lakanoissa kutiaa!

meksikossa

Olen töissä meksikossa, ja minulla on varsin ikävä ongelma! Olen varma että ihollani kävelee pieniä ötököitä kun menen illalla nukkumaan, mutta en vain erota mitään! Mitään pahkuroita tai pistoja ei ole, eikä hirveästi kutitakaan. Tunnen vain tuon kävelyn ja se kutittaa. Olen tuntenut tätä jo muutaman viikon. Lakanat olen vaihtanut lähes muutaman päivän välein, mutta sekään ei ole auttanut!

Luteita? Kirppuja? Mitä ihmeitä??

Yksi päivä näin lattialla kirpun (?) Se oli todella pieni ja pomppi eteen päin. Mutta sängystäni en löydä mitään. Olen vaan jo aivan hermoraunio!!!

Mitä voisin tehdä?

13

4563

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiruuoosss

      Hei jos joku tietää haluaisin myös tietää .. sama ongelma nimittäin ! Inhottavaa .. olemme ystävän kanssa thaimaassa töissä ja meistä tuntuu että iholla menee jotakin kirppuja yms mutta emme näe mitään .. tämä tunne alkaa yleensä varsinkin nukkumaan mennessä .. mitään ei näy mutta tuntuu jotakin .. mietimme ystäväni kanssa voiko tämä tunne johtua vain omista pienistä ihokarvoista .. koska täälä ainakin on niin kostea ilma että karvat liimautuu hiestä ja kosteudesta ihoon ja kun menee nukkumaan laittaa fanin pyörimään ja iho kuivuu hiestä ja karvat nousee ylös tai jotakin sinnepäin :D

      • se kutiava

        Voi harmi, kun kukaan ei tunnu tietävän. Olen etsinyt netin läpi, mutta ei löydy mitään. Jostain lintukirpuista luin, että vois olla.. En tiedä. Toivon vaan että jotain helposti hävitettäviä. Palaan pian suomeen ison perheeni luo, niin sehän onkin mukavaa jos kohta jotkut elukat on koko talossa.

        Netissä löysin että voisi olla vain kuiva iho joku oireilee noin. No iho on kyllä todella kuiva, mutta en jaksa uskoa tuohon.


    • Näkkileipä

      Ainakin mulla se on siinä vika kutinaan, että ukko syö sängyssä näkkileipää.. tai jotain muuta kovaa.. Aamuisin olen sitä komentanut, että sänky ei ole paras paikka syödä leipää..

    • Kirputon

      Hei. Kokeileppas silittää vuodevaatteesi aina ennen vuodevaatteiden sänkyynlaittoa kuumimmalla mahdollisimmalla lämmöllä. Auttaa kummasti.

    • se joka aloitti

      No nyt taitaa olla iso ongelma! Nyt iholleni on ilmestynyt kaksi isoa ja kutisevaa paisetta. Ja nyt olen alkanut jo nähdä pieniä mustia pisteitä. Aina kun jossain tuntuu jokin kävelevän, pystyn juuri ja juuri erottamaan pienen mustan pilkun iholla, joka lähtee sitten pyyhkäisemällä pois. Löysin netistä kuvia lyme tickseistä, ja siltä nämä juuri näyttävät. tai siis en näe muuta kuin pieniä pisteitä mutta silti.

      Voi kauhea.. nyt sit kaiketi äkkiä lääkäriin ja löytään joku myrkky näihin. Mitähän nämä ovat????????? Onko ne vaikes hävittää?

      • vaihda asuntoa

        hävittä. Olin Malesiassa opiskelemassa ja siellä
        vuokrasunnossa juuri minun sängyssä oli niitä
        pieniä ötököitä. Patjat ja koko sänky vaihtoon
        ei niistä muuten eroon pääse. Jos katsot tarkemmin
        niin siellä sänkysi kätköissä on aiva pieniä mustia
        pisteitä, ne ihollasi yöllä kävelevät.


      • kotosuomalainen
        vaihda asuntoa kirjoitti:

        hävittä. Olin Malesiassa opiskelemassa ja siellä
        vuokrasunnossa juuri minun sängyssä oli niitä
        pieniä ötököitä. Patjat ja koko sänky vaihtoon
        ei niistä muuten eroon pääse. Jos katsot tarkemmin
        niin siellä sänkysi kätköissä on aiva pieniä mustia
        pisteitä, ne ihollasi yöllä kävelevät.

        Tämän luettuani olen PALJON vähemmän kateellinen niille, jotka SAAVAT reissata maailmalla ja kokea luteet, kirput ja muut ötökät :D

        Täällä kotosuomessa ei ole oneglmaa kitinoista. Pitää vain olla reissaamatta!

        Toivotaan silti, että löydät ja olet saanut avun ongelmaan!


    • Ilkeitä
    • zahrex!

      Toki kannattaa verhot ja kaikki (niihin ne tuntuvat kiintyvän) pestä hyvin enää ei näy ötököitä pelkästä'än noita mustia pisteitä ja ne kutisee haen jotai textiili myrkkyä tai raidia vetäsen mutta lutikat lähti ku imuroin koko huusholline huolelliseti ja verhot pesin ja ja tamppasin kanssa paikat kunnon/huolellinen siivous / pesu (verhot on tärkeä muistaa ei välttämättä tule ajatelleeks sitä ku ne tossa joka päivä seisoo)

    • Purtava

      Sama ongelma minulla nyt Malesiassa. Iholta en löydä kuin todella pieniä puremia ja niitäkin harvoin. Pienin väliajoin tuntuu, että ihokarvoissa liikkuu jokin ötökkä, mutta on niin pieni etten erota sitä.

      Kun raavin kättäni mielestäni kuivan ihosolun joukosta lennähtää ihon värinen todella pieni ötökkä. Se näyttää täysin kuolleelta iholta, mutta pyörii ilmassa "lentäen" kunnes silmäni kadottavat sen...

      Kämppä kerran myrkytetty, sänkyvaihdettu...

      Paikallinen lääkäri väittää kiven kovaa että kyseessa olisi sandfliesin purema joka oireilee vasta 3 viikon päästä. Kuitenkin uusia pieniä puremia löytyy välillä ihostani. Ongelmaa jatkunut nyt kohta kuukauden ja alkaa keinot loppua kesken. Onko kellään samanlaisia kokemuksia ja miten nistä pääsisi eroon. Ja ennen kaikkea mitä ne voi olla!

      Kyseessä ei siis voi olla lutikka eli "bedbug" sillä sängstä ei löydy mitään ja "näkemäni" ötökkä on kooltaan luokkaa 0,1mm ja vaalea.

      • desperato

        moi,
        muutin uuteen asuntoon ihan suomessa. Ja uudessa paikassani ovat nämä samankaltaisia ötököitä. hermot kyl menevät. saitteko apua, pääsittekö niistä eroon? ja miten? itse olen kokeillut kaikki myrkyt, jopa tuholaistorjujan käynti deltametriinillä- ei auttanut. Olen myös pessyt kaiken aina 95 asteesssa tuplahuuhtelulla ja kuivausrummut päälle. ei autttanut. imuroinut ei auttanut, ainut mikä lievittää ja auttaa on erittäin paksu oliiviöljykerros koko keholle. poikani ei saa mitään oireita, eikä eksäni jonka luona ollaan evakossa olleet. Nyt hänen kämppä kuitenkin täynnä näitä. eli kaikki keinot sallittu- haluan eroon näistä. eikä suomi siten ole todellakaan "turvassa" kerta sainkin nämä niskalleni ihan suomessa...


    • akker

      Löytykö syy mustiin pisteisiin?

    • ukkonitiesi

      älkää nukkuko pimeässä
      aina pitää olla kunnon "yövalaistus"
      auttaa huomattavsti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe