajat epäpäteviä? Sitä paitsi järkevään johtajuuteen ei kuulu suora huutaminen tai alatyylisten ilmaisujen käyttö.

      Tiesittekö isänmaalliset perussuomalaisten äänestäjät, että Jussi Halla-aho on sivari?

      Ainut positiivinen asia Suomen puolustusvoimissa on ilmainen ja hyvä ruoka! Kiitokset siitä ruokalan ihanille ladyille!!!

      • "Armeijassa oppii lintsaamaan ja kusettamaan."

        Työelämässä kovin lintsaaja on armeijan käynyt. Vastuutakin pakoillaan kaikkein eniten ja työtä vieroksutaan miesporukassa. Naiset ilman armeijan käymistä eivät kieltäydy työstä. Sivarina en voi kieltäytyä työn teosta, joka on suurempi edellytys yhteiskunnallisestikin kuin joku himputin armeija. Ilman sitä suomalaisten työntekoa jäisi Puolustusvoimien leikkikalut huutokaupattavaksi. Ne on leikkikaluja niin kauan kun nillä on jotakin muuta tehtävää kuin pelkkä harjoittelu ja ryydin käryttäminen.


    • näin se kai on

      persut ovat valheoppositio. En äänestä enää koskaan.

      Reservin kieltäytyminen on miehen teko. Typerät lampaat tekevät mitä NATO käskee. NATO hyökkää Suomen kautta Venäjälle.

      • jännäkakka

        Niinhän ne natsitkin yritti ja oltiin aikamoisessa kusessa. Hyvä että itsenäisyys säilyi ettei käynyt kuten Virolle ja muille.

        Kun kerran Stalin antoi meidän pitää itsenäisyyden on se melkoista luottamusta joten en näe NATO-jäsenyydessä mitään hyvää vaikka sieltä tulisi vaikka mitä joukkoja niin Suomi oli taistelutanner ja tiedä mitä ydinpommeja siinäkin sitten käytetään. Helppo NATO:n on noita kehitysmaalaisia möyhentää, mutta näköjään Suomen pitää olla mukana ilman jäsenyyttäkin Afganistanissa ja Islannin ilmatilassa. Mihin me ollaan taas sotkeudettu?

        Ollaanko me niin tyhmiä ettemme opi historiasta mitään?


      • Nato mailla on käytössä sentään ohjuskilpia kun Suomi taas käyttäisi ihmiskilpiä ja tykinruoka-armeijaansa! Venäjäkään ei viitsi Nato-maihin hyökätä kun tietää kun massa-armeijalla saattaisi jäädä toiseks. Ukrainan kriisistä on turha tähän mitään tai puolustella että maavoimilla se Ukrainakin puolustautui Venäjän maavoimia vastaan. Olisikohan noin enää maailmansodissa että maavoimilla hyökättäisi ja puolustettaisi kuin korkeintaan Suomi tai maat joilla on asevelvollisuus? Täällä korohoroon laitettaisi varmaankin perunoita! Säälittävää touhua Suomelta!


      • jännäkakka kirjoitti:

        Niinhän ne natsitkin yritti ja oltiin aikamoisessa kusessa. Hyvä että itsenäisyys säilyi ettei käynyt kuten Virolle ja muille.

        Kun kerran Stalin antoi meidän pitää itsenäisyyden on se melkoista luottamusta joten en näe NATO-jäsenyydessä mitään hyvää vaikka sieltä tulisi vaikka mitä joukkoja niin Suomi oli taistelutanner ja tiedä mitä ydinpommeja siinäkin sitten käytetään. Helppo NATO:n on noita kehitysmaalaisia möyhentää, mutta näköjään Suomen pitää olla mukana ilman jäsenyyttäkin Afganistanissa ja Islannin ilmatilassa. Mihin me ollaan taas sotkeudettu?

        Ollaanko me niin tyhmiä ettemme opi historiasta mitään?

        "Niinhän ne natsitkin yritti ja oltiin aikamoisessa kusessa."

        Säälittävä suomalainen muistaa saksalaisista vain Lapin sodan, vaikka jatkosodan aikana monet Stalinin hyökkäykset tyssäsi varsinkin Suomessa pohjoisrajalla saksalaisten joukkojen puolustukseen joista voitiin jopa kutsua suurhyökkäyksiksi. Historian kirjat puhuu koulussakin vain niistä etelämpänä tapahtuneista hyökkäyksistä kuinka suomalaiset selvitti ne jotka tapahtuivat Mannerheimin linjoilla Karjalassa. Eipä olisi suomalaiset selvittäneet niitä ilman saksalaisten ase-, varuste- tai ruoka-apua. aika heikossa hapessa olisi suomalaiset olleet ilman Saksaa ja sota olisi loppunut Suomen miehitykseen ilman Saksaa. Suomi oli vuonna 1942 eli jatkosodan aikana nälkäkuoleman partaalla ilman saksalaisten ruoka-apua. Eihän suomalaiset nykypäivän armeijasissit kiitä saksalaisia vaan ennemmin suomalaisia sotaveteraaneja siitäkin mitä hyvää Saksa lopulta teki. Nationalistit Kainuussa ja Lapissa muistavat vain tuon Lapin sodan kun Satakunnassa taas muistetaan hyvällä saksalaisia. Minusta saksalaiset eivät raiskanneet naisia. Naiset juoksivat itte saksalaisten univormujen perässä ja nostivat hameen helmansa korviin heti sellaisen nähdessään. Jos tulivat raskaaksi niin siihen oli heidän oma syynsä eli ei sitä pidä laittaa niiden saksalaisten miesten syyksi, jos kerran nainen haluaa itseään heille tyrkyttää. Monet naiset täällä petti sodassa ollutta miestään ja kyllähän sitä varmaan suomalaiset miehetkin venäjän puolella kuolasivat ivanien vaimojen perään. Ei uskottu siihen että kotiin päästään koskaan eli elämää piti elää siinä hetkessä.


    • Nauran

      Eipä olisi uskonut näkevänsä noin teinimäistä sontaa, mutta siinähän sitä on oikein roppakaupalla.

    • uudistusta jooo

      Jospa armeija uskaltaisi testata montako sivaria vähenee taisteluvahvuudesta vähemmän miehien saadessa naisten kanssa saman arvoisen kohtelun tukan leikkuudessa.
      Pitkätukka homo sana on itselleni vieras en tiesä yhtään julkkis tai muutakaan homoa jolla on pitkätukka. Kaljuja montakin.

      • Ei sitä sivarien tarvitse taistella mitään sodan tullessa. terv. siilitukkainen sivari


      • Oletko unohtanut että sivarit ja reservistä kieltäytyneet kuuluvat nykyisin samaan varantoon eli sodan aikanakin heitä koskee aseeton palvelus eli eipä siinä paljon kenenkään kanssa taistella!? Sivareita suojaa jopa "diplomaattinen koskemattomuus" joita suojaa asein sotilas. Jos sotilaalla napsahtaa päässä joku ratas ja päättää ampua sivarin niin luultavammin hänetkin teloitetaan samoin.
        Se siinä onkin kummallista että henkilö joka nyt haukkuu sivareita armeijan käyntinsä saavutuksellaan voi kieltäytyä reservistä ennen mahdollista sotaa. Luultavammin siinä vasta todellinen paskahousu joka kieltäytyy sodan kynnyksellä aseista kun sitä ennen on kiveen kovaan ollut sitä mieltä että sivarit on paskahousuja!? Näin repaleinen on tämä Suomen uskottava maanpuolustus että ne puolustajatkin voivat kieltäytyä aseellisesta palveluksesta hieman ennen sotaa ja jopa vakaumuslautakunnan ääressä sodan aikana ilman kuoleman rangaistusta. Sodan aikainen kuoleman rangaistus on poistettu. Miksi tehtäisi turhaan rauhan aikana sellaisia lakeja jotka koskevat sodan aikaa?
        Monet ihmisoikeusjärjestöt ovat pitäneet Suomen asevelvollisuutta jopa vankilatuomioon verrattuna. Ei se paljon eroa siitä istuuko sitä nuorena tuomittuna rikoksesta vankilassa vaiko istuuko sitä aidatun varuskunta-alueella vankeudessa tuvan jakkaralla. Vapaudenriistoksi voisi kutsua kumpaakin ja siinä ei ole silloin kenenkään mielenterveys asioista kysymys! Nationalisti valitsee vapaasta tahdosta vankeuden armeijassa...kun muita vaihtoehtoja muka ei ole. Asevelvollisuutta en pidä vaihtoehtona Suomelle! En poistaisi Suomesta armeijaa vaan pidän vain Suomessa asevelvollisuutta vanhentuneena käytäntönä käydä armeija!


    • ebin

      Postaan eeppiseen :--DDDDD

    • Vois men kahvitauol

      ^Ei vittu
      meil
      samat.

      T:sivari

    • Karpr 1/98

      Ajattelin samalla tavalla kuin aloituspostauksen kirjoittaja silloin kuin itse kävin intin noin 15 vuotta sitten. Kun on oman työn kautta joutui tekemisiin useiden sivareiden kanssa, niin käsitykset ovat muuttuneet. Olen todellakin alkanut miettimään mikä siinä vuoden pelleilyssä oli sellaista joka tekee miehen? Nämä sivarit teki ihan oikeasti töitä kun taas itselle jäi fiilis, että intissä suurinta riemua oli keksiä keinoja vältellä asioita ja joillekkin se pieni säälittävä auktoriteetin ripe, jonka aukista tai rukista sai. Sen auktoriteetin käyttäminen ei juuri kenelläkään tähdännyt uusien alokkaiden kouluttamiseen vaan oman nuoren egon pönkittämiseen. Miehisen itsetunnon kytkeminen tuollaiseen toimintaan kertoo hyvinkin paljon ihmisestä.

    • Kevyt mopo 42v

      "Se, että tehdään kaikki yhdessä ja samaanaikaan, se, että sä et voi mennä siellä yksin, sä autat kaveria ja kaveri auttaa sua."

      - Kuvailit juuri mainiosti tavallisen harmaan sopulin joka ei osaa toimia yksin, jola ei ole mitään aloitekykyä ilman että joku kertoo mitä tehdään ja jolla ei ole elämälleen tarkoitusta ilman petivaatteiden millintarkasti järjestelemistä. Seurankipeitä pelkureita on armeija täynnä.

      "Totuus on myöskin se, että tuleva työnantajasi ei katso hyvällä kertoessasi, että olet sivari / totaali, usko mua, usko vanhempaa, isompaa ja kokeneempaa. Usko vaan"

      - Kommentistasi huomaa että et ole missään tekemissä työnjohdon tai työhönoton kanssa. Kannattaisi ehkä pitää ne höpinät itsellään. Sadut ovat ihan kivoja mutta turha tulla tänne niitä totena tuputtamaan. Mainitsit Siwan kanssan, oletko ehkä asiakaspalvelussa?

      "Okei, onhan se niin, että sinne mennään seurustelusuhteessa, mutta pois tullaan poikamiehenä. Itselläni kävi samoin. Olin ennen inttiin astumista seurustellut 2 vuotta ja puolisen vuotta ehdin olla paveluksessa, kunnes erosin, mutta eiköhän jokainen teinisuhde joskus pääty. "

      - Kysehän on siitä että naiset vihaaat miehiä jotka ovat armeijassa. Ne jutut ovat kaikilla sitä diipadaapaa jonka uskoo kun on parikymppinen mutta sitten kun se jatkuva aivopesu loppuu niin silmät aukeavat.

      Nyt kun Venäjä on tulossa tajan yli ja joudut suomalaiselle sukellusveneelle palvelukseen niin voit itse todeta nopeasti Suomen puolustuskyvyn.

      Onneksi itsenäisillä mailal kuten Suomi saa olla vielä omia sukellusveneitä ja maamiinoja, muutenhan puolustuksesta ei tulisi mitään.

      • Simohovaritietäjä

        Suomellahan ei ole yhtään sukellusvenettä ja maamiinoistakin ollaan luovuttu vuosia sitten.


    • KylläKateudelle

      On pakko jatkaa tätä keskustelua. On niin sairaan tärkeätä miettiä näitä homoja ja pitkälettejä :DD

    • elfannti

      Mikä on raiskaajasukelja oikeastiko selaaseen koulutetn??

    • elfantii

      Jaa se olkin raivjaajasukeltaja. Mulla on lukihäirö. Ei sestä armeijaa mänöä.

    • anti-war

      Euroopan puitteissa asevelvollisuus kuuluu miltei kaikkialla enää menneisyyteen, jota vain aniharva kaipaa takaisin,kun siitä jossain on vihdoin päästy eroon.
      ( Vain jotkut skinheadien tapaiset häiriköt ehkä korkeintaan)
      Täällä Suomessa kyllä eletään vieläkin sitkeästi toisen maailmansodan lumoissa (... tosin vain Suomen osuuteen siinä keskittyen. )
      Asia pitäisi tajuta jo vihdoin täälläkin kokonaisuutena ja huomata ettei Suomi ollut ainoa maa Euroopassa jota sota kosketti.
      Muissa maissa vain ei mietitä sitä enää, että 'mikähän 'Tuntemattoman' tms. sotakirjojen hahmoista olisin ollut .
      Ne ajat ovat siellä enää vain historiaa.

      Vain täällä yleisesti ajatellaan ,että ne ovat historian vihollisuuksien jatkumoa.
      Puolustusvoimat on tehokas aivopesulaitos tämän ideologian uusintamisessa ja yllä pitämisessä.

      Jos Suomessa olisi (nykyisin miltei kaikkialla normina oleva) palkka-armeija, niin enpä usko että kiinnostus jotain kolmatta elokuvaversiota kohtaan ja sitä aikanaan niitä yleisiä hävityn sodan tuntoja silloin kollektiivisella tasolla purkamaan syntynyttä kirjaa (...noh, sitä V. Linnan 'Tuntematonta' tietenkin) olisi niin suurta, kuin se vieläkin näyttää olevan.

      Siitähän on täällä tehty joku 'suomalaisuuden kulttuuriaarre' . (Mistä asiasta Puolustusvoimat toki kiittää ja hykertelee oikein mielissään, koska "Viel' elää isäin henki")
      Missä on sen 'hengen' sodanvastaisuus, voisi kyllä nykyisin jo ihan perustellusti kysyä.

      Vai alkaako se jo toistollaan kääntyä itseään vastaan ?

      • Suomen_puolesta

        Muualla Euroopassa ei olla Venäjän vieressä ja toisekseen meillä on täällä puolustettavana pinta-alaltaan Saksan kokoinen maa, mutta väestöä on 75 miljoonaa vähemmän, joten yleinen asevelvollisuus on ainoa keino puolustaa koko maata romuttamatta koko kansantaloutta. Palkka-armeija nielisi rahaa 4 kertaa enemmän, kuin mitä puolustusmenot nyt ovat, ei näin pienellä kansalla ole moiseen varaa.

        Yhteisön etu menee yksilön etujen edelle.


    • exinttiläinen

      Ottakaahan sotahullut vaikka nyt ensin tuo Karjala takaisin, Katsotaan sitten jatkoa missä mennään. Liitytäänkö Natoon että saadaan puolustettua sitä? Mitä commadomiehet on mieltä?

    • Tupla_aukko

      Itse armeijan käynyt hyvällä motivaatiolla ja koulutusruletin menestyksekkäästi läpikäyneenä voin todeta ymmärtäväni, ettei kaikkia kiinnosta päiväpeiton pingottelu ja kaapin hierominen tai wc:n jynssäys. Avaajan kaltaiset "alijohtajat"ovat sopivia niihin toimiin. Siviilipalvelusmiehille on kriisiajaksi varattu muita tärkeitä tehtäviä. Hoitakaa sinä ja muut yli-innokkaat ryynääminen ja miinanpoljenta. Sopivan tyhmiä käskyläisiä tarvitaan kriisiaikoina takuulla.
      Mitä sitten noihin kersantin natsoihisi tulee, niin olet melko vanha kessu. Ei taida talentti piisata. Olisiko käynyt alunperinkin niin, että olet vahinkoylennys? Mietippä.

      Natsoja jaetaan silloin tällöin ihmettelijöille, jotka olisi pitänyt passittaa jo ensi päivinä kotiin kasvamaan. Kuten huomaat, sinä et ole vieläkään kasvanut henkisesti, jotta voisit ymmärtää maaanpuolustuksen perusteitakaan.

      Puolustusvoimilla on hyvät valintakriteerit ja työkalut, mutta eivät nekään aukottomia ole. Peiliin katsomalla huomaat, että niistä aukoista pääsee imbesilleja persereikiäkin läpi.

    • SellaistaTaas

      Pakko OCD:na oli tulla katsomaan naurettavaa lankaa taas. On siitä jo aikaa kun koko paskasta päässyt yli, mutta aina välillä tulee tämä aloitus ja otsikko mieleen, niin eikun kommentoimaan. Pidetään typeryys pystyssä vielä seuraavat seitsemän vuotta!

      T. Kommentoija vuosien takaa.

    • porche_gayman

      moro!

    • Anonyymi

      Hello hello, täällä taas. Tuli taas mieleen tämä syvällinen kysymys aloittajalta, ja on aika jättää tähän uutta viestiä naurujen kera. Heippa taas, nähdään joskus!

      T. Kommentoija vuosien takaa

    • Mulla ei ole ollut koskaan pitkää lettiä tai seksuaalista kiinnostusta miehiä kohtaan. Stereotypiasi on hyvin surkeita. Kannattiskohan sun kurkkusalaatti alkaa elämässäsi vain suvaitsemaan toisenlaisia ihmisiä niin paljolta säästyisit?
      Emmäkään yltiönationalisteista, fasisteista, äärikristityistä tai persuista juurikaan pidä!

      • Anonyymi

        Selvästi sinua hiertää aloituksen osuvuus, kun vuosien jälkeen täytyy tulla palstalle itkemään. Plösähtänyt sivarisipsuttelija olet, vätys ja vellihousu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Selvästi sinua hiertää aloituksen osuvuus, kun vuosien jälkeen täytyy tulla palstalle itkemään. Plösähtänyt sivarisipsuttelija olet, vätys ja vellihousu.

        Mihin se kaltaisillasi kusipäisillä ihmisillä käsityksenne sivareista perustuu? Onko jotku sivarit olleet teidän esteenä jossakin elämänne aikana tms. Kiusaisitte niitä jotka käyvät armeijan, mutta eivät täytä sen jälkeen minkäänlaisia ehtoja sen velvollisuuden hoitamiseen, kuten käy varusmiespalveluksen jälkeen yhdessäkään kertausharjoituksissa, nimittäin se olisi ihan sellaisen ihmisen velvollisuus eikä niin että sitä tullaan sellaiseen kertausharjoitukseen ihan kotiovelta tai kaljabaarista hakemaan. Sellainen ei täytä velvollisuuttaa joka reservissä ei kuntoile minkään vertaa sillä se on ollut asevelvollisuuden edellytyksiä kautta aikojen eikä liioin se talvisodan henki ja muut siihen liittyvät uskomukset! Pelkällä isänmaallisuus ei riitä silloin kun pitää väistellä vihollisen luoteja tai puolustaa tätä Suomea! Olette itse sen paikkanne valinnut, joten hoitakaa sitten hommanne älkääkä lusmuilko ja huudelko kenellekään sieltä ruudun takaa kun olette itse täysin loisia!


    • Olen miettinyt miten jotkut omasta mielestään jo aikuiset miehet haluavat mennä leikkimään jotakin sotaa suunnaton into perseessä. Isäpappa tappaa jollei armeijaa käy?!

      En tunne yhtäkään sivaria jolla olisi pitkäletti tai olisi seksuaalisen suuntautumisen vuoksi käynyt sivarin. Stereotypiasi ontuu todella paljon sivarien menijöiden suhteen....taitavat olla joitakin kivikautisia, jolloin joku Alatalon Mikko tai Juice suoritti sivarin?!

    • Kyllä ne homot ja muut pervertikot menee sinne armeijaan. Nytkin kun naiset päästetään samaan tupaan miesten kanssa. Niillä miehillä ei ole edes kivekset laskeutunut tai kriittinen ajattelu kehittynyt! Luultavammin nämä ahdasmieliset puheet sivareista johtuu aloittajan suhteesta siihen kuinka hankki itelleen ne kessun jämät ja sai ne vasta paljon myöhemmin kuin muut!
      Pitääkö olla sivareille katkera siitä että valitsit intin?!

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe