Corsodyl?

hyimikämaku

Käytin muutaman päivän ajan Corsodyliä hammasoperaation jäljiltä. Nyt tästä on viisi päivää aikaa. Corsodyl oli kuin happoa olisi suuhun laittanut. Ongelmani on kuitenkin nyt se, etten vieläkään maista ruokia normaalisti. Tutut maut maistuvat ihan kummallisilta ja suun limakalvot ovat jotenkin hieman arat. Onko kenelläkään kokemusta, että olisi muuttanut makuaistimuksia? Ja kauan tätä kesti käytön lopettamisen jälkeen?

66

37555

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemusta on...

      Minäkin olen käyttänyt Corsodyliä hammasoperaation jälkeen joskus muinoin. Se tosiaan muuttaa makuaistia (itselläni se oikeastaan melkein hävisi) aika voimakkaasti, mutta tilanne palautuu kyllä ennalleen jossain vaiheessa. En muista kuinka kauan siihen meni, koska siitä on jo niin pitkä aika. Malttia.

    • 9+4

      En siis ainut jolle tämä sivuvaikutus. Joudun siis käyttämään nyt ennen hampaanpoistoa muutaman päivän ajan, ja jotenkin poskien limakalvo tuntuu tosi herkälle. Riittäisiköhän pelkästään se, että käsittelisi liuoksella ainoastaan poistettavan hampaan kohdalta ientä? Suussa niin vammanen olo ja jotenkin tunnottomille tuntuu poskien kohdalta.

    • leikattuviisuri

      Samaa minäkin olen ihmetellyt, kuka oikeasti voi minuutin ajan purskutella tuota myrkkyä?! Itselläni se alkaa polttaa tosi nopeasti, sitten vaan yritän pitää ainetta vielä vähän aikaa suussa purskuttamatta, että vaikuttaisi. Ja kielen kärki on kuin palanut liian kuuman teen jäljiltä. Vielä pitää muutamia päiviä purskutella, saa nähdä maistaako jouluruokia ja pystyykö ylipäätään mitään kiinteää vielä silloinkaan syömään (nyt viisaudenhampaan leikkauksen jälkeen 7. päivä velleillä, eikä ruokavalioon näy mitään muutosta vielä -valitettavasti).

      • kohtalotoveri

        Olen nyt kokenut tuon saman ikävän kohtalon. Olen kuvaillut myös tuntemusta sanoin kuin happoa olisi suussaan purskutellut. kuukauden päivät tätä nyt kestänyt kieli on ihan urainen edestä, kipeä kuin palanut. kielen sivuista nousee joskus myös aristava ehkä makunystyrä. nyt on tullut haavauma suupielen sisäpinnalle ja pikku näppy. Mikä tässä aineessa tekee tällaista vauriota. Reagoiko eri ihmiset tälle aineelle eri tavalla ja miksi ?Onkohan pakattu pulloon jotain myrkkyä, taidan viedä apteekkiin takas. Kyllä niin ottaa aivoon.Tietääkö kukaan mistä saisi apua ?geeliä sain hammaslääkäriltä jota yöksi kielelle laitan.


      • Varova käyttäjä
        kohtalotoveri kirjoitti:

        Olen nyt kokenut tuon saman ikävän kohtalon. Olen kuvaillut myös tuntemusta sanoin kuin happoa olisi suussaan purskutellut. kuukauden päivät tätä nyt kestänyt kieli on ihan urainen edestä, kipeä kuin palanut. kielen sivuista nousee joskus myös aristava ehkä makunystyrä. nyt on tullut haavauma suupielen sisäpinnalle ja pikku näppy. Mikä tässä aineessa tekee tällaista vauriota. Reagoiko eri ihmiset tälle aineelle eri tavalla ja miksi ?Onkohan pakattu pulloon jotain myrkkyä, taidan viedä apteekkiin takas. Kyllä niin ottaa aivoon.Tietääkö kukaan mistä saisi apua ?geeliä sain hammaslääkäriltä jota yöksi kielelle laitan.

        Pitipä itsekin lukea (pitkästä aikaa) pullon kyljestä ne täydellisemmät ohjeet. Muistin että minulle on annettu suulliset ohjeet ettei Cordosyliä saa käyttää kuin viikon. Nyt ohjeesta luin että suukirurgisissa toimenpiteissä käyttöaika olisi 1-3 viikkoa ja ientulehduksessa maksimissaan 1 kk. Ohjeissa käsketään käyttää kahdesti päivässä, mutta itse olen todennut että kertakin riittää illalla nukkumaan mennessä kun hampaat on pesty huolellisesti. Yön aikana aineen jäämät suussa saa vaikuttaa vielä lisää. Tuolla kerran vuorokaudessa käyttölläkin suun makuaisti sekoaa. Purskuttelen ainetta suussa vain sen aikaa kun alkaa tuntua kirvelyä kielessä (kuitenkin enintään ohjeajan).


      • jaa9

        Sitä pitää ohjeen mukaan purskutella 30 sekuntia.


      • eltsunen

        ParoEx 0,12 % -suuvesi on parempi kuin Corsodyl, ei kirvele / värjää kuten Corsodyl, ei alkoholia. Myös Fludent Fresh Pro -suuvesi ok. Apteekkitavaraa kaikki.


      • Anonyymi
        eltsunen kirjoitti:

        ParoEx 0,12 % -suuvesi on parempi kuin Corsodyl, ei kirvele / värjää kuten Corsodyl, ei alkoholia. Myös Fludent Fresh Pro -suuvesi ok. Apteekkitavaraa kaikki.

        Ei Saamari.Eipä tehoa kohta vuoden taistellut loppua ei näkyvissä.Täytynee mennä oikealle HAMMASLÄÄKÄRILE oppihenkilöitä riittämiin ja joku kokenut hammaslääkäri vielä jopa suositteli.Voi ketunhäntä sentään.Yläleukaluu hampaan ympäriltä turtana.Lapset menkää oikeisiin töihin ronkkimasta ihmisten hampaita.Sieltä täältä haetaan pieni reikä tai lohkeeman alku nopeasti paikka ja 200e/käynti kiitos ja sitten uusi aika kiitos.


    • -maiski-

      Minulle hammaslääkäri suositteli viisaudenhampaan poiston jälkeen Paroex-nimistä suuhuuhdetta(vaaleanpunaista). Pahaa on kyllä tuokin, mutta ei se ainakaan tunnu limakalvoja polttavan, joten kannattaa kokeilla tuota. Varmaan ajaa saman asian ilman jälkiseuraamuksia.

    • the_road

      Paroex on ehkä hiukan hellävaraisempaa ja pikkuriikkisen paremman makuistakin, kuten -maiski- totesi. Sama vaikuttava aine kuitenkin ja yhtä vahvakin. Kumpaakin voi ainakin aluksi laimentaa vedellä, niin ei polttele ihan niin paljon.

      • Hammasde

        Lisäksi Paroex ei värjää hampaita niin kuin Corsodyl mahdollisesti jo muutaman päivän käytön jälkeen.


    • Kohtalotoveri

      Olen löytänyt apua nyt Alfalipoiinista. Luonteistuotekaupan myyjä suositteli kokeilemaan. Loistava tunne kun varsinainen polte ja kipu on jäänyt. Ainoastaan on vielä arka , mutta hieno kokemus tästä vahvasta antioksidantista jolla on myös joukko muita hyviä vaikutuksia.

    • teeth

      Corsodyl sopinut ok , ei haittavaikutuksia ja desinfioi hyvin. Voimakkaaseen ientulehdukseen ohjeena koko pullon käyttö (300 ml) ja 2 krt vuorokaudessa (2 x 10 ml). Eli kaiken kaikkiaan siis 15 vrk perätysten.

      • Hanu

        Minä myös käytin koko pullon Corsodyliä. Muuten OK, mutta alahampaat tummuivat todella ikävästi. Mitenkähän tummentumat saisi pois kotikonstein?


    • ritsku

      kävin juuri hakemassa apteekista corsodyliä mutta taidanpa viedä sen takaisin apteekkiin kun luin näitä viestejä täällä.en edes ymmärrä miksi minulle määrättiin tätä käytettäväksi :-P

      • Apua saanut

        Jos hammaslääkäri tai hygienisti on määrännyt sitä käytettäväksi, siihen on hyvä syy. Itse olen saanut aina tarvittaessa Corsodylistä avun, mutta en ole käyttänyt sitä kuin enintään viikon joka onkin yleisin maksimi käyttöaika. Esimerkiksi hammaskiven poiston jälkeen ei ole tullut ientulehduksia ja kivut ovat loppuneet nopeasti.

        Viime viikolla yhdessä hammasvälissä huomasin tulehduksen alun koska oli kipua. Riitti että pesin kahtena päivänä hampaat Corsodyl-geelillä ja sen jälkeen tulehdus oli parantunut.


      • Selmas

        Hammaskivenpoisto ei aiheuta ientulehdusta. Hammaskivi voi sitä aiheuttaa. Jos hamnaskivenpoiston yhteydessä määrätään klooriheksidiini-valmistetta (paroex tai corsodyl) johtuu se siitä, että suussa on jo ärhäkkä tulehdus. Jos ette ymmärrä miksi teille jotakn ainetta määrätään, kysykää taholta joka sen määräsi!


    • ...

      Mä käytin tuotetta viikon hampaanpoiston jälkeen, mutta en 2 kertaa ainakaan joka päivä, ku kirveli suuta niin paljo. Eilen päätin tauon jälkeen sillä purskutella ja kieli oli kyllä kipee loppuillan ja aamullaki vähän arka. Mutta enää en aio käyttää ellei sitte tuu joku tulehdus suuhun. On kyllä niin inhottavaa ainetta.

    • KIPUKYNNYS

      Käytän parhaillaan tuota corsodyliä ja olen käyttänyt joskus ennenkin ja ihmettelen näitä kommentteja ,koska minulle se on kuin jotain suUvettä,ei sen kuMmempaa..ei kirvelyjä tms.??

    • myrkkyä, ei kiitos

      Minulla corsodyl poltti suun limakalvot ihan rikki, ja oli monta päivää kipeät. Yhden kerran purskuttelin, ja lopputuloksena oli ihan helvetillinen suun pistely. Kuin olisi happoa juonut. Kaikki syöminen/juominen teki tajuttoman kipeää, vaikka ihan ohjeen mukaan tuota ainetta käytinkin. Toisille voi sopia, mutta minulle ei sopinut.

    • tuntoaisti menee

      ihan saman kokemuksen olen minäkin saanut ja luulin että oon ainoa. Mulla on paljon allergioita ja olen luullut olevani tälle allerginen mutta ei kai kaikki voi tälle allergisia olla.

      Vinkkinä kokemuksesta sanon että se corsodylgeeli on mulla toiminu paremmin.
      Se ei tee samaa kun toi nestemäinen.

    • malkavian1

      Outoa, ei ole corsodyl minulle mitään kummempia tehnyt, vaikka sitä värjäymää olenkin pelännyt. Ei polta, ei pistä, ei mene limakalvot pilalle eikä makuaisti ole kärsinyt?? Eikä itse litkukaan erityisen pahaa minusta ole, vaikka ei se kyllä hyvältäkään maistu. Hmm. Eniten ehkä jännitän tuota purskuttelua, viime kerralla irtosi leikkauksen jälkeen se hyytymä ja vihlonta oli aivan saatanallista, jännittää että täytyykö tällä kertaa tehdä uusi reissu hammaslääkärille...

    • leikkauksen jälkeen

      Joo, itseäkin kiinnostaa, kun implanttileikkauksen jälkeen pitäisi käyttää Corsodyliä.

      Onkohan tätä apteekeissa (vieläkin) sekä alkoholitonta, että alkoholipitoista?
      Toisissa selosteissa lukee että sisältäisi 96% etanolia. Sellainen varmasti polttaa. Sehän on sama kuin vahvinta pirtua. Vahva alkoholi polttaa useampien suita.

      Värjäytymisen minimoimiseksi annetaan joissakin ohjeissa neuvoksi Corsodylin käyttämisen iltaisin ja aamuisin hammastahnaa normaalisti:
      http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/CORSODYL-2-MG/ML-LIUOS-SUUONTELOON-300-ML


      1. Alkoholiton:
      http://www.boots.com/en/Corsodyl-alcohol-free-mouthwash_1104661/
      http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/CORSODYL-2-MG/ML-LIUOS-SUUONTELOON-300-ML (samannäköinen pullo ja näyttäisi lukevan alkoholiton myöskään tuoteselosteessa ei myöskään mainita alkoholia (etanolia))

      2. Alkoholipitoisuus 96%:
      "Mitä Corsodyl-liuos sisältää
      - Vaikuttava aine on klooriheksidiiniglukonaatti 2 mg/ml.
      - Muut aineet ovat 96 % etanoli, makrogoliglyserolihydroksistearaatti, kiteytymätön 70 % sorbitoliliuos, piparminttuöljy ja puhdistettu vesi."
      http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=1683&d=16271&i=GLAXOSMITHKLINE_CORSODYL_CORSODYL liuos

      Ajattelin voisiko korvata jonkun täällä mainitsemalla PAROEX:llä. Siinä näyttäisi olevan vähemmän klooriheksidiä (eikä alkoholia) ja tehostavaa ainetta (setyylipyridiinikloridi).
      Alkoholiton CORSODYL voisi olla tarpeeksi kirvelemätön, mutta värjääkö enemmän kuin PAROEX (0,2% vastaan 0,12% klooriheksidi) vai mikä siinä värjää.

      • leikkauksen jälkeen

      • leikkauksen jälkeen

      • leikkauksen jälkeen

        Corsodylin alkoholipitoisuus ei ole 96%. Se polttaisi suun.
        Alkoholipitoisuus on Hammaslääkärilehden mukaan 7%.

        Valmistuksessa on käytetty 96% alkoholia (käytännössä vahvinta alkoholia).
        Sama olisi miten vahvaa on valmistuksessa käytetty. Lopullinen tuotteen alkoholipitoisuus kiinnostaa asiakasta!


      • Anonyymi
        leikkauksen jälkeen kirjoitti:

        Corsodylin alkoholipitoisuus ei ole 96%. Se polttaisi suun.
        Alkoholipitoisuus on Hammaslääkärilehden mukaan 7%.

        Valmistuksessa on käytetty 96% alkoholia (käytännössä vahvinta alkoholia).
        Sama olisi miten vahvaa on valmistuksessa käytetty. Lopullinen tuotteen alkoholipitoisuus kiinnostaa asiakasta!

        Minun Corsodylissä ei mainita alkoholia (etanolia) lainkaan.

        Käyttö useaan otteeseen elämän varrella viikon ajan aamuin illoin on ollut ongelmatonta. Ei se hyvää ole muttei erityisen pahaakaan.


    • hampihoitaja

      Corsodyliä voi myös hieman laimentaa vedellä, jos maku on liian voimakas. Otat siis normaalin määrän Corsodyliä ja ihan pieni loraus vettä sekaan, se oikeasti helpottaa. Paroex-niminen suuhuuhde ajaa saman asian kuin Corsodyl, se on miedomman makuinen.

    • Tanvar

      Itse olen käyttänyt nyt corsodyliä viikon kun on implantin ympärillä ientulehdus. Tulehdus tuntuu pahemmalta, enemmän paisuksissa ja suu ei kestä tuota litkua enää, kieli varsinkaan. Joten maanataina taas hammaslääkäriin, jos sais vaikka antibiootit.

    • implantti tulossa

      Onko implantti ollut kauankin?

      Itsellä tulossa implanttien laitto ja sen jälkeen kehotettu käyttämään Corsodyliä jonkin aikaa (en muista kauanko piti käyttää).

      • Hyvin toimii

        Esimerkiksi hammaskiven poiston jälkeen avattuihin ikeniin hygienisti levittää Corsodyl -geeliä ja se ei maistu niin pahalta mutta tehoaa melko hyvin koska sitä levitetään vain haluttuun kohtaan.

        Yleensä Corsodyliä saa käyttää enintään viikon, mutta hammaslääkäri voi määrätä pidemmänkin hoitoajan.


    • implantti tulossa

      Jospa ostaisikin geeliä ja käyttäisin sitä implanttien laiton jälkeen!

      Suihkemuodossa jos olis, niin voisi laittaa vain sinne minne tarvitaan.
      Eli implanttien alueelle ennaltaehkäisevästi.

    • Suuhygienisti

      Ientulehdusta harvoin tulee jos huolehtii riittävästä suuhygieniasta eli pesee hampaat huolella fluorihammastahnalla 2 X pvässä ja puhdistaa hammasvälit joko hammaslangalla tai hammasväliharjalla ainakin 3-4 x viikossa. Silloin ei juurikaan tarvita Corsodylpurskutteluja eikä muitakaan. Eri asia on mm. hampaiden poistot ym. kirurgiset toimenpiteet, jolloin on syytä noudattaa hammaslääkärin purskuttelukehotusta. Paroex on todellakin vaihtoehto Corsodylille jos haluaa jotain muuta vastaavaa tuotetta kokeilla. Muitakin tuotteita on mutta nämä ehkä kaksi käytetyintä ja tutkituinta ja tehokkaaksi havaittuja. Ei ilman pätevää syytä koskaan kehoteta näillä tuotteilla purskuttelemaan. Joskus harvemmin ientulehduksen aiheuttaa esim. raskaus eli hormonitoiminnan muuttuminen ym. vastaavanlaiset asiat. Useimmiten syynä kuitenkin suomalaisten laiskuus hampaiden kotihoidossa. Valitettavasti.

    • Corsodyl veteran

      Itselleni on tehty nyt kaksi leikkausta suuhun. Neljää kohtaa leikattu, luusiirteitä taitettu ja implantteja asennettu 5kpl. Corsodyliä olen käyttänyt molempien laikkauksien jälkeen n. viikon. Lisäksi suussa hammasraudat joten poskien limakalvot on muutenkin hajalla koko ajan.

      Kirvely on voimakasta mutta siihen tottuu ja sitä on turha pelätä erikseen. Mieluummin kestän kirvelyn, kun mahdollisen tulehduksen.

      Leikkauksen jälkeisinä päivinä en ole corsodylillä varsinaisesti purskutellut vaan lähinnä pitänyt sitä nestettä suussä ja päätä kääntelemällä lilluttanut sitä puolelta toiselle ettei hyytymät missään nimessä irtoa. Tehon maksimoimiseksi olen käyttänyt ainetta illalla ennen nukkumaan menoa ja aamulla aamupalan jälkeen. Päiväruoan olen syönyt (juonut) vasta iltapäivällä, että aine ehtii vaikuttaa kunnolla myös päivällä. Molemmilla kerroilla viikon kuuri on riittänyt ja kaikki leikkuuarvet parantuneet erinomaisesti.

      Makuaisti hävinnyt molemmilla kerroilla käytön aikana mutta palautunut normaaliksi käytön lopettamisen jälkeen. Värjäytymiä voi tulla jos ei noudata ohjeita hampaiden pesun suhteen. Omat hampaani ovat kuitenkin valkaistuneet käytön aikana jostain syystä :D ainakin hammasrautojen vuoksi tummuneet hammasvälit ovat selkeästi valkaistuneet.

    • kielikoru1

      Minulle lävistäjä suositteli tuota kielikorun laiton jälkeen. Koru ei ole ollu lainkaan kipeä 4pv jälkeen mutta kyllä kiemurtelin tuskissa koko eilisen illan kun tuntui että kielen pää ja posket syöpyi Corsodylin jälkeen! 3pv sitten rupesin käyttämään, aluksi vuosi silmät kun oli niin hirveää tavaraa ja nyt muutaman päivän käytön jälkeen tuntuu siltä kuin olisi kaatanut kiehuvaa vettä suoraan vedenkeittimestä suuhun.. no luulisi ainakin että ne pöpöt sitten kuolee..

      • eitunnumissään

        Mielenkiintoista että toisilla tuntuu noin vahvasti.

        Itsellä ei tuntunut suussa oikein miltään. Ei kirvelyä, polttelua, ei mitään. Ei tutununut edes vahvalta aineelta.
        Minulla kuitenkin on suu herkkä esim. kuumalle ruualle ja juomalle.

        Oilisi mielenkiintoista tietää mistä syystä toisilla tulee noin vahvoja tuntemuksia/vaikutuksia.

        Minulla oli laitettu implantti ja siksi käytin..


    • K♪♪ K♪♪

      Cordosyl on maitoa verrattuna perus-Listerineen. En muutenkaan ymmärrä tämän ketjun itkijäeukkoja. Ostakaa vaikka tutti itsellenne.

    • Ientulehdus

      Kävin pitkästä aikaa hammaslääkärissä ja pienen vaurion seurauksena oli tullut ientulehdus yhteen hampaaseen. Hammasläkäri suositteli Cardosyliä tappamaan bakteereja, mutta hiukan selvitettyäni tuotteen vaikuttavaa ainetta, vaikutuksia ja tuotteen valmistajaa suhtaudun hieman epäillen ko. tuotteen työntämiseen suuhuni.

      Koska täällä on näköjän myös alan ammattilaisia kommentoimassa, niin miksi riittävän voimakas alkoholi tai muu luonnollinen aine ei ajaisi ihan saman asian? Olisiko jollakin muulla ajatuksia vaihtoehtoisista aineista tai tavoista.

      Suuhygienistille suosittelen googlaamaan fluorin vaikutuksia aivoillle ja myös sen todellista, tutkittua vaikutusta kiilteen muodostamisessa, mikä hyöty on täysin minimaalinen haittoihin ja riskeihin verrattuna. Aina voi parantaa ammatillista pätevyyttään.

      Lääkkeiden sivuvaikutuksista: kun tuoteselosteessa minitaan että jokin on hyvin harvinainen se voi käytännössä tarkoittaa hyvin yleinen, mutta vaikutuksia ei vain yleensä kirjata ylös, kuten mm. oman äitini tapauksessa kävi, kun hän valitti erään lääkkeen selviä sivuvaikutuksia. Niitä ei kirjattu mihinkään, vaihdettiin vain toiseen lääkkeeseen.

    • 19+2

      Jos ei muuta uskalla laittaa suuhun, niin vahva suolavesi tehoaa edes jotenkin.'

      En ole alan tuntija, joten kommentteja asiaa tuntevilta saa tulla.


      http://www.digipaper.fi/hammaslaakarilehti/88616/index.php?pgnumb=51
      Ristiriitainen selostus:
      "Klooriheksiiniglukonaatti on osoittautunut antiplakkiaineeksi."
      "Yleisimmät haittavaikutukset...hammaskiven muodostumisen lisääntyminen"

    • kuurillaaaa

      ei voi käyttää kuin viikoa kuurin

    • corsodyyylii

      aika voimakasta on

    • kokemus_corsodylistä

      Luin tätä keskustelua ja melkein jätin Corsodylin käyttämättä, onneksi kuitenkaan en. Hammaslääkäri suositteli geeliä, mutta käytin nestettä/litkua, joka ei ollut sen kummempaa kuin suuvesi.

      Varmuuden vuoksi en juuri päästänyt sitä valkaistuihin etummaisiin hampaisiin ja pesaisin harjalla mistä pystyin, etenkin vielä ne etuhampaat, sen käytön jälkeen (tulehtunut ja myöhemmin poistettu viisaudenhammas taustalla).

      Eli minusta voi ihan hyvin käyttää näistä keskustelun peloitteluista huolimatta!

      • Väärä käyttötapa

        Jos pesit hampaasi Corsodylin käytön jälkeen, ei ihmekään jos se ei maistunut mielestäsi suuvettä kummemmalta. Tehokin loppui pesuun. Käyttöohjeissakin käsketään huuhdella tavallisen hammastahnan jäämät perusteellisesti pois ennen Corsodylin käyttämistä jotta se tehoaisi.

        Hammaslääkärisi määräsi geelin juuri siksi että vaikuttava aine jää ikeniin ja parantaa niitä. Jos halusit estää Corsodylin vaikutuksen muualle suuhun, geeliä olisi voinut "töpöttää" pumpulipuikolla poistokuoppaan. Siksi hammaslääkäri suositteli geeliä.

        Käytän geeliä hammastahnan sijasta siinä vaiheessa kun ientulehdus tai muut oireet ovat ilmestyneet. Tuossakin tapauksessa käytetään enintään viikon kerrallaan.


    • Sami-Petteri

      Sain kaverilta vinkin Corsodynistä, kun kerroin käyttäväni Listerineä. Olen käyttänyt koko pullon ja loppujen lopuksi totuin kyllä hyvin tuohon aineeseen. Aluksi poltti suuta ja tuntui että suu oli raikas vielä seuraavan ateriankin jälkeen :) Mitään hampaan tummumisia en huomannut, tosin frendini varoitti juuri siitä syystä käyttämistä ilman hampaiden harjausta. Ihan mainion tuntuinen aine eikä edes kovin kallis, aion jatkossakin silloin tällöin käyttää.

      • Ei pitkään

        Ohjeiden mukaan normaalisti Corsodylia käytetään enintään viikon pituinen kuuri. Hammaslääkäri voi määrätä pidemmänkin käyttöjakson. Itse käytän vain muutaman päivän kunnes tulehdusoireet helpottaa.


    • tulipalo

      hammas poistettiin ja yritin ensin käyttää geeliä, ei onnistunut oli kitalaki niin arka. Hammaslääkäri suositti liosta, mutta muutaman päivän tuntui kuin suu olisi palanut. Nyt mennään kolmatta päivää ja suu sietää liuosta jo varsin hyvin ja tuntuu helpottavaltakin. täytyy vaan jatkaa uskon auttavan.

    • ryhersys

      käytit liian kauan

    • Harjaus_ilman_tahnaa

      Hampaita ei kannata harjata hammastahnalla enen Corsodyl purskuttelua. Minun kokemuksen mukaan nämä kaksi ainetta yhdessä saa aikaan palamisen tunteen suussa. Hampaat voi harjata tahnalla vaikka tuntia ennen Corsodyl käsittelyä. Itse olen harjannut hampaat ilman tahnaa ennen Corsodyliä ja ei suu polttele.

      • Ohjeet_lukenut

        Corsodylin pakkausselosteessa (löytyy mm. pullosta etiketin alta, etiketti avautuu vasemmasta reunasta) suositellaan ettei suuvettä käytetä samaan aikaan hammaspesun kanssa. Jos hampaat on pesty, suu pitää huuhtoa huolellisesti kaikista hammastahnan jäämistä. Selityksenä on antibakteerisen tehon heikkeneminen, mutta voi ehkä tulla tuota polttavaa tunnettakin.


    • hirweetämyrkkyä

      Pari päivää käyttänyt hampaanpoiston jälkeen, kamala maku suussa, ruoka ei maistu miltään, mutta pahin minkä huomasin, raikkaasta tunnusta huolimatta, hengitys haisee hirveeltä! en kyllä viikkoa aio käyttää, ja jos vielä lisää tummentaa hampaita suussani on mustia hampaita sen jälkeen.

    • klljjjb

      Käytin corsodyliä kerran ja kieltä poltti ja makuaisti hävisi melkeen kokonaan. Pelottava kokemus. Jää kertaan. Odottelen milloin makuaisti palautuu.

      • jiolkkk

        Käytin sitä siis eilen. Herätessäni kieli on edelleen turra, sitä polttaa kärjestä enkä maista kunnolla. Kun syön , polttaa. Tuntuu kuin koko kieli ois palanut.


    • möhköhammas

      Onpa teillä heikot limakalvot. Multa leikattiin hammas pari viikkoa sitten ja käytän vieläkin corsodyliä kerran-2 päivässä, kunnes puteli menee loppuun. Ei mitään haittavaikutuksia. Pesen myös hampaat sen jälkeen harjalla ja tahnalla jotta tulisi hieman parempi maku suuhun, mutta kyllä se corson maku noin tunnissa hälvenee jos huljuttaa vielä vedellä suuta hampaiden pesun jälkeeen. Tottakai corso minuutissa alkaa polttamaan suuta. Kyllä perus hammastahnakin kirveltää jos koitatte purskutella minuutin verran.

    • nämä_ohjeet_sain

      Nykyään useat hammaslääkärit suosittelevat Gum Paroex huuhdetta. Hammasoperaatioissa vahvuus 0,12%. Huuhdella saa puoli minuuttia ja hammastahnaa ei saa käyttää puoli tuntia ennen tai jälkeen Paroexin huutelun. Hampaanpoiston jälkeen ei saa purskuttaa eikä sylkeä, jotta hyytymä ei irtoa. Huuhdella voi poistosta seuraavana päivänä ja silloinkin huuhde pitää ikään kuin kaataa ulos suusta varovasti.

      • hjvjhtgvtyyf

        Paroexia suositellaan yleensä sen vuoksi ettei se värjää hampaita kuten Corsodyl. Lisäksi Paroex ei ole niin "väkevää" (Corsodyl suuvesi 2 mg/ml).


    • ilmanmyrkkyäjatkossa

      Juu, sain myös tuota suuvettä hammaskirurgin määräämänä. Ja nyt sitten sen myrkyn jäljiltä suuta kirvelee jo viidettä päivää ja on vaikea syödä. Vastaisuudessa en moista myrkkyä osta.

    • ilmanmyrkkyäjatkossa2

      Siis Gum Paroexia.

      ilmanmyrkkyäjatkossa

    • betadine

      Minulle tuli toisena päivänä cordosyliä käytettäessä suun limakalvot ja kieli täyteen kipeitä haavaumia ja käyttö oli pakko lopettaa. Miksi hammaslääkärit eivät ohjeista käyttämään esim. huomattavasti hellävaraisempaa betadinea? Tehoa sillä ainakin pitäisi olla, koska eläinlääkäri käski käyttää samaa ainetta koiran leikkaushaavan jälkihoitoon.

      • Vaihtoehtoja_löytyy

        Itse rajoitan tuon Corsodylin "vaurioita" sillä etten purskuttele suussa aivan niin pitkään kuin ohjeistetaan. Sylkäisen pois kun alkaa tuntua kirvelyä kielessä. Sen jälkeen en huuhtele suuta niin vaikutus on sama kuin pidemmässä purskuttelussa.

        Betadinen antibakteerinen teho perustuu jodiin (siitä johtuu se värikin) ja siksi käyttö on rajoitettu yleensä ulkoiseen käyttöön (haavoihin ja ihon desinfiointiin). Kyllähän ohjeissa luvataan että voi käyttää limakalvoillekin, mutta en kyllä ottaisi suuhun.

        Muitakin suun desinfiointiin tarkoitettuja liuoksia on olemassa kuten tuolla aiemmin on mainittu, eikä ne ole niin "polttavia" kuin Corsodyl. Hammaslääkärini kertoi toiseksi vaihtoehdoksi Hextril, mutta Corsodylia oli jo valmiiksi kotona.


    • Outoa

      Outo ilmiö. Corsodyl (tuubi) poisti iholta maksaläiskät ja vanhuuden ruskeat koholla olevat näppylät eli iho uusiutui normaaliksi. Näytetty näppylät lääkärille aiemmin ihosyövän poissulkemiseksi.

    • miksuli

      Viikon käytön jälkeen, kieli mustana, pitääkö olla huolissaan.

    • Sai käyttää korkeintaan 10 vrk . Niin tein ja ikenet eivät enää vuotaneet. Toki käytin myös hammasväliharjaa ja kävin läpi joka hammasvälin noin viidellä vedolla . Kummajuttu että aiemmin ei oltu kerrottu väliharjojen tarpeellisuudesta. Vorsodyl oli oiva aine minulle.

    • Anonyymi

      Kiitos vinkeistä! Aloitin eilen Corsodylin hammasleikkauksen jälkeen.
      Hammaslääkäri kielsi purskuttelemasta ja neuvoi, että kallista päätä niin, että aine menee leikkausalueelle.
      Näin tein ja lopuksi pyöräytin aineen etukumarassa toisellekin puolelle ylös ja alakautta takaisin.
      Varoin kieltä koskettamasta aineeseen niin hyvin kuin pystyin ja lopuksi vielä pesin ja kuivasin kieleni.
      Nyt on polte ja turvotuksen tunnetta leikkausalueella MUTTA kieli on ok ja makuaisti tallella.
      Suosittelen...

    • Anonyymi

      Minä en huomannut mitään erikoista.
      Jotkut kirjoittavat, että tunne on kuin kaataisi happoa suuhunsa. Kyllä konjakki kihelmöi suussa huomattavasti enemmän kuin tämä lääke. Sain kaverilta vinkin, että kurlaa heti flunssaoireiden ilmaantuessa niin vältyt kurkkukivulta. Toimii!!!!

      • Anonyymi

        Kirjoitanpa minäkin, vaikka aikaa kulunut viimeisestä.
        Minulla oli ennestään Gum Paroex suuvettä. Määrättiin -22, oli jotain hammasongelmia. Jouduttiin polttamaan ientäkin.
        Nyt toissa viikolla pari kertaa tarkastuksessa, epäiltiin tulehdusta. Määrättiin käyttämään 2×14pv ajan.
        Nyt puhdistettiin (vähän kivulias) ja viikon huuhtelen hampaita.
        Oli toinen h.lääkäri, ei niin suositellut käyttämään sitä laimeampaakaan.
        Menin ostamaan 0,06%, kun ajattelin, että hyväksi käyttää plakin ehkäisyyn ym.
        Samassa paikassa, onkin eri henkilöillä eri neuvot. Ajattelin sitten silloin tällöin käyttää, on alkoholitonta, eikä kirvellyt yhtään.
        Kotelossa hyvät ohjeet.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe